|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Flower a przypomnij z którego jest Twoj synus? Rok temu moja cora miała ponad 3 miesiace juz. Ja sie dowiedziałam o ciazy 15 grudnia ( 2 lata temu)
|
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mój jest maluszek z 23 kwietnia 2012
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
To dość pozno sie dowiedziałas o ciazy. Chyba ze maluszek jest wcześniakiem
Obejrzałam filmiki z Hania i Jasiem w roli głównej. Ten drugi genialny. Jaś taki zainteresowany koleżanka |
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Stronczek o ciąży dowiedziałam się chyba 9 dni po zapłodnieniu hehe w połowie sierpnia,a 6 grudniu dowiedziałam się że to chłopczyk
![]() Telik super filmiki... |
|
|
|
#4055 | ||
|
Raczkowanie
|
Pieleszka, fajną macie nianię
Cytat:
![]() a MM pluje na kilometr ![]() mamad1, super zestaw dla małego majsterkowicza! ![]() myha82, gratulacje z okazji rozpoczęcia kolejnego trymestru ![]() patik87, śliczna Mikołajka iustyna1, ładne choinki chociaż ja bym nie mogła pierniczków powiesić, bo suku by mi od razu pożarła całą choinkę ![]() Cytat:
)brumek, może rzeczywiście chłopak robi się już dorosły i nie chce cyca? telik, fajne filmiki i głodomorki słodkie ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Śpiąca jestem strasznie, a nie mogę się od książki oderwać :/ coś za coś ![]() Helutkowa gorączka chyba od zębów była, coraz więcej białych perełek w buzi widać. Niestety katar i kaszel nadal ją męczą :/ Wracam do książki, dobrej nocy! |
||
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A mleczko tak leniwie, jedno pociągnięcie na pół minuty ![]() Och i ach Mój mąż mówi, że Jaś ma identyczną mimikę jak Ty ![]() Dlaczego mnie tam nie było Teliku, przyjeżdżaj!!! Na sylwka najlepiej ![]() Cytat:
Ale póki co, tak tylko rzuciłam, nie przesądzam nieczego ![]() Patrzcie na opinie o tym lekarzu,do którego mamay sie przenieść. Normalnie pod wrażeniem jestem ![]() http://www.znanylekarz.pl/tadeusz-dr...atra/warszawa/
|
|
#4057 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
al e to po zdaniu egzaminów - docelowo chciałabym pracować w controlingu, ale zobaczymy czy mi się jeszcze nie odwidzi.A RN ma jakieś typy co do firmy audytorskiej? Czy dacie gdzieś ogloszenie o możliwości składania ofert? Jak coś to napisz, to może firma w której pracuje się zgłosi. pieleszka - taka niania to skarb! Mamad - dla męża za precyzję!Cytat:
A co do tekstów o karmieniu - ja to traktowałam jak żart, wiadomo, że to była moja sprawa. Moje metody wychowawcze w miarę podzielają. Jedno, czego nie robią, to na spacer mały chodzi na nóżkach, a miał od czasu do czasu jeździć w wózku, ale nie robię z tego problemu. A moje nastawienie - raczej bezkonfliktowe to zasługa mamy - jak się na początku skarżyłam, że teściowa czy babcia męza "sugerują" co jak mam robić, to zawsze mówiła - wysłuchaj a i tak zrobisz jak uważasz. Ciesze się że pomagaja teściowei rodzice - dzieki temu mogę spokojnie chodzić do pracy, jeździć w delegacje, bez stresa, że zaraz muszę zmienić opiekunkę, czy odebrać dziecko ze żłobka o czasie. Cytat:
U mnie minęło dzisiaj dwa lata, a właściwe wczoraj - byłam wtedy na delegacji w Wałczu. Zrobiłam zdjecie testu i wysłałam mężowi z dopiskiem - Prezent od Mikołaja! Ale mieliśmy radochę! ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- Jaka ona duża! Śliczny pomocnik św Mikołaja! Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze, to się nienakręcać i zawsze szuakć dobrych intencji, a wtedy życie staje się łatwiejsze - ale się wymądrzam... Cytat:
Zupełnie nie mokiłajowy prezent Mój mąż poszedł na łatwiznę..![]() Ale Wam zazdroszczę tych spotkań! Jednocześnie łudze się, że kiedyś będzie mi dane poznac marzenkę i blondynkę, no i Telika. Ja spędziłam popołudnie i wieczór nad książkami, nie powiem co mi się chce od nadmiaru wiedzy.... Mój mały szaleje u dziadków - zbił wczoraj lampę - taką stojacą i wszystkich prowadzi do pokoju w którym stała i pokazuje na lampę bez klosza. A dzisiaj do kompletu zniszczył słuchawkę od tel stacjonarnego, rzucił nią na płytki i się rozpadla. Coś czuję, że teściowe już więcej nie będą go chcieli Ciekawe kto będzie płacił za szkody
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-07 o 02:21 |
||||||||
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry .
Zapalenie pecherza ![]() Bez odbioru :/
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć........
Wkurzona jak byk, nawet mi się nie chce szukać pozytywów Nad nami mieszka popiep.rzona sąsiada, stara panna. Strasznie się rano w mieszkaniu tłukła. Po chwili wyszła z mieszkania i na klatce stukała obcasami (po mieszkaniu też), kilka razy pociągnęła za barierkę co strasznie słychać i trzasnęła wyjściowymi drzwiami. Wszystko działo się przed 6 rano. Radek teraz dosypia. Już miałam miotłę w ręce, żeby postukać do niej w sufit Anka masz zdrowe podejście. Zazdroszczę, ja we wszystkim widzę spisek ![]() Ja chcę taką czapę z H&M ! Mam nadzieję, że u nas jeszcze dostane. |
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
TELIK filmiki
ANKA mam w planach w przyszłosci otworzyc swoje biuro. Musze jeszcze zdobyc wieksze doświadczenie w sensie musze wyrwac sie ze Spółdzielni i zaczac pracowac z innymi branżami. Najlepiej to byłoby mi przy moim dzisku księgowym i biegłym. tylko, ze on mieszka w Wawie. Przy nim nauczyłabym sie na prawde duzo. RN juz wybrała firme chyba we wrzesniu. jakas z Krakowa. Ty chyba jestes z Krakowa. LILI znam ten ból z sąsiadami. Juz pare razy miałam zatarg z powodu hałasów, ale nic nie dotarło...Mój maz wczoraj zaczepił kolesia bo traskał sie drzwiami od piwnicy (mieszkamy na parterze). było juz praiw 22. martyna spała. On tez ma dziecko w wieku naszej i powienien zrozumiec, ale skad. Jeszcze zaczła sie rzucac do TŻ... Wczoraj odwiedziliśmy jeden z marektów, zeby zobaczyc Mikołaja i co-orawie mi dziecko stratowali. Matki ciagąły te swoje pociechy po ziemi,z eby jak najbliżej podejsc. Martyna oczywiscie leżała na ziemi bo nikt jej nie zauwazał. Maskara... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A w ogóle bry... |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Radek dopiero wstał. Oczywiście nie sam
![]() To rekord w spaniu. Chociaż nad ranem miał 1,5 godzinną pobudkę
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
W nocy z 5 grudnia na 6 grudnia podkłada się prezenty pod poduszkę, w buciku lub umieszcza się je w dużej skarpecie. Istnieje wiele legend związanych z tym zwyczajem. Jedna z nich, zapewne o anglosaskim rodowodzie, mówi, że 6 grudnia wczesnym rankiem, kiedy jeszcze wszystkie dzieci śpią, Święty Mikołaj zagląda przez szybkę do domu. Gdy zobaczy wyczyszczone buty, zostawia upominek dla domowników. Jeżeli zaś nie zobaczy żadnych butów lub będą one brudne, zamiast prezentu zostawi tylko zgniłą pyrę (pozn. zgniły ziemniak). u mnie buty, u meza poduszka. tak samo prezenty gwiazdkowe: u mnie wieczorem po kolacji, u meza rano w wigilie... brumek - kinga juz drugi dzien nie je UU wcale. chyba sie odstawiła sama. chociaz jak ubieralam stanik to tak dziwnie patrzyla ale nic nie mowila (typu AM...). za to rano pierwsze co to siku na nocnik (dumna jestem!) i potem ciagnie mnie do kuchni i każe zrobic kakao (wieczorem dostaje mleko z miodem). daje zwykle krowie. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-12-07 o 08:57 |
||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kozy.
Wyspałam się, jdna pobudka, spanie do 8 sasasasas. Sypie śnieg sypie. Na 17 jedziemy z saren na kontrolę. Jacieee współczucia, znam ten ból ![]() Lilii ja tek samo, wszędze węszę spisek ![]() Dla sąsiadki.Telik Brumek taki lekarz to skarb . i blisko ![]() Flower z kwetnia tego roku jest Twój mały? wow, to maluczki jeszcze jest Kto mi kupi tą czapę w h&m? i wyśle różne rozm są?Nie robię obiadu. Lenie się.
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała taką czapę z H&M
![]() Ja się nie wyrwę to miasta Patik ![]() To co będziecie jeść jak nie gotujesz? |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii usmażę kiełbasę z serem i cebulą.
Być może przed lekarzem lub po jak nie będzie sara chciała spać pójdziemy do tesco bistro ( jest obok luxmedu) - bardzo smakuje mi ich żarcie. dla s zrobie krupnik
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-07 o 10:06 |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ja moge, tobie Lili też
![]() Rozmiary do 92. Ja własnie wziełam 92 na za rok, bo na teraz juz mamy czapy |
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela a na teraz to jaki rozm dobry będzie? dla mojej s? obwód głowy mniej wiecej 51..
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze dla Was 86 będzie ok. |
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela Super! a kiedy byś kupiła?
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Radek ma 49 cm. |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypało nas. chciałam juz nie wstawać, bo bałam sie autem młodego do przedszkola odwozić. Ale tż powiedział, ze mam jechać i koniec. Wstał, poodswieżał wyjazd wyprowadził auto z garażu i podtawił pod same drzwi
No cóż musiałam jechać, ale strach, auto tak mi lekko po lodzie szło, jakby wspomaganie sie naprawiło. |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ok! to kupuj 86.
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się cykam, cały czas mi się wydaje, że jadę po lodzie i w razie potrzeby nie wyhamuję. Stres ogromny. |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dla mnie to też jest abstrakcja, ponieważ na początku roku zdałam prawko, a jazdy miałam zimą a poprzedniej zimy to sniegu było mało. Także dla mnie to absolutna nowość. Ale trzeba się przełamać. Przy prędkości 40 km/h - 50 km/h nawet jak sie nie wychamuje czy wpadnie w poslizg to jedynie auto sie troche poobija. Tak sądze. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-07 o 10:37 |
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
otwieram sezon sankowy!
to debiut Jasia ![]() z tego co pamiętam, bo nie zaznaczałam współczuję komus (jaciieee?) zapalenia pęcherza, nienawidzę... fajne te czapki nie widziałam u siebie :/ ja mu kupiłam te śniegowe rękawice co były po 40 a teraz za 20, ale się ich boi co za dzieciak ![]() telik filmiki fajowe, a raczej Wasze dzieciaki ![]() co do karmienia piersią, ja walczyłam o mleko odkąd miał 2msc, bo wtedy miałam jakiś kryzys laktacyjny i od tamtej pory codziennie miałam przykazane 1,5 litra wody wypić do tego herbatki laktacyjne. Daliśmy radę do ok. 8msc ![]() co do prezentu mikołajkowego, deseczka to szał ![]() a dziś od rana mówi "brawo" nie zauważyłyście,że pisałam, że wczoraj nas zaszczycił słówkami ![]() ale fajnie było na sankach i siedzi na nich spokojnie. Rozważam zakup śpiworka, bo widziałam dziś Panią, która miała i jej pozazdrościłam ![]() ale w sumie dobry kocyk nie jest zły...
|
#4076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
no to brawo za słówka ![]() ![]() my tez mamy fusak od siostry dostałam taki grubiutki tylko sanki dopiero pod choinkę
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira fusak?
![]() u nas miały być na Mikołaja, ale w końcu nie kupiliśmy z braku kasy... ale przypomniałam sobie, że leżą gdzieś moje osobiste miały tylko wyłamane 2 deseczki i bez oparcia, ale tata wygrzebał je, naprawił, dorobił oparcie i sanki jak nowe jak dobrze, że on ogarnia takie rzeczy dziś jak zobaczył śnieg to od razu je przywiózł ![]() tak to musielibyśmy uciułać do świąt na te sanki, bo jak to tak bez sanek...
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela mi na razie nie kupuj tej czapy. Tż zjechał z trasy do HM i kupił, mam tylko nadzieję, ze to jest TA. Bo go chyba ubije
![]() Dzięki! Shira piątka! ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- My chyba zamówimy Radkowi na gwiazdkę krowę dmuchaną. Tylko nie wiem w jakich barwach Myślałam żeby wziąć w naturalnych krowich ale myślę też o zielonej.Żaden Mikołaj się nie zaoferował |
|
|
|
#4079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Good morning
![]() Biało za oknem i cały czas prószy. Ale nic to - twardzi jesteśmy, na spacer idziemy ![]() Cytat:
2. Jak Cię czytam, to nie mogę się nacieszyć, ze to wszystko już dawno za mną I że już nie muszę nad książkami ślęczeć, przeżywać stresów egzaminacyjnych, bać się że nie zdążę. Brrr ![]() ![]() Cytat:
Nooo ![]() Za kontrolę ![]() Ale super A co do mleka, to ja jestem pod szczęśliwą gwiazdą urodzona - ANI RAZU nie bolały mnie piersi (co wielu mamom chyba się w głowie nie mieści), Tymek ładnie się przystawił już pierwszy raz po urodzeniu, ssał od początku też ładnie, nigdy nie miałm żadnego kryzysu laktacyjnego. Historie o krwawiących brodawkach itp są dla mnie abstrakcją. Na szczęście. Ale w ciąży przeczytałam chyba wszystko na temat KP, co się dało i ćwiczyłam "na sucho" więc to też ułatwiło sprawę. Jedynie raz, po miesiącu mniej więcej, jak laktacja się ustabilizowała i piersi nie było już takie nabrzmiałe, martwiłam się że może mleko się kończy Ale po 2 dniach mi przeszło
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

albo, ze ona bedzie chciała koniecznie spróbowac tej masy solnej. 

Zakończone: 2

różne rozm są?
zębole