Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 16:14   #3391
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Moja dziecina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ewa 003a.jpg (74,4 KB, 70 załadowań)

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:18   #3392
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki żeby dało bo mi nic nie dało.
pelnia idzie....
moze cos sie ruszy..

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Moja dziecina
slodziak
wogole wszystkie bobasy,jakie tu widze sa poprostu do schrupania
Stary 2012-09-28, 16:44   #3393
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A jakie masz do wyboru??
Troche siedze w telefonach bo i softy zmieniałam i inne takie
Nokia Asha 201 i Nokia C2-02

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:58   #3394
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa i jestem z ujastka bardzo zadowolona ( no moze oprocz śniadań i kolacji ) !! bardzo pomagaja w przystawianiu do piersi, zachecaja, kilkanascie razy w ciagu dnia polozna przychodzi i pyta czy nie pomoc przystawic. ja akurat lezalam z dziewczyna co maluch w ogole niechcial ssac, mial zaburzony rytm ssania i pomoc bez problemu otrzymala. tak pisze o tym bo wiele slyszalam jak to na ujastku dokarmiaja itd, ze nie zależy im na laktacji. bzdura ;
A my jednak pojedziemy do Narutowicza, byliśmy oglądnąć, zamiast jechać do huty będziemy mieć 15 min w korkach

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
DZiewczyny!!!
wpadam tylko na chwile powiedziec ze to juz dzis!!!
Jade na cc! wieczorem bede juz miała mala po drugiej stronie.
oczywiscie zamartwiam sie czy to nie za wczesnie (37tc i 5 dni), gin uspokaja wiec pewnie wie co robi.
Od rana cisnienie mi tak skoczylo ze jest napisane na cisnieniomierzu "konieczna konsultacja lekarska"
Trzymajcie kciuki.
Trzymam! tak samo za Kajaję

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
za to jak zwykle teściówka próbuje wtrącić swoje trzy grosze... nawet się mnie nie zapyta czy zamierzam karmić piersią, tylko bez przerwy powtarza, żebyś tylko dużo mleka miała
Ale wk**wiający tekst, matko. A jej żeby na starość zęby nie wypadły.

Cytat:
cześć Kochane

ale się za wami stęskniłam
No hej wymęczyłaś się bidulo, ale dziecina słodka!!!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki bo dość długiej przerwie

Musieliśmy się zaklimatyzować, nauczyć siebie.
Trochę nam zeszło z tym, wiem. Ogólnie mój dzidziuś jest bardzo grzecznym i spokojnym dzieciaczkiem. Spi ładnie w nocy, wstaje na karmienie zawsze o 23, 2, i 6. Ja się wysypiam.
To ci się aniołek trafił

A my jutro mamy ślub i wesele, ale za miastem. Nie mam co na siebie włożyć, konkretnie rajstop nie mam ciążowych kryjących a nie chce mi się ich jutro szukać w ogóle nie chce mi się iść, ale impreza jest daleko, znajomych na weselu wspólnych nie będzie, i najrozsądniej będzie jechać autem ale nie mam siły chyba na takie siedzenie nocne ale jemu zależy bo to dobra koleżanka z pracy, a wiele osób jej odmówiło...

Skończyliśmy 38 tydzień i zaczynamy 39 ! nie wierzę !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:00   #3395
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie. Ja pracuje w takim systemie, że co miesiąc mam inną pensje ,bo u mnie liczą to w zależności od ilosci dni pracujących w miesiącu. Dzisiaj dostałam pensje za wrzesień - od początku jestem na zwolnieniu - i dalej mam liczone wg tego systemu. Czy na zwolnieniu w ciązy nie powinnam mieć liczone wg średniej z poprzednich miesięcy, czy to się dopiero na macierzyńskim tak liczy? Chce to wyjaśnić, zeby później nie było problemów z Zusem.

Tamlin trzeba zapytać sasiadów czy nie mieli ubezpieczenia od zalania sąsiadów. Moi Rodzice tak dostali zwrot za zalanie przez sasiadów z góry.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-09-28 o 17:01
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:06   #3396
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy na spacerku. Trochę słonko poświeciło, później zaczęło wiać i uciekliśmy do domciu.
Jak radzicie sobie z wózkiem i schodami? Ja co prawda mam winde, ale musze pokonać 5 bardzo stromych schodków. Albo muszę liczyć na czyjąś pomoc, albo wypinam gondolę i wnoszę ją oddzielnie i stelaż oddzielnie. A jak jest u Was?
ponieważ mieszkamy na 4 piętrze bez windy a wózek waży jakieś 14 kg, więc musieliśmy wynająć garaż w okolicy (bo na klatce nie dałoby rady wózka zostawić, gdyż w ogóle nie byłoby przejścia - tak beznadziejnie wąska jest). Wynoszę małą w nosidełku, które zostawiam w garażu i na spacer wędrujemy juz z wózkiem. Idealne rozwiązanie to nie jest bo sporo czasu się traci, ale chyba jedyne, żebym mogła z nią sama wychodzić
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej.

Gadałam wczoraj z TŻtem i mówił, że sam po nas przyjedzie... No to zobaczymy... Mam taką nadzieję....
niech tylko zdania nie zmieni albo niech się teściówka na siłę jednak nie wklei

Cytat:
A jakie masz do wyboru??
Troche siedze w telefonach bo i softy zmieniałam i inne takie
Iwoncia, a jakie telefony dotykowe polecasz? Ja właśnie szukam jakiegoś i zupełnie się na tym nie znam. a chce jakiś ładny i dobry
Cytat:
Moja dziecina
śliczniutka

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Ja pracuje w takim systemie, że co miesiąc mam inną pensje ,bo u mnie liczą to w zależności od ilosci dni pracujących w miesiącu. Dzisiaj dostałam pensje za wrzesień - od początku jestem na zwolnieniu - i dalej mam liczone wg tego systemu. Czy na zwolnieniu w ciązy nie powinnam mieć liczone wg średniej z poprzednich miesięcy, czy to się dopiero na macierzyńskim tak liczy? Chce to wyjaśnić, zeby później nie było problemów z Zusem.
dokładnie tak i właśnie w zależności od ilości dni roboczych będzie różna wysokość wynagrodzenia

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:08   #3397
kraven
Zakorzenienie

Maggie czyli to nie tak że sumuje się poprzednie pensje i dzieli przez liczbę miesięcy tylko dla każdego miesiąca liczy sie osobno wg liczny dni pracujacych?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-28, 17:12   #3398
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
niech tylko zdania nie zmieni albo niech się teściówka na siłę jednak nie wklei
No właśnie mam nadzieję, że się tak nie stanie, bo mu taką wojnę zrobię, że ruski miesiąc popamięta
Jak podzdrowieję trochę, to go wyciągnę na spacer i powiem, że nie chcę żeby ktoś oprócz niego przyjeżdżał, bo wczoraj to tak nie bardzo mogłam rozwinąć temat, bo w domu byliśmy, a wiadomo, że czasem ściany mają uszy...

Dziewczyny jakie karuzele do łóżeczka polecacie? I kiedy kupić? Bo na początku, to maluch chyba nie zainteresowany nią....

K

Sz
Stary 2012-09-28, 17:15   #3399
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie czyli to nie tak że sumuje się poprzednie pensje i dzieli przez liczbę miesięcy tylko dla każdego miesiąca liczy sie osobno wg liczny dni pracujacych?
Kraven powiem Ci na moim przykładzie:
w umowie mam 1800 netto (3 mce przed zwolnieniem; wcześniejsze kilkanaście mcy to 1700zł). W ciągu 12 mcy poprzedzajacych zwolnienie miałam różne premie, od których również były odprowadzanie składki do zus. jeśli miesiąc ma 31 dni dostaję za niego na l4 prawie 2000, jeśli 30 dni wówczas jest to ok 1930.
czyli jest to jakaś tam średnia z ostatnich 12 mcy (a nie to co aktualnie mam w umowie bo każdorazowo dostaję więcej niż w umowie mam zapisane) uzależniona od ilości dni pracujących i stąd te kilkadziesiąt zł różnicy

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-28 o 17:32
Stary 2012-09-28, 17:28   #3400
kraven
Zakorzenienie

Hmm bo to i tak coś mi sie nie zgadza U mnie sie liczą się dni robocze. I im mniej tym dla mnie lepiej. We wrześniu było 20 a dostałam mnie niż za lipiec i sięrpień kiedy było po 22 dni robocze.
a może to jest ważne, ze ja pracuje na umowie o prace dopiero od 4 miesiecy.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-28, 17:30   #3401
lidka0308
Zadomowienie

Dzień dobry!

Podczytuję was dziołszki cały czas na telefonie, ale nie mam siły cytować, taka już jestem umęczona.

Przez dwa dni bolało mnie tak biodro, że ledwie się ruszałam i wściekałam się na mojego gina, że mi tydzień wcześniej tej cesarki nie zaplanował

Dzisiaj z kolei chyba przepowidacze się pokazały takie konkretne, szły od krzyża i były bardzo bolesne, ale po nospie na razie cisza. Niech ta moja córka się nie wygłupia i na weekend się nie wybiera wychodzić z brzucha. W poniedziałek już wstawiamy się do szpitala, więc nich wytrzyma jeszcze te dwa dni i mamy dodatkowo nie stresuje.

Elena witam z powrotem i mam nadzieję, że moje dziecko też aniołeczkiem się okaże.

Gratulacje dla mamusiek zaczynających nowe ciążowe tygodnie i dla dzieciaczków już urodzonych kończących kolejne po tej stronie brzuszków!

Colds z jednej strony to dobrze, że diagnoza mówi "tylko" o kolce, oby udało się dobrać mleczko i kłopoty odeszły w zapomnienie

Tamlin serdecznie współczuję zalania. Mam nadzieję, że uda się z sąsiadami dogadać co do zwrotu kosztów ponownego remontu.

Tyle udało mi się zapamiętać bez cytowania.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:31   #3402
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm bo to i tak coś mi sie nie zgadza U mnie sie liczą się dni robocze. I im mniej tym dla mnie lepiej. We wrześniu było 20 a dostałam mnie niż za lipiec i sięrpień kiedy było po 22 dni robocze.
a może to jest ważne, ze ja pracuje na umowie o prace dopiero od 4 miesiecy.
Im dłuższy miesiąc tym więcej dni roboczych, a tym samym wyższe wynagrodzenie - o to mi chodziło,

Zapraszam
Stary 2012-09-28, 17:40   #3403
kraven
Zakorzenienie

Aaa to teraz zrozumiałam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-28, 17:45   #3404
lidka0308
Zadomowienie

zapomniałam napisać, że kciuki ściskam za Małą Mysz i zabieg!!!

Ciekawe, jak tam Lura Muminka po operacji?

No i dalej Lucia nam się nie odzywa
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:59   #3405
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Nic idę robić sałatki w słoiki, póki maluda moja mała śpi i daje czas na robotę
a co robisz dobrego?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale jak z naszego ubezpieczenia mieszkania? Mam to zgłosić? Ja się w ogóle nie orientuję o co chodzi. Ubezpieczyłam bo trzeba było przy kredycie.
Tamilin, dokładnie nie wiem jak wygląda sytuacja gdy sąsiad zaleje ale kilka lat temu zalało nam lekko mieszkanie w bloku, była to wina spółdzielni bo dach przeciekał. i my dostaliśmy zwrot pieniążków z naszego ubezpieczenia a nie spółdzielni. a ubezpieczeni byliśmy w pzu. trzeba dopytać u swojego ubezpieczyciela.

później zalało nam dom, ale to już inna historia.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Słodko .

Ja tam już wolę postać w kolejce niż się z głupimi ludźmi użerać, mój TŻ chciał się ostatnio kłócić w kasie pierwszeństwa, ale ja na prawdę wolę poczekać to 10 minut niż się denerwować...

Poza tym mamy z TŻtem wątpliwości co do imienia dla naszej córeczki, nie wiem czy nie nastąpi zmiana .
też wolę poczekać na swoją kolej niż ktoś mi mi ustąpić z łaski na uciechę

a jakie imiona bierzecie pod uwagę?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
TŻ pracuje w firmie od marca.
No i wczoraj poszedł po remua, więc zapytał o becikowe z ubezpieczenia firmowego.
I babka powiedziała Mu, ze nic nie dostanie, bo wszystko już dostaliśmy.
Któraś może orientuje się o co chodzi?
Czy to jest tak, że jak ja wzięłam becikowe z tytułu urodzenia dziecka (to ZUS wypłaca, tak?) to On , mimo iż w firmie mają grupowe ubezpieczenie, to nic nie dostanie? Czy chcą nas zrobić w bambuko?

Ja nie znam się zupełnie na tym wszystkim.. I mam nadzieje, że któraś rozumie o co mi chodzi
a w jakiej firmie jesteście ubezpieczeni? dostaliście dowód, że pracodawca faktycznie opłaca co miesiąc składki?

gdy naszemu pracownikowi urodzi się dziecko to wtedy idzie on osobiście do zakładu, w którym ma opłacone ubezpieczenie i przedstawia wymagane dokumenty, typu dowód tożsamości, numer konta bankowego,akt urodzenia dziecka i wypełnia krótki wniosek. w ciągu kilku, kilkunastu dni pieniążki ma na koncie.

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
Ekipa na męża chyba na razie nie będzie potrzebna
Wrócił z pracy z kwiatkami i mnie przeprosił, tłumacząc się tym, że ona taki biedny zabiegany, zestresowany. Bo jutro mamy chrzciny i ma przyjechać jego brat z rodziną, którego nigdy nie widział. Fakt, że trochę spraw do załatwienia było, ale to go nie usprawiedliwia tak na prawdę.
Zabrał małą do babci i nie ma ich już 2 godziny i się martwię troszkę Oczywiście wziął mm ze sobą. Ja przez ten czas ogarnęłam mieszkanie przed przyjazdem gości, a teraz mam czas dla siebie. Za każdym razem jak pomyślę o córci od razu wypływa mleczko Mam już trochę lepszy humor.
to super wieści

Cytat:

A no i schudłam 10 kg czyli dwa więcej niż nabyłam. Ale to pewno ze stresu i zmęczenia.

Jaką ja wogóle miałam jazdę na początku. Mąż przyjechał po mnie z .... teściową. Ale byłam zła. To miał być nasz dzień a ta dupsko wszędzie wsadzi. Miała torbę tachać a w końcu mąż niósł wszystko. Wogóle przez pierwszy tydzień nie chciałam baby na oczy widzieć. Ona budziłą dziecko żeby się z nim pobawić Hallo - kur.... z kilkudniowym noworodkiem. Nadal mam opory małą na dół zanosić ale robię to ze względu na męża. Wiem, że jestem straszna, odbiło mi pod tym względem i koniec.
nie, to nie Ty jesteś straszna, to teściowa
gdzie to pomysł by budzić takiego maluszka?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Ale wk**wiający tekst, matko. A jej żeby na starość zęby nie wypadły.
!
ano w☠☠☠☠iający jakby do krowy mówiła a nie do synowej

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Moja dziecina
śliczna. zwłaszcza jej czuprynka

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
pelnia idzie....
moze cos sie ruszy..
mówisz, że podczas pełni większe szanse?

Cytat:
A my jutro mamy ślub i wesele, ale za miastem. Nie mam co na siebie włożyć, konkretnie rajstop nie mam ciążowych kryjących a nie chce mi się ich jutro szukać w ogóle nie chce mi się iść, ale impreza jest daleko, znajomych na weselu wspólnych nie będzie, i najrozsądniej będzie jechać autem ale nie mam siły chyba na takie siedzenie nocne ale jemu zależy bo to dobra koleżanka z pracy, a wiele osób jej odmówiło...

my mieliśmy wesele w rodzinie w zeszły weekend ale nie poszliśmy. ja się do tego już nie nadaję... pewnie po 20 usnęłabym za stołem

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-28 o 17:52
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:02   #3406
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Moja dziecina
Śliczna córeczka i boskie ma włoski, takie delikatnie podkręcone

Cytat:

Podziwiam Cię, że się zdecydowałaś Ja w ostetnich tygodniach ciąży byłam taką kaleką, że prawie z domu nie wychodziłam - tak mi ciężko było.

Cytat:
No właśnie mam nadzieję, że się tak nie stanie, bo mu taką wojnę zrobię, że ruski miesiąc popamięta
Jak podzdrowieję trochę, to go wyciągnę na spacer i powiem, że nie chcę żeby ktoś oprócz niego przyjeżdżał, bo wczoraj to tak nie bardzo mogłam rozwinąć temat, bo w domu byliśmy, a wiadomo, że czasem ściany mają uszy...
Powiem Ci, że teściowa jest tam potrzebna jak piąte koło u wozu. Jak leżałam w szpitalu to właśnie taka sympatyczna teściowa z synkiem przyjechała po wnusie i jej mamusie. Jak to wyglądło, o wszyskim decydowała, małą w fotelik wkładała, ten syn tylko z tobołami latał. Później wszystkie śmiałyśmy się, że ten syn taki niezaradny. Że jego rola skończyła się na zaciupcianiu i zrobieniu. A dalej pałeczkę teściowa przejęła. Pozatym straszne zamieszanie zrobiła.
Stary 2012-09-28, 18:05   #3407
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Dziś pytałam położnej i powiedziała, że mają nieco wyższą. 37 około. Nie mierzy się po karmieniu. W razie 38 czopek paracetamol co 6 godzin.

Zaliczyliśmy pierwszy spacerek

A no i schudłam 10 kg czyli dwa więcej niż nabyłam. Ale to pewno ze stresu i zmęczenia.

Jaką ja wogóle miałam jazdę na początku. Mąż przyjechał po mnie z .... teściową. Ale byłam zła. To miał być nasz dzień a ta dupsko wszędzie wsadzi. Miała torbę tachać a w końcu mąż niósł wszystko. Wogóle przez pierwszy tydzień nie chciałam baby na oczy widzieć. Ona budziłą dziecko żeby się z nim pobawić Hallo - kur.... z kilkudniowym noworodkiem. Nadal mam opory małą na dół zanosić ale robię to ze względu na męża. Wiem, że jestem straszna, odbiło mi pod tym względem i koniec.
zabiłabym mojego jakby po mnie przyjechał z teściową
nie jesteś straszna i wcale Ci nie odbiło. to jak najbardziej zrozumiałe że chcesz się dzieckiem nacieszyć, a nie żeby ktoś się wpitalał. ja chyba się na 5 zamków zamknę żeby do nas teściówka nie przychodziła. nie wiem jak się powstrzymam żeby jej czegoś głupiego w tych pierwszych dniach po powrocie nie powiedzieć. już widze jak będzie siedziała u nas bez końca, bo ona nie ma co robić macie jakieś pomysły jak ją bedzie można dyskretnie wyprosić?
Stary 2012-09-28, 18:07   #3408
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Powiem Ci, że teściowa jest tam potrzebna jak piąte koło u wozu. Jak leżałam w szpitalu to właśnie taka sympatyczna teściowa z synkiem przyjechała po wnusie i jej mamusie. Jak to wyglądło, o wszyskim decydowała, małą w fotelik wkładała, ten syn tylko z tobołami latał. Później wszystkie śmiałyśmy się, że ten syn taki niezaradny. Że jego rola skończyła się na zaciupcianiu i zrobieniu. A dalej pałeczkę teściowa przejęła. Pozatym straszne zamieszanie zrobiła.

ale z tych teściowych to niezłe aparatki

Ania,a jak Twoja się sprawdza w roli babci?
Stary 2012-09-28, 18:10   #3409
martusia26
Rozeznanie

pół litra coli wypiłam, ale pić mi się strasznie chciało a o dziwo tylko po niej zgagi teraz nie mam. a mała szaleje w brzuszku.
Stary 2012-09-28, 18:11   #3410
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nokia Asha 201 i Nokia C2-02
Obydwa telefony mają identyczne parametry, ale na Twoim miejscu wybrałabym C2-02 bo lepszy wyświetlacz bo większy i czytelniejszy i rozsuwana klawiatura więc nic Ci sie nie naciska przypadkowo. Asha 201 ma beznadziejne przyciski - przynajmniej wg mnie i źle sie na niej pisze.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Iwoncia, a jakie telefony dotykowe polecasz? Ja właśnie szukam jakiegoś i zupełnie się na tym nie znam. a chce jakiś ładny i dobry
Hmm, to zależy od kaski na ile Cie stać
Ja bardzo jestem za samsungami - obecnie mam Galaxy S2 i bardzo sobie chwale.
Szybki i ma wszystko czego potrzeba
Wyszedł teraz nowy Galaxy S3 ale jakoś nie miałam przyjemności sie nim "pobawić" jeszcze bo teraz mam inną "zabawke", żywą i kochaną
A na drugim miejscu Sony Ericsson ale na dalekim drugim
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:12   #3411
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Śliczne zdjęcia dzieciaczków jak zwykleno niech Fabianek też już wyjdzie no
W poniedziałek mamy ostatnie usg to zobaczymy ile waży kruszynka Nasza
i wizyte u położnej mamy po niedzieli,ciekawe jak Nasza szyjka i rozwarcie

Widzę,że Naszych zdjęć na meilu nikt nie oglądałehh

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:21   #3412
kraven
Zakorzenienie

Ale Wasze dzieciaczki są słodkie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-28, 18:26   #3413
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
a jak zasmakuje z butelki i piersi nie bedzie chciala? tak tez moze byc.

kochana a moze sprobuj sciagac? wspolcxuje sytuacji z tz, moj mnie akurat w tym wspiera.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠........ zalano mi kuchnię U góry robią centralne i wzięli hydraulika z adhd w ciężkiej wersji. Zalany sufit i mokre dwie ściany, w przedpokoju mało na suficie, woda poszła po ścianie i podłoga była mokra. Kur... a dopiero co remont się skończył a na nowo będzie Najgorsze że mamy sufit podwieszany i niewiem czy ta woda nie stoi i góry i strach teraz do kuchni wejść bo może na łeb spaść wszystko.
a matko!! wspolczuje!!

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Heej My sie dzis wybieramy na pierwszy spacerek na 20 minut
JAk narazie to mi został brzuch ale miałam duuzy wiec moze jeszcze sie sciągnie, dziś malutka kończy tydzien wiec jakby nie było jest jeszzcze czas zeby dojsć do siebie
A to niunia, zdjecie jeszcze ze szpitala
sliczna ksiezniczka za nasze tygodniowe córy

Cytat:
Moja dziecina
slodziak

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:41   #3414
Katee27
Zadomowienie

Witam znowu wieczorkiem kiedy moje dziecie śpi.
Mój bączek ma jakieś nocne szaleństwo,nie tylko w dzień nie śpi,ale i w nocy.Może to od tej wit.K+D jak mówiciezapytam doktorkę we wtorek.Chyba go brzuszek bolał,bo kręcił się przy cycu a potem kupsko poszło.

anusiaaniaanusia,elena witajciemiło Was widzieć

tamlin współczuję zalania,poszłabym z awanturą

Bafi ja dostałam zalecenie w wypisie ze szpitala,że jako karmie dziecię piersią mam brać właśnie ten preparat,tylko że w aptece tego nie ma,jest troche w innym opakowaniu.Za 60tabl. płaciłam 57zł

Wstawiłam fotki na mail
o cholera!woda mi się trochę z butelki wylała na lapka.................... .........
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 220920121553.jpg (26,8 KB, 14 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-28 o 18:44
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:42   #3415
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też uważam, że jej obecność jest zbędna. No bo kurcze, tatuś odbiera swoją kobietę i nowo narodzone dziecko, zabiera ich do domu i to jest taka rodzinna atmosfera, a ona to przepraszam co tam robi???? Chyba tylko tak jak mówisz- zamieszanie....
Co do pakowania do fotelika, to moja stwierdziła, żebyśmy nie brali do szpitala fotelika, bo gdzie to takie maleństwo w foteliku wozić.... Sam rożek wystarczy....

Cytat:
Obydwa telefony mają identyczne parametry, ale na Twoim miejscu wybrałabym C2-02 bo lepszy wyświetlacz bo większy i czytelniejszy i rozsuwana klawiatura więc nic Ci sie nie naciska przypadkowo. Asha 201 ma beznadziejne przyciski - przynajmniej wg mnie i źle sie na niej pisze.
Dzięki za odpowiedź Mąż też mówi, żebym wybrała c2-02, ale to dlatego, że jemu się ta klawiatura "jak przy komputerze" nie podoba Ale skoro mówisz, że generalnie ta c2-02 jest fajniejsza, to chyba się na nią skuszę Szkoda tylko, że aparat taki słaby

Kurcze dziewczyny, od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i teraz te bóle się nasiliły i trochę przypominają te przed okresem, chociaż nie do końca.... Myślicie, że coś się zaczyna dziać, czy po prostu organizm się przygotowuje?

K

Sz
Stary 2012-09-28, 18:48   #3416
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
gdy naszemu pracownikowi urodzi się dziecko to wtedy idzie on osobiście do zakładu, w którym ma opłacone ubezpieczenie i przedstawia wymagane dokumenty, typu dowód tożsamości, numer konta bankowego,akt urodzenia dziecka i wypełnia krótki wniosek. w ciągu kilku, kilkunastu dni pieniążki ma na koncie.
mój ślubny też musiał sam złożyć wniosek i stosowne papierki w pzu (bo tam jesteśmy dodatkowo ubezpieczeni), żeby dostać kasę z ubezpieczenia grupowego
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
pół litra coli wypiłam, ale pić mi się strasznie chciało a o dziwo tylko po niej zgagi teraz nie mam. a mała szaleje w brzuszku.
Cola i pepsi najlepsze na zgagę ależ mi się zachciało.
Cytat:
Hmm, to zależy od kaski na ile Cie stać
Ja bardzo jestem za samsungami - obecnie mam Galaxy S2 i bardzo sobie chwale.
Szybki i ma wszystko czego potrzeba
Wyszedł teraz nowy Galaxy S3 ale jakoś nie miałam przyjemności sie nim "pobawić" jeszcze bo teraz mam inną "zabawke", żywą i kochaną
A na drugim miejscu Sony Ericsson ale na dalekim drugim
Dzięki Iwoncia szukam jakiegoś fajnego w abonamencie w play (może by mi mąż na firmę wziął, bo to zawsze lepsza oferta ale z drugiej strony jakbym się z nim pożarła, to przecież nie rzucę mu telefonem w twarz i nie zostanę bez niczego). Pewnie chciałabym jak najmniej dopłacać, ale chcę mieć coś sensownego i fajnego. Zaraz zerknę na ofertę play i jak te telefony chodzą.
Jakbym miała jakieś inne propozycje, to mogę konsultować z Tobą?
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
bo coś mi gmail dziś nie działa nie wiem czemu i na własnego maila nie mogę sie od rana zalogować

Zapraszam
Stary 2012-09-28, 19:04   #3417
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie też uważam, że jej obecność jest zbędna. No bo kurcze, tatuś odbiera swoją kobietę i nowo narodzone dziecko, zabiera ich do domu i to jest taka rodzinna atmosfera, a ona to przepraszam co tam robi???? Chyba tylko tak jak mówisz- zamieszanie....
Co do pakowania do fotelika, to moja stwierdziła, żebyśmy nie brali do szpitala fotelika, bo gdzie to takie maleństwo w foteliku wozić.... Sam rożek wystarczy....

Kurcze dziewczyny, od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i teraz te bóle się nasiliły i trochę przypominają te przed okresem, chociaż nie do końca.... Myślicie, że coś się zaczyna dziać, czy po prostu organizm się przygotowuje?
no tak, a może jeszcze dziecko macie w bagażniku przewieźć
widzę, że co jedna teściówka to lepsza

moja wczoraj mi powiedziała, że jak maluch skończy pół roku to trzeba codziennie dawać mu łyżeczkę oliwyciekawe gdzie to wyczytała, chyba w tele tygodniu bo niczego innego nie czyta

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
zabiłabym mojego jakby po mnie przyjechał z teściową
nie jesteś straszna i wcale Ci nie odbiło. to jak najbardziej zrozumiałe że chcesz się dzieckiem nacieszyć, a nie żeby ktoś się wpitalał. ja chyba się na 5 zamków zamknę żeby do nas teściówka nie przychodziła. nie wiem jak się powstrzymam żeby jej czegoś głupiego w tych pierwszych dniach po powrocie nie powiedzieć. już widze jak będzie siedziała u nas bez końca, bo ona nie ma co robić macie jakieś pomysły jak ją bedzie można dyskretnie wyprosić?
jak wyprosić to nie wiem, ale za to można jej nie wpuścić i udawać, że nikogo nie ma w domu

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

wydaje mi się, że to skurcze przygotowujące
Stary 2012-09-28, 19:04   #3418
Konczita
Zakorzenienie

Chciałam pochwalić moją córkę iż zasnęła po 15 jak wychodziłyśmy z domku i spała do 18 kiedy to wróciłyśmy z przymiarki sukni ślubnej .. w salonie obrała miano anielskiego dziecięcia ... hmm potrafi zachować pozory

dobrze kto teraz rodzi ?

Tamlin masz mieszkanie spółdzielcze ???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:08   #3419
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, a może jeszcze dziecko macie w bagażniku przewieźć
widzę, że co jedna teściówka to lepsza

moja wczoraj mi powiedziała, że jak maluch skończy pół roku to trzeba codziennie dawać mu łyżeczkę oliwyciekawe gdzie to wyczytała, chyba w tele tygodniu bo niczego innego nie czyta

wydaje mi się, że to skurcze przygotowujące
Wg niej powinnam w rożku trzymać na kolanach..... A ostatnio gdzieś czytałam, że bez fotelika nie wolno dziecka ze szpitala do samochodu wynieść....

Pewnie jakieś stare zabobony, albo może i w gazecie wyczytała, bo z tego co widziałam, to tam lubią takie "mądre" rady dawać

To znaczy że się akcja rozkręca, czy przygotowywać się może nawet i 2 tygodnie?

K

Sz
Stary 2012-09-28, 19:17   #3420
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia dzieciaczków jak zwykleno niech Fabianek też już wyjdzie no
W poniedziałek mamy ostatnie usg to zobaczymy ile waży kruszynka Nasza
i wizyte u położnej mamy po niedzieli,ciekawe jak Nasza szyjka i rozwarcie

aż zajrzałam
synek jak malowany
i Ty też wyglądasz kwitnąco

ja też już się nie mogę doczekać mojej pannicy... po terminie czas płynie dwa razy wolniej...

w tej chwili ciężko mi uwierzyć, że ta ciąża kiedyś dobiegnie końca

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Wg niej powinnam w rożku trzymać na kolanach..... A ostatnio gdzieś czytałam, że bez fotelika nie wolno dziecka ze szpitala do samochodu wynieść....

Pewnie jakieś stare zabobony, albo może i w gazecie wyczytała, bo z tego co widziałam, to tam lubią takie "mądre" rady dawać

To znaczy że się akcja rozkręca, czy przygotowywać się może nawet i 2 tygodnie?
tak, to prawda, dziecka nie wolno przewozić bez fotelika, w niektórych szpitalach jest problem z wyjściem gdy jesteście autem a fotelika brak.

a jeśli chodzi o skurcze, to trudno powiedzieć.
mogą się rozkręcić z minuty na minutę lub tak jak u mnie trwać bardzo, bardzo długo... u mnie prawie dwa miesiące

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Chciałam pochwalić moją córkę iż zasnęła po 15 jak wychodziłyśmy z domku i spała do 18 kiedy to wróciłyśmy z przymiarki sukni ślubnej .. w salonie obrała miano anielskiego dziecięcia ... hmm potrafi zachować pozory

dobrze kto teraz rodzi ?

Tamlin masz mieszkanie spółdzielcze ???
ja bym bardzo chciała, mogę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości