Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2476 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 16:30   #74251
vidia9
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Szał na błyszczące włosy dziś tutaj i baaardzo gęste eiri

Byłam u fryzjerki , ma 1 miejsce wśród fryzjerek, z którymi do tej pory moje loki miały do czynienia oczywiście umyła włosy silikonem jakimś, wysuszyła ręcznikiem ale delikatnie, ale za to cięła super. Rozczesała włosy, spięła spinką do góry i po kolei wyjmowała grubszy lok, pasmo , skręcała palcami i nacinała nożyczkami , w mniej więcej 3 miejscach. Nic nie ruszyła z długości, włosy są mega wycieniowane, podniesione i skręcają się drobniej, tak jak lubię najbardziej podoba mi się właśnie to, ze nie straciłam na długości , włosy potrzebowały 'oddechu' , za dużo przyklap był ostatnio wysiedziałam się godzinę, potem wystylizowała jakoś i wysuszyła dyfuzorem, jeszcze komplement dostałam , że nawilżone są Jutro postaram się jakieś foty wstawić Poszukałam w necie, ta metoda cięcia/cieniowania to technika dredowa (skalowanie).

PS. ostatnio była mowa o kosmetykach indyjskich, azjatyckich w Cz. Sprawdziłam nazwę dziś, marka to TianDe, mają swoją stronę www, można obejrzeć katalog produktów.
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:40   #74252
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość

Byłam u fryzjerki , ma 1 miejsce wśród fryzjerek, z którymi do tej pory moje loki miały do czynienia oczywiście umyła włosy silikonem jakimś, wysuszyła ręcznikiem ale delikatnie, ale za to cięła super. Rozczesała włosy, spięła spinką do góry i po kolei wyjmowała grubszy lok, pasmo , skręcała palcami i nacinała nożyczkami , w mniej więcej 3 miejscach. Nic nie ruszyła z długości, włosy są mega wycieniowane, podniesione i skręcają się drobniej, tak jak lubię najbardziej podoba mi się właśnie to, ze nie straciłam na długości , włosy potrzebowały 'oddechu' , za dużo przyklap był ostatnio wysiedziałam się godzinę, potem wystylizowała jakoś i wysuszyła dyfuzorem, jeszcze komplement dostałam , że nawilżone są Jutro postaram się jakieś foty wstawić Poszukałam w necie, ta metoda cięcia/cieniowania to technika dredowa (skalowanie).

PS. ostatnio była mowa o kosmetykach indyjskich, azjatyckich w Cz. Sprawdziłam nazwę dziś, marka to TianDe, mają swoją stronę www, można obejrzeć katalog produktów.
a gdzie taka fajna fryzjerka? może w Warszawie?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:53   #74253
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Hej, dziewczęta

Co ja paczę? Przymierzam się do kolejnego kupienia Jantara, a Wy mi tu, że zmienili skład? O tempora, o mores!

Przymierzam się do kupienia półproduktów, bo mi się o cerę dbać zachciało (OCM robię i jestem zachwycona), to chcę i włosom coś zafundować. Ale proteinom na razie podziękuję - pierwsza próba z różową Artiste mnie spuszyła i to trzyma nadal. Dwa mycia później naładowałam na olejowanie oleju lnianego, zrobiłam też płukankę lnianą i to jakoś pomogło na ten nadmiar protein. O dziwo - nie miałam przyklapu jak przy ostatnim eksperymencie z ładowaniem lnu do wszystkiego.
Coś mi podrażniło skalp. Szukam winnego. Płukanka lniana i mycie pottersem pomogło, tylko teraz nie wiem, czego nie używać... więc muszę po kolei sprawdzić podejrzanych.

coś doradzacie z półproduktów z zsk? W ogóle preferujecie jakiś sklep konkretnie?
Na pewno wezmę aloes i kwas hialuronowy. A o co chodzi z tymi hydrolatami? One też pomagają czy tylko ładnie pachną i stanowią bazę do innych rzeczy?

pozdrawiam

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:10   #74254
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Hej, chciałam się pochwalić oto moje włosy dzień po myciu (myłam wczoraj rano, zdjęcia robione dzisiaj około 15:00). Jedyne co było nie tak to grzywka, za nic nie chciała się ułożyć to ją zaplotłam w warkocza i podpięłam pod włosami. Muszę ją koniecznie zapuścić
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale wszystkie inne badania zrobione i jest wszystko ok a wypadanie wzmożone zaczęło sie 2 lata temu, czyli w okresie odstawienia tabletek i nawet lekarz stwierdził, że to za dużo jakiegos tam hormonu
A wiesz jakiego?

Cytat:
ale na badania nie skierował aby to sprawdzić, przepisał tylko kolejne tabletki anty (których nie biorę)
Stary 2012-11-16, 17:29   #74255
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jaka bossssska szopencja na drugim zdjęciu widać, że część włosów z przodu
U mnie dzisiaj ładnie też, później będą zdjęcia w codzienniku
,Już wcześniej Codziennik mnie zwabił, czekam na foty Ostatnio też jakoś jednocześnie wstawiałyśmy zdjęcia
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
piękne są i jak gęsto

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
też nie cierpie gdy na fotach wychodzą takie końce, a widze w lustrze inaczej

Eiri ale masz gęścinę !

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Dzieki
Ja juz swoje lubie, to 4 dzien, pogoda w UK nie rozpieszcza, jakby mi sie udalo utrzymac to co mam, bylabym zadowolona
U nas ostatnio też bida z nędzą, mgła, wilgoć, ciemno, zimno
Cytat:
Piekne A ile ich jest
Też dziękuję
Cytat:
Trzeba oskalpować
A po co, same przecież uciekają Choć staram się je powstrzymywać prośbą, groźbą i przekupstwem
Cytat:
albo oddać dla potrzebujących mam na myśli siebie oczywiście

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dzięki, od razu mi lepiej tylko taki Dzień Paszteta to u mnie dosyć cyklicznie występuje na szczęście kompletnie nie przekłada się to na powodzenie u facetów, bo bym się załamała
U mnie Dzień Paszteta to jak tydzień roboczy, dobrze, że czasem weekend przychodzi i bez wstrętu patrzę w lustro
A Ty ładna babka jesteś, pełna uroku
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Nie no, nie bądź taka. Daj mi ich chociaż troszkę... Do skroni i na zakola poprzyklejam
Zaraz, na zakola to i ja potrzebuję ale na klejenie nie wpadłam
Stary 2012-11-16, 17:54   #74256
trythis
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
a gdzie taka fajna fryzjerka? może w Warszawie?
po cichu liczę że może jednak Wrocław
muszę coś z moimi zrobić, bo przyklap totalny
nie ruszałam ich już dłuższy czas, tylko z końców i czas je trochę 'odświeżyć'

blog!

66 kg -> 64 kg -> 62 kg -> 60 kg -> 58 kg

CG - 11.11.2012
trythis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:03   #74257
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
potters to tam, gdzie joaśki b/s no i w carrefourze jest chyba najtańszy
myje nim i bardzo lubię, bo chyba jako jedyny sie pieni
Kallos Latte też się pieni
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, jakie to mam pikne sprężynujące włosy ostatnio, ale znów wyszło jak zawsze Użyłam dyfuzora po myciu, spieszyłam się i .upa, lekki wyprost Gupi dyfuzor Zdecydowanie lepiej, kiedy włosy schną mi sharmonijkowane pod ręcznikiem.
A na domiar złego na zdjęciu wyszło, jakbym miała przerzedzone końce a tymczasem część najdłuższej warstwy była z przodu.
świetne są!
Cytat:
Podoba mi sie to porownanie Serio

Aaaa bo to moj maly skarb za 2 funty ze sklepu charytatywnego, gdzie sie wolontariuje

Welcome to my world Ostatnio codziennie mam z tym problem, tylko ze jakos tak same sie ogarniaja po wejsciu do pomieszczenia

noo to fajna zdobycz!

aha... no moje się nie ogarniały... dzisiaj nie wiem, bo siedzę/leżę w domu przeziębiona - parę dni mnie łamało i wczoraj mnie chyba dobiło...
Cytat:
Hej, chciałam się pochwalić oto moje włosy dzień po myciu (myłam wczoraj rano, zdjęcia robione dzisiaj około 15:00). Jedyne co było nie tak to grzywka, za nic nie chciała się ułożyć to ją zaplotłam w warkocza i podpięłam pod włosami. Muszę ją koniecznie zapuścić
bardzo fajnie zapuścisz ani sie obejrzysz
Stary 2012-11-16, 18:04   #74258
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trythis Pokaż wiadomość
po cichu liczę że może jednak Wrocław
muszę coś z moimi zrobić, bo przyklap totalny
nie ruszałam ich już dłuższy czas, tylko z końców i czas je trochę 'odświeżyć'
Okolice Cz-wy znalazłam link klik gdzie na początku jest pokazane jak ona mi to robiła, tylko że fryzjerka podzieliła pasmo jakby na 3 równe odcinki i w tylko 3 miejscach nacinała delikatnie

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-11-16 o 18:08 Powód: edit: dokładnie od 1.50 min
Stary 2012-11-16, 18:43   #74259
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Hej, dziewczęta

Co ja paczę? Przymierzam się do kolejnego kupienia Jantara, a Wy mi tu, że zmienili skład? O tempora, o mores!

Przymierzam się do kupienia półproduktów, bo mi się o cerę dbać zachciało (OCM robię i jestem zachwycona), to chcę i włosom coś zafundować. Ale proteinom na razie podziękuję - pierwsza próba z różową Artiste mnie spuszyła i to trzyma nadal. Dwa mycia później naładowałam na olejowanie oleju lnianego, zrobiłam też płukankę lnianą i to jakoś pomogło na ten nadmiar protein. O dziwo - nie miałam przyklapu jak przy ostatnim eksperymencie z ładowaniem lnu do wszystkiego.
Coś mi podrażniło skalp. Szukam winnego. Płukanka lniana i mycie pottersem pomogło, tylko teraz nie wiem, czego nie używać... więc muszę po kolei sprawdzić podejrzanych.

coś doradzacie z półproduktów z zsk? W ogóle preferujecie jakiś sklep konkretnie?
Na pewno wezmę aloes i kwas hialuronowy. A o co chodzi z tymi hydrolatami? One też pomagają czy tylko ładnie pachną i stanowią bazę do innych rzeczy?

pozdrawiam
Naprawdę zmienili skład? ;O
A ja dzisiaj kupiłam drugą butelkę (do drugiej 3 tygodniowej serii)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:55   #74260
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Kallos Latte też się pieni
a nie wiem, nie myam nim - a mam jeszcze półtoralitrowe pudło
dzieć go używa w sumie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:06   #74261
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
dobry lekarz, to cenna informacja podesłałabyś mi jej nazwisko na PW?
Dopiero zauważyłam pytanie Niestety nie pamiętam nazwiska, ale jak pojadę do domu to poszukam w książeczce i puszczę PW Jakbyś wolała wcześniej wiedzieć to tu jest telefon i zawsze można zadzwonić i zapytać o Panią dermatolog czy Panią alergolog
http://www.rynekmedyczny.pl/Przychod...698765/kontakt
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:22   #74262
sm1307
Rozeznanie

Cytat:

ładnie
dziękuję
Cytat:
Jest fajnie i blyszczaco

W rossmanie kupilas?
dziękuję
Si, w Rossmannie ją wyhaczyłam.
Cytat:
Hej, chciałam się pochwalić
ładnee

Muszę Wam przyznać, że dzisiaj pierwszy raz zauważyłam u siebie na włosach nawilżenie, a nie ciągły puch/siano. Były miodzio dziś, starałam się unikać humektantów i chyba im pasowało to

I wzbudzam zdziwienie wśród znajomych, że mam kręcone włosy po myciu he he miłe uczucie

Edytowane przez sm1307
Czas edycji: 2012-11-16 o 19:27
sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:30   #74263
Iwonalodz
Zakorzenienie

Ale pędzicie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejo,przyszlam sie pochwalic po tym moim cięciu.... Ale jakos nie skkreciły mi sie tak bardzo ładnie wlosy
Jak to? Piękne!

Cytat:
to prawda co Ajrisz rzecze, innych nie ma ale mi całkiem podpasowała ta nowa Isana Oil Professional cośtam, taka w dużej tubie, co prawda ma jedno pq, ale tak to jest całkiem przyjemna
Ja też używam w dużej tubie z tej serii z olejem arganowym, tez piszesz o tej? Bo moje włosy ja lubią, jak wcześniej je odżywię mocno.

Cytat:
a ja dzisiaj wkurzona po całym dniu irytacji w pracy poszłam i najpierw kupiłam sobie kiecę (http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../10/2788661077 hehehe), a potem wreszcie po kilkutygodniowym odwyku do Rossmanna i mam to słynne masło kakaowe Isany (7,99 zł, promocja), faktycznie obłędnie pachnie no i wreszcie AiK!
Fajna sukienka

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Duży potencjał, zazdroszczę
Rany, tutaj są same długie gęste włosy, czy ktoś ma jeszcze takie całkiem normalne.
Ja Niestety jak zrobię warkoczyk to taki mysi ogonek ale co zrobić?

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
To mój ostatni post, nie pasuję do grona włosomaniaczek, i bardzo mnie to cieszy.

Cytat:
Chciałam się pochwalić, jakie to mam pikne sprężynujące włosy ostatnio, ale znów wyszło jak zawsze Użyłam dyfuzora po myciu, spieszyłam się i .upa, lekki wyprost Gupi dyfuzor Zdecydowanie lepiej, kiedy włosy schną mi sharmonijkowane pod ręcznikiem.
A na domiar złego na zdjęciu wyszło, jakbym miała przerzedzone końce a tymczasem część najdłuższej warstwy była z przodu.
Ale gruuube i duuużo Moje to chyba Twoja grzywka

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:38   #74264
trythis
Raczkowanie

Cytat:
Okolice Cz-wy znalazłam link klik gdzie na początku jest pokazane jak ona mi to robiła, tylko że fryzjerka podzieliła pasmo jakby na 3 równe odcinki i w tylko 3 miejscach nacinała delikatnie
sama nie będę próbować, chociaż wygląda to dość prosto
muszę tylko znaleźć fryzjerkę która ogarnia temat

blog!

66 kg -> 64 kg -> 62 kg -> 60 kg -> 58 kg

CG - 11.11.2012
trythis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:05   #74265
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
a wg mnie wcale nie jest źle, pod warunkiem że robi to jakaś druga osoba. Moja mama ma zapędy artystyczne więc pewnie się skusi i wypróbuje.
Dzięki za link

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:07   #74266
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie wiem, nie myam nim - a mam jeszcze półtoralitrowe pudło
dzieć go używa w sumie

to moje ukochane myjadło

wysłałam PW

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Dopiero zauważyłam pytanie Niestety nie pamiętam nazwiska, ale jak pojadę do domu to poszukam w książeczce i puszczę PW Jakbyś wolała wcześniej wiedzieć to tu jest telefon i zawsze można zadzwonić i zapytać o Panią dermatolog czy Panią alergolog
http://www.rynekmedyczny.pl/Przychod...698765/kontakt
dzięki! na szczęście się nie pali i poczekam na PW
Stary 2012-11-16, 20:09   #74267
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to zadziałało bo mam dość mocny skręt i zawsze miałam cieniowane włosy z tendencją do albo dużej objętości albo totalnego przyklapu, ze skrajności w skrajność. Chciałam cięcia warstwami ale uznała, że potrzebują 'uwolnienia' skrętu. Czyli aktualnie włosy są przeróżnej długości
Stary 2012-11-16, 20:30   #74268
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
kto mnie tak zetnie wątpię żeby któraś fryzjerka u mnie to załapała

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:42   #74269
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

Ale gruuube i duuużo Moje to chyba Twoja grzywka
taaa, jasne
Pokaż włosy
Stary 2012-11-16, 21:35   #74270
Martek_
Zadomowienie

Ciachnęłam się Głównie z długości, troszkę też przy cieniowaniu ale to już minimalnie. Z długości poszło 4cm, znów króciutka jestem ale nie mam tych okropnych ogonów które zrobiła mi fryzjerka i mogę w spokoju zapuszczać . Teraz strzelę sobie Isankę babassu pod olej, jutro jakieś proteinki i zobaczymy jak się ułożą.
Stary 2012-11-16, 21:49   #74271
Miskaa78
Kazar Lady

Eloe nie ma to Wam wkleję

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:05   #74272
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
zbiorowo do okulisty, czy jak?? Zaraz poszukam wyraźniejszej foty, gdzie Ty tam loka dojrzałaś, Kobieto
Ja tam poznam kręcioly z daleka...

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość

pozdrawiam
Poczytaj recepatriusz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129
Dziewczyny polecają rozmarynowy do włosów,
ja ostatnio wzięłam z róży darmacenskiej i czarnej porzeczki... jakoś nei mam odwagi ich na włosy ciapnąć...
Poza tym lecytyna (może być też z apteki), lipodermina, panthenol?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:53   #74273
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu podcinasz? eee, zapomniałam...Tobie szybko włosy rosną
No musze, rozjasniana czesc, czyli pewnie z 10 cm bedzie, a potem znow rozjasniacz, tylko ze wyzej tym razem Tak od kosci policzkowych

Cytat:
I takie jeszcze:

Cytat:
dzięki, od razu mi lepiej tylko taki Dzień Paszteta to u mnie dosyć cyklicznie występuje na szczęście kompletnie nie przekłada się to na powodzenie u facetów, bo bym się załamała
U mnie tez niestety:/
To dobrze Ja jakos daje rade w takie dni dzieki TZ-towi

Cytat:
a mi się wydawało, że tak nawalam tego żelu...

Cytat:

noo to fajna zdobycz!

aha... no moje się nie ogarniały... dzisiaj nie wiem, bo siedzę/leżę w domu przeziębiona - parę dni mnie łamało i wczoraj mnie chyba dobiło...
bardzo fajnie zapuścisz ani sie obejrzysz
Ojej to sie kuruj Robaczku

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
dziękuję

dziękuję
Si, w Rossmannie ją wyhaczyłam.

Cytat:
Muszę Wam przyznać, że dzisiaj pierwszy raz zauważyłam u siebie na włosach nawilżenie, a nie ciągły puch/siano. Były miodzio dziś, starałam się unikać humektantów i chyba im pasowało to
Super
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ciachnęłam się Głównie z długości, troszkę też przy cieniowaniu ale to już minimalnie. Z długości poszło 4cm, znów króciutka jestem ale nie mam tych okropnych ogonów które zrobiła mi fryzjerka i mogę w spokoju zapuszczać . Teraz strzelę sobie Isankę babassu pod olej, jutro jakieś proteinki i zobaczymy jak się ułożą.
Poka

Cytat:

tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:11   #74274
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
No musze, rozjasniana czesc, czyli pewnie z 10 cm bedzie, a potem znow rozjasniacz, tylko ze wyzej tym razem Tak od kosci policzkowych

Ojej to sie kuruj Robaczku
chcesz rozjaśniać końce, czy źle zrozumiałam...? masz rozjaśnione, więc wiesz, jak to jest - czyli odwodzić nie będę, ale mi by było szkoooda

dzięki faszeruję się witaminami, wapnem itp.
i na pocieszenie zaczęłam licytować lustro podobne do Twojego na alledrogo za parę tygodni dostanę komódkę do mini-renowacji i mam zamiar wykorzystać ją jako toaletkę, więc lustro musi być
Stary 2012-11-16, 23:40   #74275
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz rozjaśniać końce, czy źle zrozumiałam...? masz rozjaśnione, więc wiesz, jak to jest - czyli odwodzić nie będę, ale mi by było szkoooda

i na pocieszenie zaczęłam licytować lustro podobne do Twojego na alledrogo za parę tygodni dostanę komódkę do mini-renowacji i mam zamiar wykorzystać ją jako toaletkę, więc lustro musi być
Dobrze zrozumialas Zetne poprzednie najpierw. Konce rozjasniam od 2 lat, tak co pol roku. Jak nie rozjasnianie co 6 miesiecy- byloby farbowanie i odrosty co miesiac Bo za swoim kolorem nie przepadam Troszke im sie dostaje podczas rozjasniania, ale szybko wracaja do fromy A ze efekt ombre na kreconych niesamowicie mi sie podoba, to poki co bede sie ( a raczej moja Pani Ania ) bawic, ale dziekuje za troske

Zainpirowalam Ja jestem w swoim zakochana, jest ciezkie, z litego drewna, zniszczenie jest prawie niezauwazalne. I ta cena Na tolateke sie nadaje idealnie Tez chcem toaletke Kiedys bede miala
Zazdrosze umiejetnosci renowacji Pokazesz

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-11-16 o 23:42 Powód: literowka
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 00:10   #74276
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, jasne
Pokaż włosy
Pokażę w wolnej chwili cyknę fotkę, bo do końca roku chcę się udać do fryzjera i chciałabym żeby Eloe swoim okiem fachowym doradziła

Ale uwierz mi, że Twoja grzywka to moje wszystkie ale co zrobić

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 01:00   #74277
Aldrin
Zakorzenienie

Jakie piękne i gęste włoski się pojawiły

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A wiesz jakiego?
Niestety nie, przyszłam do lekarza i mówię, że po odstawieniu tabletek zaczęły mi wypadać włosy zrobiłam badania krwi, na tarczyce tez itp więc nie wiem co dalej a on na to że mam pewnie za dużo hormonu męskiego, więc aby to uregulować dostałam kolejne tabletki niby na uregulowanie wypadania i poprawę cery, miałam je brać przez 3 miesiące i odstawić.

Cytat:

Stary 2012-11-17, 09:43   #74278
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

oh jak mi sie marzy taka starodawna toaletka

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:48   #74279
audiogirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

Niestety nie, przyszłam do lekarza i mówię, że po odstawieniu tabletek zaczęły mi wypadać włosy zrobiłam badania krwi, na tarczyce tez itp więc nie wiem co dalej a on na to że mam pewnie za dużo hormonu męskiego, więc aby to uregulować dostałam kolejne tabletki niby na uregulowanie wypadania i poprawę cery, miałam je brać przez 3 miesiące i odstawić.
Ano właśnie... ja też już nie wiem, czy się śmiać czy płakać jak słyszę takie historie. Zresztą sama w nich niestety uczestniczyłam. Po tych tabletkach źle się pani czuje? Ok, to może inne. A po tych spada libido? Ok, to spróbujmy następne. Po tych wypadają włosy? No to może po tych nie będą...!

I tak właśnie stajemy się króliczkami doświadczalnymi dla branży farmaceutycznej, której niestety nie obchodzi, co się z nami stanie, czy nam wypadną włosy, będziemy mieć depresję, poważne zaburzenia hormonalne itd. Tabletki to wymysł ostatnich dziesięcioleci i tak naprawdę nie wiadomo, jak reagują osoby, które biorą je po np. dwadzieścia lat lub więcej. Oczywiście wiem też, że są osoby, którym tabletki "służą". Moja mama bierze od 15 lat i bardzo sobie chwali, podobno dzięki temu opóźnia procesy menopauzy, wpływa na samopoczucie, ale w sumie to nie wiadomo, jakby było gdyby ich nie brała.

A z dobrych wiadomości to użyłam wczoraj Khadi stymulującego:
- z zapachem wytrzymałam, nie ma tragedii, choć pachnie intensywnie
- nakładanie bardzo proste (gdzieś czytałam o gęstej konsystencji, mój tak nie ma)
- dzisiaj rano przy myciu wypadło mi może z 30 włosów, co jest ogromnym sukcesem!

Oprócz tego od tygodnia stosuję regularnie Jantar, więc mam nadzieję, że połączenie tych dwóch będzie miało spektakulatne efekty obym nie zapeszyła W sumie to nigdy wcześniej nie stosowałam wcierek, więc może dlatego mój skalp nie jest do nich przyzwyczajony i mocniej zadziała .
Zobaczymy

Też u Was tak dzisiaj świeci?
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:53   #74280
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Dzień Paszteta to jak tydzień roboczy, dobrze, że czasem weekend przychodzi i bez wstrętu patrzę w lustro
A Ty ładna babka jesteś, pełna uroku
jeeeej, dziękuję w Dzień Paszteta dobrze to słyszeć, bo dzisiaj jestem na kacu, dopiero wróciłam do domu, ale noc była udana, hehe

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Fajna sukienka
dzięki, mam urodziny jutro to założę

ej, po AiKu moje włosy są jakby... sama nie wiem, jest ich dużo więcej, szopą nie są, nie są proste, ale nie ma zdefiniowanego skrętu. taka burza włosów, ale nie loków. w sumie look całkiem fajny, no ale jednak mi zalezy na skręcie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości