Bandi Young Care, Krem złuszczający na noc

• 30 maja 2017 o 17:31
    Warto
    Miałam duży problem z zaskórnikami zamkniętymi, stostowałam ten krem codziennie na noc i rzeczywiście rano twarz była gładsza, niestety nie jest aż tak silny by całkowicie zwalczył zaskórniki dlatego polecam osobą które nie mają mega problemów choć i takim które zaczynają przygode z kwasami. Krem jest lekki, ładnie pachnie, szybko się wchłania i jest bardzo wydajny. Działa naprawdę dobrze. Na początku odczuwałam lekkie pieczenie ale to minęło z czasem. Nie musimy go stosować codziennie. Krem przyczynił się też do tego, że gdy rozpoczęłam kurację dermatologiczną mocnejszymi środkami, cera była już przygotowana i nie doznała zbyt dužego szoku po lekach i nie łuszczyłam się jak jaszczurka;) Być może jeszcze do niego wróce gdy zakoñcze leczenie, dla podtrzymania efektu.
    Zalety:
    • Polski
    • Łatwo dostępny
    • Skuteczny
    • Lekki
    • Wydajny
    Wady:
    • Dla mnie był za słaby
  • 13 stycznia 2017 o 21:09
    Godny polecenia
    Używałam chyba już niemal wszystko dostępne na polskim rynku, co tylko ma w swoim składzie kwasy. Co roku, już od wielu lat podstawą mojej zimowej pielęgnacji jest kuracyjka kwasami przy czym lubię bardzo zmieniać środki, ich stężenie i ph preparatu. Bandi wspominam bardzo miło i jeszcze po niego nie jeden raz sięgnę. Używa się go przyjemnie i choć stężenie AHA jest zaledwie 5% to muszę przyznać, że kilka pierwszych aplikacji było mocno odczuwalne i skóra piekła przez kilka minut. Szybko jednak się przyzwyczaiła a efekty jakie przynosi regularne stosowanie zdecydowanie wynagradzają początkowy dyskomfort. Przyjemnie działa. Eksfoliuje, nie podrażnia jakoś wybitnie, coś tam wysusza jak to kwas ale przy zachowaniu podstawowej pielęgnacji nawilżającej nie powinno być źle. Wpłynął u mnie na zmniejszenie się śladów i blizn potrądzikowych za co jestem mu niezmiernie wdzięczna. Ogólnie wpływa on na poprawę stanu skory, wygładza, matuje, zapobiega zmianom trądzikowym. Godny polecenia plusik za higieniczne opakowanie z pompką.
    kolia
    22 listopada 2016 o 14:28
    Alergizujący
    Po pierwszym użyciu dostałam uczulenia na całej twarzy, tzw. "kaszka". Wróciłam do niego po pewnym czasie, bo nie byłam pewna czy to na stówę jego zasługa. Niestety tak. Znów uczulenie...
  • 10 sierpnia 2016 o 15:28
    Fajny
    Po wyleczeniu trądziku miałam serię zabiegów z kwasami owocowymi usuwających przebarwienia i jako uzupełnienie kosmetyczka poleciła mi ten krem. Faktycznie zauważyłam poprawę i dobrze mi się go stosowało. Denerwował mnie jedynie zapach - naprawdę nieprzyjemny, jak jakiś odświeżacz powietrza na stacji benzynowej. Plusy: +delikatnie złuszcza pomagając pozbyć się przebarwień i niedoskonałości +nie przesusza skóry +przyjemnie nawilża +nie powoduje powstania wyprysków czy wągrów +bardzo wygodne opakowanie z pompką +szybko się wchłania +nie podrażnia, jest łagodny Minusy: -zapach -dostępność -cena Obecnie nie potrzebuję już kremu o działaniu złuszczającym ale na pewno kupiłabym go ponownie.
    U konsultantki
    Coco97
    10 maja 2016 o 13:24
    Uratował moją cerę :).
    Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, ale pod koniec zeszłego roku w okresie jesienno-zimowym zaczęło się dziać na mojej twarzy coś złego - wysyp pryszczy i zaczerwienień. Kupiłam ten krem za poleceniem konsultantki w drogerii i to był strzał w dziesiątkę. Uratował mnie zapewne przed wizytą u dermatologa. + SKUTECZNOŚĆ - mój problem szybko zniknął, a ponadto twarz wyglądała na zadbaną +Higieniczne opakowanie + Wydajność - starczył na około 3 miesiące stosowania raz dziennie -Po posmarowaniu szyi tym kremem dostałam w tej okolicy uczulenia, wiec lepiej pozostać przy smarowaniu samej buzi -Nie jest najtańszy -Dla niektórych minusem może być to, że podczas stosowania tego kremu nie należy się opalać