Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 12:09   #4711
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Nas straszyli rewizją i w ogóle, a jak przyszło co do czego to wychowawczyni (najbardziej konserwatywna z konserwatywnych) podała wszystkim po lampce szampana.
A później mówiła, by dyskretniej chować butelki po wódce, bo je widać.

A z tą wycieczką, to z jednej strony głupie, ze wychowawcy zabierają dowód (czułabym się jak porwana do jakiegoś burdelu )
a z drugiej strony taki licealista myśli, że jak urwie się z łańcucha to wypije Bóg wie ile i może to się skończyć nieszczęśliwie. Uczeń nie ma świadomości, że to mu przejdzie płazem, ale nauczyciel za jego wybryk może mieć ogromne problemy.
Teraz też myślę, że to było okropne i obecnie po przekroczeniu granicy żądałabym oddania dowodu. Zresztą: w czasie takiej wycieczki ktoś może się zgubić i zostaje wtedy bez dokumentów... No ale przecież ważniejsze, żeby uczniowie 18-19 letni nie mogli kupić alkoholu...

Rozumiem, że 18-latek to często ma pstro w głowie, ale
1. wychowawca znał nas ponad 2 lata, nie robiliśmy problemów, więc mógł okazać odrobinkę zaufania, czy coś by się stało gdybyśmy na stołówce wypili po tym piwie?
2. gdy oni pili w stołówce, to w hotelu po pokojach uczniowie się spotykali i pili mocniejsze trunki

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:29   #4712
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
I tak w temacie - po tej akcji w statucie mojego liceum pojawił się absurd stulecia - uczniom, nawet pełnoletnim, nie wolno pić alkoholu. Nigdy i nigdzie, nawet we własnym domu. Bo pijąc alkohol prezentują postawę niegodną ucznia, a szkołę należy reprezentować godnie zawsze i wszędzie.
Ale żenada

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Ja miałam zachowanie naganne na semestr, bo sobie popiłyśmy z koleżankami i matka jednej zadzwoniła do wychowawczyni. Co prawda nie byłyśmy wtedy pełnoletnie, ale nie bardzo rozumiem, co miała do tego szkoła, skoro to było po zajęciach?
Też tego nie rozumiem.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No u nas właśnie jak u Ruby i u was pewnie też - taki statut, takie beznadziejne zasady. Bo dajesz złe świadectwo szkoły
Ciekawe, czy nauczyciele też nie pili alkoholu w ogóle Skoro picie alkoholu tak źle świadczy o człowieku i jego szkole

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Wychowawca nam pokazywał odpowiedni zapis w regulaminie szkoły, który to reguluje - i jest tak, że póki uczeń jest uczniem danej szkoły, to nauczyciel nawet jak zobaczy go palącego/pijącego alkohol na drugim końcu miasta, to ma prawo wyciągnąć z tego konsekwencje.
Porażka

Cytat:
Nauczyciel-wychowawca zajmuje się wychowaniem uczniów nie tylko na terenie szkoły.
Tak jakby picie alkoholu było czymś złym i trzeba było wychowywać ludzi, by tego nie robili

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak w 3 LO pojechaliśmy na wycieczkę kilkudniową, nocowaliśmy w hotelu i jedliśmy w stołówce/barze z nauczycielami. Po kolacji bar pustoszał, została tylko moja grupka i nauczyciele. Nikt nas nie wyganiał, bo nie było nakazu, że o np. 23 mamy być w łóżeczkach. Siedzimy i gadamy, czas mija, w końcu któryś nauczyciel się zniecierpliwił, podszedł do baru i wziął dla reszty po piwie. Chyba im było trochę głupio, że przy nas piją.
A z drugiej strony na tej wycieczce zabrali nam dowody(niby, że na granicy były potrzebne) i przez to teoretycznie nikt z uczniów nie mógł kupić alkoholu. A oni sobie pili, mimo że my od strony prawnej też mogliśmy.
Koszmar. Nie dość, że zabranie dokumentów jest przesadą, to jeszcze picie w takiej sytuacji na oczach uczniów Chamstwo

Cytat:
Teraz też myślę, że to było okropne i obecnie po przekroczeniu granicy żądałabym oddania dowodu. Zresztą: w czasie takiej wycieczki ktoś może się zgubić i zostaje wtedy bez dokumentów... No ale przecież ważniejsze, żeby uczniowie 18-19 letni nie mogli kupić alkoholu...

Rozumiem, że 18-latek to często ma pstro w głowie, ale
1. wychowawca znał nas ponad 2 lata, nie robiliśmy problemów, więc mógł okazać odrobinkę zaufania, czy coś by się stało gdybyśmy na stołówce wypili po tym piwie?
2. gdy oni pili w stołówce, to w hotelu po pokojach uczniowie się spotykali i pili mocniejsze trunki
Zgadzam się. Zabieranie dowodów pełnoletnim ludziom to gruba przesada. Wychowawca w ogóle ma prawo zrobić coś takiego?

Cytat:
Rozumiem, że 18-latek to często ma pstro w głowie (…)
To niech wychowawca się nie decyduje na wycieczkę, skoro klasy ogarnąć nie umie. Może jeszcze niech sprawdza wszystkim bagaże, a w czasie wolnym od zwiedzania przywiązuje uczniów do krzeseł, żeby niczego głupiego nie zrobili
Stary 2012-12-18, 12:34   #4713
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Tak jakby picie alkoholu było czymś złym i trzeba było wychowywać ludzi, by tego nie robili

Nie no, alkohol to wspaniała rzecz. Upijajmy wszyscy!
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:42   #4714
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie z jednej strony oburza zachowanie nauczycieli, że nawet nie zwrócili uwagę, że ktoś pije alkohol, a z drugiej strony, kurczę, nauczyciele sami dawali tego szampana na studniówce...
U mnie na studniówce nie było Takich to mamy nauczycieli, że impreza szkolna, nie wolno, nie wolno, bo przecież to alkohol, a my pod ich opieką czy coś. Nie i już. Jak mieliśmy rozdanie świadectw to wtedy nam szampana przynieśli. I jakoś dziwnym sposobem mogliśmy. I to przy nauczycielach, i na dodatek w szkole Ale nigdy nie ogarniałam mojego liceum
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:44   #4715
twofaces
strachajło

Dziwi mnie zachowanie jednego z chłopaków z mojego roku.. chociaż chłopak to chyba źle powiedziane w jego przypadku ale od początku..
Studiuję na III roku, razem z nami studiuje pewien pan, rocznik '78. Raczej nie jest z nami zintegrowany, poza tym , wiecie,to jeden z tych przemądrzałych
Nigdy w życiu nie zamieniłam z nim słowa, tym większe było moje zdziwienie,kiedy dostałam od niego wiadomość na fb w której pytał czy może mnie poznać, osobiście lub korespondencyjnie nie wiem, czy w ogóle kojarzył kim jestem? Ale idąc do sedna: wczoraj dowiedziałam się, że innej dziewczynie z roku wysłał to samo, w podobnym czasie
Ciekawa jestem ile jeszcze dziewczyn dostało taką wiadomość nawet nie było go na to stać, żeby zmienić treść wiadomości...
twofaces jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:47   #4716
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

To niech wychowawca się nie decyduje na wycieczkę, skoro klasy ogarnąć nie umie. Może jeszcze niech sprawdza wszystkim bagaże, a w czasie wolnym od zwiedzania przywiązuje uczniów do krzeseł, żeby niczego głupiego nie zrobili
No właśnie chyba mu się wydawało, że jesteśmy nieodpowiedzialnymi kretynami... Niestety.

Stary 2012-12-18, 13:30   #4717
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno Cie na Wizażu nie widziałam
Witaj Chyba rok, jak nie wiecej! choc przyznam,ze kazdego dnia zagladam na KWC a na forum, niestety z powodu ostatniej pracy- absolutny brak czasu. Jednak sie wreszcie pojawilam

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Dziwię sie że w mróz , zimno , wieje - dziewczęta potrafia wyjść na dwór skąpo odziane....no chyba że to prostytutki, to już mnie to nie dziwi.
Kaazda chyba z nas przechodizla ten szczegolny okres, kiedy to look byl bardziej wazny niz logika

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Kiedyś widziałam, jak baba pod 60., wymalowana(..) rzuciła w ekspedientkę pieniędzmi.
dziwie sie,ze nikt do tego nie nawiazal: jak to "rzucila"? buaha. Placac?

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153919]
Potrafię wziąć produkt, obejrzeć, włożyć do koszyka, rozmyślić się, odłożyć, potem debatować w myślach czy może jednak, wziąć i tak parę razy, miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię[/QUOTE]

hhe, chcialabym posiadac taka zdolnosc. jak jestem przy gotowce, to nie wyjde bez niczego z takiego rossmana. Najlepszym wiec dla mnie wyjsciem jest tzw ban na takie sklepy, ktory dziala i po prawie 2 m-cach nadal niczego nie potrzebuje, bo wszystko nadal koncze

Cytat:
Napisane przez ozi_ Pokaż wiadomość
Nauczyciel ponosi odpowiedzialność za ucznia w godzinach trwania zajęć, nawet jeśli ten uczeń wychodzi sam za szkoły w trakcie zajęć i jest pełnoletni. Jeśli takowy delikwent zasłabł by po drodze, wpadł pod samochód etc. beknęła by nauczycielka, bo taki jest regulamin. Podobnie mnie traktowali na praktykach, w godzinach 7-15 nie mogłam upuścić terenu zoo samodzielnie
Zgadzam sie.Mysle,ze wyjatkiem byloby okazjonalne 5 minutek, wiadomo, zanim uczen wezmie taboly i bedzie poza szkola np zima, to wyjdzie moze minutka odpowiedzialnosci za niego.
Choc piszac to znam przypadki, kiedy to w liceum uczniowie wychodzili wczesniej np na PKS, ale to za zgoda rodzicow na papierze- wtedy to nauczciel nie ma tej odpowiedzialnosci.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
U mnie też nie chodzili, w razie czego był telefon.
Moja nauczycielka, w wypadku,kiedy to rodzice na zebraniu sie nie stawili, po zebraniu jezdzila do kazdego osobiscie do domu. Serio.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:47   #4718
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to, że na terenie szkoły nie wolno, a na ulicy wolno, tak samo jak nie wolno na przystanku, a 5 metrów za nim tak. I czy jest się pełnoletnim czy nie.
Ale tu nie była mowa o regulaminie szkoły tylko o miejscach publicznych

Ja się mocno zdziwiłam z tym szampanem bo:
1. gdyby to było w ukryciu to co innego ale takie obnoszenie się jest dla mnie konkretnym brakiem... refleksji.
2. było o nim napisane w tym samym poście gdzie było lekko piętnowane przychodzenie do szkoły kiedy się chce i samodzielne usprawiedliwianie sobie godzin taka mała niezgodność, czyż nie?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:49   #4719
Kreskaaa
Zakorzenienie

Nie wiem kto jest częstym bywalcem tego wątku, i znam inne sposoby na "urozmaicenie nędznego żywota",jednak przy okazji urodzin (fala 18tek) częstowałyśmy się w szkole różnymi rodzajami alkoholu, nie biegając oczywiście po korytarzu tylko w jakimś zacisznym miejscu i nie uważam, żeby komukolwiek to zaszkodziło... Tym bardziej, że nasza szkoła połączona była z internatem, dla części osób był to praktycznie dom

Mnie dziwi to,że ludzie zostawiają sobie zakupy świątecznych prezentów na ostatnią chwilę... Przecież to żadne zaskoczenie, prezenty można zacząć gromadzić powolutku przez cały rok. A potem stres, że paczka nie dojdzie , tłumy w sklepach...Jakby nie można było się postarać kupić (to,co się da) wcześniej i dać sprzedawcom wolny dzień??

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-12-18 o 13:51
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:54   #4720
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
dziwie sie,ze nikt do tego nie nawiazal: jak to "rzucila"? buaha. Placac?
Tak, rzucenie zwitkiem banknotów jest fizycznie możliwe. Natomiast jeśli rzucanie nimi w ekspedientkę jest dla kogoś buaha, to świadczy tylko o poziomie tej osoby.

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2012-12-18 o 13:55
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:57   #4721
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem kto jest częstym bywalcem tego wątku, i znam inne sposoby na "urozmaicenie nędznego żywota",jednak przy okazji urodzin (fala 18tek) częstowałyśmy się w szkole różnymi rodzajami alkoholu, nie biegając oczywiście po korytarzu tylko w jakimś zacisznym miejscu i nie uważam, żeby komukolwiek to zaszkodziło... Tym bardziej, że nasza szkoła połączona była z internatem, dla części osób był to praktycznie dom
Rozumiem, że w pracy też częstujesz się/częstowałabyś się (w jakimś zacisznym miejscu) alkoholem? Wiesz, żeby sobie umilić nędzny pracowniczy żywot.
Stary 2012-12-18, 13:59   #4722
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Tak, rzucenie zwitkiem banknotów jest fizycznie możliwe. Natomiast jeśli rzucanie nimi w ekspedientkę jest dla kogoś buaha, to świadczy tylko o poziomie tej osoby.
Buaha moze znaczyc to samo co WTF i smiem twierdzic,ze nie okazuje poziomu, jak np zlosliwosci lub chamstwo, lub sama starsza pani omawiana przez ciebie.

Napisalas po prostu,ze rzucila banknotem: czy rzucila ze zloscia i impetem parskajac czy po prostu bez namyslu szybko podala banknot? Dlatego tez tak krotka opowiastka wywoluje we mnie buaha, lub WTF jak wolisz.

Cytat:
Stary 2012-12-18, 14:00   #4723
Kreskaaa
Zakorzenienie

Właśnie w tym celu szaleje się w czasach szkolnych żeby nie musieć już w pracy. Zresztą w pracy mam do wykonania obowiązki, a w szkole często siedzieliśmy kompletnie bez celu...
Stary 2012-12-18, 14:04   #4724
Ivi 1988
Zakorzenienie

Ja nie pamietam,zebym w szkole siedziala bez celu dlugo, chyba,ze na okienkach

Cytat:
Stary 2012-12-18, 14:28   #4725
IzzieSt
Zakorzenienie

Mi się zdarzyło być dwa razy nietrzeźwą w liceum w szkole. Raz dzien przed studniówką, stroiliśmy salę, mieliśmy przed sobą conajmniej 5 godzin więc trzeba było się rozgrzać. Kupłyśmy 1,5l wódki i wypiłyśmy w 5-6 osób. Mnie ofc najbardziej wzięło bo byłam tylko po śniadaniu i jak dyrektor przyszedł sprawdzić jak nam idzie to schowali mnie za zasłony i dopilnowali obym nic nie mówiła Później była akcja wychodzenia ze szkoły chwiejnym krokiem i próba uniknęcia ochroniarza. Drugi raz to było jakoś dzień przed końcem roku dla maturzystów(czyli dla mnie wtedy), mieliśmy 2h okienko, więc poszliśmy do koleżanki na stancję, tak wszyscy po 2 piwka i dalej na lekcje, dodam tylko, że siedliśmy w pierwszej ławce, ale koleś nie poczuł, przynajmnej nic nie mówił
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 14:56   #4726
zMoose
BAN stały

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to, że na terenie szkoły nie wolno, a na ulicy wolno, tak samo jak nie wolno na przystanku, a 5 metrów za nim tak. I czy jest się pełnoletnim czy nie.

U mnie w klasie też była aferka, że jak to możliwe że nauczyciel przyłapał dziewczyny między blokami koło szkoły, jak paliły, i mają mieć za to odjęte punkty z zachowania i były telefony do rodziców. Wychowawca nam pokazywał odpowiedni zapis w regulaminie szkoły, który to reguluje - i jest tak, że póki uczeń jest uczniem danej szkoły, to nauczyciel nawet jak zobaczy go palącego/pijącego alkohol na drugim końcu miasta, to ma prawo wyciągnąć z tego konsekwencje. Nauczyciel-wychowawca zajmuje się wychowaniem uczniów nie tylko na terenie szkoły.

Co? Ja tam sie cieszę, że moi rodzice zareagowali tak jak zareagowali. Nie muszą mnie lać i krzyczeć na mnie, żebym zrozumiała, że popełniłam błąd. Wyśmianie sytuacji i wyjaśnienie mojej głupoty w zupełności wystarczyło.

Już nie róbcie z siebie takich świętoszków, co to nigdy nikt nie popełnił błędów w młodości, mając ledwie te 18 lat. Lepiej biegać z szampanem po szkole niż zajść w ciążę, mając tyle lat. bo to dopiero jest głupota. głupota totalna, moje to przy tym jedynie głupi wybryk.

Nie wiem, nie znam się. Ja tam na wszystko takie jak szampany na sylwestra, mówię właśnie szampan, nie zwracam uwagi na procenty itd.

Jak widać na studniówce wszystko rządzi się swoimi prawami.
PS: Żeby tylko szampan był na studniówce...
Powiem ci tak, ja swoje też mam za uszami ale mam na tyle sprytu by nie latać z tym alkoholem na widoku w takim miejscu jak szkoła - piłam tylko raz na religii i wszystko było w butelce od Coli z tą też zmieszane. Poza tym wszystkie byłyśmy już od ponad roku pełnoletnie - pojenia nieletnich nie zaliczyłam. Więc aniołkiem może i nie byłam 100% ale złapać też się nie dałam w taki głupi sposób.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
tylko, że mocniejsze alkohole lały się w tajemnicy przed nauczycielami. Ofijalnie był tylko szampan

już bez przesady. Nie tylko alkoholem można sobie urozmaicać swój nędzny żywot
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:04   #4727
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Zgadzam się. Zabieranie dowodów pełnoletnim ludziom to gruba przesada. Wychowawca w ogóle ma prawo zrobić coś takiego?

Oczywiście, że nie.

Pomysł taki, że odpadam

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

Mnie dziwi to,że ludzie zostawiają sobie zakupy świątecznych prezentów na ostatnią chwilę... Przecież to żadne zaskoczenie, prezenty można zacząć gromadzić powolutku przez cały rok. A potem stres, że paczka nie dojdzie , tłumy w sklepach...Jakby nie można było się postarać kupić (to,co się da) wcześniej i dać sprzedawcom wolny dzień??
a)niektórzy nie lubią świąt i źle im na samą myśl o zakupach, więc kupują na ostatnią chwilę
b)może w ciągu roku mają inne wydatki- latem jakiś wyjazd plus np malowanie, jesienią zakup podręczników do szkoły itd

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:06   #4728
zMoose
BAN stały

Cytat:
Ale tu nie była mowa o regulaminie szkoły tylko o miejscach publicznych

Ja się mocno zdziwiłam z tym szampanem bo:
1. gdyby to było w ukryciu to co innego ale takie obnoszenie się jest dla mnie konkretnym brakiem... refleksji.
2. było o nim napisane w tym samym poście gdzie było lekko piętnowane przychodzenie do szkoły kiedy się chce i samodzielne usprawiedliwianie sobie godzin taka mała niezgodność, czyż nie?
zgadzam sie. wybryk moze sie zdarzyć ale nie tak na widoku
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:09   #4729
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A ja się temu w ogóle nie dziwię. Tzn dziwię się - tym nauczycielom, którzy, widząc Was z butelką szampana, "ze śmiechem patrzyli".
Mój TŻ jest nauczycielem i w życiu nie przepuściłby uczniowi (nawet pełnoletniemu), którzy przyniósł alkohol do szkoły.
No ja też bym nie przyniosła alkoholu do szkoły, jak pić to na wagarach

Raz się tylko napiłam na zakończenie roku w ostatniej klasie, taka byłam szczęśliwa, że kończę to piekło, że już inaczej nie mogłam

<3 <3 <3
Stary 2012-12-18, 15:09   #4730
charsi
Zadomowienie

A ja nadal nie rozumiem PO CO pić alkohol w szkole

Dziwią mnie ludzie, którzy przychodzą wstawieni na zajęcia (rozumiem wypić piwo na okienku po południu), ale żeby na zajęcia o 13 przyjść już w dość chwiejnym stanie, nie ogarniam.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 15:13   #4731
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dlaczego nie można?
Oczywiście, że można.
U nas nie było można. Teoretycznie i nauczyciele nie mogli
Czemu to nie wiem.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
A ja nadal nie rozumiem PO CO pić alkohol w szkole

Dziwią mnie ludzie, którzy przychodzą wstawieni na zajęcia (rozumiem wypić piwo na okienku po południu), ale żeby na zajęcia o 13 przyjść już w dość chwiejnym stanie, nie ogarniam.
Nie tylko Ty nie rozumiesz

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

No u nas właśnie jak u Ruby i u was pewnie też - taki statut, takie beznadziejne zasady. Bo dajesz złe świadectwo szkoły

Bo trzeba dobrze szkołę reprezentować zawsze i wszędzie i bla bla bla.

Mnie rozwalała wicedyrektorka- dla uczniów nakaz noszenia koszul i marynarek a sama chodziła w bardzo obcisłej sukience w panterkę i do tego w szpilkach na bardzo wąskim obcasie, z 12 cm miały chyba.

Ach godny strój

<3 <3 <3
Stary 2012-12-18, 15:14   #4732
Ivi 1988
Zakorzenienie

Alkohol w szkole to jedynie szpan i dziecinada. Zalosne,ze tak niektorzy zdobywaja "poklon". Kiedys to bylo poczucie humoru ,teraz trzeba wisniowke od babci przyniesc:rolley es:

Cytat:
Stary 2012-12-18, 15:15   #4733
Kreskaaa
Zakorzenienie

Dla urozmaicenia,o rany. Nie zdobywasz "pokłonu" (nie znałam takiego sformulowania), jeśli pijesz w towarzystwie kilku zaprzyjaźnionych osób a reszta o tym nie wiem,bo po co.

PS. Z tymi prezentami to nie chodziło mi o to, że wszyscy powinni kupować w sierpniu ale... 24 grudnia po południu?? Bez przesady!

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-12-18 o 15:16
Stary 2012-12-18, 15:18   #4734
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dla urozmaicenia,o rany. Nie zdobywasz "pokłonu" (nie znałam takiego sformulowania), jeśli pojesz w towarzystwie kilku zaprzyjaźnionych osób.
PIJESZ W SZKOLE dla urozmaicenia? Masz na mysli gimnazjum i podstawowke, bo to tez jakby nie patrzec "szkola"?
No popatrz, jacy ludzie sa rozni.
Poklon- dosc znane slowo, na pewno znajdziesz w slowniku.

Cytat:
Stary 2012-12-18, 15:20   #4735
Kreskaaa
Zakorzenienie

wyobraź sobie, że wiem co to jest pokłon, tylko ty używasz go w jakimś dziwnym sformułowaniu

robisz zamieszanie o nic, nikt nie pisał o podstawówce, tylko o liceum, kiedy każdy ma 18 lat... zaraz się dowiem, że jestem alkoholiczką i zataczając się piszę egzaminy, bardzo ciekawe, biorąc pod uwagę że odkąd mieszkam w akademiku chyba raz trzymałam piwo w ręce :P no ale może dlatego, że w liceum nie byłam tak hiperodpowiedzialna jak widzę część wizażanek, teraz nie muszę się "odkuwać":P

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-12-18 o 15:22
Stary 2012-12-18, 15:25   #4736
201604200942
Konto usunięte

Ja się raz jedyny upiłam (ale tak konkretnie) po zajęciach i było mi wstyd na samą mysl, że ktoś znajomy mógl to widzieć. A już do głowy mi nie przyszło, by pić w czasie przerwy, ale może jestem sztywna i nie potrafię się wyluzować
Stary 2012-12-18, 15:26   #4737
Kreskaaa
Zakorzenienie

Bo jest ogromna różnica między napiciem się, w towarzystwie - po lampce wina, 1 piwie, etc - a upiciem się do nieprzytomności... Tego drugiego nigdy nie doświadczyłam i wcale nie pragnę.
Stary 2012-12-18, 15:28   #4738
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Właśnie w tym celu szaleje się w czasach szkolnych żeby nie musieć już w pracy. Zresztą w pracy mam do wykonania obowiązki, a w szkole często siedzieliśmy kompletnie bez celu...
Ja tam w szkole na ogół miałam lekcje i czegoś tam się uczyłam więc bez celu to nie było.

No i nie rozumiem tego przeciwstawiania sobie: jak się wyszumieć to za młodu, a na studiach być dojrzałym, poważnym człowiekiem. Z dwojga złego to wolałabym, żeby moje dziecko poszło wstawione na wykład niż na lekcje w liceum.
A i są takie osoby, które nie potrzebują się wyszaleć. Nigdy.

Stary 2012-12-18, 15:30   #4739
Kreskaaa
Zakorzenienie

Spoko,przecież nie mówię że trzeba.
Stary 2012-12-18, 15:31   #4740
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam w szkole na ogół miałam lekcje i czegoś tam się uczyłam więc bez celu to nie było.

No i nie rozumiem tego przeciwstawiania sobie: jak się wyszumieć to za młodu, a na studiach być dojrzałym, poważnym człowiekiem. Z dwojga złego to wolałabym, żeby moje dziecko poszło wstawione na wykład niż na lekcje w liceum.
A i są takie osoby, które nie potrzebują się wyszaleć. Nigdy.
są jeszcze tacy, dla których wyszalenie się nie znaczy przychodzenie pod wpływem na lekcje/zajęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości