Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 16:46   #2191
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Hej. Była u mnie znajoma z która nie widziałyśmy się dłuuuugo. Więc cały dzień mnie nie było. Zaraz sobie zrobie frytki bo zgłodniałam. Idę Was nadrabiać. A trochę się tego nazbierało
Stary 2012-11-12, 16:50   #2192
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja po ginekologu jade na pizze z siostra i mezem yummi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:51   #2193
e_vel
Wtajemniczenie

zaraz się skończę... raz mi ciepło, raz zimno i katarzysko straszne mnie męczy...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:59   #2194
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Czasem te archaiczne formy pielęgnacji się sprawdzają, np na pupę mąka ziemniaczana, nie uczula, naturalna. Jak się nic nie dzieje to można z powodzeniem używać. Niektórzy też do kąpieli stosują.

Potem zmywasz przecież, przy pielęgnacji. A inne substancje wyparowują?

Robię listę czego mi jeszcze potrzeba i ona dziwnym trafem się bardzo rozrasta
Ja powiem tak, znajomi mieli problem z 1 dzieckiem odparzenia straszne - próbowali wszelkich dostępnych kosmetyków, dopiero jak zaczęli stosować mąkę ziemniaczaną to pomogło. Teraz przy 2 dziecku tylko mąka i nie ma problemów, nawet w upały mały się nie odparzał.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cala w deszczu akurat mam zapisanych dwoch sprzedawcow, dziewczyny podawaly pare stron wczesniej

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2737128

http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=22799878

I jeszcze jakis uzytkownik myszka cos tam ale nie pamietam calej nazwy, dziewczyny help

Hosenka podawala magmaris, ale nie maja wszystkiego, co bym chciala, u sprzedawcow z linkow wyzej jest wiekszy wybor
Ja dodam od siebie sprzedawcę:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4479760

Bardzo duży wybór i przesyłka gratis od 250 zł, ja zamawiałam z koleżanką więc opłacało się. Czy wszystko ok dam znać za kilka dni jak dojdzie wszystko

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Jeszcze jak szukacie koszulek bez wzorów to znalazłam takie:

http://allegro.pl/koszula-nocna-marg...757300277.html

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Zmierzyłam się w brzuszku -97 cm, skoczyło mi 3 cm w tydzień!!! Ciekawe jak z wagą hmmm

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:06   #2195
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie zdjęcia jakiejś ulotki o dochodzeniu do formy po porodzie. Nie wiem skąd to mam, skopiowałam to z jakiegoś forum może nawet i tego, na prawde nie pamiętam. Może się wam przyda, a jeśli już to tu bylo to może chociaż nowym dziewczynom się przyda.
Tekst nie jest wyrazny, ale jak się zapisze na komputerze i potem przyblizy to wszystko da się odczytać

W sumie to i tutaj nawet nieźle widać
To się może przydać. Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Co do szamponu, to też mam podobny problem, ale od jakiegoś czasu pozostaję przy czarnej rzepie i szamponach z BabyDream.
Ja też używam czarnej rzepy od jakiegoś czasu.Raz kupiłam tez babydrem ale plątał mi włosy strasznie nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
hehe tzn. nie samym mleczkiem, mleczkiem zakanczam robienie demakijazu

no wlasnie Clear&Clear najczesciej sobie kupowalam jednak lubie mocny tonik, garniera mam teraz i ale taki zielony - delikatny jest
Moze wyprobuje ta Ziaje w takim razie
Ja używałam ziaje dużo razy i naprawde polecam Ogólnie bardzo lubie kosmetyki ziaji.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wpakowalam dzis rzeczy Hani do szafy i nawet troche tego mam, mysle ze taka zdrowa ilosc, najwyzej bede dokupywac a jak mam miec za duzo to bez sensu.
Młoda chyba juz od dobrej 1,5h szaleje w brzuchu mogla by juz isc spac.

Eh a jeszcze niedawno kazda z nas wyczekiwala ruchow i kazde pukniecie przezywala a teraz to takie "normalne"
Dokładnie na początku czekałyśmy na te pierwsze ruchy a teraz tak kopie całymi dniami że czasem już mowie ze moglaby isc spac wreszcie Ale KOCHAM te ruchy w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
jestem po porcji glukozy...pozwolono mi wrócić do domu na godzinkę, bo mieszkam 3 minutki drogi od przychodni...
smak, jak dla mnie dobry...gorzej z konsystencją - piasek...ale jeśli chodzi o wypicie to może być
A to dobrze się miałaś że mogłaś do domu isc na ta godzinke,ja tez mieszkam blisko przychodni a nie pozwoliła mi kazała mi siedziec cale 2 h.
Stary 2012-11-12, 17:17   #2196
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A to dobrze się miałaś że mogłaś do domu isc na ta godzinke,ja tez mieszkam blisko przychodni a nie pozwoliła mi kazała mi siedziec cale 2 h.
Bo tak prawidłowo powinno być. Każda aktywność może zafałszować wyniki.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:18   #2197
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Nie było mnie od wczoraj, jakoś nie miałam ochoty siedzieć na necie.

Byłam dziś w jednym sklepie z nadzieją, że znajdę tańszy stanik na moje cycory. Niestety Nie było namiotów z małym obwodem

Illusion śliczny synek!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 17:21   #2198
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]Tak, ale to jeszcze nie cukrzyca a jedynie nietolerancja laktozy, dlatego nic z tym nie robię.

Ale ospa a różyczka to 2 różne wirusy.
[/QUOTE]

no wlasnie a ja nie wiedzialam co to czy ospa. odra czy rozyczka

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wybaczcie ale nie mam siły was nadrobić, może wieczorem.

Dzisiaj mam okropny dzień, maluch usiadł mi na żałądku i nie dam rady sie ruszać tak mnie boli. Leżę prawie ciągle w jednej pozycji. Miałam iść do sklepu po zakupy na obiad i nie dałam rady, a TZ dopiero o 18 bedzie masakra jakaś. Będę jadła dzisiaj cały dzień kanapki z serem żółtym bo nic innego nie ma w lodówce hehe.

Z dobrych rzeczy to dzisiaj przyszło łóżeczko , jak TZ skręci wstawię zdjęcie.

Co do skargi na "urlop macierzyński" może trzeba się zebrać i gdzieś napisać jakieś grupowe pismo?
jestem za

ja dzis zrobilam nalesniki i chyba ide spac, u lekarza tez oczywiscie nikt mnie ni eprzepuscil a jedna baba prawie mni estratowala aby mnie wyprzedzic i zajac szybciej kolejke ahhhh te buraki
Ja zawsze przepuszczalam kobiety w ciazy, bo zawsze wydawalo mi sie ze z brzuszkiem to im ciezko
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:30   #2199
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]Jaciepier, ale te baby w przychodniach potrafią być niedouczone po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.[/QUOTE]

No właśnie, mi się tez tak wydaje że po wypiciu glukozy nie można się ruszać z miejsca. Ja tylko do wc musiałam isc, ale nigdzie mi nie pozwoliły chodzić a mieszkam też 3 min drogi od przychodni.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ja miałam ostatnio robione ala połówkowe robione ok 30 tyg, 3D jestem zadowolona, mam całość na płytce i świadomość że wszystko jest ok, dzięki 3D gin zauważył pępowinę na ramieniu ale na szczęście nie jest owinięta na szyi.
CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA TAKIE DODATKOWE OK 30-32 TC?
Ja miałam robione 3D tylko w 20 tc a tak to tylko normalne usg.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam Was

Nie dam rady nadrobić , bo tyle wczoraj naplotłyście że szok !

Ja miałam wczoraj bardzo kiepski dzień. Otóż pojechalismy ogladac samochody zeby kupic, bylismy na rano umowieni ogladac jeden 2,5 godz drogi od nas jak zajechalismy na miejsce facet nie odbierał tel od nas, czeklaismy chyba z godzinę i jak w końcu odebrał to powiedział, że on jeszcze śpi i nie chce mu się wstawac....
Potem pojechaliśmy do innego miasta bo tez mielismy do zobaczenia 2 samochody, okazały się że to próchno ledwo stojące, a w ogłoszeniach był tak wychwalany ciut nie z salonu.
Na parkingu stał samochód z karta ze sie sprzeda więc zadzownilismy facet odebrał, mówi że jest na cięzkim kacu ale do 18 dojdzie do siebie.
Więc czekalismy na niego i w miedzyczasie obejrzelsmy inne samochody, wrócilismy o tej 18 i dzownimy do faceta ze czekamy a on mówi ze bedzie za 30 min na parkingu, minęło 30 min, 40, 50 gościa nie ma, telefony tez przestał odbierac i wyłąćzył tel...
Po prostu jak spotykam takich ludzi na swojej drodze to mam ochote ich zabić , jak można tak bardzo olewać drugiego człowieka!

Wyć mi się chciało po tym wszystkim, a do tego jeszcze nasłuchałam się komenarzy jaka jestem gruba, zła żona , i że wykorzystuje swoją ciąże żeby mój mąz nade mną skakał.- to słowa mojego szwagra , który jezdził z nami z tym samochodem. Nie dociera do niego to , że ja się mogę źle czuć w ciązy i dlatego mój tż się mną opiekuje, on już twierdzi że wzięłam go pod pantofel i wykorzystuje... nosz qrwa mać !!
Jak wróciliśmy do domu to cały wieczór przeryczałam ,a dziś na domiar tego zaraz przyjeżdża teściowa....
To fajnego masz szwagra... Szkoda słów. Ale niektórzy tak mają że najpierw mowią a potem mysla...albo wcale nie myślą. Nie przejmuj się
Stary 2012-11-12, 17:32   #2200
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja dzis zrobilam nalesniki i chyba ide spac, u lekarza tez oczywiscie nikt mnie ni eprzepuscil a jedna baba prawie mni estratowala aby mnie wyprzedzic i zajac szybciej kolejke ahhhh te buraki
Ja zawsze przepuszczalam kobiety w ciazy, bo zawsze wydawalo mi sie ze z brzuszkiem to im ciezko
To tak jak w moim przypadku, jak byłam w czwartek u lekarza to musiałam wszystkie mohery przepuścić, po prostu nie dawałam rady wstać tak szybko z krzesełka jak one i nie chciało juz mi się wykłócać wkońcu wyszła położna na zewnatrz i opierdzieliła babcie ze ciężarówki maja pierwszeństwo, a one swoje.. dyskusja byla dobre 5min, wkoncu po ponad godzinie czekania udało mi się wejść

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 17:41   #2201
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No nie było, ale teraz jest wybór i ludzie są uświadomieni, skąd brała się wysypka na pleckach czy brzuszkach po kąpieli... Krem Bambino jest fajny, ale niestety też ma dużo parafiny w składzie (dlatego tak mocno tłuści), więc zamierzam zużyć na sobie moje aktualne opakowanie, a dla małej kupię różowy i niebieski krem z cynkiem z BD (różowy jest dla alergików, będę stosować zamiennie).
Ja uważam, że skoro mamy możliwość, by lepiej i delikatniej pielęgnować skórę naszych maleństw, to trzeba z niej skorzystać, może to oszczędzi im problemów skórnych w przyszłości.

A ogólnie na temat oliwek: powinno się ich używać, ale nie trzeba tego robić codziennie (tzn mówię o dzieciach) - można je też używać zamiennie z olejkami naturalnego pochodzenia, bo odbudowują warstwę wiechrznią skóry i zapobiegają jej uszkodzeniom. Z kosmetyków, które były kiedyś popularne, można sobie odpuścić puder, bo kremy do pielęgnacji pupy spełniają dobrze swoje zadanie i puder nie jest tak naprawdę do niczego potrzebny.
No własnie a mogę dziecko smarować np olejkiem kokosowym albo migdałowym??
I tak nie miałam zamiaru codziennie więc może taki byłby fajny?

Cytat:
No ja nie przeczę, że BMW to dobre samochody, bo to niemiecka technologia, jak wiadomo, stoją w jednym szeregu z Audi i Mercedesami...

Ale to nie są bezpodstawne opinie i stereotypy, w większości przypadków BMW jeżdżą właśnie buraki... Chociaż czasem zdarza się rodzina z dzieckiem czy fajne małżeństwo, albo po prostu ktoś z głową na karku, ale najczęściej są to młodzi szpanerzy, który nie uważają na drodze i to właśnie oni są tymi burakami . Mieszkam w miasteczku koło drogi szybkiego ruchu, na której są często wypadki - najczęściej właśnie BMW (albo czasem Mercedes) z młodym facetem w środku się gdzieś rozbija.

Ostatnio mój kuzyn, którego żona jest w ciąży (ma termin na kwiecień) stwierdził, że z pieniędzy z wesela kupią sobie 2osobowe, sportowe BMW. Bo tak. Bo fajne.
Co do BMW, to niestety tak sie utarło że te wszystkie e30, e36, e46 kupują dresiki i jeżdżą, z drugiej strony może własnie dlatego że to naprawdę dobre auta. I nie jestem żadną blachara że tak mówię tylko raz że to samochody wykonane z dużą precyzją mówie tutaj o takich zdawało by się popierdółkach kokpit jakieś pokrętła itp gdzie np francuskie samochody to sam plastik w bmw zupełnie inna bajka.
Mój znajomy miał kiedyś BMW coś tam 7 paliło po mieście chyba z 20l ale środek marzenie skóra drewno, a samochód z 93 r. kiedyś to były rządowe samochody.
Także ja jestem na tak dla BMW z tym że wiaodmo nie za kupowaniem najgorszego modelu pordzewiałego byle by mieć bmw

pokaże Wam zdjęcia brzucholka :P no i chyba Ifka pytała o kolor ściany, jeszcze jest lekko różowy bo bez niestety nie zkarył różu ale nie ma świńskiego prosiaczkowego

Poza tym u mnie remontu cd, i już mam dość, szczerze dość....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2838.jpg (75,6 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2849.jpg (44,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2844.jpg (83,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2012-11-12, 17:48   #2202
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam kąpać z dodatkiem migdałowego i smarować nim. Zobaczymy czy się sprawdzi
Stary 2012-11-12, 17:56   #2203
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak więc zażądzam dziś wizażowy dzien dobroci dla naszych facetów!!!
zgadzam się !

Cytat:
Zapomniałam, że dzisiaj już 30. tydzień.

A co do facetów, to ja na mojego nie mogę narzekać, zabronił mi nawet sprzątać w ostatnim czasie - wszystko robi sam i to bez marudzenia. Jego zdaniem powinnam leżeć, odpoczywać, jeść od czasu do czasu, pić dużo herbatek i wody... Itp itd.
Mój jest taki sam, szkoda że nie wszyscy faceci to rozumieją że o ukochaną w ciązy trzeba dbać , zresztą to wszystko dla dobra także ich dzieci

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Wiem, że dawno nie było - bardzo, bardzo przepraszam i
pozwalam na wszelkie tortury za karę
Po przeprowadzce czas na niekończące się urządzanie domu, niekończące się zakupy, wybieranie farb, szaf itd

Nadal pracuje, ale mam zamiar w listopadzie iść już na zwolnienie, więc obiecuje, że wtedy będę miała więcej czasu na wizaż Póki co kończę ważny projekt w pracy, więc roboty jest co niemiara.

Generalnie u mnie wszystko okej, Mikołaj figluje, że łohoho aż się położna śmiała, że jest niezłym latawcem, bo nie mogła go złapać przy badaniu tętna Apetyt mam nie z tej ziemi, co jest w prost proporcjonalne do dodatkowych kilogramów mojego ciałka
Ostatnio męczyła mnie Okroooopna zgaga, doktor przepisał lek ale nie zdążyłam jeszcze wziąć bo odeszło przy samym wypisaniu recepty

Strasznie tęskniłam za Wami Mam nadzieję częściej Was odwiedzać przez czas do wolnego, a potem to już wiadomo

Buziakuje i ściskam każdą z osobna
Witaj spowrotem

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jest, jest jak najbardziej cały czas na bieżąco

dziewczyny, w jakim rozmiarze bierzecie ubranka do szpitala? 56, 62?
Bo ja ostatnio dostałam mnóstwo ubranek i jest tam kilka sztuk newborn, one są rozmiar 56 czy mniejsze?
Zaczełam układać w komodzie rzeczy dla małej i ledwo się to mieści..

wózek też juz mamy, z takich wiekszych zakupów to zostało nam łózeczko i pościel.

a tak w o ogóle to witam wszystkich serdecznie, jak zwykle po latach świetlnych nieobecności
Witaj witaj

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś miałam wizytę (32 tc), wszystko w jak najlepszym porządku, Igorek waży 1870 g
Wklejam zdjęcie mojego grubaska Tylko to określenie mi się nasuwa jak porównam zdjęcie z 22 tc i z dzisiaj. A zresztą same zobacznie oba zdjęcia i sobie porównajcie. Grubasek prawda? Heheh Pierwsze oczywiście z dzisiaj a ta chudzinka to z 22 tc.
jaki cudnyyy

Cytat:
Poza wszystkim te wszystkie emolienty oilatum czy oillan to przecież ciekła parafina
Serio ? i one są polecane dla alergików?

Cytat:

Co do BMW, to niestety tak sie utarło że te wszystkie e30, e36, e46 kupują dresiki i jeżdżą, z drugiej strony może własnie dlatego że to naprawdę dobre auta. I nie jestem żadną blachara że tak mówię tylko raz że to samochody wykonane z dużą precyzją mówie tutaj o takich zdawało by się popierdółkach kokpit jakieś pokrętła itp gdzie np francuskie samochody to sam plastik w bmw zupełnie inna bajka.
Mój znajomy miał kiedyś BMW coś tam 7 paliło po mieście chyba z 20l ale środek marzenie skóra drewno, a samochód z 93 r. kiedyś to były rządowe samochody.
Także ja jestem na tak dla BMW z tym że wiaodmo nie za kupowaniem najgorszego modelu pordzewiałego byle by mieć bmw

pokaże Wam zdjęcia brzucholka :P no i chyba Ifka pytała o kolor ściany, jeszcze jest lekko różowy bo bez niestety nie zkarył różu ale nie ma świńskiego prosiaczkowego

pięknie wygladasz

Jestem po wizycie teściowej i mamy, dobrze że moja mam się zdecydowała przyjechać z nią bo bym zwariowała ...
Oczywiśće komentarze że nie dbam o jej syneczka, że on przepracowany a ja nic nie robię, tylko on nade mną skacze, że brzuch to ja mam jeszcze taki malutki i dziwne że mi tak ciężko, i że brzuch mnie boli dlatego że się mało ruszam i powinnam więcej chodzić i ćwiczyć...
Poszlismy potem do sklepu i jak wracalismy to złapał mnie skurcz w brzuchu strasznie mi stwardniał więc stwierdziła że to też od braku ruchu...

A mama mi przywiozła świeżutki serniczek mniam mniam

Tak rozmaiwacie o tych kosmetykach i mam pytanie.
Podczas zmiany pieluszki to mam dziecku pupę za kazdym razem czymś smarować ? i czym tak właściwie? moze byc oliwka ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:00   #2204
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki przewijak na komodę????
bo nie mam pojęcia? taki jak na łóżeczko czy taki raczej typu materacyk?
http://allegro.pl/usztywniany-przewi...753646933.html
http://allegro.pl/ladny-miekki-przew...757347891.html
Ja kupię ten usztywniany

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Hej,
zanim nadrobie watek to najpierw napisze newsy dzisiejszego dnia. Dzisiaj wypadło mi robienie tej glukozy. Naczytawszy się opinii na forum naszym i na innych badanie to w moim wyobrazeniu urosło do rangi jakiegos horroru, przez co 2 ostatnie dni miałam biegunke ze strachu przed nim. Szłam tam dzis jak na sciecie. Jak wrażenia?(piszę oczywiście z mojego punktu widzenia i jak to na mnie wpłyneło) w ogole nie jest to ani straszne, ani zadna trucizna, ani coś z powodu czego mozna zrezygnowac z drugiej ciąży (gdzies tutaj przeczytałam taką uwage). W moim przypadku ani razu mi sie nie odbiło, nie bylo mi słabo. Rozumiem,ze komus moze sie zrobic słabo (choc wydaje mi sie ze chyba bardziej ze strachu). Takze wg mnie opinie o tym badaniu są mocno przesadzone i nie warte rozmyslan. Wkurzające jest tylko to czekanie na kolejne kłucie.A żeby nie było za miło to pielegniarka, ktora mi pobierała krew okazała sie straszną pipą, była niedelikatna i mam teraz ogromnego siniaka,wkłuwała sie 2 razy w tą samą żyłę, mimo ze chciałam w druga rękę. Dzis bede miec wyniki.
Tak wiec dziewczyny, które nie robiły tej glukozy, naprawde nie ma sie czego bac!
a teraz musze troche doczytac i jesc sniadanie
Każdy organizm inaczej reaguje na to badanie. Jedne czuja się dobrze a innym jest słabo i niedobrze. Ja zwymiotowałam i musiałam powtórzyć badanie i napewno nie było to spowodowane strachem bo nie byłam źle nastawiona do tego badania

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Czytam w wyborczej artykuły o wydłużonym macierzyńskim i mnie szlag trafia że to dopiero od września, a co ja gorsza jakaś jestem że mi to już nie przysługuje, becikowe zabrane od stycznia a urlop wprowadzają od września, jakbym tylko wiedziała gdzie to bym zaraz skargę napisała ....
Zgadzam się w 100%. To jest niesprawiedliwe Tak jakby nie mogli tego wprowadzić od początku roku !!! Brak słów... Też tak liczyłam na ten roczny maciezynski...Co prawda moi rodzice i teście zaopiekują się mała jak pojde do pracy ale jak sobie pomysle że mogłabym być rok z moim dzieckiem.... szlag mnie trafia
Stary 2012-11-12, 18:02   #2205
bijkora
Rozeznanie

Bokeh jak ty ślicznie wyglądasz. Jesteś taka szczuplutka i brzuszek taki zgrabniutki
Cytat:

Jestem po wizycie teściowej i mamy, dobrze że moja mam się zdecydowała przyjechać z nią bo bym zwariowała ...
Oczywiśće komentarze że nie dbam o jej syneczka, że on przepracowany a ja nic nie robię, tylko on nade mną skacze, że brzuch to ja mam jeszcze taki malutki i dziwne że mi tak ciężko, i że brzuch mnie boli dlatego że się mało ruszam i powinnam więcej chodzić i ćwiczyć...
Poszlismy potem do sklepu i jak wracalismy to złapał mnie skurcz w brzuchu strasznie mi stwardniał więc stwierdziła że to też od braku ruchu...

A mama mi przywiozła świeżutki serniczek mniam mniam

Podczas zmiany pieluszki to mam dziecku pupę za kazdym razem czymś smarować ? i czym tak właściwie? moze byc oliwka ?
Boże co za ludzie, współczuję teściowej

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 18:06   #2206
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Serio ? i one są polecane dla alergików?
Pewnie dlatego, że raczej bardzo rzadko uczulają. Dlatego ja parafiny nie traktuję jak trucizny.
Do tyłeczka to oliwka raczej się nie nadaje. Niektórzy używają sudocrem, linomag itp. Musisz znaleźć coś dla siebie. Albo babcina metoda mąka ziemniaczana

Teściową się nie przejmuj. Ja tak mówię, a pewnie z moimi nerwami na wierzchu bym wybuchła i powiedziała jej co o tym myślę. Albo mąż by powiedział.
Stary 2012-11-12, 18:08   #2207
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
jest, jest jak najbardziej cały czas na bieżąco

dziewczyny, w jakim rozmiarze bierzecie ubranka do szpitala? 56, 62?
Bo ja ostatnio dostałam mnóstwo ubranek i jest tam kilka sztuk newborn, one są rozmiar 56 czy mniejsze?
Zaczełam układać w komodzie rzeczy dla małej i ledwo się to mieści..

wózek też juz mamy, z takich wiekszych zakupów to zostało nam łózeczko i pościel.

a tak w o ogóle to witam wszystkich serdecznie, jak zwykle po latach świetlnych nieobecności
Ja nie muszę mieć ciuszków dla dziecka tylko na wyjście uszykuję mężowi, żeby mi przywiózł na 56 chyba że sie duża urodzi to powiem co ma wziąć na 62 i już.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
W życiu nie prałam w takiej temperaturze ! Ewentualnie ręczniki jasne na 60 st. NIe wiem czy autor tego tekstu w ogóle umie prać
Jeśli zastosujesz się do tego to myślę, że większość rzeczy będzie zniszczona. Ja raz wyprałam biały sweterek niemowlęcy w 40 st. i nadawał się do wyrzucenia, bo się rozciągnął i powinnam wyprać go w 30 st., tak jak zaleca się do delikatnych ubrań. Wszystkie ubranka, kocyki i pieluchy piorę na 40 st., delikatne bluzki, sweterki - na 30 st. Ustawiam program na ,,dziecięcy", pierze ok. 1,30 godz. i ma dodatkowe płukanie.
Ja będę prała normalnie w 40st. i dam pralkę na dodatkowe płukanie, potem dokładnie wyprasuję i już. W 95st. to wszystkie kolory by się rozmyły z tych ciuszków albo by się pokurczyły.

Cytat:
Illusion, cudny rosna jak na drozdzach te nasze malenstwa co?

Wypachnilam sie, ogolilam nawet kaske mi sie udalo bez problemu, fakt, ze na lyso, ostatnio chcialam pasek startowy zostawic to wyszly mi maziaje godne Picasso

Illusion śliczny grubasek, ciekawe ile moja mała waży a wizyta dopiero 3.12 w 28 tyg miałam usg to ważyła 1138g

Cytat:
Czasem babcine sposoby są tanie i dobre Chyba przesypię do ładnego pojemniczka i w razie czego będę stosować Mama też mi o mące mówiła.

Parafina działa wyłącznie powierzchniowo, nie wchłania się do warstwy rogowej naskórka do głębszych żywych warstw też nie.
Cytat:

Super brzusio taki malutki i zgrabniutki.

To prawda dużo babcinych sposobów jest dobrych. A ja oliwkę polecam choć fakt może zapychać, ale nie codzień. Smarować maluszka np co 3 dni tak jako warstwę ochronną skóry. A co parafiny, to tu mam mieszane uczucia owszem może uczulać jak np, jest używana często, ale z drugiej strony jestem po kosmetologi i wiele zabiegów na ciało dla suchej skóry robi się na preparatach w których jest parafina. Są też specjalne zabiegi na dłonie i stopy gdzie macza się dłonie i stopy w kąpieli parafinowej i wiele kobiet z tego korzysta. A te wszystkie emolienty dla dzieci, np.oilatum to też ciekła parafina także nie uważam że ona jest taka zła

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:09   #2208
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że raczej bardzo rzadko uczulają. Dlatego ja parafiny nie traktuję jak trucizny.
Do tyłeczka to oliwka raczej się nie nadaje. Niektórzy używają sudocrem, linomag itp. Musisz znaleźć coś dla siebie. Albo babcina metoda mąka ziemniaczana

Teściową się nie przejmuj. Ja tak mówię, a pewnie z moimi nerwami na wierzchu bym wybuchła i powiedziała jej co o tym myślę. Albo mąż by powiedział.
z tym że sudocrem to chyba na zmiany skórne jest odparzenia itp, a jeśli onie nie wystepują to nie ma potrzeby stosowania.
Stary 2012-11-12, 18:11   #2209
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Migdałowym na pewno, a kokosowym to nie wiem, ale zapewne tak.

Ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach! No i fakt faktem, podobne mamy te brzucholki, od samego początku zresztą, hehehe.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja też używam czarnej rzepy od jakiegoś czasu.Raz kupiłam tez babydrem ale plątał mi włosy strasznie nie wiem czemu
Bo BD nie ma oblepiaczy w składzie, dlatego przed myciem trzeba rozczesać włosy, a po myciu nie wolno ich tarmosić ręcznikiem, tylko odsączyć - nie będą miały kiedy się poplątać.

A co do parafiny jeszcze, to nie jest ona trucizną przecież. Tylko większość osób stosuje ją w taki sposób, że smaruje skórę dziecka i zostawia to do wchłonięcia, nie zmywa tego później, a to nie da żadnych ciekawych efektów. No i stosując krem z parafiną też tego nie zmywasz, także siłą rzeczy to się wchłania/wciera w skórę. No i mi chodzi głównie o to, że jest to czysta chemia, dlatego ja wolę z tego zrezygnować.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:17
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:11   #2210
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Takie gadanie jest po prostu wredne

Cytat:
Ja chyba linomag będę stosować. Zresztą nie wiem, jestem jeszcze strasznie niezdecydowana jeśli chodzi o kosmetyki dla małej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:15   #2211
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
z tym że sudocrem to chyba na zmiany skórne jest odparzenia itp, a jeśli onie nie wystepują to nie ma potrzeby stosowania.
Zgadzam się. Niektóre mamy stosują na wszelki wypadek dlatego napisałam
Stary 2012-11-12, 18:18   #2212
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja właśnie jestem wybuchowa więc wolę się nie odzywać wcale , bo bym mogła za duzo powiedzieć a przy swojej mamie nie chce wszczynać awantur.

A co do pupy to mi bardziej chodziło właśnie o ogolne smarowanie, bo ten sudocrem to chyba tylko na odparzenia i zaczerwienienia , a tak po kazdej zmianie piluszki to niczym nie smarowac?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:25   #2213
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

A co do pupy to mi bardziej chodziło właśnie o ogolne smarowanie, bo ten sudocrem to chyba tylko na odparzenia i zaczerwienienia , a tak po kazdej zmianie piluszki to niczym nie smarowac?
Niemowlaczek praktycznie kilka - kilkanaście razy na dobę robi kupkę i raczej trzeba smarować bo odparzenia będą. Nie twierdzę że sudocrem to najlepszy wybór na początek.
Stary 2012-11-12, 18:29   #2214
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie jestem wybuchowa więc wolę się nie odzywać wcale , bo bym mogła za duzo powiedzieć a przy swojej mamie nie chce wszczynać awantur.

To przykre, że bliskie osoby potrafią mówić takie rzeczy... Twoja teściowa pewnie już nie pamięta, jak to jest być w ciąży, chodzić z ciężkim brzuchem, mieć skurcze od różnych rzeczy itp itd... Bez sensu. Współczuję Ci, że musisz to znosić, tacy ludzie, dla Twojego dobrego samopoczucia, powinni zachować takie głupie uwagi dla siebie. Wiadomo, że każdy może mieć swoje zdanie, ale wyrażanie go w taki sposób może tylko kogoś zranić... Jak Twoja teściowa miała ochotę skakać, biegać i w ogóle kopać ziemniaki na polu , to mogła to robić, ale Ty przecież nie musisz, bo może niekoniecznie aż tak dobrze się czujesz.

A na tym etapie ciąży już nie można mieć małego brzucha. Każdy jest duży i ciężki.

A co do kremików na pupcię, to ja kupię takie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html i https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...hutzcreme.html . Będę stosować na zmianę.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:31
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:34   #2215
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

dzwonilam wlasnie do poradni zapytac sie o wyniki, bo ostatnio jak byłam to pobrali mi (w sumie pierwszy raz) krew i mocz i wszystko jest ok.
cukier we krwi w normie a w moczu nic nie ma

Cytat:
Pstryczku super

A ja dostalam wyplate!!!
No wreszcie brawo

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam w Biedronce dziś "zaczarowany zmywak" i jestem aż w szoku - zeszły mi ze ścian bazgroły wykonane długopisami i kredką, a nawet tłuste plamy od rąk mojego TŻ, który jest mechanikiem. polecam
A jak to wygląda? Przydałoby mi się takie cudo.

Cytat:
Ide sie pachnic i golic, na 19 wizyta....... trzymajcie kciuki prosze
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Co do skargi na "urlop macierzyński" może trzeba się zebrać i gdzieś napisać jakieś grupowe pismo?
Zgadzam sie

Cytat:
podaję rekę w kwestii golenia, ostatnim razem ledwo, ledwo- nawet lusterko mało dawało, po prostu niewygodnie do następnej akcji zatrudniam męża
Dokładnie,ja miałam tak samo ostatnio,że nawet lusteko mało dawało Też męzulek będzie musiał mi pomoc.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś miałam wizytę (32 tc), wszystko w jak najlepszym porządku, Igorek waży 1870 g
Wklejam zdjęcie mojego grubaska Tylko to określenie mi się nasuwa jak porównam zdjęcie z 22 tc i z dzisiaj. A zresztą same zobacznie oba zdjęcia i sobie porównajcie. Grubasek prawda? Heheh Pierwsze oczywiście z dzisiaj a ta chudzinka to z 22 tc.
Gratuluję pięknego bobaska CUDNY. Rzeczywiście grubasek. Moja w 30tc waży 1290 g.
Stary 2012-11-12, 18:34   #2216
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

zgrabniutki masz brzuszek a teraz ty mi powiedz, skąd masz taki fajny sweter?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:55   #2217
Debrah
Zakorzenienie

Ewa: no to mamy podobny problem z tym cukrem...

Bohek: wyglądasz ślicznie!
O sweter też się zapytam
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:56   #2218
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że jeśli już puder, to właśnie mąka ziemniaczana jest najlepsza do takiej pielęgnacji.

No właśnie większość substancji się wchłania, nie wydaje mi się, by parafina się całkowicie nie wchłaniała.
Moja siostra dla małego używała mąki ziemniaczanej - pomagała i to jak cudo po prostu.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
To tak jak w moim przypadku, jak byłam w czwartek u lekarza to musiałam wszystkie mohery przepuścić, po prostu nie dawałam rady wstać tak szybko z krzesełka jak one i nie chciało juz mi się wykłócać wkońcu wyszła położna na zewnatrz i opierdzieliła babcie ze ciężarówki maja pierwszeństwo, a one swoje.. dyskusja byla dobre 5min, wkoncu po ponad godzinie czekania udało mi się wejść
Najgorsze są te mohery I bardzo dobrze że połozna je opierdzieliła

Cytat:

Pięknie wyglądasz A brzusio taki zgrabny

Cytat:
Bo BD nie ma oblepiaczy w składzie, dlatego przed myciem trzeba rozczesać włosy, a po myciu nie wolno ich tarmosić ręcznikiem, tylko odsączyć - nie będą miały kiedy się poplątać.
No a ja tarmosiłam ręcznikiem Chyba znowu się zaopatrze w ten szampon BD.

Bokeh mnie też bardzo zainteresował Twoj sweter

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:58
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:00   #2219
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
No tak to są właśnie stereotypy, że bmw jeżdżą buraki itd. Moim zdaniem to solidnie wykonanie auta, z wielką dbałością o detale. Uwielbiam ich minimalistyczne wnętrze, a nie milion guzików jak w kokpicie samolotu z czego większości i tak się nie używa. Nasza pali po mieście ok8,5l więc myślę że to nie dużo w trasie weźmie gdzieś 7l średnio 8 weźmie.

Cytat:
No ja nie przeczę, że BMW to dobre samochody, bo to niemiecka technologia, jak wiadomo, stoją w jednym szeregu z Audi i Mercedesami...

Ale to nie są bezpodstawne opinie i stereotypy, w większości przypadków BMW jeżdżą właśnie buraki... Chociaż czasem zdarza się rodzina z dzieckiem czy fajne małżeństwo, albo po prostu ktoś z głową na karku, ale najczęściej są to młodzi szpanerzy, który nie uważają na drodze i to właśnie oni są tymi burakami . Mieszkam w miasteczku koło drogi szybkiego ruchu, na której są często wypadki - najczęściej właśnie BMW (albo czasem Mercedes) z młodym facetem w środku się gdzieś rozbija.

Ostatnio mój kuzyn, którego żona jest w ciąży (ma termin na kwiecień) stwierdził, że z pieniędzy z wesela kupią sobie 2osobowe, sportowe BMW. Bo tak. Bo fajne.
Cytat:
Misia, ja nie bieduję , a nie patrzę na BMW. Często właścicielami takich samochodów są wioskowe buraki, co chodzą w podrabianych butach adidasa czy nike, i ciułają od mamy na benzynę, więc nie wydaje mi się, by to była kwestia portfela.
Nie myśl sobie, że tak mówię, bo jestem "zazdrosna" o BMW - bo mam wrażenie, że do tego dążysz.
Jestem burakiem sprzedaliśmy naszą ostatnio i wielce mało paliła jeszcze na gazie. Nikt do niczego nie dąży tylko zauważyłam, że ostatnio to każde Twoje "to jest tylko moje zdanie" i tak jest poprzedzone jakimiś uwagami kąśliwymi niemal nie wiem czy to ciąża czy taki masz charakter, pewnie niektóre dziewczyny się ze mną zgodzą,choćby w duchu, zresztą kilkakrotnie delikatnie zwracały uwagę na takie posty.
Uważasz za stereotyp - spoko, ale nie trzeba rozwijać tematu i negować tego, że którejś z dziewczyn zwyczajnie takie auta się podobają.
Jeśli dużo pali, co można niektórym modelom BMW przyznać, to skoro ktoś ma pieniądze na zakup takiego samochodu, wiadome jest, że będąc osobą odpowiedzialną, ma też pieniądze na jego utrzymanie.
Jakbym chciała Ci dogryźć to bym Ci teraz powiedziała, że Laguna to królowa lawet TŻ jako zapalony znawca wie o samochodach więcej niż ja o swoich cyckach, więc wiem co mówię.
Buzia

A teraz dziopencje powiedźcie mi, bo tak myślę ile mój berbeć waży... Jak patrzyłam na wagę z USG 3D z sierpnia, czyli 21 tc niecały, to mam takie zapisy:
EFW (Hadlock AC,FL,HC, BPD) 397 g
EFW2 (Shepard AC, BPD) 237g

to w końcu co jest co wie któraś mamcia?

Kupiliśmy dziś pieluchy tetrowe w realu... I tak nie zamawiam już raczej nic na allegro, więc bardziej się opłacało, niż na sztuki, gdzie nie znalazłam taniej niż 2.50 - 3,50

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:02   #2220
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
zgrabniutki masz brzuszek a teraz ty mi powiedz, skąd masz taki fajny sweter?
z targowiska zwykły taki za 40 zł

Tak mówicie o tym że inni uważają że wykorzystujecie lub przesadzacie, u mnie tez tak jest tyle że z tż, to że nie umiem mu kucać żeby trzymać listwe która przywierca lub siedze przed kompem, to zapewne od siedzenia przed kompem twardnieje mi brzuch... Ogólnie wszystko co powiem co mi sie dzieje to przesadzam bo jego mama i siostra tak nie miały a siostra to nosiła tyyyle rzeczy ciągle... heh własnie się o to pokłóciliśmy, ciekawe czy jak mu powiem że rodze to powie że to moja wina bo za dużo siedze.
Przykro mi po prostu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości