|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynka która się urodziła o czasie, zaczęła chodzić jak skończyła 15 m-cy. A co do pco, to coraz częściej słyszę,że diagnozowane jest u bardzo młodych 15-16 letnich dziewczyn. Ale też szłysze ,że maja dzieci. Chelsea naprawdę jak modelka wygląda, zresztą Ty Teliczku też...
|
|
#2402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
Ela fajny Jas. Duzy facet! Ucaluj go w rozbite miejsce Eve super, ze dzidzia jest! |
||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
juz kolezanki poszly, dziekuje za wszystkie gartulacje ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- bella jest pecherzyk - jest to wczesna ciaza, bede 11 grudnia na wizycie to sie pochwale co wypatrzyl dr wiec trzymac kciuki aby malenstwo sie dobrze rozwijalo.
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
ucałuję go jutro w tego roga i powiem że to od wizażowych cioc![]() a co do szczepień to ja szczepie na wszystko. Co do ospy to na pewno indywidualna sprawa ale akurat moja szczepiona siostrzenica zachorowała ale ponoć miała 3krostki na krzyż i po 2dniach było po wszystkim ![]() lecę spać, dobranoc
|
#2406 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Eweve, jeszcze raz gratulacje!!!
![]() k laski:Ela, śliczny jesienny Jasiu ![]() Guz nie pierwszy i nie ostatni ![]() Cytat:
Cytat:
-Aaaa super ![]() -Ciąża nudna czyli książkowo Oj teraz na pewno nie, ale za rok baardzo byśmy chcieli ![]() Dziękuję Z allegro niestety nie pomogę, bo nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]() Najgorsze już za Wami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A za wagę![]() Ja tez nie wiem czy mi brzuch opadł Ja miałam całą ciążę nisko, więc trudno było dopatrzyć się jakiejś zmiany na koniec.U mnie nic a nic nie wskazywało na poród, na ktg nic nie wychodziło, a tu bach w nocy wody odeszły (5 dni przed terminem). Ja czy mój syn? Cytat:
Domeczek to taki mieszaniec |
||||||
|
|
|
#2407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetnie się czyta tak radosne nowiny tylko czekac na kolejne ciężaróweczki Witam!! Pamięta mnie ktoś jeszczeee I tak pewnie nikt nie tęsknił Miałam tydzień bez łączności ze światem- zasilacz od lapka padł. na szczęście mąż w końcu przyjechał z odsieczą i jestem Nadrobiłam 30stron bez cytowania więc przepraszam, że nie odniose się do postów, ale jestem na bieżąco chociaż ![]() Świetne te zabawki z biedry! juz zapisalam na liście zakupów klocki drewniane (na mikołaja), tablicę (pod choinkę) oby udało mi się to upolowac. na szczęście teśc tam pracuje to jak coś będę go ścigać Ja już żyje powrotem do pracy, ponadto dzisiaj finalizowaliśmy ostatnie sprawy papierkowe dotyczące spółki mężawięc sprzęt zamówiony i tylko czekać aż to ruszy z kopyta (mam nadzieję). Opiekunka przychodzi co 2-3 dni do małej także mamusia ma wychodne w tym czasie co bardzo pozytywnie wpływa na moje samopoczucie Przepraszam, że tak tylko o sobie. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty się nie martw, na pewno będzie dobrze Ja też się do pcos-owiczek zaliczam i widzisz w jakim stanie jestem ![]() Jak mi to powiedziała lekarka - z jednym się udało, organizm sobie poradził, to co się ma drugie nie udać Gunt to pozytywne nastawienie, trzymam kciuki! Cytat:
dobrze zrobiłaś! ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Też się już cieszę, byle się nic nie zmieniło
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany
Za nieobecność ![]() Dziewczyny wybralyscie już sanki?
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam: Ucaluj go w tego SIUSIAKA
Ela ode mnie tez Ucaluj Eveewe super wieści z wizyty. Czekamy na następna. Znasz przybliżena datę rozwiązania? Jak chcesz to Ci dopisze na listę dzidzie. Wyślij mi PW Alibany Telik znów szyframi pisze. Bedzie zabawa AgaG nie fajnie z ta aukcja. Ja tez bym sie Wkurzyla na Twoim miejscu. Moze jednak jutro sie uda i kupisz za grosze Dzisiaj moja babcie ugryzł w noge pies sąsiadów. Niby duzo jej nie zranil ale wystraszyla sie kobiecina. Wróciła do domu roztrzesiona i płaczaca. Sąsiedzi za to nie pofatygowali sie nawet przyjść i zapytac czy wszystko w porządku a o przeprosinach juz nie wspomnę. moja mama musiała sama do nich chodzić i upomnieć sie o książeczkę szczepień. |
|
|
|
#2411 | |||||
|
Rozeznanie
|
A ja po nocy piernik piekę...
Juljakieś 40 minut temu zasnął dopiero ![]() Cytat:
Ja sama się nie szczepiłam nigdy a ospę przeszłam z całymi 3 krostkami! ![]() Cytat:
![]() 2.Do 18 miesięcy nie masz się co martwić, Jaś pewnie zacznie chodzić szybciej niż myślisz. Trzymam ![]() 3.Wiem, że badania hormonalne to podstawa do stwierdzenia pco, pewnie zostaną mi zlecone za jakiś czas. Zdrowy tryb życia raczej prowadzę, no diety mieć nie muszę, wręcz ostatnio b. dużo jem. Zawstydzasz mnie Teliczku Dziekuję za komplement ale do modelki to mi brakuje,nie ma co Dziękuję za kciuki Cytat:
![]() Następna co mnie zawstydza . Dziekuję Cytat:
Zdrowia dla Ciebie i Fasolki Trzymam ![]() Cytat:
widzę,widzę w jakim jesteś stanie
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie nasze dyzurne Brumek i Marzenka?
|
|
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
ałć, ale nieobecność usprawiedliwiona przecież
![]() U nas pewnie padnie tej zimy na sanki z biedronki Daję głowę sobie uciąć, że teść takie kupi Ja chciałam takie z opcją pchania...Cytat:
Brak słów na sąsiadów.....dobrze, że nic powazniejszego się nie stało, ale co się wystraszyła babcia.... teściowa uprzejmie ostrzegłą mnie, że podobno szajka złodziei z okolicznej wsi przeniosła się teraz do mojej mieściny
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-15 o 23:08 |
|
|
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się podzielić - uwielbiam
http://www.youtube.com/watch?v=U15HQJwqsIo
|
|
#2415 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka
![]() Cytat:
Cytat:
C studiowałaś?Cytat:
A guz na pewno już nie boli ![]() Cytat:
Cytat:
I jakoś znajomo brzmią ![]() Gąsienicę oboje z Tymciem polecamy Te dwie ciągle są w użyciu. Jak sie powie książeczka, to leci po tę od Ciebie, a jak sie powie "książeczka z muchą" to po tę drugą biegnie. Zakochany po uszy. Cały czas je nosi i włazi na kolana, żeby mu czytać. Od tygodnia tak ma.Wadą Pana Kuleczki jest jedynie to, że to normalna książka z cienkimi stronami, więc musi ją czytać w asyście ![]() Cytat:
Musi być non stop włączony. CO wyłączę, to Tymek z powrotem kurkami kręci ![]() Cytat:
Dziś była powtórka z rozrywki. A co do Świąt, to tak sobie pomyślałam, ze fajnie by było żeby teściowie pojechali do rodziny, a Wy byście poświętowali w rodzinnym (czyli Wy troje) gronie A w zeszłym roku gdzie była Wigilia?Cytat:
![]() A Ty (Hania w zasadzie) je masz? Patik, a nie chcesz tego zmienić. Bo przecież to Ty decydujesz, jak wyglądają święta Twojej rodziny! Może, skoro Ci tego brakuje do klimatu, zarządź, ze jakieś prezenty mają być. Albo kup dla męża, dla Sary i dla siebie od niego, jeśli on nie raczy tyłka ruszyć Połóż pod choinką i już ![]() Takie zmywalne do biały tablic magnetycznych. Takie tablice są np. na uczelniach, na pewno kojarzysz. Bo to była taka zwykła, duża tablica, wysoko zawieszona i on rysował u mnie na rękach. O dziwo jeść nie próbował. Cytat:
Cytat:
A mi brzuch nie opadł wcale
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozamykaj wszystkie drzwi i okna. Wypuśc psa i Spij spokojnie. (macie psa?? ) Moja babcia wgl taka bojazliwa jest. Ma tez trudny okres. Nie Moze sie uporać ze śmiercią dziadka. Tak mi jej szkoda
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale kciuki za te ostatnie przygotowania i za brak tremy mogę ewentualnie potrzymać ![]() Nie
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Brumek
|
|
|
|
#2419 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz do allegro prośbę o wyjaśnienie, dziwne że w chwili zakończenia "samo" się przełużyło na pewno sprzedający sam nie przełużył terminu zakończenia, bo się nie da tego zrobić mam nadzieję że mimo tego problemu uda ci się wygrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ucąłuj w siniaka, zejdzie po tylu wizazowych całusach w mig Cytat:
Cytat:
oni faktycznie mieli jakiś problemdziecko zasnęło dopiero po 22, prawie 2godziny usypiania
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
Ela, ale z Jasia fajny facet
-chyba wysoki? Po guzie zaraz śladu nie będzie. ![]() Alibany, właśnie się zastanawiałam czemu zniknęłaś. Kiedy do pracy wędrujesz, w grudniu? Gratuluję nowych białych potworów. ![]() Brumku, jeszcze nie mam pisaków/kredek-czekam na odpowiedź czy przydomowa drogeria(co ja z tą drogerią ) mi je zamówi. Jeśli nie to kupię przez allegro. Telik, ja jestem już zdecydowana na te sanki http://allegro.pl/sanki-z-amortyzato...774196011.html . Bez pchacza wyglądają klasycznie i solidnie , tylko zamówię je bliżej świąt. Skoro mają gwarancję, to niech chociaż obejmuje faktyczny okres użytkowania.Stronczku, jestem, jestem- jeszcze bloga Chustki nie skończyłam... Eh nie lubię takich bezmyślnych właścicieli czworonogów- biedna babcia. ![]() Aania, takich "nudnych" wizyt życzę Ci do samego końca ciąży. Lubią się z Adasiem?![]() Eve, super wiadomości! Aga, rzeczywiście coś musiało być nie tak z przyczyn Allegro. Do mnie tak jak do Koliny doszło zapytanie o przedmiot wystawiany we wrześniu. ![]() Mamad, właśnie, właśnie- niech teście sami jadą.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-16 o 00:47 |
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Stronczek
![]() Cytat:
ja chyba jednak zostanę przy tradycyjnych ![]()
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
aania, wypadło mi z głowy - super że wizyta była nuuuudna :p
:brawo: rany już po północy, ale mi czas ucieka ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- my mamy najzwyklejsze sanki z oparciem bez pchacza niestety, ale w spadku są więc nie narzekam przydałby się jakiś ciepły koc do środka, nie posiadam nic takiego...
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, jak się późno przychodzi, to już nie ma z kim pogadać
![]() To do jutra
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jeszcze nie, ale chcę takie z rączką do pchania. Dziadkowie dali zlecenie, mam wybrać a oni kupują na mikołaja ![]() Tylko ciekawe czy będzie po czym jeździć ![]() Cytat:
taaaa... CO ci miało opaść? Cytat:
![]() A co do Allegro to przypomniało mi się że też coś ostatnio zwariowało. Kupiłam na początku października coś, wypełniłam formularz dostawy, a facet za dwa dni do mnie dzwoni, jak on ma to wysłać bo nie podałam informacji. Formularz dostałam na maila wczoraj ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Kupiłam ten groupon na książki, (mamad1 chyba wstawiała link). Patik, Ty się zastanawiałaś o co chodzi, skoro nie łączy się z innymi promocjami. Po prostu, jak cena jest na stronie obniżona, to liczą zniżkę od ceny standardowej. Ale i tak się opłaca, książki wyszły mi po 15-20 zł, zakupy już zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Carmela, STO LAT!!!!!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-11-16 o 05:40 |
||
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Od wczoraj jestem właścicielką nowego laptopa Co za tym idzie nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem się dziś mogę odezwać.Siedzę w pracy, ale dziś tylko do 13tej, bo rodzinka przyjeżdża. Mamy mszę za babcię popołudniu. Poza tym jestem przed @ i bez kija nie podchodź ![]() Dominik ma jakiś nawrót AZS bo od paru dni w nocy mi się po głowie prawie do krwii drapie. A ja nie wiem od czego Fajne sanki widziałam w tesco. Chyba 80 zł kosztowały. Mogłam kupić ![]() Ja też lubię święta, choć przygotowania do nich potrafią niejednokrotnie wyprowadzić mnie z równowagi. Chcę Dominikowi zaszczepić parę rodzinnych tradycji. Uważam, że to bardzo ważne. To my tworzymy magię świąt, nie sklepy, reklamy, czy sztuczne życzenia. Eweeve gratki ![]() Carmela stówki na karku, setki w kieliszku
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
cześć
a co tu tak ciuchutko?? zaledwie kilka postów od wczoraj, nadrobiłam w 2 minuty Brumek, ja jeszcze byłąm o 1:20 ale nie odświeżyłam strony i poszłam spać jacieeeee, to nie dobrze że jest nawrót, przytulam was mocno i mam nadzieję że szybko znajdziecie powód tego nawrotu idę na śniadanko ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- carmela sto lat miłego świętowania życzę!
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, Marzena nie przejdzie taka opcja, choć ja bym była jak najbardziej za...
Telik Twoje posty to istna zagadka ![]() Ela duży ten Twój synek Alibany pisz częściej! Jacieeee myślisz, że to coś z jedzenia szkodzi Dominikowi? Sanki mamy zwykłe z oparciem. Kupiliśmy z ogłoszenia na tablicy - akurat na naszym osiedlu były. Nie mam pojęcia, co kupić Patrykowi na Mikołaja i pod choinkę
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Ja się jeszcze na żadne nie zdecydowałam.Cytat:
![]() A grzejecie już może w mieszkaniu? Bo u mnie się właśnie wtedy nasila się alergia. LaMilou u nas już zamówiony, ale nie przeze mnie a moją mamę. Pokazałam jej ostatnio, że Dominikowi go kupię, a ona stwierdziła, że to ona mu go na prezent zamówi. Ja uwielbiam święta Chcemy sprawić, żeby dla Dominika święta też były takie wyczekiwane i ważne.Dzisiaj zabieram Dominika na kulki, jutro znowu cały dzień będę na uczelni... Gardło mnie dalej męczy |
||
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina
Mamad chyba coś z jedzenia ![]() Natka jeszcze nie grzejemy. Czasami się delikatnie podgrzeje.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-11-16 o 09:39 |
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

to trzymam kciuki za wizytę u gina 
12.06.2010
zębole

k laski:
planuję odwiedzić Gliwice 

Tzn. kropeczki znikają powoli, Melka się już tak nie drapie (na szczęscie drapała się tylko po główce) ..Jutro albo w poniedziałek pójdę z nią do kontroli 
Ja miałam całą ciążę nisko, więc trudno było dopatrzyć się jakiejś zmiany na koniec.
I tak pewnie nikt nie tęsknił

Znasz przybliżena datę rozwiązania? Jak chcesz to Ci dopisze na listę dzidzie. Wyślij mi PW 

C studiowałaś?
Lubią się z Adasiem?