|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Tez musze zaopatrzyc sie w jakas Naturie przed wyjazdem, moj wybor chyba padnie na len i rumianek
![]() Siedze sobie z olejem ze slodkich migdalow na wlosach, ale zrobilam dzis olejowanie troszke inaczej niz zwykle. Przed nalozeniem oleju rozpuscilam lyzeczke miodu w miseczce z niewielka iloscia cieplej, przegotowanej wody (na oko 100ml) i zamoczyłam w tym włosy. Odsączyłam nadmiar wody w koszulkę i machnęłam na to olej Zainspirowało mnie to, że miałam ładne włosy w okresie kiedy kombinowałam z rozjasnianiem wlosow miodem, chodziłam wtedy pare godzin z mieszanką miodu i wody na głowie, czasami później dokładałam jeszcze olej i włosy były super, może teraz tez beda fajnie nawilżone
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-09-19 o 21:39 |
|
|
|
#69662 |
|
Rozeznanie
|
Mam zdjecia z ostatniego mycia i z dzisiaj w zlej jakosci co prawda i mysle czy wstawic czy nie ;P
|
|
|
|
#69663 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#69664 |
|
Rozeznanie
|
ok zaraz wstawie z tym ze jak tak patrze na te zdjecia to wygladaja bardziej jak jakies krzywulce a nie loczki :p
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ok wstawie tylko jak tak teraz patrze na te zdjecia to one wygladaja bardziej jak jakies krzywulce a nie loczki :P |
|
|
|
#69665 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcie0873.jpgZdjęcie0876.jpgZdjęcie0878.jpgZdjęcie0881.jpg
Zdjęcie0884.jpgZdjęcie0886.jpg Zdjęcie0887.jpg Pierwsze 4 zdjecia to z dzisiaj po myciu juz praktycznie wyschniete a nastepne 3 to po 2 dniach od mycia
|
|
|
|
#69666 |
|
Rozeznanie
|
i przepraszam ze wszystkie zdjecia sie poobracaly
|
|
|
|
#69667 |
|
Rozeznanie
|
Pięęęęęęęęęęęękne!!! Zwłaszcza spiralki z przodu. Widać, że z tyłu chcą jeszcze pić. Też mam tam najbardziej suche, choćbym nie wiem, ile żelu lnianego naciapała.
|
#69668 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ile Ty masz włosów! I jakie długie już...a kolor Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#69669 |
|
Rozeznanie
|
a i jeszcze jeden maly blad pierwsze 3 to sa zdjecia po 2 dniach od mycia a pozostale 4 sa z dzisiaj
|
|
|
|
#69670 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Kolor naturalny jedynie niektore tam pasemka jasne sa farbowane ale cala reszta jest naturalna chce zeby byly jeszcze dluzsze :p---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- No musze przyznac ze dzis faktycznie wyszlo fajnie bo skret jest od gory i nie sa przyklapniete a myslalam ze beda :P |
|
|
|
|
#69672 |
|
Zakorzenienie
|
padam na twarz dziewczyny, więc obejrzałam tylko zdjęcia włosów
![]() co jedne to piękniejsze ostatnio ![]() zwłaszcza księżniczkowe (ile!) i tego lokaska co ma numerek zamiast nicka: wcale do moich nie podobne, bo Ty masz dużo piękniejszy skręt a także śliczne włoski poślimaczkowe... zresztą trudno tu wymieniać... uwielbiam lokusie
|
|
#69673 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej
Chciałam się z Wami podzielić tą stroną: http://www.tightlycurly.com/ingredientsNie wiem, czy ją znacie. Jeśli tak, to wybaczcie, ale nie sposób przeczytać cały wątek trafiłam przypadkiem na tę stronę, szukając składnika, który znalazł się w mojej odżywce. Bardzo fajne, mamy oznaczone, co jest dobre, co ujdzie, na co trzeba uważać, a czego w ogóle unikać
|
|
#69674 |
|
Rozeznanie
|
wojownicza ksiezniczko, bardzo fajny skręt - poniekąd Twoje włoski przypominają mi trochę moje na pewnym etapie.
Mam pecha do bingaczy, byłam w Tesco w Warszawie, albo jakoś w okolicach, i oczywiście nie znalazłam... pff... Co do wycofania Isany, to jestem naprawdę zła, bo moje włosy naprawdę lubią tę odżywkę... mam tylko nadzieję, że po przeprowadzce, która mnie niebawem czeka, znajdę w nowym mieście jeszcze kilka egzemplarzy. |
|
|
|
#69675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja ostatnio ogarniam kosmetyki do włosów i ostatnio znalazłam nawet w jednym z delikatesów wszystkie rodzaje naturii na półce, to żadnej nie kupiłam doszlam do wniosku, że tak wielce etraz nie potrzebuje, poza tym, w przeciagu jakiegoś roku czy dwóch nieźle zmieniła się ich cena, kosztowały jakoś 3 zł z groszami, a teraz prawie 5 ![]() Przyznam że różnie, co dwa tygodnie lub raz na miesiąc To zależy czy Twoje włosy potrzebują ![]() Swoją drogą to i ja muszę chyba jakoś na dniach chwycić za sls
|
|
#69677 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny plizzz doradźcie
![]() Boję się! Ale z drugiej strony - kto nie ryzykuje ten nie ma ![]() Przypomnę, że mam fale jakieś 2B,w porywach lepiej lub gorzej (2A - 2C). Mam jeszcze takie pytanie: Czy któraś już analizowała/testowała/oglądała nowe serie Ziaji - Masło Kakaowe albo Oliwka, albo Garnier Fructis Oleo Repair, a może nowe Timotei Organic? Tyle się tego pojawiło, a nie wiadomo czy coś nadawałoby się do CG ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet nie pokazuję już włosów, bo nie ma czego Skręt się poprawił, ale włosy jakieś takie matowe i nieładne. W dodatku na drugi dzień puch.
|
|
|
#69678 |
|
Zakorzenienie
|
doberek
![]() Chiałam się pochwalić ładnym skrętem po oleju sezamowym ale deszcz i wiatr pospsuły mi plan ![]() wstawiam więc obraz moich kręciołków po przejściach ![]() coraz ładniejsze mam odkąd jesten CG(przynajmniej tak myślę ), gdyby jeszcze tak były gęstsze no i szybciej rosły no i ...namiętnie łykam CP(już drugie opakowanie - 2 razy dziennie po 2 tabletki) i od tygodnia chyba wcieram Jantar, może coś pomoże (na grzywce mam trochę babyhair ![]() to juz chyba taki urok moich włosów, że nie chcą być dłuższe i troszeczke gęstsze... no i muszę znaleźć jakiś balsam do mycia, bo chciałabym spróbować i za cho...re nie wiem jaki dzięki ci Ross ![]() ponarzekałam sobie ... mam chyba jesienną depreche
|
|
#69679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))Ja myje balsamem Potters z aloesem i jedwabiem. Ma silikon zmywalny wodą. mam też do mycia Hegron z różową zakrętką, i wiem, że dziewczyny myja Isaną z babassu, ale ja jeszcze nie próbowałam. Tez jem CP, 4 tabletki dziennie i piję ziółka. Po podcięciu - myślałam, ze 4 cm, włosów brakuje mi duuuużo... bo się skręcają i widac jakby ubyło z 8 cm.... więc zapuszczam ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Minusem jest to, że nie mogę zawinąć ślimaczka i związać, bo wypadają z kucyka, te krótsze... |
||
|
|
|
#69681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam Oliwkę z Ziaji, niezgodna z CG, ale na końce będzie okej, kupiłam ją kilka dni temu, więc nic więcej nie powiem. Kakao też niezgodne. Podam tu jej skład, bo chyba na kwc nie ma. Ziaja naturalna oliwkowa maska do włosów: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone, behentrimonium chloride, isopropyl myristate, polyquantenium-10, olea europaea fruit oil, panthenol, sodium benzoate, parfum (fragrance), citric acid i 4 kolory (nie wiem na co i tak jest biała) Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-09-20 o 09:58 |
|
|
|
|
#69682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#69683 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję cyferki
może wreszcie coś wybiorę ![]() no właśnie z tą długością po myciu mam włosy za ramiona po wyschnięciu już nie (króciutkie są)
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-20 o 09:57 |
|
|
|
#69684 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje Mam nadzieje ze ten skret sie nie zmieni jedynie poleszy jakos :p---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
a gdzies dopiero po roku chyba widzialam ze troszczke urosly one sie poprostu ciagle zwijaly i nie bylo widac jaka maja dlugosc . Teraz tez tak mam zapuszczam i zapuszam efektu brak jeszcze jakies 2 miesiace temu skret byl slabszy wiec najdluzsze segaly do talii a teraz sa tak troche za lopatki no moze troche dluzsze ale jak tu je zusic zeby rosly ?:P
|
|||
|
|
|
#69685 |
|
Wtajemniczenie
|
wojownicza ksiezniczka masz przepiękne loki! napisz co robisz ze są takie cudowne
![]() ja dzisiaj umyłam włosy odżywką i powiem wam ze są lepsze niz po samym myciu szamponem;p ale jednak to jeszcze nie to . chyba zacznę prostować włosy bo wtedy jakoś normalnie wyglądają .
|
|
|
|
#69686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skręt masz śliczniutki, z przodu normalnie sprężynki
|
|
|
#69687 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Jestem tutaj nowa i powiem że jak widze Wasze piękne włoski to aż żal mnie łapie za serce jak patrze na swoje... Dziewczyny pomożecie mi coś zrobić z moimi??
Nie mam takich loczków chyba że je ugniote troszke to mi się czasem ładnie wmiare skręcą, czasem same na dole sprzodu się ładnie zwijają. Niby staram się nakładać odżywki i wogóle ale puki co zero efektu... Możecie jakoś pomóc doradzić jakieś produkty?? Też bym chciała mieć takie cudne loczki jak Wy.. Oj BOSKIE macie włoski nie moge się napatrzeć na nie |
|
|
|
#69688 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że nie miałyście doświadczenia z DERCOSEM? No cóż, póki co chyba się zdecyduję na kontynuację, bo działa rewelacyjnie, mam nadzieję, że nie okaże się zbyt ostry dla moich delikatesów...
|
|
|
|
#69689 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam moje z trochę innym odcieniem czerwieni
Pielęgnacja u mnie bez zmian jak na razie.
|
#69690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżance, której dałam link do zakręconego forum, a która nie umiała się tu odnaleźć napisałam coś takiego. Może Tobie lub jeszcze komuś też się przyda. " W całej metodzie CG, czyli pokrótce w metodzie gdzie myje się włosy zwykłymi odżywkami chodzi o to, żeby nie używać silikonów w składach kosmetyków, które to ukazują na zewnątrz, że włosy są piękne, a tak naprawdę wewnętrznie płaczą. ETAP 1 - OLEJOWANIE Nakłada się na włosy jakąś odżywkę, najlepiej na włosy lekko zwilżone i na to nakłada się olej tak, żeby go było na włosach czuć w dotyku Można trzymać taką mieszankę albo godzinę czy dwie, lub też jak masz czas, siłę i ochotę całą noc ETAP 2 - MYCIE Olej z włosów spłukuje się samą wodą na początek, a później się je myje odżywką. To jest jasne. Dziewczyny z forum wyznają metodę mycia włosów tak zwaną kubeczkową (polega ona na tym, że do jakiegoś pojemniczka wlewa się odżywki - tyle ile jest konieczne na wymycie własnych włosów - i dolewa się wody, to się miesza, wstrząsa jak się da i jest). ETAP 3 - ODŻYWKA DO SPŁUKIWANIA Normalnie nakłada się odżywkę przeznaczoną na spłukanie, można ją z godzinkę nawet na głowie potrzymać jak jest czas, jak nie ma to nałożyć WYCZESAĆ/ROZCZESAĆ (tylko w tym miejscu się rozczesuje i w żadnym innym) i spłukać. ETAP 4 - ODŻYWKA BEZ SPŁUKIWANIA I tu się zaczyna dowolność. Oraz lekkie zawirowanie. Głowa ma być przechylona w dół raczej. Włosy najlepiej odcisnąć w pieluchę (w pepco sztuka kosztuje 3 zł) albo w coś bawełnianego np. koszulkę, przykładając jak tacę na rękach i ponosząc ręce ku górze, włosy się tak zwijają w ruloniki i docisnąć do głowy, to czynić aż włosy będę względnie suche, w sensie odcieńczone z wody. Następnie nakłada się odżywki bez spłukiwania. Trzeba wyczuć i odżywkę i jak na nią włosy zareagują. Ja na przykład kładę już od nasady odżywkę, bo moje włosy się nie przetłuszczają w ogóle, ale jak ktoś ma do tego skłonności to lepiej nadkładać od ucha w dół. ETAP 5 - STYLIZACJA No i tu mamy pole do popisu. Na forum królują żele. Mnie one nie satysfakcjonują. Zaraz pod spodem Ci dam na nie dane, więc jak już to będziesz musiała sprawdzić czy Ci podpasują. Ja preferuje piankę. UWAGA! JEST TYLKO JEDNA PIANKA ZGODNA Z METODĄ CG (curly girl) ![]() To by było na tyle suchej teori teraz co kupić do poszczególnego etapu. ZAKUPY!!! Etap 1 - olej możesz zacząć od zwykłego oleju domowego tylko koniecznie słonecznikowy aczkolwiek ja polecam Olej lniany - do kupienia możliwe, że w jakimś supermarkecie, ale ja go kupuje w zielarskim Etap 2 - mycie Masz do wyboru (to są najczęstsze myjadła używane przez dziewczyny z forum) ISANA Z OLEJKIEM Z BABASSU - kupisz tylko w rossmnnie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html lub FACELLE PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ tylko w rossmannie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sensitive.html tak mniej więcej wygląda Etap 3 - odżywka d/s Garnier A i K - wszędzie się go kupi https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html lub odzywki alterry - szczególnie lubiana ta z pszenicą, ale ją wycofują https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42910,glanz-spulung-aprikose-weizen-odzywka-nadajaca-polysk-do-wlosow-pozbawionych-blasku-i-lamliwych-morela-i-pszenica.html albo z granatem - tą kocham - kosztuje 10 zł, dostępna tylko w rossmannie, ale ja wyczekuje na promocję jakąś, bo czasami nawet 5 zł kosztuje https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,38398,alterra-feuchtigkeits-spulung-granatapfel-aloe-vera.html lub Odżywki BINGO - je się da kupić albo przez internet, albo w większych miastach w Tesco albo w Auchanach, dlatego ją będę szukać w Rzeszowie jak się studia zaczną, bo mi się już kończą, a były dobre https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36412,bingospa-maska-do-wlosow-maslo-shea-i-piec-alg.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,40375,bingospa-maska-do-wlosow-ze-spirulina-i-keratyna.html lub odżywka Gloria - jeszcze jej nie próbowałam, ale dziewczyny dużo dobrego o niej piszą - też pewnie w Rzeszowie ją można zastać https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html Etap 4 - odżywka b/s Z apteczki babuni - na pewno jest w rossmanie tylko trzeba uważać, żeby nie kupić szampnu, bo mają taką samą szatę graficzną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html albo jakieś odżywki joanny - szczerze - ja ich nigdzie w sklepach nie mogę dojrzeć, ale dziewczyny ciągle o nich piszą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jasnianiu.html Etap 5 - stylizacja Te żele co mówiłam no to takie królują https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...yling-gel.html taki tylko nie niebieski a pomrańczowy lub no i królowa wśród stylizatorów Pianka http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...81&tx=48&ty=73 ot ta ![]() Jak masz jakieś pytania to pisz, bo zamiast coś wyjaśnić to mogłam namieszać. Zdaję sobie z tego sprawę. "
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Zainspirowało mnie to, że miałam ładne włosy w okresie kiedy kombinowałam z rozjasnianiem wlosow miodem, chodziłam wtedy pare godzin z mieszanką miodu i wody na głowie, czasami później dokładałam jeszcze olej i włosy były super, może teraz tez beda fajnie nawilżone 

Ja miałam dać dziś moje bo miałam taki skręt że o raju
ale jak wyszłam z praktyk to padało a że nie miałam parasola to z loków nic nie zostało

-76,3- 63

Nawet nie pokazuję już włosów, bo nie ma czego
Mam nadzieje ze ten skret sie nie zmieni jedynie poleszy jakos :p
W całej metodzie CG, czyli pokrótce w metodzie gdzie myje się włosy zwykłymi odżywkami chodzi o to, żeby nie używać silikonów w składach kosmetyków, które to ukazują na zewnątrz, że włosy są piękne, a tak naprawdę wewnętrznie płaczą.