|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Szpital w którym miałabym rodzić w Częstochowie ma dobre opinie, ale jednak w Katowicach czułabym się bezpieczniej i myślę, że jest tam wyższy standard, a dodatkowo pracuje tam mój lekarz.
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Marta piękny opis porodu
![]() Asia domek na mailu wspaniały, też kiedyś bym taki chciała mieć, ale my dopiero mieszkanie kończymy urządzać, więc do domku jeszcze nam daleko Niegrzeczna, Elena śliczne brzuszki |
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie co z karolluki ? Nikt się z nią nie kontaktował?
![]() Boziu, ta pogoda mnie wykończy. Mogę jeszcze pomarudzić? Wkurza mnie TŻ. Wczoraj jak wrócił do domu to mnie nie było, bo poszłam na to spotkanie z koleżankami. Łaskawca zadzwonił, a jak nie odebrałam to napisał smsa gdzie jestem. Jak wróciłam do domu to jedyne, o co mnie spytał, to o to, gdzie są jego dokumenty z banku po czym... oczywiście poszedł spać. Najbardziej irytuje mnie fakt, że on się tak cudownie odnajduje w tym naszym nierozmawianiu ze sobą. Cytat:
Wcale nie dopinguję w tej walce mojemu Antosiowi. ![]() A poważnie to niech nam dzieciaczki zdrowo rosną. Cytat:
Kurcze mój TŻ i jego dwóch braci rodziło się właśnie w granicach 4kg... mam nadzieję, że nie wda się w tatusia i wujków.
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Zuzia
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Napiszę zaraz do niej esa. Chyba się nie zdubluję z nikim.
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Cudna jest. Gratuluje pięknej córeczki. Dzięki za opis porodu, każdy kolejny coraz lepiej mnie nastraja
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja się pytam gdzie moje piękne ranne skurcze????????? A już na coś liczyłam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też już chcę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kudłatek cudny |
|||||
|
|
|
#339 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ale informacje!!!Iwoncia jestem w szoku,że już po,więc jednak to był czop...Gratuluję Okruszka ![]() Zielona kolejne zaskoczenie.... Zazdroszczę Wam... U nas dziwny dzień,kręci mi się w głowie i mam wielki brzuch i waga pokazuję,że przytyłam 18kg.Dziś byłam u fryzjerki a tam zachwalają,że wszystko w brzuch poszło no i że widać,że na wylocie jestem,no teraz to ciężko byłoby to ukryć ![]() W ogóle to jęczałam przy szafie z pół godziny,bo nie miałam w co się ubrać,bo moje spodnie ciążowe M zrobiły się przyciasne.W dodatku buty Dobrze było jak było słonecznie i cieplutko,luźna bluzka,legginsy i japonki i do przodu. I dziś mi się śniło,że moja szwagierka mnie wyprzedziła z porodem(ma 2tyg.po mnie)a ja tego nie chce.Mąż mówi,że gadałam ![]() Cytat:
Pokaże sz niunia![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję,że zdąże...Małe cudo!śliczności! Leoś również
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
hehe tak się składa że ja mam zamiar jechać 70km do kliniki :p i też się zastanawiam czy zdążę :p
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jeszcze trochę i już będzie po wszystkimA do szpitala mam 10 minut spacerkiem jedno zmartwienie mniej Zdąże napewno![]() Mam dziwne bóle podbrzusza, łapie mnie tak od czasu do czasu. Mam nadzieję, że to normalne tuż przed porodem i nic niepokojącego się nie dzieje. Pozatym strasznie boli mnie krocze, ał... Czyżbym miała być następna??? Się okaże...
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-09-07 o 17:12 |
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a niunia jaka śliczna Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- o jaaaaaaa elena czy Ty to widzisz że jesteśmy na wylocie przed nami tylko Karolluki
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
aga_ton co za film dorwałaś? Bo też nie mam co oglądać
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dearlie ja z moim ostatnio tez przechodziliśmy kryzys.Ja krzyczałam,on krzyczał(choć moje emocje można wytłumaczyć lękiem przed porodem)a on zero zainteresowania i tylko teksty:po co się człowiek żenił?i mnie tym wkur... Wczoraj wyciągałam wszystkie gazety dotyczące ciąży dla mojej koleżanki i go zawołałam,by sobie coś przeczytał,taki króciutki tekst dla taty jak ma się zachować w trakcie porodu.Przeczytał i mówi,że to na pewno baba pisała,bo jak kobieta przy porodzie krzyczy na męża to ma ją wspierać a nie się obrażać. Potem jak już Jureczek zasnął,przyszedł jak leżałam przed tv i kucnął przy mnie,dał buziaka i się przytuliliśmy.Och brakowało mi tego... Marta czyli Ty odstawiłaś leki i tego samego dnia urodziłaś?szybciej niż Konczi.. Piękny opis i wzruszył mnie widok Twojego męża przecinającego pępowinę... Ja nadal nie wiem,czy mój ze mną pójdzie na sale porodową,czy będzie czekał za drzwiami...Ja bardzo chcę,ale nie mogę go do tego zmusić...Choć ostatnio znajomy go zachęcał
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wercia widzę, ale coś mi się wydaje, że wyprzedzi nas (a przynajmniej mnie) końcówka września
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
No to się sprężaj abym za długo nie czekała
![]() Ja dziś zaczynam seksualny weekend Seksik rano i wieczorem, będzie miał mnie dość
|
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, śliczniasta Zuzia! i dzięki za opis
Zielona - dobrze, że już jesteście po, tyle się nacierpiałaś... Gratulacje ![]() Mam jeszcze 2 pary spodni ciążowych, ale opiętych na maxa. Do tego legginsy długie i 3/4, ale raczej takie pod domu. Mam jeszcze 5 tyg. do terminu, 17 kg na plusie i nie zapowiada się że to koniec przybierania. Nisia, super kącik Cytat:
Załatwię tę jedną rzecz i koniec. Kasiam, główka do góry kochanie Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-09-07 o 17:23 |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam podobnie,do tego czuję potrzebę chodzenia okrakiem cokolwie k to znaczy,chyba mały naciska na szyjkę...Liczę,że na pewno urodzisz przede mną ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
A jak masz zamiar to zrobić aby do poniedziałku się wyrobić???
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Tzn. dostałam już od Niego skierowanie, ale na pewno nie będzie Go przy porodzie, gdyż jest dyrektorem tego szpitala, ale nawet po tym jak leżałam tam przez te 4 dni widziałam jak się mną zajmują.
Cytat:
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus długie spacery. ![]() A ja teraz jak męża nie ma pod ręką, to sama załatwiam sprawę przy okazji masowania brodawek ![]() Oksytocyny to muszę już naprawdę dużo wydzielać po takich aktywnościach... Ja na dziś mam 21 kg na plusie, ale zwolniłam w ostatnich tygodniach i chyba już nie przybieram. Jutro kończę 39 tydzień... |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
o boziu jaka maniunia czupiradelka
włosy ma mega wielkie sliczna niunia ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- hahahaha mała myszka myszek znaczy
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-09-07 o 18:03 |
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
marta, zielona śliczne maleństwa
![]()
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
witam się
u mnie jeszcze równo 2 tygodnie do terminu, byłam dziś na ktg skurczy brak, serduszko ładnie bije![]() ![]() a tez już chciałabym urodzić chociaż Mały ma dopiero 2900g ( ja miałam 3100 a TZ 2800), ale oprócz bóli krzyzowych to nie mam żadnych objawów typu schodzący czop, bóle jak na @, coś czuję że jeszcze sobie pochodzę, ale patrząc na liste to kolejka tuż tuż
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zielona, Choco, Iwonka!! gratuluję!! pięknych macie synków - przystojniaki dla naszych wizażowych dziewczynek
![]() Colds, a gdzie Ty dodajesz opisy porodów, bo nie mogę znaleźć? BTW lepiej już z piersiami, czy dalej tak boli? liście kapusty, chłodny prysznic i niestety mimo bólu przystawianie Małej do piersi powinny pomóc - trzymam kciuki, żeby szybko to paskudztwo przeszło Cytat:
Cytat:
a jeśli będziesz miała znieczulenie zewnątrzoponowe, to mąż nie może stać przy głowie i pępowiny przeciąć i maluszka na piersi nie dostaniesz choć na chwilę? Może dopytaj, poproś i się zgodzą. Bo nawet u nas (na zacofanej lubelszczyźnie) przy znieczuleniu zzo podczas cc jest to możliwe. Dearlie gratuluje kolejnego tygodnia! ech.. kiedy to u nas było? my dziś kończymy 3 tydzień, gdy Zuzanka jest na świecie. także ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Wasza Zuzia piękna! i podobnie, jak moja też ma fantastyczne włoski Cytat:
Życzę Ci z całego serca, żeby tż zmądrzał i potrafił zapewnić Ci opiekę, zainteresowanie, wsparcie. Niech stanie na wysokości zadania i będzie prawdzwym facetem, a nie gnojkiem! Patrzę na zdjęcia naszych dzieciaczków i jedyne co mi się ciśnie na usta to: ŚLICZNE SŁODZIAKI ZE WSZYSTKICH!! Marta, cytowałam, ale mi zjadło post Twój - w kwestii paciorkowca: nie wiem, czy wszędzie jest tak, jak w szpitalu, w którym rodziłam: nie dostawałam kroplówek z antybiotykiem, ale co 8 godzin zastrzyk antybiotykowy (łącznie 5 dawek). po porodzie dziecko jest 4 razy dziennie zabierane na monitorowanie półgodzinne, podczas którego sprawdzane są parametry życiowe (akcja serca, saturacja itd). gdy wszystko jest w porządku, to koniec tematu, a gdy np. przed podaniem antybiotyku odejdą Ci wody, jest ryzyko zainfekowania dziecka (jedna dziewczyna z sali, na której leżałam tak miała). Wówczas dziecko ma podawany antybiotyk
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety żadnego, choć zniknęłam z forum na jakiś czas...
miałam straszny atak bólu, myślałam, że albo rodzę tu i teraz albo umieram ... ale raczej to drugie ... boże, nikomu tego nie życzę, nawet wrogowi... leżałam sobie spokojnie na kanapie a tu nagle ostry, przeraźliwy ból. dokładnie nie wiem, co mnie tak rwało ale promieniowało na dół pleców. czy to może te sławne bóle krzyżowe a może znów nerki? nie mogłam się podnieść z 10 minut, telefon daleko, nie ma jak zadzwonić po pogotowie... wreszcie jak się zwlekłam z łóżka to poczłapałam pod prysznic, stałam tam chyba ze 40 minut i czułam jak ból mija z minuty na minutę... tera zwinęłam się w gruby koc i czekam co dalej, mała się rusza więc jestem spokojniejsza. od jutra koniec leżenia, spaceruję, sprzątam i niech się dzieje co chce, może małą zachęcę do wyjścia bo inaczej się wykończę |
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Wkurza mnie TŻ. Wczoraj jak wrócił do domu to mnie nie było, bo poszłam na to spotkanie z koleżankami. Łaskawca zadzwonił, a jak nie odebrałam to napisał smsa gdzie jestem. Jak wróciłam do domu to jedyne, o co mnie spytał, to o to, gdzie są jego dokumenty z banku po czym... oczywiście poszedł spać.
Najbardziej irytuje mnie fakt, że on się tak cudownie odnajduje w tym naszym nierozmawianiu ze sobą.
, a termin porodu prawie ten sam mamy. Też jestem przerażona....
Wcale nie dopinguję w tej walce mojemu Antosiowi. 

ale jeszcze trochę i już będzie po wszystkim