Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 11:07   #2281
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Muminku trzymajsie kochanacorcia silna po mamusi i napewno sobie poradzi

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
c
ale ogolnie jestem w tyle..nie mam kosmetykow, jakichs aptecznych rzeczy i nei wiem kiedy to pokupuje bo nie mam siana..dzis ogladalm dla siebie kurtke piekna ale kurcze 300 zlja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pa

no nic no jakos sie opbede bez kurtki tej..chociaz ladna

tyłek mnie tak napi..prza ze nie moge chyba to ta rwa kulkszowa, normalnie kuleje i promieniuje na nogę...
wpolczuje problemow finansowychwiem jak to jest i o ile jest latwiej kiedy ich nie ma.mam nadzieje ze Wam sie polepszy i ni ebedziesz musiala sie juz martwic i przejmowac takimi rzeczami

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
u nas malowanko pelna para, na raz juz jest, jutro drugi raz i listwy przy podlodze trzeba bedzie przykrecic. Moj tz nie ma reki do takiej roboty, wiec zobaczymy czy to jutro w ogole skonczy.
Kolor mi sie w sklepie inny wydawal,ale przyzwyczajam sie. Jest tak zarabiscie slodki cukierkowy,ze az zeby bola
Tesciowa kupila wczoraj dywanik i powiedziala,ze jeszcze narzute inna na lozko kupi,bo ta w paski jej wizje zaburza. Szczerze to wkurza mnie jak nie wiem,bo chcialaby sama wszystko wybrac i o swojemu urzadzic. Oczywiscie farba jej sie nie podobala i mowila,zebysmy jej nie kupowali,tylko inna. Wczoraj maznelismy kawalek sciany,zeby rano zobaczyc jaki to bedzie kolor jak wyschnie,to wpadla do nas rano i mowi:
"Na drugi raz mnie bedziecie sluchac.Mogliscie kupic ten kolor co Wam pokazywałam"
No myslalam,ze pierdykne z fotela.
Wczoraj jej pokazalam posciel jaka na poczatek chce zalozyc, tzn. przescieradlo, ochraniacz i ew. moze kolderka (gdyby sie rozek nie sprawdzil) to malo mnie wzrokiem nie zabila,bo brzydko bedzie i jej do wizji chyba nie pasuje. Wymyslila,ze sie material kupi na zaslonki i z takiego samego poszyje powloczki na posciel i ochraniacz, chyba ja pogniotlo, bede sobie zakladac taka jaka mam i nie mam zamiaru kupowac, jak mam 2 pelne komplety poscieli z ochraniaczami i chyba ze trzy kolderka+podusia, bo wszystko dostalam.
Wyzalilam sie tz-towi,ze mnie wku..wia to jej wpierniczanie i ze zrobie po swojemu koniec i kropka,ale srednio mnie wspomogl,wiec sie wole Wam wyzalic,bo wy mnie predzej zrozumiecie o co mi chodzi.

A mala chce kapac w kuchni,a potem w reczniczku do jej pokoiku nosic,zeby ubrac i ululac.
to moze kup materialy takie jakie Ty chcesz i niech szyje kobita bedzie po Twojemu a ni ebedziesz musiala kupowac

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
U nas na szczescie jest tak ze co 2 tygodnie wplywa nam kasa , bo TŻet bierze wyplaty co 2 tygodnie i rodzice tez nam na raty wysylaja .. gdyby nie to to tez pewnie bysmy w polowie miesiaca juz nic nie mieli .

Czekam na piatek jak na zbawienie .. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę ..
jak ja Wam zazdroszcze tych zakupow latania po miesciee ja od 2 lipca jestem uwiazana w domu i mam juz serdeczne dosc a teraz to juz wogole- wstaje tylko jak musze:/ ogarnac mala do spania,jedzenia, zrobienie obiadu takiego okrojonego co by nie za dlugo w domu i do toalety. bajzel bo nic nie moge robic((( ja juz bym chciala zeby byl 23 ale pazdziernik
A Tobie zdrowka zycze!!

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Jutro wizyta! trzymajcie kciuki Kochane!! prosimy

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY

Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu

moc buziaczkow dla naszego malego mezczyzny

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
DeKajka mnie przy cholestazie tylko brzuch swędział. Wczoraj robiłam badania i jest ok. Ale muszę na następną wizyte znowu zrobić ten zestaw, bo to już będzie 32 tydzień.

Dzisiaj miałam wizytę i wszystko w porządku, tylko potrzebuję zakwaszacza w postaci żurawiny, bo w moczu wyszły bakterie, wysokie ph i coś tam jeszcze. I w miesiąc 4 kg przytyłam A lekarz zamiast mnie nastraszyć, albo opierniczyć, to żartował, że łóżka do cesarek 140kg udźwigu mają

Marti dzięki za całuski
to Ci powiedzial. wariat. ale widac ma poczucie humoru.najwazniejsze ze wszytsko ok!!

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Według mojego lekarza jestem zdrowa, ale będąc innej przychodni mogłabym mieć powiedziane, że muszę stosować dietę , bo 2 razy gdzieś z miesiąc temu miałam ok 150, może ze 3 razy w okolicach 140, a zazwyczaj mam coś ok. 108. Ostatnio to już w sumie dawno nie miałam 140. Mówiłam o tych wynikach lekarzowi i powiedział, że narazie nie mam się czym przejmować i mam sobie tym nie zawracać głowy. Podobno stres ma duży wpływ na poziom cukru i chyba coś w tym jest, bo te najwyższe wyniki to miałam zwykle na następny dzień po jakimś bardziej stresującym dniu.
Mówię oczywiście o mierzeniu po godzinie.
Na czczo to zwykle poniżej 90, a najwięcej to miałam chyba 93.

widzidz kochana ale Ty masz takie wyniki bez diety a ja mam wyzsze z dieta ehhh... wczoraj wymieklam...kolezanka rzyszla z ciastem - biszkopt z jablkami-zjadlam dwa male kawaleczki i cukier po tym 160

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,
Nadrabiałam Was 2 dni
Nie mam humoru, jestem mega płaczliwa i kłótliwa i sama siebie mam dość...
Kciuki za Wszystke dziewczyny z ciążowymi kłopotami- będzie dobrze i szybciutko wrócicie do domku

Dobrej nocki.

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Można kupić czysty paracetamol w tabletkach.
Aukcja niezrealizowana, przedmioty znów wystawione...ehhh a nockę zarwałam, żeby zalicytować.
Dziś wraca TZ z zawodów wędkarskich, skończy się więc nuuuuuda...już nie mogę się doczekać
Cukier na czczo 88, kłucie 2 w górę opuszka - super!Mniej boli, a krew leci jak szalona - dzięki za radę
super ze moglam pomoc

Halawaya

ja mam dzis jakis zly dzien znow mnie skurcze biora wczoraj stanelam na wage...59,2 a bylo dwa dni wczesniej 59,5 i ciagle w dol

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 11:12   #2282
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Pusto tu dzisiaj od rana. Ja z córcią leniuchujemy, obiadek już wstawiłam i czekamy na męża, który również na rybach. Co niedzielę to samo, wstaje o 5 rano, wraca o 13-15, a reszta niedzieli jęczy, że spać mu się chce i wogóle coś od niego chcemy. Nie rozumiem tego hobby
Mój wyjeżdza w piątek po pracy, wraca w niedzielę i tez tak jęczy. Wkurza mnie to, bo jak ja z nim jadę, to się zawsze tak wynudze, ze naprawdę nie rozumiem, co poza spaniem można tam robic. A mój karpiarz, więc kije do wody wrzuci i co jakiś czas przerzuci i tyle - można spac.
Zwykle lubię te samotne weekendy, odpoczywam wtedy, ale teraz jak jestem od 1 wrzesnia non stop w domu to naprawde mi sie nudzi. Na szczęscie juz wraca z tego Rzeszowa
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 11:24   #2283
natallkaa
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
wpadłam tylko na chwilkę po muszę się zaraz szykować.
Dzisiaj mamy z TŻ dzień w stylu galeria, obiad, kino idziemy na ''Dwoje do poprawki''.
Wieczorkiem Was nadrobię.
Miłej niedzieli dla wszystkich
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 11:48   #2284
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dekajka tez ostatnio mailam takie myslino zmiany, zmiany ale bedzie pieknie zobaczysz, chociaż inaczej

kamilka trzymam kciuki za Natanielka

mnie etz dziewczyny cos bierze, gardlo boli al,e wzielam homeovox od rana i wodę z cytrynką i jakos troszke lepiej

a ja dzis jakas cięzka w sensie glowa mnie boli i wogole..tz maluje cos tam w pokoiku , pozniej mamy sie gzdeis przejechac bo sloneczko świecia wczoraj lało

natalkaa to pozniej opowiedz jak na filmie , bo slyszalam duzo opinii

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Mój wyjeżdza w piątek po pracy, wraca w niedzielę i tez tak jęczy. Wkurza mnie to, bo jak ja z nim jadę, to się zawsze tak wynudze, ze naprawdę nie rozumiem, co poza spaniem można tam robic. A mój karpiarz, więc kije do wody wrzuci i co jakiś czas przerzuci i tyle - można spac.
Zwykle lubię te samotne weekendy, odpoczywam wtedy, ale teraz jak jestem od 1 wrzesnia non stop w domu to naprawde mi sie nudzi. Na szczęscie juz wraca z tego Rzeszowa
moj tz też wędkarz ale nie jakis zapalony, ale lubi, ostatnio pojechalam z nimi tzn z tz i tesciem to stweirdzilam ze nie dla mnie..nuda tz probowal mnie nauczyc łowic ale jakos mnie to wogóle nie pociąga, żal mi tych rybek biednych
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:02   #2285
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dzien dobry
- 3mam kciuki za Weronike i Madzie
-gratuluje nastepnych tygodni
-sliczne macie brzuszki

- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) a taki rozek do ktorego miesiaca sie uzywa? ja mam jeden i chyba tak zostanie..

- herbatka z kopru wloskiego / espumisan
- maść majerankowa ( na katar)
- cos w razie gorączki w czopkach
- Witaminę K i D
o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p

- mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku?

- rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki..
Myślę, że wszelkie czopki i inne "przeziębieniowe" sprawy można spokojnie kupić po albo i nawet to nie. Przecież nie mieszkamy w buszu, żeby nie było dostępu do aptek/lekarzy. U wszystkich znajomych te "zapasy" kisły ostatecznie w szufladach i nic z nich nie wykorzystali albo dopiero po kilku miesiącach.
Cytat:
- Rozek przydaje sie na poczatku .. ja chce kupic drugi bo zapewne bede w nim karmic mlodego wiec moze sie zabrudzic ..
- mysle ze warto miec mleko w proszku np na wypadek gdybys nie miala pokarmu czy maly nie umial ssac .. jesc przeciez trzeba dac .. Ja kupuje napewno bo albo zamierzam tylko karmic mm albo mieszanie ..
- akurat w moim kombinezonie nie ma rekawiczek .. wiec musze jakies kupic .

Ja juz od ladnych paru tygodni mam go wiecej i jest taki ciagnacy sie i mleczno bialy .. i czasem jest go naprawde duzo .

Masc majerankowa jest na katar .. siostra mowila ze jak malego zlapie to zakrapla sie solą fizjologiczna , odciaga aspiratorem i smaruje ta mascia pod noskiem ..

A szare mydlo kupisz w kazdym kosmetycznym , tam gdzie masz normalne mydelka .. w zwyklym supermarkecie ..
Mleko w proszku też spokojnie można kupić po porodzie, jak będzie taka potrzeba, w szpitalach i tak karmią "swoim".
Cytat:
U nas tez posucha .. zostalo nam 150 zl do piątku ..
Dobrze ze lodowka pelna i mam z czego obiady robic ..
Ale jak tylko przyjdzie pazdziernik to zaszaleje .. wreszcie bedziemy ''bogaci ''.. obkupie sie jak glupia ..
U nas 50 zł
Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Antoś pozdrawia wszystkie ciocie i oznajmia, że ma już 33 tygodnie

zaraz idę ponadrabiać, chociaż nie wiem czy mi się uda - za dużo piszecie

My za tydzień mamy wizytę, a 3 dni później usg z pomiarami, ciekawe ile Bąbel waży
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:11   #2286
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Madzia napisala 2 smsy
I "fizycznie czuje sie dobrze-psychicznie-gorzej.zyje nadzieja ze w poniedzialek nas wypuszcza w koncu bo zwariuje tutaj."
II "mam nadzieje ze Bartus mnie poslucha i nie bedzie juz napieral na szyjke.najgorsza jest tesknota za domem, mezem no i za Wami tez tesknie"

Weronika
"wg usg szyjka ma 3cm dostalam 2 dawki fenoterolu za godz konczy leciec i chwala za to bo wszystko boli od lezenia. nie mam wogole skurczow, baba mowi ze mam duzo odpoczywac to urodze w terminie.Olus ma 2400 i dostalam na plucka. w pon do domu, pozdrow dziewczyny"

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Weronika napisala tez ze z mala sobie nie moga poradzic i w wozku usypiaja-tak to jest jak mamy zabraknie-jednak jestesmy nieocenione
ze jest wstretne jedzenie i czeka na dostawe od mamyniewygodne lozka i ze zmeczona bo nie spala cala noc:/
Buziaki dla Dziewczyn Czekamy w poniedziałek

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
Hmm w sumie dobre pytanie;d Może dlatego że raczej jakaś rozmowna na forach nie jestem, zawsze lepiej mi to wychodziło na żywo a tak po za tym to albo budowa, szpital lub leżenie i oszczędzanie się.
Oj tam, oj tam Wpadaj częściej A szpital czemu?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Na szkole rodz. połozna powiedziała, ze najbardziej uczulającym proszkiem do prania jest Lovela. Polecała Dzidziusia - i skoro mówicie, ze pięknie pachnie - to ja tez kupię.
A mamz świąteczne kiedy planują prać ciuszki i resztę?
Ja prać będę najwcześniej na początku listopada

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) a taki rozek do ktorego miesiaca sie uzywa? ja mam jeden i chyba tak zostanie..

- herbatka z kopru wloskiego / espumisan
- maść majerankowa ( na katar)
- cos w razie gorączki w czopkach
- Witaminę K i D
o kurcze wogole nie pomyslalam o tym ze moze sie przeziebic;p

- mleko w proszku juz mleko w proszku? a jesli chce karmic piersia to tez potrzebuje mleko w proszku?

- rękawiczki a nie masz kombinezonku na zime? bo przy nim sa takie jakby rekawiczki..
Rożki mam chyba 3 ale tylko dlatego że dostałam od siory, jakbym kupowała to też 1, wystarczy Zawsze można kocykiem zastąpić.

Witamin nie kupuję Dopiero w szpitalu przy wypisie powiedzą co trzeba dziecku podawać.

Żadnych herbatek, maści i mleka też nie kupuję. Zawsze można podskoczyć do apteki lub sklepu i kupić jak będzie potrzeba
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:11   #2287
marti86
Zakorzenienie

jak czytam o /waszych niedzielnyc planach to mam dola i chyba w niedziele nie bede zagladac(((((((((

Stary 2012-09-23, 12:16   #2288
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
wszedzie) jest szary jelen i bialy jelen) jest tez szary wielblad)
Polecam białego jelenia, ale to zwykłe, w kostce, w przeźroczystej folii

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
cześć dziewczynki

zaraz idę ponadrabiać, chociaż nie wiem czy mi się uda - za dużo piszecie
dla Antosia i Jego Mamusi

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
HEJ DZIEWCZYNY

Mały przekroczył wagę urodzeniową o 5g ale jestem z niego dumna je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu

Muminek mocno wam kibicuje i wierze że będzie dobrze z Laurką

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Nie moge was czytać jak o jedzeniu piszecie trzymam diete matki karmiącej, bo mały wcześniak i nie chce mu brzuszka podrażnić. Z nadią na więcej sobie pozwalałam. Jak przestane karmić to najem się czekolady aż mnie zemdli popije butlą coli'

Jak leżałam w szpitalu w dzień cc to mi Tż za 50 zł batoników czekoladowych nakupował, zjadłam jednego
Cześć Kochana Super że z Synusiem coraz lepiej Prosimy o foto

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

Dzisiaj miałam wizytę i wszystko w porządku, tylko potrzebuję zakwaszacza w postaci żurawiny, bo w moczu wyszły bakterie, wysokie ph i coś tam jeszcze. I w miesiąc 4 kg przytyłam A lekarz zamiast mnie nastraszyć, albo opierniczyć, to żartował, że łóżka do cesarek 140kg udźwigu mają
Co za lekarz
Stary 2012-09-23, 12:19   #2289
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

U mnie noce są koszmarne bo śpiąc na boku uciskam miednicę i staw biodrowy co po pół godzinie powoduje koszmarny ból więc muszę się przekręcić na drugi bok ale jak to robię to koszmarnie boli mnie spojenie łonowe i miednica ...... tak źle i tak niedobrze.

kochana mam to samo dzisiaj nie spałam do 4 rano bo mały się ak wiercił i miednica myślałam, że się posypie.. do tego pachwina i rwa kulszowa z prawej strony myślałam że umrę...

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Wpadłam przywitac się w rozpoczętym 33 t.c.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Witamy się z wami w 28 t.c czyli 7 miesiącu
klask i: i Tobie również gratulacje

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mam wiesci od MAdzi i Weroniki

Madzia napisala 2 smsy
I "fizycznie czuje sie dobrze-psychicznie-gorzej.zyje nadzieja ze w poniedzialek nas wypuszcza w koncu bo zwariuje tutaj."
II "mam nadzieje ze Bartus mnie poslucha i nie bedzie juz napieral na szyjke.najgorsza jest tesknota za domem, mezem no i za Wami tez tesknie"

Weronika
"wg usg szyjka ma 3cm dostalam 2 dawki fenoterolu za godz konczy leciec i chwala za to bo wszystko boli od lezenia. nie mam wogole skurczow, baba mowi ze mam duzo odpoczywac to urodze w terminie.Olus ma 2400 i dostalam na plucka. w pon do domu, pozdrow dziewczyny"

za dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytnie jaki macie sluz teraz? zmienił sie wam cos w ciazy?? Bo ja zauwazyłam ze od jakiegos czasu mniej wiecej od dóch moze 3 tygodni jest go wiecej, ciagnący, a czasem taki wodnisty , no po prostu czesto czuje mokro w majtkach jak to jest u was? juz sie oczywiscie naczytalam, o sączeniu wód płodowych itd itp i zaczynam sie martwi
fakt o wiele więcej jest go, ale gin mi mówił, że w III trymestrze to normalne i mam się nie przejmować.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis glowka urosla o 1 cm a w nocy mała 2 razy zapomniala sie oddychac i serduszko biło za wolno....jeszcze dzis zobacza a jak nie to bedzie musiala dostac leki...
modlę sie za Waszą laleczkę
Cytat:
cześć dziewczynki

super gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Polecam białego jelenia , ale to zwykłe, w kostce, w przeźroczystej folii
ja nawet teraz tym mydełkiem twarz myję
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:22   #2290
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez chcę ten leżaczek!
Jaki jest jakościowo? Tzn ten materiał jest taki grubszy, podszyty czymś puszystym czy po prostu warstwa tkaniny?
mnie się jakościowo podoba, co do materiału ciężko powiedzieć, nie jest to cienki kawałek tylko grubszy materiał, miękki, tam gdzie pupa jest dodatkowo usztywnienie
pokrowiec na zatrzaski więc bez problemu można zdjąć i uprać

Cytat:

Cytat:
HEJ DZIEWCZYNY

my byliśmy wypuścić kota rodziców i teraz produkujemy obiad bo teściowa przychodzi
poszłam spać koło 1 i całą noc sikałam więc trochę nie do życia jestem
a ostatnio nie mogę leżeć na wznak i prawym boku bo mnie wszystko boli
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:34   #2291
ImmortalWoman
Zakorzenienie

witam Was kochane leci już 29 tydzień

Wczoraj cały dzień z tż i synkiem spędziliśmy na łażeniu po sklepach nawet odkryłam gdzie jest pepco super rzeczy tam są, ale ze względu na mojego marudnego 5- cio latka pół dnia zeszło w nerwach i nie mogłam tam zbytnio poszaleć :/ ale za to jakie ciuchy są fajne w reserved kids młodemu kupiłam kurtkę- genialna! pierwszy raz tam byłam i jestem zachwycona hyhypoza tym sobie kupiłam staniczki- w końcu... za niedługo trzeba jechać kolejną część wyprawki ale jak pomyślę, że nogi wczoraj wychodziły mi uszami to się mi odechciewa

