Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 13:57   #3241
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam sobie książkę: potęga kobiecości...bo ostatnio moja kobiecość coś szwankuje patrząc na napompowaną oponkę w lustrze...czy wy też czujecie się "brzydsze"...u mnie właśnie ten moment nastał... a to przecież dopiero początek tycia... (2kg przybrałam a to dopiero 10tydzien(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
oj tam oj tam, jestes piekna kobieta zadne ksiazki ci nie potrzebne, samoakceptacja jest najwazniejsza

qrde ja zlecialam z wagi, jak robilam test miala 88 a wczoraj juz waga pokazala mi 84 haha, i w sumie mam problem bo sama nie wiem co myslec. szukam w necie pytam kolezanek, nawet do polski zadzwonilam i mamy sie spytala, - ale nawet ona nie chudla, powiedziala mi ze waga jej stala a po ok 10 tyg zaczela tyc. w sumie z moja starsza sisotra przytyla 35 kg, ze mna az 12 a z najmlodsza tylko 17 a co jest zabawne. ja bylam najmiejsza 50cm 2850. a teraz haha, najwieksza z siostr a najlodsza byla 'grubiutka' 57cm i 3850 a teraz szczypioor taki ze hahaha

no nic lece na centrum moze upoluje jakies spodnie, bo w normalne sie juz nie zapinam a te co mi kolezanak dala na dlugo nie wystarcza, rosnie mi sam brzuchol i dupcia a ze wyplata ciut lepsza to juz na zapas trza kupic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:58   #3242
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a wspolzyc od kiedy mozna? troche boje sie.... a dziecko juz bym chciala teraz, jak najszybciej, ale zobacze co pow lekarz za 3 tyg
Niektórzy mówią że po 1@ ale wiekszość pozwala współżyć po 2 tyg, czyli tak jak plamienie sie kończy. My tak współżyliśmy i wszystko było ok
Co do dziecka, to napewno teraz byś chciała spowrotem tamto byle by być w ciaży. Ja już leżąc w szpitalu myślałam o staraniach...
Mój lekarz zalecał pół roku ale jak przyszłam z ciążą po 1@ to sie uśmiechnął powiedziałam że to troche wpadka więc powiedział że skoro planowane się nie udało to wpadka napewno się uda i już wiedziałam że to pół roku to takie wskazanie ale ciąża po 1@ to żadne zagrożenie. Nie doradzam Ci, bo nawet nie wiem czy u mnie wszystko wporządku, ale zapytaj lekarza czy nie mogłabyś się starać po 1 albo 2@, bo 3 miesiące w takiej presji i pogrążaniu się w smutku to wbrew pozorom bardzo dużo...

Cytat:
Na pewno dam Wam znać co u mnie....a i parę kciuków zaciśniętych na pewno się przya
Trzymam mocno mocnooo !! daj znać zaraz po wizycie

Cytat:
[amietam jak mi na pierwszej wizycie inny gin pow ze mam sie zapisac jak najszybciej na usg bo niewiadomo czy serce bije, a ja nawet nie przyjmowalam tego do wiadomosci, myslalam, ze mnie to na pewno nie spotka. przy okazji dowiedzialam sie ze w mojej rodzinie prawie kazda kobieta miala poronienie ale maja dzieci i jest ok, tylko ze ja tak abrdzo chce byc w ciazy, bardzo chce maluszka, boje sie ze nie dam rady wytrzymac tak dlugo a zarazem boje sie ze znow moze sie powtorzyc scenariusz...
W mojej rodzinie też. Moja mama, moja siostra i dlatego odrazu powiedziałam lekarzowi że chce luteine bo może to jakoś genetycznie idzie.. mimo to nic nie dało bo i tak #, Tylko moja siostra i mama z drugim dzieckiem a ja z pierwszym
Strach nigdy Cię nie opuści, druga ciąża to będzie jeden wielki stres. Ja wiedziałam ze im dłużej będę czekac na ciąże tym bardziej będę się bała że jej nie utrzymam. A tak na początku nie robiłam sobie nadziei bo wiedziałam że pierwsze tyg to nic pewnego... teraz już całkiem inaczej myśle I od początku ciąży mam nastawienie, że ja już swojego aniołka mam w niebie więc więcej złego nie może mnie spotkać
Co nie zmienia faktu że w dzień USG chodze jakbym miała zaraz zemdleć

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
JESTEM W DOMU! WSZYSTKO JEST DOBRZE!
Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super.
Lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później
Aż ciężko mi uwierzyć, że tak wyszliśmy z tego. Jakby ktoś darował mi nowe życie - w pewnym sensie tak właśnie się stało.
Super że już jesteś w domu!! I bardzo dobrze że znają przyczyne, czyli to krwiak a krwiak krwawi. Za to dzidziuś cały i zdrowy Czyżbyś zdobyła kolejnego chłopca na wątku? a mówiłam żeby zostawić dla mnie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 14:30   #3243
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wszystkie wyniki mam w normie, oprócz, niestety, hemoglobiny (11,9 przy normie od 12,0), a czerwonych krwinek mam 3,8 przy normie od 3,7 (czyli przy granicy). Czy to możliwe, że już mi się zaczyna powoli anemia??? Choć na razie te wyniki jakieś bardzo złe nie są, na szczęście
mi też spadła hemoglobina, wg ostatnich badań 12,1, więc minimalnie w normie. lekarz kazał mi kupić sobie witaminy dla kobiet w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale do zwolnien sie nie zgadzam, w pracy krzywda nam sie nie dzieje, jezeli organizm kobiety jest zdrowy i silny, to ciazy to nie zagraza. Niestety poronien wczesnych ciaz z powodu wad genetycznych (njaczestsza przyczyna) nie unikniemy, nawet zamkniete w zlotej klatce, i to jest bardzo smutne
krzywda może i nie, ale po paru dniach w pracy widzę jaki to teraz ma na mnie wpływ. stres, nerwowa atmosfera, trochę latania i niestety widzę różnicę Mój organizm niestety nie jest ani zdrowy ani silny, choć bardzo chciałabym, żeby było inaczej.

Cytat:
chcielismy miec dzidziusia latem ale czuje ze cos nie wyjdzie ;( tak sie cieszylam ze w kwietniu sie urodzi nasza dzidzia, juz zaplanowany caly przyszyly rok ;(
my też mieliśmy zaplanowany rok, pod koniec listopada miało się urodzić nasze dziecko, myśleliśmy jak przemeblujemy mieszkanie, jak zmieni się nasze życie, itp. Mieliśmy mnóstwo planów, które prysły jak bańka mydlana w ciągu jednego dnia. było nam bardzo ciężko, postanowiliśmy odłożyć na trochę plany o dziecku, żeby dojść do siebie, poczekać aż organizm się zregeneruje (mi z nerwów i stresu wróciły jeszcze stare dolegliwości, więc dodatkowe leczenie). po 2 @ znowu zaszłam w ciążę, wtedy jeszcze nie chcieliśmy się starać, lepszego prezentu nie mogliśmy sobie sprawić. wierzę, że jeszcze będziecie się cieszyć swoim maleństwem, że doczekacie się, mimo, że będzie to trochę później niż zaplanowaliście. ale jeszcze będzie dobrze!

