|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem zuzia goraczkowala Jasiu wogole. Ja tez teraz wieczorami zamawiam prezenty przez Neta
bo inaczej nie dam rady
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziewczyny, jaką wielkość ciemiączka po urodzeniu mają Wasze dzieciaczki wpisaną w książeczkę zdrowia???
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
No bo Ala ma wpisane 0,5 x 0,5 i to jakieś małe strasznie chyba??? Kurcze, ono potem było wyczuwalne znacznie większe, nawet teraz jest większe. Pediatra gdy ją bada nie mówi o żadnych nieprawidłowościach, a ja dopiero teraz zwróciłam uwagę na ten wpis w książeczkę w wyniku pewnej rozmowy... Kurcze, muszę się lekarza spytać przy najbliższej okazji.
A może oni w szpitalu to mierzą zaraz po porodzie i przy porodzie sn kości czaszki są bardziej zbliżone do siebie, a potem się już "rozluźniają" i ciemiączko jest większe? Zgłupiałam
|
|
|
|
#2556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet jak się go powącha pod paluszkami od stóp to czuć taki zapaszek potku. A ja jestem chyba głupia, bo lubię ten jego smrodek stópek. ![]() Cytat:
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Zośka chyba poczuła ulge po podaniu wczoraj wieczorem sterydów bo dziś śpi od 10.40 do teraz z dwie przerwami 10cio minutowymi na butle i zmiane pampka.
aż mi się przypomniały pierwsze dni w domu kiedy noworodek przesypia prawie całą dobę
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mojemu się pociły i pediatra kazała na 2 tyg zwiększyć ilość wit. D3. |
|||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Gracjanek miał 1x1 i Fabianek też takie ma
.Ide sie wziasc za jakies porządki świąteczne
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to poszłam dzisiaj z Nią na spacer o 11:15 dokładnie i jak usnęła na spacerze to cały czas śpi do teraz. Wcześniej też tak miała, ale ostatnio jak wracałyśmy ze spaceru to się od razu budziła. Ja o 17 lecę do księdza bo mam już zaświadczenia od chrzestnych. No i dzisiaj przyjeżdża do nas pierwszy raz teściowa, gdyż wczoraj wróciła z zagranicy, bardzo jestem ciekawa tego spotkania... Zapomniałabym, dla dzieciaczków w szpitalach dużo zdrowia i dla mam siły!
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Hejho
![]() a my wczoraj poszaleliśmy znowu i z Basią i znajomymi na bilardzie byliśmy fajowo było ![]() dziś siedzimy w domu - mamy dzień sprzątania i prania... za to jutro znów nas intensywny dzień czeka, bo mamy 2 różne spotkania umówione ![]() zauważyłam że im częściej z Małą wychodzę tym lepiej mija nam dzień - małą nie marudzi i "zagaduje" do ludzi, a w domu jest już chyba znudzona tym że widzi tylko moją gębę nie dziwie się jej a no i minął jej katarek Anesh Asiulka trzymam kciuki za zdrowie maluszków a co do końca świata to: http://kwejk.pl/obrazek/1570406/ ps. Kaczuszka, Lucia - śliczne fotki na mailu
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to na pewno
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- a jeszcze co do tego ciemiączka to mój ma już mało wyczuwalne ... a pamiętam chrześniaczka mając rok miała jeszcze dość duże więc nie wiem jak to jest...
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem, pędzicie nie ma co
![]() Ja od wczoraj mam najazdy niezapowiedzianych gości, a w przerwie staram się ogarnąć chałupę i dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- P....... reklama bebilonu. Zaraz się chyba zdrażnię
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka czyli zostawili go bo kaszlał?
Jak dobrze, że internet istnieje ![]() Iwa Kubus miał 1/1 Pokazuję widok z mojego okna - zdjęcie robione przez szybę niestety. 105.jpg |
|
|
|
#2565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja już chciałam sensacji ![]() Cytat:
A może to skok? Cytat:
No śliczna kruszynka. A moj cudek właśnie się znudził gadaniem do krokodyla za 7 zł Toi tyle w kwestii nadrabiania
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kajaja tulę Cię
louruse a nie masz nikogo do pomocy? ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2570 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekam czekamCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam
Asiulka, Anesh zdrówka dla dzieciaczków i dla was cierpliwości dziś prawie cały dzień w kuchni przesiedziałam, bo w sobotę widzimy się z moją przyjaciółką na "wigili" no i podzieliłyśmy się przygotowaniami jedzonka, więc pitrasiłam jutro mąż rybę po grecku będzie robił ![]() a przyszedł mi ten elektryczny laktator i muszę powiedzieć że jest to przydatny wynalazek,bo ręcznym jak ściągałam przez 10 minut to miałam jeden wypływ mleka a tym elektrycznym dwa i tym sposobem dwa razy więcej mleczka z niby już opróżnionej przez Lili piersi no i cichy jest - tak delikatnie sobie buczy jak by któraś jeszcze była zainteresowana to mam ten: Ameda lactaline na dwie piersi ręczny mam Aventa i też się na pewno jeszcze przyda przy kolejnym bobasku jak będzie początkowy nawał żeby lekko odciągnąć z piersi przed karmieniem Lili już zaczyna ciut lepiej jeść o 16 nie schizowała przy piersi, ale nie chwalę dnia przed zachodem teraz śpi pięknota moja mała |
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wpisane w książeczkę ciemiączko n opuszek palca- tak swoją drogą co to w ogóle jest, jak każdy ma inny palec
. Na skierowaniu do lekarza mam napisane ciemię przednie na opuszek małego palca, tym razem niby dokładniej .
|
|
|
|
#2573 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też tak mamy. Mała płacze, ja mega zmęczona pomyślałam i wydawało mi się, że powiedziałam do męża, że dam jej kropelki. Budzę się po godzinie, mąż tuli małą. Pytam go: co kropelki nie pomogły? A on patrzy jak na wariatkę bo ja chyba tylko o nich pomyślałam, ale na pewno nic do niego nie mówiłam a już na pewno nic jej nie dałam. A on ostatnio ni z gruchy ni z pietruchy do mnie: ten termometr jest zepsuty. Się go pytam jaki termometr. A on mi odpowiada, że trzeba kupić zaślepki do kontaktu Przez sen ze mną gadał.Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38099772]ja pierdziele ale mam pecha.pies mnie dziabnął.nie wiem czy mam sie smiac czy płakać[/QUOTE] Nosz cholera, szedł i cię ugryzł. Masakra jakaś.
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też nie mowi do mnie po imieniu tylko "Maleństwo"
Jak czasem powie po imieniu to jako tak mi dziwnie. Wiecie co - chwilowo skończyłam krwawić i chyba mi się hormony unormowały bo od razu mam lepszy humor.
|
#2575 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko ma rytm 3 godzinny prawie od urodzenia a dopiero od niedawna ulewa więc nie wiem czy to z przejedzenia. Chciałam wam pokazać mojego małego eskimoska ale ktoś zapodział kabel do aparatu ![]() Wczoraj zjadłam małego ogóreczka kiszonego i mandarynkę. I nic. Pół łezki nie było. Może już koniec wyrzeczeń mi się szykuje?
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Cholera zamiast sie cieszyć to się martwie.. Zośka od 10 rano śpi non stop 3 razy do tej pory wstał na jedzenie i pare minut po butli odpływa.
Wyczytałam że po sterydach człowiek może być senny a co dopiero takie maleństwo, ale kurcze jakoś tak dziwnie..
|
#2577 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuję z tą herbatką, może coś da... Cytat:
Cytat:
dobre wieści! Mąż bardzo mi pomaga, nie mogę powiedzieć. Tylko chciałabym też uczestniczyć w domowych obowiązkach i wkurza mnie że on musi to robić sam. Cytat:
Próbowałam kilka razy siąść do pracy dyplomowej, ale nie mogę się skupić. Cały czas patrzę na Zośkę... teraz też nie minęło 10min jak zaczyna jojcyć. A dopiero co ją nakarmiłam.---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Poczekaj spokojnie, pewnie potrzebuje sobie pospać po tych sterydach.... |
||||
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Kur.. mać co to za reklama?! Wścieknę się jak jeszcze raz wyskoczy
W książeczce mam napisane, że ciemiączko przy urodzeniu miał 1x1 a jak byłam na szczepieniu 20.11 napisała mi pediatra, że jest 3x3. O co chodzi? Zamiast się zmniejszać zwiększa się??? |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
też cieszę że nam się udało
teraz już synek jest większy i są cykle w których wcale nie śpi a są i takie w których nie ma nawet chwilki aktywności tylko przesypia całe 2,5-3h mimo tego i tak trzyma się godzin. Jak domaga się jedzenia dużo za wcześnie to daję herbatkę albo zabawiam jak tylko mogę ![]() mój mąż przeczytał język niemowląt i oboje bardzo się staraliśmy to zastosować, wystarczyło parę dni i zadziałał. Bardzo mi na tym zależało bo tak jak pisałam synek jest tylko pod moją opieką 24h na dobę a TZ tylko w weekendy, mam posprzątane, poprane, obiad gotuje raz na dwa dni, czas na seriale, książki, spacery... |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za reklama? Bo chyba jestem zacofana troszkę ;D
Elena ja mam zwykle łóżko szpitalne Chwilowo odpoczywał bo z dziećmi mąż i tesciowa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

bo inaczej nie dam rady

Czyli dopóki sam nie przerwie, poza tym nie wydaje mi się ze je za mało, ponieważ ma nadwagę
Do tej pory się tym tak nie przejmowałam, na życzenie to na życzenie ale teraz sobie myślę, ze może powinnam coś z tym zrobić.. Poza tym ulewa, czy to nie jest objaw przejadania się?

norma wg naszej pediatry to 700 g miesięcznie - norma tzn. najlepiej jesli jest minimum tyle
dobre wieści!