|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie są w ogóle napięcia? za co odpowiada osiowe? Cytat:
to najpierw idzie się do neurologa a potem on daje skierowanie na rehabilitację tak? bo ja dostałam od razu 2 skierowania i do poradni neurologicznej i do rehabilitacyjnej... dług się czeka w kolejce do neurologa? czy za rehabilitację trzeba płacić jeśli ma się skierowanie? Cytat:
gdy jestem z małą to odwracam jej uwagę tak, żeby patrzyła na prawą stronę ale gdy tylko odejdę i zajmuję się czymś innym a ona leży dajmy na to na macie albo w łóżeczku to zawsze na lewo główkę obraca albo na lewym boku leży Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedz, myślałam że moje dziecię zjada za dużo, jednak mieści się w normie ![]()
![]() |
#3245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Katka19 - gratuluję zz całego serca!
![]() Cytat:
Tylko jak najszybciej dowiedz się jakie sa terminy. I jeśli wcześniej na reh to idź na reh. Nie czekaj na neurologa, bo im zybciej zaczniecie ćwiczyć tym lepiej. Ze skierowaniem się nie płaci. A masz tak ustawione łóżeczko, że mała patrzy w stronę światła? Powinnaś ją kłaść twarzą do światła, tzn. tą stroną, na którą nie chce obracać głowy. Powinno pomóc.
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||||
Wtajemniczenie
|
źle zrozumiałam.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-09-07 o 14:55 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje że widzisz podobieństwo do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakie urocze spojrzenie ![]() Cytat:
Bąki to czasem tak śmierdzą, że wytrzymać nie idzie. Kupy czasem też, ale nie jest źle... Poczekajmy do rozszerzenia diety ![]() Miałam wczoraj dopisać, ale nie dałam rady. Musiałam dom ogarnąć, bo jutro goście zjeżdżają... ![]() ![]() Po szczepieniu ok, nie marudzi, śpi ładnie (już ponad dwie godziny ![]() ![]() Ze zmęczenia nie pamiętam, co chciałam jeszcze napisać. Może coś wyskrobię wieczorem. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas bąki i kupy śmierdzące. Cytat:
ja też bardzo dobrze wspominam dzidków szczególnie on strony mamy zaczął na starosć uczyc sie angielskiego i zawsze mnie przepytywał jak jest kot to ja mu mówie tak jak sie wymawia, a on ze nie bo cat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawid też ładne imie też tak chciałam dać, ale mojemu tż sie nie podobało z jakiegoś głupiego powodu miałam pare typów: tobiasz, aleksander, dawid, damian, szymon dziewczynka miała być Wiktoria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Co do wózka to ostatecznie go nie kupiła, finanse mi nie pozwoliły. Na pewno byłabym z niego zadowolona ale okazało się, że bez wózka podwójnego też daję radę. Oliwka sporo chodzi na nóżkach więc łazimy na niedługie spacery a jak potrzebuje pójść gdzieś dalej to zawsze mogę ją podrzucić do mamy. Moja koleżanka ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona. Cytat:
Chciałam trochę nadrobić ale niestety nie dam rady bo moje kochane dzieciaczki już mnie wzywają. Dorzucę tylko uśmiech mojego chłopaka kochanego <3
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2012-09-07 o 16:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Rozeznanie
|
kism torba jest miękka - spód ma utwardzany. W środku są 3 foliowe przegródki na butelki - idealnie się w nich mieszczą butelki tt - to tak na wyobrażenie. Te przegródki to takie bardziej podtrzymywacze - nie wiem jak to napisać. Po prostu nie mają dna. W środku już więcej przegródek nie ma. Na zewnątrz- są dwie kieszenie boczne niezapinane ściądnięte gumką i dwie kieszenie duże - jedna zpainana na zamek i jedna na rzepa. Dodatkowo jest torebka na brudne pieluszki?? Chyba to do tego służy. Taka foliowa przezroczysta torebka.
![]() ![]() ![]() katka ja Ciebie nie kojarzę, ale i tak bardzo gratuluję. Kiedy termin??Na luty-marzec??
#3256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewcyzny,co do neurologów,bo widzę że na ten temat dyskutujecie - słyszałam ostatnio (tzn nie ja,ale mogę przekazać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dziewczynka w ogóle nie wchodziła w grę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny co zrobić moje dziecko ssie palec, a smoczka nie chce mąż ma dziś przywieźć zsmoczek z aventu. Mamy dwa tt i ani jednego ani drugiego nie chce, tylko ten palec. Nawet przez sen sobie ssie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pierwsze co na zwiększenie laktacji w Twoim przypadku to odciąganie nawet na sucho! Jest to sygnał dla piersi, żeby jutro wyprodukowały więcej. Najlepiej tą metodą 7-5-3 i nie przejmować się, że nic już nie leci. Można też odciągać resztki po każdym karmieniu, to też jest sygnał, że jest większe zapotrzebowanie. Karmienie/odciąganie nocne też jest bardzo ważne, przynajmniej raz w ciągu nocy. Do tego dużo picia - polecam kompot z jabłek, herbatki laktacyjne i od czasu do czasu Karmi ![]() Cytat:
![]() To jaką mamusią teraz zostaniesz? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas sierdzące bąki i kupy skończyły się jak przestałam pić kawę Inkę w dużych ilościach więc wydaje mi się że to może mieć związek z Twoją dietą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Buuu... Jestem trochę zawiedziona popołudniową ilością postów
![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie to jeszcze luz jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Czy dalej jeździsz do pracy tak jak kiedyś? Pamiętam, że dawało Ci się to we znaki. I czy męczą Cię znowu wymioty? Moc zdrowia dla Ciebie i maleństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź! Cytat:
![]() Mam kaufland, podjadę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie póki co 2 i kamień do czyszczenia. A co najgorsze zęby na dole mi się przesunęły i muszę do orto iść po nowy aparat retencyjny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nam wyciekło plecami kilka razy, ale to zawsze jak mały leżał i poszło z konkretnym impetem, tak jakby piorun walnął ![]() Cytat:
Szymon jest bez smoczkowy i ssał kciuk przez jakiś czas, ale to przeważnie tylko przed snem, uspokoił się i kciuk wypadał. Jak dla mnie to lepiej, bo nie będę musiała od smoka oduczać, a kciuk już mu powoli mija. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://foodini.pl/p/canpol-babies-sm...-miesiecy/6282 Idę do wyrka, bo jutro goście przyjeżdżają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Rozeznanie
|
kism dobrze kojarzysz
![]() onething nacian_n dzięki dziewczynki ![]() moja znajoma, teść ssali kciuka i mają np. wystające zęby doczytałam na necie, ze to może przejść samo ale nie koniecznie spróbuje z tym mlekiem, innym smoczkiem a jak to nie pomoże to spróbuje jakoś odwracać jego uwagę, tylko, że w nocy nie bardzo nad tym mogę zapanować :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja się pochwalę ![]() ![]()
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, niestety dzieci nie lubią schematów i tabelek i każde może się wypiąć na sposoby, które zadziałały na inne dzieci
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Zadomowienie
|
my od początku uzywamy pampersów Pampers. W sumie jestem zadowolona, ale przy trójkach raz dziennie wypływa nam kupa (miniumum raz dziennie
![]() ![]() Nie uzywamy Pamers Sensitive (tych białych) bo ta siateczka wlasnie jest do D. niby maja byc takie super chłonne i delikatne, a Borys mial po nich odparzony tyłek. jestem wytyrana tym wrzeszczącym terrorystą!! jak długo to potrwa, litości! oby nie do ostatniego mleczaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Rozeznanie
|
katka serdeczne gratulacje!!!
![]()
#3270 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Myślałam, że poczytam więcej ![]() Własnie dostałam okres, bo ostatnio wspominałam, że nie mam ![]() ![]() Idę poczytac ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.