byłam dziś u lekarza, mam zwolnienie na 3 tygodnie, za tydzień USG, to z przeziernością i innymi pomiarami, i jak się skończy zwolnienie to wizyta.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 14:45   #3244
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wróciłam!!!
Urlop udał się mega fajnie, mimo, że tylko z córką i bez połówka. Ale i tak było bajecznie. Karmili jak marzenie. Czemu nie jestem bogata i nie mam służby? Mogłabym tak żyć...
W drodze powrotnej trochę gorzej, bo samochód mi nawalił. Był stresik, bo mąż z drugiego końca kraju lawetę mi załatwiał. A miałam 20 km do celu!!!! Jakoś tak, po dłuższych staraniach udało mi się ożywić auto i dojechałam. Zostawiłam samochód szwagrowi, żeby odstawił go do warsztatu.
30 byłam na badaniu prenatalnym, 17 mam wizytę w poradni genetycznej. Ale chyba jest ok, malec w sumie duży - 6 cm, 13 tydzień. Przezierność lekarz stwierdził, ma mniejszą niż przeciętna. Czyli ok. Zobaczymy jeszcze co z krwi wyjdzie.
Powiem szczerze, że nie dam rady nadrobić tego co naskrobałyście przez ten czas. Trudno, jakoś się chyba wbije w wątek tak naturalnie.
I pochwalę się bobasem, w sumie mówiąc to przeczuwam chłopca, aczkolwiek wolałabym dziewczynkę. Ale to bez znaczenia, byle zdrowe było i zdrowo się chowało.
Dobrze ,że wszystko ok....
Cytat:
Witam Kochane, kurde nie nadążam nadrabiać Was...ale za pewne nie tylko ja mam takie problemy
Kathe strasznie mi przykro, i chyba nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeszłaś...Trzymaj się dzielnie!
Czytając te wszystkie posty ze złymi wiadomościami i we mnie wkradł się mega strach...tymbardziej, że za 4 godziny mam wizytę u lekarki i USG...oj boję się co tam zobaczę..no ale ponoć trzeba myśleć pozytywnie...tylko jak to zrobić
Na pewno dam Wam znać co u mnie....a i parę kciuków zaciśniętych na pewno się przya
...mocno zaciśnięte!!!
Cytat:
Właśnie kupiłam sobie książkę: potęga kobiecości...bo ostatnio moja kobiecość coś szwankuje patrząc na napompowaną oponkę w lustrze...czy wy też czujecie się "brzydsze"...u mnie właśnie ten moment nastał... a to przecież dopiero początek tycia... (2kg przybrałam a to dopiero 10tydzien(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
....tak ,ja też tak średnio się czuję,zawsze tak miałam ,że nawet się nie ważyłam ,zawsze 53-55kg przy 171 cm...a teraz w żadne spodnie nie wejdę...a większości mam rureczki... za 1,5 tygodnia idę na wesele i właśnie zdałam sobie sprawę ,że w moje sukienki xs-s ...-jednym słowem będę wygladała żle.Inaczej wygląda sprawa jak brzuszek urośnie -taki duży ciążowy..ale teraz to jest brzuch jakby gruby... No cóż -jedno pocieszenie -już dwa razy mam to za sobą i doszłam do swojego ciałka za każdym razem to i tym razem się uda...no ,nie?
Zresztą nawet jak miewam takie "puste" myśli to i tak szybko szybko się "otrząsam"-w końcu to tylko parę miechów a dzięki temu będę miała ślicznego ,słodkiego dzidziusia....
Cytat:
W sobotę w czasie tego krwawienia nadzieja mnie opuściła. Krwi było naprawdę mnóstwo. Tak z 2 mocne okresy razem wzięte. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, a zanim lekarz wrócił, pod nim była już kałuża krwi. Wydawało mi się niemożliwe, że nie wpłynie to na dziecko... ale...
Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super.
Lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później
Aż ciężko mi uwierzyć, że tak wyszliśmy z tego. Jakby ktoś darował mi nowe życie - w pewnym sensie tak właśnie się stało.
..super,bardzo się cieszę ,że maluszek jest zdrowy.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Co do oponki, to pretensji nie mam Raczej moja cera wariuje. Pełno wyprysków, włosy mi wypadają i paznokcie nie są w zbyt dobrej formie Do tego przeszła mi ochota na seks. Jak na początku wszystko było w porządku, tak teraz mamy już 1,5 tyg przerwy. Kładę się do łóżka i idę spać, a mąż już załamany chodzi .... Mam nadzieję, że mi to przejdzie.
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
czarny flamaster u mnie to samo.. sex mógłby nie istnieć.. mam nadzieję, że to się zmieni..
...ja za każdym razem w 1 sem.nie miałam ochoty ale już od początku 2... jakby wracam do normy-i często bym chciała ...
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 14:47   #3245
AgatkaL
Wtajemniczenie

Kathe...ja już tu wczesniej pisałam, że na wizycie kontrolnej po # leakrz powiedział, że on nie jest zwolennikiem czekania i powiedział, że nie ma przeciwskazań żeby strać się o kolejną ciążę od razu. Że teraz hormony są jeszcze nakręcone i to sprzyja płodności. Ale jak tu dziewczyny wczesniej pisały jest to indywidualna sprawa każdego. Ja dla własnego spokoju wole odczekać przynajmniej te 3 cykle i pewnie zaczniemy staranka.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2012-09-04 o 14:48
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 16:45   #3246
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Byłam dziś na USG i omal po wyjściu nie popłakałam się ze szczęścia
Maleństwo jest prześliczne! Dwie rączki, dwie nóżki i piekna cala reszta. Mierzy 48mm i lekarz oszacował go na 11tyg i 4 dni. Jestem w szoku, bo spodziewałam się raczej 10 tygodnia. ) Znaczy to, że termin porodu wypada na 21 marca 2013. Uslyszałam też bicie serduszka, które po prostu powaliło mnie na łopatki. Chciałabym już móc urodzić mojego szkraba
Oczywiście okazało się, że mały podał się w całości do taty, czyli leżało z jedną ręką za głową, a druga opierało sobie o czoło, a do tego było bardzo leniwe i lekarz nieźle się namęczył by namówić go do ruszenia się.

Dziś szczęście mnie rozpiera maksymalnie ) Szkoda tylko, że nie mam zdjęcia, bo lekarz narzekał, że szpital na parking kasę ma, a na papier to już nie... ) Cieszę się, że zdrowe to moje maleństwo )
wow, no to mamy taki sam termin Tylko, że ja mam 21 marca wg OM. Zobaczymy jutro jak sie ma wielkość malucha do tego terminu
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja czasami jem po pół kilo hahaha
W 1 ciąży też jadłam i nic nie było

Dziewczyny proszę o szczere opinie, co sądzicie o tym wózku dla synka??
Kosztuje w sklepie 1100zł a mogę go mieć za 300zł, wysyłka gratis (bo to moje miasto). Mogę go przetestować, stan idealny.
Taki opis
"wózek firmy ROAN MARITA. W skład zestawu wchodzi: gondol, siedzisko spacerowe, torba, , pokrowiec na nogi do spacerówki, pokrowiec do gondol. Gondola jest duża z regulacją oparcia, budka i okrycie na nóżki, bawełniana wyściółka wewnątrz gondoli ściągana do prania. Gondola posiada funkcję przenośnej kołyski (w bocznych kieszeniach znajdują się szelki do przenoszenia). Siedzisko spacerowe duże z regulacją oparcia i podnóżka, możliwość przestawienia w kierunku jazdy i odwrotnie. Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa. Stelaż krzyżowy miękki a zrazem bardzo komfortowy na 4 pompowanych kołach,gratis foteli samochodowy "
za tą cenę to nawet bym się nie zastanawiała Tym bardziej, że wygląda na bardzo zadbany
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co do ruchliwości to będzie bardziej ruchliwy jeżeli przed badaniem zje się coś słodkiego albo chociaż miętówke
o, to musze jutro o tym pamiętać
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
moja beta niestety nie rośnie w środę mam usg, ale już wiem czego się na nim spodziewam
na nieszczęście, mój organizm nie oczyszcza się sam, czeka mnie więc zapewne zabieg ;(
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
na pewno odezwę się w środę, choć raczej nie będę się rozpisywać za bardzo - domyślam się jak dołująco działają takie historie na inne ciężarne mamusie....

powiem Wam, jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało, że nawet jakoś się trzymam... tzn jest mi cholernie przykro, ale na szczęście mam już swoją kochaną perełkę, której uśmiech z buziaka nie schodzi i zaraża tym wszystkich boję się tylko tego co i jak potem, nie wiem jak to wygląda i chyba jeszcze nie chcę wiedzieć...
Natala, tak bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziewczyny co się teraz dzieje z ciążami....? to jakaś paranoja i jak tu nie żyć w strachu..? powiem Wam, że jak ostatnio naczytałam się, że kilka z Was trafiło do szpitala to spać nie mogłam, miałam koszmary, że krwawię, że wkładka cała we krwi jak się obudziłam to nie wiedziałam czy na prawdę coś się dzieje czy to tylko sen. szybko poleciałam do łazienki, ale to był tylko sen... Ale to wszystko uświadamia mnie tylko w przekonaniu o słuszności zwolnienia w czasie ciąży, bo trzeba bardzo na siebie uważać.
tak się zastanowiłam trochę nad tym co napisałaś, bo faktycznie ostatnimi czasy bardzo często się czyta i słyszy o poroniecniach.... Mam jednak nadzieję, ze to nie jest tak, ze teraz to się częściej zdarza. Tylko teraz po prostu żyjemy w czasach, gdy raczej dzieci są planowane. A więc kobiety, które czekają na upragnione 2 kreski robią testy w dniu ewentualnej miesiączki lub krótko po - tak wiec szybko się dowiadują o tym, ze są w ciąży. A kiedyś to chyba nie było takie planowane, poza tym robienie testów, chodzenie na betę nie było takie popularne (chyba) i kobiety nie wiedziały czasem do 3 m-ca że są w ciąży. Więc nawet jesli porobiły, to nie byly tego świadome. A teraz jest trochę inaczej
Cytat:
maz mnie wspiera caly czas, byl przy mnie w szpitalu, kiedy mogl robic cos innego, np przygotowywac sie do slubu itp. wspieral mnie, ale widze ze on tez nie moze sie pozbierac...
najgorsze jest to ze na weselu wszyscy przypominali mi skladajac zyczenia"duzo dzieci itp", ksiadz bardzo wyrozumialy, po mszy pytal jak zdrowie i pow ze bedziemy miec duzo dzieci, ale on tak zyczliwie bo wiedzial co przeszlam, kiedy sie spowiadalam u niego to czulam ze wlasnie trace zycie;(
w szpitalu opieka wspaniala, moze dlatego ze wiedzieli ze jutro mam slub i robili wszystko zebym sie nie denerwowala. na slubie i weselu zapomnialam o tym bo sie dobrze bawilam, gin pow ze moge robic wszystko.
ale od wczoraj mam jakiegos mega dola, tym badziej teraz mam l4 ale jak wroce do pracy bo wiedza co sie stalo na podstawie zwolnienia bo najpierw mialan na 100 a teraz na 80 i napisane jest ze bylam w szpitalu to sie zacznie, wiara bedzie wiedziec pewnie juz
25 wrzesnia mam wizyte u gin i zobaczy jak sie goi to wszystko. dzis jest 4 dzien od zabiegu i nadal mam delikatne krwawienie, jak dlugo jeszcze? pow ile trzeba odczekac zeby starac sie?
chcielismy miec dzidziusia latem ale czuje ze cos nie wyjdzie ;( tak sie cieszylam ze w kwietniu sie urodzi nasza dzidzia, juz zaplanowany caly przyszyly rok ;(
Kathe, Kochana. Współczuję tych przeżyć. Życzę Ci by dzień ślubu był nowym rozdziałem, który będzie opisywał już same dobre historie
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
No i byłam, w ekspresowym tempie się szykowałam ale zdążyłam. I tylko mętlik mam w głowie ehh... ogólnie z dzidzią w porządku tylko nie wiem jak to fachowo wytłumaczyć ale były takie jakby 2 kółeczka pierwsze w którym jest dzidzia i następna krawędź jakiś 1cm dalej i mówił że to musi się przykleić razem i wtedy będzie dobrze no i zakazał seksu (poprzedni pozwolił)
Tamten (prywatny) dał mi skierowanie tylko na krew i mocz. Ten na 11 badań. Wg tamtego byłabym teraz w 9 tyg wg tego jestem w 10t4d nastraszył mnie na początku że przepadły mi już wszystkie badania które kobieta powinna zrobić do 10t i że już nie może mi wypisać skierowania na nie ale wypisał i powiedział żebym zrobiłą w tym tyg to jeszcze się zaliczy a jak nie to mnie obciążą:confuse d:
Za 4 tyg mam iść z wynikami. W rozmowie jeszcze wyszło że nawet w 8, 9miesiącu zwolnienia bez powodu nie wystawia a ciąża to nie powód. No i sugerował żebym znalazła lekarza który pracuję w szpitalu gdzie będę chciała rodzić i później się tam przeniosła, znaczy po tej następnej wizycie. No zgłupiałam już... Dla mnie bardzo ważne jest L4 a ten prywatny bez problemu da więc tam na pewno będę chodzić no ale z drugiej strony ze mi tych skierowań nie dał
hmm... i dlatego się zastanawiam czy 2 lekarzy to dobry pomysł Niby fajnie skonsultować coś z drugim fachowcem, ale z drugiej strony trochę robi sie mętlik w głowie. Ja też chciałam zapisać sie dodatkowo do lekarza ze szpitala w ktorym będę rodzić (na nfz) ale sama nie wiem czy chce mi sie tego zamieszania... tym bardziej, że nie mam gwarancji ze gdy zaczne rodzić to on akurat będzie miał dyżur
Cytat:
W sobotę w czasie tego krwawienia nadzieja mnie opuściła. Krwi było naprawdę mnóstwo. Tak z 2 mocne okresy razem wzięte. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, a zanim lekarz wrócił, pod nim była już kałuża krwi. Wydawało mi się niemożliwe, że nie wpłynie to na dziecko... ale...
megi, az mi się łezka w oku zakeciła Dlatego teraz chcę do wszystkich mamuś zaapelowac (do siebie też): Dziewczyny - jesli już maja się pojawiać jakieś krwawienia, bóle, itp, to ja proszę żeby te wszystkie historie konczyły się tak jak hostoria megi
Stary 2012-09-04, 17:13   #3247
klementyna1
Zakorzenienie

DZiewczyny, które stracily dzidzie jesteście bardzo silne! Dacie radę.
Mnie dziś brzuch i plecy pobolewają- jak na okres, brałam już no-spę i przeszło ale po kilku godz. ból znów wraca....Idę zatem poleżeć, 3majcie się!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 17:41   #3248
Sunshine833
Raczkowanie

Kochane jestem po wizycie...no więc dzidzia spała sobie mocno stulona...ale ginka ją obudziła i poruszała się i pomachała nawet...jeny jak słodko ma 3,4cm i 10tydzień...wasze maleństwa ile miały w tym okresie?? termin porodu również mi zmieniła na 30 marzec...według miesiączki wychodzi szybciej, ale będziemy trzymać się wymiaru...wstawię photo jak tylko się nauczę jak to się robi...to tyle na szybko za 3 tyg umowiona jestem na badania prenatalne...a teraz zmykam robic jabluszka...bo wymyslilam ze w sloiki porobie, i bede miała takie tarte na zimowe wieczory jak najdzie mnie ochota na małe co nieco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0002.jpg (30,1 KB, 31 załadowań)
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 17:48   #3249
Luna0
Zakorzenienie

Sunshine super maluch

Dziewczyny bo mnie brzuch kłuje i to dość mocno, tzn czuje te kłucia ale nie bolą jakoś bardziej. Nad wzgorkiem łonowym po prawej stronie czy to normalne?

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-04, 17:50   #3250
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

super, ze wszystko tak sie skonczyło, a dziecko dobrze sie rozwija.

Kathe musisz być niesamowicie silna. Życzę Ci, aby na nowej drodze życia było smutków i problemów jak najmniej.

i przepraszam, ale nie mam siły wiecej pisać
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 18:13   #3251
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

megi-megi cieszę się bardzo.

co do kłucia mam takie ale nie w brzuchu tylko w macicy, duphaston, magnez i polegiwanie zalecane. Oczywiście byłam u lekarza, sprawdzić czy wszystko ok.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Kochane jestem po wizycie...no więc dzidzia spała sobie mocno stulona...ale ginka ją obudziła i poruszała się i pomachała nawet...jeny jak słodko ma 3,4cm i 10tydzień...wasze maleństwa ile miały w tym okresie?? termin porodu również mi zmieniła na 30 marzec...według miesiączki wychodzi szybciej, ale będziemy trzymać się wymiaru...wstawię photo jak tylko się nauczę jak to się robi...to tyle na szybko za 3 tyg umowiona jestem na badania prenatalne...a teraz zmykam robic jabluszka...bo wymyslilam ze w sloiki porobie, i bede miała takie tarte na zimowe wieczory jak najdzie mnie ochota na małe co nieco

co do samopoczucia, to mam wrażenie że strasznie napuchłam i w ogóle nie czuję się zbyt sexy, zwłaszcza że w część ciuchów się nie dopinam.

No ale co zrobić.. minie i znowu będę laska
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 18:18   #3252
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Sunshine super maluch

Dziewczyny bo mnie brzuch kłuje i to dość mocno, tzn czuje te kłucia ale nie bolą jakoś bardziej. Nad wzgorkiem łonowym po prawej stronie czy to normalne?
....kurczę jak takie coś czytam -to już się boję.Mam nadzieję,że normalne,ja miałam dość często ale bardziej po lewej stronie.Teraz raczej to się nie zdarza...chyba ,że podczas całego dnia jestem zalatana i nie mam kiedy usiąść to wtedy pod koniec dnia troszkę kłuje...ale dużo słabiej niż na początku.
Spróbuj się położyć-odetchnąć-troche się rozlużnić.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

co do samopoczucia, to mam wrażenie że strasznie napuchłam i w ogóle nie czuję się zbyt sexy, zwłaszcza że w część ciuchów się nie dopinam.

No ale co zrobić.. minie i znowu będę laska
.....popieram!Też próbuje to sobie do głowy wbić tym bardziej ,że najgrubsze będziemy zimą-wtedy pod tymi ciuchami mniej widać i szybciej jest ciemno.....
Stary 2012-09-04, 18:24   #3253
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
megi-megi cieszę się bardzo.

co do kłucia mam takie ale nie w brzuchu tylko w macicy, duphaston, magnez i polegiwanie zalecane. Oczywiście byłam u lekarza, sprawdzić czy wszystko ok.
Luteina i magnez już od dawna, no i leże mam nadzieje że to normalne tylko panikuje bo do tej pory nie mialam zadnych bóli. Nie słyszałam jeszcze zeby na tym etapie ciąży wróżyło to coś złego... a czy w brzuchu czy macicy to wydaje mi się ze to dół macicy ale ogolnie to nie rozrozniam bo macica w brzuchu
Jutro ide po recepte to powiem lekarzowi

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-04, 18:30   #3254
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.....popieram!Też próbuje to sobie do głowy wbić tym bardziej ,że najgrubsze będziemy zimą-wtedy pod tymi ciuchami mniej widać i szybciej jest ciemno.....

O tak, zresztą już nie mogę doczekać się brzuszka, będę miała wytłumaczenie, bo teraz to po prostu wygląda jakbym przytyła

Cytat:
Luteina i magnez już od dawna, no i leże mam nadzieje że to normalne tylko panikuje bo do tej pory nie mialam zadnych bóli. Nie słyszałam jeszcze zeby na tym etapie ciąży wróżyło to coś złego... a czy w brzuchu czy macicy to wydaje mi się ze to dół macicy ale ogolnie to nie rozrozniam bo macica w brzuchu

Będzie dobrze, ale oczywiście powiedz lekarzowi, myślę że jak nie ma plamień a ból nie jest nieznośny to trzeba dużo odpoczywać i będzie wszystko super.
Stary 2012-09-04, 18:44   #3255
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Sunshine super maluch

Kujący ból nie jest podobno grozny- już wysyłałam Wam kiedyś linki, ze to zazwyczaj kolki(nerkowe, jelitowe i jakieśtam) Ale skonsultować z lekarzem na pewno nie zaszkodzi

Mnie dziś tak w okolicach krzyza i podbrzusza bolało, ale wzielam no-spe, poleżałam po pracy i jest ok. Nic nie mówiłam jeszcze moim dzieciom w przedszkolu, ale albo zauwazyły, że mam brzuch większy, albo wyczuwają coś, bo dziś dwoje mnie po brzuchu głaskało;p Jutro zaczynam 13 tydzień i na szczescie mdłości się zmniejszyły w końcu (mam nadzieję, ze nie zapeszę).
Dziewuszki kiedy zaczyna soę czuć ruchy szkraba? I jakie to uczucie?

A jak tam dzisiejsze wizyty?3mam kciuki!

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-09-04 o 18:47
Stary 2012-09-04, 18:50   #3256
anika_s
Wtajemniczenie

o w morde, co to za straszne wieści dzisiaj!!!
Kathe, Natala bardzo bardzo mi przykro. Mam nadzieje że się jakoś trzymacie.
Buziaki dla Was
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 18:55   #3257
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Czuje się ok. 20 tygodnia z tego, co pamiętam. Ja czułam prawie miesiąc szybciej. Coś jak łaskotanie we wnętrznościach lub jak czasem jakiś bąbel gazu wyraźnie przesuwa się przez jelita. Takie bardzo subtelne, ale mama wyczuwa. A później...hoho... widać, czuć i niemal słychać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 18:58   #3258
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

..Z tymi ruchami to różnie...w pierwszej ciąży to od ok.18 tyg-w górę....przy następnych może być wcześniej...ale co dziewczyna i co ciąża to pewnie inaczej....
Ja już czasami czuję-narazie leciutko-ale to moja trzecia ciąża.(jestem w 14 tyg).W pierwszej czułam chyba w 18 (muszę sprawdzić),ale za pierwszym razem to strasznie trudno się domyślić ,że to TO(takie bąbelki,głaskanie,jakby "przepływanie rybki")ale w póżniejszych tygod.-jak maluch się rozkręci...to nie idzie z niczym pomylić.Czasami jak przywali .....
Stary 2012-09-04, 19:43   #3259
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Nie mogę się doczekać wydaje mi się że to może być nieźle magiczne uczucie, nawet jak raz na jakiś czas dostanie się w jakiś narząd

Ja powoli chyba zaczynam się czuć (możliwe ? koniec 10 tyg? )
Mdłości naprawdę znacząco się polepszyły albo jakoś mniej się wkręcam bo się przyzwyczaiłam..
Stary 2012-09-04, 20:13   #3260
klementyna1
Zakorzenienie

Jaki tu spokój nananana, nic się nie dzieje....
Stary 2012-09-04, 20:16   #3261
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

wszystkie śpią dostałyśmy zakaz kłótni to od razu nam się tematy skończyły
Stary 2012-09-04, 20:20   #3262
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

nie śpią :P

ale dobrze że już nie ma kłótni bo mi się nawet czytać nie chciało.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 20:23   #3263
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
....cha...cha...cha.... .............
Stary 2012-09-04, 20:26   #3264
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Wam dam Pisać mi tu, bo ja przeczytałam już cały internet i mi się nudzi....A Barwy Szczęscia się coś nie kleją....

Ja mam jeszcze taką delikatną sprawe, otóż laski jak tam Wasze cycki? Tzn. chodzi mi o sutki, bo ja mam bardzo małe, kiedyś nawet jakiś gin. mi powiedział, żebym je troche "wyciągała", żebym nie miała problemów z karmieniem potem, ale one się wcale nie zmieniły....Czy można miec przez to potem problemy z karmieniem piersią?
Stary 2012-09-04, 20:31   #3265
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Sunshine super maluch

Cytat:
Lunka, to ja mam to samo od niedzieli własnie. Czasem takie kłucie albo ciągnięcie po jednej albo drugiej stronie a dziś to tez troche pośrodku podbrzusza... Ale w sumie to nie moge tego nazwac bólem, po prostu od 3 dni prawie caly czas czuję brzuch. Przekonuje sie oczywiście, że coś sobie wkręcam bo od początku ciąży brzucha w ogole nie czulam. Może raz kiedyś. Być może trzeba się zacząć powoli przyzwyczajać, w końcu dzidziol coraz więcej miejsca potrzebuje Mam nadzieję, że to o to chodzi z tym "bólem", który czuję. W każdym razie bardzo się cieszę, że jutro mam to usg prenatalne bo upewnię się, że tam wszystko dobrze Nie wiem co jest wieksze... radośc że zobaczę malucha czy strach czy tylko dobre wieści uslyszę Trzymajcie kciuki
Cytat:
Kujący ból nie jest podobno grozny- już wysyłałam Wam kiedyś linki, ze to zazwyczaj kolki(nerkowe, jelitowe i jakieśtam) Ale skonsultować z lekarzem na pewno nie zaszkodzi

Mnie dziś tak w okolicach krzyza i podbrzusza bolało, ale wzielam no-spe, poleżałam po pracy i jest ok. Nic nie mówiłam jeszcze moim dzieciom w przedszkolu, ale albo zauwazyły, że mam brzuch większy, albo wyczuwają coś, bo dziś dwoje mnie po brzuchu głaskało;p Jutro zaczynam 13 tydzień i na szczescie mdłości się zmniejszyły w końcu (mam nadzieję, ze nie zapeszę).

ja czytałam, ze ruchy sie czuje od 18 tygodnia. Ale tak sie zastanawiam czy to możliwe żebym poczuła je w 10 tygodniu?? Bo poczułam wtedy po tej stronie brzucha co jest dzidzia jakby mnie motylek skrzydełkami polaskotał. To bylo dwa razy w odstępie kilku dni. A potem już się nie powtórzyło I tak się zastanawiam czy to mogło być to, bo nigdy wcześniej czegos takiego nie czułam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
nie śpią :P

mi tez nie... Juz wolę ciszę
Cytat:
Ja Wam dam Pisać mi tu, bo ja przeczytałam już cały internet i mi się nudzi....A Barwy Szczęscia się coś nie kleją....

Ja mam jeszcze taką delikatną sprawe, otóż laski jak tam Wasze cycki? Tzn. chodzi mi o sutki, bo ja mam bardzo małe, kiedyś nawet jakiś gin. mi powiedział, żebym je troche "wyciągała", żebym nie miała problemów z karmieniem potem, ale one się wcale nie zmieniły....Czy można miec przez to potem problemy z karmieniem piersią?
dlatego trzeba oglądac Na wspólnej a nie jakieś bezbarwne Barwy...
co do cyców, to myślę, że u mnie dzidzia nie powinna mieć problemów z ich znalezieniem Piersi za dużych nie mam ale sutki to są
Stary 2012-09-04, 20:36   #3266
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ja mam problemy z prolaktyną także wyjdzie w praniu czy da radę karmić
Stary 2012-09-04, 20:40   #3267
ewccik
Zadomowienie

Dziewczynki, proszę bardzo dopiszcie mnie do aniołkowych mam. To już prawie dwa tygodnie tzn jutro będzie dwa tygodnie jak się dowiedziałam że ciąza jest martwa (przestała się rozwijać w 7 t). Prawie dwa tygodnie temu miałam zabieg i teraz czekam na @ i kolejne staranka.
Trzymam kciuki za Wasze ciąże i łapię od Was ciążowe pozytywne fluidki.
Przez pierwsze dni w ogóle nie mogłam zaglądać do tego wątku ale teraz jest już lepiej i kibicuje Wam kochane.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 20:43   #3268
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

Ale za to jaki dyskusje były... ) i ile stron już tęsknię

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....cha...cha...cha.... .............

Cytat:

No ja też się uporałam z całym internetem, ale o piersiach to Ci wiele nie powiem, tylko tyle że mam pełno niebieskich żyłek i raz na kilka dni mnie przez chwilę strasznie bolą... a normalnie mnie bolą non stop, a sutki raczej w normie mam więc się nie orientowałam w temacie.

Dziś planuję wcześnie iść spać bo jutro rano jadę znowu w delegację więc chce się wyspać bo jakaś senna jestem, ale jeszcze chwilkę z Wami posiedzę.
Stary 2012-09-04, 20:46   #3269
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Obserwuje Cie - wg mnie kłótnie nic nie wniosły do tematu. a takie cudeńka to ja mam w pracy i wolałabym od tego kiedyś w końcu odpocząć.
ale co człowiek to opinia także jest jak jest.
Stary 2012-09-04, 20:47   #3270
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Dziewczynki, proszę bardzo dopiszcie mnie do aniołkowych mam. To już prawie dwa tygodnie tzn jutro będzie dwa tygodnie jak się dowiedziałam że ciąza jest martwa (przestała się rozwijać w 7 t). Prawie dwa tygodnie temu miałam zabieg i teraz czekam na @ i kolejne staranka.
Trzymam kciuki za Wasze ciąże i łapię od Was ciążowe pozytywne fluidki.
Przez pierwsze dni w ogóle nie mogłam zaglądać do tego wątku ale teraz jest już lepiej i kibicuje Wam kochane.
przytulam, trzymaj sie jakos
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości