Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 17:06   #601
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Wczoraj położna w SR też mówiła o tych kg i można przytyć 8-10 kg, a jeśli kobieta jest wysoka (czyli ponad 168 cm) to max do 12 kg.
Chyba mało która ciężarna mieści się w tych widełkach.
Ja się na pewno nie mieszcze w tych widełkach, za tydzien mam wizyte i pewnie bede miec +20

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:14   #602
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Sylwietta niech TŻ spróbuje wczuć się w Twoją sytuację. Przecież spokojnie na partych może wyjść i wróci jak już będzie wszystko "oporządzone", a wcześniej naprawdę ktoś do pomocy może się przydać. A wołać o każdą duperelę położną to tak niezbyt fajnie. Trzymam kciuki, żeby mu przeszło

A co do spania to ja właśnie też się często budzę na plecach, ale nic nie poradzę, jak mi w nocy wszystko drętwieje to się kręcę
hmm..jak by na to nie patrzeć, choćby chłop stanął na głowie, albo nawet na czym innym to nie ma szans, żeby się wczuł w sytuację kobiety w ciąży czy kobiety już rodzącej.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

co do porodu i bycia Tz przy nim to moj maz od samego poczatku przy pierwszej ciazy mowil mi ze raczej nie bedzie przy porodzie ze jakos nie bardzo chce, ja nie naciskalam w ogole.. ale jak doszlo co do czego i wzieli mnie na porodowke a On przed drzwiami stal i czekam i sie stresowal to w koncu wszedl do mnie zobaczyc co sie dzieje i zostal do konca i sie nawet poplakal jak sie mala urodzila ;(
I super, Ty go nie naciskałaś, a on sam podjął decyzję. Wydaje mi się, że tak najlepiej.
Stary 2012-11-27, 17:15   #603
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak mnie strasznie żebra bolą ani leżeć, ani siedzieć, ani stać Karinka mi się zapierała o żebra ale co teraz Maja wyprawia to nie wiem boliiii
Jak ja to dobrze znam,mi dziś trochę lepiej z tymi żebrami ale ostatnie dni- masakra była.
Wczoraj i dziś miałam skurcze łydek,chodzę jakby mnie tir potracił.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:18   #604
e_vel
Wtajemniczenie

mnie to denerwuje takie gadanie, że tyle powinno się przytyć czy tyle. Jedne kobiety tyją mniej, drugie więcej. Przy Karince przytyłam 10,5 kg teraz mam więcej, a nie objadam się. Po ciąży z Karinką po 3 miesiącach miałam wagę mniejszą niż przed ciążą i teraz też zamierzam zadbać o siebie. Wiadomo, że nie ma co się obżerać, ale też nie można mówić, że powinno się do 7 kg przytyć, bo samo dziecko, łożysko, wody, krew itd. ważą nawet 10 kg...

Wiecie co? Przyszły mi pędzle do makijażu i na moje oko są fajne. Do nich jeszcze mam paletę cieni no name, którą też sprawdziła moja siostra, więc mąż nie musi myśleć nad prezentem mikołajowym i gwiazdkowym

Jeszcze jedno Wam miałam powiedzieć - kupiłam dziś w Biedronce sól do kąpieli rozgrzewającą o zapachu owoców cytrusowych... za całe 3,79 mężulek się wymoczy... eh... brakuje mi długich pachnących kąpieli...

kurcze... martwię się, bo mnie boli brzuch dołem...tak jak na okres, ale bardziej z prawej strony... i co przejdzie to trochę i znowu boli. Chyba się nalatałam dziś za dużo
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:21   #605
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj położna w SR też mówiła o tych kg i można przytyć 8-10 kg, a jeśli kobieta jest wysoka (czyli ponad 168 cm) to max do 12 kg.
Też tak myślę, że raczej mało kto się mieści w takich widełkach.
Ja np. przed ciążą ważyłam 45 kg, wysoka też nie jestem bo mam 158cm. Generalnie wszyscy zawsze twierdzili, że ważę za mało a wskaźnik BMI też wskazywał na niedowagę, aczkolwiek ja się dobrze czułam w swojej skórze i z taką wagą. Teraz ważę 57 kg, a więc 12 kg więcej i też wcale nie twierdzę, ze za dużo przytyłam. W zasadzie urósł mi brzuch i piersi, ale ogólnie się spasłam się jakoś strasznie w innych częściach ciała. Myślę, że trzeba mniej więcej samemu ocenić sytuację noi wiadomo nie objadać się jakimiś zbędnymi rzeczami typu słodycze.
Stary 2012-11-27, 17:28   #606
e_vel
Wtajemniczenie

tak sobie patrzyłam na naszą listę z pierwszej strony i sobie myślę, że kurcze w sumie mało nas jest porównując np. z listopadowo-grudniowymi mamusiami... Ciekawe która bedzie pierwsza na liście mamuś które urodziły... Bo jeszcze troszkę i się zacznie...
Stary 2012-11-27, 17:30   #607
bokeh
Zakorzenienie

hej ją po wizycie męża zostawił mi taleta załatwił go specjalnie dla mnie żeby się mi nie nudzilo kochany jest

a tak to powiem wam ze bardziej jestem zmeczona byciem tu niż w domu.....
Stary 2012-11-27, 17:31   #608
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hej ją po wizycie męża zostawił mi taleta załatwił go specjalnie dla mnie żeby się mi nie nudzilo kochany jest

jutro może Cię wyślą juz do domku, nie martw się
Stary 2012-11-27, 17:43   #609
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie patrzyłam na naszą listę z pierwszej strony i sobie myślę, że kurcze w sumie mało nas jest porównując np. z listopadowo-grudniowymi mamusiami... Ciekawe która bedzie pierwsza na liście mamuś które urodziły... Bo jeszcze troszkę i się zacznie...
MI się śniło, że któraś wrzuciła dziś zdjęcie dzidziusia - nic się wcześniej nie przyznała, że już ją bierze do porodu

Grudzień się zbliża, a właściwie juz tuż-tuż, więc mające termin na początku stycznia mogą się powoli szykować

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-27 o 17:44
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:44   #610
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to denerwuje takie gadanie, że tyle powinno się przytyć czy tyle. Jedne kobiety tyją mniej, drugie więcej. Przy Karince przytyłam 10,5 kg teraz mam więcej, a nie objadam się. Po ciąży z Karinką po 3 miesiącach miałam wagę mniejszą niż przed ciążą i teraz też zamierzam zadbać o siebie. Wiadomo, że nie ma co się obżerać, ale też nie można mówić, że powinno się do 7 kg przytyć, bo samo dziecko, łożysko, wody, krew itd. ważą nawet 10 kg...
Dokładnie tak. Ja przed ciąża miałam niedowage. Zaczynałam mając 41kg teraz mam coś ok 53kg. Niczego sobie nie odmawiam i dobrze czuje się w swojej skórze. Ile przytyje tyle przytyje- trudno,taki urok.
Moja ginka na pierwszych wizytach powiedziała że powinnam mniej więcej przytyć 12kg ale też nie ma to być tak że muszę i że mam się objadać bóg wie czym bo taka wagę mam osiągnąć. Sama nawet mówiła że wiadomo im więcej tym ciężej dla mnie,a to dla nikogo komfortowe nie jest. Sam brzuch jest już dyskomfortem a tu jeszcze dodatkowy balast... Także ja wagą się nie przejmuje i nie zamierzam. Może mi nawet zostać tyle po ciąży. O!

Bokeh-widzisz jakiego masz kochanego męża?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-11-27, 17:49   #611
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wrzucam też brzusia - 32. tydzień. Gigant, 105cm.
Brzusio wogóle ślicznie wygladasz

Cytat:
No juz wiem ze musze wziac swoja poduszke na szczescie tz mi przywiozl i ogolnie wprawa bedzie
Nie mają poduszek w szpitalu??

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja od rana wku....ona na maksa- otóż mąż wróciwszy wczoraj z pracy (po 22 było) wdał sie ze mną w kolejną rozmowe na temat porodu i oznajmił, że on chyba jednak ze mną nie bedzie!!!!!!! całą ciąże utrzymywał, że tak, że chce, że jak najbardziej bedzie przy mnie a teraz mi wyskakuje z czyms takim?? Z nerwów nie mogłam spac do 2 a potem bez przerwy sie budziłam!!! Ja mu chyba jaja utne jak mi taki numer wykreci nie wyobrazacie sobie poziomu mojej wscieklosci
O kurczeee Przykro mi naprawdę Jakby mój mi tak powiedział to nie wiem co bym zrobiła. Po prostu nie wiem. Też sobie nie wyobrażam żebym miała byc sama,bez niego.Na razie mówi że będzie,ale widzę że z facetami nigdy nie wiadomo...
Może jeszcze zmieni zdanie. Dziwne że nagle mu się tak odwidziało

Cytat:
Hej dziewczyny
Melduję się po wizycie u lekarza
Pielęgniarki i lekarz pochwalili mnie za to, że tak ładnie utrzymałam wagę przez ostatnie 3 tyg. i nic nie przybrałam (mimo że zdarzało mi się jeść słodycze ). Także jestem z siebie dumna
Dzidziuś zdrowy, ułożony główkowo, w 31 tyg. waży 1720 g., no i poznałam płeć - dziewczynka. Czyli będą dwie małe gwiazdeczki w domu. Cieszę się ogromnie, bo nie widziałam dzidzi już 10 tyg. na usg, a dziś upewniłam się, że jest zdrowa
Mi znów przypałętało się jakieś zapalenie, ale wytępimy je Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn
Gratuluję córeczki i udanej wizyty.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wrzucam brzucha z 33tc, talie mam jak drzewo normalnie. A w tle widac lozeczko
Fajny brzucholek podobny do mojego.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mialam dzis wizyte, mylalam, ze dowiem sie ile mala wazy itd.. ale okazalo sie ze glowke ma ciagle nie tam gdzie trzeba, a ze brzuch napiety to malo miejsca zeby sie przekrecic i mam lykac nospe i magnez, lezec na prawym boku i przyjsc za dwa tygodnie (podobno jak sie do tego czasu nie przekreci t juz ciezko bedzie) jak to u Was jest? Poprzekrecane maluchy?
No i mala to mala . zosia bedzie
gratuluję

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Oby Cię tam tylko nie zarazili czymś bo u internisty zawsze kichają i smarkają A o przychodni masz daleko, że taka pogańska godzina? Ja też nie cierpię wstawać wcześnie, no właściwie to po 9 jest dla mnie optymalnie
No tak tez myślałam że pewnie będa kichać i smarkać w przychodni ale musiałam to załatwić bo 11 grudnia mam wizyte. No musiałam tak wcześnie wstać bo do przychodni muszę autobusem jechać 15 minut a na 7 rano musiałam zajechać pobrac krew.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?
Ojjjjjjjj, ja mam strasznie mokro.Nawet 3-4 razy na dzień muszę wkładkę zmieniać. Męczące to jest. Wkładki już kupuję w takich super dużych opakowaniach a i tak ciągle mi ich brakuje

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Bardzo długo mnie nie było. Matury i to wszystko związane z szukaniem mieszkania, a w dodatku jeszcze internet coś się popsuł i zanim wymienili mi modem to kilka dni minęło.
W piątek wieczorem byłam na samym usg.
Nadia ma już 1500g i jest obrócona głowką w dół cieszy mnie to bardzo.
Teraz juz wiem że to nie głowka a dupka mi te zebra wypycha
No Witaj zauważyłam że dawno Cie nie było.

Cytat:

No to dla niego że tak się stara Będzie dobrze. Wiem ze w szpitalu ciagnie się czas i wogóle jedzenie okropne. Na początku ciąży ciągle w szpitalu byłam i wiem co to jest tak leżeć. Trzymam MOCNO kciuki aby wszystko było dobrze i żeby Cie wypuścili. Ciebie i Hanie
Stary 2012-11-27, 17:50   #612
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
MI się śniło, że któraś wrzuciła dziś zdjęcie dzidziusia - nic się wcześniej nie przyznała, że już ją bierze do porodu

Grudzień się zbliża, a właściwie juz tuż-tuż, więc mające termin na początku stycznia mogą się powoli szykować
ojjj prosze Cię, nie przerażaj mnie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:52   #613
iffonka7
Zadomowienie

A mogłabym prosić jeśli któraś z was ma zdjecie na kompie kombinezonu żeby wrzuciła albo jeśli kupował na allegro bo ja własnie oglądam i kompetnie na tym sie nie znam.

Czy np taki jest ok ? http://allegro.pl/62-cm-nowy-ociepla...812672679.html

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2012-11-27 o 17:59
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:55   #614
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Ja przed ciąża miałam niedowage. Zaczynałam mając 41kg teraz mam coś ok 53kg. Niczego sobie nie odmawiam i dobrze czuje się w swojej skórze. Ile przytyje tyle przytyje- trudno,taki urok.
Moja ginka na pierwszych wizytach powiedziała że powinnam mniej więcej przytyć 12kg ale też nie ma to być tak że muszę i że mam się objadać bóg wie czym bo taka wagę mam osiągnąć. Sama nawet mówiła że wiadomo im więcej tym ciężej dla mnie,a to dla nikogo komfortowe nie jest. Sam brzuch jest już dyskomfortem a tu jeszcze dodatkowy balast... Także ja wagą się nie przejmuje i nie zamierzam. Może mi nawet zostać tyle po ciąży. O!
Ja przed ciążą ważyłam 55,potem przez te wymioty schudłam 5 kilo. A teraz ważę 64kg. Czyli w sumie duzo przytyłam ale tez sie tym nie przejmuję,jakos tak wszystko idzie mi w brzuch i cycki. A lekarka tez nie mówi że mam mniej jeść.
Stary 2012-11-27, 17:59   #615
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojjj prosze Cię, nie przerażaj mnie
Czym się przerażać? Tylko się cieszyć Lada dzień niektóre z nas zaczną 9 miesiąc, a wtedy to różne cuda mogą się już dziać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:01   #616
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mala, 41kg?! ty chudzino!!!

Ja zaczynalam z 65kg, teraz 71.

Dziewczyny jestem wsciekla zas nam auto siadlo.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:06   #617
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Hosenka, bo podpadniesz najlepiej by było obudzic sie i siup- nasze maluszki są przy nas po co jakas porodówka, torba, skurcze, parcie kto takie głupoty powymyslał?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Ja zaczynalam z 52 kg i idelanie czułam sie w takiej wadze. Rozmiar 36/38 przy wzroscie 165 cm. Ładną miałam figurę, ubrania pasowały rózniaste. Tylko mama moja zawsze narzekała, że chudzina ze mnie teraz mam 12 kg na plusie czyli waga pokazuje juz 64 i powiem szczerze, nigdy w zyciu nie chcialabym zeby mi tak zostało.... Wiadomo, ze kilka kg odejdzie zaraz po porodzie, ale bede robic wszystko zeby do Wielkanocy wrocic do swojej wagi i figury mam nadzieje, że sie uda
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:07   #618
bokeh
Zakorzenienie

apropo jedzenia to dziś na obiad była kaszanka..... oczywiście nic nie doprawione. na sniadanie bułka i pomidor a na kolację bułka i plastry dwa sera.... i gdzie tu bogata dieta ciężarnej?!
Stary 2012-11-27, 18:08   #619
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, nie udzielam sie ostatnio bo mam jakiegos dola. Brzuch mnie pobolewa, twardnieje, a jak odkurze czy troche posprzatam to juz w ogole masakra :/ Do tego wczoraj zauwazylam kawaleczek czopu. Takze jednym slowem zaczynam panikowac.
Poza tym cierpie na bezsennosc i spie po 4-5 godzin na dobe

bokeh trzymaj sie kochana. Tak jak pisza dziewczyny, lepiej, ze jestes pod fachowa opieka. Ja jestem tutaj totalnie olana i uwierz mi, ze to duzo gorsze uczucie :/

Co do wagi to ja w pierwszej ciazy przytylam blisko 20 kg. Na szczescie szybko wrocilam do siebie. Teraz sie bardziej pilnuje i waga poki co 13kg na plusie wiec jak dla mnie nie jest zle

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:09   #620
bijkora
Rozeznanie

Ja zaczynałam z 64,7 a teraz coś około 76, przy wzroście 168cm.Ale mi poszło w tyłek i uda, wiadomo trochę w brzuch Czuję się trochę z tym źle, ale mam nadzieję na powrót do formy po ciąży.
Nie zmieniłam rozmiaru w biuście, jest tylko trochę nabrzmiałay.
Ale ja akurat niczego sobie nie odmawiam.

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-27, 18:21   #621
maluchna30
Zadomowienie

Hej niunie!!!! Czytam was i czytam i sie zastanawiam, co wam napisac.

W sr polozna uswiadamiala nam przebieg porodu i bardzo sobie zycze, oby tylko nie panikowac, a nie bedzie tragedii.

Co do tz przy porodzie to moj tez nie chce byc, a ja po cichu licze na to, ze jak mne zawiezie do szpitala to juz ze mna zostanie. Ja chce tylko, zeby byl przy mnie w 1 fazie porodu, a potem juz moze sobie isc.

Mam pytanko do dziewczyn, ktore juz rodzily. Ile czasu trwa skurz i towarzyszacy mu bol??? Ze sie nasila to wiem, ale ciekawa jestem ile trwa.
Jutro zas sr, a za tydzien bedziemy chyba porodowke zwiedzaly.
Stary 2012-11-27, 18:21   #622
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
apropo jedzenia to dziś na obiad była kaszanka..... oczywiście nic nie doprawione. na sniadanie bułka i pomidor a na kolację bułka i plastry dwa sera.... i gdzie tu bogata dieta ciężarnej?!
Pomidor wow. To luksus.Jak ja leżałam ciągle w szpitalu to żadnych pomidorów. Na śniadanie zupa mleczna (której niecierpie),i bułka z ...masłem !! Czyli jakieś serki czy ,szynke trzeba było mieć swoją. Jedynie na kolacje dawali bułke albo kromke chleba i do tego maleńki kawałek serka czy czegoś innego. A obiady...bleeee. Bez smaku. No cóż,tak niestety jest w szpitalach.
Stary 2012-11-27, 18:22   #623
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mala, 41kg?! ty chudzino!!!

Ja zaczynalam z 65kg, teraz 71.

Dziewczyny jestem wsciekla zas nam auto siadlo.....
He he tak,"aż" 41 a przy tym 165 wzrostu. Bardzo źle czułam się z ta wagą,teraz w końcu czuje się jak kobieta teraz przynajmniej widać mnie z daleka
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-11-27, 18:26   #624
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Prawda
Powiem Wam szczerze dziewczyny, ze Was podziawiam! Naprawdę. Powinniście byc z siebie dumne
ja jestem od wrzesnia za zwolnieniu i oprocz takich codziennych obowiazkow typu jedzenie, sprzatanie, pranie, prasowanie to generalnie nic wiecej nie robie tak wiec rozleniwilam sie ciutkę
a Wy, nie dość że ciąża, to jeszcze dom a do tego studia - jakies prace, zaliczenia , kolosy, examy, prace lic/mgr a czesto gesto jeszcze małe dziecko pod opieką.
sie Wam należa

co do examinow i prac pisemnych to ja i lecencjata i magisterkę mialam pisaną wiec nie mam porownania. ale ja nie chcialabym examinu, no ale to moze dlatego ze lajtowo poszlo mi z pisaniem tych prac. potem jeszcze "naprowadzenie" na pyt examinacyjne wiec luzik był
pamietam jak na studiach mgr byly pogłoski ze moze nie byc pracy pisemnej tylko wlaśnie examin to normalnie wszyscy studenci tacy bladzi chodzili że szok
Niby tak, ale czasem przychodzi taki dzien, ze na nic sie nie ma sily, a jednak odpuscic nie moge...

Ja tez swoja obrone licencjaty dobrze wspominam. Z tym, ze teraz jestem na innym wydziale i juz wiem, ze tak kolorowo nie bedzie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37839632]Oj może, może Pisałam, że koleżance z pracy ładnie się tuż przed porodem dzieciątko odwróciło i cc uniknęła, ale w drugą stronę też znam - w 36tygodniu główką chłopiec w dół był, koleżanka pojechała rodzić już ze skurczami, a tu zonk - decyzja o cc bo się młody odwrócił dupką [/QUOTE]
To co ona nam za brednie opowiada?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o kurna, to ja mam tylko 50 pytań, tylko że odpowiedzi zajmują po 2,3 strony dobrze, chociaż ze juz opracowane. ;]
U nas jedno jest na ok 1 strone.
Na szczescie promotorka wymyslila, ze kazdy ma opracowac 2, a potem sie wymieniny takze bedzie z glowy

Kurcze, Kubuś cos sie slabo rusza (tzn rano malo), a teraz jakos w ogole
Nie wiem co robic...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:28   #625
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
Melduję się po wizycie u lekarza
Pielęgniarki i lekarz pochwalili mnie za to, że tak ładnie utrzymałam wagę przez ostatnie 3 tyg. i nic nie przybrałam (mimo że zdarzało mi się jeść słodycze ). Także jestem z siebie dumna
Dzidziuś zdrowy, ułożony główkowo, w 31 tyg. waży 1720 g., no i poznałam płeć - dziewczynka. Czyli będą dwie małe gwiazdeczki w domu. Cieszę się ogromnie, bo nie widziałam dzidzi już 10 tyg. na usg, a dziś upewniłam się, że jest zdrowa
Gratuluję córeczki Super że wszystko w porządku no i że w końcu znasz płeć!

Cytat:

Wrzucam brzucha z 33tc, talie mam jak drzewo normalnie. A w tle widac lozeczko
Ale malutki masz brzuszek, ja taki miałam może z 2 miesiące temu
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mialam dzis wizyte, mylalam, ze dowiem sie ile mala wazy itd.. ale okazalo sie ze glowke ma ciagle nie tam gdzie trzeba, a ze brzuch napiety to malo miejsca zeby sie przekrecic i mam lykac nospe i magnez, lezec na prawym boku i przyjsc za dwa tygodnie (podobno jak sie do tego czasu nie przekreci t juz ciezko bedzie) jak to u Was jest? Poprzekrecane maluchy?
No i mala to mala . zosia bedzie
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?

bo w II trymestrze była mega susza a teraz zmieniam wkładki co chwilę- najlepiej jest w nocy, ciągle mam schizo,że to wody odchodzą
Ja tez mam mokro i bez wkładki się nie ruszam nawet bo musiałabym majtki na okrągło zmieniać
Cytat:
U mnie w SR mówiła że jak ktoś miał wagę prawidłową przed ciążą to przyjume się że przyrost wagi do 16 kg jest ok.
Cytat:
Oj....ja mam nadzieję że młody jednak do stycznia wytrzyma, chociaż termin z miesiączki mam na 01 stycznia!

Cytat:
O matko....kaszanką karmią ciężarne?
Stary 2012-11-27, 18:30   #626
Wisienka_0809
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37838397]O gratuluję, chyba jako ostatnia cipka nam się ujawniła? [/QUOTE]

Jeszcze u mnie się nie ujawniła na 100%. Niby gin powiedział, że wygląda na dziewczynkę, ale tak naprawdę nic nie pokazała, a na słowo lepiej nie wierzyć
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:32   #627
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, Kubuś cos sie slabo rusza (tzn rano malo), a teraz jakos w ogole
Nie wiem co robic...
Pewnie odpoczywa sobie,śpi
A jak jutro też nie będziesz czuć ruchów to lepiej do lekarza zadzwoń.
Stary 2012-11-27, 18:35   #628
ania13.03
Zadomowienie

Suzi, gratuluje drugiej coreczki Macie juz imie?

My sie nadal zdecydowac nie mozemy, ale na dzien dzisiejszy jest Liliana Chyba, ze sie urodzi i nie bedzie do niej pasowalo to zmienimy na Wiktorie, Laure albo Bianke

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:38   #629
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
hmm..jak by na to nie patrzeć, choćby chłop stanął na głowie, albo nawet na czym innym to nie ma szans, żeby się wczuł w sytuację kobiety w ciąży czy kobiety już rodzącej.
Chodzi o to, że niech się postawi w sytuacji, że coś go bardzo boli, jest przerażony i na dodatek siedzi sam na porodówce i czeka na rozkręcenie sytuacji. Położne raczej zabawiać rozmową nie przychodzą, zawsze z kimś jest pewniej. Myślę, że każdy facet w takiej sytuacji chciałby mieć kogoś obok siebie

Mam wózek w domu I wanienkę (nowa kosztowała nas całe 16 zł). Do tego matę edukacyjną z canpola, oczywiście rozłożyłam i wlazłam do niej, fajnie się leży, gorzej wstaje Laktator z Aventu, lampkę dla Małej i jeszcze parę drobiazgów Ale mam radochę, jeszcze łóżeczko, ale to załatwimy w przyszłym tygodniu i zabieram się za kompletowanie kosmetycznych pierdółek
Aha i któraś chyba E_vel polecała takie małe, białe ręczniczki z Ikei i mój mąż też je dziś kupił i na pewno się przydają, także dziękuję za info
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:42   #630
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasz bo ja za dwa tygodnie się dowiem czy operacja u mnie bedzie 26.12 czy 2.01
a boję się dlatego,że czekamy na przyłączenie wody a jak nie będzie w grudniu to chyba sobie w łeb strzele bo nie wyobrażam sobie wracać do teściowej wolę się do hotelu wynieść

ale mnie brzuch swędzi ajjjjjj, smaruje i smaruje rozstępów nie ma ale kurde nie mogę przestać się drapać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości