|
|
#1051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Tylko, ze ja nie chodzę do przychodni do Rzeszowa, tylko z okolic że tak powiem ![]() A Ty najlepiej idz do przychodni gdzie masz lekarza rodzinnego i tam możesz się zapisać do położnej, która na pewno przyjdzie po narodzinach a przed to jak widać różnie bywa jedna przychodzi inna nie. Właśnie tylko dlatego tak długo do niego chodziłam, bo jest bardzo dobrym lekarzem i to na fundusz. Skierowania na badania na każdą wizytę, każda wizyta ok 30min, badanie na fotelu, słuchanie serduszka z położna itp. Chodziłam jeszcze do prywatnego równolegle z którego zrezygnowałam bo u niego wizyty opierały się tylko na dzieńdobry, jak się Pani czuję, szybkie usg, 100zł do widzenia za miesiąc. Tak jak pisałam wcześniej prywatny nie badał mnie nigdy na fotelu i po porostu nic nie robił. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() baw się dobrzeCytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
|
#1052 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewojki!
Cytat:
A nie możecie u jednych? U Twoich? ![]() My mamy sporą odległość między rodzicami i jedziemy na weekend+Wigilia do moich teściów, a potem rano 25 jedziemy do mojej mamy bo mamy ją pod nosem... Trudno tak układać do kogo jechać, tym bardziej, że to nasze pierwsze wspólne święta... Na Wielkanoc zostajemy w domu! Mam nadzieję, że już w trójeczkę ![]() Cytat:
Ostatnio stwierdził, że buty na zimę nowe chce i one mają być od Mikołaja ![]() Wczoraj wyjątek zrobiłam - kupiłam mu płytę Marka Knopflera (POLECAM) w empiku za gotówkę jako niespodziankę! hihihW sumie to prezent też dla mnie ![]() w kolejce wąskotorowej? ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zamykamy 24 tydzień!!! hihi jeszcze się dwie dziewczyny muszą odmeldować na dzisiejsze toasty! Choć Kasia to chyba kiepsko - ona chyba wraca na swoją Skandynawię dzisiaj.... Cytat:
Cytat:
Mój wczoraj brykał jak opętaniec... a dzisiaj cisza... rano coś smyrnął jak się zbierałam do pracy ... i teraz tak ultra delikatnie.... Najważniejsze to nie dać się zwariować!!! (eh, i kto to pisze.....) Idę wcinać coś bo mamy w pracy przerwę śniadaniową... ja dzisiaj już zjadłam jogurt z chlebusiem i z pół czekolady-rano byłam oddać krew wampirzycy przed poniedziałkową wizytą więc po wejściu do biura rzuciłam się na to co można zjeść najszybciej ![]() Ciekawe jak tam moja krew... mam nadzieję, że mi skoczyło żelazo i cała reszta i o anemii mogę już zapomnieć
|
|
|
|
#1053 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SŁodkie te pieluchy z żabką...Do mnie doszła wczoraj paczka z leginasami (super sa-nieprzezroczyste i wygodne), koszula nocną- tez fajna, bo niekróka bardzo, i pieluchami- dobrze, ze kupiłam 5 szt tylko bo straszna cienizna...JA z dzieciństwa pamiętam, ze pieluchy były grubsze...A przez to to można cały świat oglądać.... Cytat:
...Teraz jak mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych to duzo się kręci sikorek i innych kolrowych ptaszków, nawet dzięcioł był Mamy tez 2 gołebie, (a pro po oglądał ktoś wczoraj Kevina w Ny ) bo był właściciel miał gołebnik i zabrał je ze soba, ale gołębie jak to gołębie wróciły...A ze mój teśc zapalony gołebiarz to przywiózł wór pszenicy i dokarmiamy je, bo nam ich szkoda...;/ Chyba jest to parka, więc na wiosne będzie stadko;p Cytat:
Mam nadzieję, ze te 5 kieliszków orzechówki i reds małemu nie zaszkodziły....Ale mojej bratowej siostra szalala do 3 miesiaca, za kołnierz nie wylewała, bo miała okres i nie wiedziała, że w ciązy...I mała urodziła się zdrowa...Wiadomo trzeba byc ostrożnym, ale tez nie ma co wpadać w paranoje...Jeszcze kilka lat temu zalecali kobietom w ciąży po lampce wina dziennie (któras z Was nawet pisałą). Czyli, co olewać na razie liczenie ruchów i nie musi sie ruszać 10 razy na godzine? Chyba we wtorek na wizycie i w środe na szkole rodzenia zamęcze Panie pytaniami;p |
|||
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Moje cudne precelki
)
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie tych położnych środowiskowych, bo czytam, że piszecie, że macie/nie macie. jeśli jesteście zapisane do jakiejkolwiek przychodni rodzinnej na NFZ to najprawdopodobniej macie wybraną położną tylko możecie o tym nie wiedzieć/nie pamiętać. mi w przychodni kiedyś podetknęli jakąś deklarację do podpisania, bo każdy pacjent musi podpisać. tam był wybór właśnie lekarza rodzinnego i położnej środowiskowej. z wyborem nie miało to dużo wspólnego bo miałam narzucone co wpisać albo nawet tylko podpisać, nie pamiętam już, bo to było wiele lat temu. ale generalnie raczej (choć 100% pewności nie mam) każda z nas jest do jakiejś położnej przypisana. można to mienić chyba 2 razy do roku wybierając już świadomie.
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
właśnie najważniejsze to nie dać się zwariować!
ja jadłam tuńczyka, jem salami od czasu do czasu, świadomie napiłam się ostatnio wina (4 łyczki tylko) i kapkę piwa od męża bo miałam mega smaka.. Wiem, że się nie powinno i że są mamy które by mnie za to zatłukły ale nie sądzę, że to wielki grzech i krzywda dla dziecka.. znam matkę, która całą ciążę paliła fajki i teraz karmiąc piersią dalej pali i to już jest głupota z chęcią bym jej kopa w d...ę dała.. i dla mnie to jest karygodne.. ale cukierek z alkoholem i to jeszcze nieświadomie.. bez paniki! za to od 1 grudnia nie tknęłam coli i mam takie postanowienie aż do Nowego Roku a to dziś przecież piątek! moje plany kulinarne legły w gruzach miałam taką ochotę na mięsko!! rozmrażam rybkę zatem iiii.. mam nadzieję, że przejdzie mi przez usta bo na początku ciąży na zapach, widok i smak ryby aż mnie dźwigało.. będę więc jadła rybę pierwszy raz od niepamiętnych czasów (gdzieś od 3 miesięcy).. klementyna wiem wiem o kolorku.. ale jeszcze nie mam 100% pewności, że to panienka więc na razie nie szaleję |
|
|
|
|
#1058 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Pomysł męża faktycznie "genialny". U nas odległość od jednych rodziców do drugich to ponad 300 km, ale mamy zamiar Wigilię spędzić u mężowskich, bo mamy bliżej z domu, a z samego rana wyruszyć do moich i zostać tam kilka dni. Na tej dzikiej Zamojszczyźnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno mózg kobiety zmniejsza się ciąży i głupiejemy Na szczęście potem wraca do normy
|
|
|
#1059 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Uffff w końcu udało mi się Was nadrobić teraz lecę do łazienki bo o 14 wizyta
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
A co do mikołaja to ja zrobiłąm prezent TŻ on mi zastrzegł wcześniej, ze dostanę na gwiazdkę bo teraz było ubezpieczenie, przegląd, i kilka innych wydatków.
I wczoraj mu się żalę, ze nawet czekolady nie dostaliśMY (ja i synek) i powiedziałam mu jak Wasi męzowie się postarali ze słodyczami dla dzisziusia przez mamusie i wieczorem jak wracaliśmy do domu bo byliśmy zawieźć prezent chrześnicy TŻ poszedł do sklepu i wróćił z reklamówką słodyczy
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze co do ruchów dziecka..
ja czuję codziennie moją dziecinę a dziś rano jak wstawałam z mężem do pracy to czułam ruchy jednocześnie po lewej i po prawej stronie ale stwierdziliśmy, że może mała się przeciąga i po prawej macha rączką a po lewej nóżkami ![]() moja panna leży zawsze po lewej stronie brzucha
|
|
|
|
|
#1062 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
więc może głupie, u mnie na balkonie często jest takie małe ptaszki z żółtym brzuszkiem, no i chyba to sikorka jest no i drugi taki większy, biało czarny sroka chyba, dałam im kiedyś chleba żytniego, a one nie chcą jeść, co im tam wrzucić żeby jadły ? ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() A odnośnie pierwszych tygodni ciąży, to przez pierwszy okres dziecko żywi się jakoś z ciałka żółtego czy coś tam w każdym bądź razie te rzeczy do 4- 5 tyg ciąży, przed wieloma jest chronione, tak to natura mądrze wymyśliła. No ale wiadomo, że i tak stres potem jest.
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz umowie sie z dziewczynami i kiedys ci to WSZYTSKO ZJEMY ![]() ale przepis spisalam Cytat:
za 24 tydzien ![]() jutro wracam mam o 9 samolot z Krakowa i znowu trza bedzie rano wsatc bleee. nie mowiac ze dzis czeka mnie odsniezanie samochodu - biedak odkad tata wrocil do pracy po wolnym stoi i sypie sie na niego ahaha - a staruszek juz jest z niego, ale wazne ze jezdzi :Pogolnie wczoraj dzien minol spokojnie - nawet jeden chlopak miejsca w busie mi ustapil - i zamiast stac 45 min grzalam dupsko kolo grzejnika w busie co do mikołaja - dostalam slicze cieplusie body i czapeczke na zime od kolezanki co ja wczoraj odwiedzilam. teraz mykam zrobic sobie obiadek - potem na centrum dokupic kilka rzeczy - dentysta i do babci sie pozegnac ![]() wiec od razu melduje ze bedzie dop jutro pod wieczor, bo mloda ma dzis gosci ( kolezanki ) i dostep do kompa ograniczony bedzie bo akurat stoi w jej pokoju ![]() bylam wczoraj u tego fryzjera i podcielam w koncu te wlosy, |
||
|
|
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mocne ciosy czuję zawsze po lewej stronie
![]() A jak czuję maluszka słabo to na dole, po środku ![]() Wiecie co? Lubię piątki... szczególnie jak sobie pomyślę, że w poniedziałek ide do lekarza i prawdopodobnie wezmę już to L4, które mi wciska od pewnego czasu od wtorku... Więc to będzie mój ostatni piątek w pracy...
|
|
|
#1065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
No mi na przykłąd dużo mówiła o karmieniu piersią, o tym że położne nie pokaża takiej młodej mamie jak dobrze przystawić dziecko i potem coraz więcej zapaleń piersi i często koniec karmienia. Mówiła też, ze każą pić dużo wody 1,5l a ta moja właśnie odradzała, bo po takiej ilości wody nie poradzę sobie z piersiami ze to ma duży wpływ na nie. A taki maluszek na początku za dużo nie zje. Mówiła też o krążkach na piersi w razie gdyby były poranione przez malucha. O zabraniu maści na brodawki. itp
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
To musi być wspaniałe uczucie
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe podczas burzy mojej matce i jej bratu zmylo namiot i sie wprosili do mojego ojca i jego brata ![]() potem jechal juz w Bieszczady przez moja wies (w latach 70tych nie lada wyczyn z reszta teraz tez... dwa autobusy z Lublina na dobe...), zostal na zniwa, ale tylko dlatego ze... byla lazienka gdyby nie to pewnie by nic z tego nie bylo ![]() Cytat:
kusicie!!!Cytat:
hehe dla takiego mieszczucha ale on zawsze chcial byl leśnikiem, wiec jest caly szczesliwy ze swojego zyciowego wyboru
|
|
|
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1071 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A rogaliki wyglądają apetycznie ![]() Cytat:
![]() Ale teraz bym się na takie coś nie zgodziła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój też dziś cichutko siedzi, a wcześniej to harce non stopCytat:
![]() jak będę miała zły nastrój to sobie będę czytać tego posta |
||||||||
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za kciuki mam nadzieję że wyniki wyjdą dobrze Mokka a jak u nas we Wrocku z tą położną jest? co do liczenia ruchów dziecka to ja pytałam swoją ginkę i powiedziała że to się stosuje w szpitalu. że normalnie jak czujemy że dziecko się rusza to nic nie liczymy nie panikujemy, jeżeli kapniemy się że coś nie tak że długo już bez ruchów to kładziemy się i czekamy, jak nic to jemy coś słodkiego i czekamy, jak nic się nie rusza to do szpitala, a jak zacznie się ruszać to jest okey
|
|
|
#1074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja dziś tez sie wyspałam wczoraj byłam w łóżku juz o 21.20 i od razu usnełam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Julka była większą wiercipiętą ![]() Cytat:
no wiesz u mnie juz sie zaczął 28 no chyba ze liczyć od skonczonego to za tydzieńMusze podpytać ginke jak z tym liczeniem ruchów za tydzien mam wizyte to spytam
|
|
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo fajnie Mężuś zrobił
|
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z żółtym brzuchem to sikorki,one lubią tłuszcz: smalec, słonine itp. Ale tez słonecznik...Kiedyś późną jesienią Tż skubał sobie słonecznika na balkonie i zostawił, a skoro świt przyleciało z 4 sikorki i mu zeżarły A sroka to sama nie wiem co je...pewnie ziarna wszelakie jak inne ptaszyska. Ja tam tez ornitologiem nie jestem, czesto wynosze im ressztki jedzenia (makaron, chleb itp.) chociaż tez słyszałam, ze nie wolno...Ale niech one sobie same decydują, co będa jeśc;p Lepsze to niż, nic....raz się popłkaam tylko jak pokazali, ze łabędzie po przymarzały gdzies do stawu i zdechły
|
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwnie się czuję w ostatni piątek w pracy
![]() Szczególnie, że po serii zwolnień w moim zespole zapewne będą roszady pokojowe Mam plan, żeby w poniedziałek po wizycie przyjść standardowo jeszcze, popakować swoje toboły (żeby prze ew. przeprowadzce odciążyć współpracowników), poczyścić komputer z moich bzdur :P i co najważniejsze pozgrywać każdy projekt na serwer i na mój dysk przenośny ![]() Kwiatka chyba zostawię
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-12-07 o 12:22 |
|
|
|
|
#1078 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
11 lat, niezły staż !! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Drogi Święty Mikołaju, proszę przyślij mi trochę tych swoich pracowitych elfów by zrobiły mi remont, bo coś nie widzę byśmy w ogóle ruszyli dalej...
Chce mi się płakać. Już naprawdę powiedziałam mężowi, że pod choinkę niech chociaż w dużym pokoju położy tapety, zmieni karnisze i kontakty, a będę szczęśliwa. Przywiozłabym sobie swoje meble, rzeczy i jakoś dałabym radę, a tak ciągle na kartonach jestem.... Już nawet nie liczę, że pokój od dziecka ruszy z nowym rokiem....
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Jak usiadłam przy lapku to mi się dziecię rozkopało parę razy, więc już jestem spokojniejsza
![]() Mam do Was takie pytanie, jutro moja mama ma imieniny i chcę jej upiec tort, czym mogę nasączyć biszkopty, żeby były pycha, a nie zawierało to coś alkoholu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Jak powiedział mój luby: myai mąż zawyża poziom.

wieczorem był u mnie Mikołaj, przyniósł prezencik a potem złe wieści. Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie.
Na szczęście potem wraca do normy 

chyba przez taką jedna mała czekoladke nic się nie stanie

05.07.2008