Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 22:05   #1561
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Zgadzam się, bardzo lubię laboratoria z chemii. Na początku nawet parazyty wydawały się ciekawe, ale ostatnio nas raczą bardzo dobitnymi zdjęciami i lepiej nie iść na te ćwiczenia najedzonym Za to szczerze nienawidzę matematyki (a szkoda, chciałabym być dobra z matmy) i to jeden z tych przedmiotów, które chcę zaliczyć na minimum i spalić zeszyt

Żeby nie było aż takiego off topa wklejam Wam kilka ostatnio znalezionych inspiracji
Uwielbiam......Harper Beckham

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37366883]opróżniłam telefon i wrzucam[/QUOTE]

bardzo ładne zestawy kupiłam podobną koszulę do tej z ostatniego zdjęcia w Camaieu, ale nie wiem czy jej nie oddam, bo wyłazi mi ze spódnicy jak podnoszę ręce do góry a tego nie akceptuję. Szkoda, bo kolor ma boski
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:33   #1562
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Mojej koleżance pomagała papka cynkowa, ale zdaje się, po receptę trzeba iść do dermatologa.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:36   #1563
LadyI
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37366883]opróżniłam telefon i wrzucam[/QUOTE]

Bardzo ładnie. Szczególnie podoba mi się ostatni zestaw

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Myślę, że na "dermatologii" znajdziesz pomoc. A mogłabym zapytać dlaczego akurat bez doustnych? Ja dzięki takim właśnie wygrałam z trądzikiem.

Zamawiałam na allegro kartę zniżkową do CCC, bo upatrzyłam sobie takie buty (w kolorze czarnym). Są nadspodziewanie wygodne i wydaje mi się, że bardzo uniwersalne.
Również uważam, ze są uniwersalne. Jeżeli są wygodne i pasują do Twojej garderoby to kupuj . Ja osobiście wolę buty bez sznurowania, bo nadaje to im zbyt 'sportowy' charakter. Nawet obcas nie pomaga pozbyć mi się tego wrażenia.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:41   #1564
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam nad tą koszulą już chyba z miesiąc i teraz mam jeszcze większe wątpliwości.. po zdjęciach byłam przekonana, że nosisz rozmiar XS/S a Ty wybrałaś M, hm.. możesz napisać jaki jest Twój standardowy rozmiar w Zarze ?
chciałabym, ale rozmiar XS miałam 10kg temu
w zarze noszę S/M głównie M, wszystkie koszule i swetry jakie mam z zary to M (wyjątkiem jest ryżowy), płaszcz tak samo, jedynie w spodnie wchodzę S, ale to też od niedawna bo jeszcze kilka miesięcy temu była to Mka
więc jak dla mnie rozmiarówka standardowa
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:47   #1565
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Również uważam, ze są uniwersalne. Jeżeli są wygodne i pasują do Twojej garderoby to kupuj . Ja osobiście wolę buty bez sznurowania, bo nadaje to im zbyt 'sportowy' charakter. Nawet obcas nie pomaga pozbyć mi się tego wrażenia.
Również miałam pewne wątpliwości, ale zdjęcia Weroniki przekonały mnie, że to dobry wybór

Zauważyłam teraz, że chyba ma na sobie "mój" płaszcz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rosa1.jpg (67,7 KB, 186 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rosa2.jpg (55,3 KB, 224 załadowań)

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2012-11-01 o 22:48
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 23:22   #1566
Olcia
Zakorzenienie

wszystko super
muszę uzupełnić szafę o nowe białe, czarne koszule, koszulki, tshirty
Cytat:
Bardzo ładnie dobrane zestawy, ale moim zdaniem te spodnie na Tobie wiszą, masz zgrabne nogi i powinnaś paradować w rurkach

Ostatnio zauważyłam coś dot. magistrów, przed czym ostrzegała mnie siostra mojego TŻ. Jestem na 1 roku studiów, większość zajęć mam z profesorami i doktorami, niewiele z magistrami. Profesorowie i doktorzy są ugodowi, chętni do pomocy, często mają swój specyficzny styl bycia. Magistrowie przy nich, no powiedzmy sobie szczerze, są dość nisko w "uczelnianej hierarchii", bo nie mają tych wszystkich tytułów i zaszczytów. I najwyraźniej przez to bardzo starają się coś udowodnić studentom, bo właściwie sami niedługo będziemy na ich poziomie. Jeden facet, który nas uczy, ma jakieś 50kilka lat, jest magistrem. Żartuje sobie z nas, dosłownie wyśmiewa braki z liceum, jest arogancki, nie da się o nic zapytać. Może być sobie eleganckim, poważnym mężczyzną, ale widać co go boli. Inna pani magister na innym przedmiocie uwielbia wytykać nieprawidłowe mikroskopowanie, po prostu to jest jej hobby, u każdego coś znajdzie. W końcu trzeba pokazać kto tu jest gorą prawda
nieźle, tak długo nic w swojej karierze naukowej nie zrobił?
u mnie na szczęście doktoranci, którzy mieli z nami zajęcia byli bardzo w porządku... jedynie kobieta tak po 50tce z lektoratu ang., pani mgr właśnie, była naprawdę wredna

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37374520]chciałabym, ale rozmiar XS miałam 10kg temu
w zarze noszę S/M głównie M, wszystkie koszule i swetry jakie mam z zary to M (wyjątkiem jest ryżowy), płaszcz tak samo, jedynie w spodnie wchodzę S, ale to też od niedawna bo jeszcze kilka miesięcy temu była to Mka
więc jak dla mnie rozmiarówka standardowa [/QUOTE]
Marynarki z zary też nosisz M? w życiu bym nie powiedziała! wyglądasz na taką kruszynkę
Cytat:
Również miałam pewne wątpliwości, ale zdjęcia Weroniki przekonały mnie, że to dobry wybór

Zauważyłam teraz, że chyba ma na sobie "mój" płaszcz
Wydaje mi się, że buty Weroniki mają delikatniejszy obcas przez co nie wyglądają tak sportowo

mnie podobają się te z załącznika. zniżkę dorwałaś tę 30%?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3607150000002sur.jpg (59,7 KB, 37 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 23:36   #1567
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Marynarki z zary też nosisz M? w życiu bym nie powiedziała! wyglądasz na taką kruszynkę
a wiesz, że nie wiem bo ostatni raz mierzyłam marynarkę w zarze jak nosiłam rozmiar XS, chociaż pewnie niedługo się to zmieni bo znalazłam jedną, która niesamowicie mi się podoba, ale u mnie w sklepie jej jeszcze nie ma
a ogólnie jestem zadowolona ze swojej budowy i wiele osób dziwi się jak mówię jaki noszę rozmiar, ale wydaje mi się, że za dużych ubrań nie noszę no w XS w każdym razie na pewno bym już nie weszła
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 00:02   #1568
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że buty Weroniki mają delikatniejszy obcas przez co nie wyglądają tak sportowo

mnie podobają się te z załącznika. zniżkę dorwałaś tę 30%?
Owszem, te Lasockiego mają mały słupek. I tak, 30% zniżka pracownicza, udało mi się kupić za 9 zł z przesyłką.
Stary 2012-11-02, 07:43   #1569
carpaibex
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37375170]
a ogólnie jestem zadowolona ze swojej budowy [/QUOTE]
To najważniejsze !
Stary 2012-11-02, 08:42   #1570
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sratatatka Pokaż wiadomość
Polecam kupić jakiś krem z kwasem. Taki krem/żel/maść świetnie oczyszcza buzię, na początku może pojawić się silniejszy wysyp (krem "wydobywa" wszystkie świństwa ze skóry i stopniowo ją oczyszcza). Sama używam żelu La Roche Posay Effaclaire Duo, moja przyjaciółka ma tego typu krem z serii Iwostin Purritin, dużo Wizażanek (nawet tych z zaawansowanym trądzikiem) poleca krem z Biochemii Urody: http://biochemiaurody.com/sklep/cream-acne.html

Tego kremu ja już zuzyłam 2 opakowania. I efekt owszem, jest ale dopóki go nie odstawię. Przyznam, że wysyp na początku był. Dokupiłam jeszcze tonik z kwasem 2% i teraz kiedy już nie używam kremu tonik stosuję do 2 razy w tygodniu. Mam jeszcze Duac ale też drżę, że kiedy go odstawię wszystko powróci.

Dlaczego bez doustnych? Bo nie mam silnego trądziku, a dla mnie branie niekoniecznych leków konczy się hmm różnie...

Tak w ogóle to chodzi o to, że potawiłam sobie za cel, że będę miała taką cerę, że wystarczy mi lekki podkład ineralny w pudrze. Stwierdziłam, ze przecież nie sztuką jest nawalić cięzkiego, płynnego podkładu.

Blekitne_niebo a Tobie jaka maść pomogła?
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:29   #1571
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Tego kremu ja już zuzyłam 2 opakowania. I efekt owszem, jest ale dopóki go nie odstawię. Przyznam, że wysyp na początku był. Dokupiłam jeszcze tonik z kwasem 2% i teraz kiedy już nie używam kremu tonik stosuję do 2 razy w tygodniu. Mam jeszcze Duac ale też drżę, że kiedy go odstawię wszystko powróci.

Dlaczego bez doustnych? Bo nie mam silnego trądziku, a dla mnie branie niekoniecznych leków konczy się hmm różnie...

Tak w ogóle to chodzi o to, że potawiłam sobie za cel, że będę miała taką cerę, że wystarczy mi lekki podkład ineralny w pudrze. Stwierdziłam, ze przecież nie sztuką jest nawalić cięzkiego, płynnego podkładu.

Blekitne_niebo a Tobie jaka maść pomogła?
masz rację z lekami, jeśli problem nie jest wielki, lepiej próbować zewnętrznie. Acz i transdermalnie też się wchłaniają...
Może warto spróbować pilingu medycznego, choćby TCA? Wiele osób chwali.
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:03   #1572
LadyI
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37375170]a wiesz, że nie wiem bo ostatni raz mierzyłam marynarkę w zarze jak nosiłam rozmiar XS, chociaż pewnie niedługo się to zmieni bo znalazłam jedną, która niesamowicie mi się podoba, ale u mnie w sklepie jej jeszcze nie ma
a ogólnie jestem zadowolona ze swojej budowy i wiele osób dziwi się jak mówię jaki noszę rozmiar, ale wydaje mi się, że za dużych ubrań nie noszę no w XS w każdym razie na pewno bym już nie weszła [/QUOTE]

Wyglądasz super, rozmiar nie jest istotny . Metki na plecach się nie nosi . Poza tym byłam pewna, że masz na sobie XS albo 34
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:18   #1573
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Żenada

Dziewczyny, jeśli ktorejś z Was udało się uporać z trądzikiem bez leków doustnych i chciałbym mi pomóc to proszę o kontakt
Ja ok kilku lat walczę z trądzikiem. Może nie jest jakiś wielki, ale jest (raz mniej raz więcej). Ostatnio moja cera znacznie się poprawiła.
Używam:
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...y-tradzik.html jest na prawdę niezły,
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...cid-cream.html - twarz jest niezwykle gładka po nim.
Jako kurację wspomagającą mogę polecić tą maskę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rmabrazja.html.
Z tego co słyszałam dobry jest też krem z Pharmaceris 5% https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-peel-5.html i kosmetyki firmy Bandi - w przyszłości planuje trochę je potestować.
Kilka kosmetyków Bandi, które sobie zamierzam kupić:
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sykwasami.html
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-tlustej.html
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy-na-noc.html
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-morskimi.html
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...akteryjny.html

Z chęcią kupiłabym jeszcze, któreś z tych serum:
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-defense.html
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...activator.html,
ale są drogie no i mają za mało ocen na KWC żebym zaryzykowała.

Edytowane przez elizka1987
Czas edycji: 2012-11-02 o 10:25
elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:42   #1574
Maqua
Zakorzenienie

zielona2 a sprawdzałaś przyczyny swojego trądziku? Zwykle uparcie leczy się trądzik spowodowany bakteriami (albo nie leczy się przyczyn w ogóle, a jedynie skutki). U mnie dopiero trzeci dermatolog wpadł na pomysł sprawdzenia hormonów i dopiero wtedy skończyła się moja walka z wiatrakami. A wcześniej przeszłam m.in. kilka wielomiesięcznych kuracji antybiotykami doustnymi

Jednego jestem pewna - kremy bez recepty, a już na pewno te z drogerii NIE pomogą. Mój dermatolog zalecił mi myć twarz mydłem Protex, co robię do dziś, oprócz tego cały arsenał leków na skórę + hormony. W parę miesięcy uporałam się z bagnem, z którym walczyłam około 6 lat.

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2012-11-02 o 10:46
Stary 2012-11-02, 10:56   #1575
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37374520]chciałabym, ale rozmiar XS miałam 10kg temu
więc jak dla mnie rozmiarówka standardowa [/QUOTE]
dziękuję za informację masz bardzo ładną, proporcjonalną figurę, aż zazdroszczę, sama chciałabym trochę przytyć ale moja figura źle reaguje na przyrost masy, robi się nieproporcjonalna - drobna góra, masywny dół
Stary 2012-11-02, 11:11   #1576
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja kocham takie teksty
Stary 2012-11-02, 11:15   #1577
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dziewczyny, a tak wracając do tematu, jak się czeszecie na co dzień? Zwykle ciągle to samo, czy macie jakieś cuda powymyslane a łatwe w zrobieniu?

Co w ogóle sądzicie o klasycznym ubiorze, stonowanym, ale cięcie ostre, np ciekawa krótka fryzura, bądź odjazdowy kolor, platyna, dziki rudy etc?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:36   #1578
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak wracając do tematu, jak się czeszecie na co dzień? Zwykle ciągle to samo, czy macie jakieś cuda powymyslane a łatwe w zrobieniu?
Jeśli chodzi o włosy to wzoruje się na Jennifer Aniston - długie, lśniące, zdrowe Mam albo rozpuszczone albo koński ogon (taki jak u Jen).

Cytat:
Co w ogóle sądzicie o klasycznym ubiorze, stonowanym, ale cięcie ostre, np ciekawa krótka fryzura, bądź odjazdowy kolor, platyna, dziki rudy etc?
Jestem na duże NIE Nie lubię krótkich włosów i dziwnych, skrajnych kolorów na włosach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koński ogon.jpg (13,3 KB, 150 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:10   #1579
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na co dzień noszę włosy rozpuszczone z przedziałkiem na środku lub zaczesane całkiem do tyłu w koński ogon albo koczek taki jaki nosi zwykle Anies.

Włosy mam sięgające prawie do łopatek, proste, bez cieniowania, bez grzywki, jedynie nieco krótsze z przodu. Kolor ciemna czekolada. Nieco podobne do fryzury Kim Kardashian tylko trochę krótsze.

Również nie lubię wymyślnych, wystrzyżonych fryzur. Nie podobają mi się także pasemka ani różne dziwne kolory

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:17   #1580
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:

Ja noszę zwykle rozpuszczone, trochę z lenistwa bo mam długie i zadbane włosy, więc same się bronią. I wole też w miarę spokojne włosy, chociaż to zależy co komu pasuje. Ja mam w tej chwili coś w stylu ombre, z tym że im niżej, tym mam ciemniejsze.
Stary 2012-11-02, 12:23   #1581
fablous
Zakorzenienie

Czy któraś z Was będzie może wybierać się do Mohito w ten weekend, żeby skorzystać ze zniżki -30%? Po nocach śni mi się jedna marynarka a w moim Mohito nie było już rozmiaru

Stary 2012-11-02, 12:28   #1582
elizka1987
Zakorzenienie

Odkryłam ostatnio fajnego bloga: http://loveandgreatshoes.blogspot.com/.
Dziewczyny mają też swój kanał na youtube.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:33   #1583
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Znam tego bloga jak i kanał na YT i bardzo lubię

Stary 2012-11-02, 13:08   #1584
tinka19922
Raczkowanie

Kiedyś jedna z wizażanek poleciła nawilżający krem do twarzy z Organix, od kilku dni intensywnie go szukałam w Krakowie, niestety nikt o nim nie słyszał. Wczoraj udało mi się dorwać ostatni krem w aptece z tej firmy, niestety pozostał tylko odżywczy krem na noc. Obawiałam się trochę wysypu, gdyż w składzie ma masło shea, ale efekt jest naprawdę znakomity. Krem idealnie się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, cera od razu jest bardziej świetlista i zdrowa. Nie zauważyłam też żadnych nowych wyprysków na twarzy, nawet wydaje mi się, że jakby łagodził i przyspieszał regenerację skóry. Niestety pani w aptece powiedziała, że kosmetyki z tej firmy zostały już wycofane ze sprzedaży w Polsce. Można je znaleźć na allegro, ale wiadomo, że cena też odpowiednio wyższa. Ja kupiłam swój za 28 zł, nie jest to drogo jak na krem, który ma w składzie same naturalne składniki.
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:56   #1585
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Mnie chodziło o coś takiego- zagranie akurat tutaj bardzo jasnymi włosami jako akcent całości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 122512052332846858_7jzkgs6l_f-almost-me-today.jpg (37,3 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg StyleQuotient_D7K_3468.jpg (26,9 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg streetstyle2501.jpg (46,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MG_1325.jpg (61,5 KB, 120 załadowań)

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:25   #1586
Ag4
AGA :)

Cytat:
Ostatnio zauważyłam coś dot. magistrów, przed czym ostrzegała mnie siostra mojego TŻ. Jestem na 1 roku studiów, większość zajęć mam z profesorami i doktorami, niewiele z magistrami. Profesorowie i doktorzy są ugodowi, chętni do pomocy, często mają swój specyficzny styl bycia. Magistrowie przy nich, no powiedzmy sobie szczerze, są dość nisko w "uczelnianej hierarchii", bo nie mają tych wszystkich tytułów i zaszczytów. I najwyraźniej przez to bardzo starają się coś udowodnić studentom, bo właściwie sami niedługo będziemy na ich poziomie. Jeden facet, który nas uczy, ma jakieś 50kilka lat, jest magistrem. Żartuje sobie z nas, dosłownie wyśmiewa braki z liceum, jest arogancki, nie da się o nic zapytać. Może być sobie eleganckim, poważnym mężczyzną, ale widać co go boli. Inna pani magister na innym przedmiocie uwielbia wytykać nieprawidłowe mikroskopowanie, po prostu to jest jej hobby, u każdego coś znajdzie. W końcu trzeba pokazać kto tu jest gorą prawda
oo tak, magistrowie są najgorsi :| Przerost ambicji nad umiejętnościami i wiedzą :|

btw, czy przypadkiem byłaś w wtorek na dworcu głównym w Poznaniu z brązowym shiopperemn z zary i czerwoną walizką?
Widziałam dziewczynę z takimi pięknymi włosamni jak Twoje i tak sobie pomyślałam, że może przypadkiem to byłaś Ty

[QUOTE=Mirell;37368962] Niestety, u nas tez tak jest, padaja tego typu pytania nie na miejscu, jakies aluzje ze "inny prof jest lepszy od Pana bo cos tam", itd... Szczerze to nie przepadam za całym tym środowiskiem doktoranckim, robię swoje i tyle.[/QUOTE]

Ja dokładnie tak samo

Cytat:

Dziewczyny, jeśli ktorejś z Was udało się uporać z trądzikiem bez leków doustnych i chciałbym mi pomóc to proszę o kontakt
Ja polecam Glyco-A oraz ampułki z kwasem Glyco exfoliant firmy vivienne. Za 10 ampułek płacę ok 100 zł, ale efekt jest absolutnie rewelacyjny. Właśnie zamierzam sobie na zimę zamówić kolejne opakowanie.
Teraz stosuję też szeroko wychwalane tutaj czarne mydło i też jestem zadowolona

Nigdy nie brałam żadnych leków doustnych na trądzik.

Pozostając w temacie - dziś przyszła do mnie paczka z BU. 2 hydrolaty i żel hiauluronowy. Będę mieszać z olejkiem arganowym.

Cytat:

Zamawiałam na allegro kartę zniżkową do CCC, bo upatrzyłam sobie takie buty (w kolorze czarnym). Są nadspodziewanie wygodne i wydaje mi się, że bardzo uniwersalne.
Bardzo fajne!

Cytat:

Jeśli chodzi o kolor to bardzo mi się podoba jasny blond (taki np. jak ma Linda z ps i love fashion). Krótkie włosy kiedyś namiętnie nosiłam, teraz solbie tego nie wyobrażam

Co do fryzur to przeróżnie. Kucyk, kłos, wyprostowane,koczek z boku głowy albo burza loków (nie używam lokówki, jak się postaram to z przy użyciu pianki i gumki do włosów mogę zrobić naprawdę świetną fryzurę

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:33   #1587
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem jak najbardziej na tak

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Mnie chodziło o coś takiego- zagranie akurat tutaj bardzo jasnymi włosami jako akcent całości
Super !

Sama chciałabym spróbować, ale musiałabym powrócić do krótkich włosów
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:12   #1588
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Ja noszę wiecznie rozpuszczone włosy A drastycznych cięć, częściowej łysiny etc. nie polubię, ale jak to woli
Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Bardzo je lubie, świetne, sympatyczne dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
oo tak, magistrowie są najgorsi :| Przerost ambicji nad umiejętnościami i wiedzą :|

btw, czy przypadkiem byłaś w wtorek na dworcu głównym w Poznaniu z brązowym shiopperemn z zary i czerwoną walizką?
Widziałam dziewczynę z takimi pięknymi włosamni jak Twoje i tak sobie pomyślałam, że może przypadkiem to byłaś Ty
Ten facet naprawdę porządnie mnie denerwuje, szczególnie że uczy przedmiotu którego cholernie nie znoszę, więc tymbardziej muszę się z nim użerać.

Nie, nie, to nie byłam ja Brązowy shopper się zgadza, mówisz że włosy też, ale czerwona walizka niespecjalnie Mam szarą. Ale jakbyś kiedyś się jeszcze zastanawiała, to zazwyczaj chodzę w czarnym płaszczu, trochę rozkloszowanym, mam rozpuszczone włosy, jestem krasnoludkiem (162 cm) i mam minę jakbym chciała kogoś zabić Jakbyś kiedyś mnie widziała, szturchnij w ramię
Stary 2012-11-02, 15:40   #1589
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was będzie może wybierać się do Mohito w ten weekend, żeby skorzystać ze zniżki -30%? Po nocach śni mi się jedna marynarka a w moim Mohito nie było już rozmiaru
Szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy, ja właśnie wróciłam z zakupów.
Oto moje zdobycze - część z nich kupiona pod wpływem inspiracji dziewczynami z tego wątku

http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/sukienki/5
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/plaszcze/5 - tylko mój jest szary
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/buty/1
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/spodnice/6
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:55   #1590
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy, ja właśnie wróciłam z zakupów.
Oto moje zdobycze - część z nich kupiona pod wpływem inspiracji dziewczynami z tego wątku

http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/sukienki/5
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/plaszcze/5 - tylko mój jest szary
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/buty/1
http://www.mohito.com/#/produkt/jesien/spodnice/6
Szkoda, że nie napisałam wcześniej

Zakupy super . Bardzo podobają mi się kozaki, one są ocieplane?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości