|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
ja też się mieszczę we wszystko, bo wręcz schudłam, a brzusia specjalnie jakoś nie widać odkąd wzdęcia mi przeszły ale wszystko sprawia wrażenie uwierające i mnie od tego potem mdli. więc nie ma zmiłuj się...ad 3)+4) toż jak ty taka drobna kobitka, to raczej te 15 kilo trzeba będzie liczyć. zależnie od budowy i wagi wyjściowej/ilości tłuszczyku i dolegliwości potem waga wychodzi... w ogóle jak któreś tam kobiety tyją tylko 4 kilo, albo w ekstremalnym przypadku praktycznie tyle co nic, to wynika to tylko z tego, że tracą całą kupę mięśni (to najpierw) i tłuszczu. na samo dziecko trzeba przyjąć około 3kg, wody płodowe dobre parę litrów też ważą parę kilo, samo łożysko, zwiększona ilość krwi w obiegu (podobno około 2 litry - znów 2 kilo)... nie ma co się czarować - to wszystko waży. jak się przytyje za mało nie mając wcześniej nadwagi, to ryzyko jest takie, że straciłyśmy mięśnie, które są bardzo ważne! jak chcemy utrzymać cały kręgosłup w dobrej formie? Cytat:
po czym się poryczałam i ... no... przeszło. a małż grzecznie przećwiartował kapuchę i poczekał, aż mi przejdzie ![]() a co do chusty, to ja jeszcze zobaczę... jak będę umiała wiązać i dzidzi się spodoba, a ja będę się dobrze z tym czuła, to będę stosować
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i pozytywnie zazdroszczę ja muszę czekać do następnej środy ![]() ![]() Cytat:
mam właśnie obawy co do techniki wiązania..2. Nie nooo.. to co piszesz jest aż nie do uwierzenia. Jestem w szooooku ja też mam, własnej roboty. Od mamusi i moje. W tym roku pierwszy raz zrobiłam sama
|
||
|
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowa ma 4 synów, a najstarszy brat Tżta też już dorobił się synka, ja też nie obraziłabym się za chłopca
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche masz rację co do tycia w ciąży. Trzeba podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem. Wiadomo, że nie chciałabym przytyć za dużo, ale nie mam zamiaru się jakoś katować, ograniczać i stresować... Moich ciężko wypracowanych mięśni nie chcę tracić
fizjoterapeuta mi powiedział, że gdyby nie to że mam tak "niesamowicie umięśnione plecy" to z moim kręgosłupem ciężko by mi było normalnie funkcjonować...
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy pojawi się pierwsza dziewczynka
|
|
|
|
|
#4657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Barszcz lubię, sama nie gotuję bo nie potrafię ![]() nadrobiłam tylko część bo nie mam na razie jak r4eszty.. ale w tym tyg. powinnam mieć więcej czasu to może będe na bieżąco ![]() U mnie mdłości się niestety w dalszym ciągu pojawiają
|
||||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Mój lekarz nie robi usg w 3d ani 4 d. I nie wiem czy powinnam się zapisywać gdzieś indziej? czy w ogóle nie robić takiego?
jak wy będziecie robić? |
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już zależy od tego czy chcesz zobaczyć Malucha dokładniej
|
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja bym tak samo zareagowała. Jeśli nie krzykiem Mój mąż już się nauczył, że musi moich instrukcji słuchać w 100% inaczej jest ![]() Cytat:
A ja na wino |
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
chyba każde piwo nawet bezalkoholowe ma w sobie alkohol
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli dodatkowy wydatek na przyjemność jaką jest zobaczenie swojego dziecka bardziej realnie, jest dla Was do zaakceptowania to czemu by nie![]() Dla mnie już te wszystkie wyniki,prenatalne a później połówkowe to są wydatki konieczne i chyba ostatnie jak na ciąże. Później się zacznie wydawanie kasy ![]() Witam się wieczorkiem. Objadłam się na kolację: 2 kawałki pizzy z podwójnym serem,sosem czosnkowym i keczupem, banan.. A teraz popijam zimną puszkę sprite i taaaakkk mi dobrze A że się zapytam czy Wy też tak macie,że nie dobrze Wam z głodu-jecie coś , macie uczucie już przepełnienia i najedzenia, a 5 min później znowu Wam towarzyszy uczucie jakby ssania i głodu? Nooo kurka wiem że już nic nie zmieszcze a uczucie mam takie jakbym nic nie jadła. Ehhh
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem ma, ale malutko. Mężuś pozwolił to jutro kupię ![]() Zrobiłam w lipcu nalewkę wiśniową. Tak mnie naszło i polazłam do słoika z łyżeczką, zjadłam wisienkę i wtedy zjawił się mąż. Myślałam, że mi z gardła wyciągnie to tylko wisienka, więcej jest w czekoladkach (tak to sobie tłumaczę).
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam żadnego alkoholu wolę nie tykać.
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-11-04 o 21:33 |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jadłam od 14tej, a jestem pełna............... pić mi się chce, jednak nie mam gdzie tego picia "wlać" ![]() a co do alkoholu w ciąży - moja mama będąc ze mną w ciąży miała straszne ciągoty do wina. przeraziła się, że jak jakaś alkoholiczka się zachowuje. lekarz jej pozwolił pół szklanki do obiadu pić, bo się okazało, że miała straszną anemię. a takie winko w towarzystwie mięsa może zdziałać cuda urodziłam się zdrowiutka, i - że tak skromnie powiem - najinteligentniejsza z mojego rodzeństwa ![]() xal, jedna wisienka nasiąknięta nie zaszkodzi. toż w kefirze tyle samo alkoholu jest ale wyobrażam sobie akcję twojego lubego - mój by pewnie tak samo zareagował, strasznie rygorystyczny potrafi być całe szczęście nic mnie do alkoholu nie ciągnie.
|
|
#4670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mąż też będzie nosił![]() Cytat:
póki co tez nic mnie nie rusza tzn. rusza ale nie na tyle, żeby sobie gracić w szafie, poza tym jak już poznam płeć to coś kupię a tak w ciemno to nie ma zabawyCytat:
|
|||
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łojej łojej właśnie opisałaś mój brzuch i moje uczucia, wiec nie jesteś sama. I to uczucie powoduje mdłości i taką hmm blokadę w przełyku i muszę zjeść mandarynkę, paluszka, winogrona. Cokolwiek bo inaczej idzie zwariować.
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale się od wczoraj rozpisałyście ![]() My niedawno wylądowaliśmy w domu Wczoraj spędziliśmy miły wieczór z siostrą męża i jej T., spaliśmy u nich, więc rano śniadanko w 5, a popołudniu pojechaliśmy do teściów i jadłam pyszne mocno czekoladowe ciasto ; przy okazji o dziecku dowiedziała się chrzestna męża i jej synowie , czyli wie już cała najbliższa rodzina ![]() No to biorę się za czytanie
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam spać dobrej nocki
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do alkoholu to w ogóle się nie biorę za niego, dziś kupiliśmy tiramisu ale jak poczułam ile tam wódy do podziękowałam dobranoc |
|
|
|
|
#4676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś znalazłam fajną ofertę na grouponie, za 90 zł chyba, i nie kupiłam - teraz żałuje, ale może się pojawi jeszcze, bo już dwa razy było. ale jak się zdecyduje na takie, to w nowym roku ![]() jeszcze mam nadzieję, że na badaniach w 20stym tyg będzie 3d, bo coś mi się obiło o uszy, że tylko pierwsze jest tam w 2d - muszę dopytać. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, Dziewczynki
Jestem w 7tc, ciąża jest zagrożona z powodu mięśniaków. Ale jestem dobrej myśli, bo lekarze są zdziwieni, że w ogóle jest. Ja też nie liczyłam na własne dziecko, jestem już po jednej poważnej operacji ginekologicznej, przygotowywaliśmy się z Mężem do adopcji a tu 3 miesiące po ślubie pojawiły się 2 kreseczki. I jak na razie wszystko jest dobrze, tylko mięśniaki trzeba obserwować. Ale zdarza mi się "wariować" z różnych niepokojów, typu opryszczka, czy farbowanie włosów Co jak widzę, nie tylko mnie się zdarza ![]() Na razie próbuję nadrobić cały wątek, a czyta się go jak pasjonującą powieść
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
A ja jeszcze chciałam sie przywitać i zmykam spać
![]() Ania, 25 lat, pierwsze dziecko, nie planowaliśmy jeszcze z mężem maleństwa, ale jest i już baaaaardzo sie cieszymy. Chociaz nie ukrywam ze dla mnie ta wiadomosc byla duzym zaskoczeniem...w momencie kiedy dowiedzialam sie o ciazy zmieniałam stanowisko w pracy na to wyczekiwane, o którym marzylam i wiadomo mialam zamiar wpaść w wir pracy !pracuje nadal ale nie wiem chyba juz niedlugo, z koncem listopada/grudnia wybierzemy sie na L4 bo brzuszek moze mi przeszkadzac i nie chce sie za bardzo obciążać pracą. Pracuje jako kosmetyczka. Termin mam na 2 maja 2013, a jutro juz 16 tydzień zaczynam czas szybko mija ale juz nie moge sie doczekac kolejnego usg...![]() Na usg w 12 tyg lekarz powiedział nam że on juz na 80%uwaza ze to dziewczyna Przekopie sie przez ostatnie strony watku w najbliższych dniach, a teraz zmykam spać. Dobrej nocy wszystkim przyszłym mamom życze
Życie zdobywa wartość dzięki miłości. nasz ślub 10.09.2011 Edytowane przez Ani@1987 Czas edycji: 2012-11-04 o 23:02 |
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze spokojnych 9 miesiecy ![]() Cytat:
Gratuluje ciązy i zycze spokojnych 9 miesiecy
|
||
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe koleżanki
Ja już w pracy od 7 ![]() odpukać od wczoraj nie mam napadów głodu i mdłości - oby to już było za mną ![]() miłego dnia dziewczyny !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

ale może być ciężko 
ja też się mieszczę we wszystko, bo wręcz schudłam, a brzusia specjalnie jakoś nie widać odkąd wzdęcia mi przeszły
ale wszystko sprawia wrażenie uwierające i mnie od tego potem mdli. więc nie ma zmiłuj się...

za wizytę i pozytywnie zazdroszczę
Skoro Tobie mija 100 dni to mi chyba też

ale ja bym tak samo zareagowała. Jeśli nie krzykiem 

to tylko wisienka, więcej jest w czekoladkach (tak to sobie tłumaczę).

; przy okazji o dziecku dowiedziała się chrzestna męża i jej synowie