Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 11:00   #1741
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

dziewczyny, a może któraś z Was napisze sms do Hosenki co?

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:04   #1742
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Nina malutka ma te wysokie tętno od dawna czy na ostatniej wizycie? i jakie? bo moja też raz miała 163 ale tylko raz, za tydzień była u mnie położna i już było ok. Mąż powiedział że zdenerwowała się na niego bo pierwszy raz nie poszedł z nami na wizytę
Mi nawet 180 na KTG podchodzi. A w okolicy 160 oscyluje przez całe KTG. A w 34 tyg pierwszy raz mi takie wyszło na detektorze tętna. Wcześniej ok 140.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:04   #1743
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
boje sie ze mnie jeszcze sądem postraszy, bo ta baba jakaś nieokiełznana ponoć jest
a to moge jeszcze komentarz do tego wystawić? bo ja niekumata jestem w te klocki.
ten negatyw mnie rozdziewiczył, to mój pierwszy raz był
Cytat:
słyszałyście ze kejt midelton jestw ciąży! pozazdrościła nam

zobaczcie jakie cuda cudne, i to x 4!!!
http://fakty.interia.pl/galerie/ciek...,1708722,1,271

ja pierdziu- breloczek do telefonu!
http://fakty.interia.pl/galerie/nauk...,1708027,1,329
Bleeeeeee te plody a 4raczki
Stary 2012-12-04, 11:11   #1744
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ehhh, denerwuje mnie ta moja niejasna sytuacja z porodem... Chciałabym już wiedzieć, czy to będzie cc, czy jednak sn, bo nie mam pojęcia, na co się psychicznie nastawiać. A tak, to czekam z wizyty na wizytę, ale nic się nie zmienia w tej kwestii - "czekamy", mówi mój lekarz. I tylko się denerwuję, bo nie mogę się na nic nastawić - jak się nastawię na jedno, a wyjdzie jednak drugie, to się tylko zacznę stresować.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-04 o 11:13
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:16   #1745
e_vel
Wtajemniczenie

wysłałam sms-a do Hosenki, mam nadzieję, że się odezwie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:17   #1746
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cześć dziewczyny po dłuuuugiej przerwie

Hosenka, 3mam kciuki

U mnie też "wesoło". Wczoraj wylądowałam pół dnia na SORze W nocy zaczęły się wymioty. 6 czy 7 razy w ciągu 2 godz. Nie warto było dłużej czekać... W szpitalu dostałam 3 kroplówki, zastrzyk w d**e, zrobili mi badania i wypisali do domu. Później jeszcze zadzwonili, że mam się zgłosić po wyniki moczu, bo mam białko w moczu i muszę się wybrać do gina... Zawsze coś
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:18   #1747
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny - dzieki, kochane jestescie, ostatni raz tak zdolowana bylam w I trymestrze Piotrus kopie i coraz bardziej naciska na zebra wiec musi rosnac

Szajka, dziekuje, nie chcialam nawet dopuszczac tej mysli do siebie, ale dobrze, ze to napisalas..... z drugiej strony ja straszliwie nie cierpie chodzic do lekarzy, teraz sie boje takiego podejscia 'o, cc jej sie zachcialo'.....
A lekarz....nie wiem, powiedzial pani zrobi to to i to, ten ortopeda koniecznie jak najszybciej, ale nie mowil, co robic, gdyby wyniki byly zle, a cesarka sie okazala koniecznoscia - ze mnie tez d.upa wolowa jest bo w takim szoku bylam ze siedzialam jak ciucmok i tylko potakiwalam :/
Wiem, ze ma mnostwo pacjentek, pewnie nie zapisuje sobie wszystkiego gdzie ktora ma rodzic itd, ja tez nigdy w sumie o szpital nie pytalam, wiec moze mysli, ze taka rozmowa juz miejsce miala, nie wiem

Eh, byle do czwartku, sie okaze, jak cos to go bede scigac, no bo skad mam wiedziec co i jak.

A na usg chyba sobie pojde na nfz, moge chyba prawda?

Juz nie zamulam - sniezek pieknie sobie proszy za oknem i pojde chyba cos wszamac bo glodna strasznie jestem - wczoraj prawie nic nie jadlam.

Aha, 7kg na plusie, 34tc

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Hosenko, kciuki
No to teraz wdech, wydech, głowa do góry i dobrze ma być

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

chce kupic album na chrzciny dla chrzesnicy i powiedzcie mi ktory sie Wam bardziej podoba rozwazam:

http://allegro.pl/sliczny-album-rozo...842275858.html

i

http://allegro.pl/rozowy-album-kokar...829478263.html
Ten drugi mi się bardziej podoba, taki z fantazją więcej

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a kolorek też robiłaś czy to Twój naturalny? Ja mam zamiar na święta się farbnąć, ale zawsze to robię sama w domu
To syoss ciemny brąz ale już sprany muszę się zafarbować.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A ja sie chyba wybiore dzis na lumpy, cos malej podokupowac..... mam problem z czapka zimowa, nie wiem kompletnie gdzie by taka zakupic?? Nie chce jakiejs tandetnej z cekinkami czy innym dziadostwem... w hm bylam to nie bylo..... no i jakiw ogole noworodek ma obwod glowki??
36-38cm ja w zwykłym sklepie kupiłam, ecru/biały z misiami. bez cekinów

Cytat:

u mnie tez widze taki jasny fiolet, nawet bardziej róż. jak nie jestes pewna to lepiej nie kupuj, poszukaj czegos w normalnym sklepie.Ciebie sprzedawca olał a wiecie co zrobiła Mycha!?!
Wystawilam jej neutrala (że za droga przesyłka + jeden dzidzius był rozerwany i proszek był rozsypany), wiec uważam ze neutral zasłużony. z reszta napisalam ze reszta ok wiec i tak letko sie z nia obeszłam a ta co?! wytawila mi Mega negatywa a ze zakupow bylo sporo to mam na koncie teraz ok 20 negatywow
najgorsze jest to ze ten negatyw jest nijak wspolmierny do mojego neutrala (chodzi mi o sam wpis, ton wypowiedzi itd), ale co tam - ja tylko kupuję, sprzedawac niczego raczej nie zamierzam
na poprawe humoru, dzwonilo do mnie juz dzis 2 sprzedawcow bo czegos tam nie mieli, ja czegos nie wybralam itd, i chcieli sie dopytac dokladnie. to sie nazywa dbanie o klienta!
No pisałam, baba niepoważna, jak zobaczyłam ile negatywów ma i jakie chamskie, bezczelne odpowiedzi to padłam

Cytat:
O, moj tatulek tez ma w Nowy Rok urodziny

a to Tantum Rosa to służy do mycia normalnie? czy tylko do psiukania,polewania? bo ja nigdy tego nie uzywalam... mozna to mieszac z jeleniem?
Moja mama też z 1 stycznia

TR jest przeciwzapalne, nawet dzieciom można to do podmywania stosować, łagodzi podrażnienia czy ew. infekcje moczowe nawet ostatnio jak moja mała narzekała, że cipka ją boli (po antybiotyku jakiś łagodny stan zapalny się zrobił) to miałam zalecenie nasiadówki z tego robić i smarować clotrimazolem 3-4 razy dziennie.

Ale ogólnie do mycia to nie jest, w sensie nie do czyszczenia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
albo 26.12 albo 2.01

kurde ale się martwię o tę naszą Hosenkę
Moja koleżanka rodziła 26 grudnia bardzo nie chciała w Wigilię, nogi zaciskała

Cytat:
dziewczyny, a może któraś z Was napisze sms do Hosenki co?

Napisałam do niej teraz, że wszystkie tu kciuki trzymamy i ściskamy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ehhh, denerwuje mnie ta moja niejasna sytuacja z porodem... Chciałabym już wiedzieć, czy to będzie cc, czy jednak sn, bo nie mam pojęcia, na co się psychicznie nastawiać.
No jak na co? na to, że uszami nie wyjdzie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:18   #1748
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhh, denerwuje mnie ta moja niejasna sytuacja z porodem... Chciałabym już wiedzieć, czy to będzie cc, czy jednak sn, bo nie mam pojęcia, na co się psychicznie nastawiać. A tak, to czekam z wizyty na wizytę, ale nic się nie zmienia w tej kwestii - "czekamy", mówi mój lekarz. I tylko się denerwuję, bo nie mogę się na nic nastawić - jak się nastawię na jedno, a wyjdzie jednak drugie, to się tylko zacznę stresować.
nie denerwuj się za wczasu. Masz jeszcze prawie 2 miesiące, to Oliwka się jeszcze może odwrócić. Spokojnie dopiero koło 36 tygodnia ciąży będzie wiadomo co i jak...
Stary 2012-12-04, 11:19   #1749
pstryczek84
Zakorzenienie

Odpowiedzialam na tego negatywa ze spokojem, kulturalnie.... zobaczymy co teraz?
no wlasnie, co teraz moze zrobic sprzedawca?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:19   #1750
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny po dłuuuugiej przerwie

Hosenka, 3mam kciuki

U mnie też "wesoło". Wczoraj wylądowałam pół dnia na SORze W nocy zaczęły się wymioty. 6 czy 7 razy w ciągu 2 godz. Nie warto było dłużej czekać... W szpitalu dostałam 3 kroplówki, zastrzyk w d**e, zrobili mi badania i wypisali do domu. Później jeszcze zadzwonili, że mam się zgłosić po wyniki moczu, bo mam białko w moczu i muszę się wybrać do gina... Zawsze coś
oj... mam nadzieję, że to tylko chwilowe przytrucie było. Kiedy idziesz do ginka?
Stary 2012-12-04, 11:22   #1751
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]
---------------
U fryzjera byłam [/QUOTE]

No ładnie Ci w tej fryzurze

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Znowu Wam pomarudzę, otóż chodzi o tego sąsiada.
Żadne upomnienia na niego nie działają, ja byłam, mąz był, sąsiedzi byli a on nic sobie z tego nie robi i ciągle ogląda tvn 24 na cały blok.
Ja rozumiem głuchy jak pień starszy dziadek, ale ileż kurna można ?!
Chciałam się pouczyć to się nie da bo ja jestem taką osobą która potrzebuje idealnej ciszy do nauki, a jak mi coś dudni nad uchem to szlag mnie trafia.

Już chodzą mi po głowie takie myśli żeby mu procą w antenę strzelać albo podarować mu jabłko tak jak Królewnie Śnieżce

Szaja ładna z Ciebie kobieta
Może warto by wezwać policję jak w nocy by tak głośno słuchał? Może się zastanowi i przestanie. Cóż z tego że staruszek, nie jest ponad prawem. Jak nie to to zostają Ci stopery do uszu.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Deli - , bo ja idę łep w łep z Tobą jeszcze razem akcję zaczniemy dużą masz córcię

Szaja do twarzy Ci

jeśli się nie odezwę w ciągu 24 godzin, to pewnie siedzę w ciupie TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju ) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze dupek
Uwielbiam Cię czytać

Hosenko Czekam niecierpliwie na wieści!

Cytat:
dziewczyny, jak dziś zobaczyłam do kalendarza to padłam
cc- zbliża się wielkimi krokami, budzę się w nocy i panikuje

a tak wogóle to dzień dobry
leżę chora z zapaleniem oskrzeli i nie mam neta w pokoju dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić,muszę schodzić do biura

mój syn antybiotyk, mam nadzieję,że u mnie obejdzie się bez mam nakaz leżenia, jakieś inhalacje i pierdoły
TZ nie ma, teściowa nawet ku....a nie zapyta czy herbate zrobić oj boli jak diabli
ale moja mamusi dziś przyjedzie z obiadkiem i zakupami

Hosenko tak strasznie trzymam kciuki, nic się nie denerwuj będzie dobrze
Kuruj się kochana! Olej teściową, dobrze że mama Ci pomoże.
Ja wczoraj w szoku byłam, bo mnie moja pierwszy raz przez telefon zapytała jak się czuję

W ogóle jaki sen miałam Śniło mi się, że dowiedziałam się, że nie jestem w ciąży tylko rośnie we mnie jakiś guz i trzeba go wyciąć. A jak już mąż do pracy poszedł, położyłam się jeszcze, zasnęłam na lewym boku i przyśniło mi się że ktoś mi odrąbuje panewkę w stawie biodrowym. Obudziłam się z koszmarnym bólem biodra. Końcówka ciąży jest masakryczna.
Co do cesarek, moja siostra miała dwie. Po pierwszej się w miarę dobrze czuła, a po drugiej przez 3 tygodnie nie mogła dojść do siebie. Kuzynka po 2 dniach już nie pamiętała że miała cięty brzuch. Wszystko zależy od organizmu, ale trzeba się ruszać jak najwięcej.

Lady, przykro mi z powodu lekarza, pewnie już świętami żyje
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:26   #1752
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Darmowe badania na WZW c w Gdyni i Gdańsku
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html
Dziekuje za informacje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37959692]
No jak na co? na to, że uszami nie wyjdzie [/QUOTE]
Padlam

Dopiero co wstalam. Wsciekla na TZ, nie odzywam sie do dziada.
Nie dosc, ze wrocil wczoraj po 1 wstawiony (prace konczy o 21, ale koledzy go biednego na piwo zaciagneli ), to jeszcze chrapal cala noc i spac nie moglam :/ Wywalilam go na podloge (sasasa ), ale to i tak nic nie dalo, noc nieprzespana, maluch tez sie wiercil.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-12-04 o 11:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:27   #1753
pstryczek84
Zakorzenienie

No pisałam, baba niepoważna, jak zobaczyłam ile negatywów ma i jakie chamskie, bezczelne odpowiedzi to padłam
[/QUOTE]

zarzuciła mi ze nie czytam regulaminu. ale w regulaminie nie bylo nic o przesylce za 40 zł, litosci. koszt przesylki ustalany jest po dokonaniu zakupów. rychło w czas! czyli co, jakby mi naliczylo 100 to tez bym musiala kupic? no bez przesady!, tym bardziej ze te moje zakupy nie byly jakies gigantyczne. no i ja wystawilam Tylko neutrala, bo tam jeszcze proszek bym dziurawy i rozsypany a ta mi wyjezdza z negatywem i opisem takim ze hej! eh, szkoda słow....

TR jest przeciwzapalne, nawet dzieciom można to do podmywania stosować, łagodzi podrażnienia czy ew. infekcje moczowe nawet ostatnio jak moja mała narzekała, że cipka ją boli (po antybiotyku jakiś łagodny stan zapalny się zrobił) to miałam zalecenie nasiadówki z tego robić i smarować clotrimazolem 3-4 razy dziennie.
Ale ogólnie do mycia to nie jest, w sensie nie do czyszczenia
[/QUOTE]
czyli jeszcze raz do mycia moge wziąć jelonka a tym sobie tylko psiukać już po umyciu się zwierzyną? zmywać to?

Stary 2012-12-04, 11:28   #1754
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam wszystkich, dziś późno wstałam, w zasadzie tylko zjadłam śniadania i dalej pod kołderkę, zresztą jak mam się oszczędzać to w sumie po co wstawać

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Halo laski! ja już po wizycie juz pisze co i jak
Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!
no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!!
aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p
Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12

a no i tak jak pisałam wcześniej, że pewnie 20kg na plusie.
Dokładnie równe 20kg..
Ja tak jak już ostatnio pisałam, też się dowiedziałam od doktorki, że raczej nie donoszę do terminu czyli 6.01, i prawdopodobnie wszystko rozegra się w grudniu, do terminu może i nie, ale dobrze by było przynajmniej do 38 tyg, wtedy już chyba dziecko nie jest wcześniaczkiem?? w 35 tyg mój mały ważył 2300, więc trochę jeszcze mało, następną wizytę mam 19.12, ciekawe ile podrośnie do tej pory.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ozdoby same w sobie sa drogie, ale jako ze nie znam tanszego sklepu niz Pepco to spokojnie mozna na niego liczyc
Ja bardzo lubię ten sklep, kupowałam tam sporo ubranek dla mojego Krzysia i w ogóle jakoś mi tak pasuje ten sklep.

Cytat:
Ja tez sie boje cc o wiele bardziej niz naturalnego porodu. Wlasnie ze wzgledu na to, co bedzie potem (gojenie sie ran, itp).
U mnie do tej pory nie było mowy o cc, myślę, że pewnie też bym bardziej się obawiała takiego porodu, ale i tak najważniejsze jest dziecko, żeby urodziło się zdrowe. Im bliżej też mam różne obawy, tylko może nie jakoś tak samego porodu, ale ogólnie pobytu w szpitalu, że to zima i w ogóle.

Cytat:

No właśnie ja też się tego z jednej strony obawiam , a z drugiej - moja siostra miała dość ciężki poród, bardzo długi itp itd, a mówi, ze nawet nie wie, gdzie ma bliznę po nacięciu, nie widać jej i w niczym ona nie przeszkadza... A tam, w tym miejscu nic się nie zmieniło, jest dalej tak samo.
Czytałam różne opowieści typu "psiocha jak wiadro po porodzie" , ale to są czyste prowokacje, lub piszą to desperatki, które chcą nastraszyć inne kobitki. Nie ma co się przejmować.

Jak mówi Deli, damy radę. Wszystkie. Niedługo będziemy po i szybko zapomnimy o jakimkolwiek bólu, bo nasze szkraby nam to wynagrodzą.
Jasne, że damy radę, a czemu by nie, tak nas natura stworzyła, że musimy dać radę i nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czekam, aż się TŻ obudzi i jedziemy do szpitala - od wczoraj nei czuję ruchów dziecka Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
Hosenko, dobrze, że pojechałaś do szpitala, daj znać co i jak.

Cytat:
O, Ty to masz łeb nie od parady kobieto widocznie Tobie jeszcze kilka szarych komorek w mozgu zostało, bo u mnie to juz wiatr tam tylko hula

a to Tantum Rosa to służy do mycia normalnie? czy tylko do psiukania,polewania? bo ja nigdy tego nie uzywalam... mozna to mieszac z jeleniem?
Hehe, no pare tych komórek jeszcze zostało, ale już nie wiele
Tantum Rosa też nigdy nie używałam, dowiedziałam się o nim jak zaczęłam się interesować kwestiami porodowo dzieciowymi czyli od kiedy jestem w ciąży. Na ulotce pisze tak:

Stosować miejscowo. Zawartość saszetki rozpuścić w 0,5-1 l przegotowanej wody, w połogu do przemywania krocza 1-2 razy na dobę, w innych wskazaniach zwykle należy płukać pochwę 1-2 razy na dobę.

więc dla mnie do przemywania nie oznacza, że do mycia. Do mycia to do mycia np. jeleń tak jak piszesz czy co tam kto używa. Ja bym to po umyciu stosowała właśnie to takiego psikania, przemywania. W końcu pewnie będzie potrzeba, żeby się częściej myć, a to jak piszą 1- 2 razy na dobę.
Stary 2012-12-04, 11:29   #1755
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
oj... mam nadzieję, że to tylko chwilowe przytrucie było. Kiedy idziesz do ginka?
Domyślam się, że to typowa jednodniowa grypa żołądkowa była. Dzisiaj już trochę lepiej. Dalej mam jadłowstręt, ale dla dobra Martusi trzeba coś jeść. Wczoraj głodna była, aż mi cały brzuch latał.
A do gina to mam wizytę w poniedziałek, ale jadę jutro. Z takimi wynikami, to miałam się jak najszybciej zgłosić do kontroli.

laurka, ale dziwne sny Trzeba się do nich przyzwyczaić na końcu ciąży
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:33   #1756
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Może warto by wezwać policję jak w nocy by tak głośno słuchał? Może się zastanowi i przestanie. Cóż z tego że staruszek, nie jest ponad prawem. Jak nie to to zostają Ci stopery do uszu.
jestem za, szkoda dziadka no ale za chwile bedzie maly dzidzius i co
poza tym cisza nocna to cisza nocna

Cytat:
Dziekuje za informacje

Nie dosc, ze wrocil wczoraj po 1 wstawiony (prace konczy o 21, ale koledzy go biednego na piwo zaciagneli ), to jeszcze chrapal cala noc i spac nie moglam :/ Wywalilam go na podloge (sasasa ), ale to i tak nic nie dalo, noc nieprzespana, maluch tez sie wiercil.
Prosze bardzo, jesli chodzisz prywatnie to 4 dyszki w kieszeni

kurcze, moj maz osattnio tez tak masakrycznie chrapie ze szok
tzn wczesniej tez chrapał ale teraz to ja juz wytrzymac nie moge, to pewnei przez ta ciążę. malowiele co i juz sie budze, szturcham go, kopie, laskocze, drapie itd itp i dopiero po jakims czasie tak sie ulozy ze jest spokoj.
do nastepenj pobudki

Stary 2012-12-04, 11:33   #1757
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

czyli jeszcze raz do mycia moge wziąć jelonka a tym sobie tylko psiukać już po umyciu się zwierzyną? zmywać to?
Ja uważam, że tak, dokładnie się umyć. Jeśli masz jelenia to jeleniem i potem już na umyte krocze zastosować tantum rosa.
Stary 2012-12-04, 11:34   #1758
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam, aż się TŻ obudzi i jedziemy do szpitala - od wczoraj nei czuję ruchów dziecka Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
Trzymam kciuki!

Cytat:
dziewczyny, jak dziś zobaczyłam do kalendarza to padłam
cc- zbliża się wielkimi krokami, budzę się w nocy i panikuje

a tak wogóle to dzień dobry
leżę chora z zapaleniem oskrzeli i nie mam neta w pokoju dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić,muszę schodzić do biura

mój syn antybiotyk, mam nadzieję,że u mnie obejdzie się bez mam nakaz leżenia, jakieś inhalacje i pierdoły
TZ nie ma, teściowa nawet ku....a nie zapyta czy herbate zrobić oj boli jak diabli
ale moja mamusi dziś przyjedzie z obiadkiem i zakupami

Hosenko tak strasznie trzymam kciuki, nic się nie denerwuj będzie dobrze
Będzie dobrze, pomyśl że już niedługo przytulisz maluszka swojego kochanego
Powrotu do zdrowia życze !

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

moja droga, co sie denerwujesz, to przeciez on fiutka wietrzył a nie ty z goła dupką latałas moj tak na początku robił- szedl sie kąpac a z wanny sie darł: przyhnies mi majtki, przynies koszulkę.... raz i drugi przyniosłam a za trzecim udałam ze nie slysze to sie przespacerował z armatką i już sie nauczył, ze zabiera sie ze sobą- a co to ja służąca???
A mój mnie nigdy nie prosi żebym mu przyniosła ubranie, tylko lata z gołą fujara po domu i jeszcze jaki zadowolony, jemu się wydaje że mnie tym skusi do czegoś

Cytat:
boje sie ze mnie jeszcze sądem postraszy, bo ta baba jakaś nieokiełznana ponoć jest
a to moge jeszcze komentarz do tego wystawić? bo ja niekumata jestem w te klocki.
ten negatyw mnie rozdziewiczył, to mój pierwszy raz był
To faktycznie ona jakaś nienormalna, ja na szczęście nie miałam z nią problemów
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:34   #1759
sylwietta1988
Zakorzenienie

siedze i rycze ze zlosci tak mnie małzon wkurzył... zrteszą tomało powiedziane

od piatku było ustalone ze jedziemy dzisiaj na te zakupy do biedry bo spozywka na totalnym wykonczeniu... mam w szafce pieprz ziołowy, galaretkę pomaranczową i 1/3 opakowania makaronu nitki.... w lodówce echo i swiatło.... ani ziarenka ryzu do zupy, ani smietany, ani nic do chleba, ani chleba nawet (2 kromki sie po chlebowniku kulają po sniadaniu) bo jak mielismy jechac to nie szłam kupowac- zawsze kajzerki kupuje w biedrze. Nawet mineralna mi sie skonczyła a wypijam minimum butelke dziennie.. A ten matoł mi mówi, ze mu sie nie chce wiec sie zapytałam co w takim razie mam ugotowac i z czego, bo debil mysli ze jak są w domu ziemniaki to dwudaniowy obiad z nich wyczaruje i moze jeszcze deser to mi odpowiedział, ze mama ugotuje to sie cos zje a ja nie mam zamirau sie o obiad prosic
nie zrobie mu nawet jajka sadzonego, sobie zawsze cos wymysle- chocby placki z jablkami a on niech do mamusi spitala
pojechałabym sama, ale slisko na drodze i po prostu sie juz boje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:36   #1760
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Halo laski! ja już po wizycie juz pisze co i jak
Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!
no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!!
aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p
Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12
dla dzidziusia Pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie się przesuwa w brzuszku, kocham to przesuwanie, machanie rączkami i nóżkami, fajniejsze niż kopniaki
Też kocham to przesuwanie ahhhh jak ja się tym zachwycam Potrafię wtedy tylko leżeć i przez godzine patrzeć się na brzuch

Cytat:
Ja tez sie boje cc o wiele bardziej niz naturalnego porodu. Wlasnie ze wzgledu na to, co bedzie potem (gojenie sie ran, itp).
Ja się boję porodu.Ja bedę rodzić sn.
Była ostatnio u mnie znajoma. Ona miała cc i bardzo dobrze się czuła po. Szybko doszła do siebie i nie narzekała na jakieś mocne bóle brzucha. Miała szczęście. Dużo zależy od organizmu. Zazdroszczę jej tego że miała cc i że tak dobrze to przeszła.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]U fryzjera byłam [/QUOTE]

Bardzo ładnie Ci w tych włoskach

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeśli się nie odezwę w ciągu 24 godzin, to pewnie siedzę w ciupie TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju ) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze dupek

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello

Jestem po wizycie, jeszcze na malych zakupach bylismy z mezem potem do mamy..... No i zawiodlam sie strasznie na moim ginekologu tzn myslalam, ze skoro to juz koncowka ciazy to powie co i jak, czego sie spodziewac nie wiem, jakies takie wyobrazenia mialam, w kazdym razie wzial posiew, zbadal na fotelu, szyjka sie nie skraca glowka wysoko, przepisal leki i.....kazal sie umowic za 4tyg generalnie to jest wtedy 31grudnia, on nie przyjmuje, wiec wizyta dopiero 7 stycznia...... za 5tyg!!! L4 mam do 31stycznia wiec dupa straszliwa :/ umowilam sie na 2go stycznia do innego lekarza i zobaczymy. Usg nie robil wiec nie wiem co u Maluszka ile wazy itd

No i najgorsze - w czwartek mam wizyte u ortopedy zeby ocenil, czy nadaje sie na porod sn, czy jednak cc tak sie balam tej pieronskiej cc myslalam ze urodze naturalnie a tu jednak jest mozliwosc, ze przez te plecy cc....... Tak se mysle, ze moglam nic nie mowic o tych bolach...... Dolka mam
co za lekarz
A czemu się boisz cc? Ja bym bardzo chciała cc no ale chcieć to ja sobie moge...

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Na skomentowanie wrzucę taki tekścik, bardzo mi się spodobał
Mężczyzna wraca do domu i widzi taki oto obrazek: pięcioro dzieci szaleje, umorusane, mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado, zabawki i ciuchy rozrzucone, telewizor wyje, pies szczeka, gazety porozrzucane... A w kuchni... Lepiej nie mówić, jedzenie na podłodze, na kuchence spalone garnki, w zlewie stosy naczyń, brudna podłoga, drzwi od lodówki otwarte... Mężczyzna szuka żony, gdy znalazł - w pobrudzonych, pogniecionych ciuchach, z potarganymi włosami, twarzą zmęczoną okrutnie - ona go pyta z uśmiechem, jak minął mu dzień. On patrzy na nią i pyta zdezorientowany: "Co tutaj dzisiaj się wydarzyło?". Żona na to: "Wiesz, każdego dnia, gdy wracasz z pracy do domu pytasz, co ja robiłam przez cały dzień?". "Tak - potakuje mąż". Na co zona: "No właśnie, to dzisiaj nic nie zrobiłam".

Cytat:
Trzymam kciuki.Napewno będzie wszystko dobrze. Daj znać bo się martwimy.
Stary 2012-12-04, 11:38   #1761
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hehe, no pare tych komórek jeszcze zostało, ale już nie wiele
Tantum Rosa też nigdy nie używałam, dowiedziałam się o nim jak zaczęłam się interesować kwestiami porodowo dzieciowymi czyli od kiedy jestem w ciąży. Na ulotce pisze tak:

Stosować miejscowo. Zawartość saszetki rozpuścić w 0,5-1 l przegotowanej wody, w połogu do przemywania krocza 1-2 razy na dobę, w innych wskazaniach zwykle należy płukać pochwę 1-2 razy na dobę.

więc dla mnie do przemywania nie oznacza, że do mycia. Do mycia to do mycia np. jeleń tak jak piszesz czy co tam kto używa. Ja bym to po umyciu stosowała właśnie to takiego psikania, przemywania. W końcu pewnie będzie potrzeba, żeby się częściej myć, a to jak piszą 1- 2 razy na dobę.
o, dzieki za ta ulotke. czyli spokojnie wystarczy jedna saszetke kupic.... bo ja juz kilka planowałam a zmywac/spłukiwać to czy zostawiac?

a tak a propo - my tu gadu gadu a czy ty czasem niczego dzis nie świetujesz?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-12-04 o 11:41
Stary 2012-12-04, 11:39   #1762
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

od piatku było ustalone ze jedziemy dzisiaj na te zakupy do biedry bo spozywka na totalnym wykonczeniu... mam w szafce pieprz ziołowy, galaretkę pomaranczową i 1/3 opakowania makaronu nitki.... w lodówce echo i swiatło.... ani ziarenka ryzu do zupy, ani smietany, ani nic do chleba, ani chleba nawet (2 kromki sie po chlebowniku kulają po sniadaniu) bo jak mielismy jechac to nie szłam kupowac- zawsze kajzerki kupuje w biedrze. Nawet mineralna mi sie skonczyła a wypijam minimum butelke dziennie.. A ten matoł mi mówi, ze mu sie nie chce wiec sie zapytałam co w takim razie mam ugotowac i z czego, bo debil mysli ze jak są w domu ziemniaki to dwudaniowy obiad z nich wyczaruje i moze jeszcze deser to mi odpowiedział, ze mama ugotuje to sie cos zje a ja nie mam zamirau sie o obiad prosic
nie zrobie mu nawet jajka sadzonego, sobie zawsze cos wymysle- chocby placki z jablkami a on niech do mamusi spitala
Hehe, no toż to czyste lenistwo, to dziś zje u mamusi, ale przecież w lodówce się i tak samo nie pojawi i w końcu i tak trzeba będzie zrobić zakupy. Dziwne podejście. Jak mu głód do d...wskoczy to się zastanowi,
Stary 2012-12-04, 11:40   #1763
sylwietta1988
Zakorzenienie

co do tantum rosa- to mnie gin zalecił irygacje raz na dwa dni w przypadku infekcji i leczenia dowcipnymi globulkami- tak pomocniczo. Ale można sobie popsiukac zewnetrznie po porodzie- podobno ładnie wygaja.
Mnie osobiscie położna polecała jelenia płyn do higieny intymnej albo jeleniowskie szare mydło- zadnych cudów bo czym wiecej chemii tym gorzej....

zresztą- tajemnce zdradze- szare mydło rewelacyjnie na opuchlizne działa i odgniecenia po jednym z wesel kolezanek miałam tak odgniecione stopy ze rano stanąc nie mogałm, wziełam lignine, zwilzyłam, natarłam szarakiem i chodziłam w takich skarpetkach po południu posżłam na poprawiny w 10cm szpilkach
Stary 2012-12-04, 11:41   #1764
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziekuje za informacje

Padlam

Kolejna moja idolka

Cytat:

Myjesz jelonkiem, a TR np. po siusianiu i wytarciu się podmywasz
W szkole rodzenia nam mówili, że właściwie można po każdej wizycie w toalecie się psiknąć.

Cytat:

Lepiej zrób - zamów sobie małą pizzę z dowozem i zeżryj na jego oczach
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:41   #1765
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cześć

Hosenka

U mnie nic ciekawego. Mam jakieś dziwne kłucia , wizyta za tydzień. coś czuję, że nie donoszę do terminu. Torby nie mam spakowanej, jakoś nie mogę się zmobilizować no i nie mam wszystkich rzeczy jeszcze
Dziś odebrałam wyniki i morfologia i tsh jest ok. Jutro będą wyniki moczu, mocznika i kreatyniny - mam nadzieję, że po antybiotyku wyjdzie już wszystko ok, bo jak nie to nie wiem. Pewnie dalej antybiotyk dostanę

Zostało mi jeszcze 2 pralki z ciuszkami, ale to się nie spieszy bo to już te większe rozmiary. Pozostałe wyprane, czeka na prasowanie, wczoraj troszku poprasowałam, ale później mnie brzuch rozbolał to dałam sobie spokój. Muszę mamę ściągnąć by mi poprasowała
Mam nadzieję, że w tym tygodniu zamówimy jakieś łóżeczko bo to najwyższy czas

Buziaki dla Was wszystkich
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:44   #1766
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
o, dzieki za ta ulotke. czyli spokojnie wystarczy jedna saszetke kupic.... bo ja juz kilka planowałam a zmywac/spłukiwać to czy zostawiac?
0,5 l roztworu to wydaje mi się sporo, więc pewnie nie trzeba nie wiadomo ile tych saszetek, w zalażności ile się to będzie używać. Na ulotce nie pisze nic o zmywaniu, ale mnie się wydaje, że nie. Jeśli to ma zadziałaś to raczej podmyć, przemyć czy też popsiakać jak kto woli i zostawić. Przynajmniej ja tak myślę.
Stary 2012-12-04, 11:47   #1767
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hehe, no toż to czyste lenistwo, to dziś zje u mamusi, ale przecież w lodówce się i tak samo nie pojawi i w końcu i tak trzeba będzie zrobić zakupy. Dziwne podejście. Jak mu głód do d...wskoczy to się zastanowi,
Basiu, od tego ma pensje, auto, wlasną kuchnie i osobistą zone zeby jadac w rodzinie jak człowiek a nie u mamusi
potem mi wypomni, że mu nie ugotowałam, albo mamusia musi o niego dbac albo - tesciowa powie, że synusiowi nie ugotowałam... wiesz, jak jest dobrze to jest dobrze, ale jak sie zrobi zle to sie od dinozaurów wszystko wypomina, a ja łaski nei potrzebuje- rece mam, gotowac umiem.
A inna sprawa, że nie bedzie mną kręcił jak karuzelą, alebo jeszcze gorzej, bo na karuzeli jak wsiadziesz to w jedną strone jedziesz a tu jak wiatr zawieje, prawy do lewego, lewy do prawego
wybuchne jak cholera w koncu i sie skonczy dzien dziecka

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37960093]
Lepiej zrób - zamów sobie małą pizzę z dowozem i zeżryj na jego oczach [/QUOTE]

kochana Szajusia i jej rewelacyjne pomysły chyba by mu jeszyk do d.u.p.y uciekł
ale smaka mi narobiłas
a i zemsta jak by smakowała
Stary 2012-12-04, 11:47   #1768
s i l v e r
Zakorzenienie

A co do pakowania torby do szpitala...ile czego itd to ja mam zamiar się doradzić siostry bo ona 2 lata temu rodziła w tym samym szpitalu więc powie mi co mam zabrać i ile. A pakować zacznę myśle na początku stycznia dopiero.
Stary 2012-12-04, 11:48   #1769
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37960093]

Myjesz jelonkiem, a TR np. po siusianiu i wytarciu się podmywasz
W szkole rodzenia nam mówili, że właściwie można po każdej wizycie w toalecie się psiknąć.

Lepiej zrób - zamów sobie małą pizzę z dowozem i zeżryj na jego oczach [/QUOTE]

mało tego, każ mu za nia jeszcze zapłacić!

kurcze, a w ulotce jest zeby stosowac 1-2 razy w ciagu dnia
a po tym psiukaniu zmywac to czy zostawic na bozence?

Stary 2012-12-04, 11:49   #1770
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
zarzuciła mi ze nie czytam regulaminu. ale w regulaminie nie bylo nic o przesylce za 40 zł, litosci. koszt przesylki ustalany jest po dokonaniu zakupów. rychło w czas! czyli co, jakby mi naliczylo 100 to tez bym musiala kupic? no bez przesady!, tym bardziej ze te moje zakupy nie byly jakies gigantyczne. no i ja wystawilam Tylko neutrala, bo tam jeszcze proszek bym dziurawy i rozsypany a ta mi wyjezdza z negatywem i opisem takim ze hej! eh, szkoda słow....

No głupia baba, sądu się nie bój Nie wiem czy bym sprawy nie zgłosiła do allegro, bo chyba nie może być tak, że klient nie wie ile za wysyłkę zapłaci.

Co do Tantum Rosa to w sr położna mówiła, żeby rozpuścić saszetkę w butelce po wodzie takiej z dzióbkiem i po wizycie w toalecie, czy podmyciu się polewać krocze, bo to ma też działanie lekko przeciwbólowe.
Mówiła żeby 3 saszetki wziąć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości