Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 11:59   #3931
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ooo afsolka mniammm, kciuki trzymamyyy mocno a wczoraj mówili że do endokrynologa zapisy na 2019rok dopiero he masakra
ja chodzę od dobrych paru lat do tego samego także mam wizyty co 3-6 miesięcy zalezy jakie wyniki teraz w ciąży mam co 2
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:05   #3932
monicca1989
Zakorzenienie

Strippi właśnie czekałam na Ciebie bo nie chciało mi się cofać wątku za Twoim postem aby zagłosować ale już zagłosowane
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:09   #3933
nati_85
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Już dawno się nie odzywałam ale niestety nie mam zbytnio czasu.

Już pewnie nie dam rady was nadrobić.

Chciałam się tylko pochwalić. Byłam wczoraj na wizycie i z dziecinką wszystko dobrze rośnie i czuje się dobrze. waży jakieś 500 g. No i dowiedzieliśmy się co tam sobie pomieszkuje a więc kolejny chłopczyk na wątku. Tak się cieszę, że i dla mnie starczyło chłopczyka.

Chciałbym się częściej odzywać ale jeszcze pracuje ale mam nadzieję, że jak pójdę na L4 to mam nadzieję odzywać się częściej.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:12   #3934
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

No a poza tym po głosowanku i kawusia
wczoraj nie zarządziłaś kawusi i zapomniałam wypić przez to poszłam spać o 16:00

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no strippi poszły ostatnie 3 głosy i teraz trzymam kciuki ze cos wygrasz
trzymajcie!

no pogoda okropna, u nas już kolejny dzień

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam
Za tygodnie. U mnie dzisiaj początek 26 , ale to leci szybciutko.
za początek 26 tyg

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
głosiki oddane

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Strippi drugie 3 głosy w domku też poszły to teraz trzymamy kciuki
dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się w 20 tygodniu

Cytat:
Odnośnie ochraniaczy, to sporo moich znajomych nie używało, zawsze to może być jednen z tych kolejnych niby niezbędnych produktów dla dzieci, żeby nakręcać gospodarkę i rynek zbytu konsumpcjonizm ! wiem, że zaraz odezwie się masa Mam, które sobie życia bez nich nie wyobrażają, ale ja póki co nie widzę ich sensowności, chcę jedynie poznać z ciekawości przyczynę dlaczego zakazują, poznać argumentację, rozważyć w swoim sercu i głowie i podjąć decyzję. Unijni urzędnicy trochę czasem przeginają, ale póki co i tak ja wierzę im tysiąc razy bardziej niż tym przekupnym polskim matołkom, którzy za $$ nawet by coca colę dla dzieci zarekomendowali :P
oj tam oj tam
ja miałam przy Julce, teraz też będę miała, ale nie uważam to za coś niezbędnego i super superaśnego
ja to bardziej traktuję jako wystój łóżeczka hehe
Stary 2012-11-23, 12:13   #3935
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale ostatnio z konkubentem przejrzelismy kilka opisow 23 tygodnia i bylam wszoku, bo w jednym opisali, ze u lekarza moge sie spodziewac bolesnego badania 'recznego". na ostatniej wizycie mialam wlasnie bolesne badanie, po nim krew w gaciach; takze kalkulator mnie uspokoil, ze to standardowe badanie ulozeia plodu a nie moj doktorek jest sadysta
Ale to takie jakieś głębsze badanie? Mój za każdym razem szyjkę obmacuje i ciutkę brzuch naciska... i tyle!

Cytat:
No czekam, na to kiedy będzie, gra w szachy i czyta książki jak na geniusza przystało
to na razie może w warcaby niech pogra

Cytat:
Malpka szukam w necie i puszczam http://www.muzykabobasa.pl/ chciałam ostatnio kupić w empiku ale nie było
ja mojego maluszka męczę RMF CLASSIC

Cytat:
dziś przeczytałam że młody śpi jakieś 20 godzin z doby więc już się nie stresuję że mało aktywny jest bo wiem że śpi
no... chyba, że gra w szachy :P o też nie zbyt aktywne zajęcie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hejka,
ja się wyleguję w łóżeczku
no ale powoli trzeba się z niego zbierać bo obiecałam mężowi fasolkę po bretońsku a na 14 jadę do endokrynologa także bardzo proszę o kciuki za wizytę. No i zbierać siły na jutro na wizytę bo kontrola po atrakcjach ostatnich ;(
to może ja wpadnę na fasolkę? hm? podzielisz się talerzem z ubogą w potrzebie?
trzymam kciuki za jutro mocnoooo!!!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mały też jakis ospały od paru dni, rzadziej kopie i nawet TŻ stwierdził, że wyśle mnie z tym do lekarza. Ale co poradzę, że jego też pogoda dobija, a mama niezbyt się czuje.
oj, mój też leniuszek... uszy do góry! zjedz czekoladę

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
!

U nas jako, że w tym roku pierwsze Swieta w nowym mieszkaniu to wigilia u nas Na 16 i pół osoby. Mam nadzieje tylko, że będe mogła ja zorganizowac i nie będzie przeciwskazan lekarza- np, że mam tylko leżec. Wiem, że kazdy cos przywiezie, ale samo szykowanie tez jest męczace...
ale super macie... wklej zdjęcia mieszkanka!obowiązkowo!

Wiecie co się stało? Sprzedałam suknię ślubną... w sumie to pieniążki mam, a suknia nadal u mnie sesesese
przyszła dziewczyna, zmierzyła, zobaczyła, że nie uszkodzona i kupiła... bez targowania... bez gderania... lubię tak
Teraz gotówkę wydam na kosmetyki kolorowe dla siebie.... a resztę dla naszej Fasolki (nie po bretońsku) zostawię...
Eh... ładna to była suknia... ładna....

AH! dziewczynki ja uciekam się pakować i jadę w miasto, a potem po męża i sruuuu do teściów Nie wiem jak z czasem i netem będzie u nich więc życzę miłego weekendu Wam wszystkim i każdej z osobna!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-11-23 o 12:17
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:22   #3936
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
i z dziecinką wszystko dobrze rośnie i czuje się dobrze. waży jakieś 500 g. No i dowiedzieliśmy się co tam sobie pomieszkuje a więc kolejny chłopczyk na wątku.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ale to takie jakieś głębsze badanie? Mój za każdym razem szyjkę obmacuje i ciutkę brzuch naciska... i tyle!
no ja pierwszy raz mialam takie macanie. sprawdzal mi szyjke dotad chyba raz, teraz drugi z mocnym uciskiem brzucha

Cytat:
Sprzedałam suknię ślubną...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:25   #3937
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mój gin jest anty L4 powiedział że nawet w 9 miesiącu, ale poza tym jest bardzo dobrym lekarzem. Na razie mam zwolnienie od prywatnego ale do niego nie będę już chodzić bo ten oprócz zwolnienia to kompletnie nic. Od początku ciąży tylko raz kazał mi zrobić krew mocz i na tym koniec. Nie kazał zrobić badań typu hiv, toksoplazmoza itp. Nigdy też nie zbadał mnie na fotelu (choćby sprawdzenie szyjki). I gdyby nie ten na nfz to skąd bym wiedziała że hemoglobina cały czas spada albo że mam tą infekcję A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
Ja chodzę do dwóch: jeden z enelmedu, gdzie mam abonament - daje mi wszystkie skierowania i zwolnienie. Do drugiego prywatnie, bo pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzić i jeśli dojdzie do cesarki, to mam zamiar się z nim na nią jakoś umówić. Obaj są dobrymi lekarzami, ich diagnozy się na ogół pokrywają.

Cytat:
hejka,
no ale powoli trzeba się z niego zbierać bo obiecałam mężowi fasolkę po bretońsku a na 14 jadę do endokrynologa także bardzo proszę o kciuki za wizytę. No i zbierać siły na jutro na wizytę bo kontrola po atrakcjach ostatnich ;(
Trzymam!

Cytat:
Witam się w 20 tygodniu

Cytat:
Ostatnio tz w zeszłym tygodniu w jednym z pod poznańskich miasteczek ZUS robił dosłownie naloty na ciężarne na zwolnieniach Wydaje mi się, że ktoś podkablował jakiegoś lekarza który zbyt hojnie obdarzał swoje pacjentki zwolnieniami. Ostatnio w pracy właśnie jeden Pan rzucił właśnie taką informację, bo też odwiedzili jego znajomą która poszła akurat na spacer. No i musiała dostarczyć do zusu papier gdzie była bo ma leżeć w domu a jej nie było i załatwiała kwit że u lekarza była normalnie chore.
Miały zwolnienie, że muszą leżeć?

Cytat:
Kuuuurczę.... To co dzieje się za oknem mnie rozstraja. Mgła, zimno, buro. I tak jak wczoraj spędziłam miło dzień tak dziś jestem otępiała i bez życia. Kręgosłup boli, spać mi się ciągle chce i sama nie wiem czego chce. Już wolę snieg za oknem, bo przynajmniej coś nowego by było. Mały też jakis ospały od paru dni, rzadziej kopie i nawet TŻ stwierdził, że wyśle mnie z tym do lekarza. Ale co poradzę, że jego też pogoda dobija, a mama niezbyt się czuje.
Pogoda kiepska, ja wczoraj cały dzień marzyłam o coli i w końcu wieczorem wypiłam 0,2 - w tajemnicy przed mężem, bo krzyczy na mnie, że za dużo tego świństwa piję.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
witam kochane mamuśki
jeeeeeche dziś już piątek!!! a to oznacza, że jeszcze tylko 4,5 dnia i bd widzieć naszego szkraba na usg połówkom

nie myślę o absolutnie niczym innym ... jej... oby tylko smyk się nie obrócił i żebyśmy mogli poznać płeć...
dziś zakończyliśmy 22tc i wchodzimy wielkimi krokami w 23tc!!!
Gratulacje! I wcale się nie dziwię, że masz w głowie tylko połówkowe

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja dziś skończyłam 26 tygodni, od jutra 27
Gratulacje i zagłosowane!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiem czy na genetycznym dostaniesz L4. pewnie zależy to od przychodni, ale u mnie robią tak, że żeby lekarz mógł wypisać cokolwiek (L4, recepta, skierowania na badania) musi być zarejestrowana wizyta, a idąc na USG rejestruję się tylko na USG bez wizyty (wtedy nie ma mojej karty, nie ma możliwości L4 czy czegokolwiek). więc zostaje opcja wizyta + usg, ale to jest większy koszt.
Mój lekarz od USG (to jeszcze inny, ma rożne certyfikaty itd.) sam proponował mi zwolnienie na genetycznym, więc różnie bywa. To była wizyta prywatna.

Cytat:
Chciałam się tylko pochwalić. Byłam wczoraj na wizycie i z dziecinką wszystko dobrze rośnie i czuje się dobrze. waży jakieś 500 g. No i dowiedzieliśmy się co tam sobie pomieszkuje a więc kolejny chłopczyk na wątku. Tak się cieszę, że i dla mnie starczyło chłopczyka.
za zdrowego chłopczyka!

Cytat:
Wiecie co się stało? Sprzedałam suknię ślubną... w sumie to pieniążki mam, a suknia nadal u mnie sesesese
przyszła dziewczyna, zmierzyła, zobaczyła, że nie uszkodzona i kupiła... bez targowania... bez gderania... lubię tak
Teraz gotówkę wydam na kosmetyki kolorowe dla siebie.... a resztę dla naszej Fasolki (nie po bretońsku) zostawię...
A do mnie przychodzi dziewczyna w niedzielę i mam nadzieję, że kupi moją suknię - trzymajcie kciuki!

A moja dzidzia staje się coraz bardziej aktywna - teraz już też rano, bo wcześniej szalała najczęściej podczas "Jednego z dziesięciu" - namiętnie to oglądamy z TŻ. Mam nadzieję, że to oznaka, że mały inteligencik rośnie.

I jeszcze mam takiego wspaniałego newsa - spotkałam się wczoraj z przyjaciółką i jest w 6 tyg. ciąży!!!! Rośnie kolejna koleżanka/kolega dla naszych dzieci

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:27   #3938
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
No i w Pepco trafiłam na śliczne body dla Sławka. Zapłaciłam za wszystkie razem 23zł Będzie modniś z niego
śliczne..

Cytat:
Skończony 18 tydzień czyli 18t0d (ja niezbyt fotogeniczna wiec proszę wybaczyć i z bolącym zębem )
ślicznie wyglądasz..

Cytat:
Niedawno wróciłam z wizyty i jestem troszkę przybita.
Hemoglobina dalej spadła dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego mam jakąś infekcję i dostałam tabletki dopochwowo. I w ogóle mam straszny nastrój
ważne, że się leczysz.. i niedługo będziesz zdrowa..

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to jestem po wizycie - ogromnie szczęśliwa!!!!
Mała została małą rośnie , wierci się i podczas badania dostała czkawki - jak jej się brzuszek ruszał poza tym serducho i pozostałe części zdrowe.
Córcia waży ponad 350g , cytologia I .
dostałam skierowanie na glukozę - także czekam z utęsknieniem na tą przyjemnośc

aha - co do wagi od ostatniej wizyty + 2 kg , od początku ciąży + 4 kg

Cytat:
"kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy!"

dobre..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie nie będziemy mieli swojego mieszkania tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł ok, więc tż z firmowego przelał na prywatne (tyle, żeby było do pokazania), wydrukował i proszę bardzo... kolejny problem: "ale to widać, że to dziś było przelane..." no to tż mówi: a jak inaczej miałem załatwić 110 tys?? no Ci ludzie nie myślą... czy jakbyśmy mieli 110 000zł na koncie to potrzebowalibysmy 160tys kredytu na mieszkanie?? wzięlibyśmy tylko 50tys. albo pożyczyli od kogoś i bez żadnej łaski ręce, nogi i wszystko inne już mi opada
współczuję przeprawy z bankami..

Cytat:

Miałam dziś wstać szybko i walczyć o głosy, a wstałam przed 11:00 hahaha
mąż kochany z racji że przeziębiona jestem ogarnął rano Julkę i zaprowadził do przedszkola

zagłosowane..

cześć wam..
ale u mnie szaro i buro..
znów do 3 nie mogłam zasnąć..
porażka..

gratuluję wszystkim nowych tygodni..

i dziś mam w planach na obiad racuchy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:29   #3939
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
myślę że jest ok

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
głosiki oddane
dzięki

Cytat:
Kuuuurczę.... To co dzieje się za oknem mnie rozstraja. Mgła, zimno, buro. I tak jak wczoraj spędziłam miło dzień tak dziś jestem otępiała i bez życia. Kręgosłup boli, spać mi się ciągle chce i sama nie wiem czego chce. Już wolę snieg za oknem, bo przynajmniej coś nowego by było. Mały też jakis ospały od paru dni, rzadziej kopie i nawet TŻ stwierdził, że wyśle mnie z tym do lekarza. Ale co poradzę, że jego też pogoda dobija, a mama niezbyt się czuje.
ehh mam to samo z pogodą ;/

Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images...121123154.jpg/
no to mój brzuszek w połowie, fajnie by było gdyby tylko drugie tyle się powiększył
malusi )

Cytat:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=6292657
Zobaczcie, jakie ubranka... i dzidziuś piękny
to nie dzidziuś, to lalka
a ubranka śliczne
Stary 2012-11-23, 12:35   #3940
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

to na razie może w warcaby niech pogra

ja mojego maluszka męczę RMF CLASSIC

no... chyba, że gra w szachy :P o też nie zbyt aktywne zajęcie

to może ja wpadnę na fasolkę? hm? podzielisz się talerzem z ubogą w potrzebie?
trzymam kciuki za jutro mocnoooo!!!!

oj, mój też leniuszek... uszy do góry! zjedz czekoladę

ale super macie... wklej zdjęcia mieszkanka!obowiązkowo!

AH! dziewczynki ja uciekam się pakować i jadę w miasto, a potem po męża i sruuuu do teściów Nie wiem jak z czasem i netem będzie u nich więc życzę miłego weekendu Wam wszystkim i każdej z osobna!
fasolka po bretońsku na kuchence ja lecę do endo. także wpadaj i smacznego tylko zostaw coś dla męzusia mojego ale macie cały gar to wam starczy
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:38   #3941
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
witam kochane mamuśki
jeeeeeche dziś już piątek!!! a to oznacza, że jeszcze tylko 4,5 dnia i bd widzieć naszego szkraba na usg połówkom

nie myślę o absolutnie niczym innym ... jej... oby tylko smyk się nie obrócił i żebyśmy mogli poznać płeć...
dziś zakończyliśmy 22tc i wchodzimy wielkimi krokami w 23tc!!! i jak tu nie cieszyć się z każdego dnia bycia w ciąży tym bardziej jak czuć kopniaki i smyranie od wewnątrz!!!

dziś byliśmy na pobraniu krwi i badaniu moczu... dzięki bogu po raz pierwszy do 5msc nie rozerwało mi żyły ... mam strasznie słabe cholery i nic nie pomaga nawet picie soku z buraków którego nienawidzę

poza tym jestem ciut w lepszym humorze bo wreszcie rozwiązałam problemy z zmianami budżetowymi w robocie
poza tym przy sprzątaniu (bo jak przyszłam w wrześniu to noga przepychałam dokumenty tyyyyle było bajzlu... ) odłożyłam sobie jakimś cudem dokumenty które nie poszły do archiwum i taaadam miałam nosa bo teraz są jak znalazł ...
za rozwiązane problemy

za badania

i tygodnie

Cytat:
Zaczęłam robić babeczki z jabłkami.

Dziewczyny, w nowym GLAMOUR jest karta podarunkowa do H&M, -20zł przy zakupach za 50zł. Karty nie łączą się i są do wykorzystania do 24 grudnia. Więcej info znajdziecie tutaj http://www.bycidealna.pl/2012/11/kar...d-glamour.html
Koleżanka już mi rano pisała SMSa czy chcę gazetę, bo ma ich więcej Może udałoby mi się kupić jakieś spodnie dla malucha
ooo dzięki za info o glamour

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przed chwilką dzwoniłam do położnej 20.12.2012 zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia

strippi głosy oddane
dzięki

za szkołę rodzenia

Cytat:
Strippi właśnie czekałam na Ciebie bo nie chciało mi się cofać wątku za Twoim postem aby zagłosować ale już zagłosowane
haha
dzięki

Cytat:
Hej dziewczyny!

Chciałbym się częściej odzywać ale jeszcze pracuje ale mam nadzieję, że jak pójdę na L4 to mam nadzieję odzywać się częściej.
za synka i wizytę
kiedy wybierasz się na L4?

to jeszcze 7 dzidziolków nam się nie ujawniło
Stary 2012-11-23, 12:40   #3942
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

za suknię!! super!!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Gratulacje i zagłosowane!

A do mnie przychodzi dziewczyna w niedzielę i mam nadzieję, że kupi moją suknię - trzymajcie kciuki!

I jeszcze mam takiego wspaniałego newsa - spotkałam się wczoraj z przyjaciółką i jest w 6 tyg. ciąży!!!! Rośnie kolejna koleżanka/kolega dla naszych dzieci
dzięki
za sprzedanie sukni

i dla przyjaciółki !!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

zagłosowane..

i dziś mam w planach na obiad racuchy..
dziękuję za głosik

ale mi narobiłaś ochoty na racuchy :d
ja dziś do rodziców na pierogi
Stary 2012-11-23, 12:45   #3943
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja mam dziś dzień do d.
zabrakło mi baterii
ninka w przedszkolu , kuba ma dziś 39 c , więc nie poszedł do szkoły ,a ja musiałam odwołać wizytę u ginki , pazurki rzęski ,i jutrzejszą wizytę znajomych .... i w tej chwili nie mam siły na nic , lepiłam z plasteliny modele planet i to wszystko co miałam siłę zrobić z kubą .....
Cytat:
Witam się w skończonym 22t z troszkę lepszym humorem...
za 22 .
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
ja wczoraj miałam wizyte i przez równo miesiąc przytyłam 1,6 kg więc nie jest źle ale to przez tą chorobę i nic nie jedzenie teraz może być gorzej bo mnie zaczyna ciągnąć do slodkiego i pączków
Glukoza ok po godzinie 105 po 2h 88. A do tego mój malec taki wiercipięta ze z 10 minut lekarka probowała złapać bicie serca bo co łapała to ten się przekręcał Nastepna wizyta za 3 tygodnie.
Ale powiem wam ze wy jakoś tak często robicie morfologie i mocz a mi w sumie tylko 2 razy przypisała teraz na nastepną wizytę żadnych badań nie kazała robić

Cytat:
co do ochraniaczy to u nas kiedyś Julka wsadziła nogę miedzy szczebelki gdzie nie było ochraniaczy i zaczeła płakac bo nie mogła jej wyjąć, więc ja ochraniacze zakładam
mi moje dziecko też tak zrobiło i do mtego chciało się przekręcić.... myślałam,że nóżka złamana -ale na szczęście ok.
Cytat:
a odnośnie tematu sorry dla mnie dziwienie się jakiejś nierealności w głupawym filmie o uwaga, WAMPIRACH jest trochę śmieszne... a latanie na ziemią, zmiany w wilkołaki, utraty dziewictwa i inne pierdoły są niby nie przegięciem
ja też dziś 22,
eeee,czepiasz się pewnie w wampiry,wilkołaki czy latanie łatwiej niektórym uwierzyć niż w nie płaczące niemowle albo ciągły sex 3 dni po porodzie......
za 22
Cytat:
Witam
Za tygodnie. U mnie dzisiaj początek 26 , ale to leci szybciutko.
za 26 .
[QUOTE=oliwka__;37771616Dz owniłam także do mojego ginekologa i czekam aż oddzwoni bo znowu mi opryszczka wyskoczyła i nie wiem czy to związane z przeziębieniem czy wizytą u stomatologa choć myślę że to drugie bo zawsze po wizycie u stomatologa mam takie niespodzianki a jak byłam na ostatniej wizycie u gina to powiedział że jak będzie się powtarzać to zrobi mi kurację jakimś antybiotykiem ale lepszy chyba ten antybiotyk aniżeli chodzenie z tym g... raz na dwa miesiące i dziecko zarażać normalnie jak nie urok to sraczka ciągle coś mi jest aż zaczynam się stresować czy z dzidzią wszystko ok a wizyta dopiero 10 grudnia [/QUOTE]

Cytat:
hejka,

Cytat:
a z tymi ochranaiczami no wiecie prawda jest taka ze dziecko moze połozyc sie buźką do materaca i tez mozna sie udusic nie tylko przy ochraniaczu
to samo pomyślałam......

Cytat:
Malpka ja jestem z 4 marca a mi jak się poród przesunie to może mała urodzi się w urodziny babci i dziadka bo moi rodzice urodzili się w tym samym dniu i miesiącu tyle że różnica 2 lat Ale by mieli niespodziankę razem w 3 by wtedy obchodzili urodziny 27 kwietnia póki co oczekujemy 24 kwietnia
ale super ... to muuusisz urodzić 27 ! będzie rodzinna tradycja.....

Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images...121123154.jpg/
no to mój brzuszek w połowie, fajnie by było gdyby tylko drugie tyle się powiększył
śliczny !

znowu mi niezacytowało wszystkiego .... kurczę już zaczyna mnie to na serio wkurzać
Stary 2012-11-23, 12:46   #3944
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę do dwóch: jeden z enelmedu, gdzie mam abonament - daje mi wszystkie skierowania i zwolnienie. Do drugiego prywatnie, bo pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzić i jeśli dojdzie do cesarki, to mam zamiar się z nim na nią jakoś umówić. Obaj są dobrymi lekarzami, ich diagnozy się na ogół pokrywają.
Przeczytałam Elmedu i wyobraziłam sobie wizyte u dr Koziełły z KLANU

Strippi głosy oddane!

Naleśniki usmażone, wypad na nowe mieszkanie sobie odpuszczę, bo kuchnia jeszcze nie gotowa pojade prosto na uczelnię...
Qrcze załuje, że tz nie bedzie mógł byc ze mna na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia, ale cóż...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:51   #3945
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję sprzedania sukni ja niestety nie miałam tyle szczęścia i dalej leży i się kurzy
Stary 2012-11-23, 12:56   #3946
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

eeee,czepiasz się pewnie w wampiry,wilkołaki czy latanie łatwiej niektórym uwierzyć niż w nie płaczące niemowle albo ciągły sex 3 dni po porodzie......

Albo w ciążowe trole...

Współczuje nagłej zmiany planów i zdrówka dla synalka
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:57   #3947
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję sprzedania sukni ja niestety nie miałam tyle szczęścia i dalej leży i się kurzy
A ja nie moge przeżyć że musiałam swoją oddać do wypożyczalni, była taka piękna ... ale z drugiej strony ciesze się bo w życiu bym jej nie sprzedała za tyle za ile była warta
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 13:02   #3948
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja nie moge przeżyć że musiałam swoją oddać do wypożyczalni, była taka piękna ... ale z drugiej strony ciesze się bo w życiu bym jej nie sprzedała za tyle za ile była warta
Ale oddałaś i tam czeka na sprzedanie czy miałaś wypożyczoną?
Stary 2012-11-23, 13:02   #3949
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 20 tygodniu

Cytat:

no i zdrówka .
Cytat:
witam kochane mamuśki

dziś zakończyliśmy 22tc i wchodzimy wielkimi krokami w 23tc!!! i jak tu nie cieszyć się z każdego dnia bycia w ciąży tym bardziej jak czuć kopniaki i smyranie od wewnątrz!!!

dziś byliśmy na pobraniu krwi i badaniu moczu... dzięki bogu po raz pierwszy do 5msc nie rozerwało mi żyły ... mam strasznie słabe cholery i nic nie pomaga nawet picie soku z buraków którego nienawidzę

poza tym jestem ciut w lepszym humorze bo wreszcie rozwiązałam problemy z zmianami budżetowymi w robocie
poza tym przy sprzątaniu (bo jak przyszłam w wrześniu to noga przepychałam dokumenty tyyyyle było bajzlu... ) odłożyłam sobie jakimś cudem dokumenty które nie poszły do archiwum i taaadam miałam nosa bo teraz są jak znalazł ...

poza tym mężusia olśniło na biznes i może WRESZCIE się uda wystartować... tym bardziej, że będzie mógł robić coś co lubi - zobaczymy w przyszłym tygodniu ... a ja to sobie tak wymyśliłam, że ja najchętniej rzuciłabym cały ten sekretariat w diabły jasne i zaczęłabym się zajmować akcesoriami dziecięcymi oraz odzieżą ciążowa ... wiecie dzieci od a do z - ciuszki (ale własna projektowanie i szycie) , akcesoria itd itd zrobić jakieś super forum ale nie ja sama tylko aby twórcami byli wszyscy przyszli rodzice (obu płci) do tego sklep z moimi ciuszkami i do tego sklep z akcesoriami i do tego wieeeeeeeeeeeeele innych 'rzeczów' ale kiedy jak i za co to nie wiem
za 23 !
i za biznesowe plany !
Cytat:

za synka ! gratuluje !
Stary 2012-11-23, 13:03   #3950
nati_85
Raczkowanie

Strippi na L4 zamierzam iść pod koniec stycznia ale pewnie życie wszystko zweryfikuje. Dłużej nie zamierzam chodzić ale krócej kto to wie.
Stary 2012-11-23, 13:04   #3951
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Albo w ciążowe trole...

Współczuje nagłej zmiany planów i zdrówka dla synalka
dzięki .
Stary 2012-11-23, 13:09   #3952
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

ooo to fajnie pieniazki się na pewno przydadzą, ja moją tez jakims szczęśliwym trafem sprzedałam moją suknie praktycznie od razu, bo pierwsza znajoma taka oglądąła i sie zastanawiała, chyba jej nie spasowała a przyszła druga obca dziewczyna i odrazu wzieła i zadowolona była lubie takie transakcje

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 13:11   #3953
nestelle
Zakorzenienie

a ja zaczynam 26 tydz.
mam zero energii i .... czuję się jak w niedzielny poranek po imprezie ....
potrzebuje jakiegoś kopa ....
Stary 2012-11-23, 13:12   #3954
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

gratulacje, super, ze synek, ja tez z niecierpliwoscią czekam do piatku przyszłego kiedy to moze w końcu dzidek pokaze co ma miedzy nogami

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 13:23   #3955
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
cześć ,
ja mam dziś dzień do d.
zabrakło mi baterii
ninka w przedszkolu , kuba ma dziś 39 c , więc nie poszedł do szkoły ,a ja musiałam odwołać wizytę u ginki , pazurki rzęski ,i jutrzejszą wizytę znajomych .... i w tej chwili nie mam siły na nic , lepiłam z plasteliny modele planet i to wszystko co miałam siłę zrobić z kubą .....
zdrówka dla synka

Cytat:
Strippi głosy oddane!
dzięki

Cytat:
Strippi na L4 zamierzam iść pod koniec stycznia ale pewnie życie wszystko zweryfikuje. Dłużej nie zamierzam chodzić ale krócej kto to wie.
a pracę masz znośną? fajnie, że możesz pracować do końca, też tak chciałam, niestety życie inaczej napisało scenariusz ale teraz nie żałuję

Cytat:

no i zdrówka .
dzięki
dziś o wiele lepiej się czuję
Stary 2012-11-23, 13:23   #3956
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ale oddałaś i tam czeka na sprzedanie czy miałaś wypożyczoną?
Wypożyczałam była baardzo droga, poza tym nie chciałam żeby sie niszczyła i leżała kilka lat w szafie.

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2012-11-23 o 13:25
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 13:24   #3957
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a ja zaczynam 26 tydz.

ja czuję się dokładnie tak samo
Stary 2012-11-23, 13:25   #3958
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
znowu mi niezacytowało wszystkiego .... kurczę już zaczyna mnie to na serio wkurzać
dlatego ja cytuje na raty

Cytat:
Przeczytałam Elmedu i wyobraziłam sobie wizyte u dr Koziełły z KLANU

Cytat:
a ja zaczynam 26 tydz.

kopa a nie może byc bacik?
hihi

wróciłam z biedronki i co? nie było koli w puszce
za to zajadam mandarynki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 13:32   #3959
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

a pracę masz znośną? fajnie, że możesz pracować do końca, też tak chciałam, niestety życie inaczej napisało scenariusz ale teraz nie żałuję
Praca bardzo spokojna (biurowa). Troszkę więcej pracy jest na początku miesiąca ale tak ogólnie to lubię do niej przychodzić. Atmosfera ok.

Dziękuje dziewczyny za wszystkie gratulacjęJeszcze nie mogę uwierzyć, że będzie chłopczyk. Taka jestem szczęśliwa, że będziemy mieli parkę.
Stary 2012-11-23, 13:35   #3960
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
wróciłam z biedronki i co? nie było koli w puszce
Co jest z tą kolą w puszce? Najpyszniejszy napój ciążowy

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości