|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
|
|
|
|
#1322 | ||||||
|
Zadomowienie
|
H&M na poważnie ruszył z przecenami
(no, i może już nie będę rozwijać tematu... )ale super! Cytat:
Biedna Lilunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo chciałabym Ci pomóc, ale Karolka ma rację - bez nazwy producenta trudno będzie cokolwiek wyszukać. Wklikałam w google Eichhorn (znana firma, która robi dużo tego typu rzeczy) - tego modelu nie widzę. Wklepałam Lauflerngerät, Holzrutscher, Rutscher mit Steckbox, Holz-Spielcenter, bo już nie wiem, jak to ustrojstwo można by określić - i dupa, niestety. A w żadnym stacjonarnym sklepie takiego nie widziałam ![]() Jeśli chcesz, by firma była pewna, a nie upierasz się na tamtym modelu, to chyba poleciłabym Ci coś takiego http://allegro.pl/eichhorn-duza-kost...831814322.html - to jest trochę mniejsze, ale i nieco tańsze. A producent bardzo znany, z tego co wiem - porządny Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- nel_a - mam Zaparłam się ![]() Wyszło w końcu po wpisaniu Lauflernwagen Bär ![]() I albo ja ślepa, albo nie wiem co, ale po przejrzeniu kilkunastu stron nazwa producenta wciąż pozostaje tajemnicą. W każdym razie w wielu miejscach to sprzedają, dużo ludzie kupuje, koszt (tu) - około 40€ |
||||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Maciejko co sądzisz o zaleceniu mojego lekarza o obniżeniu E z 75 na 50? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
dziewczyny który lepszy? widziałam u nas w sklepie stacjonarnym a Jasio wyrasta ze swojego http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5a2308?c=2664 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ecy-5a2309?c=3 Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-13 o 08:09 |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Aha chciałam Wam coś napisać: zuwazyłam że zupki mojego wyrobu jednak gorzej smakują jasiowi niz słoiczki. Może to kwestia smaku warzyw, nie wiem? Byłam wczoraj w sklepie dziecięcym-bardzo dobrze wyposazony,no i skusiłam sie na kilka produktów HIPPa. Wcześniej patrzyłam na nie z przymrużeniem oka, teraz patrze na nie jako na szanse że moje dziecko będzie jadlo cokolwiek innego niez pierś
Kupiłam "pierwsze ciasteczka" moga byc podawane po 5 misiącu-rozmiekcozne mlekiem, sokiem, papką(szansa ze taką papke z jabłkiem mi Jaś zje) no i kupiłam soicziki cuda o jakich mi się nie sniło Ja jeszcze nie zaczęłam ekspozycji, myslę, żeby zacząć właśnie po 5 miesiącu czyli dokładnie w święta i teraz się zastanawiam czy zamisst 1 łyżeckzi mannej, moge dac taki słopiczek czy biszkopcik z jabłkiem. Zarózno w tym sposobie jak i tradycyjnym(czyli łyżeczka kaszki) sa wielkie szanse że mały nie będzie chcial mi tego jesc i zje mniej glutenu niz przewiduje ekspozycja. może takie gotowe słoiczki, biszkopty będa mu bardziej smakować Musialam się tmy podzielić![]()
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest ok? mogę zamawiać? Cytat:
|
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Chciałam was ładnie wczoraj nadrobić, a dziś wyszło na to, że nie pamiętam wszystkiego co miałam napisać. za ząbkujących i szczepionychzdrówka chorującym Irmusia81 współczuję teściowej. U mnie moja mama czarną owcą jest. Traktuje małego jak zabawkę, która powinna leżeć, siedzieć cicho i się do niej uśmiechać. Nawet mówi do niego: "moja zabaweczko" Każdy zakup, jaki poczynimy z małżem uważa za zbędny, na każda zabawkę Antek za głupi jeszcze jest. Nawet sama nie poczyniła wysiłku, żeby mu coś na Mikołaja kupić, a mieszkamy razem.Nadalka współczuję sytuacji z małą, zawału bym dostała. U nas bój ząbkowani nadal trwa i zaczyna nawet być wyczuwalny ten 3 ząbek. Nie mogę małego nawet na chwilę samego zostawić, wczoraj musiałam go na rękach trzymać nawet jak mieszałam w patelni, bo inaczej był wrzask taki, że nie wiem. A ranek wydawał się taki obiecujący. Jeszcze przez ciągłe wiszenie przy piersi, dostałam guzków, ale cóż. Gryzak jest be, każdy, dlatego młody ma palce zgryzione. Plusem wczorajszego dnia są paczki. Przyszła mata piankowa, szczeniaczek ucznia czek i ciuszki z 5 10 15: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5c2302?c=2811 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5m2307?c=2503 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e-5m2311?c=658 I przyznam wam rację, ta mata to cudo jest- od razu mi się z brzuszka na plecy przekręcił , a jaki zdziwiony był, że tak szybko mu poszło.
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
My dziś mamy szczepienie
ciekawe jak mała je zniesie mam nadzieje z przespi je tak jak ostatnie. W dodatku mąż wyjechal slużbowo wiec jedziemy z tesciem zobaczy jak jego aniolek sie drze.
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() jeszcze nie odespałam zarwanych nocek i chodzę ledwo żywa W ogóle to powiem wam że przez te 5 dni, co mnie tak nerki bolały, Hanią zajmowałam się głównie ja, ale też babcia, tata, wujek... no ale oni skakali nad nią bez przerwy, a ja nie miałam siły się z nią bawić i albo mnie zastępowała karuzelka, albo leżała obok mnie i troszke ją zabawiałam i mi się dziecko rozleniwiło! Wczoraj ją położyłam na macie a ona leży na plecach "krzyżem" i czeka aż będzie się jej machać zabawkami nawet nogami nie kopała musiałam jej przypomnieć że potrafi sama się przekręcać i sięgać po zabawki i po jakiejś godzince znowu Hania jest Hanią ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() phdwao oglądałam oba kombinezony i ja wybrałabym ten pierwszy Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-13 o 09:21 |
||
|
|
|
#1336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie nic nowego. Młody nadal się ślini jak buldog. Ale jest chyba lepiej... Wczoraj byliśmy u kuzynki mojego męża. Ma syna starszego o 3 tygodnie od mojego małego. Kuba przy nim wygląda jak gwizdek na lokomotywie Wzrostowo niby podobnie (mój nosi 74, tamten 80) ale wagowo.... u mnie waga piórkowa, tam ciężka No ale chłopak co 3h zjada prawie 200ml.Cytat:
U mnie mały nie chce leżeć jak widzi moją teściową. Ona go od razu nosiła no i mlody się wycwanił Przy mnie leży , bawi się... pojawia się ona i w dziecko wstępuje zło Od razu mu się nudzi i chce żeby z nim spacerować. Niech tylko raz usłyszę, że ja go tak nauczyłam ![]() Cytat:
Ale trzymam żeby L szubko wyszły zębiskaCytat:
My się wyzachwycamy małym za wszystkie czasy
|
|||
|
|
|
#1337 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki, zdecydowałam, ze pójdę w spodniach o ile oczywiście uda mi się je kupić
Cytat:
) Bardzo obcisłe uwidaczniają brzuszek po ciąży który całkiem płaski nie jest No w ogóle jest źle. Wczoraj spędziłam godzinę w przymierzalni Zary i nic, dosłownie nic na mnie dobrze nie wyglądało. Fakt, że ciuchy też niespecjalne.30 grudnia Cytat:
zdecydowałabym się chyba na pierwszy Cytat:
) idę z TZtem, wziął urlop, powiedziałam, ze nie ma bata, nie będę tego znosić sama więcej
|
|||
|
|
|
#1338 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiem, że tego nie zrobisz, ale jak my chrzciliśmy to jedna z mam (było wtedy 5 chrztów) była w jeansach i swetrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś w ramach przyzwyczajania do glutenu dziecko "jadło" chleb ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękiza odpowiedzi co do kombinezonu
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao też mi się wydaje, że słoiczek będzie w porządku, w końcu kiedyś nikt tak aptekarsko nie wyliczał dawek tego glutenu i chyba było OK?
|
|
|
|
#1341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Phadwao ja mam ten sam dylemat od miesiąca nierozwiązany i szczerze się zastanawiam, czy czego s tańszego nie kupić, choć jak już pisałam 5 10 15 ubóstwiam.
|
||
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to super Ja też to kupię. Ale u mnie do glutenu jeszcze ponad miesiąc ![]() mogłabym dziś przeprowadzić taką rozmowę z moim synem: 0n: mamo, zasłałem łóżko. Ja: to bardzo dbrze. On: nie bałdzo, nie bałdzo... |
|
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas po szczepieniu spokojnie ![]() depoison dzięki-więc ruszę z tym pasternakiem-kupiłam Holle ![]() zaparta jesteś-super, że znalazłaś tego Neli pchaczka ja nawet nie wiedziałam jak to się zwie![]() Maciejko-ty jesteś ekspertem, czy jak koło 13, czyli na obiadek dam Lilce kilka łyżek pasternaka+ziemniaczek, to popołudniu jako deser mogę jeszcze jabłko, bo mam otwarte i do jutra nie chcę go trzymać....
|
#1344 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeśli to jest produkt "od importera z Niemiec" (a tak chyba nel_a pisała) to raczej nie jest produkowany w Niemczech. Ja bym stawiała, że to jakaś chińszczyzna. Cytat:
na "dorosłe" wzory przyjdzie czas chociaż widzę, że pierwszy ma więcej zwolennikówCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba się zaopatrzę http://allegro.pl/bobas-lubi-wybor-k...858820678.html
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-13 o 10:05 |
||||||||
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwao mi też ten drugi się duuuużo bardziej podoba-te łapki są super
|
#1346 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie z powrotem. Postaram się być mniej więcej na bieżąco. |
||||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
mówią w ddtvn o uczeniu czytania i liczenia niemowlaków - to co czytałam w książce
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tą książkę kucharską jeszcze jej bardzo dokładnei nie przeglądalam
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao miałam napisać do co agunia.
Pewnie że możesz dawać ale zorientuj się ile w nim jest glutenu , żeby do nie była np. o 5x większa dawka niż zalecana
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sęk w tym by nie kupować najtańszych, odpustowych, na targowiskach itp. np. Fisher price pewnie też produkuje w chinach, jego lego ale oni mają normy, kontrole itd. Jest różnica.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-13 o 10:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

)

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Musialam się tmy podzielić

za ząbkujących i szczepionych
nawet nogami nie kopała 
) Bardzo obcisłe uwidaczniają brzuszek po ciąży który całkiem płaski nie jest