Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-21, 11:53   #331
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez maymay6 Poka¿ wiadomo¶æ
Pomocy, tylko w was upatruje ju¿ jak±¶ nadziejê. Nakre¶lê na szybko swoj± sytuacjê w³osow±.
Moje w³osy wygl±daj± tragicznie i nie wiem sama co z tym zrobiæ. Suche jak siano a jednocze¶nie przet³uszczaj± siê jak szalone przy skalpie. Koñcówki ³ami± siê, nie rozdwajaj± ale ³ami± - niestety farbowanie na rudo co 1,5 miesi±ca im nie pomaga³o Prostownicy nie u¿ywam, suszarkê tylko jak muszê umyæ pó¼no wieczorem i nie chcê i¶æ z mokrymi spaæ. A muszê myæ codziennie. Farbowanie odstawi³am i zaczekam na odrosty a potem ostatnie farbowanie na kolor zbli¿ony do naturalnego. Nigdy wiêcej farby.
Moja pielêgnacja to: szampon (mycie metod± OMO) + od¿ywka (raz na tydzieñ maska) + co¶ bez sp³ukiwania. Czasami na³o¿ê olej (raz na tydzieñ). Mimo takiej pielêgnacji ich stan wcale a wcale siê nie poprawia. Wrêcz na odwrót. Jaki mam dostêpne kosmetyki:

Oleje: winogronowy, oliwa z oliwek
Szampony: mydlnica lekarska farmony, Graniera z glink± (ultra doux), 5 zió³ (ultra doux), facelle (p³yn do higieny intymnej) , balsam mr. potter z aloesem (u¿ywam jako pierwsze O w omo bo jesli chodzi o mycie to wielki przet³uszcz)
Od¿ywki: elseve Total Repair 5, garnier z granatem, garnier z zielona glink± (o z tej serii ), l'biotica wax z keratyn±, gloria
Po myciu: krem sunsilk z keratyn±, Kerastase Elixir Ultime Moringa Immortel

Najczê¶ciej myjê farmon± lub facelle, raz na jaki¶ czas oczyszczam ultra douxem. Nak³adam jedn± z odzywek i sp³ukujê. Raz na tydzieñ wax na 30 minut i czasami sunsilka bez sp³ukiwania choæ trochê potrafi obci±¿yæ wiêc czê¶ciej olejek keratase. Czy co¶ z tego powinnam wykre¶liæ? Co¶ dodaæ? Bo ju¿ sama nie wiem co jest nie tak. Czy mo¿e kontynuowaæ i czekaæ a¿ to wszystko zadzia³a.
A jak d³ugo pielêgnujesz w³osy bardziej? Masz do¶æ sporo protein w swojej diecie w³osowej - a one w t± pogodê pusz± i daj± efekt suchych w³osów. Chroniczne przeproteinowanie natomiast mo¿e skutkowaæ ³amaniem siê koñcówek.

A, kto¶ mnie pyta³, czy jest taki temat, w którym nie mam nic do powiedzenia - jest ich miliard
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:56   #332
Lils121
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 724

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
A jak d³ugo pielêgnujesz w³osy bardziej? Masz do¶æ sporo protein w swojej diecie w³osowej - a one w t± pogodê pusz± i daj± efekt suchych w³osów. Chroniczne przeproteinowanie natomiast mo¿e skutkowaæ ³amaniem siê koñcówek.

A, kto¶ mnie pyta³, czy jest taki temat, w którym nie mam nic do powiedzenia - jest ich miliard
Ja pyta³am eee, nie wierzê Ci trochê
Stary 2012-12-21, 11:57   #333
karmazynka99
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 152

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam ochotê na jak±¶ szamponetkê. Tylko, ¿e nie mam pojêcia na jak±
rud±?
Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ
Robi³a która¶ z Was peeling skóry g³owy? Wyczyta³am u Anwen. Jutro próbujê z cukrem i olejem
robiam keidys ale tylko raz i dawno, nie pamiêtam w sumie jaki efekt by³

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie w³osów z wiza¿em : 65cm completed

Moja pielêgnacja w³osów
karmazynka99 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:58   #334
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja pyta³am eee, nie wierzê Ci trochê
Uwierz, szczególnie w tematach artystyczno-humanistycznych

Naciapa³am na w³osiê me Oilmedicê i zaczynam ³apaæ kontakt z rzeczywisto¶ci±

Poprawka na zdanie sprzed paru dni - teraz jestem szczê¶liwa
Stary 2012-12-21, 11:59   #335
karmazynka99
Zakorzenienie

kascysko - mzoe ty mi pwoiesz czy moge dodawac sam niacynamid do masek ?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
supcio!

Moja pielêgnacja w³osów
Stary 2012-12-21, 12:02   #336
Lils121
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 724

Cytat:
Uwierz, szczególnie w tematach artystyczno-humanistycznych

Naciapa³am na w³osiê me Oilmedicê i zaczynam ³apaæ kontakt z rzeczywisto¶ci±

Gratulacje! oby szczê¶cie trwa³o jak najd³u¿ej, najlepiej zawsze i by³o nieprzerwane
Stary 2012-12-21, 12:10   #337
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
I ja te¿
Nie do¶æ, ¿e d³ugo czeka³am a¿ wy¶l± zamówienie, to jeszcze przesy³ka sz³a bardzo d³ugo (tzn. oni napisali mi maila, ¿e niby wys³ali ju¿, ale okaza³o siê, ¿e zrobili to kilka dni pó¼niej )
Liche opakowania. Maseczkê dosta³am w dwóch ma³ych,brzydkich s³oiczkach (dobrze, ¿e wziê³am je dla siebie, a nie dla prezent, jak zamierza³am)- a na nich zero jakiegokolwiek napisu-jaki to produkt, nazwa, jaka pojemno¶æ, informacji o sk³adzie, data wa¿no¶æi, instrukcja obs³ugi, no nic. Do³±czona by³a lu¼na karteczka, ale dla mnie to nic nie znaczy. Poza tym, trzymaj±c maskê w ³azience i tak nie bêdê wiedzia³a do kiedy ma wa¿no¶æ, bo ten ¶wistek pewnie zgubiê, taka informacja powinna byæ na opakowaniu! I nie wiem, czy t± maskê siê zmywa/trzyma ca³± noc czy na such±/wilgotn± twarz nak³adaæ, przecie¿ ka¿dej maseczki u¿ywa siê w okre¶lony sposób... Zamówione myde³ko - tu brak zastrze¿eñ, poza tym, ¿e pachnie jak miêtowy p³yn do mycia naczyñ Ludwik No i mleczko do demakija¿u- sensowniejsze opakowanie z pompk±, informacja o sk³adzie, wa¿no¶ci itd jest no i ³adny zapach. Sk³ad mleczka chyba jest ca³kiem fajny jak na moje oko:
aquaglycerin, butyrospermum parkii(shea butter), cucumis sativus extract, glycine soja oil, prunus amygdalus oil, camellia sinesis oil, natural vitamin E, ocimum basillicum, aloe barbadensis leaf juice, azadirachta indica, stearic acid, sodium benzoate, C.I.77000.
Jednak podej¶cie do klienta skre¶li³o ich na wieki wieków, amen.
Stary 2012-12-21, 12:16   #338
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Poka¿ wiadomo¶æ
kascysko - mzoe ty mi pwoiesz czy moge dodawac sam niacynamid do masek ?
Odpowiedzia³am Ci wy¿ej, misiu kolorowy Tak, mo¿na
Cytat:
Gratulacje! oby szczê¶cie trwa³o jak najd³u¿ej, najlepiej zawsze i by³o nieprzerwane

Cytat:
Napisane przez Hedonistka Poka¿ wiadomo¶æ
Nie do¶æ, ¿e d³ugo czeka³am a¿ wy¶l± zamówienie, to jeszcze przesy³ka sz³a bardzo d³ugo (tzn. oni napisali mi maila, ¿e niby wys³ali ju¿, ale okaza³o siê, ¿e zrobili to kilka dni pó¼niej )
Liche opakowania. Maseczkê dosta³am w dwóch ma³ych,brzydkich s³oiczkach (dobrze, ¿e wziê³am je dla siebie, a nie dla prezent, jak zamierza³am)- a na nich zero jakiegokolwiek napisu-jaki to produkt, nazwa, jaka pojemno¶æ, informacji o sk³adzie, data wa¿no¶æi, instrukcja obs³ugi, no nic. Do³±czona by³a lu¼na karteczka, ale dla mnie to nic nie znaczy. Poza tym, trzymaj±c maskê w ³azience i tak nie bêdê wiedzia³a do kiedy ma wa¿no¶æ, bo ten ¶wistek pewnie zgubiê, taka informacja powinna byæ na opakowaniu! I nie wiem, czy t± maskê siê zmywa/trzyma ca³± noc czy na such±/wilgotn± twarz nak³adaæ, przecie¿ ka¿dej maseczki u¿ywa siê w okre¶lony sposób... Zamówione myde³ko - tu brak zastrze¿eñ, poza tym, ¿e pachnie jak miêtowy p³yn do mycia naczyñ Ludwik No i mleczko do demakija¿u- sensowniejsze opakowanie z pompk±, informacja o sk³adzie, wa¿no¶ci itd jest no i ³adny zapach. Sk³ad mleczka chyba jest ca³kiem fajny jak na moje oko:
aquaglycerin, butyrospermum parkii(shea butter), cucumis sativus extract, glycine soja oil, prunus amygdalus oil, camellia sinesis oil, natural vitamin E, ocimum basillicum, aloe barbadensis leaf juice, azadirachta indica, stearic acid, sodium benzoate, C.I.77000.
Opis normalnie jak moich zakupów
A to mleczko faktycznie ma fajny sk³ad
Stary 2012-12-21, 12:20   #339
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Przyk³ad najgorszego podej¶cia do klienta. Brrr. Gdyby na egzaminie z marketingu trafi³o mi siê pytanie o niefachowe podej¶cie do klienta to pos³u¿y³abym siê tym przyk³adem. By³oby co opowiadaæ

Racja, mleczko ma bardzo ³adny sk³ad. Przynajmniej bu¼ka nie ucierpi.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:22   #340
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:

Opis normalnie jak moich zakupów
A to mleczko faktycznie ma fajny sk³ad
No to mleczko i jego promocyjna cena jest jedynym plusem tej ca³ej imprezy

Dzi¶ po masce z samego glutka na³o¿onej po myciu pojawi³ siê b³ysk, no i w³osy nie s± obci±¿one

Edytowane przez Hedonistka
Czas edycji: 2012-12-21 o 12:27
Hedonistka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:26   #341
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ
o 11.11 czasu uniwersalnego czyli o 12.11 u nas :P
Idê kupiæ cos na ¶niadanie przed koñcem ¶wiata...
U nas na razie cisza i spokoj. Jem spokojnie sniadanie.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Mój T¯ ma 25.12 i znam ju¿ ten ból Jako jedyna dajê mu dwa prezenty i biedak siê cieszy, bo reszta to olewa
To jest dokladnie to, co zdarza sie mnie. Prezent swiateczny, a na urodziny tort jak ktos sobie przypomni

Cytat:
Napisane przez maymay6 Poka¿ wiadomo¶æ
Pomocy, tylko w was upatruje ju¿ jak±¶ nadziejê. Nakre¶lê na szybko swoj± sytuacjê w³osow±.
Moje w³osy wygl±daj± tragicznie i nie wiem sama co z tym zrobiæ. Suche jak siano a jednocze¶nie przet³uszczaj± siê jak szalone przy skalpie. Koñcówki ³ami± siê, nie rozdwajaj± ale ³ami± - niestety farbowanie na rudo co 1,5 miesi±ca im nie pomaga³o Prostownicy nie u¿ywam, suszarkê tylko jak muszê umyæ pó¼no wieczorem i nie chcê i¶æ z mokrymi spaæ. A muszê myæ codziennie. Farbowanie odstawi³am i zaczekam na odrosty a potem ostatnie farbowanie na kolor zbli¿ony do naturalnego. Nigdy wiêcej farby.
Moja pielêgnacja to: szampon (mycie metod± OMO) + od¿ywka (raz na tydzieñ maska) + co¶ bez sp³ukiwania. Czasami na³o¿ê olej (raz na tydzieñ). Mimo takiej pielêgnacji ich stan wcale a wcale siê nie poprawia. Wrêcz na odwrót. Jaki mam dostêpne kosmetyki:

Oleje: winogronowy, oliwa z oliwek
Szampony: mydlnica lekarska farmony, Graniera z glink± (ultra doux), 5 zió³ (ultra doux), facelle (p³yn do higieny intymnej) , balsam mr. potter z aloesem (u¿ywam jako pierwsze O w omo bo jesli chodzi o mycie to wielki przet³uszcz)
Od¿ywki: elseve Total Repair 5, garnier z granatem, garnier z zielona glink± (o z tej serii ), l'biotica wax z keratyn±, gloria
Po myciu: krem sunsilk z keratyn±, Kerastase Elixir Ultime Moringa Immortel

Najczê¶ciej myjê farmon± lub facelle, raz na jaki¶ czas oczyszczam ultra douxem. Nak³adam jedn± z odzywek i sp³ukujê. Raz na tydzieñ wax na 30 minut i czasami sunsilka bez sp³ukiwania choæ trochê potrafi obci±¿yæ wiêc czê¶ciej olejek keratase. Czy co¶ z tego powinnam wykre¶liæ? Co¶ dodaæ? Bo ju¿ sama nie wiem co jest nie tak. Czy mo¿e kontynuowaæ i czekaæ a¿ to wszystko zadzia³a.
Co sie martwisz - dzis koniec swiata, zadne porady nie sa Ci potrzebne, bo i tak nie zdazysz ich zastosowac
A tak serio - mi olejowanie bardzo pomoglo na przetluszczanie. Kiedys musialam myc niemalze codziennie, teraz moge spokojnie myc co 3(ale za bardzo lubie packac cos na wlosy i myje co drugi). Ale ja nakladam olej przy kazdym myciu, nawet jako skladnik maseczki.
Stary 2012-12-21, 12:26   #342
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Przyk³ad najgorszego podej¶cia do klienta. Brrr. Gdyby na egzaminie z marketingu trafi³o mi siê pytanie o niefachowe podej¶cie do klienta to pos³u¿y³abym siê tym przyk³adem. By³oby co opowiadaæ

Racja, mleczko ma bardzo ³adny sk³ad. Przynajmniej bu¼ka nie ucierpi.

No firma mia³a naprawdê kiepski start, ale zapracowali sobie na to: sposób w jaki odpowiadali klientom, poziom ich wypowiedzi na Facebooku, g³upie argumenty, wyt³umaczenia i w wyniku antyreklama na blogach...
Stary 2012-12-21, 12:35   #343
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
o, no to faktycznie jaka¶ gruba masakra, za to to mleczko do demakija¿u mnie bardzo interesuje ale skoro ca³okszta³t mocno marny, to dla jednego mleczka nie bêdê siê bawiæ w zamówienie

a mleczko mnie tym bardziej interesuje, bo jak tylko odrobinê poprawi³y mi siê w³osy, to mocno pogorszy³a mi siê mordka ju¿ nawet super-mega ma¶æ z apteki nie dzia³a, mam niby jeszcze Reduala Bingo i zielon± glinkê, ale bojê siê to wszystko mieszaæ razem... ech, najpro¶ciej by³oby wróciæ do anty i by³by spokój...

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:46   #344
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Poka¿ wiadomo¶æ
Grudniowa, widzê, ¿e jeste¶ moj± w³osow± siostr±
Jakbym czyta³a opis swoich w³osów.

I moj±

Ja mam dzisiaj super w³osy, po isanie kakaowej z olejem arganowym na noc pozniej mycie facelle i tylko joa¶ka miód i cytryna no ale jest super

A teraz jade po choinke i pó¼niej prezentów szukaæ

Bratowej i siostrze mam zamiar kupiæ co¶ w³osowego bo obydwie rozja¶niaj± a myj± tylko szamponem
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:47   #345
CrimsonGhost
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453

Cze¶æ

Ja teraz tylko na chwilkê, zaraz muszê lecieæ a mam pytanie

Mogê w buteleczce zmieszaæ trochê ¿elu isany i od¿ywki b/s joanny? Bo jak ugniatam w³osy to zawsze na d³oni mieszam a teraz jadê na ¶wiêta i chcê zapakowaæ jak najmniej. Nic siê nie stanie z tymi produktami jak je zmieszam i na³o¿ê do jednej buteleczki?

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:51   #346
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
aaa przepraszam ciê!
nie zauwazy³am bo wasnie ci mnie nie zacytowa³o, ani nie widziaam nigdzie mojego nicku
bardzo ci dziêkuje

Moja pielêgnacja w³osów
Stary 2012-12-21, 12:53   #347
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Napisane przez justusia16 Poka¿ wiadomo¶æ
I moj±

Ja mam dzisiaj super w³osy, po isanie kakaowej z olejem arganowym na noc pozniej mycie facelle i tylko joa¶ka miód i cytryna no ale jest super

A teraz jade po choinke i pó¼niej prezentów szukaæ

Bratowej i siostrze mam zamiar kupiæ co¶ w³osowego bo obydwie rozja¶niaj± a myj± tylko szamponem
Argan to jest to, czego jeszcze nie mialam na glowie. Ta odzywka z babassu dobrze mi robi. Wiec moze po prostu uzywam zlych olei? Chcialabym olej z wloskich orzechow, ale tego jeszcze nigdzie nie widzialam. Czeka mnie 'mala' przeprowadzka na poczatku roku, moze w nowym miejscu uda mi sie znalezc.

Anwen ma nowy dzial na blogu - porady Anwen i wlasnie wyslalam jej mejla, moze ona podpowie jak najlatwiej sprawdzic co nam pomaga, a co nie(o ile zostanie opublikowany albo kilka innych osob bedzie pytalo o to samo hint, hint ).
Ja prezenty juz mam i na szczescie nie musze sie o to martwic. Do tej pory tez zawsze zostawialam na grudzien, ale potem konczylo sie to kupowanie na ostatnia chwile i mysleniem 'co ja mam jej/jemu kupic'. Teraz zaczynam zakupy nawet w pazdzierniku.
Stary 2012-12-21, 12:53   #348
201605170931
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 477

Cytat:
Cze¶æ

Mogê w buteleczce zmieszaæ trochê ¿elu isany i od¿ywki b/s joanny? Bo jak ugniatam w³osy to zawsze na d³oni mieszam a teraz jadê na ¶wiêta i chcê zapakowaæ jak najmniej. Nic siê nie stanie z tymi produktami jak je zmieszam i na³o¿ê do jednej buteleczki?
ja tak zrobi³am kiedy¶ i wszystko by³o ok
201605170931 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:07   #349
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
a mleczko mnie tym bardziej interesuje, bo jak tylko odrobinê poprawi³y mi siê w³osy, to mocno pogorszy³a mi siê mordka ju¿ nawet super-mega ma¶æ z apteki nie dzia³a, mam niby jeszcze Reduala Bingo i zielon± glinkê, ale bojê siê to wszystko mieszaæ razem... ech, najpro¶ciej by³oby wróciæ do anty i by³by spokój...
U mnie sprawdza³a siê metoda OCM, ale nie zawsze mia³am czas i ochotê pó¼nym wieczorem siê tak "bawiæ". Z pewno¶ci± kiedy¶ wrócê do tej metody
Stary 2012-12-21, 13:08   #350
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie sprawdza³a siê metoda OCM, ale nie zawsze mia³am czas i ochotê pó¼nym wieczorem siê tak "bawiæ". Z pewno¶ci± kiedy¶ wrócê do tej metody
robi³am swojego czasu, ale bardzo s³abo mi oczyszcza makija¿

Stary 2012-12-21, 13:18   #351
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cze¶æ

Nic siê nie stanie
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Poka¿ wiadomo¶æ
aaa przepraszam ciê!
nie zauwazy³am bo wasnie ci mnie nie zacytowa³o, ani nie widziaam nigdzie mojego nicku
bardzo ci dziêkuje
Przecie¿ nic siê nie sta³o, dzia³aj
Stary 2012-12-21, 13:19   #352
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
No to mleczko i jego promocyjna cena jest jedynym plusem tej ca³ej imprezy

Dzi¶ po masce z samego glutka na³o¿onej po myciu pojawi³ siê b³ysk, no i w³osy nie s± obci±¿one
W³a¶nie mi przypomnia³a¶, ¿e pora zrobiæ gluta- wewnêtrznie i spróbujê dzi¶ po raz 3 na w³osy. Choæ marnie to widzê, bo wcze¶niej glut u mnie nie robi³ ¿adnych rewelacji
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
Stary 2012-12-21, 13:22   #353
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie super sobie radzi³a ta metoda z podk³adem, pudrem i tuszem do rzês/kredk±, bo innych kosmetyków do makija¿u u¿ywam sporadycznie. Dla mnie ma³ym minusem by³ wtedy czas i to, ¿e zawsze olejek dosta³ siê gdzie¶ jako¶ na w³osy przy skórze g³owy( ja akurat w³osy myjê co drugi dzieñ) i musia³am przez ten czas stosowania OCM myæ je codziennie

Jak kiedy¶ wrócê do OCM, to zacznê zwyczajnie zak³adaæ jednorazowe czepki na g³owê, nie wiem dlaczego wcze¶niej na to nie wpad³am
Stary 2012-12-21, 13:25   #354
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie super sobie radzi³a ta metoda z podk³adem, pudrem i tuszem do rzês/kredk±, bo innych kosmetyków do makija¿u u¿ywam sporadycznie. Dla mnie ma³ym minusem by³ wtedy czas i to, ¿e zawsze olejek dosta³ siê gdzie¶ jako¶ na w³osy przy skórze g³owy( ja akurat w³osy myjê co drugi dzieñ) i musia³am przez ten czas stosowania OCM myæ je codziennie

Jak kiedy¶ wrócê do OCM, to zacznê zwyczajnie zak³adaæ jednorazowe czepki na g³owê, nie wiem dlaczego wcze¶niej na to nie wpad³am
haha, to ja mam taki sam makija¿, ale kredki OCM nie jest w stanie mi dobrze domyæ tuszu zreszt± czêsto te¿. hm, no to mo¿e jednak powrócê, najwy¿ej bêdê domywaæ siê mleczkiem czy cokolwiek na razie jednak skusi³am siê na na³o¿enie tego Bingacza b³otnego, chcia³abym, ¿eby jednak mordka siê ruszy³a

Stary 2012-12-21, 13:25   #355
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

Cytat:
Mi tak samo. Wiêc zmieni³am metodê trochê. Mieszankê do OCM ( u mnie to jest rycynowy, z orzechów wloskich i ry¿owy) nak³adam na twarz chwilê masujê a potem lekko zwil¿am woda i myjê albo myde³kiem aleppo albo ¿elem micelarnym z biedry. Nic nie podra¿nione a czyste
Kupi³am olej z ogórecznika w kapsu³kach. Zrobi³am sobie ma³e twarzowe spa i na koniec go da³am na twarz. Je¶li mi podpasujê to bd go nak³adac wieczorem na krem i chyba ze dwie/trzy kapsu³ki dodam do mieszanki OCM.
A w³osy na razie maj± spokój. Nie wiem czy nie bd jechaæ jeszcze do marketu wiêc nic nie kombinujê.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:35   #356
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
W³a¶nie mi przypomnia³a¶, ¿e pora zrobiæ gluta- wewnêtrznie i spróbujê dzi¶ po raz 3 na w³osy. Choæ marnie to widzê, bo wcze¶niej glut u mnie nie robi³ ¿adnych rewelacji
Glutek wewnêtrznie- przymierzam siê narazie podjada³am same ziarenka
U mnie fajny efekt jest przy u¿yciu go jako maskê do sp³ukiwania po myciu-bo nie obci±¿a i daje blask i na skalp przed myciem jako nawil¿enie. Do wywo³ywania skrêtu nie mam cierpliwo¶ci
Stary 2012-12-21, 13:39   #357
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Glutek wewnêtrznie- przymierzam siê narazie podjada³am same ziarenka
U mnie fajny efekt jest przy u¿yciu go jako maskê do sp³ukiwania po myciu-bo nie obci±¿a i daje blask i na skalp przed myciem jako nawil¿enie. Do wywo³ywania skrêtu nie mam cierpliwo¶ci
U mnie nic nie dawa³. Mam ju¿ zdrowsze w³osy, mo¿e teraz mnie zaskoczy A skrêtu nie bêdê wywo³ywaæ, bo u mnie raczej nie ma z czego.
Stary 2012-12-21, 13:54   #358
the rock
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 178
GG do the rock

Wczoraj jak wysz³am przed 11 to wróci³am o 19:30
Zimno jak cholera

Zrobi³am pazurki - zwyk³y, klasyczny french na ¶wieta

Ale w³oski nadal wydaj± mi siê suche Musze o nie powalczyæ
Na³o¿e chyba oliwê z oliwek z dpantenolem i po¶migam tak ca³y dzieñ
I tak dzi¶ mam w planach same porz±dki

regenerujê w³osy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:02   #359
maymay6
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Dziêkujê za odzew i próbê pomocy. Jeste¶cie wspania³e.

Cytat:
Witamy Wg. mnie ten sunsilk sk³adowo ty³ka chyba nie urywa. Co do farbowania - dobrze ¿e rezygnujesz
Witam (choc podczytujê ju¿ ten w±tek od d³uuugiego czasu) Wiem, ¿e ty³ka nie urywa, ale zalega na pó³ce to czasami napaækam na w³osy. ¯al by zalega³

Cytat:

Bardziej pielêgnujê ju¿ od kilku miesiêcy - jakie¶ 7 miesiêcy. Jedynie minus, ¿e w tym czasie te¿ farbowa³am.
Hmmm... o nadmiarze protein nie pomy¶la³am. Kurcze, mo¿e w tym ca³y problem. Spróbujê trochê ich odstawiæ i bardziej po³o¿yæ nacisk na nawil¿anie. Ale powoli zaczynam traciæ cierpliwo¶æ. Ju¿ ostatnio mia³am ochotê ciachn±æ je do ramion (oj, T¯ by mnie zabi³ :P )

Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
Co sie martwisz - dzis koniec swiata, zadne porady nie sa Ci potrzebne, bo i tak nie zdazysz ich zastosowac
A tak serio - mi olejowanie bardzo pomoglo na przetluszczanie. Kiedys musialam myc niemalze codziennie, teraz moge spokojnie myc co 3(ale za bardzo lubie packac cos na wlosy i myje co drugi). Ale ja nakladam olej przy kazdym myciu, nawet jako skladnik maseczki.
Hehehe, koniec ¶wiata musi zaczekaæ. Na 18:00 mam scalling :P W koñcu nie bedê witac koñca ¶wiata z kamieniem na zêbach
Ja strasznie bojê siê olejów na skalpie. U mnie to niestety przet³uszczenie daje efekt taki, ¿e w³osy zaczynaj± lecieæ jak szalone dlatego nawet bojê siê na³o¿yæ cokolwiek na skalp byleby nie przet³u¶ciæ. A te¿ nie chcê stosowaæ jakiego¶ mocnego oczyszczania bo wyjdzie mi miot³a.

A tak siê zastanawiam, mo¿e siemiê da³oby radê nawil¿yæ trochê te kude³ki.
maymay6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:04   #360
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

Cytat:
Napisane przez the rock Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj jak wysz³am przed 11 to wróci³am o 19:30
Zimno jak cholera

Zrobi³am pazurki - zwyk³y, klasyczny french na ¶wieta

Ale w³oski nadal wydaj± mi siê suche Musze o nie powalczyæ
Na³o¿e chyba oliwê z oliwek z dpantenolem i po¶migam tak ca³y dzieñ
I tak dzi¶ mam w planach same porz±dki
Racja zimno okropnie. A ja sie zastanawiam jak paznokcie pomalowaæ Nigdy nie wiem który kolor wybraæ

Jakby która¶ chcia³a to nowy post u mnie na blogu

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.