MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 20:57   #991
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
za fotkę choć faktycznie mało wyrażna....
ja też miałam zamazane fotki .Tak fatalne ,że na połówkowym się poskarżyłam na to i "zagroziłam",że nie wyjdę bez pięknego-wyrażnego zdjęcia....... no i dostałam .
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
właśnie pierwsza partia Twoich Babcinych łakoci opuściła piec, na dodatek robienie ciasta, niczym gang olsena, najpierw się okazało, że nie mam masła, a myślałam że mam, więc dodałam oliwy spoko, już tak robiłam można, potem że mam za mało drożdży, potem że jajek też nie mam, a przystępowałam do pieczenia z założeniem że WSZYSTKO mam, więc zrobię Mężowi Mikołajki bo on kocha drożdżowe, więc bach do sklepu, w między czasie sobie uświadomiłam że jak ma być kruche to bez sensu ta oliwa, no ale już ją wlałam, bo myślałam że się obejdzie bez wizyty w sklepie... no ale w końcu wyjęłam przed czasem z lodówki, bo chciałam żeby pierwsza partia była gotowa na przyjście chłopa, ale ufff udały się i są pycha więc dzięki za pomysł D

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

wcześnie rano wstałam do lekarza.. macica, płyn owodniowy, łożysko i przede wszystkim mój bąbelek w porządku! ufff
jestem o niebo spokojniejsza!
... całe szczęście
Stary 2012-12-06, 21:22   #992
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
za wizytę i za kolejnego siusiaka na wątku
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dla Ciebie również życzenia
i brawo za chłopaka
Dzięki dziewczyny za gratulacje

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

ja niestety to samo, okropny ból gardła od wczoraj, a dziś już całkiem mnie rozłożyło

gratuluję synka kochana
oj biedactwo kuruj się
i dziękuję

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
to ja znowu powiode mamusie na pokuszenie
upieklam rogaliki z ciatsta krucho-drożdżowego - z przepisu mojej babci
jadlam je jeszcze jako dziecko, i do kilku lat samodzielnie je pieke

przepis dziecinnie prosty, latwy w wykonaniu - a smak

sa wielkosci ciasteczka, w srodku puszyste
wodzisz na pokuszenie nie ma co

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra nadrobiłam
wróciłam z wizyty wszystko dobrze !
mój synek waży już 1370 gram! i wymiary odpowiadają 29 tyg co by wskazywało na 21 luty termin masakra albo urodzę kloca albo sporo przed terminem .

jestem happy
Wow jaki duży chłopiec już

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

gratuluje synka !!!!!! .

Cytat:
Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam.
Mieliśmy iść razem po Julcię do przedszkola, ona miała tam mikołaja i chciałam posłuchać jej opowieści.
Potem mieliśmy jechać do teściów i mają być wszyscy i dziadek (teściu) przebrany za mikołaja. Dzieciaki (3) miały dostawać prezenty.
Niestety zostałam w domu, bo fatalnie się czuję nie chciałam zarażać.
Tak mi zależało by być w ten dzień z moją córcią, świętować, widzieć uśmiech na jej twarzy a tak siedzę sama w domu.
Potem Julcia idzie do babci i tam kolejne prezenty dla niej, a ja zobaczę ją przed 20:00 jak przyjdzie do domu i zaraz będzie szła spać.
Rano dostała od nas prezent, ale mam dla niej jeszcze jeden zapakowany, więc tyle się nacieszę.
Ale tak chciałam świętować razem z nią

(i znowu ryczę ehh)
nie smutaj kochana jesteś świetną mamą Julka na pewno nie będzie ci miała za złe i opowie o wszystkim

Cytat:
hej dziewczyny!

wcześnie rano wstałam do lekarza.. macica, płyn owodniowy, łożysko i przede wszystkim mój bąbelek w porządku! ufff
także mój "prezent" na Mikołaja to zdrowie mojej rodziny, w szczególności mojego dziecka!
Wspaniały prezent

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Agateczka, gratuluję wizyt! I kolejnego chłopaka
.

No jeszcze raz dzięki dziewczyny mały też dziękuje bo właśnie mnie puka tutaj
No i z tego wszystkiego cytowałam na raty i chyba nie wszystko zacytowało
ale padam już dziś, ważne że nadrobiłam zaległości więc mogę iść spokojnie myju, myju i lulu

także słodkich snów kochane moje
Stary 2012-12-06, 21:25   #993
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
O mnie Mikołaj zapomniał Jak powiedział mój luby: myai mąż zawyża poziom.
My jakoś słabi jesteśmy z prezentami, okazjami i innymi, chyba w dwójkę nie mamy drive do wielkiego celebrowania, zwłaszcza że na bieżąco kupujemy co chcemy, a konto mamy wspólne to jakoś w sumie tak bez szału z tym kupowaniem. Jedyne okazje do jakich się naprawdę przykładamy to urodzinki, tam to zawsze szalejemy, na rocznice to raczej wyjazd niż prezenty.

Cytat:
W to jakoś trudno mi uwierzyć. Że niby jak to możliwe z biologicznego punktu widzenia?? Siła sugestii?
No właśnie z tą laktacją dziwna sprawa, bo siła sugestii siłą sugestii ale co z hormonami ??

Cytat:
i to jeszcze z rodzynkami?
pokaz foto, bo nie uwierze
Hehe no moje nie takie wyjściowe, ale foto powinno się załadować, aaa ze zmian to jeszcze zamiast obtoczyć w cukrze polukrowałam Wiem, wyglądają nie do końca podobnie, ale serio to przepis Twojej Babci

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

moj ojciec jest marynarzem. powalilo mnie to ze 15 minut i po wielkim statku
Marynarz, spod Zamościa, to dopiero poplątane losy

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Jakie ładne zdjęcia! Ja akurat za drożdżowym nie przepadam, przynajmniej nie narobiłaś mi smaku
Ja też nie ! Dlatego z chęcią robię Mężowi we wszystkich możliwych wariacjach bo wtedy nic mnie nie kusi, zjem kawałek a resztę wcina on

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Czytałam Was cały dzień ale nic nie pisze bo ledwo żyje, obudziłam sie z katarem i okropnym bólem gardła a najgorsze to jest kichanie bo sie cała spinam, a 15 minut nie ma przerwy bez kichania, cały czas mnie tylko słychać jak kicham. W dodatku teraz mamy w domu goraco nie ma czym oddychać, i jeszcze kurz z remontu , śmierdzi ta gładź, chyba dzis umre.... juz sobie wyobrażam moje gardło rano ;(
zdrówka !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (55,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-12-06, 21:38   #994
Natalia17011995
Raczkowanie

[QUOTE=nestelle;38006208] za fotkę choć faktycznie mało wyrażna....
ja też miałam zamazane fotki .Tak fatalne ,że na połówkowym się poskarżyłam na to i "zagroziłam",że nie wyjdę bez pięknego-wyrażnego zdjęcia....... no i dostałam .

Na połówkowym? A kiedy jest robione usg połówkowe? I na czym ono polega? Ja nic takiego nie miałam, a jak miałam to nawet nie zostałam powiadomiona. Troche się zezłościłam, ten mój ginekolog powoli mnie wkurza, na internecie przeczytałam, że polega ono na dokładnym obejrzeniu płodu (głowki itd) i że trwa dłuzej niż 15 min i jest robione w 22 tyg tak? Mi ginekolog nic takiego jeszcze nie robił a jestem w 28 tygodniu.. Nie rozumiem Muszę się mu poskarżyć, co to ma być..
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 21:54   #995
Chanel_Coco
Raczkowanie

[QUOTE=LiwkaO;38005836]proszę: http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html

thx
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 22:24   #996
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=Natalia17011995;380 07122]
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
za fotkę choć faktycznie mało wyrażna....

Na połówkowym? A kiedy jest robione usg połówkowe? I na czym ono polega? Ja nic takiego nie miałam, a jak miałam to nawet nie zostałam powiadomiona. Troche się zezłościłam, ten mój ginekolog powoli mnie wkurza, na internecie przeczytałam, że polega ono na dokładnym obejrzeniu płodu (głowki itd) i że trwa dłuzej niż 15 min i jest robione w 22 tyg tak? Mi ginekolog nic takiego jeszcze nie robił a jestem w 28 tygodniu.. Nie rozumiem Muszę się mu poskarżyć, co to ma być..
oj słonko pisałyśmy już o tym sto razy ..... niech ci będzie - tak z grubsza : badanie połówkowe 20 - 24 tyg.ma na celu szczegółową ocenę budowy narządów dziecka ,pod kątem oceny nieprawidłowości rozwojowych, ze względu na wielkość płodu ,w okresie tym szczególną uwagę poświęca się badaniu serca . sprawdza się też m.in. pępowinę(ilu naczyniowa),ilość wód płod., mierzy się kości ,anatomia mózgu(sierpy,sploty..),tw arzy,szyji,kręgosłupa,kla tki pier.,serca,pni,żołądek,n erki,pęcherz............. ..................
raport z mojego badania wynosi 3 strony razem z wykresami .

jestem w 3 ciąży i zawsze miałam te badania. ale wiem ,że istnieją lekarze którzy nawet o tym nie wspomną albo zrobią zwykłe usg a'la połówkowe .
Stary 2012-12-06, 22:29   #997
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak powiedział na samym początku. Ja tylko zapytałam czy w 8,9 miesiącu mogę liczyć powiedział że nie.
Wiesz co? Może tak gada. Mój też na początku zaznaczył, że zwolnień nie daje lekką ręką. Poza tym te kontrole z ZUS-u są znowu i on nie zamierza ryzykować. Myślałam: kurde, no cóż, póki co i tak nie zamierzam brać L4. To było w I trymestrze. A na ostatniej wizycie gin sam wyskoczył z pytaniem, czy już nie potrzebuję zwolnienia i gdybym tylko chciała, to on mi wypisze. Sądzę, że na początku to była taka taktyka z jego strony.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra nadrobiłam
wróciłam z wizyty wszystko dobrze !
mój synek waży już 1370 gram!
Duży chłop

Cytat:
Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam.
(...)
Przytulam!

Ja też się dziś popłakałam. Ze złości, bezsilności i zmęczenia.
Kolejne fajne mieszkanie nam uciekło. Para oglądająca je przed nami zdecydowała się na kupno. Dzwonimy domofonem, a właścicielka nas przeprosiła, że dosłownie przed chwilą ci państwo podjęli decyzję, ale że możemy wejść i obejrzeć, jeśli bardzo chcemy. No i o. Strata czasu i nerwów.
W dodatku mój mąż wpadł na "genialny" pomysł, żeby Wigilię spędzić oddzielnie - on u swoich, ja u swoich - bo inaczej się nie wyrobimy z jeżdżeniem po rodzicach.

Cytat:
Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
Trochę nieostre, ale dobrze widać dzieciaczka. Rzeczywiście wyciąga szyjkę.
Moje fotki też są nieostre i nieatrakcyjne. Te, co tu wstawiałam, to były screeny z filmiku, dlatego lepszej jakości.

Cytat:
także mój "prezent" na Mikołaja to zdrowie mojej rodziny, w szczególności mojego dziecka!
Super!

Cytat:
My jakoś słabi jesteśmy z prezentami, okazjami i innymi, chyba w dwójkę nie mamy drive do wielkiego celebrowania, zwłaszcza że na bieżąco kupujemy co chcemy, a konto mamy wspólne to jakoś w sumie tak bez szału z tym kupowaniem. Jedyne okazje do jakich się naprawdę przykładamy to urodzinki, tam to zawsze szalejemy, na rocznice to raczej wyjazd niż prezenty.
My średnio świętujemy. Na urodziny i na święta sobie nie żałujemy, a walentynki, imieniny i inne okazje to często sobie odpuszczamy, albo idziemy do knajpy na dobre winko.
Mój stwierdził, że wprawdzie Mikołaj do mnie nie przyszedł, ale przecież on mi kilka dni temu bukiet róż przyniósł, tak bez okazji... No, prawda, nie mam co marudzić
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 22:38   #998
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
eeeee wole takze ta 6 w totka
no i jak sie ''chwalicie''
to podziwiajcie moja rezydencje '

Fotka zrobiona dla was przed kilkoma minutami
Piękna ta Twoja rezydencja

Cytat:
Wrocilam z wizyty
wszystko dobrze, maluszek grzecznie sobie lezal, lekarz pomierzyl wszystko, co wazne - moj maluszek wazy juz 425 g (ile ma cm nie pamietam, umknelo mi), lozysko mam ulozone z tylu (troche nie rozumiem w takim razie, dlaczego tak slabo czuje ruchy - no chyba, ze tak czesto jest przy pierwszej ciazy ), glowke ma na dole..

I tak sie wzruszylam jak maluszek cmokal, tak jakby czyms sie zajadal - slodki widok

wyniki w porzadku - hemoglobina 13,1 (spadla od ostatniej wizyty, ale nie ma jeszcze tragedii)
lekarz zadowolony - wiec i my tez zadowoleni
Gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jutro Was nadrobię, dziś już nie mam sił idę do wyrka wstawiam tylko zdjęcia pokoiku!!!! meble złożone! Na razie pusto, bez dodatków ale i tak się chwale brakuje krzesełka i ceratki dowiozą w tygodniu majstry
Piękny pokoik

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dziś skonczony 24tc

No wiec po badaniu jesteśmy szczęśliwi najpierw Pani powiedziała że to pomyłka, ale przy dokładniejszym badaniu okazało się że faktycznie zastawki się minimalnie niedomykają, ale może to być np przez to ze małemu szybciej bije serce i jest to taka blachostka że mamy się tym wogole nie przejmować, więc stwierdzamy że nasze dzziecko jest zdrowe
Oprócz echo było wykonane całe USG, trwało chyba 40 minut (dla mnie wieczoność) i modliłam się żeby tylko się już skończyło... tak się bałam że w końcu coś tam jeszcze wypatrzy i faktycznie była jakaś obawa z jelitami ale sprawdziła dokładnie i jednak wszystko ok
no i o dziwo zbadała i pokazała nam buźke w 3D, mały jest prze śliczny nazwała go "pucuś" bo ma takie policzki wazy 650g, normalnie zakochałam się
strasznie wczoraj dawał czadu i mówiła że nie miała jeszcze takiego rozrabiaka
oprocz tego dostalismy plyte i zdjecia a to wszystko na NFZ
wrzuce pozniej to moje cudo bo zaraz jade do lekarza zdać mu relacje

to wszystko było dużo bardziej stresujące niż myślałam że będzie, ale na szczęście to już za nami

potem pojechaliśmy na pizze i lody więc śmialiśmy się że mamy jakby randkę i wogole ten świat wydaje się pieknięjszy chociaż nie spie od 4

patrzyliśmy tez na wózki i już chyba wiemy który kupimy nie miałam siły wczoraj pisać bo wróciłam późno i bardzo zmęczona
Super gratuluję

Cytat:

u nas polowkowe badanie trwalo w porownaniu do Waszych, ktore opisujecie bardzo krotko - i tak patrze na liste i lekarz nie patrzyl dokladnie ani na kregoslup, na nerki, na pepowine, wody plodowe (no chyba, ze to pozniej sie sprawdza?), ani szyjki nie ogladal..

ale chyba sprawdzil wszystko, co jest wazne, mowil, ze dziecko rozwija sie prawidlowo ahhh my mamusie, szukamy dziury tam gdzie jej nie ma

usteczka popatrzyl jak go zapytalam.. ale tez od razu dodal, ze przy takiej wadzie (warga zajecza) sie nie usuwa ciazy - ale przeciez on wie, ze to wyczekiwana ciaza, po dwoch poronieniach, i ze nawet mi w glowie usuwanie, przy paluszkach to samo... byc moze mial juz przypadki kobiet, ktore mialy takie pomysly ja po prostu jestem przewrazliwiona, gdyz zmuszona jestem co chwile brac jakies leki.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Babcia zmarła. Wczoraj był pogrzeb. Odeszła tak jak chciała, w domu we własnym łóżku, były przy niej jej córki, umierała świadomie. Jak patrzyłam na jej twarz to była taka spokojna, zapamiętam ją właśnie taką. Najgorsze jest dopiero teraz, kiedy wchodzę do jej pokoju i widzę puste łóżko, jej fotel i wiem, że ona już nigdy na nim nie usiądzie. Strasznie ciężko mi sobie z tym poradzić, bo to była moja najukochańsza babcia, praktycznie ona mnie wychowała. Jednocześnie staram się, bo pamiętam jej słowa, pamiętam jak mówiła mi, żebym nie płakała kiedy umrze...

Nie dam rady nadrobić tego wszystkiego, co napisałyście, postaram się Was czytać i w miarę możliwości się udzielać. Dziś mam wizytę u położnej, czy któraś z Was była na takiej wizycie, jak taka pierwsza wygląda?
bardzo mi przykro

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 22:42   #999
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Włączcie telewizory na polsata o 18.45
tez o tym pamietalam.

Cytat:
z Gdyni, ktora porzucil w imie milosci i osiadl na dzikiej wsi a poznali sie w Cisnej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 23:23   #1000
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nadrabiam was powoli i dziękuje za kciuki

lekarz się ucieszył że wszystko ok, podziwiali z położną mojego pucka
badanie miałam ze strachem "a nie bedzie krwi?!" na szczęście wszystko zamknięte i ok
cukrzyca przy górnej normie i powiedział że moge wcinać ciastka
i zelazo musze jesc bo morfologia srednia i żeby nie zawalić to zapobiegawczo będę jeść
ja i moje (mam nadzieje nadal "tylko") 8kg też nie wzrost ten sam

jaaaki śliczny Liwka

a jak rozróżniasz? Bo ja czuje prze różne ruchy ale ciężko mi powiedzieć co jest czkawką w sumie jak się zastanowie to chyba takie jednostajne podskakiwanie, więc czuje bardzo często
Mój mały cały dzień wczoraj się ruszał, w nocy tez ciągle tylko leciutko się ruszyłam, i dziś od rana świruje więc w koncu zapytałam lekarza "czy to normalne" no ale podobno normalne, tylko położna się śmiała że co to bęzie po porodzie

Przedstawiam per Pucka
Śliczniutki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ależ brzydko, ciemno i ponuro się zrobiło, do tego po śniegu już prawie śladu nie ma

mam ambicje dziś wieczorem wygolić wszystkie swetry strasznie się niektóre zmechaciły

to Ci napiszę jakie miałam na początku wszystkich wizyt:149/89, 144/91, 140/90, 142/75, 139/86 i ostatnio 129/80 ale to było na koniec wizyty jak już byłam mniej zestresowana. lekarz zawsze mówi, że chyba emocje są ale twierdzi, że jeszcze mieścimy się w normie i nie ma się czym martwić. Mówiłam mu, że jak mierzę w domu to mam normalne czyli w granicach 120-130/80

ok z okazji 26 tc i ja pochwalę się swoim brzucholkiem. no i zaczynam rozrastać się na boki, powoli talia zanika...
przy okazji odkryłam dlaczego na zdjęciach brzuch wychodził mi mniejszy niż w rzeczywistości- to przez lampę... wstawiam dla porównania zdjęcia z lampą i bez
Piękny brzuszek

Cytat:
hej dziewczyny

przeżyłam dziś coś okropnego!
mieliśmy z mężem wypadek samochodowy..
na zjeździe z autostrady uderzył w nas tir, a potem auto z tyłu..
mąż żeby nie wbić się w balustradę odbił prosto pod tego tira! a zza tira uderzyło w nas następne auto osobowe i uderzyliśmy w balustradę na drugiej stronie! szok, po prostu szok!
w jednej tylko sekundzie miałam wszystko przed oczami a w szczególności moje dziecko!!
karetka zabrała mnie do szpitala na badania i obserwacje..
dla mnie tylko jedno wtedy było ważne- moje dziecko!

jestem dalej w ciężkim szoku..
dzięki Bogu wszystko jest w porządku.. ja i mąż jesteśmy cali a dziecko oddycha, kopie i żyje!!

cały czas boli mnie brzuch ale leże i odpoczywam a wieczorem lub jutro postaram się jeszcze podejść do lekarza żeby jeszcze raz uspokoić się..

to straszne nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam

proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Chwała Bogu, ze Wam się nic nie stało

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie.
Synek waży całe 673g łożysko mam na tylnej ścianie. Wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie stwierdził nic niepokojącego tylko mały nie bardzo chciał pokazać twarz i na wynikach mam napisane; zarysy twarzoczaszki, kończyn górnych i dolnych wydają się prawidłowe, no i nie wiem czy mam się tym martwić czy napisał tak ponieważ nie do konca udało mu się to zobaczyć

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Piszą tak, zeby w razie czego nikt ich nie sądził...Mi tez tak napisał

Ja w marketach... Ide do wydzielonej kasy, ptam gzrecznie kasjerki, czy moge skorzystac, ta z łaska odpowiada, ze tak, ludzie jęcza i stekaja, albo mimo to nie chca wpóścic...ostanio w Tesco baba mnie nieprzepusciła, juz nie chciałam sie kłocic, ale tutaj chyba rola kasjerki, zeby upomniała, bo do diaska po to są te 2 kasy na 35 wydzielone, żeby upzrewilejowani mogli z nich korzystać!! Ale trafiło mi sie tez 2-3 razy tak, ze kasjerka zanim podeszłam do kasy sama mnie poprosiła bez kolejkiAle to rzadkośc...CHyba one czasem nie wiedza same w jakiej kasie pracują...;/

My po szkole rodzenia, fajnie było, tżtowi sie podobało było o karmieniu piersią itp. Jutro Wam poopowiadam, bo dzis nie ma siły...
Odebrałam glukoze- 66,6 przed, a 85,3 po dwóch godzinach chyba mało trochę nie?
Poza ty wyniki ok, w miarę tylko P-LCR 40% a jest di 25%...ktoś wie, co to znaczy?

Życzę udanych wizyt Mikołaja dziś w nocy
Mnie ostatnio kasjerka w Tk max wywoła z kolejki ależ to było miłe
a jeśli chodzi o wyniki z glukozy to ja miałam na czczo 56 po 2 godz. 90 jutro mam wizytę więc jestem ciekawa co ginka powie na moje wyniki..

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
witam
dziewczyny znalazłam dziś pod poduchą słodkości hahaha... mąż NAM kupił i zaznaczył że mikołaj przyszedł do nas obu tylko Małej nie ma jeszcze jak wręczyć osobiście to przekazuje przeze mnie oczywiście pogadał z nią że widział mikołaja itd itd ... ehhhh... słodziak
moi rodzice tez się 'dziwnie spotkali z mikołajem' i kazał nam przekazać bony do h&m ehhhh... KOCHAM ŚWIĘTA!!!

za chwilę bd upominki pod choinkę... ja już prawie po zakupach i nawet udanych oczywiście nadal tkwimy w szarej dup*e jeśli chodzi o Wigilię bo mam popierdzielona rodzinę męża i oni jak zawsze potrafią WSZYSTKO skomplikować

wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej
- szyjka - ok
- brzuch - ok miałam napięty jak cholera, Pani powiedziała że to całkiem normalne napięcie
- przytyłam równe 7 kg od pierwszej wizyty myślę że nie jest źle choć pewnie obeszłoby się bez słodyczy i było by znacznie mniej 170cm mam 68 kg w 24tc
- wyniki w sumie ok... ALE mamy lekką anemię więc morfologia do powtórki potas, magnez itd do zakupu i wsuwania
- acha... i sławna glukoza do wypicia 75g ... ehhhh... muszę się jakoś umówić że w któryś dzień przylezę później do pracy
- bóle plecy - normalna
- krew z nosa tj. skrzepy - norma
jeśli nie leje się ciurkiem nie ma co się stresować
Brawa za wizytę
a jeśli chodzi o wagę miałam taką samą w 24 tyg. teraz jestem w 28 tyg. i ważę już 71

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

A teraz w skrócie moja wczorajsza wizyta,
U mnie wszystko ok. badania dobre, badanie ręczne wporządku, dwa kg na + ale na szczęście lekarz powiedział że jest dobrze, że nie więcej
U maluszka, również wszystko dobrze, waży659g wszystkie inne pomiary w również ok. Fotki mam ale takie sobie, jedna tylko na pocieszenie genialna wrzucę później. No i oczywiście długo wyczekiwana informacja Moje drogie Panie według statystyki pierwszej strony powitajcie 30 małego mężczyznę na wątku

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się u mnie dziś pełne 27 tygodni czyli wchodzimy w 28 i już coraz bliżej/

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 23:35   #1001
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
dla Julki mam szafę (nie narożną, a zwykłą) z tej serii i też różowo -białą
teraz mam podobne meble i też szafę narożną, bardzo podobną do Twojej a w środku identyczną
u nas meble będą w sobotę, po miesiącu oczekiwania
nam przy zamawianiu też do miesiąca mówili, po 2 tyg przyszły..
a ta szafa narożna to super sprawa, taka duża, że zmieści wszystko..

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja z pompowanych, dużych kół nie byłam zadowolona, moi znajomi też- bo owszem fajne są jak jeździsz po wertepach,ale nie oszukujmy się chodników tak tragicznych nie mamy. Poza tym dla mnie porażką jest odkręcanie kół, przy składaniu i wkładaniu do bagażnika.
u mnie w okolicy chodniki to porażka, bez pompowanych musiałbym jechać ulicą..
poza tym nigdy nie musiałam ściągać kół przy wkładaniu wózka do bagażnika , mieścił się bez problemu..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na początek coś optymistycznego dla mamuś z zaparciami
Zapomniałam o tym, a lekarz zalecił to kiedyś Guciowi, jak go brzuszek bolał http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p3676-Duphalac. A dziewczyny tu piszą, że gine im zalecili - może warto dopytać swojego lekarza http://www.bangla.babyonline.pl/opin...duphalac-syrop
mojej córci też przepisał to lekarz jak były problemy, pomogło..

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
powitajcie 30 małego mężczyznę na wątku

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się u mnie dziś pełne 27 tygodni czyli wchodzimy w 28 i już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A! I co podkreśliła połóżna: prezent dla mamy po urodzeniu musi być!! Bo tak wiele tatusiowie dała-dziecko, ze nalezy sie jej prezent- najlepiej błyszczący, swiecący i niewielkich rozmairów Powiedziała, że nie zartuje i ze będzie tatusiom o tym przypomnać!! Lubię ta kobiete Btw tz wczoraj wyglądął przesłodko jak tulił do siebie lalkę, zeby jej sie odbiło po karmieniu
ja dostałam od męża pierścionek po powrocie z córą ze szpitala
było mi baaaardzo miło..

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A dzisiaj jaka akcja. Byłam w mięsnym, zachodzę tam raz na miesiąc, kupuję 15-20 deko szynki (bo mają dobrą) i wsio. Ekspedientka (taka chamsko-sympatyczna) zawsze sobie ze mnie żartuję że zaszalałam z zakupami Dziś było podobnie, więc kolejny raz jej tłumaczę, że mąż nie je mięsa, a ja sporadycznie, a teraz muszę trochę podkarmić moje nienarodzone jeszcze dziecię. Na co ona spojrzała i mówi: 'o, a chcesz łóżeczko dla dziecka? za darmo'. Ja na to że będę miała, więc dziękuję. A tu nagle babka za mną: 'ale ja chcę, bo synowa w styczniu rodzi'. I tym sposobem "załatwiłam" kobitce łóżeczko w mięsnym
padłam..

Cytat:
W dodatku mój mąż wpadł na "genialny" pomysł, żeby Wigilię spędzić oddzielnie - on u swoich, ja u swoich - bo inaczej się nie wyrobimy z jeżdżeniem po rodzicach.
co takiego?

nadrobiłam.. uff..
a już tak późno, że ledwo żyję..

miałam dziś i wczoraj gości mikołajowych do córci.. sajgon jak nic..
dobranoc..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 05:12   #1002
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć!

nie mogę spać, mam dołka wieczorem był u mnie Mikołaj, przyniósł prezencik a potem złe wieści. Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie. Jestem strasznie zła, bo straciliśmy tyle czasu ciągnęło się to już od końcówki sierpnia-początku września i ciągle słyszeliśmy od doradcy, że już jest wstępna decyzja na tak, tylko trzeba jeszcze jakiś dokument donieść nawet w tym tyg. mówił, że jest już decyzja na 99% pozytywna, tylko jeszcze mąż ma pokazać jeden papierek i o widać jaka ona "pozytywna" była wkurza mnie takie mydlenie oczu, powiedziałby od razu ze mamy marne szanse i przynajmniej byśmy wiedzieli na czym stoimy szkoda, że wcześniej z Wami nie porozmawiałam i nie wiedziałam, że ci doradcy to taka beznadziejna sprawa no nic, człowiek się uczy na błędach.
Teraz zupełnie nie wiem co robić, w tym mieszkaniu które teraz wynajmujemy nie możemy zostać, bo nie ma najmniejszych warunków żeby być tu z dzieckiem ryczeć mi się chce

Cytat:
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
u mnie na zdjęciach też praktycznie nic nie widać, nie mam ani jednego ładnego zdjęcia. myślę, że to kwestia jakości sprzętu. a rysy twarzy najlepiej widać na 3d
Stary 2012-12-07, 06:07   #1003
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

nie mogę spać, mam dołka wieczorem był u mnie Mikołaj, przyniósł prezencik a potem złe wieści. Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie. Jestem strasznie zła, bo straciliśmy tyle czasu ciągnęło się to już od końcówki sierpnia-początku września i ciągle słyszeliśmy od doradcy, że już jest wstępna decyzja na tak, tylko trzeba jeszcze jakiś dokument donieść nawet w tym tyg. mówił, że jest już decyzja na 99% pozytywna, tylko jeszcze mąż ma pokazać jeden papierek i o widać jaka ona "pozytywna" była wkurza mnie takie mydlenie oczu, powiedziałby od razu ze mamy marne szanse i przynajmniej byśmy wiedzieli na czym stoimy szkoda, że wcześniej z Wami nie porozmawiałam i nie wiedziałam, że ci doradcy to taka beznadziejna sprawa no nic, człowiek się uczy na błędach.
Teraz zupełnie nie wiem co robić, w tym mieszkaniu które teraz wynajmujemy nie możemy zostać, bo nie ma najmniejszych warunków żeby być tu z dzieckiem ryczeć mi się chce

u mnie na zdjęciach też praktycznie nic nie widać, nie mam ani jednego ładnego zdjęcia. myślę, że to kwestia jakości sprzętu. a rysy twarzy najlepiej widać na 3d
aaaa dziś i ja spać nie mogę. Od 5 oczy jak 5 zł. Co do doradców to nie możecie spróbować jeszcze bezpośrednio w bankach? Strasznie się to ciągnęło u was. Tyle czasu i zachodu a na koniec odp że jednak lipa.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 06:40   #1004
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Cześć!

A nie mozecie podejsc do kilku bankow I popytac jak wyglada sytuacja? Sadze ze uda Wam Sie nie potrzeba doradcy

Dzien dobry.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 07:12   #1005
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry!

Cytat:

z Gdyni, ktora porzucil w imie milosci i osiadl na dzikiej wsi a poznali sie w Cisnej
ehh romantik

Cytat:
Ale Ty masz ciążę w niemczech prowadzoną, tak ? No to poczytaj jak tam to wygląda, bo nie ma co porównywać dwóch innych systemów prowadzenia ciąży i robić zamieszanie. Ewentualnie Moderna lub Jola mogą Ci powiedzieć, ale jestem też pewna że tak elementarne informacje są w internecie. Google.pl czy tam google.de i sobie znajdziesz...

Cytat:
Kolejne fajne mieszkanie nam uciekło. Para oglądająca je przed nami zdecydowała się na kupno. Dzwonimy domofonem, a właścicielka nas przeprosiła, że dosłownie przed chwilą ci państwo podjęli decyzję, ale że możemy wejść i obejrzeć, jeśli bardzo chcemy. No i o. Strata czasu i nerwów.

Co do pomysłu z wigilią, to tylko . Wd mnie sami jesteście rodziną już, więc ważniejsze żebyście święta spędzili razem, niż z którymikolwiek rodzicami..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaa dziś i ja spać nie mogę. Od 5 oczy jak 5 zł. Co do doradców to nie możecie spróbować jeszcze bezpośrednio w bankach? Strasznie się to ciągnęło u was. Tyle czasu i zachodu a na koniec odp że jednak lipa.
To samo mam dziś ze spaniem. Co do doradców się zgadzam, spróbować w bankach bezpośrednio. łatwiej nie będzie, jak Wam dojdzie 3 osoba o rozliczenia.
Stary 2012-12-07, 07:40   #1006
myaja
Rozeznanie

bry
dziewczyny u nas leci ... cały czas się zastanawiamy nad 4d ale cena mnie trzyma ... jednak 250zł to strasznie dużo drugie tyle i mamy coś dla małej... a jeszcze wózek trzeba kupić ... ehhhh....

poza tym u nas zima na całego ale faaaaaaajnie za oknem... i śniegu dużo i mróz się pojawił i jest w ogóle bosko!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 07:41   #1007
czarny flamaster
Zadomowienie

Obudził mnie o 4 mąż, który próbował się do mnie dobierać. Tylko, że zanim wróciłam do łóżka to już zasnął. No to leżałam w tym łóżku i kombinowałam ile zwykłych drożdży zamiast suszonych muszę dodać do precelków, które będę dziś robić.

Wczoraj mężuś przyniósł mi dwie duże Milki , że niby Mikołaj na wycieraczce zostawił. Najem się jak głupia, hehe. A bigosik od taty był mega..... Myślałam, że skonam przy tej patelni jak spróbowałam. Tata jest mistrzem w kuchni

Śniegiem sypnęło. Mąż obiecał basen w niedzielę.
Wczoraj zawiozłam L4 do pracy i mąż mierzył spodnie. Chciałam mu je kupić, ale zaczął mi marudzić. Spotkałam też mamę mojej koleżanki, która szyła mi sukienkę ślubną. Pamiętam jak mierzyłam ją tydzień przed ślubem, a ona się pytała czy jestem przed czy po okresie, a ja dwa dni wcześniej o ciaży się dowiedziałam, hehe. Teraz brzuszek okrąglutki

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 07:56   #1008
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Ooo rany, z tej całej porannej pobudki zapomniałam że dziś 24 tydzień !
Dziewczyny
Stary 2012-12-07, 08:10   #1009
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie z tą laktacją dziwna sprawa, bo siła sugestii siłą sugestii ale co z hormonami ??

Hehe no moje nie takie wyjściowe, ale foto powinno się załadować, aaa ze zmian to jeszcze zamiast obtoczyć w cukrze polukrowałam Wiem, wyglądają nie do końca podobnie, ale serio to przepis Twojej Babci

Ja też nie ! Dlatego z chęcią robię Mężowi we wszystkich możliwych wariacjach bo wtedy nic mnie nie kusi, zjem kawałek a resztę wcina on

zdrówka !
Cytat:
Cześć!

ja tez nie mogłam spac a to dzidzia pecherz uciskał a to plecy bolały a to uczulenia dostałam to znów puchłam co do sniegu to u mn ie tez biało dobrze ze w południe dopiero ide na te korki teraz chwilka wolnego wyprawiłam małzka do pracy kotka nakarmiłam pora dac bablowi i sobie troche jedzonka

co do kredytu to sie nie smutaj zawsze znjadziecie jakies wyjscie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 08:23   #1010
megi-megi
Zakorzenienie

kwiatuszekkk21 - nie płacz mała Doradcy kredytowi to szit, im nie zależy na Twoim kredycie, dlatego chrzań ich i idź do kilku banków http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rank...r-2641159.html Ten ranking jest z września, może znajdziesz lepszy. Ja brałam w Polbanku - całkiem sensowny był.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 08:29   #1011
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hejka,
ja juz tez nie śpię. o 11 oficjalne nadanie tytułu także wstałam będę robić śniadanko bo mąż idzie ze mną

poza tym wczoraj myślałam ze się wścieknę. rozbolał mnie brzucho tak że masakra. na szczęście w tym nieszczęściu myślę że to z problemów trawiennych bo po n. wizytach w toalecie zaczęło przechodzić no i nospie bo magnez herbata letni prysznic nic nie dały nic i w końcu po 1,5 godziny stwierdziłam że to bez sensu i wziełam...

poza tym jak większość z Was boli mnie gardło ;(
ssam grzecznie tantum verde i piję dużo płynów coś jeszcze polecacie?
bo mam dziś 2 godziny korków to mi gardło padnie jak nic
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 08:53   #1012
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie.
a macie jakis wklad wlasny?

Cytat:
moj doktor ma dobry sprzet, ale dziecko ruchliwe i rzadko daje sie uchwycic...

Cytat:
dziś 24 tydzień !
Dziewczyny
gratki!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
o 11 oficjalne nadanie tytułu

Stary 2012-12-07, 08:57   #1013
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Chyba osiwieję, jak moje dziecko szalało dzień i noc, tak wczoraj od około 20stej cisza, w nocy też, dziś jak wstałam to myślałam, że się popłaczę ze strachu Zjadłam śniadanie, przesunął się ze dwa razy, ale nie tak jak zawsze, ledwie co czułam i dalej cisza. Martwię się

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
ssam grzecznie tantum verde i piję dużo płynów coś jeszcze polecacie?
bo mam dziś 2 godziny korków to mi gardło padnie jak nic
Płukanie wodą z solą, albo płukanie szałwią, mi pomaga

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:05   #1014
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mamusie
Chyba osiwieję, jak moje dziecko szalało dzień i noc, tak wczoraj od około 20stej cisza, w nocy też, dziś jak wstałam to myślałam, że się popłaczę ze strachu Zjadłam śniadanie, przesunął się ze dwa razy, ale nie tak jak zawsze, ledwie co czułam i dalej cisza. Martwię się
Nie panikuj tak! Jakbyś nie czuła ruchów w ogóle przez dwa, trzy dni, to byłby bardziej powód do strachu. Pytałam lekarza o to czy mogło coś się dziecku stać bo myłam łazienkę, bo długo nie brykał- ale powiedział, że to normalne.
Wyobraź sobie- leżysz sobie w ciepłym brzuszku, dostajesz jedzonko, słyszysz mamusię... Mi samej ruszac by się nie chciało. Daj mi chwilę. Skoro poruszył się kilkakrotnie, to znak, że tam jest. Może musi się rozbudzić lepiej, może wyrabia sobie godziny aktywności. Mój najbardziej się rusza wieczorem.

Zagniotłam ciasto na precle. Ciekawe czy mi się udadzą

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:07   #1015
Moderna
Zakorzenienie

Strippi i jak u Was, dzisiaj lepiej?

Cytat:

my z prezentami tez raczej sie wstrzymujemy, na swieta zawsze robilismy jakis wspolny prezent, czy to nowy aparat fotograficzny, zelazko itp. praktyczne prezenty
a na urodziny znowu zawsze od serca

fajne Ci wyszly, ale podobne zupelnie do nikogo
sprobuj kiedys zrobic oryginalne one w smaku powinny byc bardziej kruche, niz drozdzowe
Cytat:
polowkowe robione jest w okolo 20-24 tygodniu (u mnie w karcie znowu stoi 19-22 tydzien) i badany jest rozwoj organow dziecka
a lekarz nie mierzyl glowki, brzuszka, kosci udowej? nie ogladal serduszka, zoladka, pecherza?
Cytat:

ojej wspolczuje

a u meza skad takie pomysly?

Cytat:
Cześć!

kochana, na pewno sie jakos ulozy wspolczuje sytuacji

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Obudził mnie o 4 mąż, który próbował się do mnie dobierać. Tylko, że zanim wróciłam do łóżka to już zasnął. No to leżałam w tym łóżku i kombinowałam ile zwykłych drożdży zamiast suszonych muszę dodać do precelków, które będę dziś robić.

Wczoraj mężuś przyniósł mi dwie duże Milki , że niby Mikołaj na wycieraczce zostawił. Najem się jak głupia, hehe. A bigosik od taty był mega..... Myślałam, że skonam przy tej patelni jak spróbowałam. Tata jest mistrzem w kuchni
mniam mniam, szkoda, ze ja bigosu gotowac nie umiem
i daj znac jak precelki.. ciekawa jestem, nigdy nie trobilam
Cytat:
hejka,
ja juz tez nie śpię. o 11 oficjalne nadanie tytułu także wstałam będę robić śniadanko bo mąż idzie ze mną
Stary 2012-12-07, 09:14   #1016
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie panikuj tak! Jakbyś nie czuła ruchów w ogóle przez dwa, trzy dni, to byłby bardziej powód do strachu. Pytałam lekarza o to czy mogło coś się dziecku stać bo myłam łazienkę, bo długo nie brykał- ale powiedział, że to normalne.
Wyobraź sobie- leżysz sobie w ciepłym brzuszku, dostajesz jedzonko, słyszysz mamusię... Mi samej ruszac by się nie chciało. Daj mi chwilę. Skoro poruszył się kilkakrotnie, to znak, że tam jest. Może musi się rozbudzić lepiej, może wyrabia sobie godziny aktywności. Mój najbardziej się rusza wieczorem.
Ja wiem, że panikuję, ale nic na to nie poradzę, że się boję. Kurczę, ja chcę już kwiecień

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:14   #1017
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

Zagniotłam ciasto na precle. Ciekawe czy mi się udadzą
ja zagniotłam na pierniczki ale musi troche polezakowac
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:19   #1018
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przesunął się ze dwa razy, ale nie tak jak zawsze, ledwie co czułam i dalej cisza. Martwię się
nie martw sie. jeszcze ma duzo miejsca i sobie plywa jak dal znac - luzik. wdech-wydech!

Cytat:

nie ma jak dobry koment

Stary 2012-12-07, 09:28   #1019
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
sprobuj kiedys zrobic oryginalne one w smaku powinny byc bardziej kruche, niz drozdzowe
hehe uwierz mi, po tych moich przygodach to się ucieszyłam jak je wyjęłam z piekarnika i dało się ugryźć bez połamania zębów Bałam się że będę nimi mogła jedynie w męża rzucać jak mnie wkurzy w ogóle wczoraj się zaczęłam sama siebie bać przy tych wypiekach ) Muszę się bardzie skupiać na tym co robię. Ale fakt, wyszły bardziej drożdżowe, niż kruche ( nie dziwne, brak masła no i za krótko w lodówce ), a dziś kolejne wypieki na przyjazd teściów tamte już są pieśnią przeszłości - chłop zeżarł wszystkie, no ostatnie 6 zabrał do pracy

Cytat:

nie ma jak dobry koment
No właśnie koment bardzo dobry, totalnie się uśmialiśmy wczoraj z chłopem jak mu opowiedziałam, moją wielką kuchenną przygodę, a jak mu pokazałam jak wyglądały ogrinaly Moderny, to mnie przytulił i troską powiedział "musisz na siebie uważać". Poczułam się jak jakiś czub
Stary 2012-12-07, 09:31   #1020
misiulka06
Rozeznanie

witam się w ten śnieżny dzionek... od samego rana kuje (rwie) mnie podbrzusze. nie wiem co się dzieje trochę się martwię... wczoraj kupiłam okrycie kąpielowe 100x100 za 31 zł wraz z myjką. po powrocie z pracy wstawię foto.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości