|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takich, że nie wychodzę bez pomalowanych
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co ze sobą zrobić, całe mieszkanie lśni i pachnie. Chyba poznęcam się nad Shelby i ją wykąpie.
|
|
#964 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do Firmoo e-maila z pytaniem o opłaty celne. Ciekawe co odpiszą
|
|
|
|
#967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swojej strony byłam nauczona oddawać swoje rzeczy. Co mi się znudziło szło bez żalu dla innych. I w zasadzie cieszyłam się, że mogę pomóc komuś kto ma mniej. Jednak gdy zaczęto mi przekazywać przez osoby pośredniczące w wymianie, że mam już teraz natychmiast znowu dawać. I to jeszcze konkretne wymagania, to stwierdziłam, że nie dam więcej i już. Bo ja dawać nie muszę. Nienawidzę postawy roszczeniowej. Cytat:
Cytat:
![]() Ładne ma to tłoczenie! Cytat:
Chodź i posprzątaj mój świat! |
||||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff... ok, na dziś koniec wprowadzania poprawek kosmetycznych na blogu.
Pewnie są nawet niezauważalne, ale ja widzę różnicę Chciałam jeszcze zmienić wygląd paska ze stronami, ale to już dla mnie wyższa szkoła jazdy i nie dałam rady
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#970 |
|
w krainie snu i marzeń
|
przed publikacją tej notki zastanawiałam się, czy w ogóle to zrobić... mam taki pomysł, aby raz na jakiś czas dodawac notki w tym stylu - niekoniecznie włosowych - np. inspiracje makijażowe, mieszkaniowe i ubraniowe DIY itp.
ale widzę, że chyba podobają się takie ![]() ![]() właśnie obkupiłam się w cienie Inglot i paletki od Krzykli
Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2012-11-08 o 18:51 |
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było tak z butami, których ja jeszcze nie miałam okazji ubrać, ale ona szła na imprezę, to pożyczyłam. I ze spodniami. Zapomniało mi się o nich na jakiś czas, dopóki nie pokazała mi się w nich przerobionych na krótkie spodenki. ![]() Zapytałam się co ona zrobiła z moimi spodniami. Usłyszałam:" No co, tyle czasu leżały u mnie, to je przerobiłam, bo nogawki były trochę za krótkie". ![]() Koleżanka też jej pożyczyła trochę ciuchów i nie odzyskała. Ostatnio chciała ode mnie książkę pożyczyć. Nie pożyczyłam, bałam się, że przerobi ją później na papier toaletowy. ![]() Mogę posprzątać, potrzebna jest mi do tego tylko głośna i ciężka muzyka.
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam te wasze wypowiedzi odnośnie zakupów kosmetycznych i od razu mam ochotę na lakiery, które od dawna chcę mieć :P Ja zarabiam i nie powinno być mi szkoda, ale jest...nawet te 15 zł na lakier. Może zamiast zakupów jedzeniowych zacznę kosmetyczne? Np. zamiast na batona wrzucę do skarbonki na kosmetyk który bardzo chcę mieć? Byłoby to ciekawe rozwiązanie i tylko korzystne dla mnie :P
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego bloga można teraz dzwonić na policję
|
#975 | |||||||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale stówki to na pewno bym nie dała, chyba że znalazłabym kolor- ideał. Każdy kupuje to co lubi Kiedyś tanie lakiery mi się kojarzyły z takimi perłowymi jak u starszych pań, ale przecież wcale tak nie jest.A safari dobrze mi się maluje, pędzelek jest dobrze zrobiony- chociaż dla moich paznokci dobry. Co polecacie z lakierów szybkoschnących? kiedyś używałam astora 60sek , ale niestety pogorszyła się jakość i kiedyś lakier nawet doby nie przetrwał, więc podziękowałam. A jakiś by mi się przydał. Cytat:
dzięki, pędzę spojrzeć Dokładnie Tak samo z makijażem- można sobie nakupować kosmetyków i za 20 tysięcy, ale jak ktoś nie ma wprawy w makijażu to niewiele mu to da, bo trzeba też wiedzieć jak dobrze nałożyć bronzer, jakie kolory cienii wybrać i jak je nałożyć i rozetrzeć, jakie kolory są dla nas dobre, a w jakich wyglądamy choro. więc tego Ci życzę ![]() I obstawiam, że to już niedługo, bo po pierwsze jest co u Ciebie poczytać, a po 2 od pewnej ilości obserwatorów to już znacznie szybciej rośnie, jakoś to tak pewnie działa na ludzi- o tyle osób obserwuje, więc pewnie warto. [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37494079] Ale Wam zazdroszczę tego spotkania dzisiaj Jednak z tego naszego nieformalnego spotkania blogerek jest kilka zdjęć, ktoś tu o nie pytał, więc wstawiam Ja to ta, co się tak nachyla nad Bogusią [/QUOTE]Najpierw myślę- galeria Krakowska, a potem że to Bałtycka, bo inny układ sklepów. Te półprodukty to były przyniesione na wymianę? Cytat:
Ja mam jedne (poczwórne) i złe nie są, ale też nie najlepsze na świecie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś z maseł się znajdzie czy serii ziaja rebuild. Z essence też są rzeczy które lubię- jak lakiery, niektóre rzeczy z limitek. Za to nie lubię ich tuszy, pudrów itd. ja jetem gazetoholiczką, więc różne babskie czasopisma A z książek kupiłam ostatnio nową E.Giffin i dziś/jutro się za nią zabiorę. Cytat:
Albo też lubię się samoobmacywać po skórze jak jest gładka po jakimś olejku. W kolorówce to ja łatwo ginę Mogę powiedzieć, jakie mam szampony i balsamy ale drugi taki sam cień potrafiłabym kupić W ogóle wybranie dobrego podkładu czy bronzera to dla mnie więcej męki niż przyjemności- cieszę się jak już znajdę co chcę, ale samo chodzenie za tym to rozrywką nie jest. Za to wśród balsamów i olejków mogę buszować i buszować. Cytat:
A dla mnie samo to, że chcę się w zimno wyjść poruszać zamiast zalec z drinkiem na kanapie to już jest ambitne ![]() W ogóle niektórzy pojeżdzą na rowerze- tak konkretnie, nie 5 km po równej drodze albo ostro poćwiczą to mówią jakiego to powera nie mają. Normalnie mi coś chyba w mózgu nie styka. U mnie po większym wysiłku pierwszą myślą jest- fuck, łeb mokry a ja dopiero co rano myłam włosy. Potem schodzi ze mnie zmęczenie i może potem przez chwilkę dobrze się czuje. I próbowałam różnych sposobów na poruszanie się i żaden mnie nie uszczęśliwia Ruszam się tylko, żeby nie być oklapniętą po całości, ale zawsze jest to dla mnie nudne i męczące. Już wolę się poruszać przy konkretnych porządkach, wtedy chociaż się tak nie nudzę. A spacery to dla mnie mordęga z innego powodu- za wolno się krajobraz zmienia, jeszcze jak to nowe miejsce to fajnie się idzie, ale jak się trasą szło 50 razy to mną skręca. Ja lubię zawsze coś albo czytać albo chociaż oglądać obrazki w gazecie, jak tak się muszę wyciszyć i tak po prostu iść to chora jestem. I mało kto mnie w tym rozumie. Tak samo jak nie wyobrażam sobie jechać gdzieś pociągiem i tak po prostu siedzieć i patrzeć się na kogoś kto siedzi na przeciwko. A jeszcze odnosząc się do Twojej wypowiedzi- ludzie regularnie ćwiczący mają coś takiego, że są od tych ćwiczeń uzależnieni i jak trafi im się kontuzja czy choroba to ich nosi na wszystkie strony świata. Ale takiego uzależnienia to ja zazdroszczę :P Cytat:
Wystarczy mi szarości za oknem, poza tym kolorów mi trzeba. Podrukowaliśmy zdjęcia z piaskiem, zielenią, błękitną wodą i będziemy obwieszać to i owo.
|
|
#976 | ||||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Każdy by chciał pewnie być dodany do blogrolli blogów z wielką ilością wyświetleń i mieć dużo odwiedzin od tak. Nie ma łatwo:P Cytat:
A mam mniej od Ciebie, chociaż trochę jest. Bo z 10 mam w komodzie, reszta schowana póki co- bo miałam wybrać czym będę malować, a co schować, bo tak to się źle szuka pośród tony lakierów. Także zauważyłabym może tylko brak ulubionych kolorów i to po jakimś czasie Ogólnie nie mogę siebie nazwać lakieroholiczką- po prostu wiecznie tylko szukam odcieni idealnych. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37477560]Cześć, małpiszony ![]() Kurde, Original Source zepsuli mi jutrzejszą niespodziankę i pokazali nowe zapachy żeli :< [/QUOTE] No są w rossmanach już od paru dni, ja się póki co nie skusiłam, bo mam wiele innych do wykończenia. Cytat:
Dorobiłam się w końcu sławnego oleju z paczulą z alverde, zobaczymy jak on zadziała. Oleje lubię za to, że można je wszechstronnie zastosować (no większość, bo te typu heenara już mniej)- do olejowania skalpu i długości, do dodawania do odżywek/masek, do oleju pod prysznic żeby był mniej wysuszający, do kąpieli, do smarowania ciała. Więc łatwo taki produkt skończyć- jak nie będzie pasował do pierwotnego celu czyli np twarzy/włosów to się doleje do kąpieli i będzie miało miłą w dotyku skórę. [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37479898] Zapach Cię zabije Ale efekty super ![]() [/QUOTE] O ile się z nią nie zasiedzi i nie wyschnie na wiór, zawsze pilnuję zmywania maseczek, ale tym razem tak się zaczytałam w czymś, że się nie udało. ![]() Cytat:
Ja największą metamorfozę przeszłam w... podstawówce, no niestety mieszkanie z jedną babcią piętro niżej i druga blisko nie wyszło mi na dobre i 'trochę' mi się ważyło. Ja się po prostu oduczyłam obiecywania sobie rzeczy, kiedy już w momencie obiecywania wiem, że nie mam motywacji ani chęci. Więc w sumie takie obietnice, które składam przy ludziach to dodatek, bez dobrej motywacji na początek by się nie udało ![]() Cytat:
Cały rok nikomu nie pomożesz- no problem, nie wrzucisz piątaka na wośpie do puszki- Ty zła istoto!' Naprawdę się niektórym zdaje, że są tacy dobrotliwi, ok fajnie że wrzucą, każda złotówka się liczy, ale niech nie robią z tego takiego wydarzenia... Szczerze mówiąc to w tą styczniową niedzielę, kiedy jest wośp jak nie muszę to nie wychodzę ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493382] W temacie Afryki polecam - http://www.hotmoney.pl/artykul/czy-p...e-ma-sens-7978[/QUOTE] Od dawna o tym trąbią, ale niestety nadal to nie do końca dociera do niektórych. Cytat:
Mnie się ten kraj kojarzy z aresztem na własne życzenie, a wpuszczają jak do raju. Mnie Hiszpania by wystarczyła. Wolałabym Anglię, bo łatwiej językowo, jednak wolę południe, niż północ, chociaż słonecznie jest.
|
|
#977 | ||||||
|
zawsze mam racje
|
dokładnie
Cytat:
Ale ja często mam bardzo nieprzyjazny wyraz twarzy i święty spokój Ale jak mam pogodniejszy to zagadują. Nie wiem czemu też ludzie myślą, że się jedzie jednym przedziałem w pociągu to trzeba rozmawiać, albo taksówkarze tak samo. Powie się do sądu- to już pierwsze pytanie co się nabroiło, jakby nie można było iść po zaświadczenie o niekaralności np. Odpowiem kiedyś, że ' a wiem, sprawa w klimacie Katarzyny W.' A starszym osobom często się nudzi- szczególnie kobietom, bo często mąż żyje krócej, albo i tak się z nim pogadać nie ma; dzieci i wnuczki też zaglądają od święta. Dlatego też niektóre starsze osoby wychodzą z psem/do sklepu 20 razy dziennie, byle kogoś spotkać i porozmawiać. Teraz wokół mnie akurat mam ludzi w wieku 30-40 mniej więcej, ale pamiętam takie historie z innych miejsc, o której by się nie wyszło to dało się spotkać. Albo gościa, który był taksówkarzem i nawet jak podjechał to długo potrafił siedzieć w aucie, byle chyba tylko nie iść do żony. A ludzie jak łatwo wymyślają ploty to koniec, wystarczy chwilę stać pod drzwiami po zadzwonieniu domofonem to już ktoś 'co? nie chce wpuścić?' Mnie bardziej faceci spokoju nie dają, cytuję hity: *pociąg do wawy, pełny przedział, pytam się gościa czy może nie woli zmienić miejsca, gdzie będzie jechał przodem do kierunku jazdy, bo większość ludzi tak lubi, a ja uwielbiam właśnie jechać tyłem do kierunku jazdy; no to uznał to za podryw i jakieś teksty, że 'ale w razie mocnego panowania to ja na panią polecę' i w ogóle zaczęły się w przedziale rozmowy że faceci to lubią jak jest ugotowane i poprasowane bo oni głowy do tego nie mają, coś tam mówił jak to mu się podobają młodsze kobiety(nie był jakiś bardzo stary, no może z ja wiem 36 ani brzydki, ale w sumie nic w związku z tym), nie wiem czy to zgasiłam, ale jak widać to, że ktoś nosi garnitur jeszcze nie oznacza, że jest na poziomie *a po co kurierem wysyłać ja to Pani osobiście przywiozę+maślane oczy - jak uzgadniałam coś o dokumentach, żeby zebrać to to i to i wysłać * oglądam gazetę w pociągu- cosmo chyba i były zdjęcia bielizny i słyszę pytanie jaką ja noszę A co dopiero ma moja koleżanka- długie blond włosy, krótkie spódniczki nosi- ją to już 'największa elita' zaczepia. Chociaż szczerze mam wrażenie, że tacy pracownicy od dróg i chodników to tak chcą robić wszystko, byle nie wykonywać pracy, że każdą młodą dziewczynę by zaczepili. Niewiele im czasem trzeba do rozrywki- chcą jakąś zawołać to wymieniają 20 imion kobiecych i liczą, że zgadną... Więc, że tak Ci powiem, lepiej jak babcie zagadują o świeczki niż takie coś ![]() Albo trzeba powrócić do stylu- 'czerń i mrok' wtedy ew krzyczą różni ludzie 'Szaaatan' ![]() Cytat:
Ale kwestia późniejszego oczyszczania, jak się dobrze dobierze metodę i kosmetyki może się okazać, że jednak nie taki podkład/baza straszne. Ja kupiłam teraz pierwszą bazę, wcześniej miałam takie serum, które ze względu na skład było dobrą bazą. Mam nadzieję, że wszystko będzie po mojej myśli i nie zmasakruje sobie twarzy. Czekają też na mnie próbki z meow- jakieś różne produkty do wykańczania. Najgorszą rzeczą w kolorówce jest dla mnie talk- o ile jeszcze bronzer, który stosuję na inne warstwy może być, tak podkłady z talkiem odpadają zupełnie- świecę się jak psu nie powiem co po 2 godzinach. Aż kiedyś przez to grzywkę zaczęłam zapuszczać, jak jeszcze nie wiedziałam od czego to. Cytat:
![]() A z drugiej nie ma co blogować na siłę, bo wtedy możesz się bezsensownie zrazić do końca. A o jak długiej przerwie myślałaś? Cytat:
A też nie będę co chwilę zaglądać czy jest. To na bazę też spojrzę przy okazji. Najlepiej właśnie jak będzie promocja. Chyba to stała cena nawet będzie ![]() Tylko nie ma mojego ulubionego smaku-waniliowego- ale te spotykam tylko w realu i tesco i to nie zawsze ![]() Cytat:
Ja unikam takich stron, bo czasem jak się ma dużo do zrobienia to dobrze się je przegląda, a następnych marnowaczy czasu nie potrzebuję. Cytat:
Jak pisałam rozumiem komentarze typu 'moim zdaniem ten podkład nie jest wart 200 zł, miałam próbkę i wart to jest może 2o zł, mam inne typy' są ok, ale wyrzucanie innym, że wydają, a inni nie mają już nie. Może mam jakieś uczulenie, bo znam trochę osób, które mówią- chciałabym robić takie zakupy duże jak Ty, chciałabym mieć takie wakacje jak Ty, tak mieszkać bla bla bla. A same nie robią w życiu nic, żeby je zmienić Oczekują, że praca sama spadnie- od razu dostaną 20 tysięcy bez wykształcenia i doświadczenia, a życiową mądrością też nie grzeszą.Bo by trzeba wstawać rano, nie byłoby piwka w środku tygodnia, do tego w piątek można by wieczorem być w pracy, albo nie miałoby się siły iść bawić- same tragedie. Poważnie, do niektórych dotrzeć nie może, że człowiek był w piątek tak zmęczony, że poszedł spać o 21 zamiast do pubu. I ludzie też mają jakieś dziwne dla mnie pojęcie, że jak kogoś stać na drogie ubrania i kosmetyki to automatycznie ma szczęśliwe życie, bo przecież innych zmartwień nie ma na świecie.
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() że zamiast na jakąś przyjemność typu np.słodycze to do skarbonki i za jakiś czas można coś fajne go sobie kupić
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jakie Esiaki polecacie? z Tych delikatnych kolorów.
|
|
#981 | ||
|
Moderator
|
Asiu, bronzer piękny!!!
Cytat:
nie wiedziałam )![]() Cytat:
zabiłabym. bezczel totalny... jak ciężka ta muza?
|
||
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kuzynki, to jakaś katastrofa! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzucę ten temat tutaj, nie do dyskusji, ale pospamuję trochę o endometriozie. Poczytajcie na ten temat koniecznie, bo z moich obserwacji wynika, że świadomość o tej chorobie jest bardzo mała, a odkąd mnie zdiagnozowano 2 lata temu, za moją namową kilka koleżanek i osób w rodzinie zbadało się i też wykryło tę chorobę.
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#986 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
tylko nie te 20 tysięcy.. ![]() Cytat:
samoobmacywanie fajne jest ![]() ja uwielbiam tak kombinowac, próbować, macać te podkłady, pudry, cienie Cytat:
|
|||
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Lele,ale masz słodki avatar
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałam, ale stwierdziłam, że nie warto.
![]() Jak np. to http://www.youtube.com/watch?v=Q0CAf...eature=related Mam fazę na nich i słucham ciągle. Nawet w aucie mam piękną składankę.![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
ja może z tydzień, w porywach do dwóch ;D
Edytowane przez Aniusia1408 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

A ten marokański jest kompletnie matowy. Jeszcze nie wiem, który mi się bardziej podoba
Ale tamten to było szaleństwo bo nie dość, że nie cegła to jeszcze matowy 

takich, że nie wychodzę bez pomalowanych

Jedna o warunkach atmosferycznych i drogowych, druga o świeczkach, podejrzana sprawa