|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
po ile te herbaty i dzbanuszek?edit: już znalazłam, pędzęęęę!!! Kocham herbatę ![]() a gdzie jeszcze można dostać te herbaty? bo pewnie nie będzie ich w stałej sprzedaży
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 11:03 |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na gardełko ja jem miód bo też już kilka razy zaczynało mnie drapać. Nuna posłuchaj sobie relaksującej muzyczki. Nie stresuj się od poniedziałku axella a jaka jest w smaku na herbatka? |
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest ciężko znaleźć ![]() A warto kupić nawet na zapas kupić bo w biedrze cena 3razy mniejsza niż normalnie :P Cytat:
![]() tak jak ze zwykła prawie-robią w milionie róznych wariantów, ja lubię z nagietkiem,pomarańczą,jaś minem.. Wszystkie herbaty lubię
|
||
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam herbatę,inne napoje mogą dla mnie nie istnieć![]() Kochane póki co NIE dziękuje za kciuki,żeby nie zapeszyc... A i mają dziś dzwonić odnośnie pracy,więc tu też poproszę o kciuki
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też lecę na miasto w poszukiwaniach wazonu nie chce mi się malować halloween niedługo więc troszkę postraszę na ulicy |
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pracę!a ja jak to w poniedziałek chcę rzucic te robote w cholerę... ![]() ale nie dam im tej satysfakcji.. jeszcze 4 godziny i do domku... jaki oni mają bajzel w dokumentach to jest nieporozumienie! |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja też lecę do sklepu. Po ziemniaczki i soczek pomidorowy
|
|
|
|
#3700 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ten kraj zamieszkania mylący chyba albo cos pokręciłam, ech, w razie czego wybacz, ja juz mam mało mózgu przez te mdłościCytat:
Cytat:
a ja zaczynam dziś 11 tc, pełne 10 tygodni zamknięte, liczę na to i modlę się dosłownie po nocach by ten czas szybko minął i by drugi trymestr przyniosł ukojenie bo powiem Wam ze przez te mdłości ja już tracę rozsądek, wczoraj normalnie miałam zaburzone myślenie, nic nie bylam w stanie, aż głowa mnie bolała. Także laseczki, które nie macie objawów cieszcie się tym faktem bo ja póki co czuję się jak niedołężna, niby ciąża to nie choroba a ja się nie nadaję do normalnego funkcjonowania, choroba przeszła choć nie całkiem to mdłości uderzyły ze zdwojoną siłą |
|||
|
|
|
#3701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że już przekazaliście wiadomość. Widzę,że u Ciebie tak samo jak u mnie Też zaskoczona byłam bardzo reakcją moich rodziców. Spodziewałam się raczej czegoś gorszego o wiele, tzn a po co Wam trzecie a na co, a nie dacie rady i wogóle cała litania. Bałam się strasznie im powiedzieć. A tu proszę, dziadki się cieszą![]() Cytat:
_Cytat:
Cytat:
![]() No i kurde smaka na te Herbatki narobiłaś! Napisz cenę tych herbat i ile tego w opakowaniu jest. Pliss ![]() Cytat:
!!!Po drugie narobiłaś mi ochoty na nabiał a szczególnie na ser biały ![]() No i pić to też średnio dużo piję niestety ale staram się. Cytat:
Witam się. U nas zimno i mgliście. Byłam w labie,porobiłam badania, coprawda z płatnych nie wszystkie ale najważniejsze. Zarejestrowałam się do gina na 9 listopada
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszę się, że Twoi rodzice też dobrze zareagowali |
|
|
|
|
#3703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mam do Was dziwne pytanie. Czy na każdej wizycie ciązowej jest badanie ginekologiczne - tzn na tym fotelu? A i czy co miesiąc powinno się robić badanie krwi i morfologię? |
||||
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Lepsza była druga babcia (większa jajcara z niej
), bo jak dzwoniła do swojej córki (mojej chrzestnej) to jej wkręciła, że będzie prababcią a ciocia babcią, bo M. jej syn spodziewa się dziecka, a ciotce aż gorąco się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
. Mi gin niczego nowego nie zlecił tylko muszę donieść wyniki moczu, bo nie miałam.
|
|
|
|
|
#3705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba jesc nabial i ryby, ale ryb tez nie za duzo, bo szczegolnie te morskie zawieraja duzo metali ciezkich.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje 11 tc Ja w czwartek zacznę 9tc ![]() marchewka - ja mam co wizyte usg i badanie na samolocie ![]() A co miesiac trzeba robic morfologie i mocz Inne badania wg harmonogramu/wskazan lekarza
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-29 o 12:15 |
||||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue/ marchewka dzbanek też jest,za 15pln chyba, taki zwykły-chodzi o to by ładnie było widać jak się rozwija herbata
![]() W paczce jest kulka, starcza na kilka zaparzeń jedna niecałe 3pln-w biedrze, bo normalnie tak z dychę ![]() ale warto
|
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to gratuluję idealnych wyników i już mi proszę tu nie wkręcać sobie nic następnym razem |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A krew i morfologię to lekarz sam najlepiej będzie wiedział jak zlecać ale z tego co wiem to jeśli wszystko jest ok to raz na 2 miesiące wystarczy Wróciłam ale nie mam herbatek bo bankomat odmówił współpracy a musiałam kupić coś na obiad
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami poniedziałkowo.
...ze szpitala Wczoraj wieczorem pojawiły się u mnie delikatne plamienia, przeraziły mnie takie jakby nitki krwi. Pojechałam na pogotowie i leżę na oddziale. Pobrali mi krew na betę, mam nadzieję, że będzie rosła. Miałam też usg dopochwowe dzisiaj i mnie dr (Grudzień zresztą ) uspokoił troszkę, że ciąża rozwija się prawidłowo, zarodek ma 4mm, i widać bijące serduszko. Mam nadzieję, że beta będzie rosła i będę mogła wrócić odpoczywać do domu. Bez L4 się chyba nie obejdzie.Pozdrawiam Was, mam nadzieję, że wszystko ok. Idę Was trochę ponadrabiac. |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze, życzę szybkiego powrotu do domu |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia! jeszcze 2h 40min pracy i do domujutro spędzę 11h w tym wariatkowie.. byle do wypłaty
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój zarodek miał w czwartek 4 mm i biło serduszko, ale dziś czuję się paskudnie... Chciałam jechać porobić badania bo w pon wizyta to nie wiem czy się wyrobie...
|
|
#3714 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- cz.I ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o nagietku nie słyszałam, ale dzięki za info Cytat:
![]() Jeszcze nie, póki co w sobotę robimy halloween Cytat:
Cytat:
Właśnie na nowo zaczął u nas padać śnieg ![]() ![]() ![]() Cytat:
za wizytę--- Reszta może potem, póki co idę robić obiad
|
||||||||
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badania co miesiąc to chyba nie. Chyba 3 razy w czasie ciąży, ale to też zależy od lekarza. Ja jak na razie badania miałam przed ciążą i teraz dopiero pierwszy raz kazał mi zrobić przed prenatalnym. Eliza ale szklankę soku marchewkowego gin mi zalecił pić. A przecież wie że mam witaminki. A miód jem normalnie- nakładam na łyżeczkę plastikową i tak sobie ssę powoli. Cytat:
anoxe trzymaj się tam dzielnie. Będziemy trzymać za was kciuki. nuna a jakie chcesz robić badania? ja w lab miałam tego samego dnia. A na cyto czekam 2 tyg. Nuna Ty w ogóle miałaś kiedyś robioną cyto? Byłam w sklepie kupiłam soczek pomidorowy (3.66zł) i chciałam kupić marchewkowy ale strasznie drogi tutaj jest karotka, witaminka, tymbark po 4,80zł trzeba się przejść do biedronki.No i w końcu chleba zapomniałam więc stwierdziłam że pójdę do małego sklepiku koło nas "dom chleba" i normalnie dawno nie byłam tak miło obsłużona. Zaraz się zabieram za obiadek. JAka u was pogoda? u mnie zimno! 0 stopni, a co to w zimie będzie
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-29 o 13:33 |
||
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wróciłam, przeszłam pół miasta ale oczywiście wazonu nie kupiłam
w tych sklepach jest wszyyyystko ! ale jak szuka się czegoś konkretnego i ma się sprecyzowane wymagania to znaleźć nie można. Byłam też w pepco, widziałam prześliczne ciuszki dla maluszków tylko ciekawe jak z jakością tych rzeczy...Wstąpiłam też do biedronki i jak zwykle kupiłam moją ukochaną fioletową goplanę no i zainteresowana reklamą Axelli kupiłam te kwitnące herbatki. Ogólnie uwielbiam herbatki i aż się zdziwiłam, że wcześniej ich nie widziałam... są takie malutkie że teraz już wiem dlaczego kupiłam też warzywa i pierś z kurczaka. Miałam zamiar zrobić na obiadek naszą uwielbianą potrawkę chińska.. ale chyba nie mam ochoty na nią może zrobię jednak naleśniki z białym serem..Jejuuuu.. Dziewczynyyy Wam też kubki smakowe/łaknienie/ apetyt płata takie figle ? jest duuużo rzeczy które uwielbiałam, a teraz w ciąży jak tylko o nich pomyślę to mnie cofa najbardziej ubolewam nad tymi zdrowymi rzeczami... np. uwielbiałam sałatkę warzywną i teraz leży w lodowce, bo Teściowa mi zrobiła, a ja ją omijam szerokim łukiem to samo z sokiem pomidorowym..ufff... ale się rozgadałam- sorki ![]() Cytat:
wracaj szybko do zdrówka ![]() dobrze wiedzieć
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
sharp nigdy nie miałam cytologii.
chce zrobić wszystkie badania co ostatnio tu wypisalam.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
lonely smacznej herbatki
i udanych efektów wizualnych ![]() co do smaków-całę zycie opychałam się wszystkim co słodkie-teraz mam duuuży problem by zjeść czekoladę.. ![]() coś z czekoladą-jasne, ale jak widze tabliczke to mi niedobrze za to wcinam CEBULĘ której szczerze nie-na-wi-dzę! ![]() zjem cebulę ze smakiem, a chwilę później niedobrze mi z samego faktu,że zjadłam coś tak okropnego ogólnie jem fazami-jeden dzień tylko owoce i warzywa,coś słodkiego ogólnie delikatne smaki. drugiego-mięsa,smalec i wszystko co tłuste,smażone i pikantne, z hektolitrami tłustych sosów (nigdy nie lubiłam,aż tak "męskiego jedzenia" tak więc myslę, że wszystko w normie ![]() teraz to maleństwo wybiera co chce jeść ![]() chce cebulę-proszę bardzo,mimo,że mama nie lubi to zje.. mama chce czekolady-bejbik odmawia i się nie poradzi. taki los nas czeka
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam chodzić do mnie do piekarni, obie babeczki miłe, czasem sobie z nimi pogadam, czasem dostanę jakąś bułkę przed zamknięciem za darmo U mnie zimno ale przyjemnie się szło Muszę koniecznie kupić czapkę!! No a teraz syyypie Też się wzięłam za obiad, niedługo mężu wraca z pracy a o 15:00 wpada przyjaciółka na herbatkę Cytat:
A tych herbatek nie widziałaś bo ich wcześniej nie było w biedronie ![]() Axella u mnie z cebulą jest tak, że nigdy nie przepadałam ale później nauczyłam się ją jeść na pizzy czy na tostach a surową tylko z pomidorem. A teraz nie mogę w ogóle, śmierdzi, jest mi ciężko i niedobrze Wczoraj byliśmy z małżem na obiedzie, miał pyszne mięsko z sosem grzybowym i cebulą i nawet patrzeć nie mogłam
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-29 o 14:01 |
||
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włączyłam sobie relaksującą muzyczkę i przysnęło mi się ![]() idę robić obiadek bo już późno lonely też mi się smak pozmieniał ![]() Justi ale teraz marchewki są takie średnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

po ile te herbaty i dzbanuszek?

nie jest ciężko znaleźć 
Uwielbiam herbatę,inne napoje mogą dla mnie nie istnieć
halloween niedługo więc troszkę postraszę na ulicy 

Jeśli z Jego strony tak sprawa wygląda, to wielkie szczęście że tak się stało, że miał chociaż odwagę powiedzieć Ci jak jest. Kochana głowa do góry ! Facet nie jest Was wart.. Lepiej, że postawił sprawę jasno niż miałby Ci spierniczyć całe życie. Jesteś młodziutka i z pewnością sobie poradzisz. Jestem pewna, że znajdziesz swoją prawdziwą miłość, a o dziecko sie nie martw bo z pewnością znajdzie się Ktoś wartościowy, kto straci głowę zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Na pewno wszystko się ułoży 

. Mi gin niczego nowego nie zlecił tylko muszę donieść wyniki moczu, bo nie miałam.

karotka, witaminka, tymbark po 4,80zł