|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
dziewczyny, a może któraś z Was napisze sms do Hosenki co?
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nawet 180 na KTG podchodzi. A w okolicy 160 oscyluje przez całe KTG. A w 34 tyg pierwszy raz mi takie wyszło na detektorze tętna. Wcześniej ok 140.
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, denerwuje mnie ta moja niejasna sytuacja z porodem... Chciałabym już wiedzieć, czy to będzie cc, czy jednak sn, bo nie mam pojęcia, na co się psychicznie nastawiać.
A tak, to czekam z wizyty na wizytę, ale nic się nie zmienia w tej kwestii - "czekamy", mówi mój lekarz.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-04 o 11:13 |
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
wysłałam sms-a do Hosenki, mam nadzieję, że się odezwie...
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny po dłuuuugiej przerwie
Hosenka, 3mam kciuki ![]() U mnie też "wesoło". Wczoraj wylądowałam pół dnia na SORze W nocy zaczęły się wymioty. 6 czy 7 razy w ciągu 2 godz. Nie warto było dłużej czekać... W szpitalu dostałam 3 kroplówki, zastrzyk w d**e, zrobili mi badania i wypisali do domu. Później jeszcze zadzwonili, że mam się zgłosić po wyniki moczu, bo mam białko w moczu i muszę się wybrać do gina... Zawsze coś
|
|
|
|
#1747 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() TR jest przeciwzapalne, nawet dzieciom można to do podmywania stosować, łagodzi podrażnienia czy ew. infekcje moczowe nawet Ale ogólnie do mycia to nie jest, w sensie nie do czyszczenia ![]() Moja koleżanka rodziła 26 grudnia bardzo nie chciała w Wigilię, nogi zaciskała ![]() Napisałam do niej teraz, że wszystkie tu kciuki trzymamy i ściskamy Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedzialam na tego negatywa
ze spokojem, kulturalnie.... zobaczymy co teraz?no wlasnie, co teraz moze zrobic sprzedawca? |
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]
--------------- U fryzjera byłam [/QUOTE]No ładnie Ci w tej fryzurze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hosenko Czekam niecierpliwie na wieści! Cytat:
Ja wczoraj w szoku byłam, bo mnie moja pierwszy raz przez telefon zapytała jak się czuję ![]() W ogóle jaki sen miałam Śniło mi się, że dowiedziałam się, że nie jestem w ciąży tylko rośnie we mnie jakiś guz i trzeba go wyciąć. A jak już mąż do pracy poszedł, położyłam się jeszcze, zasnęłam na lewym boku i przyśniło mi się że ktoś mi odrąbuje panewkę w stawie biodrowym. Obudziłam się z koszmarnym bólem biodra. Końcówka ciąży jest masakryczna.Co do cesarek, moja siostra miała dwie. Po pierwszej się w miarę dobrze czuła, a po drugiej przez 3 tygodnie nie mogła dojść do siebie. Kuzynka po 2 dniach już nie pamiętała że miała cięty brzuch. Wszystko zależy od organizmu, ale trzeba się ruszać jak najwięcej. Lady, przykro mi z powodu lekarza, pewnie już świętami żyje
|
|||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37959692] No jak na co? na to, że uszami nie wyjdzie [/QUOTE]Padlam Dopiero co wstalam. Wsciekla na TZ, nie odzywam sie do dziada. Nie dosc, ze wrocil wczoraj po 1 wstawiony (prace konczy o 21, ale koledzy go biednego na piwo zaciagneli ), ale to i tak nic nie dalo, noc nieprzespana, maluch tez sie wiercil.
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-04 o 11:27 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37959692]
No pisałam, baba niepoważna, jak zobaczyłam ile negatywów ma i jakie chamskie, bezczelne odpowiedzi to padłam [/QUOTE] zarzuciła mi ze nie czytam regulaminu. ale w regulaminie nie bylo nic o przesylce za 40 zł, litosci. koszt przesylki ustalany jest po dokonaniu zakupów. rychło w czas! czyli co, jakby mi naliczylo 100 to tez bym musiala kupic? no bez przesady!, tym bardziej ze te moje zakupy nie byly jakies gigantyczne. no i ja wystawilam Tylko neutrala, bo tam jeszcze proszek bym dziurawy i rozsypany a ta mi wyjezdza z negatywem i opisem takim ze hej! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37959692] TR jest przeciwzapalne, nawet dzieciom można to do podmywania stosować, łagodzi podrażnienia czy ew. infekcje moczowe nawet Ale ogólnie do mycia to nie jest, w sensie nie do czyszczenia ![]() [/QUOTE] czyli jeszcze raz do mycia moge wziąć jelonka a tym sobie tylko psiukać już po umyciu się zwierzyną? zmywać to?
|
|
|
|
#1754 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
, dziś późno wstałam, w zasadzie tylko zjadłam śniadania i dalej pod kołderkę, zresztą jak mam się oszczędzać to w sumie po co wstawać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tantum Rosa też nigdy nie używałam, dowiedziałam się o nim jak zaczęłam się interesować kwestiami porodowo dzieciowymi czyli od kiedy jestem w ciąży. Na ulotce pisze tak: Stosować miejscowo. Zawartość saszetki rozpuścić w 0,5-1 l przegotowanej wody, w połogu do przemywania krocza 1-2 razy na dobę, w innych wskazaniach zwykle należy płukać pochwę 1-2 razy na dobę. więc dla mnie do przemywania nie oznacza, że do mycia. Do mycia to do mycia np. jeleń tak jak piszesz czy co tam kto używa. Ja bym to po umyciu stosowała właśnie to takiego psikania, przemywania. W końcu pewnie będzie potrzeba, żeby się częściej myć, a to jak piszą 1- 2 razy na dobę.
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do gina to mam wizytę w poniedziałek, ale jadę jutro. Z takimi wynikami, to miałam się jak najszybciej zgłosić do kontroli. laurka, ale dziwne sny Trzeba się do nich przyzwyczaić na końcu ciąży |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym cisza nocna to cisza nocna ![]() Cytat:
![]() kurcze, moj maz osattnio tez tak masakrycznie chrapie ze szok tzn wczesniej tez chrapał ale teraz to ja juz wytrzymac nie moge, to pewnei przez ta ciążę. malowiele co i juz sie budze, szturcham go, kopie, laskocze, drapie itd itp i dopiero po jakims czasie tak sie ulozy ze jest spokoj. do nastepenj pobudki |
||
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
Ja uważam, że tak, dokładnie się umyć. Jeśli masz jelenia to jeleniem i potem już na umyte krocze zastosować tantum rosa.
|
#1758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Powrotu do zdrowia życze ! Cytat:
To faktycznie ona jakaś nienormalna, ja na szczęście nie miałam z nią problemów |
|||
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
siedze i rycze ze zlosci tak mnie małzon wkurzył... zrteszą tomało powiedziane
![]() od piatku było ustalone ze jedziemy dzisiaj na te zakupy do biedry bo spozywka na totalnym wykonczeniu... mam w szafce pieprz ziołowy, galaretkę pomaranczową i 1/3 opakowania makaronu nitki.... w lodówce echo i swiatło.... ani ziarenka ryzu do zupy, ani smietany, ani nic do chleba, ani chleba nawet (2 kromki sie po chlebowniku kulają po sniadaniu) bo jak mielismy jechac to nie szłam kupowac- zawsze kajzerki kupuje w biedrze. Nawet mineralna mi sie skonczyła a wypijam minimum butelke dziennie.. A ten matoł mi mówi, ze mu sie nie chce wiec sie zapytałam co w takim razie mam ugotowac i z czego, bo debil mysli ze jak są w domu ziemniaki to dwudaniowy obiad z nich wyczaruje to mi odpowiedział, ze mama ugotuje to sie cos zje ![]() nie zrobie mu nawet jajka sadzonego, sobie zawsze cos wymysle- chocby placki z jablkami a on niech do mamusi spitala ![]() pojechałabym sama, ale slisko na drodze i po prostu sie juz boje
|
|
|
|
#1760 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzidziusia Pięknie rośnie Cytat:
Potrafię wtedy tylko leżeć i przez godzine patrzeć się na brzuch ![]() Cytat:
Była ostatnio u mnie znajoma. Ona miała cc i bardzo dobrze się czuła po. Szybko doszła do siebie i nie narzekała na jakieś mocne bóle brzucha. Miała szczęście. Dużo zależy od organizmu. Zazdroszczę jej tego że miała cc i że tak dobrze to przeszła. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]U fryzjera byłam [/QUOTE]Bardzo ładnie Ci w tych włoskach Cytat:
Cytat:
co za lekarz A czemu się boisz cc? Ja bym bardzo chciała cc no ale chcieć to ja sobie moge... Cytat:
Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zmywac/spłukiwać to czy zostawiac?a tak a propo - my tu gadu gadu a czy ty czasem niczego dzis nie świetujesz?
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-12-04 o 11:41 |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
co do tantum rosa- to mnie gin zalecił irygacje raz na dwa dni w przypadku infekcji i leczenia dowcipnymi globulkami- tak pomocniczo. Ale można sobie popsiukac zewnetrznie po porodzie- podobno ładnie wygaja.
Mnie osobiscie położna polecała jelenia płyn do higieny intymnej albo jeleniowskie szare mydło- zadnych cudów bo czym wiecej chemii tym gorzej.... zresztą- tajemnce zdradze- szare mydło rewelacyjnie na opuchlizne działa i odgniecenia po południu posżłam na poprawiny w 10cm szpilkach
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kolejna moja idolka Cytat:
W szkole rodzenia nam mówili, że właściwie można po każdej wizycie w toalecie się psiknąć. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Hosenka ![]() ![]() ![]() U mnie nic ciekawego. Mam jakieś dziwne kłucia , wizyta za tydzień. coś czuję, że nie donoszę do terminu. Torby nie mam spakowanej, jakoś nie mogę się zmobilizować no i nie mam wszystkich rzeczy jeszcze Dziś odebrałam wyniki i morfologia i tsh jest ok. Jutro będą wyniki moczu, mocznika i kreatyniny - mam nadzieję, że po antybiotyku wyjdzie już wszystko ok, bo jak nie to nie wiem. Pewnie dalej antybiotyk dostanę ![]() Zostało mi jeszcze 2 pralki z ciuszkami, ale to się nie spieszy bo to już te większe rozmiary. Pozostałe wyprane, czeka na prasowanie, wczoraj troszku poprasowałam, ale później mnie brzuch rozbolał to dałam sobie spokój. Muszę mamę ściągnąć by mi poprasowała ![]() Mam nadzieję, że w tym tygodniu zamówimy jakieś łóżeczko bo to najwyższy czas Buziaki dla Was wszystkich
|
|
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zostawić. Przynajmniej ja tak myślę.
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mi wypomni, że mu nie ugotowałam, albo mamusia musi o niego dbac A inna sprawa, że nie bedzie mną kręcił jak karuzelą, alebo jeszcze gorzej, bo na karuzeli jak wsiadziesz to w jedną strone jedziesz a tu jak wiatr zawieje, prawy do lewego, lewy do prawego wybuchne jak cholera w koncu i sie skonczy dzien dziecka ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37960093] Lepiej zrób - zamów sobie małą pizzę z dowozem i zeżryj na jego oczach [/QUOTE]kochana Szajusia i jej rewelacyjne pomysły ale smaka mi narobiłas ![]() a i zemsta jak by smakowała
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
A co do pakowania torby do szpitala...ile czego itd to ja mam zamiar się doradzić siostry bo ona 2 lata temu rodziła w tym samym szpitalu więc powie mi co mam zabrać i ile. A pakować zacznę myśle na początku stycznia dopiero.
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37960093]
Myjesz jelonkiem, a TR np. po siusianiu i wytarciu się podmywasz W szkole rodzenia nam mówili, że właściwie można po każdej wizycie w toalecie się psiknąć. Lepiej zrób - zamów sobie małą pizzę z dowozem i zeżryj na jego oczach [/QUOTE]![]() kurcze, a w ulotce jest zeby stosowac 1-2 razy w ciagu dnia ![]() a po tym psiukaniu zmywac to czy zostawic na bozence?
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy bym sprawy nie zgłosiła do allegro, bo chyba nie może być tak, że klient nie wie ile za wysyłkę zapłaci.Co do Tantum Rosa to w sr położna mówiła, żeby rozpuścić saszetkę w butelce po wodzie takiej z dzióbkiem i po wizycie w toalecie, czy podmyciu się polewać krocze, bo to ma też działanie lekko przeciwbólowe. Mówiła żeby 3 saszetki wziąć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

A tak, to czekam z wizyty na wizytę, ale nic się nie zmienia w tej kwestii - "czekamy", mówi mój lekarz.

Piotrus kopie i coraz bardziej naciska na zebra wiec musi rosnac 

TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju
) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze 

wiec sie zapytałam co w takim razie mam ugotowac i z czego, bo debil mysli ze jak są w domu ziemniaki to dwudaniowy obiad z nich wyczaruje 
dla dzidziusia