|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Witam wszystkie "ciezarowki " ktore do nas dolaczyly
Oj powiem Wam ze jakas taka zmeczona sie czuje,niby juz 2 tyg siedze w domu a nie mam czasu na takie totalne lenistwo :/ Ashyshqa hahaha konkurencja powiadasz ![]() sharpnowaja ja tez potrafie gotowac,i dobrze gotuje,ale czasem juz jestem tym zmeczona,moze nie tyle gotowaniem co wymyslaniem wszelkich potraw,bo zawsze jak zapytam TŻ na co ma ochote,zeby dal jakis pomysl to slysze "Kochanie co ugotujesz,to zjem ze smakiem" a mi sie juz czasem pomysly koncza,no albo pomysl jest a kasy nie ma,na jedno wychodzi ![]() Paulina87 mam nadzieje ze z pepkiem nic zlego sie nie stanie Coprawda nie jest on teraz najwazniejszy,ale ma mam troche fiola na punkcie swojego ciala,przejmuje sie wszelkimi zmianami,choc tak jak juz jedna z dziewczyn napisala tez nie duzo brakuje mi do 30 a ciagle pytaja mnie o dowod ![]() Ale mam na udach strasznie popekane naczynka i spore rozstepy,a brzuch to zawsze byl moj czuly punkt i wystarczy ze 2 lata temu wspaniali lekarze zrobili mi blizne na cala dlugosc brzucha,i to wystarczy dlatego staram sie uchronic przed innymi zmianami ![]() A historia moja Droga to z zycia wzieta,niestety ![]() Znowu sie rozpisalam heh A i jak bylam u poloznej to mialam jakas szczepionke,ale ni huhu nie wiem co to bylo :/ Z tego co zrozumialam to na grype,ale znow powiedzieli ze trzeba powtorzyc w 28 tyg,wiec chyba cos zle zrozumialam :/ OMG :ściana: mowilam ostatnio ze podczas ciazy moje szare komorki gdzies znikly ? :/ Mam nadzieje ze niedlugo do mnie wroca ![]() Czytalam ze u Was pobiera sie krew i od Was i od partnerow zeby ustalic grupe krwi,a tutaj nie badaja partnera,tylko odrazu podaja "anty-D" i pozniej w 28tyg powtorka w razie czego...
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-18 o 16:58 |
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jakbym w pracy dała radeKrew partnera badają chyba tylko wtedy kiedy kobieta ma Rh - bo tylko wtedy może wystąpić konflikt jeśli tatulek ma +
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
My oboje musieliśmy zrobić grupe krwi
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wymusiłam badanie krwi, bo wiem, że mam Rh -. Mąż ma chyba Rh+. No ale u mnie cała rodzina ma plusy, tylko ja tak się wyrodziłam.
Podobno przy pierwszym dziecku to nie ma znaczenia. Z resztą wydaje mi się, że jak matka ma Rh- to gdzieś powinna być taka informacja, a ojciec ... moim zdaniem bez znaczenia
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam że od dawna jest obowiązkowe. Z tym że ja skierowania na różyczkę nie mam może zapomniał, bo wątpię żeby pamiętał z pierwszej wizyty że już chorowałam. Szczepiona chyba też byłam.Eliza to ja się piszę do Ciebie na zupkę! uwielbiam je ![]() Próbę glukozową robi się chyba w połowie ciąży, teraz możesz zbadać normalnie cukier z krwi. Inna mi też TŻ mówi "ugotuj COKOLWIEK na pewno będzie pyszne", pozostaje mi wymyślić potrawę którą nazwę "cokolwiek" ![]() U mnie grupę krwi od ojca pobiera się tylko i wyłącznie gdy matka ma RH-. Bo w innym przypadku to po co? Byłam z TŻten na spacerku w lesie, a później w biedronce. Chciałam zobaczyć te ręczniki dla dziecka ale jednak nie kupię. Wiele osób mi doradzało żeby nie kupować mniejszych niż 100x100 bo później trzeba kupować nowe bo dzidzia się już nie mieści. A te z biedronki są małe. Moja siostra kupowała na all 3 szt i korzysta z nich do tej pory (mały ma 2,5 latka). |
|
|
|
|
#1926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe Dziewczyny
Cytat:
Cytat:
ja plamień jako takich nie mam, tylko trzeci raz krwawienie :/Cytat:
wcześniej, jeszcze przed ciążą, ja gotowałam jak miałam wolne w tygodniu, a on na codzień (ja wtedy sprzątałam). jak zamieszkaliśmy razem, ja umiałam tylko ziemniaki ugotować i jajecznicę ta glukoza chyba jest ok. 20stego tygodnia aha, odebrałam wyniki - ob podwyższone znacznie, bo 62, i ASO w surowicy (nie wiem co to, ale pani doktor stwierdziła, że świadczy o obecności paciorkowców) mam 360 tyś, a norma jest do 150 tyś. dostałam skierowanie do laryngologa, na usg brzucha (nie ciążowe, tylko żeby pooglądać czy nic się nie dzieje), jeszcze mam ten posiew moczu do zrobienie i usg nerek. |
|||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
a niby dlaczego?
Cytat:
Gdy poszłam pierwszy raz do gina potwierdzić ciążę to pierwsze o co zapytał to czy nie mam grupy RH-, bo jak tak to musimy zrobić serię badań. Jeśli matka i ojciec maja RH- to pół biedy. Ale jeśli matka ma RH- a ojciec RH+ to dziecko ma RH+ i jest konflikt miedzy nim a matką. |
|
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
jak poszłam na pierwszą wizytę, to pytała tylko o moją grupę krwi - mam RH-. a oboje robiliśmy jakiś czas temu badania na grupę krwi, ja przed laparoskopią, Męża zmusiłam, bo nie znał, i chciałam jej dać wyniki, to stwierdziła że od Męża nie potrzebuje.
|
|
|
|
#1929 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szczęście się wchłonęło, zagoiło i mam zdjęty nakaz leżenia i najbardziej się ciesze że mogę sama robić obiady bo to co mi TŻ serwował było straszne
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-18 o 18:20 |
|||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny znajomy nick ![]() Jestem po wizycie u gin... Dostałam kolejne L4... Jak mnie zobaczyła to od razu wyciągnęła druk ze zwolnieniami i usłyszałam:"troszeczkę" schudłaś... to dostaniesz kolejne L4 i teraz masz przytyć "Gdyby to było takie proste ![]() Także siedzę kolejny m-c w domu. Chyba oszaleję! Wyniki badań krwi mam na skraju dolnych widełek - więc podczas następnej wizyty pewnie się dowiem, że mam anemię ![]() Założyła mi kartę ciąży ale USG nie zrobiła...bo wie, że za tydzień będę miała prenatalne, więc nie było wg. niej sensu... Zbadała mnie normalnie i powiedziała, że dzidziuś rośnie i wg niej wszystko jest ok ![]() Na wymioty nie ma mi co już zaproponować, więc mam wymiotować i myśleć o tym, że kiedyś się to skończy
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
mnie lekarz powiedział że jeżeli grupa krwi wyjdzie u mnie ujemna to wtedy robi sie badanie krwi męża i jakies inne oznaczenia
Ale ładna pogoda się zapowiada na weekend trzeba korzystać i spacerować w niedzielę mam u mamy kubiel na obiad już mi śłinka leci na samą myśl
|
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ASO w surowicy niekoniecznie świadczy o obecnym procesie chorobowym (tzn jakiejś infekcji paciorkowcem), może świadczyć również o przebytej chorobie. Więc się nie martw na zapas ![]()
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronic - właśnie CRP też mam podwyższone, 26 a wzrosło z 17 po kuracji antybiotykowej, dlatego robiłam też inne badania
![]() Candace - odpoczywaj, odpoczywaj, póki możesz Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-18 o 18:58 |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
My z Tż oboje robiliśmy grupę... gin powiedziała, że musi mieć w dokumentach
Jutro idę odebrać ![]() A teraz już spadam Dziewczyny Idę jeszcze z psem a potem to już Tż wróci z pracy więc będzie trzeba nadrobić cały dzień ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
a jak się ma anemie to co wtedy?
ja pewnie też będę miała ![]() kiedy idziesz na prenatalne? becik co to kubiel? ![]() fajnie że będzie ładna pogoda. Mam nadzieje że jakoś to z TŻtem wykorzystamy ![]() candance odpoczywaj i wysypiaj się na zapas ![]() Ja grupy krwi nie robię bo mam karteczkę ze szpitala. Wprawdzie z 1993 roku no ale przecież się nie zmieniła ![]() Postanowiłam że idę do lekarza w poniedziałek. Bo chciałam chodzić pod koniec tyg jak pójdę w piątek to na kolejną wizytę będę musiała iść 23 i znów za tydzień po zwolnienie. Dwa dni mnie nie zbawią a po co mam chodzić dwa razy do gina i dwa razy płacić. |
|
|
|
#1936 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=MoTyleKsw;37114828]
Cytat:
jak dwoje dorosłych ludzi będących w związku x lat może wpaść to ja nie wiem i też uważam, że nie wypada pytać i dziwi mnie że pytają. Nie mamy przecież 15 lat.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do grupy krwi to my mamy z mężem krewkarty. |
|||||
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiaj w pracy znowu miałam urwanie głowy i nawet chwili wolnej żeby wpaść na dłużej na forum. Ale teraz już w domciu, najedzona, odpoczywam więc zaraz sobie poczytam o czym gawędziłyście
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam za wszelkie błędy i wygląd pisowni,ale jestem zmuszona pisać x telefonu,a to niestety do najłatwiejszych nie należy:/
Salviae aż wstyd się czasami przyznać że szare komórki gdzieś znikły To ja już nie wiem co oni mi wstrzykneli,bo mam Rh+,ale w książeczce wpisane anty-D 28tydzień powtórka:/ Nie czaje,ale niech robią co chcą pod warunkiem że nam nie szkodzą!!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hm to też trochę dziwne,bo ja mam 0Rh+,a TZ AB Rh+,a w tej pierwszej tabeli nie ma takiego połączenia,a tej drugiej wogóle nie rozumiem
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#1941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych badań to nie wiedziałam, że są obowiązkowe ![]() Cytat:
a teraz należy zbadać stężenie glukozy we krwi na czczo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1942 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Po 2 godzinach w koncu nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękna kruszynka !!!Cytat:
Co u mnie. Wczoraj powiedziałam ludziom z pracy ze jestem w ciąży. Strasznie się cieszyli i gratulowali jakby to sami zaszli i mieli mieć dzidzięi . Takze bardzo miło. Ogolnie samopoczucie w miarę, troche niedobrze trochę sobie żygne, wcinam non stop.,,W poniedziałek zapisałam się do lekarza i szoruje na zwolnienie, przynajmniej na kilka dni. Muszę sobie odpocząć.. A propo wpadania. Ja mam odwrotnie. U mnie wszyscy chyba myśla, że to było zaplanowane - rok po ślubie więc akurat pasuje. A u nas zupełna wpadka<lol>. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-18 o 20:27 |
||||||
|
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
pokaż ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kuuuurdeee... wcięlo mi posty, które cytowałam |
|||
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postaram się ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też gdzieś mam grupę krwi. Okazało się, że ja, mój TŻ i nasza mała mamy taką samą grupę krwi ![]() Prenatalne będę miała 27go... Trochę się boję... Zmykam.. Mam ochotę na kfc kalafiora, bigos i zupę pomidorową z łazankamiNiedługo pojadę do mamy, bo tutaj niedługo oszaleję... Muszę jej zrobić listę moich "chciejstw" żeby wiedziała co ugotować ![]() A i jeszcze wątróbkę bym zjadła mmmmm Idę. Do jutra! Paaaa
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj pojechalam z Tż do galerii z zamiarem kupna jakiegoś poncho, ale nie znalazłam niczego co by mi przypadło do gustu ![]() a co do ludzi-plotkarzy, to masakra... szkoda nerwów na nich
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezłe masz zachcianki
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasza dzidzia będzie miała grupę A lub B ![]() marchewka ja białej sukienki na czyjś ślub nie założę na pewno. "nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe" ![]() gdybym wiedziała że nie przytyję dużo to bym jeszcze w mojej poszła bo mam ładną kremową. candance jak byłam u mamusi to też jej zrobiłam listę moich zachciewajek. Dla mnie wątróbka jest ![]() Zaczęłam robić listę rzeczy które musimy kupić dla dziecka. MAtko! ile tego jest! a pomijam ciuszki. Na razie wysłałam paru osobą (siostrze, bratowej, koleżankom które niedawno urodziły) co mi jeszcze jest potrzebne a co zbędne. Jak już stworzę moją ostateczną listę to się pochwalę. Może i wam się przyda. |
|
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że miałaś takie przygody ale na szczęście już się wszystko unormowało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam CRP
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

Coprawda nie jest on teraz najwazniejszy,ale ma mam troche fiola na punkcie swojego ciala,przejmuje sie wszelkimi zmianami,choc tak jak juz jedna z dziewczyn napisala tez nie duzo brakuje mi do 30 a ciagle pytaja mnie o dowod 

nie wiem jakbym w pracy dała rade
może zapomniał, bo wątpię żeby pamiętał z pierwszej wizyty że już chorowałam. Szczepiona chyba też byłam.
, ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą 

Kolejny znajomy nick
Jak mnie zobaczyła to od razu wyciągnęła druk ze zwolnieniami i usłyszałam:"troszeczkę" schudłaś...
"

) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok
, a tak to dziennie jem przynajmniej 1 jabłko