Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2506 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 23:36   #75151
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można fajnego włosowego (i nie tylko) kupić w drogerii Hebe? Otwierają u nas pierwszą w Gdyni i czekam tylko jak będzie dzień otwarcia
Same fajne rzeczy.
A tak poważnie: kallosy i jakieś inne profesjonalne ale zapomniałam, przepraszam. Poza tym mają różne organiczne odżywki, niektóre fajne, ale dość drogie. Ceny różnie - droższy jest np. żel mrożący joanny, ale farba wellaton, którą kupuję jest tańsza niż w ross.
Mają kartę lojalnościową, można zbierać punkty.
Ogólnie przyjemny sklep, znacznie bardziej mi się podoba niż w ross, bardziej elegancko i schludnie.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:58   #75152
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Chyba coś ominęłam, dlaczego chcesz osłabić skręt?
W sumie to nie wiem
Niech pomyślę... nie, nie wiem Chyba po to, żeby lepiej się układały?
Stary 2012-11-28, 00:29   #75153
konspiracja
Zakorzenienie

Ponieważ i tak schnę zabrałam sie do nadrabiania
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Bo mało kto ma w domu wałki czy papiloty a chusteczki każdy? i da się w nich spać a w wałkach nie.
Bardzo ładnie Ci wyszło ja też nie mam nic przeciwko temu. Czasem inna fryzurka dobrze robi Kręci się suche czy wilgotne??

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Teściowa jest w szpitalu a że jestem pierwszą i póki co ostatnią synową to ciągle dzwoni do mnie, że coś potrzebuje a takie podróże trochę trwają, więc czas mi szybko mija i nie mam tyle czasu dla swoich kudełków jak dawniej.
Acha. No to zdrówka dla Teściowej

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
. U fryzjerów raczej rzadko spotyka się poprawne użycie dyfuzora. Przeceiż dyfuzor powinien podkreślać, utrwalać skret,a nei go niszczyć.
Moja ostatnio sama stwierdziła ze lepiej jak u nich trochę posiedze i "doschnę" bo nie maja za dobrego dyfuzora i coś mnie puszySuszyła w pionie i tarła włosy... dobrze że cięcie zrobila jak chcialam, więc od razu do domu i do mycia

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Chciałabym wyżej, ale nie wiem od czego to zależy, może gdybym lekko pocieniowała, to skręt zaczynałby się wyżej i byłby mocniejszy?
Czy jeszcze trochę z tą decyzją poczekać?

Zwykle po jednym dniu rozczesywałam włosy i było siano, a dzisiaj się powstrzymałam i zostały nawet ładne fale
Przestan czesać pamiętam że razem weszłyśmy na forum i ja jestem zywym przykladem że cieniowanie wiele daje coś mi mówi że u Ciebie tez by dało ale musisz być pewna że chcesz kręciołki

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za polecenie odżywek z Ziaji - bardzo mi pogły. Nie męczę się już okropnym puchem To jeszcze jedno pytanie. Jaka niedroga odżywka nadałby się do mycia ? Bo szampony jakoś nie bardzo mi pasują
Która Ci pomogła na puch? Włosy obłędne

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Niebezpieczne pytanie. Powiem tak, trzeba być zawsze uczciwym, ale kręcenie włosów to tylko kręcenie włosów, lepiej oddzielić je od rozważań o moralności. No chyba że ktoś traktuje skręt jako metodę do osiągnięcia określonej pozycji w grupie i po cichu stosuje wałki Ale wtedy to nie włosy są problemem tylko zaburzona samoocena...
piekne!

Cytat:
no i coś tam robi ta cytryna, ale nie pamietam co...
Rozjaśni i zakwasi?

Co do wspomagania skrętu, to granice są bardzo płynne... Np kiedyś wlazlam na bloga Kasycysko i jej sposób stylizacji loków to zawijanie po żelu w ślimaki, a skręt ma naprawde skręcony, to nie fale...
Dla mnie to co się robi samo, to wspomaganie, a jak korzystam z pomocy dodatkowych to tworzę...

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
to wtedy fryzjerka mi doradzi, bo przy ostatnim podcinaniu, w sierpniu, powiedziała, że jak trochę podrosną, to można pocieniować

Żartujesz... popatrz na Ajrisz. Ja mam też podobną do Ciebie długość

Cytat:
Więc - jeśli sama użyję wałków to w pewnym sensie nadal korzystam z naturalnego daru, czyli jakiejś tam kombinacji mostków dwusiarczkowych w keratynie powodującej, że loczki trzymają się całkiem długo

Tylko że mnie się nie chce tak bawić. Przyszłam na forum nauczyć się pielęgnować włosy tak, żeby wyglądały ładnie bez wysiłku. Niezłą wtopę zaliczyłam Ale się nie poddaję

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam Nie mam na myśli nikogo konkretnego.
Dokładnie. Samo sedno. Ale chociaz moje włosy nie będą nigdy kręciłami sensu stricte, mam zamiar wykorzytac fakt, że są "podatne" i nie muszę się wiele męczyć żeby wszyscy myślele\i ze wstaję o 4 rano i kręcę

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Dorotka- ja też zastanawiam się, czy one na pewno chcą się kręcić, dzisiaj mam całkiem proste, jedynie końce się powywijały
Zresztą wydaje mi się że im są dłuższe tym gorzej. Może dlatego że są dosyć ciężkie?
I takie dylematy mają tylko falowane... Jakbym miała loczki jak Lokowana to bym się nie zastanawiała...

Cytat:
A oto moje dzisiejsze włosy po partyzanckiej próbie osłabienia skrętu (czyli, jak wcześniej wspomniałam, nie harmonijkowałam, przetrzymałam odżywkę d/s i poszłam spać z mokrymi ).
Mżyło cały dzień, więc jest puch. I końcówki jakieś takie mało strąkowate, ewidentnie trzeba im trochę olejku
Bossskie są, takie loki by mnie w pełni zadowoliły

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie - co jest większym grzechem, pójscie spać z mokrymi czy podsuszenie suszarką bez dyfuzora?

Za długo się babrałam dzisiaj z włosiorami i obawiam się, że przez najbliższe 45 minut nie wyschną ; <
Ja wybieram mokre - z lenistwa, ale nei jest rano źle kiedyś był to mój sposób na falowanie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-28 o 00:05
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:02   #75154
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

A czy Wam też czarna Isana zalatuje męskimi perfumami?
Stary 2012-11-28, 09:11   #75155
Chatul
ma zielone pojęcie

Znowu mam zaległości w tym wątku… Zaraz lecę nadrabiać

A na razie powiem, że wróciłam do mycia odżywką. Szampon Alpecin jest fajny, ale wysuszał mi włosy, które teraz bardzo potrzebują odżywiania. Pewnie wrócę do niego, gdy pozbędę się włosów pamiętających rozjaśniacz
Stary 2012-11-28, 09:17   #75156
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Nie zalatuje, tylko nieźle daje...
Mi minął pierwszy miesiąc i już kończę opakowanie... trzeba zapas zrobić

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-28, 09:28   #75157
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie zalatuje, tylko nieźle daje...
Mi minął pierwszy miesiąc i już kończę opakowanie... trzeba zapas zrobić
Haha, a myślałam, że już coś nie tak ze mną Ja właśnie zaczynam, w ross promocja chyba na nie jest
Stary 2012-11-28, 09:29   #75158
JudytaKas
Zakorzenienie

Hej laseczki, w związku ze zbliżającym się końcem miesiąca mam taki zapierdziel, że nie nadążam za wami ale o włoski dbam i podczytuję was namiętnie
Cytat:
Moje włosy miały podobne przeżycia... utlenianie niby pasemek, ale wciaz w nowych miejscach w efekcie czego w końcu stałam się blondynką z kilkoma brązowymi pasmami, dwie trwałe prostujące, farbowania chemiczne, prostownica

. U fryzjerów raczej rzadko spotyka się poprawne użycie dyfuzora. Przeceiż dyfuzor powinien podkreślać, utrwalać skret,a nei go niszczyć.
Troche fryzjerów w swoim życiu odwiedziłam i żaden nie umiał obsługiwać dyfuzora - najgorzej było raz: fryzjerka oddała dyfuzor praktykantce i jak ta przez pół minuty trzymała go w jednym miejscu - nie wytrzymałam i wyrwałam jej z ręki - powiedziłam, że sama wysuszę myślałam, że mi głowę spali trudno o fryzjera, który zna i umie "obsługiwać" kręciołki. Teraz chodze po znajomości do (koleżanki)fryzjerki do jej domu (poznanałm ja przez narzeczoną mojego braciszka- razem pracują w salonie fryzjerskim). Ładnie cieniuje i robi to o co poproszę ale zawsze przyznaje, że suszyć kręconych nie umie i się z nią zgadzam

katie100 śliczne masz włoski

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
jak najbardziej loczki Nawet teraz widać już lekki skręt a co dopiero jak o nie porządnie zadbasz Dla przykładu pokaże ci jakie ja miałam włosy wcześniej. twoja będą o wiele ładniejsze Pokazuj je jak najczęściej

1. Przed CG
2. Po ponad 3 miesiącach - baaaardzo duży postęp
3. Ruloniki
4. Teraz
ahhhhhhhhhhh
Cytat:
Nie musisz się z niczego tłumaczyć

Ja odniosłam się jedynie do słowa oszustwo - po prostu nie uważam, żeby jakakolwiek stylizacja włosów była sensu stricte oszustwem pod warunkiem, że nikogo nie próbujemy w ten sposób wprowadzić w błąd - mam na myśli zamiar przemyślany i skierowany przeciwko konkretnemu otoczeniu, a nie że wychodzimy w zakręconych na papilotach loczkach i nie tłumaczymy każdemu napotkanemu przechodniowi, że to nie nasze naturalne włosy

Nie widzę najmniejszego problemu, żeby sobie kręcić włosy na cokolwiek i pokazywać tutaj - była tu kiedyś dziewczyna, która zrobiła sobie afro i wyglądała prześlicznie. Loczki Ajrish po trwałej są śliczne.

Ale gdyby ktoś przyszedł z afro uzyskanym papilotami i oznajmił, że to jego naturalki - to wtedy byłoby głupio. Dlatego, że brzydko wzbudzać w kimś w ten sposób poczucie zazdrości. Bo jest wiele dziewczyn, które oddałyby wiele, żeby ich włosy kręciły się mocniej. Mocny skręt jest zawsze podziwiany. I to bym nazwała "naciaganiem rzeczywistości", ale tak jak wspominałam - to jest temat dla forum psychologicznego, bo w gruncie rzeczy nie ma nic wspólnego z włosami.
Na szczęście nikt taki się nie zjawił (nie przyznał się ).

Swoją drogą zastanawia mnie, kiedy jestem bliższa rzeczonego "oszustwa" - kiedy biorę Artiste z keratyną, harmonijkuję włosy, wklepuję żel i pracuję nad skrętem? Czy kiedy stosuję balsam prostujący i rozczesywanie grzebieniem? W ten czy inny sposób modyfikuję "naturę". Notabene nigdy nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek osoba prostująca włosy prostownicą miała dylematy moralne Tudzież inni oszustwa prostującym nie zarzucają.
Więc może odpuśćmy sobie i nie zastanawiajmy się nad wałkami.

Na koniec abstrahując nieco od tematu - zauważam niejednokrotnie w środowiskach kobiecych skłonność do nadmiernego kategoryzowania. To chyba dość znane zjawisko. Jest chyba w miarę naturalne w młodym wieku że chcemy się określić, chcemy wiedzieć kim jesteśmy i przekładamy też nasze kryteria na innych. Stąd myślę wieczne rozstrząsanie i podkreślanie, że to to jest lok a to fala i brońboże nie pomylić! A tak naprawdę to włosom jest wszystko jedno. Włosy nie zmienią natury niezależnie od nazewnictwa. Fajne i zabawne są te typologie, można się pobawić. Ale moje włosy się kręciły na kilkanaście lat zanim został im przypisany numerek (zresztą do dziś, po półtora roku, nie jestem pewna jaki jest właściwy ). Mają naturalny "talent" do kręcenia w przeciwieństwie do włosów mojej siostry, które wałkom grają na nosie Więc - jeśli sama użyję wałków to w pewnym sensie nadal korzystam z naturalnego daru, czyli jakiejś tam kombinacji mostków dwusiarczkowych w keratynie powodującej, że loczki trzymają się całkiem długo

Tylko że mnie się nie chce tak bawić. Przyszłam na forum nauczyć się pielęgnować włosy tak, żeby wyglądały ładnie bez wysiłku. Niezłą wtopę zaliczyłam Ale się nie poddaję

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam Nie mam na myśli nikogo konkretnego.

Ja. Dodawałam do odżywki d/s, dokładnie Garniera A&K. Bardzo przyjemne efekty.
nic dodać, nic ująć.
Cytat:
Gdyby ich naturą było rośnięcie prosto, to nie dałabyś rady ich zmusić Vide moja prostowłosa siostra.
No to się wstrzeliłam w niszę
Dziękuję za miłe słowa

I wszystkim dziękuję, że przeczytali i potwierdzili, że nie gadam bez sensu

A oto moje dzisiejsze włosy po partyzanckiej próbie osłabienia skrętu (czyli, jak wcześniej wspomniałam, nie harmonijkowałam, przetrzymałam odżywkę d/s i poszłam spać z mokrymi ).
Mżyło cały dzień, więc jest puch. I końcówki jakieś takie mało strąkowate, ewidentnie trzeba im trochę olejku
ślicznie lubię twoje włoski

I tak dodam od siebie, każde loki, fale, loko-fale itp. są piękne. Czasem trzeba nad nimi tylko popracować. Ja cieszę się, że mam takie a nie inne włosy - nie są najpiękniejsze, daleko im do ideału, dużo z nimi problemu ale są moje

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:55   #75159
AjriszMarta
Zakorzenienie

Eiri - nie pamiętam już, ale bardzo dobrze napisany wywód

Przyznam się Wam, że ludziom "z zewnątrz" czasem troszkę kłamię, tzn na pytanie czy kręciłam włosy odpowiadam "mam naturalnie falowane, dowiedziałam się 2 lata temu" ale nie precyzuję czy w danym momencie mam swoje czy nie :P zwłaszcza jak dawny znajomy zauważy i skomentuje, często słyszę komplementy, że ładnie mi w takich pokręconych i powinnam zawsze tak chodzić

Zresztą czy trwała czy nie, jeśli nie wydobędę z nich skrętu to go nie będzie, a wydobywam go naszymi metodami, stylizuję tylko wybitnie uparte pasemka

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Troche fryzjerów w swoim życiu odwiedziłam i żaden nie umiał obsługiwać dyfuzora
Też nie trafiłam
A strasznie żałuję, chciałabym raz mieć wysuszone włosy dyfuzorem jak trzeba
Nieśmiało spytam, może któraś Rzeszowianka umie i chciałaby poświęcić mi trochę czasu?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:10   #75160
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie wiem od znajomej, która ma tam pracować, że na początku grudnia, ale dokładnie jeszcze nie wiadomo. Jak będę coś wiedzieć dam znać
OK
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
aaaa, miałam najpierw nadrabiać dwie strony z dzisiaj, ale jak zobaczyłam Twoje włosiska to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie skomentować już teraz

ja tam idę z mokrymi jak muszę
Tylko powiedz im, żeby tak codziennie chciały się kręcić.

Ja też. to co jest rano nie potrzebuje dodatkowego komentarza.
Cytat:

Bardzo ładnie Ci wyszło ja też nie mam nic przeciwko temu. Czasem inna fryzurka dobrze robi Kręci się suche czy wilgotne??
Zwilżyłam je trochę, bo to było już dzień po myciu.

Jestem wściekła na swoje włosy. Przeglądam stare zdjęcia i momentami wyglądają lepiej niż teraz. Świadoma tego, że jestem kręconowłosa, jestem od 4 lat, i tyle się nie czeszę Dawniej oleje stosowałam z doskjoku, raz na jakiś czas, maski b/s też. Myłam czasem odżywką - różowy Yung, jaka to była fajna odżywka do mycia.
Teraz od 3 miesięcy zawsze coś przed, zawsze coś po, zawsze bs (akurat wtedy też bs zawsze było a d/s tylko do rozczesania włosów) i zero efektów jak dla mnie.

2 pierwsze zdjęcia są z 201o r.
2 kolejne z 2011 - to jedno jest z imprezy jakiejś i jestem 'w podskoku'
I ostatnie jest z przed miesiąca. dokładniej z 1.11 teraz wyglądają jeszcze gorzej

Nie wiem co mam z nimi zrobić, jakieś intensywny tydzień, codziennie olej, codziennie mycie i maska. Bo wyglądają tak, jakbym o nie przesadnie nie dbała, tylko tak, jak wcześniej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38223_1342379681735_7980670_n.jpg (18,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 76768_179030508778564_980839_n.jpg (19,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 162934_1526729723829_6389236_n.jpg (36,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 221789_1721370836277_6500609_n.jpg (92,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09482.jpg (120,7 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-11-28, 10:16   #75161
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zresztą czy trwała czy nie, jeśli nie wydobędę z nich skrętu to go nie będzie, a wydobywam go naszymi metodami, stylizuję tylko wybitnie uparte pasemka
A mi ktoś uwierzy jak napiszę, że w 1 klasie liceum zrobiłam trwałą
Doszłam do wniosku, że moje włosy kręcą się nie tak jak trzeba i są be, w ogóle się nie układają i po trwałej wreszcie będe miała takie śliczne loki skończyło się spaleniem włosów - zamiast skrętu był totalny wyprost i pól roku w kucyku z regularnym podcinaniem eh a mówili po co na kręcone włosy robić trwałą - spróbowałam
Cytat:
Też nie trafiłam
Nieśmiało spytam, może któraś Rzeszowianka umie i chciałaby poświęcić mi trochę czasu?
ohhh ja mam daleko (a pochwalę się, że praktykę z dyfuzorem mam długoletnią i normalnie kocham to narzędzie)
mi przydałby się ktoś cierpliwy, kto nauczyłby mnie robienia fryzurek (możnaby zacząć od kucyka)

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-28, 10:25   #75162
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Eiri - nie pamiętam już, ale bardzo dobrze napisany wywód

Też nie trafiłam
Ja suszę dość często. Nie wiem w sumie czy robię to dobrze, ale nie jest to jakieś skomplikowane. Może też dużo zależy od podatności włosów. Moje lubią dyfuzor. Fryzjerzy jak mi tak suszyli to kazali pochylić głowę do tyłu i jeszcze lepiej to wychodziło. Ja niestety nie umiem sobie nim tak dotrzeć dokładnie gdzie trzeba:P
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:29   #75163
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co mam z nimi zrobić, jakieś intensywny tydzień, codziennie olej, codziennie mycie i maska. Bo wyglądają tak, jakbym o nie przesadnie nie dbała, tylko tak, jak wcześniej.
To daj im luz tydzień zeniedbania a co, nie umrą od tego

Cytat:
Doszłam do wniosku, że moje włosy kręcą się nie tak jak trzeba i są be, w ogóle się nie układają i po trwałej wreszcie będe miała takie śliczne loki skończyło się spaleniem włosów - zamiast skrętu był totalny wyprost i pól roku w kucyku z regularnym podcinaniem eh a mówili po co na kręcone włosy robić trwałą - spróbowałam
Haha, no nie robi się trwałej na kręconych
mi tak raz wyszła raz nie, nikt nie wie czemu, a zamiast dwóch ostatnich to sobie mogłam kolor walnąć bo nie złapały ;]
lepiej kurację proteinową, a to zrobisz w domu
takie laminowanie odżywką keratynową :P
btw muszę to zrobić kiedyś, tylko trza mi pół dnia dla siebie ;]

Cytat:
ohhh ja mam daleko (a pochwalę się, że praktykę z dyfuzorem mam długoletnią i normalnie kocham to narzędzie)
mi przydałby się ktoś cierpliwy, kto nauczyłby mnie robienia fryzurek (możnaby zacząć od kucyka)
oj byśmy się dogadały tak lubię zaplatańce a tak bardzo u mnie nie wychodzą :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja suszę dość często. Nie wiem w sumie czy robię to dobrze, ale nie jest to jakieś skomplikowane. Może też dużo zależy od podatności włosów. Moje lubią dyfuzor. Fryzjerzy jak mi tak suszyli to kazali pochylić głowę do tyłu i jeszcze lepiej to wychodziło. Ja niestety nie umiem sobie nim tak dotrzeć dokładnie gdzie trzeba:P
hm a co robisz w sobotę? :P

Stary 2012-11-28, 10:32   #75164
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
To daj im luz tydzień zeniedbania a co, nie umrą od tego

mi tak raz wyszła raz nie, nikt nie wie czemu, a zamiast dwóch ostatnich to sobie mogłam kolor walnąć bo nie złapały ;]

oj byśmy się dogadały tak lubię zaplatańce a tak bardzo u mnie nie wychodzą :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

hm a co robisz w sobotę? :P
Akurat jadę do domu:PPPP
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:41   #75165
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe się dowiedziłam na swoim przykładzie, że sie nie robi
Ja do tego laminowania to się przybieram i przybieram ale czasu brak
a to laminowanie odżywką keratynową to trochę coś innego niż zwykłe laminowanie w piątek możebym powalczyła

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-28, 10:50   #75166
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
J
I ostatnie jest z przed miesiąca. dokładniej z 1.11 teraz wyglądają jeszcze gorzej

Drugie zdjęcie dosłownie: LOVE
Musisz myć codziennie? Przy takich długich? Może trochę im odpuść... Maska i olej raz w tygodniu?

Cytat:
:hahaha: nie wierzę:hahaha:

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-28 o 10:51
Stary 2012-11-28, 10:59   #75167
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie zdjęcie dosłownie: LOVE
Musisz myć codziennie? Przy takich długich? Może trochę im odpuść... Maska i olej raz w tygodniu?

:hahaha: nie wierzę:hahaha:
Ja je normalnie myje co 3-4 dni, ale może mają za mało wciąż. Po prostu po 3 miesiącach cg chciałabym coś zobaczyć, co by mnie motywowało. Jak dziewczyny wklejają zdjęcia z efektami po miesiącu to im zazdroszczę.
Stary 2012-11-28, 11:03   #75168
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe się dowiedziłam na swoim przykładzie, że sie nie robi
Ja do tego laminowania to się przybieram i przybieram ale czasu brak
a to laminowanie odżywką keratynową to trochę coś innego niż zwykłe laminowanie w piątek możebym powalczyła
kuracja proteinowa, znana u nas wczesniej
na umyte włosy nałóż odżywkę z dużą ilością protein np Artiste z keratyną, nie wiem co tam jeszcze - i wysusz suszarką
takie umyj i pamiętaj o nawilżającą odżywkę - oleje i humektanty

Cytat:
Ja je normalnie myje co 3-4 dni, ale może mają za mało wciąż. Po prostu po 3 miesiącach cg chciałabym coś zobaczyć, co by mnie motywowało. Jak dziewczyny wklejają zdjęcia z efektami po miesiącu to im zazdroszczę.
tez im zazdroszczę
ja sobie ciagle obiecuje ze porzucę starania o skręt i będę tylko dbać, a za pół roku znowu spróbuję i doznam WOW - bo będą dłuższe i będzie na czym. ciągle mam za krótkie o te 10-15cm
ale ciągle stylizuję i ciągle się łudzę
chociaż to co uzyskuję bywa całkiem fajne

Stary 2012-11-28, 11:06   #75169
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Tu napisałas "codziennie" dlatego myślałam że tak myjesz

Cytat:
Ja je normalnie myje co 3-4 dni, ale może mają za mało wciąż.
A może dużo... Niech mądre głowy coś poradzą

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-28, 11:15   #75170
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:

I takie dylematy mają tylko falowane... Jakbym miała loczki jak Lokowana to bym się nie zastanawiała...
zastanawiałabyś się wtedy jak tą owcę upiąć, żeby wyglądała mniej jak owca mam tak niepodatne włosy na wszelkie próby rozciągnięcia, że aż mi się chce płakać, jak widzę wszystkie piękne fryzury na blogach i wiem, że ich nie powtórzę.

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:18   #75171
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
kuracja proteinowa, znana u nas wczesniej
na umyte włosy nałóż odżywkę z dużą ilością protein np Artiste z keratyną, nie wiem co tam jeszcze - i wysusz suszarką
takie umyj i pamiętaj o nawilżającą odżywkę - oleje i humektanty
co ja bym bez was zrobiła
zanotowane i do wypróbowania w piątek

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-28, 11:23   #75172
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:

Trochę fryzjerów w swoim życiu odwiedziłam i żaden nie umiał obsługiwać dyfuzora - najgorzej było raz: fryzjerka oddała dyfuzor praktykantce i jak ta przez pół minuty trzymała go w jednym miejscu - nie wytrzymałam i wyrwałam jej z ręki - powiedziłam, że sama wysuszę myślałam, że mi głowę spali trudno o fryzjera, który zna i umie "obsługiwać" kręciołki. Teraz chodze po znajomości do (koleżanki)fryzjerki do jej domu (poznanałm ja przez narzeczoną mojego braciszka- razem pracują w salonie fryzjerskim). Ładnie cieniuje i robi to o co poproszę ale zawsze przyznaje, że suszyć kręconych nie umie i się z nią zgadzam
Ja w końcu znalazłam fryzjerkę, która wie co to znaczy "podciąć końcówki max 2 cm" sama ma loki - mam zasadę, że do prostowłose fryzjerki nie idę nigdy xd aczkolwiek dyfuzora obsługiwać nie umie. Tym sposobem wczoraj pyknęło 19 lat wychodzenia od fryzjera z baranem na głowie. Inna opcja jest taka, że sadza mnie pod taki grzejący kask, ja umieram z przegrzania, a włosy nadal są mokre. Po fryzjerze to faktycznie wyglądam, jakbym miała afro tak się składa, że w poniedziałek idę na podcięcie końcówek, więc jeśli nie zapomnę, to wrzucę "efekty"

Stary 2012-11-28, 11:31   #75173
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Ja w końcu znalazłam fryzjerkę, która wie co to znaczy "podciąć końcówki max 2 cm" sama ma loki - mam zasadę, że do prostowłose fryzjerki nie idę nigdy xd aczkolwiek dyfuzora obsługiwać nie umie. Tym sposobem wczoraj pyknęło 19 lat wychodzenia od fryzjera z baranem na głowie. Inna opcja jest taka, że sadza mnie pod taki grzejący kask, ja umieram z przegrzania, a włosy nadal są mokre. Po fryzjerze to faktycznie wyglądam, jakbym miała afro tak się składa, że w poniedziałek idę na podcięcie końcówek, więc jeśli nie zapomnę, to wrzucę "efekty"
wrzucaj wrzucaj ja może przed świętami się wybiore żeby trochę odświerzyć i w domku zrobie wreszcie henne bezbarwną.

Ja po fryzjerze zamieniam sie w sprintera i szybkim krokiem - tudzież biegiem zasuwam do domu hihi

aaa i namiętnie poszukuje zdjęcia swojego sprzed chyba 4 lat - fryzjerka mi wtedy wyprostowała włosy - a to aż prosiło się o udokumentowanie się pochwalę

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-28, 11:48   #75174
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Ja po fryzjerze zamieniam sie w sprintera i szybkim krokiem - tudzież biegiem zasuwam do domu hihi
O taak, znam to. Ja jeszcze zwykle robię sobie maraton - idę najpierw do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy a potem na podcięcie końcówek. Staram się zwykle choć związać włosy, ale ostatnio miałam takie ilości żeli i pianek, że nie mogłam ich nawet zgarnąć do tyłu

a zdjęcia wrzucę - ten efekt nażelowanego afro trzeba światu pokazać xd

Stary 2012-11-28, 11:58   #75175
Chatul
ma zielone pojęcie

Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
eee, tak tylko szybko piszę bo zaraz wylatuję z domu, ale taki mi się fajny pierdzielnik na głowie zrobił, loczki, zawijaski, nawet rulon pierwszy raz w życiu, dodatku po melanżu i na drugi dzień od mycia, nie wiem jak tego dokonałam
Odpowiednio dużo wypiłaś

Świetnie, że włosy się coraz lepiej układają

Cytat:
Zaczęłam od Dabura Vatika kokosowego i szczerze mówiąc nie jestem pewna efektu, bo dzisiaj mam naprawdę koszmarne siano na głowie - ale też już od lat nie wyszłam na taką mgłę z wlosami bez żadnego lakieru itd.
Możliwe, że Twoje włosy nie przepadają za olejem kokosowym.

Cytat:
Włosy ucieszone, miękkie i pofalowane Dodaje foty, kolor przekłamany bo ciemno jak w d....
Cudne są

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Skoro się podobają, to poniżej małe zestawienie dla Dziewczyn mających wątpliwości, czy warto walczyć o włoski i skręt… uprzedzam, będzie brutalnie
Różnica jest kolosalna

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a mnie od jakiegos czasu dreczy pytanie, czy kręcenie włosów na chusteczki/papiloty/slimaki to wciąz wydobywanie skrętu, czy juz kręcenie
Ja myślę, że to już raczej kręcenie. Zwłaszcza, gdy kręci się włosy mokre, a zdejmuje się wałki/papiloty itp., gdy włosy są już suche.
Jeśli jednak ktoś zakłada wałki na chwilę, np. na minutę, żeby jakoś ogarnąć skręt, to skłaniałabym się jednak ku poglądowi, że wydobywa skręt, a nie stricte kręci włosy. Ale to moja interpretacja.

Cytat:
Ja pisałam tylko, że nie cierpię żeli i innych produktów do stylizacji w żadnej postaci, nigdy nie używałam z jednego, głupiego powodu - brzydzi mnie ta glutowata konsystencja (takie moje małe natręctwo). Nie cierpię ich
Zastanawiam się, czy jest jakakolwiek szansa, by ominąć ten punkt w dbaniu o ładne włosy?
O nawilżenie zadbam na pewno
To może pianka albo jakiś krem? Ewentualnie guma do włosów? Ale wtedy raczej nici z kuracji CG.

Cytat:
Ja odniosłam się jedynie do słowa oszustwo - po prostu nie uważam, żeby jakakolwiek stylizacja włosów była sensu stricte oszustwem pod warunkiem, że nikogo nie próbujemy w ten sposób wprowadzić w błąd - mam na myśli zamiar przemyślany i skierowany przeciwko konkretnemu otoczeniu, a nie że wychodzimy w zakręconych na papilotach loczkach i nie tłumaczymy każdemu napotkanemu przechodniowi, że to nie nasze naturalne włosy
To prawda

Cytat:
Swoją drogą zastanawia mnie, kiedy jestem bliższa rzeczonego "oszustwa" - kiedy biorę Artiste z keratyną, harmonijkuję włosy, wklepuję żel i pracuję nad skrętem? Czy kiedy stosuję balsam prostujący i rozczesywanie grzebieniem? W ten czy inny sposób modyfikuję "naturę".
To prawda. Zwykłe mycie włosów jest naruszaniem ich naturalności. Zwykłe czesanie włosów, które dla wielu osób jest czymś oczywistym, jest naruszaniem naturalności. Włosy nierozczesane i rozczesane, wyglądają niekiedy zupełnie inaczej.
Stary 2012-11-28, 13:17   #75176
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę faktycznie masz fale z charakterkiem afro super!
moje po takim traktowaniu przyjęłyby postać pogniecionego „czegoś” z okazjonalnym rulonem gdzieś przy końcu

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Obecnej tzn.? Bo ja tej pogody i jej wpływu na skręt jeszcze nie rozpracowałam. Czyli jesień, zima i wiosna - wtedy skręt jest mniejszy?
Tylko nie bijcie za te pytanie
chodzi bardziej o aurę mocno jesienną (wilgotność+chłód), a najbardziej zimową – przy mrozie ciężko uniknąć wyprostu w jakimś stopniu – co do przyczyn, nie pamiętam, ale to zapamiętałam, bo sprawdza się u mnie empirycznie

Cytat:
Dziewczyny, szybkie pytanie - co jest większym grzechem, pójscie spać z mokrymi czy podsuszenie suszarką bez dyfuzora?

Za długo się babrałam dzisiaj z włosiorami i obawiam się, że przez najbliższe 45 minut nie wyschną ; <
moim zdaniem pójście spać z mokrymi – bez dyfuzora zawsze można wziąć pojedyncze pasma w garść i nie rozwiewać ich jakoś drastycznie

Cytat:
true
Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
ale po wysuszeniu ten efekt (na szczęście) znika…
Cytat:
katie100 śliczne masz włoski
dziękuję
Cytat:
ja widzę różnicę - masz zdecydowanie bardziej zdefiniowany skręt tutaj chyba głównie kwestia widocznego nawilżenia sprawia, że nie czujesz się komfortowo - spróbuj dać przed myciem maskę z dokapanym olejem (w proporcji 2 łyżki maski 1 oleju) na jakieś 30 min., potem mycie odżywką (jak za słabo to dokap do niej ciut delikatnego szamponu), odżywka emolientowa d/s na chwilę (2min.) i potem b/s i stylizacja tak jak lubisz
takie działanie dało mi bardzo przyjemne nawilżenie i fajny skręt w momencie, gdy czułam, że mocno mi tego brakuje, a olejowanie nie załatwia sprawy - może sprawdzi się i u Ciebie
Cytat:
zastanawiałabyś się wtedy jak tą owcę upiąć, żeby wyglądała mniej jak owca mam tak niepodatne włosy na wszelkie próby rozciągnięcia, że aż mi się chce płakać, jak widzę wszystkie piękne fryzury na blogach i wiem, że ich nie powtórzę.
A próbowałaś upinać wilgotne/mokre włosy z odżywką b/s? Wtedy się może ciut rozprężają i pozwolą na upięcie? Potem w nim wyschną i nie będzie na upiętych puchu
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Różnica jest kolosalna
dziękuję

Dobra teraz pytanie mam w domu Joannę mrożącą do zdenkowania – czytałam, że stosujecie ją na żel lniany (z którym się nie lubię, bo daje mi tylko pomysł i przeprost) – jestem skłonna poddać się doświadczeniu tylko teraz tak – po myciu dać b/s na to żel lniany i plunking a potem mrożącą? standardowo daję b/s plunking i potem Isana
Stary 2012-11-28, 13:27   #75177
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę faktycznie masz fale z charakterkiem afro super!
moje po takim traktowaniu przyjęłyby postać pogniecionego „czegoś” z okazjonalnym rulonem gdzieś przy końcu

chodzi bardziej o aurę mocno jesienną (wilgotność+chłód), a najbardziej zimową – przy mrozie ciężko uniknąć wyprostu w jakimś stopniu – co do przyczyn, nie pamiętam, ale to zapamiętałam, bo sprawdza się u mnie empirycznie

moim zdaniem pójście spać z mokrymi – bez dyfuzora zawsze można wziąć pojedyncze pasma w garść i nie rozwiewać ich jakoś drastycznie

true
ale po wysuszeniu ten efekt (na szczęście) znika…
dziękuję
ja widzę różnicę - masz zdecydowanie bardziej zdefiniowany skręt tutaj chyba głównie kwestia widocznego nawilżenia sprawia, że nie czujesz się komfortowo - spróbuj dać przed myciem maskę z dokapanym olejem (w proporcji 2 łyżki maski 1 oleju) na jakieś 30 min., potem mycie odżywką (jak za słabo to dokap do niej ciut delikatnego szamponu), odżywka emolientowa d/s na chwilę (2min.) i potem b/s i stylizacja tak jak lubisz
takie działanie dało mi bardzo przyjemne nawilżenie i fajny skręt w momencie, gdy czułam, że mocno mi tego brakuje, a olejowanie nie załatwia sprawy - może sprawdzi się i u Ciebie

A próbowałaś upinać wilgotne/mokre włosy z odżywką b/s? Wtedy się może ciut rozprężają i pozwolą na upięcie? Potem w nim wyschną i nie będzie na upiętych puchu
dziękuję

Dobra teraz pytanie mam w domu Joannę mrożącą do zdenkowania – czytałam, że stosujecie ją na żel lniany (z którym się nie lubię, bo daje mi tylko pomysł i przeprost) – jestem skłonna poddać się doświadczeniu tylko teraz tak – po myciu dać b/s na to żel lniany i plunking a potem mrożącą? standardowo daję b/s plunking i potem Isana
Ja dokładnie tak robię... odżywka b/s, żel lniany(jak mam), plunking, mrożący i pianka (w zależności to albo to, jak idę na imprezę to i to i to )
Stary 2012-11-28, 14:11   #75178
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:

dziękuję
nie chodzi o to, że one nie pozwalają się upiąć. chodzi o to, że one nie wyglądają upięte tak jak powinny, bo nikt nie przewiduje upinania tak małych loczków. wychodzi na to, że jakkolwiek bym ich nie spięła to wszystko wygląda identycznie

Stary 2012-11-28, 14:29   #75179
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi o to, że one nie pozwalają się upiąć. chodzi o to, że one nie wyglądają upięte tak jak powinny, bo nikt nie przewiduje upinania tak małych loczków. wychodzi na to, że jakkolwiek bym ich nie spięła to wszystko wygląda identycznie
Warkocze tyż?

Stary 2012-11-28, 15:31   #75180
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Po fryzjerze to faktycznie wyglądam, jakbym miała afro tak się składa, że w poniedziałek idę na podcięcie końcówek, więc jeśli nie zapomnę, to wrzucę "efekty"
Ale Ty masz afro

Cytat:
A może wybełtać ją z odżywką b/s (ewentualnie d/s AiK) i wgnieść we włosy? sama ostatnio mieszam żele: mocny z jakimś słabszym, fajnie jest

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości