Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 18:13   #961
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
One są dość podobne do siebie, nawet odcień mają zbliżony, ale ten nowy ma drobinki, których na twarzy nie widać (w sensie nie wyglądają jak takie drobiny) tylko taką ładną poświatę dają A ten marokański jest kompletnie matowy. Jeszcze nie wiem, który mi się bardziej podoba Ale tamten to było szaleństwo bo nie dość, że nie cegła to jeszcze matowy

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Nie są duże Na buzi praktycznie widoczne, taką poświatę bardziej dają niż takie drobinkowe bling bling
Chyba w końcu nie wytrzymam i kupię ten matowy Joko
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:18   #962
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madameFog Pokaż wiadomość
No właśnie nie wierzę, że tak idealnie pokrywasz całą płytkę paznokcia. Ja mam co prawda inny problem, bo ciągle łamię pazury przy maszynach drukarskich...
nooo jak sie 6 lat maluje nałogowo paznokcie to jest czas, by nabrać wprawy. I przebarwień płytki takich, że nie wychodzę bez pomalowanych
Stary 2012-11-08, 18:20   #963
_polly_
Zakorzenienie

Nie wiem co ze sobą zrobić, całe mieszkanie lśni i pachnie. Chyba poznęcam się nad Shelby i ją wykąpie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:20   #964
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
hym to chyba bym wolała mat jednak dobrze, że joko takie cudo ma a wiesz może jaka jest jego normalna cena?
Matowy na pewno koło 30 złotych, nie wiem jak ten, ale pewnie podobnie
Stary 2012-11-08, 18:24   #965
dimiti
Zakorzenienie

biorąc pod uwagę ich wielkość to jest git
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:29   #966
Karen15
Zakorzenienie

Napisałam do Firmoo e-maila z pytaniem o opłaty celne. Ciekawe co odpiszą
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:38   #967
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wszyscy piszą, że mają gdzieś ubóstwo innych i będą wydawać tyle ile chcą to dobrze, a jak ja mam wątpliwości to albo jestem zazdrosna, albo nachalna....
Mocnego tyłka życzę. Moi rodzice zawsze dawali innym, chociaż w życiu to oni sami tylko swoją ciężką pracą doszli do tego, co mają. Mama ciężko pracuje, nikt nie jest jej w stanie w tym odciążyć (oprócz mnie, ale ja mieszkam na drugim końcu Polski), jednak ciągle spotyka się z postawą roszczeniową. Bo przecież moja mama MA, a np. ciotki nie mają tego co ma moja mama. Sama ostatnio byłam świadkiem pewnej sytuacji, a później jeszcze mama mi się żaliła (bo moi rodzice tak mają, nie potrafią odmówić, a później ja słucham, że niekoniecznie sprawia im to taką radość). Generalnie mama dość niedawno oddała swojej siostrze kurtkę zimową, w zasadzie jedną z mamy ulubionych. No ale skoro ciotce się spodobała, a mama ma już inne, to dlaczego miałaby siostrze żałować. Z racji tego, że jednak było ciepło, to ciotka kurtki nie nosiła. Przy ostatniej wizycie ciotka do mojej mamy powiedziała, że musi jej kolejną dać. Na pytanie mojej mamy, co zrobiła z tą ostatnią kurtką, ciotka powiedziała, że no by chciała już kolejną, bo tamtą ma już przecież tyyyyyyle czasu... A prawda była taka, że ciotka usłyszała, że druga ciotka (siostra taty) dostała nowiutką kurtkę teraz (tu może nie było bezpośredniej postawy roszczeniowej, ale ględzenie, że zima idzie, nie ma w czym chodzić, a córka przysłała z Anglii za dużą i za cienką kurtkę).

Ja ze swojej strony byłam nauczona oddawać swoje rzeczy. Co mi się znudziło szło bez żalu dla innych. I w zasadzie cieszyłam się, że mogę pomóc komuś kto ma mniej. Jednak gdy zaczęto mi przekazywać przez osoby pośredniczące w wymianie, że mam już teraz natychmiast znowu dawać. I to jeszcze konkretne wymagania, to stwierdziłam, że nie dam więcej i już. Bo ja dawać nie muszę. Nienawidzę postawy roszczeniowej.

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
oj co za szkoda...
ja szykuję się na sprzątanie na sobotę... normalnie już mnie skręca jak pomyśle...
Ja mam prawie wszystkei ciuchy na podłodze. Muszę je poukładać i powkładać do szaf (dobrze, że to co wiszą już tam są), posprzątać dom. Dobrze, że chociaż obiad na jutro i kibelek już prawie gotowe.
Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
dzieki!
wychodzi na to że szef wyjechał
uf. teraz kilka dni spokoju... i wcale mnie nie przeraża wizja, że zostałam z tym majdanem totalnie sama jest mi o wiele, wiele lepiej niż wczoraj.... przynajmniej kilka dni będzie święty spokój.
I na dobre wyszło.
Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
stuknęło mi 650 obserwatorów!

Cytat:
Dimiti - zdjęcie bronzera especially for you
Ładne ma to tłoczenie!
Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
nooo jak sie 6 lat maluje nałogowo paznokcie to jest czas, by nabrać wprawy. I przebarwień płytki takich, że nie wychodzę bez pomalowanych
Ha, ja kiedyś malowałam lepiej niż teraz. Chyba za dużo rzeczy robię na komputerze, a zbyt mało pierdółek ręcznie.
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nie wiem co ze sobą zrobić, całe mieszkanie lśni i pachnie. Chyba poznęcam się nad Shelby i ją wykąpie.
Chodź i posprzątaj mój świat!
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:40   #968
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Uffff... ok, na dziś koniec wprowadzania poprawek kosmetycznych na blogu.
Pewnie są nawet niezauważalne, ale ja widzę różnicę
Chciałam jeszcze zmienić wygląd paska ze stronami, ale to już dla mnie wyższa szkoła jazdy i nie dałam rady
Stary 2012-11-08, 18:46   #969
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
teraz możesz wpaść posprzątac do mnie!
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:52   #970
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Gratulacje! Ja też się dołożę, ostatni post super.
przed publikacją tej notki zastanawiałam się, czy w ogóle to zrobić... mam taki pomysł, aby raz na jakiś czas dodawac notki w tym stylu - niekoniecznie włosowych - np. inspiracje makijażowe, mieszkaniowe i ubraniowe DIY itp. ale widzę, że chyba podobają się takie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Gratuluję to niedługo będzie 666

właśnie obkupiłam się w cienie Inglot i paletki od Krzykli

Edytowane przez moniak85
Czas edycji: 2012-11-08 o 18:51
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:52   #971
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Mocnego tyłka życzę. Moi rodzice zawsze dawali innym, chociaż w życiu to oni sami tylko swoją ciężką pracą doszli do tego, co mają. Mama ciężko pracuje, nikt nie jest jej w stanie w tym odciążyć (oprócz mnie, ale ja mieszkam na drugim końcu Polski), jednak ciągle spotyka się z postawą roszczeniową. Bo przecież moja mama MA, a np. ciotki nie mają tego co ma moja mama. Sama ostatnio byłam świadkiem pewnej sytuacji, a później jeszcze mama mi się żaliła (bo moi rodzice tak mają, nie potrafią odmówić, a później ja słucham, że niekoniecznie sprawia im to taką radość). Generalnie mama dość niedawno oddała swojej siostrze kurtkę zimową, w zasadzie jedną z mamy ulubionych. No ale skoro ciotce się spodobała, a mama ma już inne, to dlaczego miałaby siostrze żałować. Z racji tego, że jednak było ciepło, to ciotka kurtki nie nosiła. Przy ostatniej wizycie ciotka do mojej mamy powiedziała, że musi jej kolejną dać. Na pytanie mojej mamy, co zrobiła z tą ostatnią kurtką, ciotka powiedziała, że no by chciała już kolejną, bo tamtą ma już przecież tyyyyyyle czasu... A prawda była taka, że ciotka usłyszała, że druga ciotka (siostra taty) dostała nowiutką kurtkę teraz (tu może nie było bezpośredniej postawy roszczeniowej, ale ględzenie, że zima idzie, nie ma w czym chodzić, a córka przysłała z Anglii za dużą i za cienką kurtkę).

Ja ze swojej strony byłam nauczona oddawać swoje rzeczy. Co mi się znudziło szło bez żalu dla innych. I w zasadzie cieszyłam się, że mogę pomóc komuś kto ma mniej. Jednak gdy zaczęto mi przekazywać przez osoby pośredniczące w wymianie, że mam już teraz natychmiast znowu dawać. I to jeszcze konkretne wymagania, to stwierdziłam, że nie dam więcej i już. Bo ja dawać nie muszę. Nienawidzę postawy roszczeniowej.

Chodź i posprzątaj mój świat!
Też zawsze oddawałam swoje rzeczy, czy to ciuchy, czy kosmetyki. Zazwyczaj kuzynkom. Jednak jedna z nich się rozochociła i jak nie chciałam jej czegoś oddać, to po jakimś czasie pożyczała i już tych rzeczy nie widziałam.
Było tak z butami, których ja jeszcze nie miałam okazji ubrać, ale ona szła na imprezę, to pożyczyłam. I ze spodniami. Zapomniało mi się o nich na jakiś czas, dopóki nie pokazała mi się w nich przerobionych na krótkie spodenki.
Zapytałam się co ona zrobiła z moimi spodniami. Usłyszałam:" No co, tyle czasu leżały u mnie, to je przerobiłam, bo nogawki były trochę za krótkie".
Koleżanka też jej pożyczyła trochę ciuchów i nie odzyskała.
Ostatnio chciała ode mnie książkę pożyczyć. Nie pożyczyłam, bałam się, że przerobi ją później na papier toaletowy.

Mogę posprzątać, potrzebna jest mi do tego tylko głośna i ciężka muzyka.

Stary 2012-11-08, 19:02   #972
Takajakaya
Wtajemniczenie

Poczytałam te wasze wypowiedzi odnośnie zakupów kosmetycznych i od razu mam ochotę na lakiery, które od dawna chcę mieć :P Ja zarabiam i nie powinno być mi szkoda, ale jest...nawet te 15 zł na lakier. Może zamiast zakupów jedzeniowych zacznę kosmetyczne? Np. zamiast na batona wrzucę do skarbonki na kosmetyk który bardzo chcę mieć? Byłoby to ciekawe rozwiązanie i tylko korzystne dla mnie :P

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:03   #973
xaggg
Raczkowanie

Cytat:

ok, już układam playlistę!!
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:17   #974
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Z mojego bloga można teraz dzwonić na policję (997)

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:19   #975
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość

ja jestem może dziwna i wypiszecie mnie z wątku, ale szkoda mi wydać pieniądze na lakier droższy niż 3 zł, bo jak sobie pomyślę, że po 2-3 dniach zechcę zmyć, albo następnego dnia, bo do stroju mi nie będzie pasował to mnie coś trafia, poza tym najlepiej czuję się w bezbarwnym lub czerwonym lakierze, więc reszta gości u mnie raz na jakiś czas
Ja mam lakiery o różnych cenach od safari po 4,50 do opi przepłaconego w douglasie za 49 zł.
Ale stówki to na pewno bym nie dała, chyba że znalazłabym kolor- ideał.

Każdy kupuje to co lubi Kiedyś tanie lakiery mi się kojarzyły z takimi perłowymi jak u starszych pań, ale przecież wcale tak nie jest.
A safari dobrze mi się maluje, pędzelek jest dobrze zrobiony- chociaż dla moich paznokci dobry.

Co polecacie z lakierów szybkoschnących? kiedyś używałam astora 60sek , ale niestety pogorszyła się jakość i kiedyś lakier nawet doby nie przetrwał, więc podziękowałam.
A jakiś by mi się przydał.

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
To ja tak w skrócie na tematy z ostatnich kilku stron. Świece zmieniajace kolor - każdy rossman, air wick multicolor się nazywają. Em pisze że jej się zepsuła, to chyba jakiś mega pech bo ja mialam trzy i nic się z nimi nie działo, zmieniały kolory. Wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=yjFlZ...eature=related przy czym na żywo nie widać tego jasnego koła koloru. Rozpracowałam taką świeczkę i są tam trzy diody: czerwona, zielona i niebieska i palą się na zmianę
ocząpląsu bym dostała, wolę zwykle świeczki

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość

Blog Pinkoholiczki

.
dzięki, pędzę spojrzeć

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
a gustu nie kupi się za żadne pieniądze.
Dokładnie

Tak samo z makijażem- można sobie nakupować kosmetyków i za 20 tysięcy, ale jak ktoś nie ma wprawy w makijażu to niewiele mu to da, bo trzeba też wiedzieć jak dobrze nałożyć bronzer, jakie kolory cienii wybrać i jak je nałożyć i rozetrzeć, jakie kolory są dla nas dobre, a w jakich wyglądamy choro.

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość

ja to bym chciała miec 1500 obserwatorów

więc tego Ci życzę

I obstawiam, że to już niedługo, bo po pierwsze jest co u Ciebie poczytać, a po 2 od pewnej ilości obserwatorów to już znacznie szybciej rośnie, jakoś to tak pewnie działa na ludzi- o tyle osób obserwuje, więc pewnie warto.

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37494079]

Ale Wam zazdroszczę tego spotkania dzisiaj Bawcie się dobrze
Jednak z tego naszego nieformalnego spotkania blogerek jest kilka zdjęć, ktoś tu o nie pytał, więc wstawiam

Ja to ta, co się tak nachyla nad Bogusią [/QUOTE]

Najpierw myślę- galeria Krakowska, a potem że to Bałtycka, bo inny układ sklepów.

Te półprodukty to były przyniesione na wymianę?

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Weszłam na jej bloga i prawie oczopląsu dostałam Pudru za 600zł na pewno bym nie kupiła, podobnie jak cieni wysokopółkowych (sama mam Lancome i ani razu ich nie użyłam), ale takie zestawy miniatur jakie dostaje do zakupów z chęcią bym przytuliła
aż takie niefajne Ci się wydają te cienie?
Ja mam jedne (poczwórne) i złe nie są, ale też nie najlepsze na świecie.

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
ja też

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja mam właśnie najbliżej do Kauflandu i Biedry, zaraz potem Lidl i koniec. Więcej marketów w naszej dziurze nie uświadczysz nie ma się gdzie lansować

W sumie lubię tam kupować owoce, warzywa, bo nieraz są ładne promocje I często opłaca się spojrzeć na artykuły przemysłowe - dobre jakościowo a tanie.
Opiekacz mam z Biedry już kilka lat i nic się z nim nie dzieje, blender mam z Lidla i również póki co bardzo go sobie chwalę (ach te koktajle).

Ja w lidlu kupiłam parę rzeczy za połowę internetowej ceny- suszarkę, masażer do stóp- tak więc warto spoglądać do gazetek i spojrzeć czy czegoś ciekawego nie ma.

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość

bo z tą szlachetną paczką to często jaja są jak berety ale o tym się nie mówi - i ludzie są nieuczciwi tak samo Ci co dostają jak Ci co dają
Jak widzę ludzi, którzy mimo wielkiej biedy produkują (bo normalnie się tego inaczej nazwać nie da) następne dzieci to mi witki opadają, a potem znowu- daj pani/panie, daj!

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Dla mnie to też jest kwestia przesytu. Sama mam przesyt ziają. Testowałam mnóstwo ich produktów, zwłaszcza tych szeroko polecanych i ani jeden moim zdaniem się nie nadaje do niczego więc posty o ziaji omijam. I essence mnie zaczyna denerwować bo ostatnimi czasy nic mi się nie sprawdziło na tyle żebym używała faktycznie.
A co do butów dla dzieci z allegro to myślę że jednak chodzi o to że człowiek się takich rzeczy nie spodziewa na blogach kosmetycznych
Jeśli o ziaję chodzi- żaden krem do twarzy by mi stamtąd nie odpowiadał, ale lubię parę ich rzeczy- żele pod prysznic np kozie mleko, kakaowy; szampony też niektóre są dobre.
Coś z maseł się znajdzie czy serii ziaja rebuild.

Z essence też są rzeczy które lubię- jak lakiery, niektóre rzeczy z limitek. Za to nie lubię ich tuszy, pudrów itd.

Cytat:

zmieniając temat co fajnego teraz czytacie wieczorami? po za blogami??
ja jetem gazetoholiczką, więc różne babskie czasopisma

A z książek kupiłam ostatnio nową E.Giffin i dziś/jutro się za nią zabiorę.

Cytat:

mnie właśnie bardziej kolorówka ale ja ogólnie na widok koloróki dostaję małpiego rozumu uwielbiam się maziać, jak wychodzę z Sephory czy MACa to jak dziecko z piaskownicy wyglądam, umorusane ale szczęśliwe )

Dla mnie jedna z podstaw w kosmetykach to zapach, dlatego bardziej właśnie pielęgnacyjne mnie kręcą.
Albo też lubię się samoobmacywać po skórze jak jest gładka po jakimś olejku.

W kolorówce to ja łatwo ginę Mogę powiedzieć, jakie mam szampony i balsamy ale drugi taki sam cień potrafiłabym kupić

W ogóle wybranie dobrego podkładu czy bronzera to dla mnie więcej męki niż przyjemności- cieszę się jak już znajdę co chcę, ale samo chodzenie za tym to rozrywką nie jest.

Za to wśród balsamów i olejków mogę buszować i buszować.

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja zawsze każdą kolorówkę chętnie oglądam

co do pogrubionego - uwierz mi, że dla wielu osób z którymi mam kontakt taniec nie jest ani ambitny ani przyjemny i już prędzej zrozumieliby kupowanie kosmetyków... Ja osobiście ie mogę przeboleć nad czymś takim (tym bardziej, że mam takie osoby w najbliższym otoczeniu), bo dla mnie taniec jest jak powietrze - przez to przestałam chorować w tym roku, bo jak mnie rozłożyło i 2 tygodnie nie mogłam chodzić na treningi to myślałam, że mnie rozniesie
Może tacy jak ja- że ruch nie jest dla nich przyjemny
A dla mnie samo to, że chcę się w zimno wyjść poruszać zamiast zalec z drinkiem na kanapie to już jest ambitne

W ogóle niektórzy pojeżdzą na rowerze- tak konkretnie, nie 5 km po równej drodze albo ostro poćwiczą to mówią jakiego to powera nie mają. Normalnie mi coś chyba w mózgu nie styka.
U mnie po większym wysiłku pierwszą myślą jest- fuck, łeb mokry a ja dopiero co rano myłam włosy.
Potem schodzi ze mnie zmęczenie i może potem przez chwilkę dobrze się czuje.

I próbowałam różnych sposobów na poruszanie się i żaden mnie nie uszczęśliwia
Ruszam się tylko, żeby nie być oklapniętą po całości, ale zawsze jest to dla mnie nudne i męczące.
Już wolę się poruszać przy konkretnych porządkach, wtedy chociaż się tak nie nudzę.

A spacery to dla mnie mordęga z innego powodu- za wolno się krajobraz zmienia, jeszcze jak to nowe miejsce to fajnie się idzie, ale jak się trasą szło 50 razy to mną skręca. Ja lubię zawsze coś albo czytać albo chociaż oglądać obrazki w gazecie, jak tak się muszę wyciszyć i tak po prostu iść to chora jestem.
I mało kto mnie w tym rozumie.

Tak samo jak nie wyobrażam sobie jechać gdzieś pociągiem i tak po prostu siedzieć i patrzeć się na kogoś kto siedzi na przeciwko.

A jeszcze odnosząc się do Twojej wypowiedzi- ludzie regularnie ćwiczący mają coś takiego, że są od tych ćwiczeń uzależnieni i jak trafi im się kontuzja czy choroba to ich nosi na wszystkie strony świata.
Ale takiego uzależnienia to ja zazdroszczę :P

Cytat:
Hej
Ale mi sie nic nie chce, cały dzień mi zleciał jakoś tak leniwie, dobrze że chociaż posta na bloga dodałam i chyba znalazłam idealne tło do zdjęć jasne, mam nadzieję estetyczne i zimowo- jesienne
ja tam udaję, że jest inna pora roku i na pewno nie kupię do wnętrz jakiś typowo jesiennych dodatków- typu coś z liści/sztucznych liści do powieszenia, albo światełek-śnieżynek

Wystarczy mi szarości za oknem, poza tym kolorów mi trzeba.

Podrukowaliśmy zdjęcia z piaskiem, zielenią, błękitną wodą i będziemy obwieszać to i owo.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:26   #976
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Cześć
Zapraszam Was na mojego nowego bloga: http://edzia-mojczas.blogspot.com/
Dopiero zaczynam ale chciałabym prosić Was o wsparcie
Będę starała się pisać tam o wszystkim co przyjdzie mi do głowy oraz o kosmetykach, włosach, makijażu
Tak więc zapraszam
trochę nie czaję takich postów, tu nie jest tablica ogłoszeń, a miejsce na dyskusję.

Każdy by chciał pewnie być dodany do blogrolli blogów z wielką ilością wyświetleń i mieć dużo odwiedzin od tak.
Nie ma łatwo:P

Cytat:
Też sie na tej stronie wczoraj zasiedziałam
Gdyby mi ktoś tknął lakiery do paznokci zabiłabym
Ja bym pewnie nie zauważyła braków A mam mniej od Ciebie, chociaż trochę jest.
Bo z 10 mam w komodzie, reszta schowana póki co- bo miałam wybrać czym będę malować, a co schować, bo tak to się źle szuka pośród tony lakierów.
Także zauważyłabym może tylko brak ulubionych kolorów i to po jakimś czasie

Ogólnie nie mogę siebie nazwać lakieroholiczką- po prostu wiecznie tylko szukam odcieni idealnych.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37477560]Cześć, małpiszony

Kurde, Original Source zepsuli mi jutrzejszą niespodziankę i pokazali nowe zapachy żeli :<

[/QUOTE]

No są w rossmanach już od paru dni, ja się póki co nie skusiłam, bo mam wiele innych do wykończenia.

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość

a na blogu dziś moja olejowa kolekcja - zastanawiam się czy taka ilość to już nie jakieś szaleństwo
Moim zdaniem nie, ale mogę nie być obiektywna bo lubię wszelkie oleje- zarówno takie solo jak i różne gotowe mieszanki i uważam, że nigdy dość (no do czasu kiedy wszystkie się zużywa pilnując ile czasu od otwarcia mogą stać)

Dorobiłam się w końcu sławnego oleju z paczulą z alverde, zobaczymy jak on zadziała.

Oleje lubię za to, że można je wszechstronnie zastosować (no większość, bo te typu heenara już mniej)- do olejowania skalpu i długości, do dodawania do odżywek/masek, do oleju pod prysznic żeby był mniej wysuszający, do kąpieli, do smarowania ciała.
Więc łatwo taki produkt skończyć- jak nie będzie pasował do pierwotnego celu czyli np twarzy/włosów to się doleje do kąpieli i będzie miało miłą w dotyku skórę.

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37479898]

Zapach Cię zabije Ale efekty super

[/QUOTE]

O ile się z nią nie zasiedzi i nie wyschnie na wiór, zawsze pilnuję zmywania maseczek, ale tym razem tak się zaczytałam w czymś, że się nie udało.

Cytat:
to znaczy dla mnie, że tak naprawdę tej diety nie potrzebują tylko dla picu tak mówią, że chcą się odchudzać i chcą się odchudzać... Ale nie twierdzę - sama tak kiedyś miałam. Aż się doprowadziłam do takiego stanu, że albo wóz albo przewóz... ale napisałam o tym w sumie tylko tutaj, nawet dobrych zdjęć przed nie zrobiłam żebym się mogła nimi potem pochwalić bo sądziłam że nie dam rady schudnąć

ale to Ty tak masz, a są ludzie, którzy rzucą a potem jakby nigdy nic dalej robią po swojemu... to pewnie tak jakbym rzuciła hasło, że zapuszczam włosy... pewnie bym się po dwóch miesiącach poddała

a ile Ci się udało zrzucić?
Ja największą metamorfozę przeszłam w... podstawówce, no niestety mieszkanie z jedną babcią piętro niżej i druga blisko nie wyszło mi na dobre i 'trochę' mi się ważyło.

Ja się po prostu oduczyłam obiecywania sobie rzeczy, kiedy już w momencie obiecywania wiem, że nie mam motywacji ani chęci.
Więc w sumie takie obietnice, które składam przy ludziach to dodatek, bez dobrej motywacji na początek by się nie udało

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
ja jestem bardzo nieczuła na takie akcje, w WOŚP zawsze biorę udział odkąd siostra mojej przyjaciółki dostała jakiś tam aparat do mierzenia cukru chyba (choruje na cukrzycę od 6 r.ż.). W inne akcje/fundacje trudno mi uwierzyć tyle jest oszustów czasem kliknę pajacyka, ale nie jest to dla mnie kwestia życia i śmierci, a krwi nie mogę oddawać, chociaż bardzo bym chciała, więc mam nadzieję, że niedługo się to zmieni
Ja znowu mam alergię na wośp, ale nie z powodu samego wośpu co zachowań ludzi.
Cały rok nikomu nie pomożesz- no problem, nie wrzucisz piątaka na wośpie do puszki- Ty zła istoto!'

Naprawdę się niektórym zdaje, że są tacy dobrotliwi, ok fajnie że wrzucą, każda złotówka się liczy, ale niech nie robią z tego takiego wydarzenia...

Szczerze mówiąc to w tą styczniową niedzielę, kiedy jest wośp jak nie muszę to nie wychodzę

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493382]
W temacie Afryki polecam - http://www.hotmoney.pl/artykul/czy-p...e-ma-sens-7978[/QUOTE]

Od dawna o tym trąbią, ale niestety nadal to nie do końca dociera do niektórych.

Cytat:

heh w usa by mi pasowało mieszkać, zarobki lepsze, kosmetyki tańsze a jak mi coś nie pasi to mogę oddać
Ja bym w Stanach mieszkać nie chciała
Mnie się ten kraj kojarzy z aresztem na własne życzenie, a wpuszczają jak do raju.

Mnie Hiszpania by wystarczyła. Wolałabym Anglię, bo łatwiej językowo, jednak wolę południe, niż północ, chociaż słonecznie jest.

<3 <3 <3
Stary 2012-11-08, 19:26   #977
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
piękny jest!! żal używać, żeby wzorek nie zniknął
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Nie przyszło mi to do głowy ale będę wiedzieć na przyszłość jak ktoś mi będzie na ręce patrzeć

W ogóle ostatnio coś mam szczęście na kasjerki w Biedrze - zagadują mnie Czyżby koleżanki szukały Jedna o warunkach atmosferycznych i drogowych, druga o świeczkach, podejrzana sprawa
O, a w Aldiku znowu mam "szczęście" na babcie - też mnie zagadują. Dziś kupowałam świeczkę, która podczas palenia zmienia kolory. Babcia też brała jedną i mi się zwierzała, że ją postawi na stole i zapali jak ksiądz po kolędzie będzie chodzić
O, a w lumpku kiedyś obca baba mi z kurtką doradzała.... Ta nie, a ta leży idealnie, a ile kosztuje? A w tej ślicznie, niech Pani bierze! A może taka, w takim kolorze...bla bla bla... niech się Pani dobrze nosi, do widzenia
Czy tylko ja spotykam takich dziwnych ludzi he?
Nie.
Ale ja często mam bardzo nieprzyjazny wyraz twarzy i święty spokój
Ale jak mam pogodniejszy to zagadują.
Nie wiem czemu też ludzie myślą, że się jedzie jednym przedziałem w pociągu to trzeba rozmawiać, albo taksówkarze tak samo. Powie się do sądu- to już pierwsze pytanie co się nabroiło, jakby nie można było iść po zaświadczenie o niekaralności np. Odpowiem kiedyś, że ' a wiem, sprawa w klimacie Katarzyny W.'

A starszym osobom często się nudzi- szczególnie kobietom, bo często mąż żyje krócej, albo i tak się z nim pogadać nie ma; dzieci i wnuczki też zaglądają od święta.
Dlatego też niektóre starsze osoby wychodzą z psem/do sklepu 20 razy dziennie, byle kogoś spotkać i porozmawiać.
Teraz wokół mnie akurat mam ludzi w wieku 30-40 mniej więcej, ale pamiętam takie historie z innych miejsc, o której by się nie wyszło to dało się spotkać.
Albo gościa, który był taksówkarzem i nawet jak podjechał to długo potrafił siedzieć w aucie, byle chyba tylko nie iść do żony.
A ludzie jak łatwo wymyślają ploty to koniec, wystarczy chwilę stać pod drzwiami po zadzwonieniu domofonem to już ktoś 'co? nie chce wpuścić?' O matko nie każdy umie latać, a do łazienki też chyba można iść.

Mnie bardziej faceci spokoju nie dają, cytuję hity:
*pociąg do wawy, pełny przedział, pytam się gościa czy może nie woli zmienić miejsca, gdzie będzie jechał przodem do kierunku jazdy, bo większość ludzi tak lubi, a ja uwielbiam właśnie jechać tyłem do kierunku jazdy; no to uznał to za podryw i jakieś teksty, że 'ale w razie mocnego panowania to ja na panią polecę' i w ogóle zaczęły się w przedziale rozmowy że faceci to lubią jak jest ugotowane i poprasowane bo oni głowy do tego nie mają, coś tam mówił jak to mu się podobają młodsze kobiety(nie był jakiś bardzo stary, no może z ja wiem 36 ani brzydki, ale w sumie nic w związku z tym), nie wiem czy to zgasiłam, ale jak widać to, że ktoś nosi garnitur jeszcze nie oznacza, że jest na poziomie
*a po co kurierem wysyłać ja to Pani osobiście przywiozę+maślane oczy - jak uzgadniałam coś o dokumentach, żeby zebrać to to i to i wysłać
* oglądam gazetę w pociągu- cosmo chyba i były zdjęcia bielizny i słyszę pytanie jaką ja noszę

A co dopiero ma moja koleżanka- długie blond włosy, krótkie spódniczki nosi- ją to już 'największa elita' zaczepia.

Chociaż szczerze mam wrażenie, że tacy pracownicy od dróg i chodników to tak chcą robić wszystko, byle nie wykonywać pracy, że każdą młodą dziewczynę by zaczepili.
Niewiele im czasem trzeba do rozrywki- chcą jakąś zawołać to wymieniają 20 imion kobiecych i liczą, że zgadną...

Więc, że tak Ci powiem, lepiej jak babcie zagadują o świeczki niż takie coś

Albo trzeba powrócić do stylu- 'czerń i mrok' wtedy ew krzyczą różni ludzie 'Szaaatan'

Cytat:
5 h to za mało - ale ja mogę i tak tylko od święta używać bazy bo po 2x pod rząd jest wysyp i już i aż strach próbować innych testować

No te silikony w bazach potrafią nieźle namieszać.
Ale kwestia późniejszego oczyszczania, jak się dobrze dobierze metodę i kosmetyki może się okazać, że jednak nie taki podkład/baza straszne.

Ja kupiłam teraz pierwszą bazę, wcześniej miałam takie serum, które ze względu na skład było dobrą bazą.

Mam nadzieję, że wszystko będzie po mojej myśli i nie zmasakruje sobie twarzy.

Czekają też na mnie próbki z meow- jakieś różne produkty do wykańczania.

Najgorszą rzeczą w kolorówce jest dla mnie talk- o ile jeszcze bronzer, który stosuję na inne warstwy może być, tak podkłady z talkiem odpadają zupełnie- świecę się jak psu nie powiem co po 2 godzinach.
Aż kiedyś przez to grzywkę zaczęłam zapuszczać, jak jeszcze nie wiedziałam od czego to.

Cytat:
Mam jakiś zły dzień, albo złe dni, bo ostatnio po mojej głowie kołatają się myśli, żeby sobie dać spokój z blogowaniem, przynajmniej na jakiś czas
Z jednej strony szkoda, bo lubię zaglądać
A z drugiej nie ma co blogować na siłę, bo wtedy możesz się bezsensownie zrazić do końca.

A o jak długiej przerwie myślałaś?

Cytat:
właśnie dlatego napisałam o tej z thebalm normalnie kosztuje chyba 80zł, ale często robią -50% na wszystko więc za 35zł można nabyć
Ja chciałam z the balm rozświetlacz, ale coś ciężko na niego trafić, niedawno pytałam, ale podobno cieszy się wielką popularnością i szybko schodzi.
A też nie będę co chwilę zaglądać czy jest.

To na bazę też spojrzę przy okazji. Najlepiej właśnie jak będzie promocja.

Cytat:
I w ogóle, jest promo w Biedronce. Czupa-czupsy za 45gr.
Chyba to stała cena nawet będzie
Tylko nie ma mojego ulubionego smaku-waniliowego- ale te spotykam tylko w realu i tesco i to nie zawsze

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jak kilka miesięcy temu pierwszy raz trafiłam na piekielnych, to przez tydzień siedziałam na nich od rana do wieczora.
Ja się zastanawiam ile historii jest prawdziwych, a ile to przerobione kawały i miejskie legendy.

Ja unikam takich stron, bo czasem jak się ma dużo do zrobienia to dobrze się je przegląda, a następnych marnowaczy czasu nie potrzebuję.

Cytat:

dyskusja ostra, ale nie aż tak "chamska" jak się nieraz widzi. Niestety to prawda, że niektórych nie stać i wiele robią, żeby wiązać koniec z końcem, ale jeżeli ktoś ma $ i chce je wydawać to niech wydaje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ten kto ma i zawsze miał nie zrozumie tego kto nie ma- i nic z tym się nie zrobi, chyba, że sytuacja takich osób się zmieni.
Nie do końca. Zrozumieć może, ale to nie znaczy że będzie popierał ich komentarze i zaglądanie do portfela.

Jak pisałam rozumiem komentarze typu 'moim zdaniem ten podkład nie jest wart 200 zł, miałam próbkę i wart to jest może 2o zł, mam inne typy' są ok, ale wyrzucanie innym, że wydają, a inni nie mają już nie.

Może mam jakieś uczulenie, bo znam trochę osób, które mówią- chciałabym robić takie zakupy duże jak Ty, chciałabym mieć takie wakacje jak Ty, tak mieszkać bla bla bla.
A same nie robią w życiu nic, żeby je zmienić Oczekują, że praca sama spadnie- od razu dostaną 20 tysięcy bez wykształcenia i doświadczenia, a życiową mądrością też nie grzeszą.
Bo by trzeba wstawać rano, nie byłoby piwka w środku tygodnia, do tego w piątek można by wieczorem być w pracy, albo nie miałoby się siły iść bawić- same tragedie.

Poważnie, do niektórych dotrzeć nie może, że człowiek był w piątek tak zmęczony, że poszedł spać o 21 zamiast do pubu.

I ludzie też mają jakieś dziwne dla mnie pojęcie, że jak kogoś stać na drogie ubrania i kosmetyki to automatycznie ma szczęśliwe życie, bo przecież innych zmartwień nie ma na świecie.

<3 <3 <3
Stary 2012-11-08, 19:30   #978
Aniusia1408
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Poczytałam te wasze wypowiedzi odnośnie zakupów kosmetycznych i od razu mam ochotę na lakiery, które od dawna chcę mieć :P Ja zarabiam i nie powinno być mi szkoda, ale jest...nawet te 15 zł na lakier. Może zamiast zakupów jedzeniowych zacznę kosmetyczne? Np. zamiast na batona wrzucę do skarbonki na kosmetyk który bardzo chcę mieć? Byłoby to ciekawe rozwiązanie i tylko korzystne dla mnie :P
też myślałam nad takim rozwiązaniem
że zamiast na jakąś przyjemność typu np.słodycze to do skarbonki i za jakiś czas można coś fajne go sobie kupić

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:32   #979
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

aż takie niefajne Ci się wydają te cienie?
Ja mam jedne (poczwórne) i złe nie są, ale też nie najlepsze na świecie.

Pigmentacja na poziomie Sleeka, chociaż są miło satynowe. Ale mam też wypiekane cienie z MUFE i też ich nie używam

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:38   #980
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
też myślałam nad takim rozwiązaniem
że zamiast na jakąś przyjemność typu np.słodycze to do skarbonki i za jakiś czas można coś fajne go sobie kupić
Ciekawe jak długo byśmy w tym wytrwały

Dziewczyny jakie Esiaki polecacie? z Tych delikatnych kolorów.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:38   #981
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Dimiti - zdjęcie bronzera especially for you
Asiu, bronzer piękny!!!
Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
W Odolanowie - z tego co wiem to ludzie nadal polują i jest pełny parking
a proszę nie wiedziałam )

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
I na dobre wyszło.

!

Cytat:
Też zawsze oddawałam swoje rzeczy, czy to ciuchy, czy kosmetyki. Zazwyczaj kuzynkom. Jednak jedna z nich się rozochociła i jak nie chciałam jej czegoś oddać, to po jakimś czasie pożyczała i już tych rzeczy nie widziałam.
Było tak z butami, których ja jeszcze nie miałam okazji ubrać, ale ona szła na imprezę, to pożyczyłam. I ze spodniami. Zapomniało mi się o nich na jakiś czas, dopóki nie pokazała mi się w nich przerobionych na krótkie spodenki.
Zapytałam się co ona zrobiła z moimi spodniami. Usłyszałam:" No co, tyle czasu leżały u mnie, to je przerobiłam, bo nogawki były trochę za krótkie".
Ostatnio chciała ode mnie książkę pożyczyć. Nie pożyczyłam, bałam się, że przerobi ją później na papier toaletowy.

zabiłabym.
bezczel totalny...

jak ciężka ta muza?

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:47   #982
lele
Zakorzenienie

Cytat:

Głośna już jest, ciężkiej jeszcze nie, ale jak posprzątasz to i taka może być
A co do kuzynki, to jakaś katastrofa!

Cytat:
To dobry pomysł, na mnie CZASEM działa. No ale przeważnie jednak kupuję i to i to, a później myślę, że pora ogarnąć swoje ciało...

Cytat:
t
Mnie Hiszpania by wystarczyła. Wolałabym Anglię, bo łatwiej językowo, jednak wolę południe, niż północ, chociaż słonecznie jest.
Ja w Hiszpanii bym chyba wszystkich pozabijała, a później sama poszła siedzieć. No i jednak wolę zimniejsze klimaty. Chociaż Portugalia bardzo mi się podobała
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:48   #983
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
przed publikacją tej notki zastanawiałam się, czy w ogóle to zrobić... mam taki pomysł, aby raz na jakiś czas dodawac notki w tym stylu - niekoniecznie włosowych - np. inspiracje makijażowe, mieszkaniowe i ubraniowe DIY itp. ale widzę, że chyba podobają się takie [COLOR=Silver]
Moim zdanie bardzo fajne, odświeżające takie. Ja myślałam, żeby wrzucić coś osobistego, pewien apel, ale, że dopiero zaczynam, mało osób by go przeczytało.

Rzucę ten temat tutaj, nie do dyskusji, ale pospamuję trochę o endometriozie. Poczytajcie na ten temat koniecznie, bo z moich obserwacji wynika, że świadomość o tej chorobie jest bardzo mała, a odkąd mnie zdiagnozowano 2 lata temu, za moją namową kilka koleżanek i osób w rodzinie zbadało się i też wykryło tę chorobę.
madameFog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:50   #984
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
omg zabiłabym na miejscu zdarła spodnie i zostawiła w majtach na ulicy
Stary 2012-11-08, 19:50   #985
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Pigmentacja na poziomie Sleeka, chociaż są miło satynowe. Ale mam też wypiekane cienie z MUFE i też ich nie używam
Moim zdaniem fajną pigmentację mają KOBO. Na mnie trzymają się jak zaklęte. Też macie takie wrażenie?
Stary 2012-11-08, 19:51   #986
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Tak samo z makijażem- można sobie nakupować kosmetyków i za 20 tysięcy, ale jak ktoś nie ma wprawy w makijażu to niewiele mu to da, bo trzeba też wiedzieć jak dobrze nałożyć bronzer, jakie kolory cienii wybrać i jak je nałożyć i rozetrzeć, jakie kolory są dla nas dobre, a w jakich wyglądamy choro.
to trochę o mnie tylko nie te 20 tysięcy..

Cytat:

Dla mnie jedna z podstaw w kosmetykach to zapach, dlatego bardziej właśnie pielęgnacyjne mnie kręcą.
Albo też lubię się samoobmacywać po skórze jak jest gładka po jakimś olejku.

W kolorówce to ja łatwo ginę Mogę powiedzieć, jakie mam szampony i balsamy ale drugi taki sam cień potrafiłabym kupić

W ogóle wybranie dobrego podkładu czy bronzera to dla mnie więcej męki niż przyjemności- cieszę się jak już znajdę co chcę, ale samo chodzenie za tym to rozrywką nie jest.
oj, ze mną to sie koleżanki pomału umawiają na kolorówkowe zakupy, a mama wręcz mi zleca samoobmacywanie fajne jest
ja uwielbiam tak kombinowac, próbować, macać te podkłady, pudry, cienie

Cytat:
a ile Ci się udało zrzucić?
Ja największą metamorfozę przeszłam w... podstawówce, no niestety mieszkanie z jedną babcią piętro niżej i druga blisko nie wyszło mi na dobre i 'trochę' mi się ważyło.
23kg. od początku lutego

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:53   #987
madameFog
Raczkowanie

Lele,ale masz słodki avatar
Stary 2012-11-08, 19:59   #988
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
zabiłabym.
bezczel totalny...

jak ciężka ta muza?
Też chciałam, ale stwierdziłam, że nie warto.

Jak np. to http://www.youtube.com/watch?v=Q0CAf...eature=related Mam fazę na nich i słucham ciągle. Nawet w aucie mam piękną składankę.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
omg zabiłabym na miejscu zdarła spodnie i zostawiła w majtach na ulicy
Stwierdziłam, że nie warto. A teraz przytyła, że się w nie nie mieści. Karma.

Stary 2012-11-08, 20:06   #989
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Stwierdziłam, że nie warto. A teraz przytyła, że się w nie nie mieści. Karma.
umarłam
Stary 2012-11-08, 20:12   #990
Aniusia1408
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe jak długo byśmy w tym wytrwały
ja może z tydzień, w porywach do dwóch ;D

BLOG

Edytowane przez Aniusia1408
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:40
Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości