Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 00:10   #1321
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mogę i do marca poczekać
No to ok Po nowym roku ustalimy co i jak
A przypomnij mi, bo chyba nie doczytałam-kiedy chrzcicie?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 00:31   #1322
depoison
Zadomowienie

H&M na poważnie ruszył z przecenami
(no, i może już nie będę rozwijać tematu... )

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
aa i mały ma już dwa ząbki
ale super!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy pasternak+kartofelek to dobry pomysł na kolejny krok??czy lepiej dynia+kartofelek???coś co nie jest wzdymające???
nie doczytałam w końcu (a może nie napisałaś) - na czym stanęło? Bo chciałam zaproponować pasternak - przynajmniej Zosia zniosła go super, a dynia potrafi ją nieźle zakorkować

Biedna Lilunia

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Igłą od wenflona, czyli taką grubszą, trwa to naprawdę chwilkę, mnie nie bolało wcale, potem przez kilka dni tylko spałam na drugim boku bo było to miejsc wrażliwe i obrzękniete. Zresztą rozmawiałam z tym kolesiem nt przekłuwania u kosmetyczek i on mówi, że pistolet rozrywa tkankę a nie przekłuwa tak precyzyjnie jak igła i to jedna z przyczyn gorszego gojenia po pistolecie. Igła robi też przekłucie pod odpowiednim kątem a pistoletem to z reguły przypadek.
mam dokładnie takie właśnie doświadczenia. Jedno ucho przebiłam mając 13 lat - u szkolnej pielęgniarki, igłą. Dziurka przebita prosto, goiła się świetnie. Drugie przebiłam mając już lat ze 24 - u kosmetyczki, pistoletem. Nie dość, że krzywo, to jeszcze mi się to babrało w nieskończoność

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
podobno przypadkowe uduszenia to najczęstsza przyczyna nagłej śmierci niemowląt, a winne są przedmioty typu kocyki (zresztą Dep kiedys o tym pisała) poduszki a nawet maskotki (z maskotką to nie wiem co by miało dziecko zrobić )
przypuszczam, że chodzi o jakieś większe, miękkie maskotki - jak dziecko wtuli w coś takiego całą buzię (i np. przyśnie), to się może załatwić chyba nawet lepiej, niż kocykiem

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z niemiec.
Myślę nad tym jeździkiem - wiem jedynie że sprzedający ma go od importera z niemiec. Może wiecie coś na temat tego jeździka - żeby się później nie okazało że np. wycofali ze sprzedaży bo coś było nie tak
Jakbym niemiecki znała to bym poklikała w necie i może jakieś info bym znalazła.

http://allegro.pl/jezdzik-edukacyjny...819771059.html
fajny!
bardzo chciałabym Ci pomóc, ale Karolka ma rację - bez nazwy producenta trudno będzie cokolwiek wyszukać. Wklikałam w google Eichhorn (znana firma, która robi dużo tego typu rzeczy) - tego modelu nie widzę. Wklepałam Lauflerngerät, Holzrutscher, Rutscher mit Steckbox, Holz-Spielcenter, bo już nie wiem, jak to ustrojstwo można by określić - i dupa, niestety.
A w żadnym stacjonarnym sklepie takiego nie widziałam

Jeśli chcesz, by firma była pewna, a nie upierasz się na tamtym modelu, to chyba poleciłabym Ci coś takiego http://allegro.pl/eichhorn-duza-kost...831814322.html - to jest trochę mniejsze, ale i nieco tańsze. A producent bardzo znany, z tego co wiem - porządny
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
brązowy

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Wójciku i kupiłam Patrykowi spodnie przecenione z 94 zł na 45 ,bluze z 55 na 20 ,koszulke z 40 na 19,90 i rajstopki . Rajstopki są z miłej w dotyku bawełny.
POKA!

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

nel_a - mam
Zaparłam się
Wyszło w końcu po wpisaniu Lauflernwagen Bär

I albo ja ślepa, albo nie wiem co, ale po przejrzeniu kilkunastu stron nazwa producenta wciąż pozostaje tajemnicą. W każdym razie w wielu miejscach to sprzedają, dużo ludzie kupuje, koszt (tu) - około 40€

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:04   #1323
phdwao
Zakorzenienie

hello nie wyspałam sie

Maciejko co sądzisz o zaleceniu mojego lekarza o obniżeniu E z 75 na 50?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
oooo

dziewczyny który lepszy? widziałam u nas w sklepie stacjonarnym a Jasio wyrasta ze swojego
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5a2308?c=2664
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ecy-5a2309?c=3

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-12-13 o 08:09
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:06   #1324
chce_byc_mama
Zakorzenienie

co za noc... pije kawe i ide skrobac sciany...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:15   #1325
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hello nie wyspałam sie

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

oooo

dziewczyny który lepszy? widziałam u nas w sklepie stacjonarnym a Jasio wyrasta ze swojego
mi si pierwszy podoba chcialam go kupic malej al dostalam granatowy z Gapa od chrzestnej
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:16   #1326
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

ten pierwszy jest ładny - taki doroślejszy wzór
Stary 2012-12-13, 08:27   #1327
phdwao
Zakorzenienie

Aha chciałam Wam coś napisać: zuwazyłam że zupki mojego wyrobu jednak gorzej smakują jasiowi niz słoiczki. Może to kwestia smaku warzyw, nie wiem? Byłam wczoraj w sklepie dziecięcym-bardzo dobrze wyposazony,no i skusiłam sie na kilka produktów HIPPa. Wcześniej patrzyłam na nie z przymrużeniem oka, teraz patrze na nie jako na szanse że moje dziecko będzie jadlo cokolwiek innego niez pierś Kupiłam "pierwsze ciasteczka" moga byc podawane po 5 misiącu-rozmiekcozne mlekiem, sokiem, papką(szansa ze taką papke z jabłkiem mi Jaś zje) no i kupiłam soicziki cuda o jakich mi się nie sniłokaszka manna z mlekiem waniliowa, jablko gruszka z biszkoptem, kaszka mleczna z biszkoptami, kaszka ryzowa z bananami , no cuda. Tylkoże kasza manna i biszkopty to nic innego jak GLUTEN Ja jeszcze nie zaczęłam ekspozycji, myslę, żeby zacząć właśnie po 5 miesiącu czyli dokładnie w święta i teraz się zastanawiam czy zamisst 1 łyżeckzi mannej, moge dac taki słopiczek czy biszkopcik z jabłkiem. Zarózno w tym sposobie jak i tradycyjnym(czyli łyżeczka kaszki) sa wielkie szanse że mały nie będzie chcial mi tego jesc i zje mniej glutenu niz przewiduje ekspozycja. może takie gotowe słoiczki, biszkopty będa mu bardziej smakować Musialam się tmy podzielić
Stary 2012-12-13, 08:29   #1328
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
brawa dla Nikosia

Z teściową to nie jest tak, ze nie widziała L od lipca. Widziała. Ale to wynikało tylko i wyłącznie z naszej inicjatywy. Od czasu do czasu idziemy do teściów - tzn chodziliśmy, bo już mi się odechciewa...Teściowa nas nie zaprasza, sama do nas nie przychodzi (czy za naszym zaproszeniem czy z własnej inicjatywy), więc wychodzi na to, że wnuk dla niej nie istnieje... Bardzo mi z tym źle, ale co mam babie zrobić??? Nawet jak do nich pójdziemy, to babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd... A mi jest bardzo przykro, bo przecież Leoś to taki kochany bobas. I w niczym nikomu nic nie zawinił...

Oby z niekapkiem Wam się udało

co do up - u nas jest napisane, ze odmowa przyjęcia propozycji pracy jest równoznaczna ze skreśleniem z listy bezrobotnych.
przykre..... ja byłam w takiej samej sytuacji co Leoś. Mam siostre z tego samego rocznika. I to ona była przez dziadków bardziej "lubiana". Ja się lepiej od niej uczyłam zachowywałam itp. Ale oni i tak zawsze ja jako wzór stawili. A ja się czułam odrzucona.
Stary 2012-12-13, 08:34   #1329
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

ale super!

nie doczytałam w końcu (a może nie napisałaś) - na czym stanęło? Bo chciałam zaproponować pasternak - przynajmniej Zosia zniosła go super, a dynia potrafi ją nieźle zakorkować

Biedna Lilunia

mam dokładnie takie właśnie doświadczenia. Jedno ucho przebiłam mając 13 lat - u szkolnej pielęgniarki, igłą. Dziurka przebita prosto, goiła się świetnie. Drugie przebiłam mając już lat ze 24 - u kosmetyczki, pistoletem. Nie dość, że krzywo, to jeszcze mi się to babrało w nieskończoność

przypuszczam, że chodzi o jakieś większe, miękkie maskotki - jak dziecko wtuli w coś takiego całą buzię (i np. przyśnie), to się może załatwić chyba nawet lepiej, niż kocykiem

fajny!
bardzo chciałabym Ci pomóc, ale Karolka ma rację - bez nazwy producenta trudno będzie cokolwiek wyszukać. Wklikałam w google Eichhorn (znana firma, która robi dużo tego typu rzeczy) - tego modelu nie widzę. Wklepałam Lauflerngerät, Holzrutscher, Rutscher mit Steckbox, Holz-Spielcenter, bo już nie wiem, jak to ustrojstwo można by określić - i dupa, niestety.
A w żadnym stacjonarnym sklepie takiego nie widziałam

Jeśli chcesz, by firma była pewna, a nie upierasz się na tamtym modelu, to chyba poleciłabym Ci coś takiego http://allegro.pl/eichhorn-duza-kost...831814322.html - to jest trochę mniejsze, ale i nieco tańsze. A producent bardzo znany, z tego co wiem - porządny

brązowy

POKA!

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

nel_a - mam
Zaparłam się
Wyszło w końcu po wpisaniu Lauflernwagen Bär

I albo ja ślepa, albo nie wiem co, ale po przejrzeniu kilkunastu stron nazwa producenta wciąż pozostaje tajemnicą. W każdym razie w wielu miejscach to sprzedają, dużo ludzie kupuje, koszt (tu) - około 40€
dziękuję kochana
czyli jest ok? mogę zamawiać?

Cytat:
hello nie wyspałam sie

oooo

ciężki wybór, oba ładne, zależy co się komu podoba, doroślejszy chyba fajniejszy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:40   #1330
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dzień dobry!
Chciałam was ładnie wczoraj nadrobić, a dziś wyszło na to, że nie pamiętam wszystkiego co miałam napisać.
za ząbkujących i szczepionych
zdrówka chorującym
Irmusia81 współczuję teściowej. U mnie moja mama czarną owcą jest. Traktuje małego jak zabawkę, która powinna leżeć, siedzieć cicho i się do niej uśmiechać. Nawet mówi do niego: "moja zabaweczko" Każdy zakup, jaki poczynimy z małżem uważa za zbędny, na każda zabawkę Antek za głupi jeszcze jest. Nawet sama nie poczyniła wysiłku, żeby mu coś na Mikołaja kupić, a mieszkamy razem.
Nadalka współczuję sytuacji z małą, zawału bym dostała.
U nas bój ząbkowani nadal trwa i zaczyna nawet być wyczuwalny ten 3 ząbek. Nie mogę małego nawet na chwilę samego zostawić, wczoraj musiałam go na rękach trzymać nawet jak mieszałam w patelni, bo inaczej był wrzask taki, że nie wiem. A ranek wydawał się taki obiecujący. Jeszcze przez ciągłe wiszenie przy piersi, dostałam guzków, ale cóż. Gryzak jest be, każdy, dlatego młody ma palce zgryzione.
Plusem wczorajszego dnia są paczki. Przyszła mata piankowa, szczeniaczek ucznia czek i ciuszki z 5 10 15: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5c2302?c=2811
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5m2307?c=2503
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e-5m2311?c=658
I przyznam wam rację, ta mata to cudo jest- od razu mi się z brzuszka na plecy przekręcił, a jaki zdziwiony był, że tak szybko mu poszło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6156_1.jpg (57,3 KB, 14 załadowań)

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 08:46   #1331
modnisia86
Zadomowienie

My dziś mamy szczepienie ciekawe jak mała je zniesie mam nadzieje z przespi je tak jak ostatnie. W dodatku mąż wyjechal slużbowo wiec jedziemy z tesciem zobaczy jak jego aniolek sie drze.
Stary 2012-12-13, 09:13   #1332
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Podoba mi się ten w łapki
Cytat:
My dziś mamy szczepienie ciekawe jak mała je zniesie mam nadzieje z przespi je tak jak ostatnie. W dodatku mąż wyjechal slużbowo wiec jedziemy z tesciem zobaczy jak jego aniolek sie drze.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:17   #1333
pumas
Zakorzenienie

Hej
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:17   #1334
chmielinka
Zadomowienie

hej

jeszcze nie odespałam zarwanych nocek i chodzę ledwo żywa

W ogóle to powiem wam że przez te 5 dni, co mnie tak nerki bolały, Hanią zajmowałam się głównie ja, ale też babcia, tata, wujek... no ale oni skakali nad nią bez przerwy, a ja nie miałam siły się z nią bawić i albo mnie zastępowała karuzelka, albo leżała obok mnie i troszke ją zabawiałam i mi się dziecko rozleniwiło! Wczoraj ją położyłam na macie a ona leży na plecach "krzyżem" i czeka aż będzie się jej machać zabawkami nawet nogami nie kopała musiałam jej przypomnieć że potrafi sama się przekręcać i sięgać po zabawki i po jakiejś godzince znowu Hania jest Hanią

Cytat:
oooo

ja bym brała ten pierwszy
Cytat:

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:19   #1335
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Chciałam was ładnie wczoraj nadrobić, a dziś wyszło na to, że nie pamiętam wszystkiego co miałam napisać.
za ząbkujących i szczepionych
zdrówka chorującym
Irmusia81 współczuję teściowej. U mnie moja mama czarną owcą jest. Traktuje małego jak zabawkę, która powinna leżeć, siedzieć cicho i się do niej uśmiechać. Nawet mówi do niego: "moja zabaweczko" Każdy zakup, jaki poczynimy z małżem uważa za zbędny, na każda zabawkę Antek za głupi jeszcze jest. Nawet sama nie poczyniła wysiłku, żeby mu coś na Mikołaja kupić, a mieszkamy razem.

I przyznam wam rację, ta mata to cudo jest- od razu mi się z brzuszka na plecy przekręcił, a jaki zdziwiony był, że tak szybko mu poszło.
no jakby mi ktokolwiek tak o dziecku powiedział to dostałby opier... i tyle by nas widział, co to za teksty w ogóle, lepiej oducz mówienia w ten sposób bo kiedyś wejdzie dziecku na psychikę

Cytat:

phdwao oglądałam oba kombinezony i ja wybrałabym ten pierwszy

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-13 o 09:21
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:20   #1336
wvictoria
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
U mnie nic nowego. Młody nadal się ślini jak buldog. Ale jest chyba lepiej...
Wczoraj byliśmy u kuzynki mojego męża. Ma syna starszego o 3 tygodnie od mojego małego. Kuba przy nim wygląda jak gwizdek na lokomotywie Wzrostowo niby podobnie (mój nosi 74, tamten 80) ale wagowo.... u mnie waga piórkowa, tam ciężka No ale chłopak co 3h zjada prawie 200ml.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy dziewczyny macie czas na wizaż... kiedys sama siedziałam, a teraz Sara ma taki tryb dzienny jak ja i nie mam czasu, bo dziecko niezbyt samo soba umie sie zajac dluzej niz chilke, za to u mamy na reku jest fajnie, nazwet zabawek nie trzeba... dzisiaj razem tarkowałysmy ziemniaczki na babkę ziemniaczaną, nie ściemniam... tarkę mi trzymała i kwiatki podlewałyśmy.. no i tak dni nam mijają

Muszę zacząć się rozglądać za prezentami dla niej.... ale jakieś to bez sensu mi się wydaje bo ona bardziej się na razie cieszy z kartonu po zabawce niż z samej zabawki chyba kupie coś "na wyrost" i poczekamy...

W ogóle wczoraj złozyłam łózeczko Sary bo w ogole w nim nie spała i śpi w swoim pokoju na normalnej wersalce z mamusią, tatuś na razie musi zdzierżyć samotny sen.. tak naprawde mamy w sypialni komputer i tatus jak ma wolne to potrafi sie relaksowac przed kompem do 3 w nocy, wiec uciekłyśmy zemy miec ciesze i spokoj

U nas na razie zebow brak... a widze ze tu jakies wysypy są

noo gratuluje wszystkich zabeczkow no i wspolczuje Natalia tego podduszenia, bym chyba na zawał zeszła... słabo mi jak sobie to wyobrazam...
Ten tego, mamusia nauczyła na rączkach cały czas U mnie mały nie chce leżeć jak widzi moją teściową. Ona go od razu nosiła no i mlody się wycwanił Przy mnie leży , bawi się... pojawia się ona i w dziecko wstępuje zło Od razu mu się nudzi i chce żeby z nim spacerować.
Niech tylko raz usłyszę, że ja go tak nauczyłam

Cytat:
Dobry wieczór

Dziękujemy cioteczkom za uczczenie 5 miesięcy Leonka

Pojechaliśmy dziś na szczepienie i wróciliśmy z niczym, bo nie było lekarza Jutro drugie podejście. Leoś dziś prawie wcale nie jadł z butli. Nie chciał No to go przystawiałam do piersi. Poza tym jest mega marudny i masakrycznie się ślini. Matko, niech mu już wyjdą te zęby

biedna Lu My mamy Bobodent, ale rzadko mu smaruję, bo ma okropny smak.

mój Mały też słabo je przez te ząbki. Trwa to już jakieś 10 dni i mam wrażenie, ze jest coraz gorzej.

Leon odrzucił butlę. Cyca łapie chętnie, ale czasem popłakuje przy ssaniu

już zaciskam kciuki

wow!

nie można odmówić
Irmusia, a jeszcze niedawno pisałaś, że się wszyscy jaracie tym ząbkowaniem...
Ale trzymam żeby L szubko wyszły zębiska

Cytat:
niestety nie Bardzo mi przykro ze względu na Małego. Nawet nie zadzwoni zapytać jak Mały, ani jak się gdzieś widzimy nie pyta o niego. Strasznie to dziwne. Wiele razy ją zapraszaliśmy, ale nie przychodzi...
nie przejmuj się głupią babą! Pamiętaj, że masz nas My się wyzachwycamy małym za wszystkie czasy Bo obiektywnie rzecz ujmując jest cudnym brzdącem

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:20   #1337
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Linka spokojnie w spodniach możesz iść
dzięki, zdecydowałam, ze pójdę w spodniach o ile oczywiście uda mi się je kupić

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem możesz.
Jeśli to nie będzie chrzest w małym mieście lub na wsi (a chyba nie), to zastanów się tylko, co na to Wasze rodziny.
Kiedyś chciałam iść na przyjęcie komunijne w bardzo ładnym komplecie spodnie+żakiet (w zestawie były spodnie, żakiet i spódniczka), ale to była wieś, parafia mojej babci i ówczesnego tż, więc uległam naciskom babci i zdecydowałam się na garsonkę.
Sama na razie oglądałam sukienki w necie, ale to, co mi się podoba kosztuje za dużo, jak na 1 raz, a za rok będzie niemodne. Poza tym wolałabym sukienkę z rękawem 3/4 albo długim, bo wiadomo, że jak kupię z krótkim, to i tak będę siedzieć w żakiecie.
Maciejko chrzest jest w dużym mieście. Z sukienkami mam problem, źle leżą w biuście, bo jest nieproporcjonalnie duży do reszty ciała (w zasadzie to jedna pierś, czyli w ogóle katastrofa ) Bardzo obcisłe uwidaczniają brzuszek po ciąży który całkiem płaski nie jest No w ogóle jest źle. Wczoraj spędziłam godzinę w przymierzalni Zary i nic, dosłownie nic na mnie dobrze nie wyglądało. Fakt, że ciuchy też niespecjalne.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jasne, że tak Zwłaszcza, że o ile pamiętam chrzcicie końcem grudnia?
30 grudnia

Cytat:

obydwa ładne
zdecydowałabym się chyba na pierwszy

Cytat:
Dobrze, ze będziesz miała wsparcie, ja dwa razy byłam sama i nie polecam! Teraz (jutro ) idę z TZtem, wziął urlop, powiedziałam, ze nie ma bata, nie będę tego znosić sama więcej
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:21   #1338
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
brawa dla Nikosia

Z teściową to nie jest tak, ze nie widziała L od lipca. Widziała. Ale to wynikało tylko i wyłącznie z naszej inicjatywy. Od czasu do czasu idziemy do teściów - tzn chodziliśmy, bo już mi się odechciewa...Teściowa nas nie zaprasza, sama do nas nie przychodzi (czy za naszym zaproszeniem czy z własnej inicjatywy), więc wychodzi na to, że wnuk dla niej nie istnieje... Bardzo mi z tym źle, ale co mam babie zrobić??? Nawet jak do nich pójdziemy, to babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd... A mi jest bardzo przykro, bo przecież Leoś to taki kochany bobas. I w niczym nikomu nic nie zawinił...

Oby z niekapkiem Wam się udało

co do up - u nas jest napisane, ze odmowa przyjęcia propozycji pracy jest równoznaczna ze skreśleniem z listy bezrobotnych.
Wiesz, moja babcia taka wpatrzona jest w moją kuzynkę. Ja i mój brat nigdy nie byliśmy tak ważni jak ona... ale mam to teraz w dupie. To ona straciła nasze pierwsze chwile przy różnych okazjach. To ona ich już nie odzyska. A my... coż rodzice mojej mamy świata poza nami nie widzieli. Babcia nie żyje już 10 lat a ja nadal pamiętam jak się uśmiechała, jak do mnie mówiła... każdego dnia brakuje mi jej tak samo mocno. I wiem, że mnie kochała tak samo jak ja ją... tylko to się liczy.

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie "z innej beczki". Czy na chrzest córki wypada mi iść w spodniach - eleganckich spodniach?

Irmusiu nie dziwię się, ze jest Ci przykro... Bardzo dziwna sprawa z jej zachowaniem. Może niech TZ kiedyś zapyta wprost o co chodzi?
Wypada
wiem, że tego nie zrobisz, ale jak my chrzciliśmy to jedna z mam (było wtedy 5 chrztów) była w jeansach i swetrze

Cytat:
Jak do jutra nie będzie, to będę mejla pisać patafianom

Ale kicz http://allegro.pl/fotomontaz-twojego...825959031.html
ale paskudne

Cytat:
hello nie wyspałam sie

oooo

w kratkę

Cytat:
Aha chciałam Wam coś napisać: zuwazyłam że zupki mojego wyrobu jednak gorzej smakują jasiowi niz słoiczki. Może to kwestia smaku warzyw, nie wiem? Byłam wczoraj w sklepie dziecięcym-bardzo dobrze wyposazony,no i skusiłam sie na kilka produktów HIPPa. Wcześniej patrzyłam na nie z przymrużeniem oka, teraz patrze na nie jako na szanse że moje dziecko będzie jadlo cokolwiek innego niez pierś Kupiłam "pierwsze ciasteczka" moga byc podawane po 5 misiącu-rozmiekcozne mlekiem, sokiem, papką(szansa ze taką papke z jabłkiem mi Jaś zje) no i kupiłam soicziki cuda o jakich mi się nie sniłokaszka manna z mlekiem waniliowa, jablko gruszka z biszkoptem, kaszka mleczna z biszkoptami, kaszka ryzowa z bananami , no cuda. Tylkoże kasza manna i biszkopty to nic innego jak GLUTEN Ja jeszcze nie zaczęłam ekspozycji, myslę, żeby zacząć właśnie po 5 miesiącu czyli dokładnie w święta i teraz się zastanawiam czy zamisst 1 łyżeckzi mannej, moge dac taki słopiczek czy biszkopcik z jabłkiem. Zarózno w tym sposobie jak i tradycyjnym(czyli łyżeczka kaszki) sa wielkie szanse że mały nie będzie chcial mi tego jesc i zje mniej glutenu niz przewiduje ekspozycja. może takie gotowe słoiczki, biszkopty będa mu bardziej smakować Musialam się tmy podzielić
mnie się wydaje, że można podawać te słoiczki.
Kiedyś w ramach przyzwyczajania do glutenu dziecko "jadło" chleb

Cytat:
przykre..... ja byłam w takiej samej sytuacji co Leoś. Mam siostre z tego samego rocznika. I to ona była przez dziadków bardziej "lubiana". Ja się lepiej od niej uczyłam zachowywałam itp. Ale oni i tak zawsze ja jako wzór stawili. A ja się czułam odrzucona.
juz napisąłam wyżej

Cytat:

Stary 2012-12-13, 09:27   #1339
phdwao
Zakorzenienie

dziękiza odpowiedzi co do kombinezonu

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że można podawać te słoiczki.
Kiedyś w ramach przyzwyczajania do glutenu dziecko "jadło" chleb
noo i nadal na innym forum czytam, że dziewczyny podają w ramach blw kawałek chleba-pierwszy kontakt z glutenem mam mówi że dawała mi troche biszkopciki dlatego jak kupiłam te hippa bio
Stary 2012-12-13, 09:35   #1340
Linka25
Zakorzenienie

phdwao też mi się wydaje, że słoiczek będzie w porządku, w końcu kiedyś nikt tak aptekarsko nie wyliczał dawek tego glutenu i chyba było OK?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:37   #1341
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
no jakby mi ktokolwiek tak o dziecku powiedział to dostałby opier... i tyle by nas widział, co to za teksty w ogóle, lepiej oducz mówienia w ten sposób bo kiedyś wejdzie dziecku na psychikę

Jej się niestety nie da przestawić- lata prób za mną. I tylko smutek mnie ogarnia, bo widzę, jak moja młodszą siostrę już skrzywdziła. Z wykształcenia psychologiem jestem i świadomość, ze ona się nie zmieni(z różnych względów) bardziej mnie jeszcze przygnębia...

Phadwao ja mam ten sam dylemat od miesiąca nierozwiązany i szczerze się zastanawiam, czy czego s tańszego nie kupić, choć jak już pisałam 5 10 15 ubóstwiam.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 09:38   #1342
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękiza odpowiedzi co do kombinezonu

noo i nadal na innym forum czytam, że dziewczyny podają w ramach blw kawałek chleba-pierwszy kontakt z glutenem mam mówi że dawała mi troche biszkopciki dlatego jak kupiłam te hippa bio

No to super Ja też to kupię. Ale u mnie do glutenu jeszcze ponad miesiąc

mogłabym dziś przeprowadzić taką rozmowę z moim synem:
0n: mamo, zasłałem łóżko.
Ja: to bardzo dbrze.
On: nie bałdzo, nie bałdzo...

Stary 2012-12-13, 09:55   #1343
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
u nas po szczepieniu spokojniejak tylko zaczęła pojawiać się gorączka, dałam czopka i Lilka była w 100%normalna-uśmiechnięta, rozgadana, wszystko w porządkuposzła lulu o 20, wstała na jedzonko o 5 i teraz o 9 zjadła i leży zadowolona z życia

depoison dzięki-więc ruszę z tym pasternakiem-kupiłam Holleja to się bardzo boję zakorkowania, bo Lilutka zaraz spać po nocach nie może, ale po tym jabłuszku wszystko super funkcjonuje....
zaparta jesteś-super, że znalazłaś tego Neli pchaczkaja nawet nie wiedziałam jak to się zwie

Maciejko-ty jesteś ekspertem, czy jak koło 13, czyli na obiadek dam Lilce kilka łyżek pasternaka+ziemniaczek, to popołudniu jako deser mogę jeszcze jabłko, bo mam otwarte i do jutra nie chcę go trzymać....
Stary 2012-12-13, 10:03   #1344
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
może nie od razu kicz, bo jakby niektóre te zdjęcia odpowiednio zrobić to byłoby fajnie, ale sposób fotomontażu woła o pomstę do nieba

Cytat:

no i nie musisz, bo wszystko jasne

jeśli to jest produkt "od importera z Niemiec" (a tak chyba nel_a pisała) to raczej nie jest produkowany w Niemczech. Ja bym stawiała, że to jakaś chińszczyzna.

Cytat:

oba fajne, nie widząc ich na żywo wybrałabym chyba jednak łapki, taki uroczy jest na "dorosłe" wzory przyjdzie czas chociaż widzę, że pierwszy ma więcej zwolenników

Cytat:
w zasadzie na upartego możesz te słoiczki dawać, tylko wtedy nie będziesz wiedzieć ile tego glutenu podać (a przy wczesnej ekspozycji te dawki powinny być naprawdę małe żeby organizmu nie obciążyć). Mojej znajomej córka pluła wszelkimi kaszkami dalej niż widziała w efekcie czego gluten wprowadzali przez biszkopty lub skórki od chleba. Nie napiszę, że z małą jest wszystko ok, bo tego nie wiadomo, bo celiakia może przybierać postać ukrytą (i to się też tyczy "przepisowej" ekspozycji na gluten), ale póki co niepokojących objawów u niej brak.

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
o matko, no to już przegięcie jest. Wanillka ma rację, nie pozwól tak jej mówić, bo jak dziecko zacznie więcej rozumieć to takie teksty bardzo podkopią jego pewność siebie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
W ogóle to powiem wam że przez te 5 dni, co mnie tak nerki bolały, Hanią zajmowałam się głównie ja, ale też babcia, tata, wujek... no ale oni skakali nad nią bez przerwy, a ja nie miałam siły się z nią bawić i albo mnie zastępowała karuzelka, albo leżała obok mnie i troszke ją zabawiałam i mi się dziecko rozleniwiło! Wczoraj ją położyłam na macie a ona leży na plecach "krzyżem" i czeka aż będzie się jej machać zabawkami nawet nogami nie kopała musiałam jej przypomnieć że potrafi sama się przekręcać i sięgać po zabawki i po jakiejś godzince znowu Hania jest Hanią
ha, a to leniuszek

Cytat:
phdwao też mi się wydaje, że słoiczek będzie w porządku, w końcu kiedyś nikt tak aptekarsko nie wyliczał dawek tego glutenu i chyba było OK?
tak, tylko kiedyś gluten wprowadzało się po 10 miesiącu, więc jak już układ pokarmowy był bardziej dojrzały. I nie wiadomo czy jest ok, bo nietolerancja glutenu przybiera tak różne formy, że nawet sobie możemy z tego sprawy nie zdawać, że różne problemy zdrowotne wywołuje u nas właśnie ten gluten. On nawet za alergie wziewne potrafi odpowiadać (stąd wiele osób "pozbywa" się alergii przechodząc na jakiś czas na dietę bezglutenową i bezmleczną - mój brat jest na to żywym dowodem)

Chyba się zaopatrzę http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-k...858820678.html

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-13 o 10:05
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:07   #1345
karolka110
Wtajemniczenie

phdwao mi też ten drugi się duuuużo bardziej podoba-te łapki są super
Stary 2012-12-13, 10:12   #1346
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
buena- ja Cie pamiętam, Ty chyba masz dwójkę dzieci?, więc rozumiem brak czasu
Tak, mam dwójeczkę. A do tego mam dodatkową pracę (mimo braku już pracy głównej), która zajmuje mi wolny czas.
Cytat:

buena ja Cie pamiętam, faktycznie dawno Cie nie było ale świetnie Cie rozumiem,
No tak, Ty też masz dwójkę.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Buena - czy to nie Ty miałaś jechać na badania do Gdańska i już się nie odezwałaś?
Tak... i przepraszam, że się potem nie odezwałam.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Co do kolczykow to mysle ze przebijemy uszka okolo roczku jak juz mala bedzie chodzic. Ale to sie jeszcze zobaczy.
Jeśli chodzi o przebijanie, to kiedyś pytałam o to panią od kolczykowania i mówiła, że jak ktoś chce przekłuwać małym dzieciom, to najlepiej do 6 m-ca, później dziecko jest bardziej świadome, ruchliwe i dziurki mogą się dłużej goić.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie z powrotem. Postaram się być mniej więcej na bieżąco.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:12   #1347
nel_a
Zakorzenienie

mówią w ddtvn o uczeniu czytania i liczenia niemowlaków - to co czytałam w książce

Stary 2012-12-13, 10:16   #1348
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jeśli to jest produkt "od importera z Niemiec" (a tak chyba nel_a pisała) to raczej nie jest produkowany w Niemczech. Ja bym stawiała, że to jakaś chińszczyzna.

Chyba się zaopatrzę http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-k...858820678.html
Wiesz, teraz bardzo dużo rzeczy jest z Chin. Co wcale nie oznacza, że są do niczego. Oni też umieją prdukować dobrze, tylko wtedy jest to droższe. Mój znajomy który mieszkał w Chinach ok 3 lata właśnie opowiadał jak to jest (też pracował w fabryce, ale na stanowisku kierownika projektów). Ja tylko z powodu "made in China" bym tego nie odrzuciła. jeśli ma wszystkie wymagane certyfikaty i dokumenty...

mam tą książkę kucharską jeszcze jej bardzo dokładnei nie przeglądalam

Stary 2012-12-13, 10:16   #1349
nadalka
Zakorzenienie

phdwao miałam napisać do co agunia.
Pewnie że możesz dawać ale zorientuj się ile w nim jest glutenu , żeby do nie była np. o 5x większa dawka niż zalecana
Stary 2012-12-13, 10:18   #1350
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wiesz, teraz bardzo dużo rzeczy jest z Chin. Co wcale nie oznacza, że są do niczego. Oni też umieją prdukować dobrze, tylko wtedy jest to droższe. Mój znajomy który mieszkał w Chinach ok 3 lata właśnie opowiadał jak to jest (też pracował w fabryce, ale na stanowisku kierownika projektów). Ja tylko z powodu "made in China" bym tego nie odrzuciła. jeśli ma wszystkie wymagane certyfikaty i dokumenty...

mam tą książkę kucharską jeszcze jej bardzo dokładnei nie przeglądalam
ostatnio czytałam o chińskich zabawkach.
Sęk w tym by nie kupować najtańszych, odpustowych, na targowiskach itp. np. Fisher price pewnie też produkuje w chinach, jego lego ale oni mają normy, kontrole itd. Jest różnica.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-12-13 o 10:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości