Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2357 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 22:29   #70681
hahihehy
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Bidula po pierwszym razie!
Nie powiem nic o Sanosanie. nie stosowałam
Yyyy ale Piszesz, że Biowax Latte nie zaiwera betainy kok, a tymczasem jest i na zdjęciu i Twoim zapisie jako trzeci składnik...
Cholerka... Nie wiem, z jakiej przyczyny zrobiłam TAKI błąd. Jestem pewna, że w którymś składzie tego produktu (a w necie krążyły chyba 3) betainy nie widziałam. Teraz tak "paczam" na stronie Biovaxu i w KWC i wszędzie jest. W każdym razie, dziękuję za zauważenie błędu.
Sprawdzam właśnie resztę linków - może też gdzieś zrobiłam niezłego byka.

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:48   #70682
claudiiin
Zadomowienie

Tydzien mnie nie bylo a tu juz 4 strony nowej czesci Przenioslam sie do Niemiec i odkrylam juz w moim nowym miescie 3 DM'y w zasiegu spacerku Niestety mialam tylko 15 minut na zakupy w jednym z nich wiec w sumie mozna powiedziec ze oblecialam go sprintem, ale z wlosowych rzeczy nabylam amarantowa odzywke Alverde i morelowa kuracje rowniez Alverde. Kupilam tez dm'owski plyn do higieny intymnej Jessa i stwierdzilam ze to chyba nawet fajna alternatywa dla Facelle i wyglada na to ze nada sie jako myjadlo do wlosow Sklad:
woda, coco-glucoside, betaina coc., gliceryna, guma ksantanowa, disodium coco-glucoside citrate, kwas mlekowy, zapach, ekstrakt z rumianku, potassium sorbate, sól, phenoxyethanol, alk. benzylowy, bisabolol, tokoferol, kwas cytrynowy, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional.

Chyba calkiem przyzwoity prawda?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:11   #70683
deszczowypies
Zakorzenienie

aaa, powiem Wam, że to mój pierwszy wizażowy wątek, w którym dotrwałam do kolejnej części, aż sama nie wierzę! to znaczy po prostu, że jest najlepszy

zdjęcie swoich kłaczków może wstawię jakoś jutro, bo mam dzień wolny i będą mi schły nie-na-łóżku, a wtedy stylizacja lepiej wychodzi i w ogóle

małe pytanko: odżywki d/s można/należy trzymać na włosach zwykle troszkę dłużej, niż zaleca producent, by miały pole do popisu. to dotyczy również mocno alkoholowych Alterry/Alverde?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:17   #70684
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Kupilam tez dm'owski plyn do higieny intymnej Jessa i stwierdzilam ze to chyba nawet fajna alternatywa dla Facelle i wyglada na to ze nada sie jako myjadlo do wlosow Sklad:
woda, coco-glucoside, betaina coc., gliceryna, guma ksantanowa, disodium coco-glucoside citrate, kwas mlekowy, zapach, ekstrakt z rumianku, potassium sorbate, sól, phenoxyethanol, alk. benzylowy, bisabolol, tokoferol, kwas cytrynowy, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional.

Chyba calkiem przyzwoity prawda?
Podobny Na to samo uważaj: bez dobrej odżywki może na dłuższą metę wysuszać bo nie m ani grama fazy tłuszcziwej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:39   #70685
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Podobny Na to samo uważaj: bez dobrej odżywki może na dłuższą metę wysuszać bo nie m ani grama fazy tłuszcziwej
Ok ok, dzieki za rade

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:43   #70686
Chatul
ma zielone pojęcie

AjriszMarta, dziękuję za poradę

Cytat:
Ja I się nie lubimy Mnie obkleja. Jedynie, gdy nakładam przed myciem włosów, to jest szansa (po jakiś 3 myciach siarczanowym szamponem) na domycie tłuszczaka. I wtedy się spisało. To jak dla mnie jedyny - właśnie przed myciem - sposób na shea.
Nie służy mi niemal w żadnej postaci.
Dzięki za informacje Nałożyłam już shea jako odżywkę b/s. I dużo go nałożyłam. Ciekawe, czy rano będzie bardzo źle

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Chatul- odpowiedziałaś mi w tamtej części, dziękuję nie mam problemu z wypadaniem, szybko mi też rosną (odpukuję , ale myślałam, że wcierki może zagęszczą jakoś te moje selerki
Może Plantur pomoże
Stary 2012-10-04, 23:52   #70687
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Porównanie włosów czesanych i nie
w obu przypadkach łągodny szampon, maseczka Bingo na kilka minut i płukanka lniana
1,2 - włosy kilka razy czesane grzebieniem o szerokich zębach (EDIT: czesane na wilgotno)
3 - nieruszane
Super! Ajrisz Marta, a łagodny szampon to który np.?

Cytat:
Ale Jantar czy olejek?
Bo Jantar to kiedy chcesz. Ale jeśli przed myciem, to przynajmniej na 30 minut.
Podobnie z olejem - 30 minut przed myciem. Przynajmniej. Czytałam, ze są osoby, które sa w stanie olejować skórę rycyną bez zabrudzeń włosów. Jeśli opanujesz tę sztukę, to wówczas sama bedziesz decydowac kiedy nakładać. Bo to zawsze olej i można obciążyć włosy...
Żadne pq - ze względu na ładunek - nie jest zmywalne wodą. Poterzeba jonowego surfaktanta, czyli choćby siarczanu.
Czy zagęszczenie, to nie wiem, ale na pewno włosy zaczęły rosnąc w zakolach, gdzie fryzjerka czesząca mnie do ślubu stwierdziła łysienie
Ostatnio fryzjerka (inna) zdziwiła się, że mam sporo włosów innej długości niż reszta. To była sprawka Jantara
Dzięki Eloe mam zakupiony Jantar, zacznę od niego brzmi obiecująco

Olejek rycynowy przeraża mnie ciut swoją tepoścąa i tłustością :brzyda: moje włosy mają tendencję do przyklapu i boję się, że ten olejek to wykorzysta

A jakie maski polecacie?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 00:06   #70688
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie Ajrisz, ale powiem: Babydream, Facelle, neutralna Alterra.

Cytat:
A jakie maski polecacie?
Bingacze! z algami, kaszmirem, shea. Kallosy też się nieźle sprawdzają ale warto je jakoś 'podrasować', bo samodzielnie nie działają jakoś rewelacyjnie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 00:32   #70689
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja nie Ajrisz, ale powiem: Babydream, Facelle, neutralna Alterra.
Dzięki znane mi, myślałam, że cosik innego a neutralna Alterra to co to?

Cytat:
Bingacze! z algami, kaszmirem, shea. Kallosy też się nieźle sprawdzają ale warto je jakoś 'podrasować', bo samodzielnie nie działają jakoś rewelacyjnie
Znowu no nic, może w końcu uda mi się je kupić

A czym najlepiej podrasować? żółtka i miodu nie lubię lecytynę mam, nada się? tylko na co ona jest od zewnątrz? bo do wewnątrz to wiem Mam też omegę forte oraz tokovit e200, wszystko można wyciskać, ale nie wiem czy warto

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 01:19   #70690
alehambra
Przyczajenie

Witam Was moje drogie!
Chyba jak każdy przeszłam już przez czas "buntu" czyli prostowanie, rozjaśnianie itp.
Aż zakochałam się w swoich lokach, nauczyłam się je lepiej traktować a one odpłacają to w wyglądzie.
Chodzę od 4 lat do fryzjera, który obcina je gorącymi nożyczkami. Dzięki temu końcówki nie rozdwajają się i nie puszą.
Kupiłam Tangle Teezer i rozczesuje włosy z nałożoną odżywką.
I używam szamponów w kostkach
(np.Lush), ale czytając wasze wpisy chętnie zacznę stosować np. oleje. Mój fryzjer zawsze mówi, że włos kręcony często jest suchy i wymaga zupełnie innego traktowania i nawilżać je jak tylko jest okazja
Cieszę się, że tu jesteście.

Pozdrawiam
alehambra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 06:10   #70691
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie wiem, jaka będzie fryzura po wyjściu na dwór, ale jak na razie wielbię masło shea z całego serca
Stary 2012-10-05, 06:44   #70692
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie: Anthyllis http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-z-lnem-i.html
albo Bambino (ma da 3cim mscu SLS ale za to nie ma betainy ani soli)
, które mi osobiście szkodzą)
a długą listę masz tu: http://fellogen.blogspot.com/2012/09...nia-na-co.html
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...delikatne.html

Cytat:
Olejek rycynowy przeraża mnie ciut swoją tepoścąa i tłustością :brzyda: moje włosy mają tendencję do przyklapu i boję się, że ten olejek to wykorzysta
rozcieńcz go w lżejszym oleju

Cytat:
A jakie maski polecacie?
domowe
np taka : http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html

Cytat:
Dzięki znane mi, myślałam, że cosik innego a neutralna Alterra to co to?
Alterra Perfumfrei, szampon/żel pod prysznic

Cytat:
żółtka i miodu nie lubię
a sam miód? ;P

Cytat:
lecytynę mam, nada się? tylko na co ona jest od zewnątrz? bo do wewnątrz to wiem
ceramidy - utrzymuje nawilżenie, zmiękcza
Cytat:
Mam też omegę forte oraz tokovit e200, wszystko można wyciskać, ale nie wiem czy warto
jak z ryby to niekoniecznie, bedzie smierdziec
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie wiem, jaka będzie fryzura po wyjściu na dwór, ale jak na razie wielbię masło shea z całego serca
super!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:30   #70693
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
A czym zmywałaś??

Wczoraj umyłam włosy szamponem z SLS i dzisiaj się drapię
Kiedyś myłam sls dzień w dzień i nic się nie działo, od stycznia unikam tylko raz na jakiś czas użyję i ciągle się drapię. Jakaś wrażliwa mi się ta skóra zrobiła. Miałam zamiar nałożyć Sesę, ale chyba zrezygnuję, bo może jeszcze pogorszyć
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:55   #70694
Aldrin
Zakorzenienie

Witam w nowej części
Wczoraj miałam Wam wstawić zdjęcia włosów po masce bingo shea byłam bardzo zachwycona moimi kudełkami a tu przyjechali goście z maluchami które uwielbiają moje włosy, tak je wygniotły, że z super loczków został tylko puch mam nadzieje, że po kolejnym użyciu maski efekt będzie podobny i będę mogła się Wam pochwalić
Stary 2012-10-05, 08:54   #70695
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
T
A wiesz co... Nałóż Alterkę. Skoro tego wszystkiego tak dużo, więcej niż w BD mamowym, to powinny być mniejsze stężenia.
Oki

Cytat:

Nie przestawaj. Zrób sobie tylko przerwę raz w tygodniu, by nie przekarmić włosów. Albo co trzecie mycie.
Pamiętaj też, że im częściej olejujesz, tym szybciej włosy trzeba będzie potraktowac szamponem z siarczanem. Ale to wszystko powiedza nam włosy.
Będę obserwować. Włosy myje co drugi dzień, ostatnio po 6 myciach wymagały domycia siarczanami, potters daje radę (choć zużywam go sporo i myję 2-3 razy - boje się niedomycia oleju, zwłaszcza łopianowy GP tępy jest)

Cytat:
No nic. Trzeba wyciąć i dbać.
Mogą być wytarte w tych miejscach, ale to też i ta przestrzeń, gdzie najszybciej dociera sebum, czyli powinny się w miarę same zabezpieczać.
Czy kiedykolwiek miałąs problemy z przetłuszczaniem? Albo włosy w spodniej warstwie były szybciej nieświeże?
Wycinam sama, co znajdę. Fryzjerka miała to zrobić, ciachnęła 4 cm włosów, ale tego, co chciałam nie wycięła. Może tez przy strzyżeniu na mokro nie było widać, co zniszczone a co nie.
Włosy mi się przetłuszczają, przynajmniej tak myślałam. Z tego powodu od lat myję włosy co drugi dzień, tego drugiego dnia, muszę już spiąć, bo nie są w dobrej kondycji. Do tego mam łupież
Ostatnio jednak po myciu pottersem doszłam do wniosku, że może wcale nie mam przetłuszczającej się skóry głowy, tylko przesuszoną? I stąd łupież?
Pomimo olejowania i nakładania dużej ilości specyfików miałam włosy o jeden dzień świeższe, skóra głowy nie swędziała i łupież jakby mniejszy sporo (nie podejrzewam olejku GP o aż tak rewelacyjne działanie po jednym, dwóch użyciach).
Głowa najszybciej przetłuszcza mi się u góry.

Cytat:
Bardzo lubiłam Pottersa aloesowego. Ale mam jeszcze sporo zapasów, nie kupuję nic.
A właśnie, mogę w sprawie zakupów Cie pomęczyć? Zbliża się termin wypłaty, więc zamierzam kupić kilka specyfików. I mam kilka pytań. Zamierzam kupić:
1. Mleczko do włosów - czy stosować tylko na końce, czy jako odzywkę bs na całość?

2. Olej arganowy - na końcówki i do olejowania (w ramach testów).

3. L-cysteinę, mleczko pszczele, aloes zatężony 10-krotnie, spirulinę, hydrolizat keratyny, hydrolizowany jedwab i pantenol 75% - do zrobienia płukanki i do tuningowania masek. Jak technicznie płukać tym włosy? Produktu wyjdzie niedużo, czy mam tym spsikac włosy, czy polać nad miską, potem zlać do buteleczki i polewać jeszcze raz? Nigdy nie robiłam płukanek

4. Szampon Shikakai - czy stosować go co mycie? Czy poradzi sobie z olejami? Czy nakładać po nim jakąś masę?

5. Maska Kalpi-tone - jak często ja nakładać? Czy po niej tylko coś do spłukiwania i na końcówki dać?

6. maska Amla - j.w.

7. Amla - olejek - słyszałam, że ciężko się zmywa i zastanawiam się, czy brać, skoro kupię już maskę. Doradzisz coś?

A od męża na imieniny zażyczyłam sobie odżywkę JMO

Zastanawiam się jeszcze nad Biovaxem do zniszczonych i może bananowa TBS, i zapoluję na jakieś Bingospa
Cytat:

Tak spała Kosmarka lata temu Ech... jeszcze w drugiej części Ona to miała włosy
Idę poszukać, muszę zobaczyć

[/QUOTE]

Bardzo dziękuję
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:26   #70696
Anna1952
Rozeznanie

hey
aktualnei odcięta od neta w akademiku, ale o włosy dbam, zauważyłam nawet, że zaczynają się robić fajne skręty jak na razie BD dla dzieci mi służy, tylko glutka chyba przegotowałam, bo nabrał brązowawo-prześwitującego koloru
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:33   #70697
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anna1952 Pokaż wiadomość
hey
aktualnei odcięta od neta w akademiku, ale o włosy dbam, zauważyłam nawet, że zaczynają się robić fajne skręty jak na razie BD dla dzieci mi służy, tylko glutka chyba przegotowałam, bo nabrał brązowawo-prześwitującego koloru
Mój tam zawsze ma taki kolor, ale się tym nie przejmuję, im gęstszy tym lepiej mi sie nim manewruje

Cytat:
A stosowałaś już kiedyś Bingo? Mają w zasadzie te same podstawy, różnią się dodatkami.
Zaraz... a nie masz obciążonych włosów?
Więc tak: to mój pierwszy bingacz, nałożony na 20 minut na jedynie zmoczone włosy ( rano myłam, a wieczorem chciałam poeksperymentować, więc nie chciałam ich już męczyć ). Obciążonych włosów nie mam, są sypkie, puszyste, miękkie, lśniące, ale skręt jest znikomy. Takie ciepłe kluchy. I takie piórka. Późnej starałam się ich ratować, zmoczyłam dół, dodałam balsam nivea fc, i coś się tam pod spodem zakręciło, ale nic ciekawego. Zobaczę jeszcze, jak się zachowają jak nałożę Bingo na 3-4 minuty, i jak się polubi z żelem lnianym, ale jak nie, mam następny ogromny kosmetyk, który będzie zajmował miejsce w szafce.
A gdybym zakładała Kallosa/Bingo przed umyciem włosów? Daje to jakiś efekt?

Cytat:
małe pytanko: odżywki d/s można/należy trzymać na włosach zwykle troszkę dłużej, niż zaleca producent, by miały pole do popisu. to dotyczy również mocno alkoholowych Alterry/Alverde?
Też się nad tym zastanawiałam, i stwierdziłam, że to chyba nie jest dobry pomysł
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:50   #70698
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Co do glutka, to ja nadal nie potrafie go ogarnąć, żeby był dobry jeśli jest za gęsty to nie jestem w stanie oddzielić ziaren od reszty a za rzadki to się przelewa przez palce problem tez jest taki, że gdy robie z tego przepisu: 2 łyzki siemienia na 1 szkl wody, to praktycznie po 15 minutach gotowania zostają same ziarna i mało co samego żelu.. no nie wiem, co robie źle
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:59   #70699
DMkAnia
Strażnik Wizażu

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36918985]Co do glutka, to ja nadal nie potrafie go ogarnąć, żeby był dobry jeśli jest za gęsty to nie jestem w stanie oddzielić ziaren od reszty a za rzadki to się przelewa przez palce problem tez jest taki, że gdy robie z tego przepisu: 2 łyzki siemienia na 1 szkl wody, to praktycznie po 15 minutach gotowania zostają same ziarna i mało co samego żelu.. no nie wiem, co robie źle [/QUOTE]

Jest jeszcze inny sposób gotowania gluta
Tylko trzeba mieć zaparzacz do herbaty. Sypiesz do niego siemię lniane, zamykasz. Wkładasz do naczynia z gotującą wodą. Jak konsystencja będzie odpowiednia wyjmujesz zaparzacz i gotowe. Nawet nie trzeba niczego przelewać, bawić się z sitkiem itp.
Na 1 szklankę wody sypię 1 łyżkę siemienia. Na pewno nie gotuję gluta 15 minut, chyba nawet nie 10. No i na małym ogniu.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:01   #70700
martysek
Zadomowienie

Przedostanim razem nałozylam przed myciem maskę nawilżającą z przepisu Ajrisz. Włosy były miękkie, błyszczące, ale fale słabsze i pozbijane w strąki.

Wczoraj nałożyłam maskę proteinową (Artsiste, olej rycynowy, żółtko i trochę żelu lnianego). Jak ją zmylam, to włosy były szorstkie i splątane, więc na 30 min nałożyłam Alverde z amarantusem pod czepek. Zmyłam i włosy nie dość, że były miękkie i odżywione, to ładniej się skręciły. Niestety w nocy dużo się wierciłam i rano nie bylo już tak fajnie.

Ajrisz, dlaczego CECE algowa nie nada się dla wysokoporowatych?

Dziewczyny, co sądzicie o olejkach do skóry głowy z Green Pharmacy?
CP nie zmieniło w wypadaniu czy wzroście zupełnie nic, bejbiki się nie pojawiły. Włosy mi wypadają koszmarnie - podczas mycia wyciągam, całe pasma.

Kamona, gotuj gluta na maleńkim ogniu i pod pokrywka, żeby woda nie odparowywała. Jak wyjdzie za gęsty, zawsze możesz dolać troszkę wody.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:03
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:03   #70701
Elainetka
Raczkowanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36918985]Co do glutka, to ja nadal nie potrafie go ogarnąć, żeby był dobry jeśli jest za gęsty to nie jestem w stanie oddzielić ziaren od reszty a za rzadki to się przelewa przez palce problem tez jest taki, że gdy robie z tego przepisu: 2 łyzki siemienia na 1 szkl wody, to praktycznie po 15 minutach gotowania zostają same ziarna i mało co samego żelu.. no nie wiem, co robie źle [/QUOTE]

Ale ja tez tak robię, 2 łyżki, szklanka wody, i gotowego żelu wyjdzie mi... 1/3 , 1/4 szkalnki Z oddzieleniem nie mam problemu. Nie wiem, czy taki powinien być, czy rzadszy, ale taki mi pasuje, więc jest git
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:06   #70702
Malwina_89
Zakorzenienie

Kamona ja gotuję 1 łyżkę siemienia na 1 szklankę wody około 10 minut. Tylko że wówczas wychodzi mi dość rzadki, ale ja taki akurat preferuję najbardziej.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:55   #70703
world_by_lena
Rozeznanie

To i ja pokarzę swoje. Miesiąc temu podcięte 5 cm bo końce suche .
Niestety moje włosy źle reagują na oleje, a szkoda bo byłam tak zmotywowana widząc piękne włosy dziewczyn na forach. Zostaję przy odżywkach i maskach.

Dodaję jeszcze zdjęcie z dzisiaj. Udało mi się zrobić z tyłu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-30 17.10.36.jpg (46,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0250.jpg (29,6 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez world_by_lena
Czas edycji: 2012-10-05 o 22:54
world_by_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:01   #70704
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
A czym zmywałaś??
Nie zmywałam, dałam shea jako odżywkę b/s pod żel mrożący

Cytat:
super!
Po dzisiejszym wietrze już nie tak super Ale i tak jest dobrze
Stary 2012-10-05, 13:41   #70705
JudytaKas
Zakorzenienie

wrzucę i tu może ktoś coś poradzi albo ma podobnie...
plisss ściachałam moje włoski na krótko (w skręcie troche za ucho) i robią się super sprężynki ale kurcze mam cienkie włoski więc wygląda to jakbym miała mało (jeszcze mniej) włosów na głowie może użyć lżejszej odżywki d/s (obecnie jest garnier), żeby się bardziej rozdzieliły i tak do siebie nie przylegały

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:58   #70706
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
wrzucę i tu może ktoś coś poradzi albo ma podobnie...
plisss ściachałam moje włoski na krótko (w skręcie troche za ucho) i robią się super sprężynki ale kurcze mam cienkie włoski więc wygląda to jakbym miała mało (jeszcze mniej) włosów na głowie może użyć lżejszej odżywki d/s (obecnie jest garnier), żeby się bardziej rozdzieliły i tak do siebie nie przylegały
Wsuń palce we włosy przy głowie i delikatnie je roztrzep ewentualnie porozdzielaj sprężynki

Stary 2012-10-05, 13:59   #70707
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Skoro się tak chwalicie to ja pokażę mój bajzel po całym dniu
Wygląda na to, że prawa strona albo niedopieszczona, albo... na niej spisz Ale poza tym jesteś na dobrej drodze
Przemyślałabym tylko jeszcze, czy nie za dużo dajesz obciążających składników zamiast wnikających i zabezpieczających.
Cytat:
następne zdjęcia będą nie do poznania
Jak dla mnie mogą być do Wrocławia

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Cholerka... Nie wiem, z jakiej przyczyny zrobiłam TAKI błąd. Jestem pewna, że w którymś składzie tego produktu (a w necie krążyły chyba 3) betainy nie widziałam. Teraz tak "paczam" na stronie Biovaxu i w KWC i wszędzie jest. W każdym razie, dziękuję za zauważenie błędu.
Sprawdzam właśnie resztę linków - może też gdzieś zrobiłam niezłego byka.
Przyjrzałam się tylko temu, bo przecież szukam szamponu delikatnego i nadal nici
W związku z tym będę miała prośbę do Ajrisz

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tydzien mnie nie bylo a tu juz 4 strony nowej czesci Przenioslam sie do Niemiec i odkrylam juz w moim nowym miescie 3 DM'y w zasiegu spacerku
Szczęściara
Cytat:
Kupilam tez dm'owski plyn do higieny intymnej Jessa i stwierdzilam ze to chyba nawet fajna alternatywa dla Facelle i wyglada na to ze nada sie jako myjadlo do wlosow Sklad:
Czy wszędzie musi być betaina kok?

Cytat:
Dzięki za informacje Nałożyłam już shea jako odżywkę b/s. I dużo go nałożyłam. Ciekawe, czy rano będzie bardzo źle
Czytałam, że pięknie Cieszę się
Będą zdjęcia?

Cytat:
Dzięki Eloe mam zakupiony Jantar, zacznę od niego brzmi obiecująco
Pamiętaj tylko o dwóch rzeczach:
- glikolu propylenowym,
- ekstraktach.
Te składniki mogą podrażniać. Dlatego też trzeba uważnie stosować Jantara. Nie każdemu służy.
Cytat:
To jest prawdopodobne.
Cytat:
A jakie maski polecacie?
Dla mnie maska i odżywka to to samo...
I do każdego zadania nadaje się inna.
Moje ulubione gotowce:
- nieodżałowana Alterra morelka
- Alverde morelowa i awokado
- TBS bananowa
- Bingo 12 ekstraktów
- Artiste różowa
- CP z makadamią.

Cytat:
Napisane przez alehambra Pokaż wiadomość
Chodzę od 4 lat do fryzjera, który obcina je gorącymi nożyczkami. Dzięki temu końcówki nie rozdwajają się i nie puszą.
witak
A jak długo trwa to nierozdwajanie i niepuszenie od zabiegu? Jak często go przeprowadzasz?
Cytat:
I używam szamponów w kostkach[/SIZE][/SIZE] (np.Lush), ale czytając wasze wpisy chętnie zacznę stosować np. oleje.
Taaa... szampon w kostce. Jestem sceptyczna.
Do TT również. Nawet na odżywce.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Wycinam sama, co znajdę. Fryzjerka miała to zrobić, ciachnęła 4 cm włosów, ale tego, co chciałam nie wycięła. Może tez przy strzyżeniu na mokro nie było widać, co zniszczone a co nie.
Dlatego uważam, ze cięcie na mokro nie jest dla włosów, ale... dla fryzjera
Cytat:
Włosy mi się przetłuszczają, przynajmniej tak myślałam. Z tego powodu od lat myję włosy co drugi dzień, tego drugiego dnia, muszę już spiąć, bo nie są w dobrej kondycji. Do tego mam łupież
Ostatnio jednak po myciu pottersem doszłam do wniosku, że może wcale nie mam przetłuszczającej się skóry głowy, tylko przesuszoną? I stąd łupież?
A jesteś pewna, że to jest łupież? Bo może to tylko łuszcząca się skóra i trzeba zadbać o skórę, by nie wysychała?
Jeśli tak, to potrzebne będą wcierki, które odpowiednio przyniosą wilgoć i zabezpieczą skórę (choć z tym już różnie).
Może być tak, że to, co produkowała skóra, wystarczało na nią, zaraz potem zmywałaś szamponem i nie było szans na zabezpieczenie włosów. Stąd te rozdwojenia w połowie. Ale tu nie znajdziemy pewnej odpowiedzi. Możemy tylko gdybać.
Cytat:
Głowa najszybciej przetłuszcza mi się u góry
Czyli na czubku? A jak nakładałaś szampon? Zwykle po tym, co się dzieje na skórze to widać...
Cytat:
A właśnie, mogę w sprawie zakupów Cie pomęczyć?
Dawaj
Cytat:
1. Mleczko do włosów - czy stosować tylko na końce, czy jako odzywkę bs na całość?
Miałam to mleczko i... jestem sceptyczna. Zużyłam jako dodatek do odżywki d/s.
Dodatkowym minusem jest to, ze mleczko składa się niemal z samych humektantów, co zimą może wzmóc puszenie.
Jak dla mnie te składniki mają sens wtedy, gdy są podane do włosa, a to ma miejsce podczas odżywkowania. Przypadek odzywki b/s - w moim mniemaniu- to wyklucza. A zimą potrzebujesz włos zabezpieczyć, a nie nałożyć nań całą masę humektantów, prowokując wymianę wilgoci. Choć oczywiście tak być nie musi...
Cytat:
2. Olej arganowy - na końcówki i do olejowania (w ramach testów).
zawsze, choć samodzielnie do olejowania może być za drogi. Możesz robić mieszankę.
Cytat:
3. L-cysteinę, mleczko pszczele, aloes zatężony 10-krotnie, spirulinę, hydrolizat keratyny, hydrolizowany jedwab i pantenol 75% - do zrobienia płukanki i do tuningowania masek.

Cytat:
Jak technicznie płukać tym włosy? Produktu wyjdzie niedużo, czy mam tym spsikac włosy, czy polać nad miską, potem zlać do buteleczki i polewać jeszcze raz? Nigdy nie robiłam płukanek
Ale masz świadomość smrodu cysteinowego? Bo owszem, to fajna sprawa, ale cuchnie zgniłym jajem Najgorzej jest, gdy jest wilgoć albo zmokniesz. Nawet parę dni po płukaniu.
Ale to jedyny minus tej płukanki.
Najlepiej robić ją w jednorazowej dawce i nie po każdym myciu.
Polewasz tym włosy w miarę równomiernie i już. Możesz ponownie spłukać, ale nie wcześniej niż po 15 minutach.
Ostatnio opracowałam sobie patent płukania octowego. Władam głowę do umywalki z płukanką, obracam głowę, by wszystkie wymoczyć, chwilę trzymam Można by więc płukać nad miską i też chwilę moczyć. Przemyśl
A link w blogu Anwen nie znajduje właściwego posta

Przepraszam, ale na tę chwilę muszę kończyć.
Może będę wieczorem, ale trochę mi się real pokomplikował... Musze się nieco poukładać.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-08 o 19:56
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:07   #70708
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jak dla mnie mogą być do Wrocławia

Cytat:
Moje ulubione gotowce:
- CP z makadamią.
A co tooo?

Cytat:
witak
A jak długo trwa to nierozdwajanie i niepuszenie od zabiegu? Jak często go przeprowadzasz?
Taaa... szampon w kostce. Jestem sceptyczna.
Do TT również. Nawet na odżywce.
Dlaczego cytowany przez Ciebie post mi się nie wyświetla? tylko ja go nie widzę?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Może będę wieczorem, ale trochę mi się real pokomplikował... Musze się nieco poukładać.
ehh...

Stary 2012-10-05, 14:09   #70709
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wsuń palce we włosy przy głowie i delikatnie je roztrzep ewentualnie porozdzielaj sprężynki
coś wykombinuje, kurcze najfajniejsze jest to, że jak były dłuższe to miałam takie małe spręzynki, a teraz przy krótkich mam pare mega korkociągów i rozdzielam a te łączę się znowu

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:09   #70710
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

A co tooo?

Dlaczego cytowany przez Ciebie post mi się nie wyświetla? tylko ja go nie widzę?

ja go widzę normalnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości