|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Cytat:
A ten facet w barze to nie bede nawet komentowac bo nie chce przekilnac ![]() Cytat:
Jestem szczesliwa, oprocz tych dni jak mam dolka Viki bardo sie podobalo jak dzieciaki skakaly na trampolinie, smiala sie w glos, kochana moja! A ta trampolina to taki zbiorczy przezent od rodziny bo wszyscy mnie pytali co kupic a ja juz wiecej "☠☠☠☠☠☠☠kow" nie chcialam dla Niego, bo On ma caly pokoj zawalony i potem jak ja chce cos tam wyrzucic, to absolutnie nie wolno ![]() A zbiera wszystko-od kamyszkow na dworze , patyczkow, kasztanow, szyszek itp po wszytskie jakies ☠☠☠☠☠☠☠y z mcdonalda, jakies karty, zwierzaki, no taki zbieracz z Niego. No wiec powiedzialam ze niech sie wszyscy zrzuca i kupia trampoline, u siostry uwiebia skakac to jedno, a drugie zawsze jakis ruch na swiezym powietrzu!
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
............ a przynajmniej na razie lepszy niż wczoraj...chociaż tez ciężki...pogoda do D...i jakoś dziwnie mi...może za dużo myslę...ale wszystko mnie drażni ostatnio!Nocka u Nas fajna TYMUŚ WSTAL O 5 NA CYCUSIA I DALEJ KIMAŁ DO CHYBA 8:00 Robię obiad...i powoli szykuję sie do "pracy" Mravka Makijażem zajmuję się powiedzmy, że zawodowo bo jestem z zawodu Wizażystką-Stylistką ...no i oczywiście jest to moja pasją chociaż nie pracuje w zawodzie...bo za małe jest nasze miasto na taka działalność to i tak myśle, żeby to kiedyś zmienić...PS: Tymuś coś w dzień w domu nie za bardzo śpi zaśnie góra na 30 min! no właśnie sie wscieka więc lecę... PS2: Poprosiłam dzisiaj męża, żeby wygolił mi mój bok bo już włoski za długie były chciałam na 5mm, no i cóż mam wygolone...ale więcej niż 1mm to tam nie ma
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
w poniedzialek maz z tesciowa ruszaja... niestety autem, bo samolot na 2 osoby ponad 500€ ... wroca w srode dopiero, pogrzeb we wtorek ... Mravka,wlasnie dzisiaj rozmawialam z tesciowa i stwierdzilysmy ze Babcia na nas czekala ... A moja maz powiedzial ze on w Babci oczach widzial cos co nie dawalo mu spokoju, tak jakby poznala go ale byla zawstydzona...Najwazniejs ze ze Ona juz nie cierpi, my sie z tym jakos pogodzimy. Juleczka sprawila mamusi super nocke no i tesciowa potrzebowala czarne ciuchy, bo nie ma ani jednej bluzki czarnej,...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka a pytasz o uczulenie czy rehabilitacje?
uczulenie z buzi mu schodzi po bepanhtenie a reszta cialka taka sobie :/ musze kupic oliatum do kapieli i smarowania cos jutro chrzciny ale mam stresa
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam 6 mm jak wychodzę od fryzjera , a rosną jak dzikie, bo jednak niby cm na miesiąc to przy takiej długości to szybko odrastają , 2 tygodnie i będziesz mieć swoje 5 mm ![]() u nas mamy nowych sąsiadów na pierwszym ( my na 3 ) i robią remont od zera, wymieniają wszystko, rury , kable od prądu, młot chodzi na okrągło, ale napisali sympatyczny list i powiesili na tablicy, w tresci ogolnie o tym,że wymieniają wszystko i że hałas będzie, ze jak ktoś ma życzenia jakieś to nie ma problemu to będą robić w innych godzinach itd. miłe to i dlatego tam nie polecę ( zresz ai tak bym nie poleciała, bo wiadomo,że remontu po cichu nie da się zrobić, sama robiłam to wiem), choć usypia Kają gorzej, ale jak juz padnie to ten mlot jej nie rusza ![]() ps. Mała a okres nie idzie, tzn. tak w związku z tym rozdrażnieniem pytam bo ja przed @ jestem zdolna gryźć wszystkicha poza tym sąsiad znalazł zaczepkę od mojej dostawki , którą zgubił tż lub moja mama jak wyciągali z piwnicy, przyniósł nam i jest fajno, bo musiałabym kupić nowe i szukać latać , a tak mam spokoj jutro jedziemy w końcu do zoo, pod warunkiem ,że pogoda dopisze
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-01 o 13:32 |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Gang Iren
|
Przejrzalysmy Wiki ciuchy i trzy czwarte szafy za male
![]() No nic chyba konto bedzie puste jak wrocimy z ciuchowych zakupow ![]() Cytat:
![]() Bedzie dobrze! Trzymam kciuki!
|
|
#3727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widze ze znasz ten bol
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
hej
Emigra-współczuję, trzymajcie się miałam dać znać jak przetestuję kaszki Holle. testy wypadły bardzo pozytywnie. kaszki są pyszne. gabrysiek wcina aż mu się uszy trzęsą byliśmy u pediatry na kontroli- u nas tak jest w poradni, że trzeba się pokazywać z maluszkiem co 4-6 tyg na rutynową kontrol. wszystko ok, tylko gabrysiek mógłby więcej ważyć zdaniem p doktor. waży 7400 i ma 67 cm. wczoraj na ząbku gabryśka zobaczyłam czerwoną plamkę, kropeczkę taką.myślałam że coś się przykleilo,ale poszorowalam szczoteczką-a plamka jak była tak jest...pierwsza myśl-próchnica zamówiłam na all krzesełko do karmienia.ze względu na brak kasy krzesełko wybraliśmy używane. no i chyba pierwszy raz wystawię ostry negatywny komentarz.krzesełko przyjechało brudne, normalnie poprzyklejene stare jedzenie było,w jednym miejscu rozerwane, masakra normalnie
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra wspolczuje z powodu Babci, ale tak jak mowisz juz nie cierpi. Moja Babcia zmarla w 2010, Tato zadzwonil do mnie dzien przed pogrzebem, a Dziadem zmarl rok po Babci - dowiedzialam sie od obcej osoby. na dwoch pogrzebach nie bylam, nie wiem dlaczego mojj ojciec o ich smierci tak pozno mnie powiadamial (??).
Cytrynka kciuki za chrzest. Natkulec fajnie ze juz Madzia lepiej. Gosiu o to ja nie wiedzialam ze tutaj wyprawke szkolna szkola zapewnia, super ![]() co do roznic pogladowych co do ubran, to moja mama jak mialam 8 lat powiedziala ok - to masz pieniadze i kup sobie buty jakie uwazasz - to ty w nich bedziesz chodzic.i od tamtej pory sama sobie kupowalam ciuszki, ale ja zawsze mialam ich nie za duzo. do tej pory nie przywiazuje zbyt duzej uwagi do ubran i szkoda mi na nie wydawac pieniadze (no fakt ale buty na zime i kurtke przewaznie mam dobre, ale reszta to jakies ciuchy na promocjach kupione i w tanich sklepach). wczoraj pojechalysmy z Hania do miasta i w tesco byly przeceny na ciuszki dzieciece i troche jej kupilam - spodnie ogrodniczki (chlopiece) ale w kolorze jasnym szarym i tak mi sie spodobaly moja Hanka ma tylko jedna sukienke...no dwie w sumie bo jedna letnia a jedna zimowa mam problem aby znalezc jej czapeczke na jesien/zime bo widzialam taka ciepla ale jakis taki material polarowy w srodku, wolalabym bawelne.gkatarzynka u nas to Hania caly czas prawie furczy, juz kilka razy bylam z nia u lekarza w tej sprawie ale problem wraca, czasami przechodzi i pojawia sie znow, ona teraz mega zasliniona jest, a od dwoch dni pokasluje troche, dzis juz o wiele mniej, mialam z nia jechac do lekarza aby ja osluchal, ale pojade w poniedzialek albo jutro. no i chyba zabek nam sie wylania (dolna jedynka) bo jest tam wyrazna plamka biala, lyzeczka sprawdzalam, ale Hania lyzeczke bierze na jezyk ii nie mam jak sprawdzic ale chyba cos tam lekko zadzwonilo a ogolnie to jeyst marudna tak od tygodnia ze czasami juz wymiekam, tak mnie wczoraj dziaslami gryzla za sutki ze az krzyczalam alallllllaaaaaaa to boli!!! az boje sie ja karmic![]() ![]() Tz dzis pracuje, ale jutro ma wolne. spacerek juz mamy dzis za soba, ale maly szogun byl taki marudny ze wrocilam do domu. w nocy spala dobrze, je na spiocha i przewijalam na spiocha zasnelam z maruda wczoraj o 20:30, pobudka na dobre o 7:30. Dziewczyny co ja za sen mialam: ze nakrylam Tz z inna kobieta, straszne to bylo, caly czas mam dzis to przed oczami, a jak jemu powiedzialam to on mnie pyta: a fajna jakas???!!!!!!!!!nazywala sie Hania H...... (imie jak nasza corcia a nazwisko jak moja ksywa w szkole
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-09-01 o 14:43 |
|
|
|
#3730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to krzesełko jest bardzo stabilne. Olivia nie dostaje rączkami do tego stolika jeszcze ale wolę żeby było na dłużej niż później kupować nowe. Zresztą ona i tak sama nie je![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mothercare.com/Mothercare...ouch%25C2%25AE |
|||
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj jak zwykle się męczyłam do 2-giej by zasnąć Mało wyspana byłam,ale dałam flache potem zasnął,kolejna porcja flachy o 8? zaś sen wspólny Oczywiście nie spaliśmy od 8,tylko pewnie godzine później chyba bo nie sprawdzałam która była godzina.A ja w dodatku rano dostałam @ ![]() Teraz dziecie właśnie zasneło ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-01 o 15:12 |
|
|
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
Dodalam nasze zdjecia na mailu. Ona10101, jakos moj Adas na tych zdjeciach nie wyglada tak podobnie, ale jako go widze na zywo to Twoj ze zdjec jest naprawde podobny
![]() Emigra, wyrazy wspolczucia ![]() Cytrynka, powodzenia na chrzcinach! cziqua, My dzis robimy z tz przeciery z pomidorow i kiszoniaki, ogory sie mocza w wanience Adasia maly dzis ma dzien spiocha to troszke mozemy w domu porobic.
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ad synka,to jednym słowem kolekcjoner rzeczy znalezionych.
|
|
|
|
|
#3734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby juz mu tak zostalo ![]() Cytat:
Karolca, zazdroszcze Ci snow. Mi sie chyba nic nie sni od kiedy Ania jest, podobno sny sa nad ranem a nad ranem to my lekko sypiamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytrynka bedzie dobrze! Jolka siala panike a fajnie wyszlo im przecie Mravka, tak sie zasmucilam anemia Robsonka ![]() Dobrze ze macie czujna lekarke i wykryliscie w pore. Trzymam kciuki za leczenie My jutro wybywamy na wakacje, Sycylia wzywa Musimy wstac o 4 rano dlatego Ania ma dzis 2 drzemki i idzie spac na nocke ok 6. Trzymajcie kciuki prosze zeby Ania dobrze zniosla loty i upaly, zabieramy namiociki, kremy z filtrem i jeszcze dodatkowo pol apteki Biore tez lapka, wiec moze bede sie odzywac, a na pewno poczytywac.
|
|||||
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łacze się w bólu też dostałam dziś okres:/ Moja dziś o 3 w nocy się obudziła i nie było jej do spania nie chciała też zjeść pospałyśmy 1.5 h mąż zrobił 2 prania i pozmywał naczynia a jak wstaliśmy to poodkurzał i zmopował. Na 13.30 poszedł do pracy. Kochany mój mężuś![]() Gosia miałam Ci kiedyś pisać, bo widziałam że byliście kiedyś w Scarborough. Ja tam byłam na wakacjach 4 albo 5 lat temu w pracy piękne miejsce Właśnie zjadłam pulpeciki w sosie pomidorowym
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-09-01 o 15:42 |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
udanego urlopu
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady
![]() Zia, on mi wymiotuje w trakcie jedzenia, po jedzeniu zawsze go odbijam, po prostu sobie je i nagle bum, ale dzis nie wymiotował, rano dałam mu tylko 120 ml samego mleczka, pozniej zjadł 210 mleczka z kleikiem, poznije jabłuszko, 190 ml mleczka z kleikiem, dostanie jeszcze obiadek, troche pozno , bo przysnał i na noc popije mleczkiem. Plamki na szyji smaruje kilka razy dziennie, dzis rano przylapalam go jak sie drapal, wiec go swedzi, narazie zbledly leciutko. Emigra bardzo wam współczuje moja babcia zmarła jak mialam 15 lat, nie pozegnałam sie z nia, nie zdazylam pojsc do szpitala, do tej pory żałuje, babcia śni mi sie czasem, zawsze jak mi sie przysni to cos niedobre sie w moim zyciu dzieje. Moja babcia urodziła sie 26 lipca , a 26 lipca wyszedł mi test ciążowy pozytywny, 26 marca urodził sie Mateuszek, pewnie to zbieg okolicznosci. U nas dzis nocka ok, mimo ze Mateusz zjadł na noc tylko 70 ml mleczka to spal do 6 i pozniej jeszcze pospalismy do 10 Dziewczyny ja tez uwielbiam zakupy, na sama mysl az sie cała trzęse, niewazne czy ciuchy czy kosmetyki czy jedzeniowe ![]() Musze sie niestety powstrzymywac, bo bysmy zbankrutowali, poza tym lubie miec jakies oszczednosci na czarna godzine
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Pewne plemię afrykańskie nawiedziła okrutna susza. Padając z pragnienia udali się do plemiennego szamana z prośbą o pomoc. Szaman ów wyszedł z lepianki i patrząc po tłumie współplemieńców pyta:
- Kto ma wodę? Nikt się nie zgłasza to powtarza: - Kto ma trochę wody? Nieśmiale zgłasza się jeden z członków plemienia i podając bukłak wody mówi: - Ja mam jeszcze trochę. Szaman niewiele myśląc wylał wodę do miseczki, ściągnął koszulę i zaczął ją prać. Mieszkańcy wioski patrzyli ze zgrozą. Wyjął koszulę z wody, wykręcił i wodę wylał w krzaki. Znowu pyta: - Kto ma jeszcze jakąś wodę? Kolejny osobnik podając mu bukłak mówi: - Mnie zostało jeszcze pół... Szaman wziął wodę, wlał do miski i wypłukał koszulę. Wodę wylał, a koszulę powiesił na sznurku. Kiedy mieszkańcy wioski chcieli się na niego rzucić zaczęły napływać ciężkie chmury i rozpadał się deszcz. Szaman na to: - Zawsze, k*rwa, pada, jak pranie zrobię... ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Nad brzegiem jeziora siedzą sobie Polak, Rusek i Anglik. W pewnym momencie Polak zauważył tabliczkę z napisem "To jezioro spełnia życzenia." i instrukcję pod spodem: "Wejdź na molo, weź rozbieg, przy końcu wyskocz i wypowiedz życzenie, a jezioro zmieni się w rzecz, o którą prosisz." Pierwszy biegnie Polak. Na końcu mola wyskakuje i krzyczy: - Wino! - Jezioro zamienia się w wino. Drugi biegnie Rusek i krzyczy: - Wódka! - Jezioro zamienia się w wódkę. Biegnie Anglik, już ma wyskakiwać, ale potyka się: - Oh shit! |
|
|
|
#3739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tosuper,że nocka fajna Ojej,to krótko sypia.O mg,to jaką ty masz fryzure???Cytat:
![]() To powodzenia w szkole ![]() Cytat:
dla taty ![]() Cytat:
O prosze,zjednoczyłyśmy się krwią U mnie z kolei dobrze,że mąż o tej 5 tej był jeszcze w domu,to przyniósł mi butle i nie musiałam schodzić na dół ze dwa razy,bo jak wychodził to też mi zostawił butle w podgrzewaczu z wodą.---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Ja również Zia zazdraszczam wakacji i zycze udanego wypoczynku ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś jest 3 dzień jak nie zażywam tabletki i dostałam okres. Nie wiem czy mam ją zażyć dziś czy mam mieć 7 dni przerwy. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak kiedyś brałam.
|
|
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka jak ja bralam, to musialam 7 dni odczekac.
Zia udanych wakacji - bawcie sie dobrze!! Gosia wlasnie mi sie przypomnialo bo wczoraj pisalyscie o pasternaku, w uk to parsnip jest, wyglada jak pietruszka tylko grubsze. my na farmie uprawiamy parsnipy, ja lubie ( w sumie to kupowalam mrozone) z miodem i do piekarnika na 40min chyba ( w tesco sa gdybys chciala sprobowac), a na stoiskach warzywnych sa surowe. czy do salatek sie go daje - nie wiem szczerze mowiac, ale super ze Desia napisala o pasternaku, to bede Hani chyba tez podawac. |
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka ale nie sugeruj sie moja odpowiedzia bo moze masz jakies inne tabletki i nie chce Ci zaszkodzic
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dzis rano zobaczylam w szafkach dwie pulapki na myszy postawione, wiec juz wiedzialam co to oznacza ![]() Tz przyszedl na przerwe i mowi ze rano jak jadl sniadanie to cos buszowalo w szafce wiec zastawil pulapki. a mowilam mu niech nie gada takich rzeczy do Hani: wieczorem jak Hanie przebieram, smaruje itd to Tz do niej zagaduje bo ona nie lubi jak sie przy niej cos robi no i zawsze bierze takiego malego misiaczka i mowi do Hani (tzn niby ze to ten mis mowi) ''myszka przyjdzie do Hani w nocy i bedzie z Hania spac itd...'' on mowi to takim piskliwym glosem i Hania to uwielbia smieje sie jak szalona wtedy ....no i zwabil myszy do domu![]() tylko ze jak Tz do swojej chrzesnicy takim glosikiem mowil to ona teraz ma taki piskliwy ''myszkowy'' glos
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-09-01 o 17:53 |
|
|
|
#3744 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Wrocilismy z zakupow,troche Wiki kupilam(dwie bluzki,kamizelke i spodnie),ale jeszcze nie wszystko,reszta w poniedzialek,bo nie mialam juz zasu,a chcialam isc jeszcze do innych sklepow.Przy okazji kupilam sobie sweterek,a Erykowi skarpetki i buciki
![]() Cytat:
Z tym krzeselkiem to faktycznie porazka,jak tak mozna,ludzie wstydu nie maja. Cytat:
![]() Cytat:
No i kciuki za Aneczke ![]() Cytat:
Teraz chcielismy jechac do Blackpool,ponoc tez jest tam super,ale jak Radek ma wolne,to akurat nie ma odpowiedniej pogody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale jaja
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzis nadzywczaj spokojne i grzeczne ze az szok! ciekawe jak nocka? wszystko mam gotowe na chrzciny juz chyba mam nadzieje hehe
bylismy dzis na lodach i maz zamowil sobie lody piwne i smakuja jak piwo haha wrzuce na maila zdjecia z dzialki
|
|
|
|
#3746 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dopiero teraz bo dzisiaj prałam sprzątałam po tygodniu przerwy musiałam obiad ugotować czyli szara rzeczywistość Anulka obudziła się dzisiaj o 5.30 zjadła mleczko i poszła spać dalej ale co z tego że mnie tak mocno bolała głowa ze myślałam że umieram A Ania już śpi ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Moja Ania robi tak samo że staje na nogi i to robi tak szybko i sprawnie że jestem w szoku. Ten etap u Antka nam przepadł przez te szelki i dlatego jestem czasami zdziwiona ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
??---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Mój tż ostatnio stwierdził że on wszystko wyryczał jako dziecko za siebie i za swoje dzieci a ponoć ryczał nie miłosiernie z tego co teściowa mówi że jemu mleko samo nie wystarczało musiało być zagęszczone innego nie pił i potem wyglądał jak wyglądał .---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Udanego urlopu ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3747 |
|
Gang Iren
|
Eryk dzis taka gadula,caly dzien buzia mu sie nie zamyka.I wydaje tez takiue odglosy jakby straszyc chcial
|
#3748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam gdy takie maluchy się śmieją ![]() Cytat:
![]() Oskar tez mnie pociesza jak płaczę i trzymam go na rękach to wtedy patrzy na mnie wzrokiem typu "nie płacz mamusiu ja Cię tak bardzo kocham będzie dobrze" No zdolna ta Twoja dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam Was, nocka nawet ok pobudka o 00.45 potem 5 i 8 na dobre. I pierwszy raz spał w dzień 2 godz w łóżeczku No ale dzień marudny bo zauważyliśmy z TŻ wychodzący ząbek. Jak się puka łyżeczką to słychać. No i już coś tam widać. Dziewczyny dzieci z ząbkiem mam dwa pytania: 1.Jak zauważyłyście wychądzący ząbek to ile czasu minęło aby wyszedł na dobre?? 2. Jak radzicie sobie z ząbkowaniem?? U Nas gryzak tylko na chwilę pomaga tak samo jak bobodent, a przecież nie będę nadużywałą maści. |
||||
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Madzia śpi
znowu sama kąpała bo mąż chwilowo w pracy a teściowa była w kościele. Madzia popołudniową drzemkę miała tylko 40 min więc do wieczora było wszystko na łee na szczęście owsiankę zjadła bez problemu śpi w łóżeczku, oby spała tak jak ost nocy
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Cziqua alez Twoi rodzice maja dobre serce.
Gosia tak czyli pasternaku uzywasz bo tutaj korzenia pietruszki w sklepach nie ma.moja mami jak przyjechala do nas to sie sprzeczala jeszcze ze mna ze to pietruszka jest,wiec jej przetlumaczylam nazwe I sie zdziwila,bo Pasternak w Pl przewaznie daje sie pasze dla zwierzat.a czytalam dzis ksiazeczke o wprowadzaniu pokarmow stalych (health visitor mi ja dala) I tam jako pierwsze jedzonko to wlasnie Pasternak lub ziemniaczki lub marchewka. Natkulec trzymam kciuki aby Madzia dobrze w nocy spala. My gotowe do spanka,ale Hania dzis miala prawie 3h popoludniowa drzemke I obudzila sie o 17,wiec teraz sie turla po lozku a mi sie chce jesc.ale juz maly szogun trze oczka wiec zaraz bedzie syrena...ten typ tak ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

no i bylismy z tymi krostkami u lekarza powiedziała że prawdopodobnie skaza
ze złości jakby 

w poniedzialek maz z tesciowa ruszaja... niestety autem, bo samolot na 2 osoby ponad 500€ ... wroca w srode dopiero, pogrzeb we wtorek ...

Mało wyspana byłam,ale dałam flache potem zasnął,kolejna porcja flachy o 8? zaś sen wspólny

Trzymam kciuki zeby juz mu tak zostalo