|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
ja bym chciala max wydac na wozek 200-250 funtow max, to jest okolo 1500 zloty max
![]() takze zobaczymy ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- patrze na ten ranking, i tam jest kategoria wyglad, i ten pierwszy wozek ma za wyglad wysoka ocene 5,6 , a okropny, jakas kpina. ciekawe ile producent zaplacil, aby byc na tej liscie tak wysoko hahaha
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile nas tu jest tyle różnych opinii na temat wyglądu będzie Mnie się np. spacerówka z tego pierwszego wózka podoba... Gondolka mnie nie urzekła, ale nie mogę powiedzieć, że jest okropna bo widziałam wg mnie gorsze
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- eh poza tym ja musze rozgladac sie za czyms tutaj na miejscu, bo i tak mnie taniej wyjdzie niz z polski sprowadzac, a w razie relamacji nie bede przeciez znow do polski slac ![]() takze pewnie wybiore cos z tego co mam tu na miejscu |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Moja rodzina jeszcze nie wie, radosną nowinę mamy w planie ogłosić w okolicach dnia babci czyli 21styczeń
|
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam faze na jablka! a wczesniej to nie ruszalam
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"komfort jazdy", "obsługa", prawda jest taka, że to co jednej się będzie podobać dla innej będzie lipne, to co dla jednej będzie atutem drugiej będzie obojętne ![]() Jedne wolą hamulec na dole między kołami i uważają, że nie ma nic lepszego, inne walą w niego nogami i wyzywają I wszystko zależy tylko od "komisji" przeprowadzającej testy itp. Tak myślę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a ja na kiwi ![]() i nie wiem czy nie zakwaszę tego mojego bezbronnego dziecka bo pije tylko wodę z cytryną i zżeram kiwi i pomarańcze
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Witam mile!
Na poczatek gratuluje wszystkich udanych wizyt! Ja po wczorajszej wizycie dowiedzialam sie ze moja kruszynka ma 11 tyg i 2 dni i pani dr szybko kazala zapisac sie na prenatalne. Zadzwonilam do szpitala, w ktorym mam rodzic ale powiedzieli mi, ze nie powinnam u nich rodzic bo to nie moj rejon a prenatalne mam zrobic w szpitalu gdzie bede rodzila. Dziwne, ze lekarka wpisala mi na karte ten szpital... Zadzwonie w poniedzialek do tego wlasciwego i zobacze co mi powiedza. Co do wozkow bardzo podoba mi sie ten pokazany przez Kathe http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...arki-tako.html z tym, ze z bialymi wstawkami. My szukamy wozka tak do 1500-1700 max, najlepiej jakiegos, ktory latwo da sie przetransportowac samolotem. Ogolnie mam chrapke na tradycyjny wozek troche w stylu retro, ale te zazwyczaj sa ciezkie i duze. Czas pokaze co wybierzemy ![]() Mielgo dzionka wszystkim! |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosia, no ale mozna zrobic test taki kompetentny. i w kategoriach brac pod uwage:
wagę całego wózka waga spacerówki wielkość wózka po złożeniu w cm rodzaj kół/pompowane czy nie możliwość zmiany kierunku jazdy dodatkowa parasolka, moskitiera itp materiał z jakiego jest wózek zrobiony możliwość podpięcia fotelika samochodowego ile jest miejsca na torbę cena ile lat gwarancji mozna prawda? i wtedy te dane beda oparte na faktach i walorach wozka, a nie na opiniach. i ja wlasnie takich zestawien szukam. bo takie rankingi oparte ktory ladniejszy itp to sa oplacane przez producentow i ja im ani troche nie wierze. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-01-05 o 12:24 |
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teściowa mnie nie lubi, bo jej synek jest jedynakiem, a jej go zabieram. I nie mam wyższej szkoły, ona też nie ma, jej synek też... hipoktytka. I w ogóle uważa, że jestem "nieodpowiednia" dla jej synusia, bo nie gotuje, nie sprzątam, nie wycieram noska jak mu kapie, a jej biedny synek chodzi w brudnej kurtce. Nie mieszkamy razem, mieszkaliśmy u niego, ale się rozstaliśmy, tzn on mnie zostawił, za sprawką jego mamusi, ale prosił o wybaczenie już po dwóch tygodniach. I tak jesteśmy znów razem. W ogóle to jestem wkurzona. Bo pomagam mu ile mogę. Posprzątam, ugotuje, upiorę, mimo że już z nim nie mieszkam, a jemu ciągle coś źle. Jego mama ani razu nie przyszła mu posprzątać. Zmywam naczynia tylko ja, a jak zwrócę mu uwagę by po sobie pozmywał to odpowiada "No to pozmywaj, ja sprzątałem na podwórku". Myślę sobie "Kurna chłopie, to Twoje gary, ja na podwórku nie brudziłam"... W ogóle ona jest przeciwna co do naszego ślubu. A ja się nie przeprowadzę po raz kolejny do tż dopóki jej się nie przeciwstawi koniec kropka. Sam chce ślubu, ale boi się mamy... A tak nawiasem, całe dnie ja przebywam u niego. On do mnie nie przyjechał ani razu. No może raz, jak byłam chora, przywiózł mi leki, a moi rodzice byli w Tajlandii. Wkurza mnie to, bo olewa moją rodzinę. Ja jeżdżę na obiadki do jego babuni i mamusi, mimo że jego matka namąciła bardzo dużo w naszym związku. Chyba muszę to ukrócić i nie jeździć do jego rodziny. |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one zawieraja cukry ![]() najbardziej zakwaszające jest białko, proteiny, czyli mięsa, jaja itp ))dlatego naprzykad diety proteinowe, takie jak dieta atkinsa, czy dukana, sa bardzo zakwaszajace i dlatego niebezpieczne dla nerek )owoce spokojnie mozna jesc bez obaw o zakwaszenie |
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
Jest taka lektura z którą bardzo kojarzy mi się moja przyszła/niedoszła teściowa "Moralność Pani Dulskiej"
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jakoś musicie dojść do porozumienia, dla dobra dziecka co nie? wierzę, że Twój tż odnajdzie jaja i będzie mężczyzna i zrobi co trzeba!!! |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupując wózek zwróćcie uwagę, czy wygodnie będzie Wam go przenosić z kimś. Jak była u mnie pacjentka z 3-kołówką, to nie wiedziałam za co ten wózek złapać, żeby jej pomóc wejść po schodach. Także praktyczność jest waaażna
![]() My mamy sobie kupić tylko spacerówkę z odpowiednią ramą, bo gondolę i nosidełko do 12 kg dostaniemy od mojego brata akurat bratanica skończyła rok i wyrosła ![]() http://www.navington.com/produkty/15/rama-galeon/ coś takiego
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia postaw się przed ślubem i narodzinami dziecka bo będziesz miała tak jak ja. Ja po 4 latach po ślubie dopiero powiedziałam dość. I teraz jestem ta niedobra. Ale jak zawoziłam gdzie chciała to było dobrze, za paliwo nawet nie zaproponowała zwrotu, ale jak z nią gdzieś jechać to za gaz wołała kasę. Wieczne zwracanie mi uwagi co robię źle, co powinnam robić, książki czytało się w szkole, teraz się pracuje i na głupoty nie ma czasu! Itd. Tym gadaniem nastawiła mojego męża przeciwko mnie. Na niego też mi dużo gadała i przez to nam się w małżeństwie dużo popsuło. Staramy się to odbudowywać. Doszło do tego, że w maju wyprowadziłam się z córką z domu do mojego taty na prawie 4 mce. Bo miałam dość. Doszłam do wniosku, że albo zrozumie i stanie po mojej stronie, albo będzie z mamą. On chce być neutrualny. Ja go rozumiem, nie chcę, żeby żarł się z mamą, ale chcę, żeby postawił jej granicę jeżeli chodzi o moją osobę. Ona była tak wściekła, że poszła do pewnej kwiaciarnie w której pracuje druga żona mojego taty i chciała adres do mojej babci i ojczyma bo musi powiedzieć jaka ja jestem zła i niedobra. Nagadała, że muszę być niezła k...a i dobrze daję jej synowi skoro jeszcze ze mną jest!Wanda się wściekła i nagadała jej, że coś musi być z nią nie tak skoro nie wie gdzie moja rodzina mieszka i oni nie chcą z nią utrzymywać kontaktów. I wg na 100% z nią jest coś nie tak skoro do obcych ludzi chodzi i takie rzeczy gada!
Ja się wściekłam, nie skomentowałam, ale mąż dostała burę i miał coś z tym zrobić. Nie wiem czy zrobił, ja do teściowej nie jeżdżę i nie mam zamiaru. Wiem, że nie ja mam za co przepraszać. Przepraszam, musiałam sie wygadać.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-05 o 12:39 |
|
|
|
#1815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko jak o dziecku sobie pomyślę to płakać mi się chce... |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z młodą jak byłam w ciąży to moi rodzice a raczej mama (bo ona jest jakaś inna) robili cyrki i praktycznie przez całą ciąże ich unikałam i nie utrzymywałam kontaktu dla mojego dobra by się nie stresować, bo należę do osób które wszystko bardzo przeżywają.. Więc podejrzewam że i teraz będą jakieś cyrki a stresu miałam już dość z zabraniem małej od bylego i całą przeprowadzką.. Ohhh ja rozumie, że matka jak matka się martwi ale ona z byle pierdołami dzwoni dziennie parę razy a co dopiero jak się dowie o ciąży..dosłownie zawsze i wszędzie chce wszystko wiedzieć.. Teraz dzięki temu że jestem x km od niej (Ona Górny Śląsk ja góry) mam od niej lekki spokój bo nie muszę do niej jeździć co któryś dzień i nie stresuje się tak bardzo. |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wiesz... wiążąc się po raz kolejny z moim tż, zgodziłam się poniekąd na to jakie będę miała życie. Wierzyłam, że się zmieni, niepotrzebnie. Czasem myślę, że powinnam była dać sobie z nim spokój, że dla niego zawsze mama będzie ważniejsza. Ale teraz gdy spodziewamy się dziecka, to wszystko nie jest takie łatwe. Nie wyobrażam sobie by moje dziecko nie miało pełnej rodziny. Tylko nie wiem jak o to walczyć. Czasem zdaje mi się, że w tej sytuacji tylko cud pomoże ew. jakieś czary. Wierze, że tż jeśli nie ze względu na mnie to podejmie właściwą decyzję ze względu na dziecko, zadba by było mu jak najlepiej. A przy tym nie pominie jego matki czyli mnie. Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-05 o 12:55 |
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Miałabym łatwiej gdyby moja mama żyła. Tata jest, ojczym jest, ale to faceci i oni na szybko by sprawę załatwili. Tylko ja nie chcę robić jatki. Mimo wszystko matka to matka i mąż powinien mieć z nią kontakt. Z tego co wiem to na tą chwilę nie gadają na mój temat, i oby tak dalej. Aczkolwiek wiem, że na Wielkanoc przyjeżdża jego brat z rodziną (mieszkają w Pile) i ciekawe czy mnie teściowa zaprosi czy również zignoruje... Jest mi wszystko jedno.
|
#1819 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż chyba przyzwyczaiłam się do popołudniowych drzemek i jeszcze zdarza mi się położyć![]() Cytat:
teraz są na bieżąco z wizytami![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38453794]Oj Ja też czasami mam taki śluz ciemniejszy (tzn. ciemnożółty), ale moja ginka kazała się tym nie przejmować.. Dobrze, że Ci przeszło.Ja pisałam o Roanie. Chodziło mi o to, że będę zamawiać tak jakby od producenta, ale przez sklep - bo faktycznie od samego producenta się nie da. Chodziło mi o kolor wózka, że złożę zamówienie w sklepie, a nie będę brała tego, co jest na miejscu. A jeśli nie wiesz, gdzie u Ciebie sprzedają te wózki, to najlepiej zadzwoń do Roana i spytaj, pani Ci powie, gdzie w najbliższej okolicy mają sklepy [/QUOTE]Mi ginka też powiedziała, że to nie musi być nic niepokojącego, ale żeby tego nie lekceważyć i brać tą luteinę na wszelki wypadek. A z wózkiem tak myślałam właśnie Dzisiaj widziałam jeszcze ładny z Takko i miał skrętne kółka. Ale był z materiału takiego innego... Nie jak zwykle wózki, tylko taka dzianina Nie wiem zaraz poszukam w necie to wam pokażę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że taki ranking jakiego szukasz też gdzieś jest![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, czytając wasze sytuacje z tż i teściowymi to mi przykro was i wam dziewczyny współczuję. bo to musi być cholernie ciężko żyć w takim bałaganie uczuciowym.
jak długo tam można żyć? czy cierpliwość i siły się nie skończą? |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
W pewnym momencie łapiesz znieczulicę bo szkoda nerwów.
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najprawdę Wam współczuję, że musicie przez to przechodzić. I w takiej atmosferze ciążę przechodzić Ale pamiętajcie, że Wy i maleństwa jesteście teraz na pierwszym miejscu. To powinno być dla Was siłą ![]() A ja spałam 13 godzin W nocy pobiłam dodatkowo rekord wstawania na sikanie - z 10 razy byłam jak nic.A od rana wzięłam się za sprzątnie w szafkach- mam plan codziennie w jakiejś szafce zrobić porządki. Mam sporo kosmetyków i chiuchów, które kupiłam i leżą ... Czas je zebrać, obfotografować i założyć wątek wymiankowy na wizażu
|
|||
|
|
|
#1823 | |
|
Konto usunięte
|
Noooo jak czytam Wasze opowieści o teściowych, to naprawdę... współczuję.
Moje problemy przy Waszych to błahostka. Cytat:
Może inne osoby mają inne doświadczenie, ale dla mnie jest mega niestabilny, nie wyobrażam sobie jeżdżenia po jakichś wertepach czy po śniegu w trójkołówce. |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wózek musi być terenowy, duże 4 koła bo na wsi mieszkamy.
|
#1825 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam w 1 dniu 15 tygodnia
![]() Cytat:
52% dziewczynka :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj mam tak... ostatnio na hobbicie w kinie poplakalam sie na reklamie tego filmu o rodzinie co tsunami przezyla...masakra!nic nie moglam na to poradzic chociaz film na arcydzielo nie wygladal...a raczej hollywodzka kiczowata produkcje Cytat:
))) Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje udanych wizyt!! nadrabiałam was od rana, a teraz znowu lecę do taty na dół (na weekend odwiedzilismy moich rodzicow teraz) instrukcje odnosnie auta przyjąc wyglada na to ze wrocimy do domu juz nie pociagiem a autkiem )) hurra!!
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już o wózkach ... a dla mnie to za szybko.
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ostatnio Margosia mówiłaś o weselu i małym dziecku- ja w tym roku będę miała taki problem, jeśli wszystko będzie ok ![]() Nasi znajomi oszaleli na punkcie wesel po naszym ślubie!! Zatem w 2013 roku mamy 5 wesel! Trzy ostatnie wypadają: 21.09, 05.10 i 19.10 Aha i mąż będzie chrzestnym jescze Wszystkie śluby są osób bardzo bliskich, które były u nas na weselu .... Nie wiem jak to ogarniemy ... bo małe ... i jak ja się będę czuła?? I finansowo Najwyżej ja będę chodziła na same śluby a TŻ na wesela jako reprezentant rodziny
|
|
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
Domi muszę przyznać, że bardzo podoba mi się lista na pierwszej stronie
Jest bardzo czytelna i przejrzysta, bez miliona kolorów i emotek. Super.Gdybyś mogła mi wpisać wizytę 08.01 (tzn. mam wtedy USG prenatalne). |
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Neni no dla nas też szybko, ale pooglądać, porozglądać sie w temacie mozna co nie?
) hahah---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38457938]Domi muszę przyznać, że bardzo podoba mi się lista na pierwszej stronie Jest bardzo czytelna i przejrzysta, bez miliona kolorów i emotek. Super.Gdybyś mogła mi wpisać wizytę 08.01 (tzn. mam wtedy USG prenatalne).[/QUOTE] oh dziekuje za mile slowa, staram sie jak moge, hahaha!!
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-01-05 o 14:55 |
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Może po 15 stycznia dołączę do oglądających wózki
Ostatnio często się martwię i nie potrafię wtłuc sobie do tego głupiego łba, że tym razem musi być dobrze!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Ja też czasami mam taki śluz ciemniejszy (tzn. ciemnożółty), ale moja ginka kazała się tym nie przejmować.. Dobrze, że Ci przeszło.
Nie wiem zaraz poszukam w necie to wam pokażę
Ale pamiętajcie, że Wy i maleństwa jesteście teraz na pierwszym miejscu. To powinno być dla Was siłą
W nocy pobiłam dodatkowo rekord wstawania na sikanie - z 10 razy byłam jak nic.
Jest bardzo czytelna i przejrzysta, bez miliona kolorów i emotek. Super.