Garnier Ultra Doux, Shampooing Purifiant Argile Douce et Cédrat Szampon do włosów tłustych `Cytryna i biała glinka`

peszy
    10 stycznia 2018 o 9:56
    Zdecydowanie nie
    Kupiłam, ponieważ zaciekawiłam mnie na glinka w składzie oraz świeży cytrynowy zapach. Jakoś dobrze mi się to skojarzyło z potrzebą świeżości dla moich wiecznie przetłuszczających się włosów. Niestety dobrych skojarzenia by było na tyle. Szampon w praktyce nie sprawdza się już tak dobrze. Fakt, dobrze myje i oczyszcza włosy, ale bardzo niekorzystnie wpływa na ich wygląd. Przede wszystkim wysusza je i to dość mocno. Nałożenie odżywki nieco zmniejsza ten efekt, ale i tak są one pozbawione blask, matowe, wyglądają niezdrowo. To prawda że mniej się przetłuszczają, ale moim zdaniem efekt nie jest wart zniszczenia sobie włosów. Szampon ładnie pachnie, świeżo, cytrynowo i orzeźwiająco. Dobrze się też pieni, jak dla mnie jest średnio wydajny ani dobrze ani źle. Opakowanie ładne, całkiem wygodne, typowe dla serii Ultra Doux. Zdecydowanie nie kupię go ponownie.
    Lauriii
    28 listopada 2017 o 11:25
    Dobry
    Szampon super sprawdza sie do włosów tłustych, mimo ze codziennie myje włosy to przy tym szamponie mogłam sobie pozwolić co 2gi dzień. Moim zdanie trochę je przesusza dlatego po najlepiej zastosować jakaś odzywkę na końcówki. Konsystencja jest moim zdaniem trochę tępa, dlatego musiałam go trochę więcej wylać na włosy by go rozprowadzić.
  • 14 listopada 2017 o 13:38
    Bardzo mocno oczyszcza
    Moje mocno przetłuszczające się włosy w końcu są czyste i świeże! Szampon bardzo mocno oczyszcza włosy i skórę głowy, ale niestety lekko przy tym wysuszając. Włosy aż skrzypią przy spłukiwaniu szamponu z głowy. Po tygodniowym stosowaniu zdecydowanie uregulowała się produkcja sebum na moim skalpie. Nie mam potrzeby codziennego mycia włosów. Włosy długo pozostają świeże. Szampon przy mocnych właściwościach oczyszczających lekko wysuszył włosy i skórę głowy, dlatego po intensywnym używaniu go przez cały tydzień, zacznę stosować go raz, dwa razy w tygodniu. Szampon znajduje się w dużym opakowaniu, jest bardzo gesty i wydajny. Niewielka ilość szamponu wystaczy na pożeranie gęstej piany, która szybko się spłukuje. Szampon jak dla mnie pachnie trochę jak płyn do mycia naczyń, nie lubię cytryny w kosmetykach. Tutaj daję mały minus. Podsumowując, polecam szampon osobom z problemem nadmiernego przetłuszczania się włosów i skóry głowy, ale trzeba uważać, bo potrafi zadziałać w drugą stronę i przedłużyć skalp, co może doprowadzić do łupieżu.
    Zalety:
    • Mocno oczyszcza
    • Jest wydajny
    • Duże opakowanie
    Wady:
    • Lekko wysusza włosy i skórę głowy
    • Brzydko pachnie
  • 8 listopada 2017 o 11:08
    Dobry do oczyszczania
    Kupiłam ten szampon z okazji promocji w Rossmannie. Skusiła mnie białą glinka w składzie. Pomyślałam no dobra spróbujemy. Plusy: + bardzo ładny zapach + przystępna cena + biała glinka + dobrze oczyszcza + wydajny Minusy: - przy dłuższym stosowaniu działa w drugą stronę - włosy się szybciej przetluszczaja, bo skóra głowy pozbawiona jest warstwy ochronnej Uważam, że można go używać, ale nie na codzien. Jako dobre oczyszczenie.
  • 28 października 2017 o 23:06
    ok
    Fajny szampon, dobrze oczyszcza, włosy są po nim miękkie, lekkie i błyszczące ale skutkiem ubocznym są lekko sianowianie końcówki. Nawet zapach jest ok, świeży, lekko słodki a zazwyczaj denerwują mnie mocno drażniące zapachy szamponów oczyszczających. Fajny w użyciu, całkiem wydajny, myślę, że kupię ponownie.