|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
u nas byli znajomi posiedzieć, poszli niedawno, ja ogarnełam szybko dom, siebie, tż zaległ na dywanie i sie o niego potykam
chyba sie za chwilke położe
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasza ''cudowna'' niania dalej u was mieszka
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
helloo czyżbym była pierwsza w ten niedzielny poranek?? u mnni etak brzydko za oknem ze nawet zaglądać sie nie chce! a wogole zbliża sie @ i taka wk.... jestem;/ wrrr tz mnie wkurza mały mnie wkurza wszytko mnie wkurza!
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dygotka mowisz o tym wątku o zachowaniu niektórych wizażanek?? (o tej krytyce i braku kultury) czy jakimś innym? |
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
pada. i co tu będzie robić, ani na spacer z niunią wyjść... |
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
hej u nas też pogoda do niczego.
a my dziś 10 miesięcy mamy:P i 6 rocznice śłubu
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj was podczytywałam do nocy ale była taka cisza ja wróciłam i od razu cisza w eterze ![]() Lilka waży teraz koło 8 kg (ostatnio nie ważyłam u lekarza tylko na zwykłej łazienkowej wadze ) dalej jest drobna ma koleżankę która jest o 2 miesiące starsza a wszyscy myślą że jest co najmniej pół roku![]() A opiekunka dalej z nami mieszka spisałam z nią tak jakby "umowę" że ma wychodzić z dzieckiem co dzień na spacer i jakie ma obowiązki jak się z nich nie wywiąże to zwolnię ją bez żadnego ale. Na razie się wywiązuje ![]() Zmysł wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu i miesięcznicy
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-10-07 o 09:40 |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam... Tz na grzyby poleciał z bratem i tatą,my po śniadaniu,Filip nabił sobie guza na czole:-( na dworzu zimno ale narazie nie pada. Wczoraj tz w lidlu był,dzwonił do mnie że jest fajny sweterek dla Filipka w kolorze bordo/ciemna wiśnia...on wraca ja pacze to kolor malinowy :-D hehe faceci jednak na kolorach się nie znają...jadę dziś oddać ten sweter ![]() Zauważyłam że Filip lepiej spał jak tzta nie było...teraz jak się obudzi i wezmę go do nas to łazi po łóżku przytula się do mnie do niego nie wie jak się ułożyć...jak byłam sama to się do mnie tulił i spał....
|
|
#4028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo takie 2 w 1 Gratulacje to maci edziś co swiętować![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_aa-o tym wątku mam bliźniaków
|
#4030 | |||||
|
Zadomowienie
|
hejka
nie bylo mnie ze trzy dni ostatnio nie potrafię się ogarnąć z czasem, poza tym wciąż przemęczona bo B. nadal nocy nie przesypia (wiem, wiem to już się nudne robi ) - nieraz prze godzinę tak histerycznie płacze, że padam z bezradności kurcze w dzień wesoła, pogodna, uśmiechnięta... a w nocy nie to samo dziecko ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
uwierz mi, ja też ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- a w jakim sensie? ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
konia z rzędem temu kto udzieli nam odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
brak słów ja takiemu tez najchętniej powybijałabym wszystkie szyby w aucie i przy okazji też zęby idiota ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
nam wczoraj 10 mies stuknęło ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- no a nas już chyba nie lubi
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
aha
Cytat:
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
zmysł za miesiące i rocznicę
![]() u nas dzisiaj 11 miesięcy strzeliło owieczko moja niunia wcześniej to tuliła się prawie tylko do mnie podczas snu, teraz jej sie odwidziało i wisi na tż'cie
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka uśmiałam się z tego swetra
Olusia, zmysł, gratulacje dla szczęśliwych mamuś. Ja jestem ciocią tylko jednej dziewczynki. Nikt w naszej rodzinie nie ma dzieci poza nami i nie zanosi się na to wcale ![]() Oliveira, współczuję Wam tych nocy ![]() Dziewczyny co robić? Lili tak strasznie odparzył się srom zawsze jak miała ciut zaczerwienione to smarowałam sudokremem i następnego dnia śliczna skóreczka. A teraz dramat |
|
|
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
Seona idzcie do lekarza, siostry synek miał podobnie i dostał masc robioną w aptece po 2dniach nie było śladu.
Kurcze, mój tz. "wlazł okiem" na gałąź, gdzie opytka dziś szukać? Chyba tylko szpital zostaje?
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Seona wiem o czym piszesz
, Miluś też taki odparzony, jeju, tak w pachwince, i myję i zasypuję i kremem smaruję i nic, już parę dni![]() .Dziewczyny co sądzicie o barwnikach spożywczych do ciast? Chciałabym zrobić tort taki tęczowy chłopcom, tzn dwa torty i zastanawiam się czy któraś z Was używała? Aniu dobrze że z kolanem ok U nas też leke, nawet mnie ta pogoda przygnębia .
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa i że mnie jeszcze pamiętaliście
a w ogóle zauważyłam że dużo osób odpadło nie odzywają się
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Ela robiłaś ten torcik z jogurtu?
Ja barwników nie używałam, bo w żadnym sklepie u siebie nie mogłam kupić Ale kolory możesz zrobić przez dodanie kolorowych galaretek i taka tęcza wychodzi. Robiłam tak kilka razy. Ania, sporo osób wróciło do pracy, czasu nie ma. Twoja Lili to taka kruszynka. Moja już ze 13 kg waży! Ubranka nowi na 1,5 - 2 lata!! |
|
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo widzę że goldika się odzywała jakiś czas temu![]() moja narazie używa 9-12 miesięcy w koszulkach i spodenkach(jedną koszulkę ma 6-9 miesięcy co jeszcze na nią dobra ) body niektóre nosi 12-18 miesięcy![]() z pracą ja mam ten sam problem nie mam czasu ani siły jak wracam po pracy żeby wejść na komputer Lilka mi cały czas zajmuje skutecznieA propo odparzeń moja miała straszne w Polsce nic nie działało w tym czasie załapała rotawirusy skądś (chyba z powietrza) myślałam że to od rozwolnienia ale wszystkimi możliwymi maściami, kremami jej nie schodziło w końcu pediatra mi zapisała dwie maści jeden to pimafucort po nim zeszło jej po 2 dniach
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-10-07 o 17:36 |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie mogę się doczekać, aż na nk będą po kolei wklejane zdjęcia z roczku
te torciki, solenizanci, można zobaczyć jak dziecko urosło. Na poprzednim wątku nie miałyśmy siebie na nk, więc nie widziałam takich zdjęć czasem na wątku ktoś wkleił.
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak je mocno wkładam w takie jeszcze nie całkiem zakrzepłą pierwszą część. Dobrze wychodzi tylko na tych dużych okrągłych kupnych biszkoptach.
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Seonka ten z jogurtu robiłam, pyszny. Cukru nie dodawałam, na wierzch brzoskwinie z puszki i zalałam galaretką, pyszne szybkie i niedrogie danie
A barwniki tż zamówił z all chyba . Chcę upiec kilka cienkich biszkoptów z dodatkiem barwników, np dla jednego synka od fioletu po zieleń np 3 lub 4 na jeden tort, a drugiemu synkowi od czerwieni po żółć.Masę zrobiłabym z dodatkiem orzechów, soku z cytryny a na wierzch dekoracja. Taki tęczowy torcik. Tylko właśnie .... obawiam się żeby nie pojawiło się uczulenie jakieś czy cóś ,.
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pojechaliśmy do carfura po pare rzeczy a glównie po zabezpieczenia do szuflad i co? kupiłam wszystko oprócz tych zabezpieczen jutro znowu trzeba jechac. Ale kupiłam sobie spódniczke!!! bedzie w sam raz do pracy teraz na jesien i wogole bede czuła si jak kobioeta
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Niedawno wróciliśmy, mała po drodze spisała się na medal
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wymieniłam sweterek na brązową bluzę z kapturem z uszkami...nic innego nie było,sobie kupiłam leginsy i takie grubsze rajstopy ![]() W sprawie barwników spożywczych nie pomogę bo nigdy nie używałam:-( ja kupuje lukier plastyczny którym ozdabiam ciasto, układam warstwy biszkopt masa biszkopt masa biszkopt i przykrywam kolorowym lukrem,na wierzchu ustawiam misia i ciuchcie z lukru w odpowiednich kolorach. stawiam świeczke i gotowe;-) taki sobie zaplanowałam tort na roczek Filipka:-D A co tu tak cicho???
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Dzisiaj spalismy w trójkę do 9.
Cały dzień mieliśmy gości Pogoda do Ania ja też mam tą masc i potwierdzam że jest skuteczna ![]() Pokszyfko ![]() Zmysł. ![]() Oli co roku przedłuża się rodzinne żeby dostać kasę
|
#4047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
13 kg ??????? ale chyba mówisz o Pati ?????? nie wierze normalnie w to co czytam, ze Lili tyle by ważyła ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
kochana moja nie zaglądam tu za czesto (od 82 str :P ) tylko w klubie pisze juz wysyłam pw ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
boziuniu.... wspolczuje bardzo !!!!! ale chłopaczyna niezly ma metraż moja niunia skonczone 10 mcy a kurteczki i spodnie na 68 nosi
|
|||
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jestem wybawiona, nasycona komplemetnami i zmęczona Orkiestra do BANI, ale zrobiliśmy dobrą minę do złej gry i jakoś poszło Michaś był bardzo grzeny u dziadków i spał jak nigdy. Poszedł spać o 21 i wsał o 9 z przerwa o 7 na jedzenie. Spał by dalej gdyby nadgorliwa matka nie zadzwoniła co słychać ![]() Jak go złapałam w ramiona oczywiście się poryczałam ![]() Zabraliśmy Księciunia i pojechaliśmy na popawiny. Michaś zrobił furorę, każdy chciał go bawić a my z tżem czekaliśmy aż nam go oddadzą bo nie mogliśmy się nim nacieszyć ![]() Tylko kurcze, Michałek ma problem z częstymi kupkami robi dziennie ok 4/5 i takie luźniejszej, przez to strasznie mi się odparzył, aż płakał przy przewijaniu teraz zagladnęłam, mu w pieluszkę i z nowu miał kupkę, nie mam pojęcia od czego Czy ogórek kiszony może powodować rozwolnienie ?? Uciekam spać, bo padam na ryjek. DObrej nocki Mamusie
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Baha fajnie że biba się udała. Dobra orkiestra to podstawa
![]() Ja nie dawalam kiszonego więc nie pomogę. Paulina miała odparzona dupke po antybiotyku.
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
Witam w ziiiimnyyy i pochmurny poniedziałek ![]() Aniu hej W weekend to nawet Was nie podczytywałam - humor do Poza tym to cały czas myśle o sobotnim przyjęciu urodzinowym mojej malutkiej - bo jak to ja chciałąbym żeby było idealnie ![]() Zmykam Was doczytać, miłego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

chyba sie za chwilke położe

muszę się poprawić

brak słów 

, Miluś też taki odparzony, jeju, tak w pachwince, i myję i zasypuję i kremem smaruję i nic, już parę dni
nie zaglądam tu za czesto (od 82 str :P ) tylko w klubie pisze