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

super

Cytat:
Ajjjj pewnie nikt nie zauwazyl ze Nas nie bylo ale wrociliiiiismyyy
Wyprawa do warszawki udana, bylo kino, pogaduchy z kumpela - tez ciezarowka i zakuuupki fizycznie poszalelismy wiec teraz juz bedziemy podoczywac

ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:34   #2292
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
jak czytam o /waszych niedzielnyc planach to mam dola i chyba w niedziele nie bede zagladac(((((((((

ja w tygodniu bede tez sama bo tz na delegacje .

co do mleka w proszku i rzeczy typu nakladki na sutki to ja narazie tez sobie daruję, jak bedzie trzeba to tz mi podskoczy .bedzie mial wolne wiec sorry na cos musi się przydac a nuż , nie bedzie potrzebne wogole

kurcze musze podskoczyc do jakiejs apteki bo jutra na badania krwi i moczu od rana:// a nie mam pojemnika na mocz

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-23 o 12:36
Stary 2012-09-23, 12:49   #2293
niteczka83
Zadomowienie

A ja jednak dzisiaj zostaję w domku - zaczynam czuć temperaturę więc chyba nie jest najlepiej. Teraz piję herbatę z sokiem malinowym i cytryną a obok czeka zaparzona lipa. Ja nie chcę chorować do tej pory całą ciążę byłam zdrowiutka...

Cytat:
Marti - nie smuć się; wiem że Tobie ciężko z tym uziemieniem i to już tyyyyle czasu i tylko mogę sobie wyobrazić a to pewno i tak mało; już coraz bliżej rozwiązania i skończy się uziemienie poza tym zobacz ja nie mam dziś planów

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
29 tygodnia

Żebyście wiedziały jaki ja mam straszny pył w domu. Mąż właśnie szlifuje to co zaszpachlował - normalnie masakra. Drzwi pozamykane a wszędzie taki biały pył (robi przedpokój).... Cieszę się z remontu więc może nie będę już narzekała tylko się cieszyła

Wczoraj weszliśmy na chwilę do Mathercare - i znalazłam kombinezon jaki chciałabym kupić - w środku gruby cieplutki a na zewnątrz taki jak kurtka (nie znam się na materiałach, lekko pikowany - idealny) ale jak zobaczyłam cenę coś koło 180 zł za rozm. 56 ....to wyszliśmy.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:56   #2294
DeKajka
Zakorzenienie

Oj widze ze nie tylko ja jestem przeziebiona .. ze duzo z nas cos łapie.. zdradliwa pogoda .. nagle zrobilo sie chlodno i wietrznie .. ( przynajmniej u mnie )

Widze ze duzo z was pisze ze nie bedzie teraz kupowac mleka m . , lekow czy innych tego typu rzeczy .. Ja doskonale wiem ze zawsze mozna podskoczyc do sklepu ale co ja poradze ze ja taka jestem . moge spac spokojnie tylko i wylacznie wtedy kiedy wiem ze jestem przygotowana na kazda ewentualnosc .. Wiec musze miec w domu doslownie wszystko co sie moze przydac .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:56   #2295
gk7
Raczkowanie

Cytat:

to Ci powiedzial. wariat. ale widac ma poczucie humoru.najwazniejsze ze wszytsko ok!!

Lekarz jest ok. Ma manię na punkcie obrzęków i żylaków i zanim wejdę na łóżko to mi tak nogi zlustruje, że aż mi głupio.

Cytat:
Mój już wrócił ze szczupakiem, bo wieje u nas bardzo.

Cytat:
moj tz też wędkarz ale nie jakis zapalony, ale lubi, ostatnio pojechalam z nimi tzn z tz i tesciem to stweirdzilam ze nie dla mnie..nuda tz probowal mnie nauczyc łowic ale jakos mnie to wogóle nie pociąga, żal mi tych rybek biednych
Ja też odwracam głowę jak te robale zakłada i jak ryby odczepia z haczyka. My co roku na Mazury jeździmy, ale też nie może mnie zarazić swoją pasją.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Co za lekarz
Jajcarz, ale bardzo kompetentny, pomimo nazwiska Szkodziak
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:00   #2296
DeKajka
Zakorzenienie

Aha . jak ktoras jeszcze nie kupowala dzidziusiowego proszku to moge polecic proszek ''gaga - sensitive'' Byl stosunkowo tani ( chyba nawet najtanszy ) a ubranka po nim sa miekkie i pachnące ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-23, 13:06   #2297
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Oj widze ze nie tylko ja jestem przeziebiona .. ze duzo z nas cos łapie.. zdradliwa pogoda .. nagle zrobilo sie chlodno i wietrznie .. ( przynajmniej u mnie )

Widze ze duzo z was pisze ze nie bedzie teraz kupowac mleka m . , lekow czy innych tego typu rzeczy .. Ja doskonale wiem ze zawsze mozna podskoczyc do sklepu ale co ja poradze ze ja taka jestem . moge spac spokojnie tylko i wylacznie wtedy kiedy wiem ze jestem przygotowana na kazda ewentualnosc .. Wiec musze miec w domu doslownie wszystko co sie moze przydac .
A ja tam Cię rozumiem doskonale - ja zawsze musiałam mieć wszystko co mi się przyda Co prawda chwilowo sytuacja zmusza mnie do innego postępowania - ale czasem wychodzę prawie z siebie właśnie dlatego ze chciałabym mieć wszystko na wszelki wypadek

Cytat:
Aha . jak ktoras jeszcze nie kupowala dzidziusiowego proszku to moge polecic proszek ''gaga - sensitive'' Byl stosunkowo tani ( chyba nawet najtanszy ) a ubranka po nim sa miekkie i pachnące ..
Ja jeszcze nie kupiłam - zerknę na ten - dziękuję zrezygnowałam już z Loveli i Jelpa - myślałam o Dzidziusiu ale w takim razie na Gage też spojrzę
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:12   #2298
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet teraz tym mydełkiem twarz myję
Teraz nie bo nie mam żadnych problemów skórnych ale przed ciążą też myłam twarz Jeleniem

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Gratuluję
Stary 2012-09-23, 13:16   #2299
justa86
Zadomowienie

Witamy się w 35 tygodniu!!!!!!

Zimno coraz bardziej, ja coraz czesciej czuje pobolewania brzucha jak na miesiaczke, jutro wizyta mam nadzieje ze bedzie ok poki co nadrabiam co tam u Was bo nie mialam okazji przez 3 dni i upajam sie cudownym wynalazkiem jakim jest podkladka pod laptopa ja wiem ze to glupota, ze az dziwne ze do tej pory tego nie nabylam ale tż mial ochote wiec mowie " ok Kochanie, bierzemy dla Ciebie z okazji dnia chlopaka " teraz juz mozna godzinami na laptopie siedziec..... hehe jak bym nie siedziala nie?

Trzymam kciuki za dziewczynki siedzace w domkach, za urodzone maluszki i za nasze pacjentki szpitalne! o madzi i szpitalu to wiedzialam, ale co to sie stalo z weronika??
marti trzymaj sie dzielnie, juz niedlugo jak sesja?? bylas juz?
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:27   #2300
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie te ztaka zawsze3 bylam

ale tym razem wygrywaja względy ekonomiczne
zwlascza ze apteke mam pod blokiem//
no ale na pewno wolalabym meic wszytsko pod reka tylko to wszytsko strasznie kosztowne jest..ja ostatnio lapie sie na tym jak wybieram dziecku kosmetyki to patzre niestety tez na cene-nigdy bym nie pomyslala , ze tak bede robic ale no niestety..bo tez z tymi cenami dziecięcymi producenci przesadzaja-jak np ten kombinezo mothercare, tez weszlam do tego sklepu, faktycznie piekne rzeczy spodobal mi sie taki kosz wiklinowy, ktory można przenosic, z daszkem byl no piekny, ale jak uslyszlaam cene prawie 500 zł to ja dziękuje moze nad 150 bym sie zastanowila ale 500 to jakas masakra

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Witamy się w 35 tygodniu!!!!!!

Zimno coraz bardziej, ja coraz czesciej czuje pobolewania brzucha jak na miesiaczke, jutro wizyta mam nadzieje ze bedzie ok poki co nadrabiam co tam u Was bo nie mialam okazji przez 3 dni i upajam sie cudownym wynalazkiem jakim jest podkladka pod laptopa ja wiem ze to glupota, ze az dziwne ze do tej pory tego nie nabylam ale tż mial ochote wiec mowie " ok Kochanie, bierzemy dla Ciebie z okazji dnia chlopaka " teraz juz mozna godzinami na laptopie siedziec..... hehe jak bym nie siedziala nie?

Trzymam kciuki za dziewczynki siedzace w domkach, za urodzone maluszki i za nasze pacjentki szpitalne! o madzi i szpitalu to wiedzialam, ale co to sie stalo z weronika??
marti trzymaj sie dzielnie, juz niedlugo jak sesja?? bylas juz?
mnie pierwszy raz w ciązy od paru dni zaczeły te skurcze brac , jak na miesiaczke, trwaja chwile i sa neiregularne wiec nie ejst źle, ale troszkę mnie zmartwily bo dotąd jakoś mnie omijały

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
ooo dzieki, tesco mam pod nosem, ostatnio nawet ten proszek oglądalam ale sama nei wiedzialam a teraz mnei przekonalaś , zeby kupiczastanawialam sie wlasnie tez nad dzidziusiem, bo jelpa i loveli stwierdzilam ze nie-jelp za drogi, lovela lubi uczulac podobno

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

dekajka a masz osobno do bialego i koloru?używasz tez plynu do plukania?
Stary 2012-09-23, 13:37   #2301
justa86
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie te ztaka zawsze3 bylam

ale tym razem wygrywaja względy ekonomiczne
zwlascza ze apteke mam pod blokiem//
no ale na pewno wolalabym meic wszytsko pod reka tylko to wszytsko strasznie kosztowne jest..ja ostatnio lapie sie na tym jak wybieram dziecku kosmetyki to patzre niestety tez na cene-nigdy bym nie pomyslala , ze tak bede robic ale no niestety..bo tez z tymi cenami dziecięcymi producenci przesadzaja-jak np ten kombinezo mothercare, tez weszlam do tego sklepu, faktycznie piekne rzeczy spodobal mi sie taki kosz wiklinowy, ktory można przenosic, z daszkem byl no piekny, ale jak uslyszlaam cene prawie 500 zł to ja dziękuje moze nad 150 bym sie zastanowila ale 500 to jakas masakra

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mnie pierwszy raz w ciązy od paru dni zaczeły te skurcze brac , jak na miesiaczke, trwaja chwile i sa neiregularne wiec nie ejst źle, ale troszkę mnie zmartwily bo dotąd jakoś mnie omijały

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ooo dzieki, tesco mam pod nosem, ostatnio nawet ten proszek oglądalam ale sama nei wiedzialam a teraz mnei przekonalaś , zeby kupiczastanawialam sie wlasnie tez nad dzidziusiem, bo jelpa i loveli stwierdzilam ze nie-jelp za drogi, lovela lubi uczulac podobno

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Mi jest nawet ciezko powiedziec ile to trwa na tyle jest delikatne....poki co sie nie przejmuje, chyba tak moze byc na miesiac przed porodem

Co to kompletowania wyprawki, to ja jeszcze tylko paru rzeczy nie mam.... no i wozka ale juz wrzucilam na luz, teraz to juz ☠☠☠☠☠☠☠ki, zaden problem w 5 minut zamowic na all
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:40   #2302
halwaya
Zakorzenienie

Hello dziewczynki..
Gratuluję nowych tygodni i współczuję tym, które są przeziębione, lub które mają problemy ciążowe. A tym, których tż jeździ na rybki to rozumiem, bo sama mam znajomego maniaka Mój się piłką interesuje, więc ja rzygam tymi wszystkimi meczami.. itp. Ostatnio mi pokazywał śpioszki dla dziecka z magazynu klubowego - eh..

U mnie strasznie się rozpadało, więc klimat typowo jesienny. Tż napisał mi SMSa, że lot był niespokojny - i bujało.. dobrze, że ja nie leciałam, bo ja panikara jestem i nie lubię takich atrakcji. Przeważnie i tak albo na uspokajających tabletkach, albo po drinku - najlepiej jak siedzę z daleka od okna i nie widzę co się dzieje

Mam pytanie, może mi któraś pomoże.. mieliśmy mieć gości w sobotę, ale ponieważ spotkała nas ta smutna okoliczność odwołaliśmy spotkanie i zostałam z lodówką pełną żarcia sama na kilka dni - większość produktów mogę albo zamrozić, albo mają długą datę przydatności, ale nie mam co zrobić z pomidorami. W lodówce siedzi 12 sztuk i nie wiem co z nimi zrobić. Jakieś propozycje?

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:43   #2303
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

No ja to miałam dziś nockę o 5 rano usnęłam, niedawno wstałam muszę kawkę wypić.

Impreza u góry na maksa do 12 było głośno i odnosiło się wrażenie że meble co chwilkę przestawiają, po 12 zaczęły się tańce a o 3 w nocy ☠☠☠☠a karaoke sobie urządzili no myślałam że wyjdę z siebie normalnie.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:54   #2304
karolamankowa
Zadomowienie

Hej
Goście pojechali, a my z mężem zalegamy
A i prądu nie ma wiec jest wesolo a poziom naladowania ipada wynosi tylko 10% wiec zaraz mogę zniknac

Co do wyprawki to brakuje mi jeszcze kilku rzeczy ale bardziej mi do szpitala niż małej...no i pokoik nie skończony choć meble skrecone już to jeszcze coś na okna i naklejki na ściany i może jakiś mały dywanik.
Czopkow przeciwbólowych/przeciwgoraczkowych nie kupuje bo syn mi pierwszy raz zachorował jak miał 2 latka...no i mam nadzieje ze nie bedą długo potrzebne
Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Halwaya,
Może sparz je, obierz ze skórki i zmiksuj blenderem. Otrzymana pulpe pomidorowa powlewaj do pojemniczkow takich 200-400 ml i zamroź.
Potem w razie potrzeby dodaje taki jeden pojemnik do pomidorowej (zima, kiedy tomatochy nie są już takie dobre) lub do sosu bolognese
Stary 2012-09-23, 14:11   #2305
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Halwaya,
Może sparz je, obierz ze skórki i zmiksuj blenderem. Otrzymana pulpe pomidorowa powlewaj do pojemniczkow takich 200-400 ml i zamroź.
Potem w razie potrzeby dodaje taki jeden pojemnik do pomidorowej (zima, kiedy tomatochy nie są już takie dobre) lub do sosu bolognese
dzięki no właśnie najprostsze rozwiązania są najlepsze.. bo o ilę lubie pomidory to takiej ilości sama nie przejem na raz

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:23   #2306
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez proszek jest chyba jakis uniwersalny bo nie pisze na nim czy do bialego czy do koloru ..
Mnie troche szkoda kasy na kupowanie dwoch rodzajow .. wychodze z zalozenia ze proszek do bialego ma za zadanie uchronic bialy kolor przed szarzeniem ..a taki maly ciuszek dzidzi zalozy pare razy .. wiec jakos specjalnie o tą biel nie bede dbac ..

Plynu nie kupuje .. nie wiem czy to zasluga tego proszku czy mamy po prostu fajna wode w kranie ale ubranka są po wypraniu miekkie .. wiec nie widze sensu ..

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Wlasnie dzwonil Zbysio , moj eks pracodawca . Powiedzial ze maja duza noworodkowych rzeczy .. i czy nie chcialabym obejrzec .. Jak nie jak tak ! . ma przywiezc TŻetowi .. nie moge sie doczekac co dostane

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-09-23 o 14:21
Stary 2012-09-23, 14:26   #2307
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
mnie się jakościowo podoba, co do materiału ciężko powiedzieć, nie jest to cienki kawałek tylko grubszy materiał, miękki, tam gdzie pupa jest dodatkowo usztywnienie
pokrowiec na zatrzaski więc bez problemu można zdjąć i uprać
Ciekawie - chyba się zdecyduje, ale na nowy od cioci - zaraz jej linka wyśle

Cytat:
Mój już wrócił ze szczupakiem, bo wieje u nas bardzo.
Mój wrócił z torbą pełną.....brudnych ciuchów Ale ważne, że jest

Wygrałam na all kombinezonik:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2636127009
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:35   #2308
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Goście pojechali, a my z mężem zalegamy
A i prądu nie ma wiec jest wesolo a poziom naladowania ipada wynosi tylko 10% wiec zaraz mogę zniknac

Co do wyprawki to brakuje mi jeszcze kilku rzeczy ale bardziej mi do szpitala niż małej...no i pokoik nie skończony choć meble skrecone już to jeszcze coś na okna i naklejki na ściany i może jakiś mały dywanik.
Czopkow przeciwbólowych/przeciwgoraczkowych nie kupuje bo syn mi pierwszy raz zachorował jak miał 2 latka...no i mam nadzieje ze nie bedą długo potrzebne
Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Halwaya,
dobry pomysl z tymi pomidorami

wlasnie mi przypomnailas, że naklejki na sciane do malego gdzies wsadzilam i nie wiem gdzie://no nic przez ten remont odnalzc sie nie moge..ale jeszcze jakies poltora tygodnia i zaczne urzadzac na spokojne czekam na to.i wtedy pranko, prasowanko (akurat tego nei znosze) tylko musze komode kupic ://
ogolnie mi malo co brakuje ewentualnie kupie sobie jedna kozulę nocną. i wkladki laktacyjne no i tantum rosa dla dzidzi brak mi kosmetykow i jakichs tam pierd...ołekale ogolnie nie jest źle wozek musimy przywizc old tesciow bo to mi tez spedza sen z powiek, ze ten wozek wciaz w garazu, ja juz tam nie pojade bo za daleko a oni nei chca teraz przywiezc a ja bym chciala pozdejmowac i poprać material no i zobaczyc bo nei pamietam czy ten wózek ma torbe i folię przeciwdzeszczowa-tż mowi , że ma ale jakos mu nei ufam i jego pamięci a ja za chiny nie pamiętama wtedy mailabym czas zeby jedszcze dokupicmusze tz jakos zmotywowac zebyd o polowy pazdziernika mi to przywiozl

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Ciekawie - chyba się zdecyduje, ale na nowy od cioci - zaraz jej linka wyśle

Mój wrócił z torbą pełną.....brudnych ciuchów Ale ważne, że jest

Wygrałam na all kombinezonik:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2636127009
super

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Tez proszek jest chyba jakis uniwersalny bo nie pisze na nim czy do bialego czy do koloru ..
Mnie troche szkoda kasy na kupowanie dwoch rodzajow .. wychodze z zalozenia ze proszek do bialego ma za zadanie uchronic bialy kolor przed szarzeniem ..a taki maly ciuszek dzidzi zalozy pare razy .. wiec jakos specjalnie o tą biel nie bede dbac ..

Plynu nie kupuje .. nie wiem czy to zasluga tego proszku czy mamy po prostu fajna wode w kranie ale ubranka są po wypraniu miekkie .. wiec nie widze sensu ..

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Wlasnie dzwonil Zbysio , moj eks pracodawca . Powiedzial ze maja duza noworodkowych rzeczy .. i czy nie chcialabym obejrzec .. Jak nie jak tak ! . ma przywiezc TŻetowi .. nie moge sie doczekac co dostane
suuuper !!zazdrosczze
no to fajnie, tez mailam zamiar kupic proszek tylko jeden rodzajbo to bez sensu jak dla mnie, dla siebie tez kupowalam uniwersalny
a skoro plynu nie tgzreba tym lepiej , bo myslalam o płynie Biały Jelen bo tez hipoalergiczny
Stary 2012-09-23, 14:38   #2309
Cecilia89
Zadomowienie

Witam dziewczyny

Gratuluję Wam kolejnych tygodni
U mnie dzisiaj w miarę, trochę głowa mnie boli, w sumie nie wiem dlaczego, bo pogoda ładna - słoneczko świeci

Synuś rozpycha się w brzuchu, bidulkowi ciasno już.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:39   #2310
marti86
Zakorzenienie

mam dola jakas deprecha mnie chyba bierze w domu zimno, mala chora wiec do przedszkola nie chodzi i codziennie musze gotowac 2 obiady bo ona wielu rzeczy nie lubi a ja malo co moge i ni chu sie nie da tego polaczyc zebysmy obie zjadly jeden obiad.nie za bardzo moge chodzic wiec codziennie mam stresa czy sie nic nie stanie-w koncu obiad dla dziecka jednego i drugiego zrobic musze, kupa roboty w domu, nic nie przygotowane dla malego, jestem z tym wszytskim sama i mam dosc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości