|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
natalka bolało Cie jak się mała przyssała po takiej przerwie? pocieszające jest dla mnie to że po 2 miesiącach jeszcze pamięta, ja to sie obawiam każdego podania butelki
|
|
|
|
#2882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ jest szczupły, teraz waży 79 kg przy 180 cm więc idealniea ja to byłam szczupła teraz jestem taka no... normalnie, zdrowo wyglądająca trochę za zdrowo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
i mam pytanie w temacie: czy ktoś wie czy ssanie przez kapturek wymaga od dziecka tego samego tj. tej samej techniki co ssanie piersi? angażuje te same mięśnie itd.? bo przecież korzysci z kp to nie tylko sam pokarm, ale także ssanie - ponoć ważne i o pozytywnym wpływie na zdrowie no i właśnie tak sie zastanawiam jak to jest z tym kapturkiem, ale to chyba bez różnicy
|
|||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ta herbatka co pokazywała ciocia Depoison jest na allegro. Z Milupy na problemy brzuszkowe. 16zł. Może kupię jak na Zosię podziałało.
Wanilka, nie bolało ale to było dosłownie może z 10 sekund
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Skład herbatki:
wyciąg z kopru włoskiego, z anyżu, z owoców dzikiej róży i z rumianku, naturalny aromat kopru (olejek z kopru, anetol, Limonen*), wyciąg z kminku, naturalne oleje z kminku i rumianku * - Limone to jest na ogół cytryna, ale może też być limetka |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie to niesamowita wygoda, poza tym chce karmić jeszcze kilka miesięcyco do drugiego to nie wiem ale wydaje mi się że ssanie inne ale korzyści te same |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison
czyli to były (już można o tym pisać w czasie przeszłym, prawda? ) kolki, bóle brzuszka...Pisałaś wcześniej, że masz wątpliwość czy to bóle brzuszka, bo ten płacz był do ukojenia np. przez noszenie. Moim zdaniem kolka jak najbardziej da sie ukoić. Zależy od nasilenia. Czasem się da, czasem nie. |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.karmienie-piersia.win.pl/tlumaczenia/tekst/9 pierwszą część o ich historii można pominąć, potem są ciekawsze rzeczy, trochę naukowo napisane, ale może rozwieją Twoje wątpliwości
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i narzeczony dziękuje Zosieńce i jej mamie za niezwykle interesujące czarno - białe obrazki
|
|
|
|
#2890 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tak, ale coś słyszałam, że co 3 godziny to jest ok... No i liczy się ilość w ciągu doby zjadanego mm. Może ktoś je częściej i mniej albo rzadziej i więcej... Chciałam zamówić w doz antykolkową i dodatkowo smoczek 2+, ale ten smoczek jest niedostępny Może dostanę u nas w dzieciowym, choć wątpię...Cytat:
Poza tym do mm wodę można mieć w termosie i tylko wymieszać i siup w ten dziób![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale widzę, że Dziewczynom się podoba![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że Fabi nie lubi herbatek ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Fajna aukcja z łóżeczkiem jest ale odbiór osobisty na śląsku
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzięki
![]() Blue u nas z kupką tak samo jak u Was, jedna na dzień lub jedna na 2 dni. Pamiętam, ze w pierwszych tygodniach były 3-4 dziennie. |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tak widzę, że u Was te kupki się unormowały, a Lu dalej potrafi strzelać kupy przy każdym karmieniu... Minimum 3 dziennie muszą być, ale raczej jest ich więcej
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też liczyłam na to, że jeszcze długo nie przyjdzie... z Dorotką dostałam dopiero jak jej wprowadziłam stałe pokarmy i to też dopiero po 1,5 miesiąca. Na następny @ czekałam 7 tygodni a potem było już regularnie-tzn. tak jak przed ciążą. Teraz mam nadzieję, że też tak wróci wszystko do normy ![]() Tych przerw było może z 4-5 w ciągu 11 tygodni, nie zauważyłam żeby mleka było mniej, czy żeby się nie najadała. Ot, po prostu tak dobrze jej się spało, że się nie budziła na jedzenie... |
|
|
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() wpadłam tylko na chwilę napisać, że mam na zbyciu dwa blisterki witaminy D+K jakby któraś reflektowała ![]() u nas ok Jaś rośnie jak na drożdzach miłej nocy
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Idę wysmarować sutki maścią (jeden tak mnie boli, że przy karmieniu łzy mi lecą) i spać. Fabi pewnie znowu wstanie skoro świt
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki życzę wszystkim (i sobie
) |
|
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() U mnie bardziej czasochłonne jest dodawanie zagęszczacza i delicolu, ale to też już robię dość szybko. No i w nocy Róża na ogół śpi, a jeśli się budzi, to tylko dlatego, że dla niej dana noc zaczęła się o 21. Ponieważ po piersi nie muszę odbijać, a po mm próbuję, to w nocy staram się przystawiać do piersi. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Na Allegro za 330, ale ten sprzedawca już nie ma. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Nie jestem dumna, bo w tamtym czasie powinnam ją wcześniej zbudzić na karmienie, a widocznie sama padłam tak samo jak ona. *** 30.09 Po tej nocy mm już co do tego rekordu wątliwości. Nie wiem, ile by spała , gdybym jej nie zbudziła, żeby przewinąć i nakarmić.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-30 o 11:17 |
|||
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny która z Was podaje delicol?
jak często i w jakich ilościach podajecie? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-30 o 00:00 |
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
TŻ właśnie pojechałam po brata mego 15 km za miasto, bo był na imprezce i coś tam źle się działo. Dobrze, że nic mu się nie stało Choć póki co nie wiem konkretnie o co 'kam on'.No i tak pomyślałam, że zajrzę do Was ...ale tu pusto
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to dzień dobry, dziecię moje zbudziło się na karmienie przed 7 i już usnąć nie mogłam... Blue oj to dobrze, że bratu nic się nie stało
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue no i jak z bratem,wszystko ok?
Witam z kawką. Moi chłopcy śpią a ja już wykąpana powoli zabieram się za pakowanie,jedziemy dziś do naszych najlepszych znajomych na cały dzień. Mamy do nich 60km więc jedziemy pierwszy raz od porodu,oby tylko Oskarek był grzeczny. Wczoraj leżał 3h pod matą(od karmienia do karmienia) i ciągle,bez przerwy nawijał do zabawek |
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wcinam śniadanko i lecimy na spacer. Babka wpadła do pokoju i nas obudziła bo chciała z Fabim pogadać i teraz marudny jest ![]() Cytat:
Fabiemu za szybko z TT leci
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas w miarę ok. Mała już rano dała koncert. Spała od 21 do 4.30 a potem jeszcze do 6.
Ja jakoś ostatnio nie za dobrze się czuje. Od 3 dni mam nudności i lekkie zawroty głowy
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeej
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Fabiemu praktycznie nie ropieją oczy odkąd mu je przemyłam wodą z Lourdes, uczulenie też znika
|
|
|
|
|
#2909 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze wylacz calkiem tv? ja nie mam telewizora w ogole i sie ciesze za to komp chodzi caly dzien jak jestem w domu i z doskoku Was podcztuje :brzyda l:co do latacji zeby zatrzymac calkowicie pije sie szalwie. Cytat:
Cytat:
i do tego ja wyrodna matka daje corce polizac wszystkie, jest zachwycona i jak jej zabieram krzyczy juz wiem czemu w ciazy owoce wciagalam kilogramami i snily mi sie po nocach![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

nie porównuj dziewczynki do chłopca, bo chłopcy z reguły jedzą więcej i więcej ważą
TŻ jest szczupły, teraz waży 79 kg przy 180 cm więc idealnie

Myślę, że to przez kilka dłuższych, ponad 6-godzinnych przerw w nocy
Ale nie było tak źle-4 dni takiego średniego krwawienia, bez bólu prawie (akurat przeziębiona byłam i ogólnie źle się czułam, więc może nie zwróciłam uwagi że boli
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jak smakował

Też liczyłam na to, że jeszcze długo nie przyjdzie... z Dorotką dostałam dopiero jak jej wprowadziłam stałe pokarmy i to też dopiero po 1,5 miesiąca. Na następny @ czekałam 7 tygodni a potem było już regularnie-tzn. tak jak przed ciążą. Teraz mam nadzieję, że też tak wróci wszystko do normy 

a dziecko chyba niepowinno......