Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 14:38   #4021
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Myslicie, ze jak wczoraj brałam apap to dzisiaj tez moge?Rano bolała mnie troche głowa. potem pzreszło a teraz znów. Czuje, ze to sie dopiero rozkreca

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:48   #4022
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Myha wydaje mi się, że możesz.
Tzn ja bym na pewno wzięła

Idę z Radkiem na pole.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:00   #4023
adrji
Raczkowanie

Hey!
wszystkim życzymy miłych Mikołajek i małym i starszym mamuśką i rodzeństwu naszych słodziaków

Sara dziś strój ho ho może wręczać prezenty sliczna jest!
(co do konia na biegunach, koniki to Jasia miłość wlasnie poszukuje mu jakiegoś sensownego pluszaka)

chcialabym troche ponadrabiac popisać ale zaganiany czas, Telik mnie zainspirowala ze zrobiła już ciasteczka reniferki i obiecałam siostrzenicy że tez zrobimy czekam aż wróci z przedszkola i do dzieła

-z tematów kulinarnych wczoraj męzowi na urodziny zrobiłam takie ciasto bo marzyły mu się smaki dziecinstwa kurcze ale powiem Wam jakie to dobre! i jakie proste i dla dzieci fajne
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/chatka-baby-jagi

-dodatkowo dla fanek LASAGNE, robiłam wczoraj dwuwarstwową-szpinakowe i klasyczne nadzinie kurcze POLECAM! pycha.

Oliweczko ale piękne rodzeństwo! tak ja przed porodem byłas smutniejsza martwiłaś sie jak tro będzie to teraz z twoich postow bije takie szczęście spokój radość, aż mi się zachciało zeby Jasiek tak zaglądal do łózeczka do maluszka

Brumek gratulujemy kompletu póki co uzębienia!

mamad ale twórczy prezent

Lili ojoj Radek zaliczył pierwszą wywrotke na saniach, dobrze że lądowanie w śniegu okazało się bezpieczne

i wiem już czego zapomniałam, poszlam do sklepu chcialam kupić pomarańcze bo oczywiście mnie zainspirowałyscie!! też chce i co i oczywiście zapomniałam!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:05   #4024
agawoo
Zakorzenienie

cześć
Od rana próbuję, i nie mogę Was nadrobić ..

Dziekuję Wam Tz na szczeście cały, i to najwazniejsze. Dzisiaj kupił lampy na wymianę .. W tym wszystkim dobre jest jeszcze to, że szkody są tylko u nas, a nie na tym drugim samochodzie.. Jakbym miała kupic jeszcze zderzak czy cośtam do tamtego auta to chyba bym się zastrzeliła

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mój szwagier stracił pracę Nie przedłużyli mu umowy... Póki czegoś nie znajdzie przyjedzie pracować do Tż-ta.
Kurcze akurat tak przed świętami go załatwił szef, siostra strasznie przeżywa
Przykre to, że tak przed swiętami
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agawoo, najważniejsze, że tż cały. Coś to autko macie pechowe. Zdrówka dla Amelki.
Marzenko
To nie to samo autko, TZ rozbił auto mojego dziadka. Mamy tylko jeden samochód, ja nim jeżdzę, a TZ nie ma czym się dostać do pracy (żaden z kolegów z tej samej zmiany nie mieszka w pobliżu) i dziadek daje mu swoej auto. Na weekend oddajemy. Więc do weekendu TZ musi auto naprawić, żeby dziadek nam nie padł
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Nie zgódz się na odwiedziny! Po co ryzykować?
Taki mam plan
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a widzisz, Ty masz całkiem inne podejście do teściów, i inaczej patrzysz na te sprawy.
Ja bym chyba zagryzła gdyby mi ktoś wparował i to bez zapowiedzi w dzień powrotu ze szpitala do domu.
I tekst kiedy przestanę karmić..- odebrałabym jako egoizm. I chyba niektóre z nas też by tak postrzegały wszystko.
I pewnie przez takie moje nastawienie konflikty powstają.
A teście podzielają twoje metody wychowawcze? karmią jak chcesz, nie przegrzewają itp?
Patik, dokładnie. Ja mam takie samo podejscie jak Ty (może złe). Zabiłabym teściów jakby mi się namalowali od razu po powrocie do domu. I z tekstów typu "a karmisz jeszcze? Bo ja bym melkę sobie wzięła" też nie byłam zadowolona .. Więc chyba Anka ma po prostu dobre podejście do tego wszystkiego
Cytat:
Sarita dla cioteczek

Mamad, super prezent dla małego

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-12-06 o 15:09
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:55   #4025
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Bartek nie dał sobie zrobic zęba, hałas na cala okolice.
Teraz tylko przezywa to, że ma robaka w zębie, bo dent. powiedział mu że ma robaka i trzeba wygonić

A ja dostałam antybiotyk, jedyneczka piszczy. Zapalenie, i obumieranie zęba, chociaz na zewnatrz okaz zdrowia.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:17   #4026
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Myslicie, ze jak wczoraj brałam apap to dzisiaj tez moge?Rano bolała mnie troche głowa. potem pzreszło a teraz znów. Czuje, ze to sie dopiero rozkreca
ooo mnie tak bolała głowa na początku ciąży przez jakiś czas. Ale to tak bolała, że aż płakałam. Brałam paracetamol także spoko, myślę, że możesz bo w apapie paracetmol jest, nie?

wróciliśmy ze spaceru, zjedliśmy obiad i czekamy na tża będziemy rozpakowywać takie wielkie, mega jajo niespodziankę, bo dostał mały parę dni temu od znajomych. Czekamy, żeby nie było, że tża "wszystko omija"....
Stary 2012-12-06, 18:00   #4027
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hoł Hoł Hoł

Mamad super deseczka tz ma talent

Patik Sarka boska. Bardzo podobna do Ciebie.
Co do łopatki ( pewnie juz za pozno ale i tak napisze) ja robie sos. Najpierw Kroje mięso w kostkę. Posypuje solą i pieprzem. Pozniej obtaczam w mace i na patelni obsamazam. Na tej samej patelni podsmazam cebulke i do jednego gara wszystko. Jak mam pieczarki to daje, papryke świeża jak mam, rosolek do smaku i tak gotuje az do miękkosci. Doprawiam solą, pieprzem ostra papryka. Zageszczam mąka czasami. Podaje z kasza gryczana i kapusta kiszona. Pyyyycha.

Piszecie o wizycie teściów po powrocie ze szpitala. Większości z Was to sie nie podoba. A gdyby to byli rodzice a nie teściowe? Inne podejście by było pewnie? Bo u mnie tak

Wiktoria dostała dzis od Mikołaja drewniane puzzle. Szału nie ma
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:25   #4028
zapałeczka
Zadomowienie

mamad1 ta deseczka jest fantastyczna!
Stary 2012-12-06, 19:42   #4029
patik87
Zakorzenienie

Ale sie rozpisałyście, kiedy ja to nadrobię
Co Wyyyy? czego nikt tu nie pisze helllołł

Stronczek zrobiłam podobnie do ciebie, tylko bez warzyw ( cebule dałam) i potem dusiłam, mąka, śmietana, i jeszcze dużo kopru dałam.
Dobre wyszło.

Zamówiłam sobie kurtkę na all. Trochę się boję, czy dobra będzie i czy się spodoba. Ale na aucji napisane że jakby co można zwrócić. o taka : http://allegro.pl/show_item.php?item=2832416091, nawet nie droga.
Stary 2012-12-06, 20:09   #4030
ela_86
Wtajemniczenie

puchy jak w moich butach dziś rano...

wiecie co było w jajku niespodziance?
malutkie puzzle
"w sam raz dla roczniaka"
dałam mu gryza czekolady i po zabawie...
Stary 2012-12-06, 20:12   #4031
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
No moje juz śpia, idę nadrabiać
Stary 2012-12-06, 20:19   #4032
Lili 83
Zakorzenienie

Radek też śpi.

Idę i ja

Patik ładna bardzo ta kurtka. Napisz jak wrażenie gdy dojdzie

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
puchy jak w moich butach dziś rano...

Jak to puchy masz w butach
Stary 2012-12-06, 20:19   #4033
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Szymek też już śpi, a ja

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:27   #4034
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek też śpi.

Idę i ja

Patik ładna bardzo ta kurtka. Napisz jak wrażenie gdy dojdzie

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Jak to puchy masz w butach
no właśnie, źle napisałam, bo oczytałam się dziś wszędzie "masz czyste buty? Mikołaj tylko do czystych wkłada prezenty", a przecież u nas Mikołaj pod poduszkę zawsze chowa prezenty... u Was w buty czy pod poduchy?
Stary 2012-12-06, 20:28   #4035
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
no właśnie, źle napisałam, bo oczytałam się dziś wszędzie "masz czyste buty? Mikołaj tylko do czystych wkłada prezenty", a przecież u nas Mikołaj pod poduszkę zawsze chowa prezenty... u Was w buty czy pod poduchy?
Jak wkładał to pod poduchę, teraz nie wkłada nigdzie
Stary 2012-12-06, 20:33   #4036
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
moja Hania od nas dostała te nietoksyczne kredki, ale że niania coś przyniesie to się nie spodziewałam no i u mnie też mikołaj był u wszystkich (nawet niani zostawił czekoladki w kapciach ), tylko mnie jakoś ominął (mój TŻ jakoś nie z tych co to pomyślą choćby o czekoladce pod poduchę)... za to w pracy obdarowano mnie słodkimi mikołajami. już ze 3 pochłonęłam (te małe, goplanowskie). uwielbiam Telik Ty chyba też (dobrze kojarzę?)
Czekolada mniam pochłaniasz w niezłym tempie
Cytat:

Wczoraj u Radka był Mikołaj
Czytałam/pokazywałam bajeczkę Radkowi i 3,5 letniemu bratankowi. Tę z częściami ciała. Bratanek pokazywał, ja szczęśliwa ale jak zobaczyłam, że Radek kuma i pokazuje poprawie prawie wszystko to się prawie poryczałam ze wzruszenia Taki jest już dorosły.
U mnie Mikołaja nie było, u męża też nie
Na gwiazdkę powinien być.
Rosna nam dzieciaki

Cytat:

2) Ja co prawda autobusami nie jeździłam, ale miałam kilka akcji w supermarketach przy kasach, gdzie kobieta na siłę się wepchała w kolejkę przede mną. Ja miałam już ogromny brzuch i ledwo łaziłam.
Niektórzy nie mają wyobraźni.
ta, a jak ja jeździłam mpk w Łodzi(jak leżały wszpitalu) to mi babki kazały usiaśc : "bo pani w ciązy jest" to nie protestowałam bo ja cc miałam niezły brzuszek a jeszcze mnie tam wszystko ciągnęło...(ale na sumieniu zostało) Ale tylko raz tak zrobiłam, a ogólnie czy to starszym czy kobietką w ciąży ustępuję, bądź pomagam.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymek też już śpi, a ja
a co gotujesz?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Patik fajna ta kurtka.
Stary 2012-12-06, 20:43   #4037
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Bella ziemniaczki, rybka i kapusta kiszona

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:43   #4038
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ta, a jak ja jeździłam mpk w Łodzi(jak leżały wszpitalu) to mi babki kazały usiaśc : "bo pani w ciązy jest" to nie protestowałam bo ja cc miałam niezły brzuszek a jeszcze mnie tam wszystko ciągnęło...(ale na sumieniu zostało) Ale tylko raz tak zrobiłam, a ogólnie czy to starszym czy kobietką w ciąży ustępuję, bądź pomagam.

Muszę spróbować w autobusie, brzuch mam nadal jakbym w ciąży była. Przynajmniej bedziie miejsce siedzące
Stary 2012-12-06, 20:51   #4039
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Madziulka pychota

Lili ja tak tylko, ze wzgledu na ból po tych szwach usiadłam... ech.
Stary 2012-12-06, 21:32   #4040
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
-dodatkowo dla fanek LASAGNE, robiłam wczoraj dwuwarstwową-szpinakowe i klasyczne nadzinie kurcze POLECAM! pycha.

-Brumek gratulujemy kompletu póki co uzębienia!

- i wiem już czego zapomniałam, poszlam do sklepu chcialam kupić pomarańcze bo oczywiście mnie zainspirowałyscie!! też chce i co i oczywiście zapomniałam!
- Przepis!!!!!!
- Mam nadzieję że to "póki co" trochę potrwa
- Ja je robię tak 1,5 tygodnia-tydzień przed świętami.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Piszecie o wizycie teściów po powrocie ze szpitala. Większości z Was to sie nie podoba. A gdyby to byli rodzice a nie teściowe? Inne podejście by było pewnie? Bo u mnie tak
My i teściom i mamie zabroniliśmy przychodzić Zaprosiliśmy wszystkich na raz na drugi dzień, jak sami mieliśmy ochotę

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Możesz na 100%. Paracetamolu można brać do 4g dziennie (czyli 8 zwykłych apapów). Oczywiście nie na raz

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
znowu próbuję
Dzięki

A za nami szalony, intensywny dzień. Była u mnie przyjaciółka z 11 miesięczną córeczką (przesympatyczna śmieszka) i Tymcio nawet się nią nieco zainteresował. Pokazywał gdzie ma ucho i oko, głaskał po głowie. I w sumie tyle Zaliczyliśmy dwa mroźne spacery. Wieczorem zjawili się teściowie z mikołajkowym pluszakiem. Dziecko padło. Ale dalej nie chce jeść... Tzn. coś tam je, ale słabo. Zastanawiam się, czy on się nie zaczyna odstawiać od piersi Bo inne rzeczy je chętniej niż mleko. Zobaczymy...

No i być może zmienimy w końcu pediatrę. Ta koleżanka, choc z drugiego końca Warszawy jest, tu koło mnie chodzi z małą do lekarza. Bo przeniosła się za nim z innej przychodni. To przemiły pan, starszawy już, ale ponoć świetny specjalista. No i byłam tam z nią dziś i na własne oczy widziałam, jakie ma podejście do dzieci A nasza pediatra nawet się do dziecka nie odezwie - jak przedmiot obraca...
Co prawda już ten lekarz nie przyjmuje nowych pacjentów, ale mi się chyba uda Koleżanka ubłagał
Stary 2012-12-06, 21:37   #4041
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

Byłyście w tym roku grzeczne? Przyszedł do Was Mikołaj?
Do Domka dzisiaj przyszło kilku Mikołajów, do mnie ani jeden, a byłam grzeczna

Była u nas Ania z Adasiem, więc spędziliśmy czas w bardzo miłym towarzystwie Ania jest przesympatyczna i ma malutki zgrabniutki brzuszek, a Adaś jest czarującym i bardzo mądrym chłopczykiem
Domin się popisał, wrzucił Ani telefon do kawy
Całe szczęście Ania napisała mi przed chwilką sms-a, że telefon wysechł i działa uff!
Chłopacy szaleli razem, a na końcu Domek po prostu padł i zasnął mi na kolanach
Jutro zabieramy chłopaków do kawiarni dla mam z dziećmi

Brumku, za komplet ząbków u Tymcia.

Patik, Sarence pasują takie świąteczne czerwienie

Mamad, kurcze fajna ta deseczka, chyba też Domkowi taką zrobię

Myha, fajnie że tak dobrze znosisz ciążę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:38   #4042
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
znowu próbuję
szacun!!! mega robota!!!!!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

A przepisik?

W H&M sa takie futrzane czapy (chyba Domek Nateczki ma taka)
http://allegro.pl/czapka-futrzana-us...848150164.html

były po 39,90 teraz po 10zł

Mamy dolne dwójki Wreszcie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:47   #4043
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale dalej nie chce jeść... Tzn. coś tam je, ale słabo. Zastanawiam się, czy on się nie zaczyna odstawiać od piersi Bo inne rzeczy je chętniej niż mleko. Zobaczymy...

No i być może zmienimy w końcu pediatrę. Ta koleżanka, choc z drugiego końca Warszawy jest, tu koło mnie chodzi z małą do lekarza. Bo przeniosła się za nim z innej przychodni. To przemiły pan, starszawy już, ale ponoć świetny specjalista. No i byłam tam z nią dziś i na własne oczy widziałam, jakie ma podejście do dzieci A nasza pediatra nawet się do dziecka nie odezwie - jak przedmiot obraca...
Co prawda już ten lekarz nie przyjmuje nowych pacjentów, ale mi się chyba uda Koleżanka ubłagał
-Coś w tym może jest, może już sam czuje że czas się odstawić. Nawet jeśli to i tak długo udało Ci się karmić Zazdroszczę.
- Fajnie, że być może uda się Wam zmienić pediatrę na kogoś lepszego. Wrażenie jakie robi lekarz jest bardzo ważne dla rodzica

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Iustyna, ta ostatnia choinka jest piękna! U nas w tym roku niestety sztuczna... Za rok se odbijemy

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

W H&M sa takie futrzane czapy (chyba Domek Nateczki ma taka)
http://allegro.pl/czapka-futrzana-us...848150164.html

były po 39,90 teraz po 10zł

-Ma Fajnie cena spadła.
- za zębole
Stary 2012-12-06, 21:51   #4044
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Była u nas Ania z Adasiem, więc spędziliśmy czas w bardzo miłym towarzystwie Ania jest przesympatyczna i ma malutki zgrabniutki brzuszek, a Adaś jest czarującym i bardzo mądrym chłopczykiem
Domin się popisał, wrzucił Ani telefon do kawy
Całe szczęście Ania napisała mi przed chwilką sms-a, że telefon wysechł i działa uff!
Chłopacy szaleli razem, a na końcu Domek po prostu padł i zasnął mi na kolanach
Jutro zabieramy chłopaków do kawiarni dla mam z dziećmi
O jak miło I genialnie że jutro znowu!
A telefon

Krakowianki i okolicznianki () a co z Agą się dzieje

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Cytat:
-Coś w tym może jest, może już sam czuje że czas się odstawić. Nawet jeśli to i tak długo udało Ci się karmić Zazdroszczę.
Ale na razie nie mam żadnej pewności, tak mi tylko do głowy przyszło... Chociaż szczerze, to wolałabym zostawić jeszcze ze 2 karmienia dziennie, jako te zalecane posiłki mleczne. Bo nie uśmiecha mi się teraz walczyć z jakimś robieniem mleka itp Musiałabym się uczyć wszystkiego

Stary 2012-12-06, 21:58   #4045
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale na razie nie mam żadnej pewności, tak mi tylko do głowy przyszło... Chociaż szczerze, to wolałabym zostawić jeszcze ze 2 karmienia dziennie, jako te zalecane posiłki mleczne. Bo nie uśmiecha mi się teraz walczyć z jakimś robieniem mleka itp Musiałabym się uczyć wszystkiego
Rozumiem, więc oby to tylko chwilowy taki brak apetytu mlekowego
Stary 2012-12-06, 22:56   #4046
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!

telikTobie to widze nawet choroba nie straszna-ciastka sie na l4 piecze?Do łózka!
I nie napisałam osatnio a przeciez filmiki były i zdjecia uwielbiam Was! Nie moge sie doczekac kiedy skoncze prace i zawitamy z Ewulonem do Telikowa

Marina A myślałas o reaktywacji na studia?Moze babcia by sie zajela Igim? Z tego co widze to ciezko w waszym rejonie o prace ale moze cos dorywczego?Chyba,ze nie masz co liczyc na ich opieke?Trzymam kciuki zeby wszystko Wam sie powoli wyprostowało

Brumek
Zgadzam sie z Toba odnosnie Swiat...ja az cała drże jak sobie pomysle,ze cala Wigilie bede biegac za Ewka a niestety u babci ma kilka zakazanych"ulubionych miejsc".My najlepiej czujemy sie w domu

StronczekSkoro Ty sie WCALE nie chwalisz przespanymi nockami to ja WCALE Ci nie zazdroszcze

Czy czyjs potomek w dalszym ciagu nie spi? Jak mały Zbik??????Czy jestem sama w kupie i dlatego tak ciezko sie z niej wygrzebac

Ewka budzi sie nadal 102913299817 razy.............

A moja mama wychodzi ze szpitala chyba w piatek, funduszy na operacje brak operuja tylko stany zagrazajace zyciu. Mamka ma 3 razy dziennie dozylnie antybiotyk i ma cierpliwie czekac na zwolnieniu do stycznia

Ewka gada, sprzata, szaleje, cud miód
no to czekam z cierpliwościa, choć tez już z chęcią bym zobaczyła Ewcie i Ciebie. Może Jasiu z Ewa znowu by nam coś ugotowali?

Co do budzenia u nas tez rzadko są przespanej nocki
Więc nie jestes sama( choć wiem ze to żadne pocieszenie)

Co do służby zdrowia to ręcę opadają

Cytat:

Telik udanej imprezy . Podziwiam Cię, ze się chce. Korzystasz z życia, i dobrze ! ( ja bym znajomych nie miała na takie imprezy )

Sara dostała od teściów konia na biegunach. W pokoju już nie ma miejsca żeby nogę postawić.
Patik n co ty, jakbyśmy bliżej mieszkały to bym sie do Ciebie wpraszala na kawę. A moje korzystanie życia polegało na ujarzmianiu 6 szalonych dzieci w różnym wieku ze bosko było te piski, szalone tańce. Czasami mysle ze jestem w ich wieku

U nas tez miejsca na zabawki brak

Brumciu- a brak apetytu dotyczy tylko mleczko czy ogólnie wszystkiego. Pewnie ta trójeczka co sie przebiły tez może mieć wpływ.
Co do choroby to jest lepiej, z chęcią bym sobie pochorowala w domku układając lego z Jasiem- ale sytuacja u mnie w pracy nieciekawa

Po imprezie sprzątania co niemiara
Wczoraj cała noc pieklam ciacho i ne wiem czy20% zjedli
Stary 2012-12-06, 23:13   #4047
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Czasami mysle ze jestem w ich wieku

Wczoraj cała noc pieklam ciacho i ne wiem czy20% zjedli
-
-podeslij do mnie, ja zjem
Stary 2012-12-06, 23:17   #4048
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej..ja znowu po nocy siedzę przy kompku..

Brumek w sumie i tak długo karmiłaś, a uważam że takie naturalne samoodstawienie się od UU jest najlepsze choć wiem że to smutne jest...ja póki co karmię i tak do roku bym chciała chociaż, ale zobaczymy jak to wyjdzie..
Nastawienie lekarza do dziecka jest bardzo ważne a do tego jak dobry w swoim fachu to warto się przenieść..

Mamad bombowy prezent mikołajkowy Tż Twój zrobił..zdolniacha z niego..dużo bardziej mi się podoba niż ten z bloga..

Pieleszka to świetna niania wam się trafiła..twórcza i pomysłowa..

Patik śliczna córcia

Myha gratki II trymestru...czas pędzi jak nie wiem..

Lili może go tak ten śnieg zatkał że nie mógł oddechu złapać..czasem tak jest też jak zimny wiatr w twarz zawieje to aż tak człowieka zatyka.

Marzenka i Anka dzięki za opinie o wózkach.

Natka super, że spotkanie z Anią i Adasiem udane

A ja dziś niestety wróciłam z pracy na kąpanie małego i wiecie że w tym wszystkim zapomniałam mu dać prezentu mikołajkowego...dopiero jak karmiłam a on już przysypiał to sobie przypomniałam...jutro dostanie..a kupiłąm mu tak symbolicznie grająco-świacący mikrofon w Biedrze za 20 zł choziaż on i tak woli przedmioty codziennego użytku..ostatnio szał to pudełko po maśle roślinnym (to duże) a w tym różnokolorowe zakrętki od słoiczków z obiadkami..ile hałasu a radochy jeszcze więcej..

Ja równo 6 grudnia rok temu dowiedziałam się że mam w brzuszku chłopczyka..byłam w takim szoku że zapomniałam zwolnienia wziąść i musiałam wracać do gabinetu..dobrze że tylko jedną stację metra do przejścia miałam..no cóż byłam pewna że będzie dziewczynka a tu taki suprise..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:22   #4049
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

A ja dziś niestety wróciłam z pracy na kąpanie małego i wiecie że w tym wszystkim zapomniałam mu dać prezentu mikołajkowego...dopiero jak karmiłam a on już przysypiał to sobie przypomniałam...jutro dostanie..a kupiłąm mu tak symbolicznie grająco-świacący mikrofon w Biedrze za 20 zł choziaż on i tak woli przedmioty codziennego użytku..ostatnio szał to pudełko po maśle roślinnym (to duże) a w tym różnokolorowe zakrętki od słoiczków z obiadkami..ile hałasu a radochy jeszcze więcej..

Ja równo 6 grudnia rok temu dowiedziałam się że mam w brzuszku chłopczyka..byłam w takim szoku że zapomniałam zwolnienia wziąść i musiałam wracać do gabinetu..dobrze że tylko jedną stację metra do przejścia miałam..no cóż byłam pewna że będzie dziewczynka a tu taki suprise..
Taaaak, wszystko dobre i niekoniecznie zabawki Im więcej hałasu wytwarza tym lepiej
Stary 2012-12-06, 23:27   #4050
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cd
Oliweczko, Jeszce raz wielkie gratulacje
Niebywałe szczęście dwóch takich ślicznych maluchów mieć
Jak dajesz radę z dwójką?

Mamad- no to sie tz wystarał
To jest dopiero prezent!

Patik miałam pisać ze Sarita na bluzkę jak laleczka

No właśnie a gdzie AgaG

Pieleszko- uwielbiam te mikołaje ( ale nie marcepanowe)
Właśnie mi sie przypomniało ze kupiłam dla dzieci z 10
I zapomnialam
Ale będę miała teraz wyżerke

Z okazji Mikołajek mam filmik z poznańskiego spotkania

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości