|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
![]() Rozumiem, że 18-latek to często ma pstro w głowie, ale 1. wychowawca znał nas ponad 2 lata, nie robiliśmy problemów, więc mógł okazać odrobinkę zaufania, czy coś by się stało gdybyśmy na stołówce wypili po tym piwie? 2. gdy oni pili w stołówce, to w hotelu po pokojach uczniowie się spotykali i pili mocniejsze trunki
|
|
#4712 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro picie alkoholu tak źle świadczy o człowieku i jego szkole ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chamstwo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4713 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takich to mamy nauczycieli, że impreza szkolna, nie wolno, nie wolno, bo przecież to alkohol, a my pod ich opieką czy coś. Nie i już. Jak mieliśmy rozdanie świadectw to wtedy nam szampana przynieśli. I jakoś dziwnym sposobem mogliśmy. I to przy nauczycielach, i na dodatek w szkole Ale nigdy nie ogarniałam mojego liceum
|
|
|
|
|
#4715 |
|
strachajło
|
Dziwi mnie zachowanie jednego z chłopaków z mojego roku.. chociaż chłopak to chyba źle powiedziane w jego przypadku
ale od początku..Studiuję na III roku, razem z nami studiuje pewien pan, rocznik '78. Raczej nie jest z nami zintegrowany, poza tym , wiecie,to jeden z tych przemądrzałych ![]() Nigdy w życiu nie zamieniłam z nim słowa, tym większe było moje zdziwienie,kiedy dostałam od niego wiadomość na fb nie wiem, czy w ogóle kojarzył kim jestem? Ale idąc do sedna: wczoraj dowiedziałam się, że innej dziewczynie z roku wysłał to samo, w podobnym czasie Ciekawa jestem ile jeszcze dziewczyn dostało taką wiadomość nawet nie było go na to stać, żeby zmienić treść wiadomości...
|
|
|
|
#4716 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No właśnie chyba mu się wydawało, że jesteśmy nieodpowiedzialnymi kretynami... Niestety.
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Chyba rok, jak nie wiecej! choc przyznam,ze kazdego dnia zagladam na KWC a na forum, niestety z powodu ostatniej pracy- absolutny brak czasu. Jednak sie wreszcie pojawilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153919] Potrafię wziąć produkt, obejrzeć, włożyć do koszyka, rozmyślić się, odłożyć, potem debatować w myślach czy może jednak, wziąć i tak parę razy , miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię [/QUOTE]hhe, chcialabym posiadac taka zdolnosc. jak jestem przy gotowce, to nie wyjde bez niczego z takiego rossmana. Najlepszym wiec dla mnie wyjsciem jest tzw ban na takie sklepy, ktory dziala i po prawie 2 m-cach nadal niczego nie potrzebuje, bo wszystko nadal konczeCytat:
Choc piszac to znam przypadki, kiedy to w liceum uczniowie wychodzili wczesniej np na PKS, ale to za zgoda rodzicow na papierze- wtedy to nauczciel nie ma tej odpowiedzialnosci. Moja nauczycielka, w wypadku,kiedy to rodzice na zebraniu sie nie stawili, po zebraniu jezdzila do kazdego osobiscie do domu. Serio. |
|||
|
|
|
#4718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się mocno zdziwiłam z tym szampanem bo: 1. gdyby to było w ukryciu to co innego ale takie obnoszenie się jest dla mnie konkretnym brakiem... refleksji. 2. było o nim napisane w tym samym poście gdzie było lekko piętnowane przychodzenie do szkoły kiedy się chce i samodzielne usprawiedliwianie sobie godzin taka mała niezgodność, czyż nie?
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kto jest częstym bywalcem tego wątku, i znam inne sposoby na "urozmaicenie nędznego żywota",jednak przy okazji urodzin (fala 18tek) częstowałyśmy się w szkole różnymi rodzajami alkoholu, nie biegając oczywiście po korytarzu tylko w jakimś zacisznym miejscu i nie uważam, żeby komukolwiek to zaszkodziło... Tym bardziej, że nasza szkoła połączona była z internatem, dla części osób był to praktycznie dom
![]() Mnie dziwi to,że ludzie zostawiają sobie zakupy świątecznych prezentów na ostatnią chwilę... Przecież to żadne zaskoczenie, prezenty można zacząć gromadzić powolutku przez cały rok. A potem stres, że paczka nie dojdzie , tłumy w sklepach...Jakby nie można było się postarać kupić (to,co się da) wcześniej i dać sprzedawcom wolny dzień?? Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-12-18 o 13:51 |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, rzucenie zwitkiem banknotów jest fizycznie możliwe. Natomiast jeśli rzucanie nimi w ekspedientkę jest dla kogoś buaha, to świadczy tylko o poziomie tej osoby.
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-12-18 o 13:55 |
|
|
|
#4721 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalas po prostu,ze rzucila banknotem: czy rzucila ze zloscia i impetem parskajac czy po prostu bez namyslu szybko podala banknot? Dlatego tez tak krotka opowiastka wywoluje we mnie buaha, lub WTF jak wolisz. |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w tym celu szaleje się w czasach szkolnych żeby nie musieć już w pracy.
Zresztą w pracy mam do wykonania obowiązki, a w szkole często siedzieliśmy kompletnie bez celu...
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pamietam,zebym w szkole siedziala bez celu dlugo, chyba,ze na okienkach
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się zdarzyło być dwa razy nietrzeźwą w liceum w szkole
. Raz dzien przed studniówką, stroiliśmy salę, mieliśmy przed sobą conajmniej 5 godzin więc trzeba było się rozgrzać. Kupłyśmy 1,5l wódki i wypiłyśmy w 5-6 osób i jak dyrektor przyszedł sprawdzić jak nam idzie to schowali mnie za zasłony i dopilnowali obym nic nie mówiła Później była akcja wychodzenia ze szkoły chwiejnym krokiem i próba uniknęcia ochroniarza , dodam tylko, że siedliśmy w pierwszej ławce , ale koleś nie poczuł, przynajmnej nic nie mówił
|
|
|
|
#4726 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Pomysł taki, że odpadam ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
b)może w ciągu roku mają inne wydatki- latem jakiś wyjazd plus np malowanie, jesienią zakup podręczników do szkoły itd
|
|
#4728 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Raz się tylko napiłam na zakończenie roku w ostatniej klasie, taka byłam szczęśliwa, że kończę to piekło, że już inaczej nie mogłam
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal nie rozumiem PO CO pić alkohol w szkole
![]() Dziwią mnie ludzie, którzy przychodzą wstawieni na zajęcia (rozumiem wypić piwo na okienku po południu), ale żeby na zajęcia o 13 przyjść już w dość chwiejnym stanie, nie ogarniam. |
|
|
|
#4731 | ||
|
zawsze mam racje
|
U nas nie było można. Teoretycznie i nauczyciele nie mogli
![]() Czemu to nie wiem. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Mnie rozwalała wicedyrektorka- dla uczniów nakaz noszenia koszul i marynarek a sama chodziła w bardzo obcisłej sukience w panterkę i do tego w szpilkach na bardzo wąskim obcasie, z 12 cm miały chyba. Ach godny strój
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Alkohol w szkole to jedynie szpan i dziecinada. Zalosne,ze tak niektorzy zdobywaja "poklon". Kiedys to bylo poczucie humoru ,teraz trzeba wisniowke od babci przyniesc
:rolley es:
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Dla urozmaicenia,o rany. Nie zdobywasz "pokłonu" (nie znałam takiego sformulowania), jeśli pijesz w towarzystwie kilku zaprzyjaźnionych osób a reszta o tym nie wiem,bo po co.
PS. Z tymi prezentami to nie chodziło mi o to, że wszyscy powinni kupować w sierpniu ale... 24 grudnia po południu?? Bez przesady! Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-12-18 o 15:16 |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No popatrz, jacy ludzie sa rozni. Poklon- dosc znane slowo, na pewno znajdziesz w slowniku. |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
robisz zamieszanie o nic, nikt nie pisał o podstawówce, tylko o liceum, kiedy każdy ma 18 lat... zaraz się dowiem, że jestem alkoholiczką i zataczając się piszę egzaminy, bardzo ciekawe, biorąc pod uwagę że odkąd mieszkam w akademiku chyba raz trzymałam piwo w ręce :P no ale może dlatego, że w liceum nie byłam tak hiperodpowiedzialna jak widzę część wizażanek, teraz nie muszę się "odkuwać":P Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-12-18 o 15:22 |
|
|
|
#4736 |
|
Konto usunięte
|
Ja się raz jedyny upiłam (ale tak konkretnie) po zajęciach i było mi wstyd na samą mysl, że ktoś znajomy mógl to widzieć. A już do głowy mi nie przyszło, by pić w czasie przerwy, ale może jestem sztywna i nie potrafię się wyluzować
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jest ogromna różnica między napiciem się, w towarzystwie - po lampce wina, 1 piwie, etc - a upiciem się do nieprzytomności... Tego drugiego nigdy nie doświadczyłam i wcale nie pragnę.
|
|
|
|
#4738 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No i nie rozumiem tego przeciwstawiania sobie: jak się wyszumieć to za młodu, a na studiach być dojrzałym, poważnym człowiekiem . Z dwojga złego to wolałabym, żeby moje dziecko poszło wstawione na wykład niż na lekcje w liceum. A i są takie osoby, które nie potrzebują się wyszaleć. Nigdy.
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko,przecież nie mówię że trzeba.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

)

Skoro picie alkoholu tak źle świadczy o człowieku i jego szkole 
nie wiem, czy w ogóle kojarzył kim jestem? Ale idąc do sedna: wczoraj dowiedziałam się, że innej dziewczynie z roku wysłał to samo, w podobnym czasie 

. Raz dzien przed studniówką, stroiliśmy salę, mieliśmy przed sobą conajmniej 5 godzin więc trzeba było się rozgrzać. Kupłyśmy 1,5l wódki i wypiłyśmy w 5-6 osób
i jak dyrektor przyszedł sprawdzić jak nam idzie to schowali mnie za zasłony i dopilnowali obym nic nie mówiła