Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 23:30   #4051
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Flower a przypomnij z którego jest Twoj synus? Rok temu moja cora miała ponad 3 miesiace juz. Ja sie dowiedziałam o ciazy 15 grudnia ( 2 lata temu)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:33   #4052
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Mój jest maluszek z 23 kwietnia 2012
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:36   #4053
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
To dość pozno sie dowiedziałas o ciazy. Chyba ze maluszek jest wcześniakiem

Obejrzałam filmiki z Hania i Jasiem w roli głównej. Ten drugi genialny. Jaś taki zainteresowany koleżanka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:39   #4054
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Stronczek o ciąży dowiedziałam się chyba 9 dni po zapłodnieniu hehe w połowie sierpnia,a 6 grudniu dowiedziałam się że to chłopczyk

Telik super filmiki...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 00:13   #4055
mme_audrey
Raczkowanie

Pieleszka, fajną macie nianię
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
PIELESZKA masz super nianie ja to sie boje tak esperymentowac z Martyna bo boje sie pobojowiska w domu albo, ze ona bedzie chciała koniecznie spróbowac tej masy solnej.
Heluta kiedyś polizała masę, sól zdecydowanie nie należy do jej ulubionych przekąsek

a MM pluje na kilometr

mamad1, super zestaw dla małego majsterkowicza!

myha82
, gratulacje z okazji rozpoczęcia kolejnego trymestru

patik87, śliczna Mikołajka

iustyna1, ładne choinki chociaż ja bym nie mogła pierniczków powiesić, bo suku by mi od razu pożarła całą choinkę

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Piszecie o wizycie teściów po powrocie ze szpitala. Większości z Was to sie nie podoba. A gdyby to byli rodzice a nie teściowe? Inne podejście by było pewnie? Bo u mnie tak
nas wszyscy odwiedzili kilka dni wyjściu ze szpitala. te pierwsze dni były tylko dla naszej trójki (i dla zwierzaków )

brumek, może rzeczywiście chłopak robi się już dorosły i nie chce cyca?

telik, fajne filmiki i głodomorki słodkie

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Śpiąca jestem strasznie, a nie mogę się od książki oderwać :/ coś za coś
Helutkowa gorączka chyba od zębów była, coraz więcej białych perełek w buzi widać. Niestety katar i kaszel nadal ją męczą :/
Wracam do książki, dobrej nocy!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 00:16   #4056
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu- a brak apetytu dotyczy tylko mleczko czy ogólnie wszystkiego. Pewnie ta trójeczka co sie przebiły tez może mieć wpływ.
Co do choroby to jest lepiej, z chęcią bym sobie pochorowala w domku układając lego z Jasiem- ale sytuacja u mnie w pracy nieciekawa
Ogólnie też, ale teraz już tylko mleczka. Inne rzeczy dziś chętnie jadł (tzn. te ulubione, innych nie ). A mleczko tak leniwie, jedno pociągnięcie na pół minuty

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Z okazji Mikołajek mam filmik z poznańskiego spotkania

Och i ach
Mój mąż mówi, że Jaś ma identyczną mimikę jak Ty
Dlaczego mnie tam nie było
Teliku, przyjeżdżaj!!!
Na sylwka najlepiej

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Brumek w sumie i tak długo karmiłaś, a uważam że takie naturalne samoodstawienie się od UU jest najlepsze choć wiem że to smutne jest...ja póki co karmię i tak do roku bym chciała chociaż, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
Masz rację, ze najlepsze. Dziecko nie cierpi.
Ale póki co, tak tylko rzuciłam, nie przesądzam nieczego

Patrzcie na opinie o tym lekarzu,do którego mamay sie przenieść. Normalnie pod wrażeniem jestem
http://www.znanylekarz.pl/tadeusz-dr...atra/warszawa/
Stary 2012-12-07, 02:16   #4057
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
ja robie podyplomówke z Rachunkowosci i fianansó, zeby miec uprawnienia do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych robie to tak trioche na skróty
Co do egzaminów na biegłego to na peno nie we wrześniu bo od czerwca bede mama drugiego szkraba ic hyba nie podołam. Zreszta w czerwcu bede zdawała egzaminy z podyplomówki i broniła pracy. Co za duzo to niezdrowo. Biegły tosa plany na przyszłosc. Moja firma aktualnie nie ma obowiazku badania pzrez biegłego, ale mimo to w tym roku bedziemy badani bo tak sobie zarzyczyła Rada Nadzorcza (w przysżłym roku wybory )
A chciałabyś kiedyś otworzyć niuro rachunkowe,czy coś w tym stylu? Mnie się marzy podyplomówka - Contorling i audyt wewnętrzny...al e to po zdaniu egzaminów - docelowo chciałabym pracować w controlingu, ale zobaczymy czy mi się jeszcze nie odwidzi.
A RN ma jakieś typy co do firmy audytorskiej? Czy dacie gdzieś ogloszenie o możliwości składania ofert? Jak coś to napisz, to może firma w której pracuje się zgłosi.

pieleszka - taka niania to skarb!

Mamad - dla męża za precyzję!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a widzisz, Ty masz całkiem inne podejście do teściów, i inaczej patrzysz na te sprawy.
Ja bym chyba zagryzła gdyby mi ktoś wparował i to bez zapowiedzi w dzień powrotu ze szpitala do domu.
I tekst kiedy przestanę karmić..- odebrałabym jako egoizm. I chyba niektóre z nas też by tak postrzegały wszystko.
I pewnie przez takie moje nastawienie konflikty powstają.
A teście podzielają twoje metody wychowawcze? karmią jak chcesz, nie przegrzewają itp?
A dlaczego miałabym mieć coś przeciwko? Zajęli się małym, a ja w tym czasie mogłam spokojne wziąć prysznic, przespać się (wróciłam w strasznym stanie do domu psych-fiz). Widziałam się z nimi może z 10-15 min, nie narzucali się.
A co do tekstów o karmieniu - ja to traktowałam jak żart, wiadomo, że to była moja sprawa.
Moje metody wychowawcze w miarę podzielają. Jedno, czego nie robią, to na spacer mały chodzi na nóżkach, a miał od czasu do czasu jeździć w wózku, ale nie robię z tego problemu.
A moje nastawienie - raczej bezkonfliktowe to zasługa mamy - jak się na początku skarżyłam, że teściowa czy babcia męza "sugerują" co jak mam robić, to zawsze mówiła - wysłuchaj a i tak zrobisz jak uważasz. Ciesze się że pomagaja teściowei rodzice - dzieki temu mogę spokojnie chodzić do pracy, jeździć w delegacje, bez stresa, że zaraz muszę zmienić opiekunkę, czy odebrać dziecko ze żłobka o czasie.

Cytat:
Wiecie co? patrze w sój kalendarz ciąży i patrze, patrze a ja zaczełam dzisiaj II trymest Już!!! kiedy i jak?

A jutro minie 2 lata jak dwiedziaąłm sie, ze jestem w ciazy z Martynka
Ale ten czas lecie!

U mnie minęło dzisiaj dwa lata, a właściwe wczoraj - byłam wtedy na delegacji w Wałczu. Zrobiłam zdjecie testu i wysłałam mężowi z dopiskiem - Prezent od Mikołaja! Ale mieliśmy radochę!

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Cytat:
Sarita dla cioteczek
Jaka ona duża! Śliczny pomocnik św Mikołaja!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Co ja dzisiaj przeżyłam....
Wzięłam Radka na sanki, akurat mąż podjechał z trasy i zaczął go tak szybciej wozić. Radzik się cieszył bardzo. Niestety na zakręcie się przewrócił i wpadł buzią w śnieg.
Koszmar.
Kilka sekund miał taki bezdech, że myślałam że umre. I taki wzrok przerażony.
Po chwili zaczął tak strasznie płakać. Biedny
Biedny Radzio, na pewno dzisiaj już nie będzie pamiętał!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Anka, nie jeszcze nie miałam nic Disneya, chociaż w sumie to nie Disney tylko F&F na metce widnieje. Dziewczyny polecały ich bodziaki, więc chyba nie będzie źle. Dam znać jak się po praniu zachowały.
Co do studiów to faktycznie bardziej męskie, choć trochę dziewczyn na kierunku było- ja generalnie mam chyba mózg mężczyzny.
.
Ja mam Disney na metce, nie F&F.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patik ja też nie byłą bym zachwycona
Patryk też jest pierwszym wnukiem moich teściów i też mieli ochotę przejąć opiekę nad małym. Do dziś się zastanawiam, po co np. teściowa chciała zabrać małego na pierwszą noc do siebie? Bałą się go brać na ręce, ja karmiłam piersią...
Pewnie po to, żebyś mogła trochę odpocząć,a przynosiłaby Ci go do karmienia.

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
cześć
Patik, dokładnie. Ja mam takie samo podejscie jak Ty (może złe). Zabiłabym teściów jakby mi się namalowali od razu po powrocie do domu. I z tekstów typu "a karmisz jeszcze? Bo ja bym melkę sobie wzięła" też nie byłam zadowolona .. Więc chyba Anka ma po prostu dobre podejście do tego wszystkiego
Dobre, czy niedobre - u nas się sprawdza, zobaczymy jak długo?
Najważniejsze, to się nienakręcać i zawsze szuakć dobrych intencji, a wtedy życie staje się łatwiejsze - ale się wymądrzam...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byłyście w tym roku grzeczne? Przyszedł do Was Mikołaj?

Była u nas Ania z Adasiem, więc spędziliśmy czas w bardzo miłym towarzystwie Ania jest przesympatyczna i ma malutki zgrabniutki brzuszek, a Adaś jest czarującym i bardzo mądrym chłopczykiem
Domin się popisał, wrzucił Ani telefon do kawy
Całe szczęście Ania napisała mi przed chwilką sms-a, że telefon wysechł i działa uff!
Chłopacy szaleli razem, a na końcu Domek po prostu padł i zasnął mi na kolanach
Jutro zabieramy chłopaków do kawiarni dla mam z dziećmi
Do mnie przyszedł Miokołaj - nie zgadniecie z czym? - Ze storczykiem Zupełnie nie mokiłajowy prezentMój mąż poszedł na łatwiznę..

Ale Wam zazdroszczę tych spotkań! Jednocześnie łudze się, że kiedyś będzie mi dane poznac marzenkę i blondynkę, no i Telika.

Ja spędziłam popołudnie i wieczór nad książkami, nie powiem co mi się chce od nadmiaru wiedzy....

Mój mały szaleje u dziadków - zbił wczoraj lampę - taką stojacą i wszystkich prowadzi do pokoju w którym stała i pokazuje na lampę bez klosza. A dzisiaj do kompletu zniszczył słuchawkę od tel stacjonarnego, rzucił nią na płytki i się rozpadla. Coś czuję, że teściowe już więcej nie będą go chcieli
Ciekawe kto będzie płacił za szkody

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-12-07 o 02:21
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:24   #4058
jacieeeee
Wtajemniczenie

Bry .
Zapalenie pecherza
Bez odbioru :/

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:08   #4059
agulaaabar
Zakorzenienie

Bry.
Nie wyspałam się

Jaciee nie zazdroszcze;/

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:12   #4060
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć........
Wkurzona jak byk, nawet mi się nie chce szukać pozytywów
Nad nami mieszka popiep.rzona sąsiada, stara panna. Strasznie się rano w mieszkaniu tłukła.
Po chwili wyszła z mieszkania i na klatce stukała obcasami (po mieszkaniu też), kilka razy pociągnęła za barierkę co strasznie słychać i trzasnęła wyjściowymi drzwiami. Wszystko działo się przed 6 rano. Radek teraz dosypia.
Już miałam miotłę w ręce, żeby postukać do niej w sufit

Anka masz zdrowe podejście. Zazdroszczę, ja we wszystkim widzę spisek

Ja chcę taką czapę z H&M ! Mam nadzieję, że u nas jeszcze dostane.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:37   #4061
myha82
Wtajemniczenie

TELIK filmiki Tez drugi najbardziej przypadl mi do gustu
ANKA mam w planach w przyszłosci otworzyc swoje biuro. Musze jeszcze zdobyc wieksze doświadczenie w sensie musze wyrwac sie ze Spółdzielni i zaczac pracowac z innymi branżami. Najlepiej to byłoby mi przy moim dzisku księgowym i biegłym. tylko, ze on mieszka w Wawie. Przy nim nauczyłabym sie na prawde duzo. RN juz wybrała firme chyba we wrzesniu. jakas z Krakowa. Ty chyba jestes z Krakowa.
LILI znam ten ból z sąsiadami. Juz pare razy miałam zatarg z powodu hałasów, ale nic nie dotarło...Mój maz wczoraj zaczepił kolesia bo traskał sie drzwiami od piwnicy (mieszkamy na parterze). było juz praiw 22. martyna spała. On tez ma dziecko w wieku naszej i powienien zrozumiec, ale skad. Jeszcze zaczła sie rzucac do TŻ...

Wczoraj odwiedziliśmy jeden z marektów, zeby zobaczyc Mikołaja i co-orawie mi dziecko stratowali. Matki ciagąły te swoje pociechy po ziemi,z eby jak najbliżej podejsc. Martyna oczywiscie leżała na ziemi bo nikt jej nie zauwazał. Maskara...

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

A w ogóle bry...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:38   #4062
Lili 83
Zakorzenienie

Radek dopiero wstał. Oczywiście nie sam
To rekord w spaniu. Chociaż nad ranem miał 1,5 godzinną pobudkę
Stary 2012-12-07, 08:53   #4063
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Piszecie o wizycie teściów po powrocie ze szpitala. Większości z Was to sie nie podoba. A gdyby to byli rodzice a nie teściowe? Inne podejście by było pewnie? Bo u mnie tak
na ten temt napisalam troche w klubie

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
no właśnie, źle napisałam, bo oczytałam się dziś wszędzie "masz czyste buty? Mikołaj tylko do czystych wkłada prezenty", a przecież u nas Mikołaj pod poduszkę zawsze chowa prezenty... u Was w buty czy pod poduchy?
z wikipedii:
W nocy z 5 grudnia na 6 grudnia podkłada się prezenty pod poduszkę, w buciku lub umieszcza się je w dużej skarpecie.

Istnieje wiele legend związanych z tym zwyczajem. Jedna z nich, zapewne o anglosaskim rodowodzie, mówi, że 6 grudnia wczesnym rankiem, kiedy jeszcze wszystkie dzieci śpią, Święty Mikołaj zagląda przez szybkę do domu. Gdy zobaczy wyczyszczone buty, zostawia upominek dla domowników. Jeżeli zaś nie zobaczy żadnych butów lub będą one brudne, zamiast prezentu zostawi tylko zgniłą pyrę (pozn. zgniły ziemniak).

u mnie buty, u meza poduszka. tak samo prezenty gwiazdkowe: u mnie wieczorem po kolacji, u meza rano w wigilie...

brumek - kinga juz drugi dzien nie je UU wcale. chyba sie odstawiła sama. chociaz jak ubieralam stanik to tak dziwnie patrzyla ale nic nie mowila (typu AM...). za to rano pierwsze co to siku na nocnik (dumna jestem!) i potem ciagnie mnie do kuchni i każe zrobic kakao (wieczorem dostaje mleko z miodem). daje zwykle krowie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-12-07 o 08:57
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:35   #4064
patik87
Zakorzenienie

Cześć kozy.

Wyspałam się, jdna pobudka, spanie do 8 sasasasas. Sypie śnieg sypie.
Na 17 jedziemy z saren na kontrolę.

Jacieee
współczucia, znam ten ból
Lilii ja tek samo, wszędze węszę spisek
Dla sąsiadki.

Telik

Brumek taki lekarz to skarb . i blisko

Flower z kwetnia tego roku jest Twój mały? wow, to maluczki jeszcze jest

Kto mi kupi tą czapę w h&m? i wyśle różne rozm są?

Nie robię obiadu.
Lenie się.
Stary 2012-12-07, 09:54   #4065
Lili 83
Zakorzenienie

Też bym chciała taką czapę z H&M
Ja się nie wyrwę to miasta

Patik
To co będziecie jeść jak nie gotujesz?
Stary 2012-12-07, 09:57   #4066
patik87
Zakorzenienie

Lilii usmażę kiełbasę z serem i cebulą.
Być może przed lekarzem lub po jak nie będzie sara chciała spać pójdziemy do tesco bistro ( jest obok luxmedu) - bardzo smakuje mi ich żarcie.

dla s zrobie krupnik

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:06
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:09   #4067
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Kto mi kupi tą czapę w h&m? i wyśle różne rozm są?
Pati ja moge, tobie Lili też
Rozmiary do 92.

Ja własnie wziełam 92 na za rok, bo na teraz juz mamy czapy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:13   #4068
patik87
Zakorzenienie

Carmela a na teraz to jaki rozm dobry będzie? dla mojej s? obwód głowy mniej wiecej 51..
Stary 2012-12-07, 10:16   #4069
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela a na teraz to jaki rozm dobry będzie? dla mojej s? obwód głowy mniej wiecej 51..
Sara ma 46cm (teraz mierzyłam), 80 jest na nia dobra, 86 za duża.
Myśle ze dla Was 86 będzie ok.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:23   #4070
Lili 83
Zakorzenienie

Carmela Super! a kiedy byś kupiła?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Radek ma 49 cm.
Stary 2012-12-07, 10:28   #4071
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Zasypało nas. chciałam juz nie wstawać, bo bałam sie autem młodego do przedszkola odwozić. Ale tż powiedział, ze mam jechać i koniec. Wstał, poodswieżał wyjazd wyprowadził auto z garażu i podtawił pod same drzwi

No cóż musiałam jechać, ale strach, auto tak mi lekko po lodzie szło, jakby wspomaganie sie naprawiło.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:28   #4072
patik87
Zakorzenienie

Carmela ok! to kupuj 86.
Stary 2012-12-07, 10:30   #4073
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Zasypało nas. chciałam juz nie wstawać, bo bałam sie autem młodego do przedszkola odwozić. Ale tż powiedział, ze mam jechać i koniec. Wstał, poodswieżał wyjazd wyprowadził auto z garażu i podtawił pod same drzwi

No cóż musiałam jechać, ale strach, auto tak mi lekko po lodzie szło, jakby wspomaganie sie naprawiło.
Dla mnie jazda po śniegu/lodzie to armagedon.
Strasznie się cykam, cały czas mi się wydaje, że jadę po lodzie i w razie potrzeby nie wyhamuję. Stres ogromny.
Stary 2012-12-07, 10:36   #4074
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Dla mnie jazda po śniegu/lodzie to armagedon.
Strasznie się cykam, cały czas mi się wydaje, że jadę po lodzie i w razie potrzeby nie wyhamuję. Stres ogromny.

No dla mnie to też jest abstrakcja, ponieważ na początku roku zdałam prawko, a jazdy miałam zimą a poprzedniej zimy to sniegu było mało. Także dla mnie to absolutna nowość. Ale trzeba się przełamać. Przy prędkości 40 km/h - 50 km/h nawet jak sie nie wychamuje czy wpadnie w poslizg to jedynie auto sie troche poobija. Tak sądze.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:37
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:23   #4075
ela_86
Wtajemniczenie

otwieram sezon sankowy!
to debiut Jasia

z tego co pamiętam, bo nie zaznaczałam

współczuję komus (jaciieee?) zapalenia pęcherza, nienawidzę...

fajne te czapki nie widziałam u siebie :/ ja mu kupiłam te śniegowe rękawice co były po 40 a teraz za 20, ale się ich boi co za dzieciak

telik filmiki fajowe, a raczej Wasze dzieciaki

co do karmienia piersią, ja walczyłam o mleko odkąd miał 2msc, bo wtedy miałam jakiś kryzys laktacyjny i od tamtej pory codziennie miałam przykazane 1,5 litra wody wypić do tego herbatki laktacyjne. Daliśmy radę do ok. 8msc sam się odstawił w zasadzie. Ale było coraz mniej w cycu i samo minęło. Smutno mi było przez pierwsze dni... ale i tak byłam zadowolona. Pamiętam, że miałam prawie depresję jak we wrześniu mleko w cycu się kończyło, a po sztucznym masakrycznie bolał go brzuch, a tych nutramigenach i HA w ogóle nie chciał pić. Płakał z głodu, a ja razem z nim. Ale w końcu wzięłam się w garść, zawalczyłam i się udało

co do prezentu mikołajkowego, deseczka to szał mój wczoraj oblepiał sobie rajstopy piłeczkami z rzutek i biegał, bo one mają grzechotki w sobie

a dziś od rana mówi "brawo" nie zauważyłyście,że pisałam, że wczoraj nas zaszczycił słówkami

ale fajnie było na sankach i siedzi na nich spokojnie. Rozważam zakup śpiworka, bo widziałam dziś Panią, która miała i jej pozazdrościłam
ale w sumie dobry kocyk nie jest zły...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1943.jpg (147,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1946.jpg (130,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1945.jpg (133,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-12-07, 12:26   #4076
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie wiem. Zawsze coś mnie oderwie.

My w kupie od urodzenia, dwie noce przespane całe tylko.
przybij piątkę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No i być może zmienimy w końcu pediatrę. Ta koleżanka, choc z drugiego końca Warszawy jest, tu koło mnie chodzi z małą do lekarza. Bo przeniosła się za nim z innej przychodni. To przemiły pan, starszawy już, ale ponoć świetny specjalista. No i byłam tam z nią dziś i na własne oczy widziałam, jakie ma podejście do dzieci A nasza pediatra nawet się do dziecka nie odezwie - jak przedmiot obraca...
Co prawda już ten lekarz nie przyjmuje nowych pacjentów, ale mi się chyba uda Koleżanka ubłagał
u nas tez starszy znachor zresztą już dawno powinien być na emeryturze, ale ma chłop podejście i ufam więc się go trzymamy

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
No dla mnie to też jest abstrakcja, ponieważ na początku roku zdałam prawko, a jazdy miałam zimą a poprzedniej zimy to sniegu było mało. Także dla mnie to absolutna nowość. Ale trzeba się przełamać. Przy prędkości 40 km/h - 50 km/h nawet jak sie nie wychamuje czy wpadnie w poslizg to jedynie auto sie troche poobija. Tak sądze.
masz rację trzeba jeździć chociaż ja jak nie muszę wyjeżdżać jak jest śnieg i lód na drogach to unikam tylko jak już koniecznie trzeba coś załatwić wolę nie kusić losu

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
a dziś od rana mówi "brawo" nie zauważyłyście,że pisałam, że wczoraj nas zaszczycił słówkami

ale fajnie było na sankach i siedzi na nich spokojnie. Rozważam zakup śpiworka, bo widziałam dziś Panią, która miała i jej pozazdrościłam
ale w sumie dobry kocyk nie jest zły...
super fotki

no to brawo za słówka

my tez mamy fusak od siostry dostałam taki grubiutki tylko sanki dopiero pod choinkę
Stary 2012-12-07, 12:34   #4077
ela_86
Wtajemniczenie

Shira fusak? znaczy się śpiworek tak?
u nas miały być na Mikołaja, ale w końcu nie kupiliśmy z braku kasy... ale przypomniałam sobie, że leżą gdzieś moje osobiste miały tylko wyłamane 2 deseczki i bez oparcia, ale tata wygrzebał je, naprawił, dorobił oparcie i sanki jak nowe jak dobrze, że on ogarnia takie rzeczy dziś jak zobaczył śnieg to od razu je przywiózł
tak to musielibyśmy uciułać do świąt na te sanki, bo jak to tak bez sanek...
Stary 2012-12-07, 12:39   #4078
Lili 83
Zakorzenienie

Carmela mi na razie nie kupuj tej czapy. Tż zjechał z trasy do HM i kupił, mam tylko nadzieję, ze to jest TA. Bo go chyba ubije
Dzięki!

Shira piątka!

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

My chyba zamówimy Radkowi na gwiazdkę krowę dmuchaną. Tylko nie wiem w jakich barwach Myślałam żeby wziąć w naturalnych krowich ale myślę też o zielonej.
Żaden Mikołaj się nie zaoferował
Stary 2012-12-07, 12:51   #4079
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shira fusak? znaczy się śpiworek tak?
u nas miały być na Mikołaja, ale w końcu nie kupiliśmy z braku kasy... ale przypomniałam sobie, że leżą gdzieś moje osobiste miały tylko wyłamane 2 deseczki i bez oparcia, ale tata wygrzebał je, naprawił, dorobił oparcie i sanki jak nowe jak dobrze, że on ogarnia takie rzeczy dziś jak zobaczył śnieg to od razu je przywiózł
tak to musielibyśmy uciułać do świąt na te sanki, bo jak to tak bez sanek...
no tak śpiworek

Cytat:

My chyba zamówimy Radkowi na gwiazdkę krowę dmuchaną. Tylko nie wiem w jakich barwach Myślałam żeby wziąć w naturalnych krowich ale myślę też o zielonej.
Żaden Mikołaj się nie zaoferował
my mamy zieloną jest czaderska
Stary 2012-12-07, 12:54   #4080
brumek
Zakorzenienie

Good morning
Biało za oknem i cały czas prószy. Ale nic to - twardzi jesteśmy, na spacer idziemy

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
1. Pewnie po to, żebyś mogła trochę odpocząć,a przynosiłaby Ci go do karmienia.

2. Ja spędziłam popołudnie i wieczór nad książkami, nie powiem co mi się chce od nadmiaru wiedzy....
1. Ja sobie tego nie wypbrażam. Przecież dziecko to człowiek. On chce do mamy, a nie do babci...

2. Jak Cię czytam, to nie mogę się nacieszyć, ze to wszystko już dawno za mną I że już nie muszę nad książkami ślęczeć, przeżywać stresów egzaminacyjnych, bać się że nie zdążę. Brrr

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Bry .
Zapalenie pecherza
Bez odbioru :/

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek - kinga juz drugi dzien nie je UU wcale. chyba sie odstawiła sama. chociaz jak ubieralam stanik to tak dziwnie patrzyla ale nic nie mowila (typu AM...). za to rano pierwsze co to siku na nocnik (dumna jestem!) i potem ciagnie mnie do kuchni i każe zrobic kakao (wieczorem dostaje mleko z miodem). daje zwykle krowie.
No proszę, czyli jednak są dzieci, które faktycznie same się odstawiają. Ale Wy się ostatnio już mało karmiłyście, prawda? Bo u nas cały czas baaaardzo dużo...

Cytat:
aki lekarz to skarb . i blisko
Nooo

Za kontrolę

Cytat:
otwieram sezon sankowy!
to debiut Jasia
Ale super

A co do mleka, to ja jestem pod szczęśliwą gwiazdą urodzona - ANI RAZU nie bolały mnie piersi (co wielu mamom chyba się w głowie nie mieści), Tymek ładnie się przystawił już pierwszy raz po urodzeniu, ssał od początku też ładnie, nigdy nie miałm żadnego kryzysu laktacyjnego. Historie o krwawiących brodawkach itp są dla mnie abstrakcją. Na szczęście. Ale w ciąży przeczytałam chyba wszystko na temat KP, co się dało i ćwiczyłam "na sucho" więc to też ułatwiło sprawę. Jedynie raz, po miesiącu mniej więcej, jak laktacja się ustabilizowała i piersi nie było już takie nabrzmiałe, martwiłam się że może mleko się kończy Ale po 2 dniach mi przeszło

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości