Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 09:03   #1981
adunia89
Zadomowienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
]

Taka ze mnie widać wyrodna matka a odnośnie gina i szpitala to ci na priv wyśle
a o szpitalach to możesz poczytać sobie tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3860429
Ok, czekam na info. A jeśli chodzi o szpital to ja już jestem zdecydowana, w marcu jak musiałam urodzić to wszyscy na czarnowie spełnili moje oczekiwania, byłam zadowolona. Oddział gin jest świeżo po remoncie, a poza tym mój lekarz prowadzący tam pracuje, więc pytam z ciekawości

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:23   #1982
candace1
Zakorzenienie

Cześć - śpiąca jestem chyba w ciągu dnia zrobię zobie drzemkę

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

nie, nie, już wczoraj pisałam bodajże, ja miałam zrobione bo na początku miesiąca leżałam kilka dni w szpitalu i tam mi zrobili (robili badanie krwi i podstawowe rzeczy sprawdzali) i źle wyszło, dostałam antybiotyk, a teraz jeszcze bardziej wzrosło.
Aha... ciekawe dlaczego ten wynik Ci tak skoczył? Musi być jakaś przyczyna.. ehhh Ci lekarze. A Ty się biedna tylko denerwujesz

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja urodziłam naturalnie córkę ważącą 4430 a w ciąży przytyłam 24 kilo
i przyznam szczerze że nie moge się nadziwić opowieściom jak to kobiety zaraz po gubią prawie wszystko a nawet więcej bo ja jakoś takiego szczęścia nie miałam, 10kilo spadło, 14 zostalo, po roku i diecie cud zrzuciłam wszystko. Teraz wolałabym nie przytyć tyle ale od dziś nie jem tylko żrę więc się ciekawie zapowiada
Też masz córeczkę hihi ja też.
Córcia gigant! Moja ważyła prawie 4kg i myślałam, ze ja to giganta urodziłam a tu proszę... Jestem pod wrażeniem
Przytyłyśmy tyle samo w I ciąży Ja sobie też obiecuję, że teraz będę kontrolować wagę ale.... zobaczymy jak to będzie w praktyce...Nie chcę być wielorybem

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
czuje się tu gruba...:P
bo ja przytyłam 3 kg bo ciągle głodna a przed ślubem miałam 58...
dziś zaczełam 6 tydzień
Pamiętaj, że zawsze to lepiej w tę stronę

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość

Pisalyscie o dodatkowych kg w ciazy. Moja kolezanka przytyla 42kg, wygladala jak calkiem inna kobieta, mnie udalo sie poznac ja jedynie po glosie. A potem w miare szybko wrocila do swojej wagi i teraz wazy 52

42kg??? boszeeee... Ale pogratuluj jej pięknej utraty wagi...
Ja sobie obiecałam, że po tych 6 tyg. połogu od razu biorę się za siebie i nie ma że boli! Dziecko nakarmione będzie spało a ja będę spalać kalorie

Cytat:
A wlasnie, jak to jest na watku z tymi tygodniami? Mnie zawsze uczono, ze np 7t4d to nadal 7 tydzien, tak tez traktuje sie tygodnie w szpitalu, a widze ze spora ilosc z Was traktowalaby to jak juz 8tc. Wasi lekarze tak licza, bo nie lapie? Dzieki z gory za odpowiedz.
7 tydzień

Cytat:
Kolejna mamuśka ze świętokrzyskiego Fajnie

Ja nawet niechce sie wypowiadać na temat wpadek i obgadywania przez sąsiadów!!!Pochodzimy z Tż z małej miejscowości, gdzie każdy kazego zna, wie kto z kim i takie tam......Wyobraźcie sobie kiedyś zdziwienie mojej mamy, która od naszej dalszej sąsiadki usłyszała tekst: "Aneta znów była sama na kilka dni, a córke to w tych Kielcach trzyma i niechce jej przywieźć, wstydzi się że ja urodziła:!!!!! Mama była w takim szoku,że z tego wszystkiego w nerwach nieumiała słowa z siebie wydusić Wspaniałe sąsiadki myślały,że jak jestem tyle lat z jednym chłopakiem, wyjechałąm na studia, żadko przyjeżdżam to urodziłam pokryjomu córke i jej niechce przywozić!!! Cieszę się ,że już tam wogóle niemieszkam i jeżdżę tylko czasem na weekendy i święta, a zacne panie sąsiadki to zlewam totoalnie i udaje ,że niepoznaje- wkońcu 7 lat już tam niemieszkam,mam prawo ich niepoznawać
Ja też pochodze ze świętkorzyskiego ale od lat mieszkam w Wawie....
Widzę, że mantalność sąsiadek jak i u mnie w mieście Ja już się przyzwyczaiłam i nie robi to na mnie wrażenie. One z nudów plotkują bo co można robić siedząc całymi dniami na ławkach...? Najgorsze jest to, że młode dziewczyny zamiast poszukać sobie pracy też siedzą na ławkach i plotkują.. Tym sposobem ja np. dowiedziałam się w jakiś rok po slubie, że już jestem po rozwodzie... Askąd się to wzięło? Bo przyjechałam do mamy bez obrączki a ja jej po protu nie noszę bo mi przeszkadza...Oczywiście nie ma tego sensu tłumaczyć...

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
miałam koleżankę, która zaszła w ciążę karmiąc piersią i musiała praktycznie z dnia na dzień przestać karmić bo mała miała jakieś problemy z hormonami
W sumie to o ciąży dowiedziała się przypadkiem szukając przyczyny problemu małej
Niesamowite jest to, że nadal do dziś się słyszy, że karmienie piersią to taka "naturalna antykoncepcja" Błagam... Ciekawe tylko dlaczego tyle kobiet, które karmią zachodzi w ciążę Może powinno się karmić w trakcie przytulanek
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:27   #1983
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A wlasnie, jak to jest na watku z tymi tygodniami? Mnie zawsze uczono, ze np 7t4d to nadal 7 tydzien, tak tez traktuje sie tygodnie w szpitalu, a widze ze spora ilosc z Was traktowalaby to jak juz 8tc. Wasi lekarze tak licza, bo nie lapie? Dzieki z gory za odpowiedz.
Mi tak napisało w kalkulatorach ciąży, tych internetowych... w sumie we wszystkich więc tego się trzymam, że jak jest 6t 1 d to się liczy jako 7t ;p

Gin mi jeszcze nic nie mówił bo wizyta dopiero na początku listopada
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:28   #1984
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Niesamowite jest to, że nadal do dziś się słyszy, że karmienie piersią to taka "naturalna antykoncepcja" Błagam... Ciekawe tylko dlaczego tyle kobiet, które karmią zachodzi w ciążę Może powinno się karmić w trakcie przytulanek
Chyba

ale to tak samo jak ze stosunkiem przerywanym
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:40   #1985
Aaś
Zakorzenienie

czesć dziewczyny piątkowo
kocham piątki a do tego dzisiaj 1 usg
i kalafior na obiad
żeby tylko w pracy nie trzeba było siedzieć...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

aaaa i byłam wczoraj z siostrem na fajnym filmie "Paryż Manhatan" polecam na weekend
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:40   #1986
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Hejka Dziewczynki

Dzisiaj w Dzien dobry TVN o depresji przedporodowej ...

Info podane,teraz moge nadrobic wiadomosci z wczoraj i dzis
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:45   #1987
banka26
Zakorzenienie

czesc kobitki z rańca..)

COLORBLUE!!!!!!!!!!!!!!!! where are you???????? co z toba???

Ja dzsiaj ostatnie podrygi w pracy i free do konca przyszłego roku))
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:50   #1988
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
i kalafior na obiad
żeby tylko w pracy nie trzeba było siedzieć...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

aaaa i byłam wczoraj z siostrem na fajnym filmie "Paryż Manhatan" polecam na weekend
Ąśś to ty cierpliwa babka:P:P
ja dopiero 5 tydz skończyłam a już chciałam biec Ale gin przrzyma mnie do następnego tyg
Stary 2012-10-19, 09:59   #1989
Aaś
Zakorzenienie

nuna ja byłam u 2 ginów i każda mi powiedziała że wcześniej to bez sensu iść już lepiej iść własnie ok. 8 tyg żeby sobie ładnie pooglądać bijące serducho
Stary 2012-10-19, 10:03   #1990
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nuna ja byłam u 2 ginów i każda mi powiedziała że wcześniej to bez sensu iść już lepiej iść własnie ok. 8 tyg żeby sobie ładnie pooglądać bijące serducho
no to ja gadałam z ginem i powiedział, żebym przyszła w czwartek. Będę miała 5 t i 6 dzień. Myślę, że chociaż zarodka zobaczę Poza tym chce ze mną omówić witaminki etc

a tak właściwie, to wybrałam sobie takiego, że jezcze pracuje on własnie w szpitalu to jak Bóg da i będzie dobrze, to i przy porodzie będzie
Stary 2012-10-19, 10:03   #1991
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Na grzyby mi się chce!!!!!!!!!!!!
Pierwszy raz prawie od 3 tygodni obudziłam się bez mdłości!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:04   #1992
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka.Jestem w siódmym niebie, tak długo czekaliśmy na naszą fasolkę, a ona pojawiła się w najmniej spodziewanym momencie...
Witaj

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czołem dziewczyny ja po wizycie dzisij u gina koniec 10 tc mam , i tak jak sie spodziewalam dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy.. , i skierowanie na kilka badan podstawowych, najlepsze jest to ze kolejna wizyte mam za 6 tyg. to jest taka wizyta tak w razie co bo patologia ma mnie przejac , i zwolnienie na 6 tyg. tez dostałam, a wizyta taka odlegla bo Nfz tak refunduje masakra..
a dostalam skierowanie do patologi bo jestem po operacji zwezenia moczowodu w nerce, i dzisij wyszlo ze mam arytmie , cisnienie 140/93 wiec niskie nie jest a moja mala kruszynka ma 3, 5 cm )
Uuu to nie za ciekawie się u Ciebie porobiło!

Cytat:
dzieki na tym etapie to kazdy dzien wazny w sensie ze dziecko rosnie z szybkim rozmachem a ja dzisij mam 10tydzien i 6 dni albo 7 wiec pewnie na poczatku 10 tez byl mniejszy ... ale dzieki milo mi slyszec ze mam duza dzidzie heheh
yyyy to u Ciebie się kończy 11tc! Zmieniaj w podpisie!

Cytat:
Dziewczyny popytałam popytałam i znalazłam ginekologa
Facet troszkę po 40 a na dodatek jest też w szpitalu w którym będę rodzić. Ma bardzo dobre opinie znajoma tam tez pracuje jako psycholog i mowila , że jest bardzo dobry. Jutro będę dzwoniła co i jak....

zastanawiam się, czy wytrzymac jeszcze tydzień z badaniem?? zaczne wtedy 7 tydz i może już zobacze serduszko etc?? jak wy byście zrobiły bo już opinie sharp znam...

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

anoxxe czy ty uwierzysz?? Mój slub również był 22.09 i termin porodu również mam na 21.06
No ja Ci już też na ten temat odpisywałam.Poczekaj lepiej do tego 7 tygodnia

Cytat:
wiecie co? ... niedawno wróciłam ze szpitala ... nie, nie robię sobie żartów psychika mi siada powoli. zaczęłam znowu krwawić, jasnoczerwoną krwią. jak poszłam do wc, cała muszla była we krwi. po tym badaniu ginekolog mówiła mi, że mogę lekko plamić, ale to?? zadzwoniłam do niej, żeby się uspokoić, mimo, że mąż mówił żeby nie panikować, a ona kazała pędem do szpitala. no i standard, usg w normie, nie widać śladów dużych uszkodzeń ... ale był inny lekarz, powiedział że leżeć mogę równie dobrze w domu, a jakby się pogarszało, czy brzuch bolał mocno, to przyjeżdżać. i że kilkanaście godzin mogę lekko krwawić bo już nie widzi świeżych śladów. a przyjechaliśmy do domu, i zaś dużo krwi na podpasce ... myślę, że gorzej nie będzie, ale tak się zdenerwowałam, że brzuch mnie rozbolał niesamowicie, ale to jelita zastrajkowały z nerwów tylko ... zaś płaczę. przepraszam, ciągle Was zasypuje takimi informacjami ... a nic pozytywnego ...
Jeeejj ty to masz się kobietko w tej ciaży Uważaj na siebie i wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Miało być słońce i go nie ma

Ja dziś tatę muszę wyszykować na lot do Szwecji, leci mamuśkę odwiedzić
A poza tym, czuję, że będę wyglądać jak beczka w tej ciąży

Aaaaaa dziś zaczynam 9 tc. Bosko
Brawa za 9tc!!!

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu

Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można
Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc. Zapłodnienie wg moich wyliczeń nastapilo około polowy września. Z zajściem w ciąże łatwo nie było i chyba tylko ja wiem, jak długą drogę przeszliśmy z TŻ, aby zaleźć się w tym miejscu, w którym jesteśmy obecnie.
Dodam, ze jestem troszkę po 30tce, pierwszą ciążę straciłam. W obecnej biorę mnóstwo dupków, lutein, i innych clexan.. No i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze

Zrobiłam juz praktycznie większość badan, beta ładnie przyrastała ( w ciągu 2 tygodni ze 135 do >10 000), 10.10 bylam na USG i widziałam pęcherzyk wraz z ciałkiem zółtym i echem dzieciaczka. Lekarz powiedział mi jednak, ze na zobaczenie serduszka jeszcze jest za wczesnie. Lekarz nie potrafil dokładnie stwierdzic wieku ciązy. Kazal czekac do nastepnej wizyty, 24.10. Mam nadzieje uslyszec wtedy bicie serduszka
Aaa i jako ze pracuje w szkole, ktora jest z załozenia, podobnie jak i szpital, srodowiskiem zagrozonym wszelakimi wirusami i innym syfem, lekarz prowadzący od razu skierowal mnie na L4

Pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje, ze będę się systematycznie udzielala
Hej witaj u nas

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
O i kolejna mamusia Witaj!

Cytat:
Dzien dobry Dziewczyny! Nie sposob za Wami nadazyc, wiec nadrabiam co rano z telefonu...

Pisalyscie o dodatkowych kg w ciazy. Moja kolezanka przytyla 42kg, wygladala jak calkiem inna kobieta, mnie udalo sie poznac ja jedynie po glosie. A potem w miare szybko wrocila do swojej wagi i teraz wazy 52

A jesli chodzi o wpadki to mam to serdecznie w powazaniu co ludzie mysla My z TZ nie mamy slubu i na razie nie planujemy, to nasza 2ga planowana ciaza, dodam ze ja mam 23 lata a TZ 26. Tak wiec wspolczuje tym Mamusiom ktore zyczliwe sasiadki maja na celowniku.

W nastepnym tygodniu zapisuje sie na Usg genetyczne do Lodzi, to juz postanowione. Kosztuje 260 zl, ale mam nadzieje ze odetchne i okaze sie ze moje malenstwo jest zdrowe... Tymczasem wracam pod kolderke bo jestem troche chora i od wczoraj laduje w siebie Prenalen. Milego Dziewczynki!
Napewno wszystko będzie dobrze!!

Cytat:
czesc kobitki z rańca..)

COLORBLUE!!!!!!!!!!!!!!!! where are you???????? co z toba???

Ja dzsiaj ostatnie podrygi w pracy i free do konca przyszłego roku))

Jestem Tylko weny brak i samopoczucie lekko kiepski, ciągle mnie mdli:/

Witam się.. Troszkę Was zaniedbałam i za to dzisiaj miałam z 10 stron do nadrobienia
U mnie w niedziele zaczynamy 8tc,mdłości dokuczaja i piersi i nic poza tym
Spadam sprzątać bo ja jeszcze w wyrku gnije

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:05   #1993
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam się i zaraz uciekam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:17   #1994
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Kurcze nadrobilam,ale co i komu mialam odpisac to juz nie pamietam :/
Pisalyscie o tym co mozna i nie mozna jesc w ciazy,ja jak na zlosc na to czego "nie mozna" mam najwieksza ochote :/
A slyszalam ostatnio ze mozna wszystko jesc,ale z umiarem,z tym ze jakos boje sie ryzykowac

Hm co do wagi to ja biorac tabletki anty strasznie schudlam,i zostalam na wadze 47kg,jak przestalam je brac i zaczely sie staranka,myslalam ze przytyje,ale niestety,a teraz ciesze sie ze dupka,nogi,rece i oczywiscie biust troche urosnie,brzuch zawsze mialam wklesly,i on po porodzie moze taki zostac Bo jak widze brzuch znajomej ktorej piersi wisza do pepka,a brzuch to taki okropny flak to az sie boje A poki co przytylam 3kg od sierpnia

Co do karmmienia w ciazy,to hm nie wiem do konca jak to jest ale czytalam artykul ze piersi kobiet w ciazy nie powinno sie masowac bo wytwarza sie oksytocyna,tak samo podczas karmienia piersia przez te pierwsze 6 tyg po porodzie obkurcza macice,i podaje sie ja w kroplowce zeby przyspieszyc porod,wiec moze dlatego lekarz stwierdzil ze lepiej przestac karmic,zeby nie doszlo do poronienia??
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 10:17   #1995
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
czuje się tu gruba...:P
bo ja przytyłam 3 kg bo ciągle głodna a przed ślubem miałam 58...
dziś zaczełam 6 tydzień
Nie martw się nuna. Widzisz u Ciebie te kilkogramy chociaż ze względu na ciąże... Ja przed ciążą ważyłam 56, teraz już jest 58,5 () a przed ślubem (na rok przed ciążą )-49. I jak się zorientowałam, że sytuacja jest poważna, zaraz podjeliśmy decyzję o dziecku i po ciąży będę chciała zrzucić też te dodatkowe 7. Zobaczymy jak mi się to uda...

Cytat:
Z tego co ja się zdążyłam zorientować to są 2 szkoły, ale też widzę, że lekarze biorą pod uwagę raczej zakończone tygodnie. Czyli jesteś w 7tc jak już masz zakończone 7t. Więc ja, żeby nikogo nie wprowadzać w błąd mówię zawsze tygodnie i dni i jest wszystko jasne.

Cytat:
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:20   #1996
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam listę, zrobiłam jakiś czas temu, wklepię do kompa może jutro i też Wam wrzucę, porównamy już nawet kupiłam z niej dwie rzeczy
super, przydadzą się te listy
dbaj o siebie Vil

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja urodziłam naturalnie córkę ważącą 4430 a w ciąży przytyłam 24 kilo
i przyznam szczerze że nie moge się nadziwić opowieściom jak to kobiety zaraz po gubią prawie wszystko a nawet więcej bo ja jakoś takiego szczęścia nie miałam, 10kilo spadło, 14 zostalo, po roku i diecie cud zrzuciłam wszystko. Teraz wolałabym nie przytyć tyle ale od dziś nie jem tylko żrę więc się ciekawie zapowiada
aleee duuuża córci za silną wolę i pwrót do wagi

Cytat:

W nastepnym tygodniu zapisuje sie na Usg genetyczne do Lodzi, to juz postanowione. Kosztuje 260 zl, ale mam nadzieje ze odetchne i okaze sie ze moje malenstwo jest zdrowe... Tymczasem wracam pod kolderke bo jestem troche chora i od wczoraj laduje w siebie Prenalen. Milego Dziewczynki!
42 kg ? to chyba rekord
czekamy na relacje z usg genetycznego

Cytat:
i kalafior na obiad
żeby tylko w pracy nie trzeba było siedzieć...[COLOR="Silver"]
czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Na grzyby mi się chce!!!!!!!!!!!!
Pierwszy raz prawie od 3 tygodni obudziłam się bez mdłości!

szybko nadrobilam i lece bo juz mnie scigaja

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:25   #1997
nuna2
Zakorzenienie

wiecie co??:P zdecydowanie siedze za długo na komp:P chyba się ubiorę i pójdę na balkonik czytać książkę
Stary 2012-10-19, 10:37   #1998
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam was w ten piękny piątkowy poranek
Z radością oświadczam że zaczynam dziś 13 tc
i zaczynam odliczanie do kolejnej wizyty (10 dni)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a przez neta nic nie kupię z moim żyrafim wzrostem(wg mnie zawsze zawyżają długość i potem mam spodnie w stylu"woda w piwnicy")
a ile masz wzrostu?
Cytat:
Wiecie coś może o szkodliwości jedzenia grzybów w ciąży(kolejne pytanie dopisane na listę pytań to gina). Jak zwykle zdania są podzielone:jedne,że jak najbardziej, drugie-że jeść absolutnie nie wolno.
I bądź tu człowieku mądry :/
ja ostatnio mamie mówię że nie wolno jeść grzybów a ona mi mówi że w każdej ciąży jadła mnóstwo grzybów i to raczej chodzi o to że jak masz grzyby niewiadomego pochodzenia to jak się Ty strujesz (lekko) to ok ale jak jesteś w ciąży to mogą być powikłania. Ja grzybów nie lubię ale jak byłam w domu to sosik jadłam (grzyby odłożyłam) i nic mi nie było. A jak jadłam pasztet (jeszcze nie wiedziałam że nie wolno) to brzuch mnie bolał bardzo.

salviae jak się karmi piersią to się o wiele szybciej zrzuca. Też czytałam wczoraj że w czasie karmienia może boleć brzuch bo jak dziecko je to się jakiś tam hormon wydziela i wtedy szybciej się macica kurczy (a co z tym idzie szybciej maleje brzuszek). No i jak się karmi to dieta musi być. Moja siostra to zero smażonego, wszystko na parze. Zero słodyczy, fast foodów itd i teraz jest jak szkapa a zawsze była przy kości.

Justii napisałaś magiczne słowo "ŚWIĘTA". Jak grzybów nie lubię to wigilijny barszcz grzybowy mojego tatusia jest wart wszystkiego

Tity za wizytę. Ja na Twoim miejscu przestałabym karmić. Może nie mam racji ale wydaje mi się że to co masz najcenniejsze zamiast oddawać dzieciątku w brzuszku oddajesz razem z pokarmem.

Ja też ważę się tylko u gina

loney góry ? zabierz mnie ze sobą : pliz: będę grzeczna!

Ogarnęłam trochę moją wyprawkę (zajęło mi to prawie półtorej godz ). Czekam jeszcze na opinię bratowej i wam wkleję. Powiem wam że napisały mi takie rzeczy o których nawet nie pomyślałam.

nuna Ty to się na razie nie waż!!!! Zważysz się w 10 tc i wtedy porównasz wagę. Teraz to masz wzdęcia, zatrzymanie wody itd.
i gratuluję 6 tc

adunia wracaj szybko do zdrowia

Margosia gratuluję 7 tc

Adunia 7 tc i 4 dni to 8 t. Bo przecież jak jesteś w ciąży 3 dni i ktoś Cię pyta który to tydzień to mówisz pierwszy/ w pierwszym tygodniu ciąży.
i skąd dokładnie jesteś?

MoTyleKsw brawa za brak mdłości

Ashy później zakładamy wątek "odchudzanie po porodzie"

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-19 o 10:39
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:40   #1999
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
i zaczynam odliczanie do kolejnej wizyty (10 dni)

a ile masz wzrostu?

ja ostatnio mamie mówię że nie wolno jeść grzybów a ona mi mówi że w każdej ciąży jadła mnóstwo grzybów i to raczej chodzi o to że jak masz grzyby niewiadomego pochodzenia to jak się Ty strujesz (lekko) to ok ale jak jesteś w ciąży to mogą być powikłania. Ja grzybów nie lubię ale jak byłam w domu to sosik jadłam (grzyby odłożyłam) i nic mi nie było. A jak jadłam pasztet (jeszcze nie wiedziałam że nie wolno) to brzuch mnie bolał bardzo.
gratuluje 13tygodnia
mam troche ponad 180 nie jest najgorzej ale już są problemy z ciuszkami

Nie wolno pasztetu? jak to?

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-10-19 o 10:42
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:52   #2000
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam komentarz Zawadzkiej, że ona jako nowa redaktor naczelna robi porządek na tym portalu i ten artykuł ma zamiar zmienić bo tak naprawdę to grzyby nie mają tylu składników odżywczych, nie mają ich praktycznie w ogóle i oprócz walorów smakowych nie ma w nich niczego dobrego Ale zabronione nie są

Cytat:
42kg?!

A nie należą Ci się badania za darmo ze względu na poprzednią ciążę??

Cytat:
Lekarze liczą skończone tygodnie A ja liczę sobie rozpoczęte Mamy dziś 9t3d i ja to liczę jako 10tc
Cytat:
Ja nawet niechce sie wypowiadać na temat wpadek i obgadywania przez sąsiadów!!!Pochodzimy z Tż z małej miejscowości, gdzie każdy kazego zna, wie kto z kim i takie tam......Wyobraźcie sobie kiedyś zdziwienie mojej mamy, która od naszej dalszej sąsiadki usłyszała tekst: "Aneta znów była sama na kilka dni, a córke to w tych Kielcach trzyma i niechce jej przywieźć, wstydzi się że ja urodziła:!!!!! Mama była w takim szoku,że z tego wszystkiego w nerwach nieumiała słowa z siebie wydusić Wspaniałe sąsiadki myślały,że jak jestem tyle lat z jednym chłopakiem, wyjechałąm na studia, żadko przyjeżdżam to urodziłam pokryjomu córke i jej niechce przywozić!!! Cieszę się ,że już tam wogóle niemieszkam i jeżdżę tylko czasem na weekendy i święta, a zacne panie sąsiadki to zlewam totoalnie i udaje ,że niepoznaje- wkońcu 7 lat już tam niemieszkam,mam prawo ich niepoznawać
Ja pierdzielę

Cytat:
Widzę, że mantalność sąsiadek jak i u mnie w mieście Ja już się przyzwyczaiłam i nie robi to na mnie wrażenie. One z nudów plotkują bo co można robić siedząc całymi dniami na ławkach...? Najgorsze jest to, że młode dziewczyny zamiast poszukać sobie pracy też siedzą na ławkach i plotkują.. Tym sposobem ja np. dowiedziałam się w jakiś rok po slubie, że już jestem po rozwodzie... Askąd się to wzięło? Bo przyjechałam do mamy bez obrączki a ja jej po protu nie noszę bo mi przeszkadza...Oczywiście nie ma tego sensu tłumaczyć...

Ja też nie rozumiem zacofania niektórych kobiet A najgorsze, że niektórzy lekarze też tak mówią swoim pacjentkom

Dzień dobry
Dziś kolejny, piękny dzień Oby tak było jak najdłużej

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

Justii napisałaś magiczne słowo "ŚWIĘTA". Jak grzybów nie lubię to wigilijny barszcz grzybowy mojego tatusia jest wart wszystkiego
za 13tc

U nas barszczyk bez grzybów ale kapusta mojej teściowej z grzybami i grochem to mistrzostwo świata Pewnie w tym roku za dużo sobie jej nie pojem bo nie dość, że kapucha to jeszcze groch i do tego grzyby - mieszanka wybuchowa ale jaka pyszna
A i jeszcze do tego jej grzybowa (bo u nas barszcz tylko i wyłącznie )

Co do pasztetu (nie domowego tylko sklepowego) to on ogólnie nie jest zalecany Przecież tam same świństwa są Choć ja jeden wybitnie lubię Cielęcy....

Axella to wysoka jesteś Ja mam jakieś 166cm.

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-19 o 10:55
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:54   #2001
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
mam troche ponad 180 nie jest najgorzej ale już są problemy z ciuszkami
moja siostra ma 181cm i właśnie jej ciążowe ciuchy są na mnie za długie (ja mam 171). A spodnie kupowała gdzieś w galerii krakowskiej ale nie pamiętam jaki to był sklep. Chyba orsay.
Cytat:
Nie wolno pasztetu? jak to?
a no nie wolno. Też wcześniej nie wiedziałam. Jadłam w ciąży dwa razy i dwa razy bolał mnie brzuch.

Justi mój lekarz liczy rozpoczęte tygodnie
Stary 2012-10-19, 10:57   #2002
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Sharp gratulacje
Axella tak slyszalam,bo pasztet choc pyszny niestety robiony jest ze "smieci"
Pracowalam jakis czas w firmie produkujacej miesa,wedliny i podroby wiec akurat jak slysze niektore opowiesci o tym co jak sie produkuje to niestety moge potwierdzic :/
Watrobki tez podobno nie mozna...
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 10:57   #2003
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A i jeszcze do tego jej grzybowa (bo u nas barszcz tylko i wyłącznie )
u mnie na wigilię jest i barszczyk grzybowy i czerwony z uszkami. Kapusty gotowanej nie lubię więc na wigilię bardzo wybredna jestem. Kapusty z grochem zjem łyżeczkę, może jednego pierożka z kapustą nie pamiętam co tam jeszcze mamy
za to nadrabiam barszczykami i rybką.
Stary 2012-10-19, 10:57   #2004
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie wiem jak mój liczy bo byłam u niego w równym 8tc

no i jeszcze co do pasztetu, pełno w nim MOM-u więc błagam, nie dawajcie go dzieciaczkom bo jakoś do 3r.ż. dzieci tego świństwa nie trawią i tak samo te wszystkie parówki "bobaski"

Stary 2012-10-19, 10:58   #2005
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
o wątróbce już chyba kiedyś dyskutowałyśmy. Jedni lekarze zalecają, jedni odradzają
Stary 2012-10-19, 10:58   #2006
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ide cos zjesc,bo czuje sie jakas odosobniona
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 10:59   #2007
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Co do pasztetu (nie domowego tylko sklepowego) to on ogólnie nie jest zalecany Przecież tam same świństwa są Choć ja jeden wybitnie lubię Cielęcy....
aaa,ja robię sama ale szczerze powiem,że nie słyszałam o tym,że nie wolno..

Cytat:
moja siostra ma 181cm i właśnie jej ciążowe ciuchy są na mnie za długie (ja mam 171). A spodnie kupowała gdzieś w galerii krakowskiej ale nie pamiętam jaki to był sklep. Chyba orsay.

a no nie wolno. Też wcześniej nie wiedziałam. Jadłam w ciąży dwa razy i dwa razy bolał mnie brzuch.

ja póki co mierzyłam kilka par i wszystkie jakieś takie krótkie :P ale znajdę, muszę
jak ja bym chciała mieć 171 byłabym wtedy nizsza od Tżta, któremu się zbytnio nie urosło

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:00   #2008
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Wątróbkę można od czasu do czasu bo ma bardzo dużo żelaza ale trzeba uważać bo zawiera też bardzo dużo witaminy A, która może zaszkodzić dziecku. Ale raz na miesiąc spokojnie
Cytat:
u mnie na wigilię jest i barszczyk grzybowy i czerwony z uszkami. Kapusty gotowanej nie lubię więc na wigilię bardzo wybredna jestem. Kapusty z grochem zjem łyżeczkę, może jednego pierożka z kapustą nie pamiętam co tam jeszcze mamy
za to nadrabiam barszczykami i rybką.
Ja kapustę uwielbiam ale z grochem nie jadłam do czasu, aż skosztowałam tej od teściowej kocham ją! moja mama na początku była oburzona bo jej kapusta zawsze zostawała po świętach długo i w końcu trzeba było wyrzucić, raz zaproponowałam, że przyniosę tą od teściowej i wszyscy ją pokochali, teraz tylko tą kapuchę mamy

Ja nie przepadam za karpiem, więc to odpada na święta u mnie

Stary 2012-10-19, 11:00   #2009
Aaś
Zakorzenienie

ja tam zjadłam trochę pasztetu (domowej roboty mojej mamy. pychotka ) i nic mi nie było...

a grzyby to faktycznie nic w sobie nie mają więc chyba raczej nie powinny być zabronione... ale ja to i tak jem tylko grzyby które sprawdziła moja babcia. pół wsi do niej przychodzi od zawsze żeby zobaczyła czy grzyb jest dobry czy nie normalnie guru grzybowe
Stary 2012-10-19, 11:02   #2010
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no i jeszcze co do pasztetu, pełno w nim MOM-u więc błagam, nie dawajcie go dzieciaczkom bo jakoś do 3r.ż. dzieci tego świństwa nie trawią i tak samo te wszystkie parówki "bobaski"
dzieciaczkom to w ogóle połowę rzeczy nie powinno się dawać. Ja pracowałam jakiś czas u znanych lekarzy (jako niańka) i się nasłuchałam co jest w tych wszytskich gerberach, danonkach itd. Mam nadzieję że będę w stanie gotować sama dla maleństwa a nie kupować gotowe jedzenie w słoiczkach.
Moja mama opiekuje się teraz roczną dziewczynką. I tej małej rodzice robią jej takie zupki że niebo w gębie. Pychotka! i bardzo często z łososiem i innymi rybami. Chciałabym dostać w łapki jej książkę kucharską dla dzieciaczków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości