|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Na USG nerek (robił mi tym samym sprzętem co USG brzucha) widać było mocno powiększoną nerkę, w moczu też liczne bakterie, ale teraz po antybiotyku jest lepiej, hehe teraz jem jakieś ekstra żelazo i jestem w ciężkim szoku bo robię czarną kupencję. ![]() ![]() Witam ![]() PS. będę co nie co wrzucać na maila, może macie ochotę na jakieś konkretne pozycję?
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
i podobno wszystko ok ) Cytat:
a co do waszej wczorajsze dyskusji to ja tez czuje sie juz gotowa tylko moj M teraz przez 4 dni ma nocki wiec od 17 do 7 rano jestem sama w domu to maly musi w dobrych godzinach przyjsc na swiat;p
|
||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane ja znowu jestem do tylu
ale byulismy jednak wczoraj w miescie wybralam farby do wszytskich pomieszczen zobacyzmy jak wyjdzie w tym tyg zaczynamy malowanie a dzis zrobilysmy zakupy zalatwilam sparwy w gminie i biore sie za konczenie porzadkow w domu dzis lodowka spizarka i lazienka bo babci tz snilo sie ze dzis w nocy rodzilam az mnie ciarki przeszlyyyyy |
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
nic mi się nie chce... już widzę, ze dzis tez jednak nie zrobie tych porządków w szafkach Fajne bransoletki z drutu w ddtvn ale kurde :P 90 zł ??
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Kubusia i dzielnej Mamusi Super że już jutro do domku wychodzicie |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już bym chciała mieć Bartusia przy sobie
Ale z drugiej strony wiem, że będzie mi bardzo brakować brzuszka i ogólnie stanu ciąży. Bo mimo wszystko, jak dla mnie, ciążą to cudowny okres (mimo, że ostatni miesiąc jest ciężki) i będę za nim tęsknić ![]() Laktator musiałam zakupić już teraz, bo studiuję, także to wiąże się z wyjazdami na uczelnię co dwa tygodnie na weekend na te kilka godzin, więc mleczko będę musiała zostawić, żeby tatuś mógł nakarmić synka. Ja w ciąży miałam dużo usg- chodzę prywatnie do gina, więc miałam niemal na każdej wizycie (ale to też ze względu na moje problemy z szyjką i macicą od połowy ciąży) + 3 usg w szpitalu ![]() Ale na początku ciąży chodziłam też do gin na nfz i u niej miałabym te 3 standardowe usg Ale cieszę się, że przestałam do niej chodzić, bo jak leżałam ostatnio w szpitalu to na tej samej sali co ja wylądowały jej dwie pacjentki. Wysłała je do szpitala z trzycentymetrowym rozwarciem, a jak się okazało, żadnego rozwarcia nie miały Za to w szpitalu co innego im wykryli ![]() Livdragon super, że tak szybko doszłaś do siebie i że wychodzicie już do domku
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to normalne po żelazie
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nadrobiłam Was od wczoraj, ale nie wiem co odpisać. Jakiś dziwny dzień mam, jakaś jestem ospała, zmęczona, wszystko mnie wkurza i doluje. Nie mogę się od rana ogarnąć
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa zakupilam na reszcie stanik do karmienia i dalam cale 80 zl masakra ale ma stalki tylko nie zelazne a takie gietkie i mega wygodny
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś mnie to przeraża trochę, że się zachłyśnie, że nie będę umiała ciuszków przez głowę ubierać itp O_o Brakować mi chyba będzie tylko kopniaków bo reszty jakoś miło nie będę wspominać... ogolnie mam złe samopoczucie, wygladam jak słoń morski, buty cięzko mi się wkłada, zle podnosi mi się z łóżka, w domu musze cały czas leżeć, ciuchy wszystkie porozciągane, wszyscy się patrzą na mnie jak na jakies ufo i długo by jeszcze wymieniać
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
O tak bede wspominać siebie w czasie ciąży:
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja już od 8 na nogach, bo byłam na badaniach- morfologia i mocz. Jutro wizytka tak więc musiałam wyrwac się z domu ![]() W analitycznym była położna, która mnie przyjmuje przed wizytą u gina i porozmawiałam z nią na temat mojego przeziębienia. Mówiła abym uważała z tym naparem z czarnego bzu, bo może wywołac skurcze..zlękłam się trochę, bo od 4 rano mam dośc bolesne..na szczęście nieregularne..Kazała wziac mi nospę i położyc się do łóżka. Mówi, ze najlepszą rzeczą na regenerację jest sen tak więc mam spac ile wlezie. Mąż na służbe, ale moja kochana mama przyjedzie aby wyjśc mi z Kenzem ![]() Mysti- nie mart się Kochana.. Karolka- tej to się śpieszy do porodu Poczekaj jeszcze z tydzień i maluszek donoszony ! Wtedy możesz rodzic Eluś- dzięki za troskę Anielko- dla męża za wczorajsze zachowanie !!! No, ale fakt dzisiaj sie zrekompensował i zachował bardzo romantycznie..![]() Gabi- kurczę..mam nadzieję, że jutro dorwę jeszcze jakiś kocyk w tej Biedronce.. ![]() Marti- jak Laurka się czuje ? Cieszę sie, ze Mikoś wieczorkiem się obudził Madzia- kciuki za wizytkę ![]() Justa- ja chodzę do ginka na NFZ i mam USG na każdej wizycie ! Na dodatek zawsze wychodzę ze zdjęciem ! No, ale już wiele razy rozpisywałam sie na temat mojego kochanego ginekologa ![]() Livdragon- super, że tak szybko wracasz do formy i że Kubuś taki grzeczny Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piękna pogoda dziś u nas, słoneczko pięknie świeci
Idę troszkę posprzątać, troszkę poszwędam się po podwórku, bo aż grzech siedzieć w domu, a później jakiś obiad trzeba zmajstrować. Odezwę się pewnie po wizycie. Miłego dnia
|
|
|
|
#2625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
noc przespana . Zajadam sie wlasnie mlekołakami ( poduszeczki czekoladowe z galaretka w srodku ) i jogurtem pitnym .. Musso i Advena - ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wam dobrze .. kurcze jak ja Ci kochana zazdroszcze .. ![]() Cytat:
, najwyzej urodzisz na fotelu i do domciu wrocisz z Bartusiem .. Cytat:
grube dziecko w snie oznacza kasę ale moze te sny maja inne znaczenie ..
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
ale nagadały znów ; p ja juz po sniadaniu, siedze sobie z inka i czekoladka... znów bedzie plus 2kg... ale co zrobic ;p gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i kciuki za wizyty! : ) |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila mam nadzieję, że skurcze odpuszczą i to przeziębienie też
![]() Kuruj się Kochana! |
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz mnie rozniesie!!! Myślałam, że zabiję pewnego pana z kolejki w Biedronce! Poleciałam rano, żeby zdążyć kupić kocyk dla malutkiej - ten polarowy za 15zł, o którym niedawno pisałyśmy. Kurcze mam dziś słaby dzień, prawie tam zemdlałam, ale nikogo o łaskę nie prosiłam, odstałam swoją kolejkę i już mam się pakować na taśmę a jakiś ssstary k. cwaniak pakuje swoje zakupy przede mnie! Patrze na niego z niedowierzaniem, a on nic! Stałam bokiem przy pierwszej kasie i udało mu się wcisnąć. No że mnie nikt nie przepuszcza w kolejce to jeszcze rozumiem, komuna już się skończyła, ale żeby bezczelnie ładować się przed ciężarną? Nie mogę tego pojąć. Poczekałam aż taśma ruszy, przesunęłam jego zakupy na miejsce, które się zwolniło pierd.... mu przed nos tę tabliczkę "następny klient" i rozładowałam swoje zakupy. Facet który stał za nim prawie posikał się ze śmiechu
a ja jestem pod wrażeniem, że znalazłam w sobie odwagę ale mam w sobie tyle negatywnej energii, że zaraz oszaleję.
Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2012-10-18 o 10:30 |
|
|
|
#2629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej Kochane
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niech jeszcze z ten tydzień posiedzi w brzuszku- mamusia musi w weekend jechać się uczyć ![]() Cytat:
jeszcze troszkę
|
||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila - no dooobrze
![]() ![]() zdrówka kochana . a kysz z choróbskiem .
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
Witam się Kochane w 36 tygodniu!
DeKajka jesteś niemożliwa Ale ja z pierwszym dziekiem też tak miałam,chciałam je już tu i teraz! Ale uwież najlepiej jak sobie posiedzi w brzuszku chociaż do 38 tygodniaa,poza tym z wcześniakiem trzeba jeździć non stop na kontrole do poradni zaburzeń rozwoju (przynajmniej u nas w Krakowie) Koleżanka urodziła w 36t+5 dni i brakło jej tylko 2 dni do oficjalnego donoszenia,a i tak musi cały czas z maluszkiem stawiać się na kontrolę,choć dziecię okaz zdrowia.Tak więc lepiej poczekać,no chyba że małe samo zechce wcześniej wyjść,ale na to już wpływu ni mamy![]() Livdragon cieszę się,że szybko dochodzisz do siebie,tym bardziej,że ja też mam mieć cc i podniosło mnie to troszeczkę na duchu. A i super,że Kubuś taki grzeczny,może już taki zostanie Weronika gdzie kupiłaś stanik,bo ja też planuję kupić jakiś lepszy,a nie bardzo chcę na all,bo wolałabym przymieżyć. |
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aniu brawo za odwagę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
o proszę
też mam jutro wizytę emylka86 livdragon super wieści .... dobra odpalam simsy (anett234 to przyciśnij męża a którą część masz, bo ja gram w dwójkę)
|
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
|
Boże napisałam przymierzyć przez ż
Co się ze mną dzieje???
|
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za odwagęa jak ten kocyk jakościowo i te zestawy kąpielowe? |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale brawa dla Ciebie ze nie dalas sie i wygralas tę ''bitwę ''
|
|
#2639 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mi z kolei ostatnio śpi się dobrze nawet wstaję już tylko jeden raz do toalety dziwnie tak ...Dzisiaj czeka mnie duuuuużo prasowania i chyba zacznę wieszać te firanki ![]() Cytat:
![]() A co do tego przesiadania to dobre Widocznie tak masz - musisz czuć się bezpiecznie i tyle. A niestety dobrych kierowców jest malutko ![]() Cytat:
I dziękuję rozpoczęcie 35 tygodniaCytat:
33 tydzieńJa w końcu zakupiłam ręczny - był na promocji ale długo się wahałam. Na pewno będę czasem odciągać mleko. Zobaczę jak to będzie. Najwyżej sprzedam dalej... Niby na sr mówili aby nie kupować, zaczekać jeśli zajdzie taka potrzeba. Cytat:
dla męża; piękne ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() za wizytęCytat:
za zakup
|
|||||||
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

co pisałam kilka stron wcześniej, dla mnie było trochę strasznie jak oglądałam porodówkę. Pocieszam się tym, że mają najwyższy poziom akredytacji i jak coś będzie nie tak, to będę w najlepszym miejscu z możliwych
to chyba jedyny plus 

Dla Kubusia i dzielnej Mamusi 

dla męża za wczorajsze zachowanie !!! No, ale fakt dzisiaj sie zrekompensował i zachował bardzo romantycznie..

) i jogurtem pitnym ..

a którą część masz, bo ja gram w dwójkę)