|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Szał na błyszczące włosy dziś tutaj
Byłam u fryzjerki , ma 1 miejsce wśród fryzjerek, z którymi do tej pory moje loki miały do czynienia oczywiście umyła włosy silikonem jakimś, wysuszyła ręcznikiem ale delikatnie, ale za to cięła super. Rozczesała włosy, spięła spinką do góry i po kolei wyjmowała grubszy lok, pasmo , skręcała palcami i nacinała nożyczkami , w mniej więcej 3 miejscach. Nic nie ruszyła z długości, włosy są mega wycieniowane, podniesione i skręcają się drobniej, tak jak lubię najbardziej podoba mi się właśnie to, ze nie straciłam na długości , włosy potrzebowały 'oddechu' , za dużo przyklap był ostatnio wysiedziałam się godzinę, potem wystylizowała jakoś i wysuszyła dyfuzorem, jeszcze komplement dostałam , że nawilżone są Jutro postaram się jakieś foty wstawić PS. ostatnio była mowa o kosmetykach indyjskich, azjatyckich w Cz. Sprawdziłam nazwę dziś, marka to TianDe, mają swoją stronę www, można obejrzeć katalog produktów. |
|
|
|
#74252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#74253 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczęta
![]() Co ja paczę? Przymierzam się do kolejnego kupienia Jantara, a Wy mi tu, że zmienili skład? O tempora, o mores! ![]() Przymierzam się do kupienia półproduktów, bo mi się o cerę dbać zachciało (OCM robię i jestem zachwycona), to chcę i włosom coś zafundować. Ale proteinom na razie podziękuję - pierwsza próba z różową Artiste mnie spuszyła i to trzyma nadal. Dwa mycia później naładowałam na olejowanie oleju lnianego, zrobiłam też płukankę lnianą i to jakoś pomogło na ten nadmiar protein. O dziwo - nie miałam przyklapu jak przy ostatnim eksperymencie z ładowaniem lnu do wszystkiego. Coś mi podrażniło skalp. Szukam winnego. Płukanka lniana i mycie pottersem pomogło, tylko teraz nie wiem, czego nie używać... więc muszę po kolei sprawdzić podejrzanych. ![]() coś doradzacie z półproduktów z zsk? W ogóle preferujecie jakiś sklep konkretnie? Na pewno wezmę aloes i kwas hialuronowy. A o co chodzi z tymi hydrolatami? One też pomagają czy tylko ładnie pachną i stanowią bazę do innych rzeczy? pozdrawiam
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
#74254 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#74255 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio też jakoś jednocześnie wstawiałyśmy zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A po co, same przecież uciekają Choć staram się je powstrzymywać prośbą, groźbą i przekupstwem ![]() Cytat:
![]() A Ty ładna babka jesteś, pełna uroku Cytat:
ale na klejenie nie wpadłam
|
|
#74256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() muszę coś z moimi zrobić, bo przyklap totalny nie ruszałam ich już dłuższy czas, tylko z końców i czas je trochę 'odświeżyć'
|
|
#74257 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() noo to fajna zdobycz! aha... no moje się nie ogarniały... dzisiaj nie wiem, bo siedzę/leżę w domu przeziębiona - parę dni mnie łamało i wczoraj mnie chyba dobiło...![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#74258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam link klik gdzie na początku jest pokazane jak ona mi to robiła, tylko że fryzjerka podzieliła pasmo jakby na 3 równe odcinki i w tylko 3 miejscach nacinała delikatnie
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-11-16 o 18:08 Powód: edit: dokładnie od 1.50 min |
|
|
|
|
#74259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj kupiłam drugą butelkę (do drugiej 3 tygodniowej serii)
|
|
#74260 |
|
Kazar Lady
|
a nie wiem, nie myam nim - a mam jeszcze półtoralitrowe pudło
dzieć go używa w sumie ![]() ![]()
|
|
|
|
#74261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie pamiętam nazwiska, ale jak pojadę do domu to poszukam w książeczce i puszczę PW Jakbyś wolała wcześniej wiedzieć to tu jest telefon i zawsze można zadzwonić i zapytać o Panią dermatolog czy Panią alergolog ![]() http://www.rynekmedyczny.pl/Przychod...698765/kontakt |
|
|
|
|
#74262 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() dziękuję Si, w Rossmannie ją wyhaczyłam. ładnee ![]() Muszę Wam przyznać, że dzisiaj pierwszy raz zauważyłam u siebie na włosach nawilżenie, a nie ciągły puch/siano. Były miodzio dziś, starałam się unikać humektantów i chyba im pasowało to ![]() I wzbudzam zdziwienie wśród znajomych, że mam kręcone włosy po myciu he he miłe uczucie
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2012-11-16 o 19:27 |
|
|
|
#74263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo moje włosy ja lubią, jak wcześniej je odżywię mocno.Cytat:
![]() Cytat:
Niestety jak zrobię warkoczyk to taki mysi ogonek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#74264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() muszę tylko znaleźć fryzjerkę która ogarnia temat
|
|
#74265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za link
|
|
#74266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysłałam PW ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#74267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tendencją do albo dużej objętości albo totalnego przyklapu, ze skrajności w skrajność. Chciałam cięcia warstwami ale uznała, że potrzebują 'uwolnienia' skrętu. Czyli aktualnie włosy są przeróżnej długości
|
|
|
|
|
#74268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto mnie tak zetnie wątpię żeby któraś fryzjerka u mnie to załapała
|
|
|
#74269 |
|
Wtajemniczenie
|
taaa, jasne
Pokaż włosy
|
#74270 |
|
Zadomowienie
|
Ciachnęłam się
Głównie z długości, troszkę też przy cieniowaniu ale to już minimalnie. Z długości poszło 4cm, znów króciutka jestem ale nie mam tych okropnych ogonów które zrobiła mi fryzjerka i mogę w spokoju zapuszczać
|
#74271 |
|
Kazar Lady
|
Eloe nie ma to Wam wkleję
|
|
|
|
#74272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129 Dziewczyny polecają rozmarynowy do włosów, ja ostatnio wzięłam z róży darmacenskiej i czarnej porzeczki... jakoś nei mam odwagi ich na włosy ciapnąć... ![]() Poza tym lecytyna (może być też z apteki), lipodermina, panthenol?
|
|
|
#74273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No musze, rozjasniana czesc, czyli pewnie z 10 cm bedzie, a potem znow rozjasniacz, tylko ze wyzej tym razem
Tak od kosci policzkowych![]() Cytat:
![]() Cytat:
To dobrze Ja jakos daje rade w takie dni dzieki TZ-towi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#74274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki faszeruję się witaminami, wapnem itp.![]() i na pocieszenie zaczęłam licytować lustro podobne do Twojego na alledrogo za parę tygodni dostanę komódkę do mini-renowacji i mam zamiar wykorzystać ją jako toaletkę, więc lustro musi być
|
|
|
|
|
#74275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo za swoim kolorem nie przepadam Troszke im sie dostaje podczas rozjasniania, ale szybko wracaja do fromy A ze efekt ombre na kreconych niesamowicie mi sie podoba, to poki co bede sie ( a raczej moja Pani Ania ) bawic, ale dziekuje za troskeZainpirowalam Ja jestem w swoim zakochana, jest ciezkie, z litego drewna, zniszczenie jest prawie niezauwazalne. I ta cena Na tolateke sie nadaje idealnie Tez chcem toaletke Kiedys bede miala![]() Zazdrosze umiejetnosci renowacji
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-11-16 o 23:42 Powód: literowka |
|
|
|
|
#74276 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę
![]() Ale uwierz mi, że Twoja grzywka to moje wszystkie ale co zrobić
|
#74277 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie piękne i gęste włoski się pojawiły
Niestety nie, przyszłam do lekarza i mówię, że po odstawieniu tabletek zaczęły mi wypadać włosy zrobiłam badania krwi, na tarczyce tez itp więc nie wiem co dalej a on na to że mam pewnie za dużo hormonu męskiego, więc aby to uregulować dostałam kolejne tabletki niby na uregulowanie wypadania i poprawę cery, miałam je brać przez 3 miesiące i odstawić. |
|
|
|
#74278 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#74279 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I tak właśnie stajemy się króliczkami doświadczalnymi dla branży farmaceutycznej, której niestety nie obchodzi, co się z nami stanie, czy nam wypadną włosy, będziemy mieć depresję, poważne zaburzenia hormonalne itd. Tabletki to wymysł ostatnich dziesięcioleci i tak naprawdę nie wiadomo, jak reagują osoby, które biorą je po np. dwadzieścia lat lub więcej. Oczywiście wiem też, że są osoby, którym tabletki "służą". Moja mama bierze od 15 lat i bardzo sobie chwali, podobno dzięki temu opóźnia procesy menopauzy, wpływa na samopoczucie, ale w sumie to nie wiadomo, jakby było gdyby ich nie brała. A z dobrych wiadomości to użyłam wczoraj Khadi stymulującego: - z zapachem wytrzymałam, nie ma tragedii, choć pachnie intensywnie - nakładanie bardzo proste (gdzieś czytałam o gęstej konsystencji, mój tak nie ma) - dzisiaj rano przy myciu wypadło mi może z 30 włosów, co jest ogromnym sukcesem! ![]() Oprócz tego od tygodnia stosuję regularnie Jantar, więc mam nadzieję, że połączenie tych dwóch będzie miało spektakulatne efekty obym nie zapeszyła W sumie to nigdy wcześniej nie stosowałam wcierek, więc może dlatego mój skalp nie jest do nich przyzwyczajony i mocniej zadziała . Zobaczymy Też u Was tak dzisiaj świeci?
|
|
|
|
|
#74280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki, mam urodziny jutro to założę ![]() ej, po AiKu moje włosy są jakby... sama nie wiem, jest ich dużo więcej, szopą nie są, nie są proste, ale nie ma zdefiniowanego skrętu. taka burza włosów, ale nie loków. w sumie look całkiem fajny, no ale jednak mi zalezy na skręcie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

oczywiście umyła włosy silikonem jakimś, wysuszyła ręcznikiem ale delikatnie, ale za to cięła super. Rozczesała włosy, spięła spinką do góry i po kolei wyjmowała grubszy lok, pasmo , skręcała palcami i nacinała nożyczkami , w mniej więcej 3 miejscach. Nic nie ruszyła z długości, włosy są mega wycieniowane, podniesione i skręcają się drobniej, tak jak lubię
wysiedziałam się godzinę, potem wystylizowała jakoś i wysuszyła dyfuzorem, jeszcze komplement dostałam , że nawilżone są
Jutro postaram się jakieś foty wstawić 

Choć staram się je powstrzymywać prośbą, groźbą i przekupstwem 

no i wreszcie AiK!
Niestety