|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
A, kto¶ mnie pyta³, czy jest taki temat, w którym nie mam nic do powiedzenia - jest ich miliard
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
eee, nie wierzê Ci trochê
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz, szczególnie w tematach artystyczno-humanistycznych
![]() Naciapa³am na w³osiê me Oilmedicê i zaczynam ³apaæ kontakt z rzeczywisto¶ci± ![]() Poprawka na zdanie sprzed paru dni - teraz jestem szczê¶liwa
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
kascysko - mzoe ty mi pwoiesz czy moge dodawac sam niacynamid do masek ?
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- supcio!
|
#336 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Nie do¶æ, ¿e d³ugo czeka³am a¿ wy¶l± zamówienie, to jeszcze przesy³ka sz³a bardzo d³ugo (tzn. oni napisali mi maila, ¿e niby wys³ali ju¿, ale okaza³o siê, ¿e zrobili to kilka dni pó¼niej
)Liche opakowania. Maseczkê dosta³am w dwóch ma³ych,brzydkich s³oiczkach (dobrze, ¿e wziê³am je dla siebie, a nie dla prezent, jak zamierza³am)- a na nich zero jakiegokolwiek napisu-jaki to produkt, nazwa, jaka pojemno¶æ, informacji o sk³adzie, data wa¿no¶æi, instrukcja obs³ugi, no nic. Do³±czona by³a lu¼na karteczka, ale dla mnie to nic nie znaczy. Poza tym, trzymaj±c maskê w ³azience i tak nie bêdê wiedzia³a do kiedy ma wa¿no¶æ, bo ten ¶wistek pewnie zgubiê, taka informacja powinna byæ na opakowaniu! I nie wiem, czy t± maskê siê zmywa/trzyma ca³± noc czy na such±/wilgotn± twarz nak³adaæ, przecie¿ ka¿dej maseczki u¿ywa siê w okre¶lony sposób... Zamówione myde³ko - tu brak zastrze¿eñ, poza tym, ¿e pachnie jak miêtowy p³yn do mycia naczyñ Ludwik No i mleczko do demakija¿u- sensowniejsze opakowanie z pompk±, informacja o sk³adzie, wa¿no¶ci itd jest no i ³adny zapach. Sk³ad mleczka chyba jest ca³kiem fajny jak na moje oko:aquaglycerin, butyrospermum parkii(shea butter), cucumis sativus extract, glycine soja oil, prunus amygdalus oil, camellia sinesis oil, natural vitamin E, ocimum basillicum, aloe barbadensis leaf juice, azadirachta indica, stearic acid, sodium benzoate, C.I.77000. ![]() Jednak podej¶cie do klienta skre¶li³o ich na wieki wieków, amen.
|
|
#338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mo¿na![]() Cytat:
Cytat:
![]() A to mleczko faktycznie ma fajny sk³ad
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Racja, mleczko ma bardzo ³adny sk³ad. Przynajmniej bu¼ka nie ucierpi.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzi¶ po masce z samego glutka na³o¿onej po myciu pojawi³ siê b³ysk, no i w³osy nie s± obci±¿one
Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2012-12-21 o 12:27 |
|
|
|
|
#341 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak serio - mi olejowanie bardzo pomoglo na przetluszczanie. Kiedys musialam myc niemalze codziennie, teraz moge spokojnie myc co 3(ale za bardzo lubie packac cos na wlosy i myje co drugi). Ale ja nakladam olej przy kazdym myciu, nawet jako skladnik maseczki.
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No firma mia³a naprawdê kiepski start, ale zapracowali sobie na to: sposób w jaki odpowiadali klientom, poziom ich wypowiedzi na Facebooku, g³upie argumenty, wyt³umaczenia i w wyniku antyreklama na blogach...
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
ale skoro ca³okszta³t mocno marny, to dla jednego mleczka nie bêdê siê bawiæ w zamówienie a mleczko mnie tym bardziej interesuje, bo jak tylko odrobinê poprawi³y mi siê w³osy, to mocno pogorszy³a mi siê mordka
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
I moj± ![]() Ja mam dzisiaj super w³osy, po isanie kakaowej z olejem arganowym na noc no ale jest super ![]() A teraz jade po choinke i pó¼niej prezentów szukaæ ![]() Bratowej i siostrze mam zamiar kupiæ co¶ w³osowego bo obydwie rozja¶niaj± a myj± tylko szamponem
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cze¶æ
![]() Ja teraz tylko na chwilkê, zaraz muszê lecieæ a mam pytanie ![]() Mogê w buteleczce zmieszaæ trochê ¿elu isany i od¿ywki b/s joanny? Bo jak ugniatam w³osy to zawsze na d³oni mieszam a teraz jadê na ¶wiêta i chcê zapakowaæ jak najmniej. Nic siê nie stanie z tymi produktami jak je zmieszam i na³o¿ê do jednej buteleczki? |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
aaa przepraszam ciê!
nie zauwazy³am bo wasnie ci mnie nie zacytowa³o, ani nie widziaam nigdzie mojego nicku ![]() bardzo ci dziêkuje ![]()
|
#347 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Anwen ma nowy dzial na blogu - porady Anwen i wlasnie wyslalam jej mejla, moze ona podpowie jak najlatwiej sprawdzic co nam pomaga, a co nie(o ile zostanie opublikowany albo kilka innych osob bedzie pytalo o to samo hint, hint ).Ja prezenty juz mam i na szczescie nie musze sie o to martwic. Do tej pory tez zawsze zostawialam na grudzien, ale potem konczylo sie to kupowanie na ostatnia chwile i mysleniem 'co ja mam jej/jemu kupic'. Teraz zaczynam zakupy nawet w pazdzierniku.
|
|
|
#348 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 477
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie super sobie radzi³a ta metoda z podk³adem, pudrem i tuszem do rzês/kredk±, bo innych kosmetyków do makija¿u u¿ywam sporadycznie. Dla mnie ma³ym minusem by³ wtedy czas i to, ¿e zawsze olejek dosta³ siê gdzie¶ jako¶ na w³osy przy skórze g³owy( ja akurat w³osy myjê co drugi dzieñ) i musia³am przez ten czas stosowania OCM myæ je codziennie
Jak kiedy¶ wrócê do OCM, to zacznê zwyczajnie zak³adaæ jednorazowe czepki na g³owê, nie wiem dlaczego wcze¶niej na to nie wpad³am
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tuszu zreszt± czêsto te¿. hm, no to mo¿e jednak powrócê, najwy¿ej bêdê domywaæ siê mleczkiem czy cokolwiek
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Mi tak samo. Wiêc zmieni³am metodê trochê. Mieszankê do OCM ( u mnie to jest rycynowy, z orzechów wloskich i ry¿owy) nak³adam na twarz chwilê masujê a potem lekko zwil¿am woda i myjê albo myde³kiem aleppo albo ¿elem micelarnym z biedry. Nic nie podra¿nione a czyste
![]() Kupi³am olej z ogórecznika w kapsu³kach. Zrobi³am sobie ma³e twarzowe spa i na koniec go da³am na twarz. Je¶li mi podpasujê to bd go nak³adac wieczorem na krem i chyba ze dwie/trzy kapsu³ki dodam do mieszanki OCM. A w³osy na razie maj± spokój. Nie wiem czy nie bd jechaæ jeszcze do marketu wiêc nic nie kombinujê.
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie podjada³am same ziarenkaU mnie fajny efekt jest przy u¿yciu go jako maskê do sp³ukiwania po myciu-bo nie obci±¿a i daje blask i na skalp przed myciem jako nawil¿enie. Do wywo³ywania skrêtu nie mam cierpliwo¶ci
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skrêtu nie bêdê wywo³ywaæ, bo u mnie raczej nie ma z czego.
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj jak wysz³am przed 11 to wróci³am o 19:30
![]() Zimno jak cholera ![]() Zrobi³am pazurki - zwyk³y, klasyczny french na ¶wieta ![]() Ale w³oski nadal wydaj± mi siê suche ![]() Na³o¿e chyba oliwê z oliwek z dpantenolem i po¶migam tak ca³y dzieñ ![]() I tak dzi¶ mam w planach same porz±dki
|
#359 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
Dziêkujê za odzew i próbê pomocy. Jeste¶cie wspania³e.
Cytat:
Wiem, ¿e ty³ka nie urywa, ale zalega na pó³ce to czasami napaækam na w³osy. ¯al by zalega³ ![]() Cytat:
Hmmm... o nadmiarze protein nie pomy¶la³am. Kurcze, mo¿e w tym ca³y problem. Spróbujê trochê ich odstawiæ i bardziej po³o¿yæ nacisk na nawil¿anie. Ale powoli zaczynam traciæ cierpliwo¶æ. Ju¿ ostatnio mia³am ochotê ciachn±æ je do ramion (oj, T¯ by mnie zabi³ :P ) Cytat:
![]() Ja strasznie bojê siê olejów na skalpie. U mnie to niestety przet³uszczenie daje efekt taki, ¿e w³osy zaczynaj± lecieæ jak szalone dlatego nawet bojê siê na³o¿yæ cokolwiek na skalp byleby nie przet³u¶ciæ. A te¿ nie chcê stosowaæ jakiego¶ mocnego oczyszczania bo wyjdzie mi miot³a. A tak siê zastanawiam, mo¿e siemiê da³oby radê nawil¿yæ trochê te kude³ki. |
|||
|
|
|
#360 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
A ja sie zastanawiam jak paznokcie pomalowaæ ![]() Jakby która¶ chcia³a to nowy post u mnie na blogu
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

Prostownicy nie u¿ywam, suszarkê tylko jak muszê umyæ pó¼no wieczorem i nie chcê i¶æ z mokrymi spaæ. A muszê myæ codziennie. Farbowanie odstawi³am i zaczekam na odrosty a potem ostatnie farbowanie na kolor zbli¿ony do naturalnego. Nigdy wiêcej farby.

)
I nie wiem, czy t± maskê siê zmywa/trzyma ca³± noc czy na such±/wilgotn± twarz nak³adaæ, przecie¿ ka¿dej maseczki u¿ywa siê w okre¶lony sposób... Zamówione myde³ko - tu brak zastrze¿eñ, poza tym, ¿e pachnie jak miêtowy p³yn do mycia naczyñ Ludwik

ale skoro ca³okszta³t mocno marny, to dla jednego mleczka nie bêdê siê bawiæ w zamówienie
no ale jest super