Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 22:49   #4021
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

u nas byli znajomi posiedzieć, poszli niedawno, ja ogarnełam szybko dom, siebie, tż zaległ na dywanie i sie o niego potykam chyba sie za chwilke położe
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:19   #4022
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem wrzucam parę zdjęć ostatnio robię jej mało muszę się poprawić

A i jeszcze dam zdjęcie z chrzcin (jak ktoś nie widział na nk)

Jak wejdę na duży komputer wrzucę jeszcze ze spaceru bo tam mam
slicznotka mala, ale sie zmenila dalej taka drobinka? Ile wazy?
wasza ''cudowna'' niania dalej u was mieszka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:13   #4023
kasia_aa
Zadomowienie

helloo czyżbym była pierwsza w ten niedzielny poranek?? u mnni etak brzydko za oknem ze nawet zaglądać sie nie chce! a wogole zbliża sie @ i taka wk.... jestem;/ wrrr tz mnie wkurza mały mnie wkurza wszytko mnie wkurza!

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dygotka mowisz o tym wątku o zachowaniu niektórych wizażanek?? (o tej krytyce i braku kultury) czy jakimś innym?
Stary 2012-10-07, 09:16   #4024
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
pada. i co tu będzie robić, ani na spacer z niunią wyjść...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:17   #4025
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hej u nas też pogoda do niczego.
a my dziś 10 miesięcy mamy:P
i 6 rocznice śłubu

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:36   #4026
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
slicznotka mala, ale sie zmenila dalej taka drobinka? Ile wazy?
wasza ''cudowna'' niania dalej u was mieszka
Hejka wszystkim w ten ponury niedzielny poranek

Wczoraj was podczytywałam do nocy ale była taka cisza ja wróciłam i od razu cisza w eterze

Lilka waży teraz koło 8 kg (ostatnio nie ważyłam u lekarza tylko na zwykłej łazienkowej wadze) dalej jest drobna ma koleżankę która jest o 2 miesiące starsza a wszyscy myślą że jest co najmniej pół roku

A opiekunka dalej z nami mieszka spisałam z nią tak jakby "umowę" że ma wychodzić z dzieckiem co dzień na spacer i jakie ma obowiązki jak się z nich nie wywiąże to zwolnię ją bez żadnego ale. Na razie się wywiązuje

Zmysł wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu i miesięcznicy

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-10-07 o 09:40
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:52   #4027
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
i 6 rocznice śłubu
Wszystkiego najlepszego :-*

Witam...
Tz na grzyby poleciał z bratem i tatą,my po śniadaniu,Filip nabił sobie guza na czole:-( na dworzu zimno ale narazie nie pada.
Wczoraj tz w lidlu był,dzwonił do mnie że jest fajny sweterek dla Filipka w kolorze bordo/ciemna wiśnia...on wraca ja pacze to kolor malinowy :-D hehe faceci jednak na kolorach się nie znają...jadę dziś oddać ten sweter

Zauważyłam że Filip lepiej spał jak tzta nie było...teraz jak się obudzi i wezmę go do nas to łazi po łóżku przytula się do mnie do niego nie wie jak się ułożyć...jak byłam sama to się do mnie tulił i spał....
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:45   #4028
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
i 6 rocznice śłubu

ooo takie 2 w 1 Gratulacje to maci edziś co swiętować

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego :-*

Witam...
Tz na grzyby poleciał z bratem i tatą,my po śniadaniu,Filip nabił sobie guza na czole:-( na dworzu zimno ale narazie nie pada.
Wczoraj tz w lidlu był,dzwonił do mnie że jest fajny sweterek dla Filipka w kolorze bordo/ciemna wiśnia...on wraca ja pacze to kolor malinowy :-D hehe faceci jednak na kolorach się nie znają...jadę dziś oddać ten sweter

...
taaaak... faceci
Stary 2012-10-07, 11:27   #4029
dygotka8
Zakorzenienie

kasia_aa-o tym wątku mam bliźniaków

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:46   #4030
Oliveira79
Zadomowienie

hejka

nie bylo mnie ze trzy dni ostatnio nie potrafię się ogarnąć z czasem, poza tym wciąż przemęczona bo B. nadal nocy nie przesypia (wiem, wiem to już się nudne robi ) - nieraz prze godzinę tak histerycznie płacze, że padam z bezradności
kurcze w dzień wesoła, pogodna, uśmiechnięta... a w nocy nie to samo dziecko

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
HEJ

To ja mam chyba jakiegoś pecha. Mój sto razy się budził, a o 1.30 zbudził się na dobre i 2 h nie spał i co ja mam zrobić, bo mam już dość?

uwierz mi, ja też doskonale wiem co czujesz

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

Mamusie! Czy któraś przedłużyła zasiłek rodzinny??

a w jakim sensie?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Alez noc dzis mielismy wiercenie, smarkanie, wiercenie, jeczenie, wrocil tz z roboty wiec pobudka bo taaaa-taaa!, wiercenie, jeczenie, smarkanie, godzina histerycznego ryku (why? sie pytam ) tz wyniosl sie na kanape, ale co to da, sciany cienkie, dzis wygladal jak zombie, nie wiem jak on w pracy wysiedzi.
Od rana jeki, ale spac dopiero o 11:00 poszedl, chociaz pol nocy nie spal, param-pam-pam-pam : I'm lovin it:brzy dal:
skąd ja to z nam konia z rzędem temu kto udzieli nam odpowiedzi

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

A teraz coś bardzo przykrego, sytuacja z wczoraj..
Szłam z niunią do Tesco (mamy 20min piechotką). Przechodziłyśmy przez przejście, byłyśmy w połowie, patrze w prawo, a tu z mega prędkością jedzie na nas auto!!!! Zygzakiem z piskiem hamuje!!! Ja w krzyk i do przodu! Zdążyłam uciec, Bóg miał nas w opiece.. Serce mi stanęło, popatrzyłam czy małej nic się nie stało, ludzie na przystanku ryknęli jak zobaczyli tą sytuację. Samochód mu obruciło przed [przejściem o 360stopni!!! Patrze na kierowcę, a on sobie odjechał. Nie zainteresował się czy wszystko z nami dobrze, a przecież prawie nas zabił!!! Patrze, na czerwonym stanął, lece biegiem z wózkiem, żeby mu wybić szybę, albo nie wiem po co! Ale odjechał, bo zielone, ale ja zanim. Podjechał pod tesco. Zanim doszłam, stał samochód, we środku nikogo nie było. Popłakałam się z nerwów, zadzw do męża, taty. Kazali na policje dzwonić. Zrobiłam tak. Zrobiłam fotki samochodu. Czekałam chwilę, ale nic. Zimno to weszłam się usp0okoić do środka. Płakać mi się znowu chciało. Po chwili wyszłam, odjechał ten ktoś. Policjant zadzw do mnie, powiedziałam, że już odjechał, jak chwilę mnie nie było. Kazał zgłosić się na komisariat i złożyć zeznania. Będzie sprawa w sądzie, kierowca zostanie ukarany. Ale siły wczoraj nie miałam latać i szukać posterunku. I nie wiem czy odpuścić już czy dzisiaj iść.. Bo potem po sądach latać... Ale z drugiej str może powinien ponieść karę..Co radzicie? Powiem Wam, że gdybym sama szłą to ch*j, ale mógł mi dziecko zabić!!!!!! I nie zatrzymał się, tylko spierdo*ił. SZOK, nigdy czegoś takiego strasznego nie przeżyłam. Nawet teraz mnie zaczyna telepać, a w oczach łzy.. Moje maleństwo Kochane naraził na takie niebezpieczeństwo
princ brak słów ja takiemu tez najchętniej powybijałabym wszystkie szyby w aucie i przy okazji też zęby idiota

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Seona ja ostatnio też duuuzo myślę o tym że ten czas za szybko leci...pamiętam jak z brzuszkiem chodziłam jak mnie kopał... urodził się taki maluszek i całe życie pozwywracał do góry nogami:-D pamiętam jak mi go położna po porodzie na na mnie położyła jak na mnie spojrzał...wyruszyłam się wtedy pamiętam jakie miałam trudne początki z karmieniem...ale dałam radę karnie do dziś,pamiętam jak czekałam aż się uśmiechnie,weźmie zabawkę w rączke,siądzie itp. A tu już roczek prawie zleciał... Mimo tych nie przespanych nocy i trudnych chwil-bo nie zawsze było kolorowo nie ma co ukrywać...macierzyństwo to najlepsze co mnie w życiu spotkało...i wiecie co chce kolejnego dzidziusia...choćby nawet i za rok lub nawet za 9miesięcy;-)

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
i 6 rocznice śłubu
gratki

nam wczoraj 10 mies stuknęło

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Glam pisze tylko w swoim wątku.

no a nas już chyba nie lubi

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:50   #4031
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
kasia_aa-o tym wątku mam bliźniaków
aha

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
hejka

nie bylo mnie ze trzy dni ostatnio nie potrafię się ogarnąć z czasem, poza tym wciąż przemęczona bo B. nadal nocy nie przesypia (wiem, wiem to już się nudne robi ) - nieraz prze godzinę tak histerycznie płacze, że padam z bezradności
kurcze w dzień wesoła, pogodna, uśmiechnięta... a w nocy nie to samo dziecko
kurcze Oli nie wiem co Ci poradzic moj miał taki okres ale krótko, wiec jakoś to przeżyłam, ale u Ciebie to jzu sie naprawde ciągnie;/
Stary 2012-10-07, 13:18   #4032
pokszyfka
Zadomowienie

zmysł za miesiące i rocznicę
u nas dzisiaj 11 miesięcy strzeliło

owieczko moja niunia wcześniej to tuliła się prawie tylko do mnie podczas snu, teraz jej sie odwidziało i wisi na tż'cie
Stary 2012-10-07, 13:54   #4033
Seona
Zakorzenienie

Owieczka uśmiałam się z tego swetra

Olusia, zmysł, gratulacje dla szczęśliwych mamuś. Ja jestem ciocią tylko jednej dziewczynki. Nikt w naszej rodzinie nie ma dzieci poza nami i nie zanosi się na to wcale

Oliveira
, współczuję Wam tych nocy

Dziewczyny co robić? Lili tak strasznie odparzył się srom zawsze jak miała ciut zaczerwienione to smarowałam sudokremem i następnego dnia śliczna skóreczka. A teraz dramat nie wiem czy do lekarza nie pojadę??? co robić?? wietrzę, chodzi w majtkach Patusi i getrach (za zimno na goły tyłek), myję w nadmanganianie potasu, sypałam mąką ziemniaczaną i nic jest coraz gorzej, zaognione strasznie takie , aż gorąco przez spodenki czuć

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:18   #4034
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Seona idzcie do lekarza, siostry synek miał podobnie i dostał masc robioną w aptece po 2dniach nie było śladu.
Kurcze, mój tz. "wlazł okiem" na gałąź, gdzie opytka dziś szukać? Chyba tylko szpital zostaje?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:03   #4035
ela3010
Zadomowienie

Seona wiem o czym piszesz, Miluś też taki odparzony, jeju, tak w pachwince, i myję i zasypuję i kremem smaruję i nic, już parę dni.

Dziewczyny co sądzicie o barwnikach spożywczych do ciast? Chciałabym zrobić tort taki tęczowy chłopcom, tzn dwa torty i zastanawiam się czy któraś z Was używała?

Aniu dobrze że z kolanem ok

U nas też leke, nawet mnie ta pogoda przygnębia.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:09   #4036
ania21_21
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa i że mnie jeszcze pamiętaliście

a w ogóle zauważyłam że dużo osób odpadło nie odzywają się
Stary 2012-10-07, 17:12   #4037
Seona
Zakorzenienie

Ela robiłaś ten torcik z jogurtu?

Ja barwników nie używałam, bo w żadnym sklepie u siebie nie mogłam kupić muszę na Allegro zamówić, bo chciałabym spróbować.

Ale kolory możesz zrobić przez dodanie kolorowych galaretek i taka tęcza wychodzi. Robiłam tak kilka razy.

Ania
, sporo osób wróciło do pracy, czasu nie ma. Twoja Lili to taka kruszynka. Moja już ze 13 kg waży! Ubranka nowi na 1,5 - 2 lata!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-07, 17:26   #4038
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Ja barwników nie używałam, bo w żadnym sklepie u siebie nie mogłam kupić muszę na Allegro zamówić, bo chciałabym spróbować.

Ale kolory możesz zrobić przez dodanie kolorowych galaretek i taka tęcza wychodzi. Robiłam tak kilka razy.

Ania
, sporo osób wróciło do pracy, czasu nie ma. Twoja Lili to taka kruszynka. Moja już ze 13 kg waży! Ubranka nowi na 1,5 - 2 lata!!
a coś wiecie co u ja_dalia bo widzę że goldika się odzywała jakiś czas temu
moja narazie używa 9-12 miesięcy w koszulkach i spodenkach(jedną koszulkę ma 6-9 miesięcy co jeszcze na nią dobra) body niektóre nosi 12-18 miesięcy

z pracą ja mam ten sam problem nie mam czasu ani siły jak wracam po pracy żeby wejść na komputer Lilka mi cały czas zajmuje skutecznie

A propo odparzeń moja miała straszne w Polsce nic nie działało w tym czasie załapała rotawirusy skądś (chyba z powietrza) myślałam że to od rozwolnienia ale wszystkimi możliwymi maściami, kremami jej nie schodziło w końcu pediatra mi zapisała dwie maści jeden to pimafucort po nim zeszło jej po 2 dniach

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-10-07 o 17:36
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:39   #4039
Seona
Zakorzenienie

Ja już nie mogę się doczekać, aż na nk będą po kolei wklejane zdjęcia z roczku te torciki, solenizanci, można zobaczyć jak dziecko urosło. Na poprzednim wątku nie miałyśmy siebie na nk, więc nie widziałam takich zdjęć czasem na wątku ktoś wkleił.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-07, 18:04   #4040
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
a dodajesz troszkę cukru? czy to co jest w galaretce wystarczy? zamierzam go zrobić. tzn poprzekaldac biszkoptami, tak ze 3 pięterka
Stary 2012-10-07, 18:10   #4041
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
a dodajesz troszkę cukru? czy to co jest w galaretce wystarczy? zamierzam go zrobić. tzn poprzekaldac biszkoptami, tak ze 3 pięterka
nic nie daję, tyle co w galaretce. Nie potrzeba, jest wystarczająco. Mnie zawsze drugie piętro z tych malutkich okrągłych biszkopcików nie wychodzi, bo one wypływają nawet jak je mocno wkładam w takie jeszcze nie całkiem zakrzepłą pierwszą część. Dobrze wychodzi tylko na tych dużych okrągłych kupnych biszkoptach.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-07, 18:46   #4042
ela3010
Zadomowienie

Seonka ten z jogurtu robiłam, pyszny. Cukru nie dodawałam, na wierzch brzoskwinie z puszki i zalałam galaretką, pyszne szybkie i niedrogie danie.

A barwniki tż zamówił z all chyba. Chcę upiec kilka cienkich biszkoptów z dodatkiem barwników, np dla jednego synka od fioletu po zieleń np 3 lub 4 na jeden tort, a drugiemu synkowi od czerwieni po żółć.
Masę zrobiłabym z dodatkiem orzechów, soku z cytryny a na wierzch dekoracja. Taki tęczowy torcik.

Tylko właśnie .... obawiam się żeby nie pojawiło się uczulenie jakieś czy cóś,.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:49   #4043
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny co robić? Lili tak strasznie odparzył się srom zawsze jak miała ciut zaczerwienione to smarowałam sudokremem i następnego dnia śliczna skóreczka. A teraz dramat nie wiem czy do lekarza nie pojadę??? co robić?? wietrzę, chodzi w majtkach Patusi i getrach (za zimno na goły tyłek), myję w nadmanganianie potasu, sypałam mąką ziemniaczaną i nic jest coraz gorzej, zaognione strasznie takie , aż gorąco przez spodenki czuć
chyba lepiej idz, napewno dostaniesz cos co zaraz pomoze i malutka nie bedzie sie meczyc

pojechaliśmy do carfura po pare rzeczy a glównie po zabezpieczenia do szuflad i co? kupiłam wszystko oprócz tych zabezpieczengłąb!
jutro znowu trzeba jechac. Ale kupiłam sobie spódniczke!!! bedzie w sam raz do pracy teraz na jesien i wogole bede czuła si jak kobioeta
Stary 2012-10-07, 19:44   #4044
olka1610
Rozeznanie

Niedawno wróciliśmy, mała po drodze spisała się na medal oboje z tż byliśmy w szoku, zero płaczu, marudzenia. Wyjazd udany chociaż pogoda nie dopisała, wiało i zimno więc siedzieliśmy w domu. Idę Was nadrobić i obczaić o co chodzi z grupą na fb
Stary 2012-10-07, 20:37   #4045
owieczka86
Zadomowienie

Witam

Wymieniłam sweterek na brązową bluzę z kapturem z uszkami...nic innego nie było,sobie kupiłam leginsy i takie grubsze rajstopy

W sprawie barwników spożywczych nie pomogę bo nigdy nie używałam:-( ja kupuje lukier plastyczny którym ozdabiam ciasto, układam warstwy biszkopt masa biszkopt masa biszkopt i przykrywam kolorowym lukrem,na wierzchu ustawiam misia i ciuchcie z lukru w odpowiednich kolorach. stawiam świeczke i gotowe;-) taki sobie zaplanowałam tort na roczek Filipka:-D

A co tu tak cicho???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:03   #4046
nettka_
Zadomowienie

Hej. Dzisiaj spalismy w trójkę do 9.

Cały dzień mieliśmy gości
Pogoda do

Ania ja też mam tą masc i potwierdzam że jest skuteczna

Pokszyfko
Zmysł.
Oli co roku przedłuża się rodzinne żeby dostać kasę

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:29   #4047
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ania

13 kg ??????? ale chyba mówisz o Pati ?????? nie wierze normalnie w to co czytam, ze Lili tyle by ważyła

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
a coś wiecie co u ja_dalia bo widzę że goldika się odzywała jakiś czas temu
moja narazie używa 9-12 miesięcy w koszulkach i spodenkach(jedną koszulkę ma 6-9 miesięcy co jeszcze na nią dobra) body niektóre nosi 12-18 miesięcy

z pracą ja mam ten sam problem nie mam czasu ani siły jak wracam po pracy żeby wejść na komputer Lilka mi cały czas zajmuje skutecznie

A propo odparzeń moja miała straszne w Polsce nic nie działało w tym czasie załapała rotawirusy skądś (chyba z powietrza) myślałam że to od rozwolnienia ale wszystkimi możliwymi maściami, kremami jej nie schodziło w końcu pediatra mi zapisała dwie maści jeden to pimafucort po nim zeszło jej po 2 dniach

kochana moja nie zaglądam tu za czesto (od 82 str :P ) tylko w klubie pisze juz wysyłam pw

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
a i pochwalę sie jeszce ze znowu zostałam ciocią. Wczoraj TŻ sis urodziła, miała cc a małemu złamali rękę przy wyciąganiu z brzucha . Mały kolos bo prawie 4200 i 68cm.

boziuniu.... wspolczuje bardzo !!!!! ale chłopaczyna niezly ma metraż moja niunia skonczone 10 mcy a kurteczki i spodnie na 68 nosi

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:37   #4048
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witajcie

Jestem wybawiona, nasycona komplemetnami i zmęczona

Orkiestra do BANI, ale zrobiliśmy dobrą minę do złej gry i jakoś poszło

Michaś był bardzo grzeny u dziadków i spał jak nigdy. Poszedł spać o 21 i wsał o 9 z przerwa o 7 na jedzenie. Spał by dalej gdyby nadgorliwa matka nie zadzwoniła co słychać

Jak go złapałam w ramiona oczywiście się poryczałam

Zabraliśmy Księciunia i pojechaliśmy na popawiny. Michaś zrobił furorę, każdy chciał go bawić a my z tżem czekaliśmy aż nam go oddadzą bo nie mogliśmy się nim nacieszyć

Tylko kurcze, Michałek ma problem z częstymi kupkami robi dziennie ok 4/5 i takie luźniejszej, przez to strasznie mi się odparzył, aż płakał przy przewijaniu teraz zagladnęłam, mu w pieluszkę i z nowu miał kupkę, nie mam pojęcia od czego

Czy ogórek kiszony może powodować rozwolnienie ??

Uciekam spać, bo padam na ryjek.

DObrej nocki Mamusie
Stary 2012-10-07, 22:37   #4049
nettka_
Zadomowienie

Baha fajnie że biba się udała. Dobra orkiestra to podstawa
Ja nie dawalam kiszonego więc nie pomogę.

Paulina miała odparzona dupke po antybiotyku.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:25   #4050
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry kochane Witam w ziiiimnyyy i pochmurny poniedziałek

Aniu hej

W weekend to nawet Was nie podczytywałam - humor do przez sytuację z TŻ-em i do tego jedne z najgorszych urodzin w moim życiu.... No ale czego się spodziewałam....

Poza tym to cały czas myśle o sobotnim przyjęciu urodzinowym mojej malutkiej - bo jak to ja chciałąbym żeby było idealnie

Zmykam Was doczytać, miłego dnia

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości