|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Myslicie, ze jak wczoraj brałam apap to dzisiaj tez moge?Rano bolała mnie troche głowa. potem pzreszło a teraz znów. Czuje, ze to sie dopiero rozkreca
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Myha wydaje mi się, że możesz.
Tzn ja bym na pewno wzięła ![]() Idę z Radkiem na pole. |
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
wszystkim życzymy miłych Mikołajek i małym i starszym mamuśką i rodzeństwu naszych słodziaków![]() Sara dziś strój ho ho może wręczać prezenty sliczna jest! (co do konia na biegunach, koniki to Jasia miłość wlasnie poszukuje mu jakiegoś sensownego pluszaka )chcialabym troche ponadrabiac popisać ale zaganiany czas, Telik mnie zainspirowala ze zrobiła już ciasteczka reniferki i obiecałam siostrzenicy że tez zrobimy czekam aż wróci z przedszkola i do dzieła ![]() -z tematów kulinarnych wczoraj męzowi na urodziny zrobiłam takie ciasto bo marzyły mu się smaki dziecinstwa kurcze ale powiem Wam jakie to dobre! i jakie proste i dla dzieci fajnehttp://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/chatka-baby-jagi -dodatkowo dla fanek LASAGNE, robiłam wczoraj dwuwarstwową-szpinakowe i klasyczne nadzinie kurcze POLECAM! pycha. Oliweczko ale piękne rodzeństwo! tak ja przed porodem byłas smutniejsza martwiłaś sie jak tro będzie to teraz z twoich postow bije takie szczęście spokój radość, aż mi się zachciało zeby Jasiek tak zaglądal do łózeczka do maluszka ![]() Brumek gratulujemy kompletu póki co uzębienia! mamad ale twórczy prezent Lili ojoj Radek zaliczył pierwszą wywrotke na saniach, dobrze że lądowanie w śniegu okazało się bezpieczne ![]() i wiem już czego zapomniałam, poszlam do sklepu chcialam kupić pomarańcze bo oczywiście mnie zainspirowałyscie!! też chce i co i oczywiście zapomniałam!
|
|
|
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Od rana próbuję, i nie mogę Was nadrobić .. Dziekuję Wam Cytat:
Cytat:
To nie to samo autko, TZ rozbił auto mojego dziadka. Mamy tylko jeden samochód, ja nim jeżdzę, a TZ nie ma czym się dostać do pracy (żaden z kolegów z tej samej zmiany nie mieszka w pobliżu) i dziadek daje mu swoej auto. Na weekend oddajemy. Więc do weekendu TZ musi auto naprawić, żeby dziadek nam nie padł ![]() ![]() Taki mam plan Cytat:
Mamad, super prezent dla małego
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-12-06 o 15:09 |
|||
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek nie dał sobie zrobic zęba, hałas na cala okolice.
Teraz tylko przezywa to, że ma robaka w zębie, bo dent. powiedział mu że ma robaka i trzeba wygonić ![]() A ja dostałam antybiotyk, jedyneczka piszczy. Zapalenie, i obumieranie zęba, chociaz na zewnatrz okaz zdrowia. |
|
|
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo w apapie paracetmol jest, nie?wróciliśmy ze spaceru, zjedliśmy obiad i czekamy na tża będziemy rozpakowywać takie wielkie, mega jajo niespodziankę, bo dostał mały parę dni temu od znajomych. Czekamy, żeby nie było, że tża "wszystko omija"....
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Hoł Hoł Hoł
Mamad super deseczka ![]() Patik Sarka boska. Bardzo podobna do Ciebie. Co do łopatki ( pewnie juz za pozno ale i tak napisze) ja robie sos. Najpierw Kroje mięso w kostkę. Posypuje solą i pieprzem. Pozniej obtaczam w mace i na patelni obsamazam. Na tej samej patelni podsmazam cebulke i do jednego gara wszystko. Jak mam pieczarki to daje, papryke świeża jak mam, rosolek do smaku i tak gotuje az do miękkosci. Doprawiam solą, pieprzem ostra papryka. Zageszczam mąka czasami. Podaje z kasza gryczana i kapusta kiszona. Pyyyycha. Piszecie o wizycie teściów po powrocie ze szpitala. Większości z Was to sie nie podoba. A gdyby to byli rodzice a nie teściowe? Inne podejście by było pewnie? Bo u mnie tak ![]() Wiktoria dostała dzis od Mikołaja drewniane puzzle. Szału nie ma |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie rozpisałyście, kiedy ja to nadrobię
![]() Co Wyyyy? czego nikt tu nie pisze helllołł Stronczek zrobiłam podobnie do ciebie, tylko bez warzyw ( cebule dałam) i potem dusiłam, mąka, śmietana, i jeszcze dużo kopru dałam. Dobre wyszło. Zamówiłam sobie kurtkę na all. Trochę się boję, czy dobra będzie i czy się spodoba. Ale na aucji napisane że jakby co można zwrócić. o taka : http://allegro.pl/show_item.php?item=2832416091, nawet nie droga.
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
puchy jak w moich butach dziś rano...
![]() wiecie co było w jajku niespodziance? malutkie puzzle "w sam raz dla roczniaka" ![]() dałam mu gryza czekolady i po zabawie...
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
hej
No moje juz śpia, idę nadrabiać
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymek też już śpi, a ja
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, źle napisałam, bo oczytałam się dziś wszędzie "masz czyste buty? Mikołaj tylko do czystych wkłada prezenty", a przecież u nas Mikołaj pod poduszkę zawsze chowa prezenty... u Was w buty czy pod poduchy?
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
pochłaniasz w niezłym tempie![]() Cytat:
Cytat:
) Ale tylko raz tak zrobiłam, a ogólnie czy to starszym czy kobietką w ciąży ustępuję, bądź pomagam.a co gotujesz? ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Patik fajna ta kurtka.
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella ziemniaczki, rybka i kapusta kiszona
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować w autobusie, brzuch mam nadal jakbym w ciąży była. Przynajmniej bedziie miejsce siedzące
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka pychota
![]() Lili ja tak tylko, ze wzgledu na ból po tych szwach usiadłam... ech.
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ![]() - Ja je robię tak 1,5 tygodnia-tydzień przed świętami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki A za nami szalony, intensywny dzień. Była u mnie przyjaciółka z 11 miesięczną córeczką (przesympatyczna śmieszka Bo inne rzeczy je chętniej niż mleko. Zobaczymy...No i być może zmienimy w końcu pediatrę. Ta koleżanka, choc z drugiego końca Warszawy jest, tu koło mnie chodzi z małą do lekarza. Bo przeniosła się za nim z innej przychodni. To przemiły pan, starszawy już, ale ponoć świetny specjalista. No i byłam tam z nią dziś i na własne oczy widziałam, jakie ma podejście do dzieci Co prawda już ten lekarz nie przyjmuje nowych pacjentów, ale mi się chyba uda Koleżanka ubłagał
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Byłyście w tym roku grzeczne? Przyszedł do Was Mikołaj? Do Domka dzisiaj przyszło kilku Mikołajów, do mnie ani jeden, a byłam grzeczna ![]() Była u nas Ania z Adasiem, więc spędziliśmy czas w bardzo miłym towarzystwie Ania jest przesympatyczna i ma malutki zgrabniutki brzuszek, a Adaś jest czarującym i bardzo mądrym chłopczykiemDomin się popisał, wrzucił Ani telefon do kawy Całe szczęście Ania napisała mi przed chwilką sms-a, że telefon wysechł i działa uff! Chłopacy szaleli razem, a na końcu Domek po prostu padł i zasnął mi na kolanach ![]() Jutro zabieramy chłopaków do kawiarni dla mam z dziećmi ![]() Brumku, za komplet ząbków u Tymcia.Patik, Sarence pasują takie świąteczne czerwienie ![]() Mamad, kurcze fajna ta deseczka, chyba też Domkowi taką zrobię ![]() Myha, fajnie że tak dobrze znosisz ciążę
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
szacun!!! mega robota!!!!!
Cytat:
![]() W H&M sa takie futrzane czapy (chyba Domek Nateczki ma taka) http://allegro.pl/czapka-futrzana-us...848150164.html były po 39,90 teraz po 10zł Mamy dolne dwójki Wreszcie
|
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę.- Fajnie, że być może uda się Wam zmienić pediatrę na kogoś lepszego. Wrażenie jakie robi lekarz jest bardzo ważne dla rodzica ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Iustyna, ta ostatnia choinka jest piękna! U nas w tym roku niestety sztuczna... Za rok se odbijemy Cytat:
- za zębole
|
||
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A telefon Krakowianki i okolicznianki ( ) a co z Agą się dzieje ![]() Cytat:
Musiałabym się uczyć wszystkiego ![]()
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do budzenia u nas tez rzadko są przespanej nocki Więc nie jestes sama( choć wiem ze to żadne pocieszenie) Co do służby zdrowia to ręcę opadają Cytat:
![]() ![]() U nas tez miejsca na zabawki brak Brumciu- a brak apetytu dotyczy tylko mleczko czy ogólnie wszystkiego. Pewnie ta trójeczka co sie przebiły tez może mieć wpływ. Co do choroby to jest lepiej, z chęcią bym sobie pochorowala w domku układając lego z Jasiem- ale sytuacja u mnie w pracy nieciekawa Po imprezie sprzątania co niemiara Wczoraj cała noc pieklam ciacho i ne wiem czy20% zjedli
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Hej..ja znowu po nocy siedzę przy kompku..
Brumek w sumie i tak długo karmiłaś, a uważam że takie naturalne samoodstawienie się od UU jest najlepsze choć wiem że to smutne jest...ja póki co karmię i tak do roku bym chciała chociaż, ale zobaczymy jak to wyjdzie.. Nastawienie lekarza do dziecka jest bardzo ważne a do tego jak dobry w swoim fachu to warto się przenieść.. Mamad bombowy prezent mikołajkowy Tż Twój zrobił..zdolniacha z niego..dużo bardziej mi się podoba niż ten z bloga.. Pieleszka to świetna niania wam się trafiła..twórcza i pomysłowa.. Patik śliczna córcia Myha gratki II trymestru...czas pędzi jak nie wiem.. Lili może go tak ten śnieg zatkał że nie mógł oddechu złapać..czasem tak jest też jak zimny wiatr w twarz zawieje to aż tak człowieka zatyka. Marzenka i Anka dzięki za opinie o wózkach. Natka super, że spotkanie z Anią i Adasiem udane ![]() A ja dziś niestety wróciłam z pracy na kąpanie małego i wiecie że w tym wszystkim zapomniałam mu dać prezentu mikołajkowego...dopiero jak karmiłam a on już przysypiał to sobie przypomniałam...jutro dostanie..a kupiłąm mu tak symbolicznie grająco-świacący mikrofon w Biedrze za 20 zł choziaż on i tak woli przedmioty codziennego użytku..ostatnio szał to pudełko po maśle roślinnym (to duże) a w tym różnokolorowe zakrętki od słoiczków z obiadkami..ile hałasu a radochy jeszcze więcej..Ja równo 6 grudnia rok temu dowiedziałam się że mam w brzuszku chłopczyka..byłam w takim szoku że zapomniałam zwolnienia wziąść i musiałam wracać do gabinetu..dobrze że tylko jedną stację metra do przejścia miałam..no cóż byłam pewna że będzie dziewczynka a tu taki suprise..
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im więcej hałasu wytwarza tym lepiej |
|
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Cd
Oliweczko, Jeszce raz wielkie gratulacje Niebywałe szczęście dwóch takich ślicznych maluchów mieć Jak dajesz radę z dwójką? Mamad- no to sie tz wystarał To jest dopiero prezent! Patik miałam pisać ze Sarita na bluzkę jak laleczka No właśnie a gdzie AgaG Pieleszko- uwielbiam te mikołaje ( ale nie marcepanowe) Właśnie mi sie przypomniało ze kupiłam dla dzieci z 10 I zapomnialam Ale będę miała teraz wyżerke ![]() Z okazji Mikołajek mam filmik z poznańskiego spotkania
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

i rodzeństwu naszych słodziaków
i co i oczywiście zapomniałam!

Nie przedłużyli mu umowy... Póki czegoś nie znajdzie przyjedzie pracować do Tż-ta.
Coś to autko macie pechowe. Zdrówka dla Amelki.

zębole
operuja tylko stany zagrazajace zyciu. Mamka ma 3 razy dziennie dozylnie antybiotyk i ma cierpliwie czekac na zwolnieniu do stycznia