Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 18:02   #811
About_Me
Raczkowanie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

No to pięknie Cię los rzucił na głęboką wodęGratuluję bliźniakówJa bym się cieszyła z dwójeczki, ale póki co widać u mnie jednego maluszkaA powiedz co Ci powiedział lekarz? Bo czytałam że ciąże bliźniacze traktuje się jak zagrożone - w sensie trzeba się obchodzić ze sobą jak z jajkiem itp.W którym tc jesteś?
No tak moja ginekolorzka powiedziała, że nie może prowadzić mojej ciąży, bo jest to większe ryzyko i muszę się przenieść do przygodni patologi ciąży, bo mają lepsze sprzęty, także tak, obchodzą się z tym bardziej jak z jajkiem ale mam nadzieje, że przynajmniej opieka będzie 100%, bo słyszałam o przypadkach kiedy jedno z dzieciaczków nie przeżywało Tydzień pani doktor wyliczyła na 10
Stary 2012-10-05, 18:08   #812
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
mój w 6 tc na początku miał 3,5 mm a w 9 tc 21 mm. Także Twój nie jest za mały, z resztą na tym etapie gin dałby se siana z takimi wyrokami, przecież niewiadomo czy nie miałaś owulacji późniejNie martw się, nic to nie pomoże a dzidziuś i tak pewnie będzie się ładnie rozwijał
Dzięki za pocieszenie
Postaram się już nie martwić

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:08   #813
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez About_Me Pokaż wiadomość
No tak moja ginekolorzka powiedziała, że nie może prowadzić mojej ciąży, bo jest to większe ryzyko i muszę się przenieść do przygodni patologi ciąży, bo mają lepsze sprzęty, także tak, obchodzą się z tym bardziej jak z jajkiem ale mam nadzieje, że przynajmniej opieka będzie 100%, bo słyszałam o przypadkach kiedy jedno z dzieciaczków nie przeżywało Tydzień pani doktor wyliczyła na 10
No to dobrze, że będziesz pod dobrą opieką. Czasem się zdarza, że tylko jeden dzieciaczek się rozwija i to nie jest od nikogo zależne, nie wpływa też na zdrówko drugiego. Trzymam za Was kciuki
A studiujesz? No i tata to mąż czy nie mąż? W sumie chyba nie mąż, co?Jak rodzinka zareagowała? O ile chcesz pisać o takich sprawachPo prostu ciekawa jestem, bo 20 lat to z jednej strony niemało a z drugiej niedużoJa pewnie bym była przerażona z jednej strony a z drugiej nawet bym się cieszyła, bo zawsze mówiłam, że jakby mieć dziecko na studiach to po już odchowane i nie ma problemu z pracą
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:09   #814
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Aniołku gratuluje Ci serdecznie!!!!
spokojnej ciąży
Niunia dzięki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 18:13   #815
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dzięki za pocieszenie
Postaram się już nie martwić
ja starałam (i staram) sobie tłumaczyć to w ten sposób, że robię co mogę, żeby było dobrze - oszczędzam się, dobrze odżywiam, jem witaminki. A rzeczy na które nie mam wpływu idą własnym torem. Trzeba być dobrej myśli, żeby zamartwiając się nie przeoczyć całej radości związanej z początkami
Stary 2012-10-05, 18:15   #816
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja też chciałabym się do Was przyłączyć...
Według moich obliczeń jestem teraz w 4t i 5d ciąży , termin to 9 czerwca.
To nasze pierwsze dzieciątko, bardzo, bardzo planowane Udało nam się w 2 cyklu po lekach stymulujących owulację (pierwszy cykl był bezowulacyjny- jajniki policystyczne).
Pierwszymi objawami były meeega wzdęcia, potem doszła senność i problemy z cerą A- no i schudłam już 4 kg... Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być
Witaj
Niech złe przeczucia pójdą sobie jak najprędzej , wszystko będzie dobrze zobaczysz

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie nie ma takich mocnych kresek- są widoczne ale nie jakoś super intensywne. Pierwszy test robiłam tydzień temu i kreska była cieniem cienia (mąż jej nie widział). Dopiero w poniedziałek zrobiła się wyraźniejsza. A wczoraj wieczorem wyszła taka
Załącznik 4917811
i wkręcam sobie, że powinna być ciemniejsza w 4t i 4(5?)d ciąży.
Poza tym te moje kreski jeszcze ciemnieją z upływem czasu- kreska pojawia się w ciągu 5 minut (jak napisane jest w ulotce) ale po jakiejś godzinie robi się jeszcze bardziej intensywna (wiem, że test jest nieważny po 10minutach ale tak czy siak ta kreska i tak wyskakuje od razu). Poza tym te moje testy są o tej mniejszej czułości- 20 mili jednostek na ml czy jakoś tak. Heh, chyba za dużo kombinuję
A u lekarza jeszcze nie byłam bo niedawno się przeprowadziliśmy i jeszcze nie znalazłam żadnego. Dzisiaj pójdę do przychodni zapisać się i umówić na wizytę- zobaczymy co mi powiedzą.
Druga kreska jest, tak jak pisałaś wcześniej @ nie ma, jakieś objawy są; więc nie możesz się zamartwiać - dzidziuś na pewno jest

Trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
u mnie dziś 7 tydzień, w poniedziałek widzieliśmy serduszko, biło jak dzwon Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, dziwne bo będzie to już prawie 14 tydzień ciąży, a wiem że genetyczne robi się między 11 a 12 tyg, hmm mam nadzieje że mój lekarz - najlepszy w naszym mieście o tym nie zapomniał. Co do objaw, to jak zwykle ogromny ból piersi, zmęczenie. Na dodatek dopadło mnie jakieś choróbsko już od zeszłego piątku i dziś po raz 3 idę do lekarza, bo nie wiem co robić dalej.
Witaj i zdrówka życzę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 18:15   #817
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
No to dobrze, że będziesz pod dobrą opieką. Czasem się zdarza, że tylko jeden dzieciaczek się rozwija i to nie jest od nikogo zależne, nie wpływa też na zdrówko drugiego. Trzymam za Was kciuki
A studiujesz? No i tata to mąż czy nie mąż? W sumie chyba nie mąż, co?Jak rodzinka zareagowała? O ile chcesz pisać o takich sprawachPo prostu ciekawa jestem, bo 20 lat to z jednej strony niemało a z drugiej niedużoJa pewnie bym była przerażona z jednej strony a z drugiej nawet bym się cieszyła, bo zawsze mówiłam, że jakby mieć dziecko na studiach to po już odchowane i nie ma problemu z pracą
No nie mąż, nie mąż, ale bardzo mu spieszno żeby nim zostać, mi trochę mniej.. Studiuję, dziennie i weekendowo ciągnę szkołę fryzjerską, moja ginekolog jak się dowiedziała to się załamała . Z jednej strony fajnie, młodo, ale obciążeniem jest nieustabilizowana sytuacja życiowa, to utrudnia, bo kwestia mieszkania, ślubu, to często ustala się na szybko, ubezpieczenia, bo nie pracuję itp. ale młodsze dziewczyny sobie radziły, to i ja dam radę, a rodzina jest najcudowniejsza jaką mogłam sobie wymarzyć, wspiera mnie całkowicie ! Więc czekam i się cieszę
Stary 2012-10-05, 18:21   #818
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dzisiaj od rana coś robiłam. Wstawiłam obiad,pomyłam naczynia, poskładałam ciuchy i pochowałam je do szafek,pomyłam podłogi,poscierałam kurze. Później krótki spacer z dziećmi bo padać zaczęło:/
brzuszek znowu dzisiaj troszke ćmi, a już było kilka dni spokoju. Pewnie przez to,że dzisiaj troszkę się za dużo poruszałam czy co?
Pracowita z Ciebie mamuśka

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko
Witaj

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
Trzymam bardzo mocno oby wszystko z Wami było dobrze

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
No nie mąż, nie mąż, ale bardzo mu spieszno żeby nim zostać, mi trochę mniej.. Studiuję, dziennie i weekendowo ciągnę szkołę fryzjerską, moja ginekolog jak się dowiedziała to się załamała . Z jednej strony fajnie, młodo, ale obciążeniem jest nieustabilizowana sytuacja życiowa, to utrudnia, bo kwestia mieszkania, ślubu, to często ustala się na szybko, ubezpieczenia, bo nie pracuję itp. ale młodsze dziewczyny sobie radziły, to i ja dam radę, a rodzina jest najcudowniejsza jaką mogłam sobie wymarzyć, wspiera mnie całkowicie ! Więc czekam i się cieszę
Kolejna aktywna mamuśka
A co studiujesz ??
Jak inni umieją sobie poradzić, to my też na pewno damy radę

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Opisujecie objawy więc i ja się podzielę moimi: od początku września zączął mnie bardzo boleć brzuch- czekałam na @ więc bagatelizując ten objaw myślałąm, że wszystko ok. Byłam/Jestem strasznie śpiąca, mogłabym spać całymi dniami Mam meeeega apetyt. Bolą mnie piersi, dosyć często biegam siusiu i mam niewielkie dolegliwości żołądkowe, mdłości, wzdęcia itp. Teraz gdy już wiem o dobrej nowinie to łatwo mi podsumować te wszystkie zjawiska zwiastujące stan błogosławiony, ale wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy
U mnie jeśli chodzi o objawy to: sen, bóle piersi, czasami mdłości i bóle podbrzusza, częste sikanie; no i nie chce mi się jeść

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
No niby dzień czy dwa to bez różnicy,ale w takim razie jak mam liczyć? Kto podpowie??
Są 2 różne kalkulatorki. W obu wpisuje się datę porodu tylko. No i w jednym wychodzi mi ze dzisiaj mam 4t5d ciąży, a w drugim 5t0d. Według tego pierwszego 6 tydzień zacznę w niedzielę, a według tego drugiego już jutro.
Już sama zgłupiałam. Wpisywana jest ta sama data a dwa różne wyniki. Który brać pod uwagę?
Z jakich kalkulatorów korzystałaś, możesz wkleić linki

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak czytam i moje maleństwo strasznie małe jest. W 10 tc powinno mieć 40-60mm. Z tym że ja byłam pierwszego dnia 10 tc na USG no i lekarz mówił że dziecko jest skulone więc trochę zakłamany ten wynik (22mm).
Sama sobie wkręcam
Nie możesz sobie wkręcać
Skoro bąbel był skulony to na pewno jest większy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 18:22   #819
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Jak masz wsparcie tatuśka i rodzinki to dacie radęAle zajęć to faktycznie trochę masz, może na uczelni podejdą do Ciebie fair i letni semestr zaliczysz dużo szybciej. A jak nie to w sumie na letnią sesję już będziesz rozpakowanatylko jak tu się uczyć z noworodkiem a co dopiero dwomagrunt to dobry plan, także pewnie sobe wszystko poukładasz
A co do ślubu to ja nie popieram takich decyzji w specyficznych okolicznościachAle to oczywiście Wasza decyzjaZ jednej strony dobrze mieć, z drugiej ciężko się wyplątać, zależy jak się życie potoczy, ale jakby mieć takie dylematy to by się ludzie nie hajtali
Ale mętlik w głowie musisz mieć konkretny
Stary 2012-10-05, 18:23   #820
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś wkleić tu linka to tego kalkulatorka z którego ty korzystałaś w obliczeniach? Tego który oblicza według Ostaniej miesiączki?
Korzystam z takich kalkulatorów/suwaczków itd.

http://magazyn.netmama.pl/serwisy/ka...erminu-porodu/
http://www.suwaczki.com/
http://dziecko.haczewski.pl/
http://babystrology.com/tickers/
http://www.pregnology.com/faralong.php

-----
Nadrobiłam wszystko
Teraz idę zrobić coś do jedzenia i czekam aż mąż wróci, jeszcze się odezwę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-05 o 18:25
Stary 2012-10-05, 18:25   #821
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
Pracowita z Ciebie mamuśka

Witaj

Trzymam bardzo mocno oby wszystko z Wami było dobrze

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Kolejna aktywna mamuśka
A co studiujesz ??
Jak inni umieją sobie poradzić, to my też na pewno damy radę

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

U mnie jeśli chodzi o objawy to: sen, bóle piersi, czasami mdłości i bóle podbrzusza, częste sikanie; no i nie chce mi się jeść [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------
Politologię, dlatego poszukałam sobie alternatywy w drugiej szkole.. Kurcze ja już miała dwa usg, ale jeszcze lekarz nie słuchał mi brzuszka, Nie słyszałam bicia serduszek, myślicie, że nie zrobiła tego bo..? Bo widzę, że każdy się tym chwali
Stary 2012-10-05, 18:27   #822
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja już miała dwa usg, ale jeszcze lekarz nie słuchał mi brzuszka, Nie słyszałam bicia serduszek, myślicie, że nie zrobiła tego bo..? Bo widzę, że każdy się tym chwali
W 10 tyg. to już powinno być słychać serduszko, ale może z bliźniakami jest inaczej ? W sumie to się nie znam, najlepiej dopytaj kolejnego gina.

Ja dopiero byłam na 1 wizycie i póki co serduszka nie słyszałam, bo jeszcze za wcześnie.

A powiedz mi jeszcze na 1 usg widać Ci było 1 kropeczkę, coś zwiastowało bliźniaki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 18:27   #823
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Udanej zabawy na weselu i trzymam mocno za wizytę

Wow! Faktycznie masz full pakiet
za wyniki

Dzięki za info, dobrze wiedzieć

My o ciąży dowiedzieliśmy się pod koniec pobytu na urlopie, więc też trochę zaszalałam
Było niezdrowe żarcie w Mc'u - no ale chees tak na mnie patrzył , jakiś tam kebab, jakieś tam wina, ser pleśniowy czy łosoś itd... No ale odkąd wiem to koniec

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A chciałabyś ??

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Tak mi powiedział gin, że bąbelek jest ciut za mały jak na swój wiek. A z tego co czytam/oglądam w necie to wielkość jak na 5/6 tydzień jest ok, więc już sama nie wiem...

Szykuje Ci się pracowity weekend

No właśnie, może stąd takie rozbieżności
tata TŻ to bliźniak, więc jest duże prawdopodobieństwo. Kochana i jedyne co chcę by dziecko/dzieci były zdrowe

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:28   #824
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
tata TŻ to bliźniak, więc jest duże prawdopodobieństwo. Kochana i jedyne co chcę by dziecko/dzieci były zdrowe
Aaa rozumiem, to w takim razie szanse macie , ale tak jak piszesz najważniejsze, żeby dziecko/dzieci był/były zdrowe

U nas niby też jest szansa na bliźniaki, bo zaczęliśmy się starać zaraz po odstawieniu anty, no ale zobaczymy kolejnym razem co będzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 18:31   #825
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Politologię, dlatego poszukałam sobie alternatywy w drugiej szkole.. Kurcze ja już miała dwa usg, ale jeszcze lekarz nie słuchał mi brzuszka, Nie słyszałam bicia serduszek, myślicie, że nie zrobiła tego bo..? Bo widzę, że każdy się tym chwali
ja na wizycie kontrolnej też jeszcze nie miałam a to już koniec 11 tc. ale słyszałam serduszko, jak robili mi badanie w szpitalu.

About_Me gratuluje dwójeczki

a co do badań to ja miałam: toxoplazmozę, różyczkę, mocz, cytomegalię (czy jak to tam ), glukozę, morfologię no i beta hcg. nie za dużo, muszę dopytać przy kolejnej wizycie czy coś jeszcze badamy.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:36   #826
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
W 10 tyg. to już powinno być słychać serduszko, ale może z bliźniakami jest inaczej ? W sumie to się nie znam, najlepiej dopytaj kolejnego gina.

Ja dopiero byłam na 1 wizycie i póki co serduszka nie słyszałam, bo jeszcze za wcześnie.

A powiedz mi jeszcze na 1 usg widać Ci było 1 kropeczkę, coś zwiastowało bliźniaki
Przy pierwszym usg, ciąża była mała, wczesna i za wiele powiedzieć nie można było, tak mi powiedziała gin, była jedna wyraźna kropa. Dzisiaj czyli miesiąc później, zauważyła drugą już kulkę, mniej wyraźną, bo się gdzieś chowała. Robiła mi tylko usg, nie używała sonografu.. mam nadzieję, że w drugiej przychodzi dadzą mi usłyszeć serduszka

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

About_Me gratuluje dwójeczki

a co do badań to ja miałam: toxoplazmozę, różyczkę, mocz, cytomegalię (czy jak to tam ), glukozę, morfologię no i beta hcg. nie za dużo, muszę dopytać przy kolejnej wizycie czy coś jeszcze badamy.
Ja mam nadzieje, że przy następnej wizycie, też mi zrobią, bo myślę, że to super przeżycie
Stary 2012-10-05, 20:00   #827
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a tą betę to trzeba robić? bo ja jej nie robiłam i mój gin mi tego nie zapisał, chyba, że ja coś przeoczyłam
nie mam robić bety. Robiłam ją sama dla siebie żeby potwierdzić ciążę zanim poszłam do lekarza.

moja lodówka też na mnie czeka

Spacerek był udanym, chociaż trochę już zimno.
Zrobiliśmy zakupy za 200 zł a praktycznie nic nie kupiliśmy (same potrzebne rzeczy jak ryż, kasza, jajka itd). Masakra wszystko teraz drogie.

pawie oczko z tego co wiem to nawet jak nie pracujesz to kasę wypłaca Ci zus- do porodu. I przy działalności chyba też tak jest.
Oooo dokładnie to co Aaś napisała. Więc nie warto zakładać dziłalności bo i tak kasę masz tylko do porodu.

czarnoala beta w którymś momencie spada, może zadzwoń do lekarza. Przez telefon powinien Ci udzielić informacji.

About wielkie wielkie gratulacje!!! będziesz mieć dwa cudowne szczęścia w swoim życiu!! Któraś z dziewczyn też chyba będzie mieć bliźniaki. U mnie było podejrzenie, teraz wyszło na 99% że nie ale tak zupełnie dowiem się na następnym USG za 3 tyg.
Mamy podobny termin bo ja na 3 maja

becik to Ty też z okolic Kielc?

Aniołek kebaba jadłam w zeszłym tyg. Oprócz "naleśnika" chyba nie ma w tym nic złego. Od czasu do czasu chyba nam wolno

Cytat:
mój w 6 tc na początku miał 3,5 mm a w 9 tc 21 mm. Także Twój nie jest za mały, z resztą na tym etapie gin dałby se siana z takimi wyrokami, przecież niewiadomo czy nie miałaś owulacji późniejNie martw się, nic to nie pomoże a dzidziuś i tak pewnie będzie się ładnie rozwijał
jestem tego samego zdania. Tym bardziej że mi wtedy gin powiedział że przy takich szkrabach trudno określić wielkość bo się zwijają w kłębek a komputer mierzy odległość między poszczególnymi punktami.

About ubezpieczenie powinnaś mieć na uczelni. Moja bratowa i kilka koleżanek urodziły na studiach i dostawały częste i spore wsparcie z uczelni (a były to różne uczelnie). Będzie dobrze!!
Ja też jeszcze nie słyszałam bicia serduszka a dziś się zaczyna 11 tc (ostatnie USG tydzień temu). Więc spokojnie, jest jeszcze na to czas
Stary 2012-10-05, 21:56   #828
Natalunia25
Przyczajenie

Witam Was Dziewczynki!!!!
Po dlugim czasie staran o malenstwo udalo nam siezobaczylam upragnione dwie kreseczki i jestem przeeeszczesliwaa.Nastepn ego dnia po tescie poszlam do lekarza aby potwierdzic wynik i dzisiaj mija 5tydz,ciazy.Tez sie troszke zamartwiam bo jeszcze niedawno pilam alkohol boje sie czy malenstwu nic nie zaszkodzilam.Kochane zycze nam wszystkim zaciazonym szczesliwego rozwiazania a tym ktorym narazie nie udalo sie zafasolkowac glowa do gory i nie poddawac sie tak jak ja na was tez przyjdzie pora trzeba wierzyc i sie modlic.pozdrawiam
Stary 2012-10-05, 22:23   #829
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Kurcze ja już miała dwa usg, ale jeszcze lekarz nie słuchał mi brzuszka, Nie słyszałam bicia serduszek, myślicie, że nie zrobiła tego bo..? Bo widzę, że każdy się tym chwali
ja też jestem po 2ch usg i nie słuchałam serduszka, a szkoda może nadrobię 22go.

22go mam wizyte u mojego gina, aczkolwiek wczesniej bylam u innego(musiałam na szybko) jest to równo 11sty tydzień-mam uprzedzić o tym,że powinny być badania przezierności? czy sam się zorientuje po co przyszłam?
Bo umawiałam się przez jakąś niemiłą recepcjonistkę..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:01   #830
lonely_lady
Zakorzenienie

dobry wieczór ja po pracy standardowo- obiadek a później póltorej godziny spania teraz Leżymy z Tzcikiem w łóżeczku przed tv i zajadam śledzie
już czytam, co tam napisałyście od obiadku

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Ja też witam się,ale z kawką. Jedną dziennie słabą z mlekiem sobie robie bo łeb mnie inaczej tak boli,że masakra i chodze jak nietomna.
A wyczytałam,że dopiero powyżej 3 kaw szkodzi.
No i że niby herbata niby bardziej szkodliwa od kawy

No lekarze liczą według tego schematu i faktycznie powinno być 9 maj 2013
Dziwna rozbieżność ale grunt,że z dzidziolem wszystko ok!

Wiecie co dziewczyny wydają fortune na te różne balsamy na rozstępy. Mase kasy to kosztuje, a guzik daje tak naprawde. Wszystko zależy od genów. Jak będziecie miały mieć rozstępy to będziecie miały tak czy siak.
A jak już smarować to najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci
z tą herbatą to dałaś mi teraz do myślenia piję dużo- zboczenie urzędasów

Ciekawa jestem jak to jest z tym moim terminem- 25 czy 9 maj rozbierznosc spora

sharpnowaja ja za toxo też płaciłam 74 zł

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
moja gin kazala mi zrobic bete dwa razy z odstepem jednodniowym... dlatego tak czesto.. bardzo sie martwie ale dzisiaj nie dam rady juz pojsc do lekarza. na wczorajszym usg wszystko bylo ok..
trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok. Nie zamartwiaj się, myśl pozytywnie

Cytat:
Cześć dziewczyny, trochę późno się dołączam, ale dopiero co nieco ogarnęłam w swoim życiu.
No więc, mam 20 lat i ciąży raczej nie planowałam, jednak jest i uważam, że to coś cudownego. Dzisiaj właśnie dowiedziałam się, że nie czeka mnie jedno szczęście, a dwa.. Będę miała bliźniaki i trochę mnie to przeraża, bo to moja pierwsza ciąża i lekko jestem zielona w tych sprawach
Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom
Witaj
Gratulację !!! Podwójne Szczęście

Cytat:
ja starałam (i staram) sobie tłumaczyć to w ten sposób, że robię co mogę, żeby było dobrze - oszczędzam się, dobrze odżywiam, jem witaminki. A rzeczy na które nie mam wpływu idą własnym torem. Trzeba być dobrej myśli, żeby zamartwiając się nie przeoczyć całej radości związanej z początkami
jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
u mojego w rodzinie też są bliźniaki i mamy taką cichą nadzieję jeszcze.. ale podobno to od kobiety zależy, a nie od mężczyzny
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 07:54   #831
TruskaweczQa90
Raczkowanie

Witam, chciałam do Was dołączyć. Planowany termin 23-25.05.2013

TruskaweczQa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 08:04   #832
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TruskaweczQa90 Pokaż wiadomość
Witaj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-06, 08:06   #833
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy serdecznie!

Mam pytanko do was. Kiedy się załatwia takie rzeczy jak ustawiania/wybieranie szpitala do porodu oraz zapisywanie do szkoły rodzenia? Jak przebiega to pierwsze? Trochę się nie orientuje. Pochodzę z małego miasta gdzie był tylko jeden szpital i wszyscy się znali a teraz mieszkam w Warszawie. Chodzę do lekarzy z Medicoveru, bo mam wykupiony abonament z pracy. I nic nie robiłam na razie w kierunku poszukiwania miejca rodzenia. Wiem, że to jeszcze długo, ale kiedy powinnam się za tym zakręcić?

A i o co chodzi z tymi tetrowymi pieluchami? To wychodzi potem taniej? Czy zdrowiej? jestem trochę zielona...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-06 o 08:08
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 08:15   #834
Ashyshqa
Zakorzenienie

no zaszalalyscie dziewczeta! Znow Wam odpisuje w autobusie ale w inny sposob juz dawno wypadlabym z watku, tak szybko posciki trzaskacie
Cytat:
Ok, dzięki za info ja właśnie wróciłam z wizyty od mojego lekarza rodzinnego, przepisał mi na nfz badania na krew, mocz i glukozę - więc za nie nie muszę płacić , jedynie za grupę krwi, toxoplazmozę, vdrl - pani mówiła że nie powinnam zapłacić więcej niż 50 zł, więc spoko zastanawiam się jeszcze czy robiła któraś z Was badanie na Hiv? mój gin powiedział, że to moja decyzja, z kolei moja lekarka rodzinna mówiła, że na moim miejscu by nie robiła... znalazłam taki artykuł w necie... i zastanawiam się czy któraś z was robiła test na hiv?
Ja traktuje badanie na hiv, kile, przeciwciala.chorob powszechnych a groznych dla plodu tak samo jak kazde inne badania. Lepiej je zrobic dla naszego spokoju. My i tak mamy duzy komfort w pl, ze zachorowalnosc jest wciaz bardzo niska ale wszystko warto sprawdzic. Bolesne jest jedynie to, ze nie sa to badania refundowane przez NFZ.
Pawie_oczko, trzymam za Ciebie kciuki w poniedzialek. Wierze, ze Twoja szefowa okaze sie rozumiejaca kobieta i Cie wesprze.

About_me gratuluje! Powiem Ci, ze ja zawsze chcialam zajsc w ciaze na studiach, no i zawsze chcialam miec bliznaki Jednak wymarzonego ojca dla moich dzieci poznalam dopiero na 5.roku i zanim sie przekonalam na 100%, ze to on, bylam juz magistrem Przynajmniej na blizniaki jest jeszcze szansa, tymbardziej, ze siostry mojej mamy to blizniaczki.

My jestesmy w drodze do mojego ukochanego Lublina i czeka nas intensywny ale bardzo przyjemny dzien. Idziemy na usg i mimo, ze bedzie "dowcipne" to chce, zeby TZ tez mogl byc przy nim. Tyle ba to czekalismy.

Zycze Wam udanej soboty, odezwe sie po badaniu.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 08:35   #835
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My jestesmy w drodze do mojego ukochanego Lublina i czeka nas intensywny ale bardzo przyjemny dzien. Idziemy na usg i mimo, ze bedzie "dowcipne" to chce, zeby TZ tez mogl byc przy nim. Tyle ba to czekalismy.

Miłego dnia i trzymam za usg

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam pytanko do was. Kiedy się załatwia takie rzeczy jak ustawiania/wybieranie szpitala do porodu
Nie mam pojęcia

Cytat:
oraz zapisywanie do szkoły rodzenia?
Na zajęcia z SR można chodzić od 28 tyg., co do zapisów to nie wiem, ale ja będę się dowiadywać na bieżąco podczas chodzenia na wizyty, bo centrum medycyny, gdzie mam gina działa też SR

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-06, 08:36   #836
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Hej ja tez pierwsze mialam dowcipnie, przed wejsciem zapytałam czy mozna z mezem i doktor powiedzial ze zaprasza Potem troche mężuś był w szoku bo nie spodziewał się ze to badanie może tak przebiegać...

Wojtek
Stary 2012-10-06, 08:39   #837
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja tez pierwsze mialam dowcipnie, przed wejsciem zapytałam czy mozna z mezem i doktor powiedzial ze zaprasza Potem troche mężuś był w szoku bo nie spodziewał się ze to badanie może tak przebiegać...
Ja też I usg miałam dowcipne, ale mąż czekał na zewnątrz; po badaniu mąż wszedł do środka i gin jeszcze raz pokazał mężowi kto mieszka w brzuszku

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-06, 09:27   #838
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja jeszcze badań żadnych nie robiłam bo dopiero jestem przed wizytą i gina. Jak pójdę to będzie 6t2d ciąży i wtedy pewnie pójdę na badania jak skierowanie dostanę. U mnie na NFZ standardowe które dostane to pewnie mocz,krew,wr i cytologie mi zrobi. Toxo jak będę chciała to mogę zrobić ale pewnie już zapłacę za to.
A Ty jeśli masz skierowanie od prywatnego gina to niestety zapłacisz za wszystkie badania:/
A nie możesz zrobić tak jak dużo dziewczyn robi?
Tzn chodzić do 2 lekarzy jednocześnie,ale tak żeby jeden o drugim nie wiedział? Jeden na NFZ to chociaż badania za darmo będziesz miała, a to nie małe koszty, a drugi od czasu do czasu prywatnie dla lepszej opieki ginekologicznej

Wiecie co dziewczyny wydają fortune na te różne balsamy na rozstępy. Mase kasy to kosztuje, a guzik daje tak naprawde. Wszystko zależy od genów. Jak będziecie miały mieć rozstępy to będziecie miały tak czy siak.
A jak już smarować to najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci
No to masz jeszcze sporo czasu na badania, u mnie 11 tc się zaczyna. Mój lekarz rodzinny przepisał mi na nfz badania na krew mocz i glukozę, za resztę będę musiała zapłacić, ale nie tak dużo jak dziewczyny tu pisały, np. za hiv czy toxo po 35 zł. Hmmm nie myślałam, żeby chodzić do dwóch, bo co lekarz to opinia, a ja nie chce się dać zwariować. Tzn. chodzi mi o to, że jak chodzisz to jednego, to powiedzmy, że ufasz jego metodom i jego wiedzy, a jak zacznę chodzić do dwóch to zaraz zacznę świrować, ze jeden mówi tak a drugi tak. Ale może jest to jakaś myśl. Mój prywatny gin. pracuje w szpitalu więc może jakoś dogadam się z nim żeby część badań przepisywał mi na nfz. a Ty tak robisz, że chodzisz do dwóch gin?

A ja jestem zdania, że jak mają się zrobić rozstępy to fakt, że się zrobią (kwestia genetyki itd. ) , ale te kremy (przynajmniej jakieś dobre jakościowo) w pewien sposób zawsze zniwelują jakieś ślady i skoro nie szkodzą, to może w jakimś stopniu pomogą, a przecież o to chodzi. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo chce używać...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
czesc sledze ten watek od poczatku. jestem teraz w 8tc, robilam wczoraj usg, malenstwo ma 1,7 cm serduszko biije 160/niepokoi mnie jeden fakt... przedwczorajsza beta dala wynik 179 tys a dzisiejsza 147 tys czy to oznacza cos zlego? dlaczego wynik zmalal.. wizyte u mojej gin. mam dopiero za 2 tyd. prosze o pocieszenie..

przepraszam za forme wiadomosci, pisze z telefonu
Witaj Jeśli chodzi o wynik, to niestety nie pomogę, ale najlepiej będzie jak zadzwonisz do jakiegoś gin, rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości, a Ty może niepotrzebnie się stresujesz

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny, trochę późno się dołączam, ale dopiero co nieco ogarnęłam w swoim życiu.
No więc, mam 20 lat i ciąży raczej nie planowałam, jednak jest i uważam, że to coś cudownego. Dzisiaj właśnie dowiedziałam się, że nie czeka mnie jedno szczęście, a dwa.. Będę miała bliźniaki i trochę mnie to przeraża, bo to moja pierwsza ciąża i lekko jestem zielona w tych sprawach
Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom
Witaj
I podwójne gratulacje

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Zasiłek macierzynski może przysługiwać zarówno na umowie o pracę jak i na umowie zleceniu, tylko dla umowy zlecenia trzeba opłacać składkę chorobową, w obu przypadkach w dniu porodu trzeba być ubezpieczonym- czyli mieć ważna umowę.
Jezeli chodzi o zwolnienie chorobowe to 1 miesiąc jak jest ubezpieczenie obowiązkowe - czyli w przypadku umowy o pracę, 3 miesiace - jak dobrowolne czyli umowa zlecenie.

Jeszcze jest myk z wysokością zasiłku macierzyńskiego. Jest ono obliczane na podstawie średniej z zarobków z podstawy do świdczej z 12 miesięcy. Teraz jak zmienisz umowę to zarobki z umowy zlecenie nie będą Ci sie wliczać do tej średniej i będziesz miała średnią z umowy o pracę z tylu miesięcy ile przepracujesz na tej umowie czyli ok 7-8 miesięcy.
Jeżeli pozostałabyś na umowie zleceniu i miała opłacane składki od poczatku? bo nei wiem czy masz je opłacane czy nie, to by Ci się liczyło średnia z umowy zlecenie z ostatnich 12 miesięcy.
Po pierwsze - dzięki za taką odpowiedź . Nie wiedziałam, że w przypadku umowy- zlecenia można pobierać w ogóle chorobowe i zasiłek macierzyński ale chyba muszą być to o wiele mniejsze pieniądze.. dlatego zależy mi właśnie na tej umowie o pracę. Jeśli dostanę nową umowę o pracę od października to chyba lepiej jak mi przeliczą te zarobki dzieląc przez 7-8 miesięcy, niż jakby brali pod uwagę cały rok z umowy zlecenia (zarobki ze zlecenia były naprawdę niskie). Na umowie zleceniu nie miałam w ogóle opłacanych składek, bo byłam studentką, więc nie trzeba było.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Super!

Mi na razie gin nic nie gadał o kolejnych badaniach, ale pewnie dla świętego spokoju pójdę zrobić, bo tak jak już wiele z Was pisało teraz wszędzie można się zarazić

Super!
Dobrze, że są jeszcze normalnie lekarze
Też jestem zadowolona, że chociaż tyle udało mi się załatwić

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
n
moja lodówka też na mnie czeka

pawie oczko z tego co wiem to nawet jak nie pracujesz to kasę wypłaca Ci zus- do porodu. I przy działalności chyba też tak jest.
Oooo dokładnie to co Aaś napisała. Więc nie warto zakładać dziłalności bo i tak kasę masz tylko do porodu.
Ja wczoraj jeszcze nie zdążyłam wyjąć żywności z mojej a już zgasło światło w lodówce pomyślałam ledwo co zabieram się do pracy, a ona już odmawia posłuszeństwa Okazało się, że lampka się spaliła

No niestety już wiem z tą działalnością... Dam znać w pn. co załatwiłam

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

Witaj

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

Ja traktuje badanie na hiv, kile, przeciwciala.chorob powszechnych a groznych dla plodu tak samo jak kazde inne badania. Lepiej je zrobic dla naszego spokoju. My i tak mamy duzy komfort w pl, ze zachorowalnosc jest wciaz bardzo niska ale wszystko warto sprawdzic. Bolesne jest jedynie to, ze nie sa to badania refundowane przez NFZ.
Pawie_oczko, trzymam za Ciebie kciuki w poniedzialek. Wierze, ze Twoja szefowa okaze sie rozumiejaca kobieta i Cie wesprze.

Powodzenia na badaniu! Daj znać jak już będziesz po Na moim pierwszym "dowcipnym" mąż czekał na korytarzu, mój gin. powiedział, że go zaprosi, na następne ale czytałam, że wielu dziewczynom towarzyszli Tz na pierwsyzm us, więc to zależy od gin.

Dzięki za kciuki Ja za siebie też będę trzymać i walczyć heheh w końcu to dla maleństwa Dam znać co i jak

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

A ja dziewczyny sprzątam i ogarniam od rana. Trzeba zrobić dezynfekcję po choróbsku i szykuje się mi też pracowity weekend. Mam dokładnie 2 tygodnie żeby poprawić moją pracę mgr. Jak wszystko będzie Ok to w końcu obronię się w październiku. Poza tym przychodzą do nas dziś znajomi, mamy zamiar powiedzieć im o ciąży. A rodzice Tż skrzyżowali nam plany, bo chcieliśmy im powiedzieć jako pierwszym na weekendzie, a oni sobie urządzili wycieczkę na Ukrainę, wrócą dopiero jutro wieczorem, to będą mieli niespodziankę, bo nie chcemy już dłużej czekać.... tak więc życzę Wam miłego i spokojnego weekendu!
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:34   #839
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Po pierwsze - dzięki za taką odpowiedź . Nie wiedziałam, że w przypadku umowy- zlecenia można pobierać w ogóle chorobowe i zasiłek macierzyński ale chyba muszą być to o wiele mniejsze pieniądze.. dlatego zależy mi właśnie na tej umowie o pracę. Jeśli dostanę nową umowę o pracę od października to chyba lepiej jak mi przeliczą te zarobki dzieląc przez 7-8 miesięcy, niż jakby brali pod uwagę cały rok z umowy zlecenia (zarobki ze zlecenia były naprawdę niskie). Na umowie zleceniu nie miałam w ogóle opłacanych składek, bo byłam studentką, więc nie trzeba było.

-
Nie są to niższe wysokości zasiłków, wszystko zależy od tego jaką masz podstawę składki, czyli od jakiej kwoty pobierają Ci składkę chorobową. Jak nie miałaś opłacanej to faktycznie lepiej na umowę o pracę i najlepiej jakby było wykazane jak najwięcej bo wtedy od tej kasy dostaje się zasiłek.
Powodzenia w poprawianiu magisterki. Niedawno zamknęłam ten rozdział mojego życia i wiem ile to pracy!

Wojtek
Stary 2012-10-06, 09:51   #840
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki
Czeka nas dzisiaj zwariowana sobota, ja jeszcze odpoczywam a Tzcik poleciał po kwiaty i karteczki z życzeniami. Dziś musimy odwiedzić jego chrzestną, bo ma imieniny, kuzynkę do której nie mogliśmy iść na ślub, a wieczorkiem mamy urodzinowe przyjęcie niespodziankę kuzyna. Jego żona, której pomagaliśmy bo jest w 4miesiącu ciąży zorganizowała mu niespodziankę

Cytat:
Witaj

Cytat:
Mam pytanko do was. Kiedy się załatwia takie rzeczy jak ustawiania/wybieranie szpitala do porodu oraz zapisywanie do szkoły rodzenia? Jak przebiega to pierwsze? Trochę się nie orientuje. Pochodzę z małego miasta gdzie był tylko jeden szpital i wszyscy się znali a teraz mieszkam w Warszawie. Chodzę do lekarzy z Medicoveru, bo mam wykupiony abonament z pracy. I nic nie robiłam na razie w kierunku poszukiwania miejca rodzenia. Wiem, że to jeszcze długo, ale kiedy powinnam się za tym zakręcić?

A i o co chodzi z tymi tetrowymi pieluchami? To wychodzi potem taniej? Czy zdrowiej? jestem trochę zielona...
ojj takie skomplikowane pytania to chyba za wcześnie

ja jestem całkowicie zielona w tych tematach, ale wiem że wszystko w swoim czasie, na spokojnie ogarniemy z Tżcikiem

Cytat:

Uadanej soboty i niezapomnianych wrażeń po badaniu, daj znać jak było

Cytat:
Ja też I usg miałam dowcipne, ale mąż czekał na zewnątrz; po badaniu mąż wszedł do środka i gin jeszcze raz pokazał mężowi kto mieszka w brzuszku
miałam identycznie

Cytat:

A ja jestem zdania, że jak mają się zrobić rozstępy to fakt, że się zrobią (kwestia genetyki itd. ) , ale te kremy (przynajmniej jakieś dobre jakościowo) w pewien sposób zawsze zniwelują jakieś ślady i skoro nie szkodzą, to może w jakimś stopniu pomogą, a przecież o to chodzi. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo chce używać...

A ja dziewczyny sprzątam i ogarniam od rana. Trzeba zrobić dezynfekcję po choróbsku i szykuje się mi też pracowity weekend. Mam dokładnie 2 tygodnie żeby poprawić moją pracę mgr. Jak wszystko będzie Ok to w końcu obronię się w październiku. Poza tym przychodzą do nas dziś znajomi, mamy zamiar powiedzieć im o ciąży. A rodzice Tż skrzyżowali nam plany, bo chcieliśmy im powiedzieć jako pierwszym na weekendzie, a oni sobie urządzili wycieczkę na Ukrainę, wrócą dopiero jutro wieczorem, to będą mieli niespodziankę, bo nie chcemy już dłużej czekać.... tak więc życzę Wam miłego i spokojnego weekendu!
Mam identyczne zdanie co do tych kremów Jak się ma predyspozycje to Święty Boże nie pomoże, ale te kremy w końcu nie zaszkodzą, a jak pomigą to fajnie

Pracowita z Ciebie Mamuśkaaa

Wczoraj mój kochany mi kupił taki kremik z Perfecty- bardzo przyjemny ( czytałam, że polecają wcieranie od 4 miesiąca )

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-06 o 10:09
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości