Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 10:59   #3691
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
justi to takie kulki herbatki ,ktore po wrzuceniu do dzbanuszka i zalaniu kwitną(rozkładają się). Można je z 2-3 razy parzyć
tak to wygląda:
http://www.vexatus.net/wp-content/up...styczna-01.jpg

Ostatnio zakochałam się w zielonej z jaśminem i miodem
Jakie piękności chyba muszę się ubrać i zajść do biedrony po ile te herbaty i dzbanuszek?

edit:
już znalazłam, pędzęęęę!!! Kocham herbatę
a gdzie jeszcze można dostać te herbaty? bo pewnie nie będzie ich w stałej sprzedaży

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-29 o 11:03
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:00   #3692
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dzisiaj jest do kitu... boli mnie brzuch a był spokój, zwymiotowalam, czuje gardło...

na gardełko ja jem miód bo też już kilka razy zaczynało mnie drapać.
Nuna posłuchaj sobie relaksującej muzyczki. Nie stresuj się od poniedziałku

axella a jaka jest w smaku na herbatka?
Stary 2012-10-29, 11:16   #3693
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jakie piękności chyba muszę się ubrać i zajść do biedrony po ile te herbaty i dzbanuszek?

edit:
już znalazłam, pędzęęęę!!! Kocham herbatę
a gdzie jeszcze można dostać te herbaty? bo pewnie nie będzie ich w stałej sprzedaży
te herbatki można potem kupić w lepszych sieciówkach i sklepach z kawą/herbatą nie jest ciężko znaleźć
A warto kupić nawet na zapas kupić bo w biedrze cena 3razy mniejsza niż normalnie :P

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

smaki różne
tak jak ze zwykła prawie-robią w milionie róznych wariantów, ja lubię z nagietkiem,pomarańczą,jaś minem.. Wszystkie herbaty lubię

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:17   #3694
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
te herbatki można potem kupić w lepszych sieciówkach i sklepach z kawą/herbatą nie jest ciężko znaleźć
A warto kupić nawet na zapas kupić bo w biedrze cena 3razy mniejsza niż normalnie :P

smaki różne
tak jak ze zwykła prawie-robią w milionie róznych wariantów, ja lubię z nagietkiem,pomarańczą,jaś minem.. Wszystkie herbaty lubię
Dzięki, szybko się ogarnęłam i za chwilę lecę fajnie, że o niej napisałaś

Stary 2012-10-29, 11:19   #3695
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
justi to takie kulki herbatki ,ktore po wrzuceniu do dzbanuszka i zalaniu kwitną(rozkładają się). Można je z 2-3 razy parzyć
tak to wygląda:

Ja też chce taka herbatę,i dzbanekUwielbiam herbatę,inne napoje mogą dla mnie nie istnieć

Kochane póki co NIE dziękuje za kciuki,żeby nie zapeszyc...
A i mają dziś dzwonić odnośnie pracy,więc tu też poproszę o kciuki
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:24   #3696
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

ja też lecę na miasto w poszukiwaniach wazonu
nie chce mi się malować halloween niedługo więc troszkę postraszę na ulicy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:24   #3697
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja też chce taka herbatę,i dzbanekUwielbiam herbatę,inne napoje mogą dla mnie nie istnieć

to mykaj do biedry!
za pracę!
a ja jak to w poniedziałek chcę rzucic te robote w cholerę...
ale nie dam im tej satysfakcji..
jeszcze 4 godziny i do domku...
jaki oni mają bajzel w dokumentach to jest nieporozumienie!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-29, 11:37   #3698
sharpnowaja
Zakorzenienie

no to ja też lecę do sklepu. Po ziemniaczki i soczek pomidorowy
Stary 2012-10-29, 12:00   #3699
JennyAniolek
Zakorzenienie

Poleżałam jeszcze trochę, potem śniadanie, soczek i czuje się ciut lepiej; więc robimy podejście nr 2

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:02   #3700
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A chciałabyś blondaska? Mi się marzy dziecko o ciemnych włosach i karnacji, takie wydają mi się ładniejsze Ale szanse mamy marne, my blondyni (ja mam bardzo jasne) no i nasi rodzice też... ale i tak będzie kochane nawet ryże
kurcze, a ja to bym obstawiała że Twój tż raczej ciemny i że takie dziecię o ciemnej karnacji będziesz mieć , ten kraj zamieszkania mylący chyba albo cos pokręciłam, ech, w razie czego wybacz, ja juz mam mało mózgu przez te mdłości

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jeśli z Jego strony tak sprawa wygląda, to wielkie szczęście że tak się stało, że miał chociaż odwagę powiedzieć Ci jak jest. Kochana głowa do góry ! Facet nie jest Was wart.. Lepiej, że postawił sprawę jasno niż miałby Ci spierniczyć całe życie. Jesteś młodziutka i z pewnością sobie poradzisz. Jestem pewna, że znajdziesz swoją prawdziwą miłość, a o dziecko sie nie martw bo z pewnością znajdzie się Ktoś wartościowy, kto straci głowę zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Na pewno wszystko się ułoży

jeśli masz taką możliwość w przychodni to super. Na pewno będziesz spokojniejsza Ja też często obawiam się o maleństwo.. ale robię wszystko żeby miało dobrze a na pewne rzeczy tak jak piszesz - my już wpływu nie mamy.. Trzeba być dobrej myśli

Uffff... nadrobiłam Was... ale strasznie się przy tym zmęczyłam

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Co do pobytu w Kościele, to ja też ostatnio jakoś źle to znoszę... Duszno mi zawsze i słabo i z trudem wytrzymuję. Jednak postawa mojego Tż jest budująca, bo całą msze trzyma mnie pod ramię, patrzy na mnie i pyta co chwilkę czy wyjść ze mną na zewnątrz

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Sharp trzymam za wizytę

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

wracaj szybko bo czekamy na dobre nowinki
przychylam się do opinii, nie warto pchać się na siłę w związek tylko ze względu na dziecko. Wyobrażam sobie że przeraża samotność i te wszystkie nowe obowiązki ale za kilka lat będziesz silną kobietą, pewną że możesz sobie poradzić w każdej sytuacji, a faceci jeszcze koło Ciebie będą skakać. A facet jak pokocha Ciebie i będzie wartościowy to i Twoje dziecko pokocha jak własne.

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Wlasnie sie pożarlam z TZ przez telefon
Dzien jak codzien. Czasami mysle zeby sie z nim po prostu rozstac. Wtedy wszystkim bedzie łatwiej i lepiej. Po dzisiejszej kłotni doszlam do wniosku, ze wole byc sama niz z nim i ze sama pewnie maluszka lepiej wychowam.
W ogole to czasami uwazam, ze zwiazek z TZ to byl jeden wielki blad
doczytałam więcej szczegółów konfliktu, u nas też tak jest, wieczna wojna albo okres ciszy, czasem tracę nadzieję ze to się zmieni a jednocześnie jakoś nie widzę się na co dzień z kim innym choć ten związek nie spełnił moich oczekiwań, nie wiem, trudne są te sprawy że czasem sama nie wiem co czuję

a ja zaczynam dziś 11 tc, pełne 10 tygodni zamknięte, liczę na to i modlę się dosłownie po nocach by ten czas szybko minął i by drugi trymestr przyniosł ukojenie bo powiem Wam ze przez te mdłości ja już tracę rozsądek, wczoraj normalnie miałam zaburzone myślenie, nic nie bylam w stanie, aż głowa mnie bolała. Także laseczki, które nie macie objawów cieszcie się tym faktem bo ja póki co czuję się jak niedołężna, niby ciąża to nie choroba a ja się nie nadaję do normalnego funkcjonowania, choroba przeszła choć nie całkiem to mdłości uderzyły ze zdwojoną siłą
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:03   #3701
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie

Nam przeleciał bardzo szybko, ale też miło

Mój mąż w sobotę pojechał po ciasto i %%%, a potem spotkaliśmy się w 6 (my, jedni i drudzy rodzice) i w końcu dowiedzieli się o wnuku/wnuczce Wszyscy ucieszyli się na swój sposób (najbardziej to chyba było widać po teściowej ) i zaczęło się oblewanie .

W międzyczasie telefonicznie dowiedzieli się przyszli pradziadkowie, czyli moi kochani dziadkowie i babcia od str taty (+ pewnie już wie siostra ojca i jej rodzina, bo mieszkają razem. Babcia chyba była w szoku, bo pierwsze co się zapytała to, że nie było po mnie widać i co się urodziło ), siostra męża i od dziadków moja chrzestna z rodziną.

A wczoraj najpierw pojechaliśmy do dziadka męża - też się ucieszył i powiedział, że w końcu doczeka się prawnuka/-czki i spotkaliśmy się z siostrą męża i T.

Nie wie jeszcze mój brat, ale czekamy aż w końcu wróci do domu

Szczerze powiedziawszy to myślałam, że będzie gorzej, ale miło nas wszyscy zaskoczyli No to się rozpisałam, wybaczcie
Hej Super,że już przekazaliście wiadomość. Widzę,że u Ciebie tak samo jak u mnie Też zaskoczona byłam bardzo reakcją moich rodziców. Spodziewałam się raczej czegoś gorszego o wiele, tzn a po co Wam trzecie a na co, a nie dacie rady i wogóle cała litania. Bałam się strasznie im powiedzieć. A tu proszę, dziadki się cieszą

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Też witam wszystkich z rana Kojarzy mnie ktoś w ogóle? Podczytuję Was cały czas, ale lęk nie pozwala mi się udzielać, tym bardziej że jutro mam wizytę i już schizuję A do genetycznego jeszcze 3 tygodnie, chyba zacznę farbować włosy, bo siwe gdzieś się na pewno już pojawiły

Sharp, gratulę IDEALNEJ wizyty!
Pewnie ,że kojarzę Cię kochana i trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoją dzidzię!!!Daj znać po jutrzejszej wizycie!_

Cytat:
Witajcie kochane po weekendzie
Nie nadrobilam nic,bo dziś Tz w domu i nie mam dostępu do kompa:/
Kochane trzymajcie dziś bardzo,bardzo mocno kciuki,mamy dziś wielki dzień,bo zaczynamy 12tydzień,i o 12mamy pierwsze usg,na dodatek prenatalne,mam mega stresa i wielką nadzieję że zobacze cudowne rączki i i nóżki,i pięknie bijace duże serduszko!
Do uslyszonka później
Kciuki za wizytę i czekamy na relację! Napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Mi ostatnio moje dwie galopujące kotki wskoczyły na brzuch, byłąm tak zdenerwowano-przestraszona,że szok ale na szczęście wszystko ok. trzeba uważać z tymi łobuzami

biedna oby to był jakiś mało istotny i mało kosztowny element..

gratuluję u nas też wszyscy się ucieszyli(znaczy moi wszyscy, tż nie ma nikogo prócz mamy ) a babcie będą młodymi prababciami i już się doczekać nie mogą

nie stresuj się! za wizytę!

POWODZENIA! i gratuluję 12 tygodnia!
Dawaj znaki(i foty) po wizycie, wszystkie są takie urocze

Ja zaczynam dziś 13sty tydzień
Jak to tż podsumował "gratulacje dla mamy która przebiegła z bejbikiem 1/3drogi "
Ciekawe o jakie bieganie chodzi chyba o to na początku: trasa pokój-wc
jak ten czas leci..
w ogóle mimo mrozu, szronu, ogólnie złego samopoczucia mam mega humor
Miłego dnia!!!!

AA! w biedronie o 8rano kupiłam moje ukochane herbaty kwitnące przy parzeniu i dzbanuszek też dokupiłam, teraz czekam na filiżanko-dzbanki .Pyszności
Brawa za 13 tydzień
No i kurde smaka na te Herbatki narobiłaś! Napisz cenę tych herbat i ile tego w opakowaniu jest. Pliss

Cytat:
ja jak na razie miałam raz sytuację że nie mogłam się wypróżnić przez dwa dni, a czasami mam tak że mnie czyści. To normalne i zależne od tego co jemy. Dlatego kazał pić ten sok pomidorowy i marchewkowy żeby usprawnić pracę jelit, zwłaszcza że dzidzia będzie uciskać na jelita o ile już tego nie robi.

nuna
możesz krwawić po cytologii. Mnie wczoraj też wymęczył, bolało przy badaniu i po. A co krwawisz? nie strasz!

A to na pewno skrzynia biegów? bo osttanio też tak myśleliśmy, została naprawiona a się okazało że to nie to. No samochód to jest cholerna skarbonka.

adunia
pewnie że Cię kojarzymy. Za wizytę trzymamy nasze magiczne kciuki

dobre

Rodzina mojego TŻta to ciągle gada że ja to nie przytyłam i gdzie w ogóle mam ten brzuch

Margosia ja tam mam że 4 dni ŻADNYCH objawów po czym kilka dni mnie to boli to coś tam itd.

Inna trzymam mocno kciuki!!!

no pewnie że ma rację. Ja cały czas myślałam że jestem ponad to a jednak nie. Ta dziewczyna co się okazało że ma martwy płód- bez żadnych objawów dobiła mnie strasznie.

Teraz sobie zdałam sprawę że dalej nie słyszałam bicia serduszka malucha. I w ogóle zapomniałam zapytać czy już widać płeć po prostu jak usłyszałam kolejne IDEALNIE że dzidzia jest ok serduszko bije to kamień spadł mi z serca i chyba się trochę wyłączyłam.
Ogólnie lekarz bardzo dużo mi tłumaczył, dlaczego mnie boli jak na okres, dlaczego w inny sposób itd ale mimo że jak on mówił wszystko rozumiałam to nie jestem w stanie tego powtórzyć. Rozwiał moje wszelkie wątpliwości i jestem spokojna.

Wczoraj nie mogłam spać. Tak sobie leżałam i myślałam. Najchętniej to z tego szczęścia chciałabym ucałować i uściskać moją kruszynkę

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

gratulacje

A ja postanowiłam pić codziennie:
1 szkl. soku marchewkowego
1 szkl. naparu z nagietka
2 szkl. wody z cytryną
2 szkl. soku pomidorowego
1 szkl. herbatki z miodem i cytryną (zawsze pijemy z TŻtem na wieczór)
tylko jeszcze nie wiem gdzie ja to pomieszczę

no i jeść codziennie na kolacje lub śniadanie nabiał i 2 razy dziennie jakieś owoce.

W ogóle przeczytałam gdzieś wczoraj że jak kobieta się źle czuje w ciąży to powinna pić 10 litrów płynów dziennie!!! I widziałam już oczami wyobraźni jak siedzę cały dzień na wc- piję i od razy sikam
Po pierwsze ogromnie się cieszę,że wczorajsza wizyta się udała!!!
Po drugie narobiłaś mi ochoty na nabiał a szczególnie na ser biały
No i pić to też średnio dużo piję niestety ale staram się.

Cytat:

Trzymam mocno kciuki za pracę!

Witam się. U nas zimno i mgliście.
Byłam w labie,porobiłam badania, coprawda z płatnych nie wszystkie ale najważniejsze. Zarejestrowałam się do gina na 9 listopada

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:06   #3702
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej Super,że już przekazaliście wiadomość. Widzę,że u Ciebie tak samo jak u mnie Też zaskoczona byłam bardzo reakcją moich rodziców. Spodziewałam się raczej czegoś gorszego o wiele, tzn a po co Wam trzecie a na co, a nie dacie rady i wogóle cała litania. Bałam się strasznie im powiedzieć. A tu proszę, dziadki się cieszą
No chyba już najwyższa pora i cieszę się, że Twoi rodzice też dobrze zareagowali

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-29, 12:06   #3703
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hej... chcialam jechać na cytologie i badania... no to,,pojechałam"... chyba się rozpieprzyła skrzynia biegów... A ja sie popłakałam, bo kuźwa mamy już dość wydatków;(
No z samochodami to jest masakra. Może to nie skrzynia biegów a coś mniej groźnego. Różnie bywa.

Cytat:
AA! w biedronie o 8rano kupiłam moje ukochane herbaty kwitnące przy parzeniu i dzbanuszek też dokupiłam, teraz czekam na filiżanko-dzbanki .Pyszności
A w biedrze jest do kupienia i herbata i dzbanek czy tylko herba?? Ja mam biedrę tuż na dole pod blokiem. Może wyskoczę za chwilkę

Cytat:
Rodzina mojego TŻta to ciągle gada że ja to nie przytyłam i gdzie w ogóle mam ten brzuch
Z kolei rodzina mojego TŻta już w 2 miesiącu ciąży twierdziła ze mi brzuch urósł, a to niestety mi się przytyło od ciągłego jedzenia bo ciążowy to on na pewno nie był...

Cytat:
tak to wygląda:

Przecudnie to wygląda!

A mam do Was dziwne pytanie. Czy na każdej wizycie ciązowej jest badanie ginekologiczne - tzn na tym fotelu? A i czy co miesiąc powinno się robić badanie krwi i morfologię?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:09   #3704
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dobre
Lepsza była druga babcia (większa jajcara z niej ), bo jak dzwoniła do swojej córki (mojej chrzestnej) to jej wkręciła, że będzie prababcią a ciocia babcią, bo M. jej syn spodziewa się dziecka, a ciotce aż gorąco się zrobiło No ale potem sprostowała, że to jednak my

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A mam do Was dziwne pytanie. Czy na każdej wizycie ciązowej jest badanie ginekologiczne - tzn na tym fotelu? A i czy co miesiąc powinno się robić badanie krwi i morfologię?
Ja miałam póki co 2 wizyty i na każdej miałam badanie na fotelu, a co do badań to nie wiem . Mi gin niczego nowego nie zlecił tylko muszę donieść wyniki moczu, bo nie miałam.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-29, 12:13   #3705
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

A ja postanowiłam pić codziennie:
1 szkl. soku marchewkowego
1 szkl. naparu z nagietka
2 szkl. wody z cytryną
2 szkl. soku pomidorowego
1 szkl. herbatki z miodem i cytryną (zawsze pijemy z TŻtem na wieczór)
tylko jeszcze nie wiem gdzie ja to pomieszczę

no i jeść codziennie na kolacje lub śniadanie nabiał i 2 razy dziennie jakieś owoce.

W ogóle przeczytałam gdzieś wczoraj że jak kobieta się źle czuje w ciąży to powinna pić 10 litrów płynów dziennie!!! I widziałam już oczami wyobraźni jak siedzę cały dzień na wc- piję i od razy sikam
Piekny plan, ale uwazaj z ta marchewka codziennie, bo szklanka soku zawiera bardzo duzo wit A, a czytalam ze ta lubi sie odkladac w organizmie i nadmiar moze byc nie za dobry dla maluszka. Ogolnie wit A nie jest za dobra w ciazy. Moja lekarka powiedziala ze jak ktos bierze witaminy dla ciezarnych i jeszcze dodatkowo je wit A w jakis produktach to jest max. Ja pilam marchewkowy sok z sokowirowki codziennie ale teraz ograniczylam i pije raz na 3/4 dni. Chociaz bardzo lubie.
Trzeba jesc nabial i ryby, ale ryb tez nie za duzo, bo szczegolnie te morskie zawieraja duzo metali ciezkich..

Cytat:

A jak jesz ten miod? Normalnie ze sloja łyżeczką?

Cytat:

Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

przychylam się do opinii, nie warto pchać się na siłę w związek tylko ze względu na dziecko. Wyobrażam sobie że przeraża samotność i te wszystkie nowe obowiązki ale za kilka lat będziesz silną kobietą, pewną że możesz sobie poradzić w każdej sytuacji, a faceci jeszcze koło Ciebie będą skakać. A facet jak pokocha Ciebie i będzie wartościowy to i Twoje dziecko pokocha jak własne.

doczytałam więcej szczegółów konfliktu, u nas też tak jest, wieczna wojna albo okres ciszy, czasem tracę nadzieję ze to się zmieni a jednocześnie jakoś nie widzę się na co dzień z kim innym choć ten związek nie spełnił moich oczekiwań, nie wiem, trudne są te sprawy że czasem sama nie wiem co czuję

a ja zaczynam dziś 11 tc, pełne 10 tygodni zamknięte, liczę na to i modlę się dosłownie po nocach by ten czas szybko minął i by drugi trymestr przyniosł ukojenie bo powiem Wam ze przez te mdłości ja już tracę rozsądek, wczoraj normalnie miałam zaburzone myślenie, nic nie bylam w stanie, aż głowa mnie bolała. Także laseczki, które nie macie objawów cieszcie się tym faktem bo ja póki co czuję się jak niedołężna, niby ciąża to nie choroba a ja się nie nadaję do normalnego funkcjonowania, choroba przeszła choć nie całkiem to mdłości uderzyły ze zdwojoną siłą
Co do zwiazku masz racje. Mam duzo do przemyslen..

Gratuluje 11 tc

Ja w czwartek zacznę 9tc

marchewka - ja mam co wizyte usg i badanie na samolocie
A co miesiac trzeba robic morfologie i mocz
Inne badania wg harmonogramu/wskazan lekarza

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-29 o 12:15
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:23   #3706
axella
Zakorzenienie

GG do axella

colorblue/ marchewka dzbanek też jest,za 15pln chyba, taki zwykły-chodzi o to by ładnie było widać jak się rozwija herbata
W paczce jest kulka, starcza na kilka zaparzeń jedna niecałe 3pln-w biedrze, bo normalnie tak z dychę
ale warto

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-29, 12:24   #3707
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam już dzisiaj nie wchodzić ale jednak jestem. Poszłam do lekarza przed o 18:45 akurat pacjentka wyszła więc weszłam z marszu i siedziałam tam prawie godzinę. Współczuje dziewczynie która weszła zaraz za mną bo musiała się trochę naczekać.
No i tak:
wyniki badań- IDEALNE, zwłaszcza morfologia bardzo dobra (to nic że jeden wynik poza normą), co do moczu to też ok bo powiedział że to dobrze że są bakterie bo to są te dobre bakterie a źle jest dopiero jak są wysokie leukocyty więc mam wynik IDEALNY.
Badał mnie najpierw na "samolocie" szyjka IDEALNE mięciutka, macica IDEALNA mięciutka. Zrobił mi wymaz do cytologii i chyba na coś jeszcze bo 2 próbki zrobił.
Później USG (w dalszym ciągu dopochwowe) i gmerał i gmerał we mnie w nieskończoność. Ale wszystko IDEALNIE. Pokazywał mi dzidzi płuca i że ma po 5 palców u rączek (chociaż szczerze nie wiem jak on te palce policzył) nóżki, główkę. Dzidzia ma prawie 7 cm a dokładnie 67 mm.

Co do moich obaw to skurcze są normalne. Mogę się niepokoić jak będą trwały po 30 sek, a u mnie było 1 sek.
Mam pić przede wszystkim wodę, sok pomidorowy (dwie szklanki dziennie) i marchewkowy. Wszelakie inne soki są be. I zero słodyczy. I wtedy będę się czuć rewelacyjnie. Bo te skurcze i pobolewanie brzucha to od jelit.
Chyba tyle. Ale wiecie co nigdy w życiu nie usłyszałam od nikogo tyle razy słowa IDEALNIE
jestem happy
Sharp, a nie mówiłam? że wszystko będzie dobrze? No to gratuluję idealnych wyników i już mi proszę tu nie wkręcać sobie nic następnym razem
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:28   #3708
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
łacze sie z Toba w bólu... wiem co czujesz... wiem, bo mnie sama czeka zabieg jesli sama nie dam rady sie wyczyscic... wczoraj zaczelam krwawic, jesli nie bedzie szlo tak jak trzeba w poniedzialek mam kolejna kontrolna wizyte i w razie czego skierowanie do szpitala... we wtorek zaczal sie 7my tydzien... 8 sie juz nie doczekamy...
Santom bardzo mi przykro
Trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-29, 12:36   #3709
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się orientowałam to tak
A krew i morfologię to lekarz sam najlepiej będzie wiedział jak zlecać ale z tego co wiem to jeśli wszystko jest ok to raz na 2 miesiące wystarczy

Wróciłam ale nie mam herbatek bo bankomat odmówił współpracy a musiałam kupić coś na obiad

Stary 2012-10-29, 12:38   #3710
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Witam się z Wami poniedziałkowo.

...ze szpitala Wczoraj wieczorem pojawiły się u mnie delikatne plamienia, przeraziły mnie takie jakby nitki krwi. Pojechałam na pogotowie i leżę na oddziale. Pobrali mi krew na betę, mam nadzieję, że będzie rosła. Miałam też usg dopochwowe dzisiaj i mnie dr (Grudzień zresztą ) uspokoił troszkę, że ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek ma 4mm, i widać bijące serduszko. Mam nadzieję, że beta będzie rosła i będę mogła wrócić odpoczywać do domu. Bez L4 się chyba nie obejdzie.

Pozdrawiam Was, mam nadzieję, że wszystko ok. Idę Was trochę ponadrabiac.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:39   #3711
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

...ze szpitala Wczoraj wieczorem pojawiły się u mnie delikatne plamienia, przeraziły mnie takie jakby nitki krwi. Pojechałam na pogotowie i leżę na oddziale. Pobrali mi krew na betę, mam nadzieję, że będzie rosła. Miałam też usg dopochwowe dzisiaj i mnie dr (Grudzień zresztą ) uspokoił troszkę, że ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek ma 4mm, i widać bijące serduszko. Mam nadzieję, że beta będzie rosła i będę mogła wrócić odpoczywać do domu. Bez L4 się chyba nie obejdzie.

Oj bidulo wszystko będzie dobrze, życzę szybkiego powrotu do domu

Stary 2012-10-29, 12:50   #3712
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

trzymaj się!
szybkiego powrotu do zdrowia!

jeszcze 2h 40min pracy i do domu
jutro spędzę 11h w tym wariatkowie.. byle do wypłaty

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-29, 12:52   #3713
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

cholerka jasna nie strasz bo wiesz, że jesteśmy na tym samym etapie...
mój zarodek miał w czwartek 4 mm i biło serduszko, ale dziś czuję się paskudnie...
Chciałam jechać porobić badania bo w pon wizyta to nie wiem czy się wyrobie... Bo nie wiem ile się czeka na badania...
Stary 2012-10-29, 13:18   #3714
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Trzymaj się

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

cz.I

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Własnie dlatego ja sie juz tez stresuje przed poniedziałkiem ;(
Będzie dobrze

Cytat:
Jenny Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

My dziś skończyliśmy 13sty tydzień i zaczynamy 14 Ten ubiegający czas to widzę chyba tylko po zmieniających się tygodniach, brzuszek zaczyna się powoli ujawniać bosko

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
A wlasnie, my z TZ mamy jutro nasza 2ga rocznice
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my jutro 6ta i w planie kolacyjka może z jakimś deserem
Gratulacje!

Cytat:
kurcze a ja myślałam że jak coś nie tak z dzidzią to się krwawi. Normalnie w szoku jestem że ktoś idzie sobie na normalną wizytę i sorry- płód obumarł
Jeszcze bardziej się denerwuję jutrzejszą wizytą. Chociaż dzisiaj brzuszek nie boli.
Też tak myślałam

Cytat:
Jenny gratuluje maleństwa

i tak mi się przypomniało że koleżanka polecała pić herbatkę/napar z nagietka że dobrze wpływa na organizm kobiety w ciąży. I że później się robi okłady na sutki (żeby nie pękały przy karmieniu albo żeby się szybko goiły).

A o nagietku nie słyszałam, ale dzięki za info

Cytat:
nie no czasem przeraża mnie moja niewiedza w tych tematach,a le może to i lepiej
Lady nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a poza tym jakie macie plany na sylwestra?
Jeszcze nie, póki co w sobotę robimy halloween

Cytat:
Napisane przez delfinka87 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie
Wczoraj byłam na wizycie i wszystko jest super, pecherzyk 7,5mm, lekarz potwierdzil moje wyliczenia - dzis zaczynam 6 tydzien i nakazał się nie przejadać, wrecz uwazac na to, aby na poczatku nie przytyc (jestem dosc szczupla).
Świetna wiadomość

Cytat:
Cześć Dziewczynki!
Jak Wam się podoba zima?? Mnie dziś raczej poza domem nikt nie zobaczy
Nie podoba mi się Właśnie na nowo zaczął u nas padać śnieg

Cytat:
Chciałam się Wam pochwalić, że własnie zakończyliśmy 12tc! jeszcze tylko 2 dni to naszego badania USG z pomiarami. Modlę się, by wszystko było w porządku.
i trzymam za wizytę

---
Reszta może potem, póki co idę robić obiad

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-29, 13:30   #3715
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak na razie miałam tylko na 1 wizycie i wczoraj (5 wizyta) i albo dlatego że to było badanie prenatalne albo przez to że miałam te skurcze w szyjce. No i w sumie brał wymaz na cytologię.

Badania co miesiąc to chyba nie. Chyba 3 razy w czasie ciąży, ale to też zależy od lekarza. Ja jak na razie badania miałam przed ciążą i teraz dopiero pierwszy raz kazał mi zrobić przed prenatalnym.

Eliza ale szklankę soku marchewkowego gin mi zalecił pić. A przecież wie że mam witaminki.
A miód jem normalnie- nakładam na łyżeczkę plastikową i tak sobie ssę powoli.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Sharp, a nie mówiłam? że wszystko będzie dobrze? No to gratuluję idealnych wyników i już mi proszę tu nie wkręcać sobie nic następnym razem
następnym razem to mnie macie

anoxe trzymaj się tam dzielnie. Będziemy trzymać za was kciuki.

nuna a jakie chcesz robić badania? ja w lab miałam tego samego dnia. A na cyto czekam 2 tyg. Nuna Ty w ogóle miałaś kiedyś robioną cyto?

Byłam w sklepie kupiłam soczek pomidorowy (3.66zł) i chciałam kupić marchewkowy ale strasznie drogi tutaj jest karotka, witaminka, tymbark po 4,80zł trzeba się przejść do biedronki.
No i w końcu chleba zapomniałam więc stwierdziłam że pójdę do małego sklepiku koło nas "dom chleba" i normalnie dawno nie byłam tak miło obsłużona.
Zaraz się zabieram za obiadek.

JAka u was pogoda? u mnie zimno! 0 stopni, a co to w zimie będzie

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-29 o 13:33
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:43   #3716
lonely_lady
Zakorzenienie

A ja już wróciłam, przeszłam pół miasta ale oczywiście wazonu nie kupiłam w tych sklepach jest wszyyyystko ! ale jak szuka się czegoś konkretnego i ma się sprecyzowane wymagania to znaleźć nie można. Byłam też w pepco, widziałam prześliczne ciuszki dla maluszków ledwo się powstrzymałam żeby czegoś nie kupić tylko ciekawe jak z jakością tych rzeczy...
Wstąpiłam też do biedronki i jak zwykle kupiłam moją ukochaną fioletową goplanę no i zainteresowana reklamą Axelli kupiłam te kwitnące herbatki. Ogólnie uwielbiam herbatki i aż się zdziwiłam, że wcześniej ich nie widziałam... są takie malutkie że teraz już wiem dlaczego kupiłam też warzywa i pierś z kurczaka. Miałam zamiar zrobić na obiadek naszą uwielbianą potrawkę chińska.. ale chyba nie mam ochoty na nią może zrobię jednak naleśniki z białym serem..

Jejuuuu.. Dziewczynyyy Wam też kubki smakowe/łaknienie/ apetyt płata takie figle ? jest duuużo rzeczy które uwielbiałam, a teraz w ciąży jak tylko o nich pomyślę to mnie cofa najbardziej ubolewam nad tymi zdrowymi rzeczami... np. uwielbiałam sałatkę warzywną i teraz leży w lodowce, bo Teściowa mi zrobiła, a ja ją omijam szerokim łukiem to samo z sokiem pomidorowym..

ufff... ale się rozgadałam- sorki

Cytat:

Ojjj.. wracaj szybko do zdrówka

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Lady nie jesteś sama
dobrze wiedzieć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:49   #3717
nuna2
Zakorzenienie

sharp nigdy nie miałam cytologii.
chce zrobić wszystkie badania co ostatnio tu wypisalam.
Stary 2012-10-29, 13:59   #3718
axella
Zakorzenienie

GG do axella

lonely smacznej herbatki i udanych efektów wizualnych

co do smaków-całę zycie opychałam się wszystkim co słodkie-teraz mam duuuży problem by zjeść czekoladę..
coś z czekoladą-jasne, ale jak widze tabliczke to mi niedobrze
za to wcinam CEBULĘ której szczerze nie-na-wi-dzę!
zjem cebulę ze smakiem, a chwilę później niedobrze mi z samego faktu,że zjadłam coś tak okropnego

ogólnie jem fazami-jeden dzień tylko owoce i warzywa,coś słodkiego ogólnie delikatne smaki.
drugiego-mięsa,smalec i wszystko co tłuste,smażone i pikantne, z hektolitrami tłustych sosów (nigdy nie lubiłam,aż tak "męskiego jedzenia" )
tak więc myslę, że wszystko w normie
teraz to maleństwo wybiera co chce jeść
chce cebulę-proszę bardzo,mimo,że mama nie lubi to zje..
mama chce czekolady-bejbik odmawia i się nie poradzi.
taki los nas czeka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-29, 13:59   #3719
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w sklepie kupiłam soczek pomidorowy (3.66zł) i chciałam kupić marchewkowy ale strasznie drogi tutaj jest karotka, witaminka, tymbark po 4,80zł trzeba się przejść do biedronki.
No i w końcu chleba zapomniałam więc stwierdziłam że pójdę do małego sklepiku koło nas "dom chleba" i normalnie dawno nie byłam tak miło obsłużona.
Zaraz się zabieram za obiadek.

JAka u was pogoda? u mnie zimno! 0 stopni, a co to w zimie będzie
A nie lepiej zjeść 2 marchewki?
Ja uwielbiam chodzić do mnie do piekarni, obie babeczki miłe, czasem sobie z nimi pogadam, czasem dostanę jakąś bułkę przed zamknięciem za darmo

U mnie zimno ale przyjemnie się szło Muszę koniecznie kupić czapkę!! No a teraz syyypie

Też się wzięłam za obiad, niedługo mężu wraca z pracy a o 15:00 wpada przyjaciółka na herbatkę

Cytat:
Wstąpiłam też do biedronki i jak zwykle kupiłam moją ukochaną fioletową goplanę no i zainteresowana reklamą Axelli kupiłam te kwitnące herbatki. Ogólnie uwielbiam herbatki i aż się zdziwiłam, że wcześniej ich nie widziałam... są takie malutkie że teraz już wiem dlaczego kupiłam też warzywa i pierś z kurczaka. Miałam zamiar zrobić na obiadek naszą uwielbianą potrawkę chińska.. ale chyba nie mam ochoty na nią może zrobię jednak naleśniki z białym serem..
Ja też kupiłam goplanę
A tych herbatek nie widziałaś bo ich wcześniej nie było w biedronie

Axella u mnie z cebulą jest tak, że nigdy nie przepadałam ale później nauczyłam się ją jeść na pizzy czy na tostach a surową tylko z pomidorem. A teraz nie mogę w ogóle, śmierdzi, jest mi ciężko i niedobrze Ostatnio u znajomych zamówiliśmy pizzę. Jedna była z cebulą i nawet się za nią nie brałam, jadłam pepperoni Wczoraj byliśmy z małżem na obiedzie, miał pyszne mięsko z sosem grzybowym i cebulą i nawet patrzeć nie mogłam

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:01
Stary 2012-10-29, 14:02   #3720
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
sharp nigdy nie miałam cytologii.
chce zrobić wszystkie badania co ostatnio tu wypisalam.
to powinnaś mieć najpóźniej kolejnego dnia wyniki.

Włączyłam sobie relaksującą muzyczkę i przysnęło mi się

idę robić obiadek bo już późno

lonely też mi się smak pozmieniał

Justi ale teraz marchewki są takie średnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości