Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 14:32   #2251
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..
no to elegancko u nas zebow ni widu ni slychu

hehe Jagodka zjadła poł sloiczka jagodek i śpi. Ale jej smakowaly masakra, aż sie oblizywala hehe

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Dearlie mocno trzymam kciuki za Antosie. Bądz silna myślę że szpital to najlepsza opcja w tej sytuacji więc się nie łam bo będziesz spokojniejsza

Dziewczyny zupełnie nie z dzieciowej beczki- chcę kupić maszynę do szycia, ale uwaga- ma to być maszyna która złapie kilka wartsw materiału dla porównania siły chciałabym aby przeszywała bez problemu np minimum 3-4warstwy jeansu. i fajnie by było jakby miała dużą powierzchnię szycia aby można było robić pikowania (tutaj myślę że najlepszą opcją byłaby maszyna ze stołem a nie taka walizkowa. Zastanawiałam się nad łucznikiem, ale ponoć najlepsze są stare modele bo są nie do zdarcia, te nowe już nie są tak "mocne", może któraś z was orientuje się w tym świecie?
ją mam lucznika nowy model, 3 lata temu kupilam i nie polecam już 4 razy była na gwarancji. a teraz znow stoi zepsuta :/

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
jeszcze wolny :d już masz zatem kawalera dla jagódki :d hih :p
:d

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:34   #2252
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

hehe Jagodka zjadła poł sloiczka jagodek i śpi. Ale jej smakowaly masakra, aż sie oblizywala hehe

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 --------

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

:d
Nie mogło być inaczej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:35   #2253
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale muszę Wam to napisać..... pewnie też już to przeżyłyśice...... moje dziecko przed chwilą strzeliło mega wielgachną kupę która niestety nie wylądowała tam gdzie powinna.... po strzale w pieluchę wzięłam ją na przewijak, z pieluchy już się wylewało, jak ją zdjęłam to poszły strzelające salwy, na mamusię, na podłogę i na łóżko które jest naprzeciwko przewijaka..... jak już wszystko posprzątaliśmy, to wystrzeliła kolejna tura wszyscy w trójkę nieźle się przy tym uśmialiśmy, zastanawiam się tylko skąd tego taka ilość w takim malutkim człowieczku....

Cytat:
parę fotek Szymka
co za facet

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam napisać odnośnie żywienia dzieci, moja Kingusia jest niby karmiona tak jak powinna, piersią czasem Bebilonem porcja 120- zgodnie z wiekiem, nie daję jej piersi jako smoczka, czy uspokajacza, zabawiam ja jak tylko mogę, żeby przerwy w karmieniu były co najmniej te 2,5- 3 godziny i i tak jest chyba najgrubszym dzieckiem na naszym wątku, a na pewno najgrubsza dziewczynka Ma 12 tygodni ok. 66 cm wzrostu i wazy już na pewno więcej niż 7 kg i bądź tu człowieku mądry . Pediatrzy, których się radziłam w tej sprawie i położna mówią, że jest ok, a ja się martwię, bo nie chcę, żeby była wielka, czy otyła, wiadomo jakie wredne są dzieci
Myślę, że te kilogramy będzie dziecku o wiele łatwiej zrzucić niż te, które nabędzie potem jak będzie jadło inne rzeczy niż mleko więc nie martw się na zapas.

Dearlie
trzymam za was kciuki i życzę dużo zdrówka dla Antosia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:37   #2254
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochana to widzę,ze Ty w wielu zawodach się specjalizujeszrzeczywis cie podobna jestes do tej babki

dzieki,to dobrze myślałam,ze Ty tez nabyłas

Kubuś wolny,ale nie miałam odwagi spytacale widzę,ze juz Szymon odbił panne Jagode

i wszystko jasne,że trzeba brać poprawkę

Zdrówka dla Antosiabędzie dobrze,zobaczysz

ś wietny tatuś!

Pokaż Zosię z jedynkami gratuluję ząbków.
Fajnie dostać tak coś bez okazji,duży +dla tża.Dużo siły na jutro

co do maszyny to się nie znam.

Czy Wasze dzieci też tak chlapią w kąpieli?u nas jest wszystko mokre do okoła
ja myślałam, ze Kubuś już dawno zajety. No to teraz który odważniejszy i z takim krzykaczem wytrzyma

co do chlapabia to ostatnio mała zaczela machać nogami jak szalona w wannie i poza nią też. Aż ciężko ja ubrać od pasa w dol

Jagódka
Stary 2013-01-15, 14:40   #2255
elena_100
Wtajemniczenie

Sojka osobiście łucznika nie polecam. Najlepsze były te 30 lat temu ale teraz nie można do nich dokupić igieł, a nawet jak dokupisz to maszyna już nie szyje jak powinna. Nie wiem czemu tak? A te walizkowe to porażka, moja mama ma prawie zepsutą od nowości niestety i nie opłaca się jej naprawiać.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Acha krem z AA na ciemieniuchę działa. Trzy dni smarowałam i już tylko jakieś niedobitki wyczesuję

Stary 2013-01-15, 14:43   #2256
Iwa844
Zakorzenienie

Wasze szkraby też się tak kręcą w łóżeczku??? Dosłownie dwie minuty temu położyłam ją w normalnej pozycji żeby wyjąć ciasto z piekarnika. Patrzę, a ona już w poprzek i za chwilę się o 180 stopni obróci
Stary 2013-01-15, 14:45   #2257
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ale tak w ogóle w ogóle nie podnosi? Czy np. podnosi, ale szybko się męczy bądź nudzi? Bo jeśli w ogóle, w ogóle to chyba bym zapytała pediatry.
Zależy. Kilka razy łądnie podniósł, ale zazwyczaj albo na krótką chwilę podnosi i opada mu, albo wcale nie chce podnosić. Czasem zamiast głowę, to podnosi dupsko....
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie ma jeszcze tragedii. ostatnio oglądałam programy zawitkowskiego i mówił, że jedne dzieci podnoszą główkę wcześnie a inne zaczynają w wieku 4-5 miesięcy i to jest normą zwłaszcza w przypadku dzieci ulewających. jedne siadają mając 6 miesięcy, inne potrzebują na to 10, itd.

ale jeśli coś Cię niepokoi warto zawsze zapytać pediatrę.
To może faktycznie, bo mój jest ulewający....
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Kalpana mój jak 30 ml na dzień wypije to jest święto. Dziewczyny pisały, że jak nie chce pić to nie musi, a 100 ml na dzień to chyba wystarczy
Mój spokojnie by wtrąbił jeszcze więcej. Z resztą jak zje albo wypije i mu zabieram butelkę, to się denerwuje.... Taki głodomorek z niego....
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja mam zwykłą.
A gdzie i kiedy ją kupiłaś? Bo już chyba ich nie ma
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
jak bylam u neonatologa to babka zaczęła mnie straszyć rehabilitacją, bo moja mała też niestety nie podnosi główki, a chyba nasze maluchy są w podobnym wieku. moja coś tam próbuje ale nogi i miednica idą do góry i przez to z tą głową jest problem. Kładź małego jak najczęściej na brzuchu, niech próbuje ćwiczyć

Kiedyś czytałam że dzieciaczki karmione mm powinny wypijać dziennie połowę porcji mleka wypijanej na raz. nie wiem czy zrozumiale napisałam czyli jeżeli maluch wypija na raz np. 120 ml mm to dziennie powinien być dopojony 60 ml innego płynu
Kurcze, może to jest tak jak Agaton mówi, że jak dziecko ulewa, to później podnosi... Chociaż nie wiem co to ma do rzeczy.... Ale na szczepieniu dla pewności zapytam....
Dzięki za wytłumaczenie. Czyli mój pije aż za dużo
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jakie stare?to te co są na all to nie te,co dziewczyny zachwalały?bo też chcę taką nabyć.
Bo jest stara i nowa ulepszona wersja. Niektóre dziewczyny mają tą starą, a niektóre, szczególnie te które zakupiły ostatnio mają nową. Na kilku blogach czytałam porównanie starej i nowej i stara jest trochę lepsza, ale nowa podobno też jest całkiem całkiem... Chociaż ja bym chciała starą, ale nie wiem czy ją można jeszcze gdzieś dostać :/
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o pielęgnację włosów, to polecam szampon Radical dla odważnych, które chcą przekonać się, w jakim stanie są ich włosy bo pięknie oczyszcza i wypłukuje wszystkie silikony, które są w zwykłych szamponach no i podobno ma pomagać przy wypadaniu włosów u mnie w sumie jakby mniej już na szczotce

co do suplementów.. trzeba czytać skład, merz special niestety z dobrego leku zamienił się w drogi suplement diety o dużo uboższym składzie, za tą cenę można kupić coś dużo lepszego... więcej tutaj - http://www.wlosomania.pl/merz-spezial-nowy-sklad/
Ja mam radical do wcierania i nie zauważyłam żadnej poprawy po nim Chociaż szczerze przyznam, że czasem zapominam go użyć po myciu włosów....
Dobrze że napisałaś o merz spezial, bo miałam zamiar go kupić, więc teraz chyba zrezygnuję... Tylko nie wiem co zamiast niego wybrać? Polecasz coś?
Cytat:
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..
Gratulacje za ząbki
Co do pogrzebu, dasz radę Gdybyś nie poszła, potem byś żałowała, że nie byłaś z Nim na Jego ostatniej drodze.... Tulę Cię mocno bo wiem że to ciężkie dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Co do ciucholandów, to jakby któraś chciała to za męskimi ciuszkami też mogę popatrzeć . Za damskimi raczej nie, bo miałabym dylemat
To jakbyś miała ochotę, to ja jestem chętna jakbyś coś fajnego znalazła

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:50   #2258
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Melduje, że nadal z moją Alą jesteśmy z Wami, co by nie było, że na bezczela tylko Was podczytujemy . Powoli wychodzę na prostą z moimi zawirowaniami i postaram się udzielać częściej. Już Wam pisałam, że w trakcie przygotowań świątecznych wypadł mi dysk - schyliłam się gwałtownie i już tak zostało (nie pierwszy raz). Aktualnie kończę zabiegi i jest już w miarę OK. Jakby było mało "nieszczęść" to mam kilka problemów z Alą - prawdopodobnie ma skazę białkową , jest uczulona na kleik ryżowy, wysypało ja strasznie po musteli na zimę (w pt idziemy do alergologa), doszły do tego powiększone UMK (na razie czekamy i za 2 tyg lecimy na kontrolę sprawdzić czy się powiększają), będzie sprawdzana także pod kątem wzmożonego napięcia .

Mniej więcej jestem z Wami na bieżąco.

Sojeczko pozwoliłam sobie przekazać namiary Hanii moim rodzicom - prowadzą biuro rach i będę Wam przekazywać 1%.

Dearlie trzymamy z Alą kciuki za Antosia.

Dziewczyny, może któraś byłaby zainteresowana biustonoszem do karmienia http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...894205495.html rozm. 65F? Oddam za darmo, bo nie mam co z nim zrobić. Wyrzucić nie wyrzucę, bo szkoda, a może którejś się przyda. Założyłam go raz na krótko, bo mi coś nie leżał.
sliczny ten biuatpnosz ale 65 to bardzoej na moja noge niż biust
za zdrowko Ali

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Dziś mój Michaś kończy 3 miesiace
wszystkiego naj dla Michasia

Jagódka
Stary 2013-01-15, 14:50   #2259
marta1986222
Zakorzenienie

Ale mnie głowa rozbolała

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:51   #2260
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mojemu mężowi zachciało się grochówki, więc dziś
ją mojemu tydzień temu robilam, bo mi miesiąc tylek trul

Jagódka
Stary 2013-01-15, 15:03   #2261
gda
Zakorzenienie

Ja kupiłam Tangle Teezer na Asos.com.

Aaa zapomniałam powiedzieć, że Henio waży 7150 i ma 67 cm. Czyli waga na 50 centylu, a wzrost na 75-90. Może będzie wysoki i szczupły jak mama (:P)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:09   #2262
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Afternoon smecte, węgiel
poza tym gorzka czekolada.
Smecty lepiej nie brać. Jeżeli masz biegunkę/wymioty to organizm chce się czegoś pozbyć, a smecta to blokuje więc odradzam. Tak lekarka kiedyś powiedziała mojemu mężowi.

Najlepiej brać probiotyki.
Stary 2013-01-15, 15:15   #2263
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kakao chyba może uczulić, to lepiej węgiel, smectę, probiotyki.

My po szczepieniu. Mieliśmy 5w1 i pneumo. Pierwszej nie zauważył, a przy drugiej się wydarł biedaczek aż siny się zrobił. Ale chwila przy cycu i usnął. Teraz wariuje obok na łóżku
Cytat:
Ja kupiłam Tangle Teezer na Asos.com.

Aaa zapomniałam powiedzieć, że Henio waży 7150 i ma 67 cm. Czyli waga na 50 centylu, a wzrost na 75-90. Może będzie wysoki i szczupły jak mama (:P)
super że już po no proszę kawał chłopa z Henia już
Stary 2013-01-15, 15:22   #2264
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
hey mamuski ale zescie przez noc naskrobaly. Nadrobilam i zaraz pocytuje, bo juz na zakładki dodalam. Sojka dzięki za rade by dalej dac malej ten sloiczek i faktycznie na drugi dzien brzuszek nie zareagował źle na ziemniaczka z dynia i kupka mega poszła
a dziś na poludnie Jagodka dostanie pierwszy raz jagodki z jabluszkiem.

mam pyt czy ktpras z Was dawała dzieciiom te slooiczki z rossmanq bio?bo dużo smakow mają po 4mc tak je wczoraj oglądałam i sie zastanawialam nad nimi ale ostatecznie dalej kupilam hippa i owoce z bobovity
No właśnie coś mnie w nich niepokoi.np. indyk z warzywami po 4 miesiącu a w pozostałych mięsko jest po 5 miesiącuJuż nie wspomnę o składzie gdzie np w owocach 1/4 słoiczka stanowi mąka ryżowa czy coś
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:23   #2265
angel166
Zakorzenienie

to Jagoda chyba najmniej ma na tej siatce w wadze, bo ponizej 50, dokładnie miedzy 25, a 50 pewnie dlatwgo, ze malutka sie urodzila. waży 6300, a mierzy ok. 66cm.
Wzrost za to miedzy 50, a 75 wysoka pewnie bedzie po nas. Mam tylko nadzieje, ze figurki po nas nie odziedziczył, bo oboje z mężem bylismy pulchnymi dzieci i do tej pory musimy sie pilnować z waga. Co schudniemy to wraca za jakiś czas

Jagódka
Stary 2013-01-15, 15:25   #2266
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.
Trzymamy kciuki za zdrówko Antosia, będzie dobrze
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:26   #2267
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
to Jagoda chyba najmniej ma na tej siatce w wadze, bo ponizej 50, dokładnie miedzy 25, a 50 pewnie dlatwgo, ze malutka sie urodzila. waży 6300, a mierzy ok. 66cm.
Wzrost za to miedzy 50, a 75 wysoka pewnie bedzie po nas. Mam tylko nadzieje, ze figurki po nas nie odziedziczył, bo oboje z mężem bylismy pulchnymi dzieci i do tej pory musimy sie pilnować z waga. Co schudniemy to wraca za jakiś czas
Mój Jaśko ma podobnie, waga 6,5 kg i 66 cm długości. Nie sądziłam że tak nisko wypadnie z wagą na tej siatce.
Stary 2013-01-15, 15:29   #2268
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a wiec uczysz sie nadal,super! ja teraz wiecej lapie odkad tz z Mała rozmawia
uczę, uczę, zobaczymy jak długo, bo na razie wszystko wskazuje, że jak wrócę po dziekance na studia, to włoskiego nie otworzą, bo nie ma chętnych

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja mam radical do wcierania i nie zauważyłam żadnej poprawy po nim Chociaż szczerze przyznam, że czasem zapominam go użyć po myciu włosów....
Dobrze że napisałaś o merz spezial, bo miałam zamiar go kupić, więc teraz chyba zrezygnuję... Tylko nie wiem co zamiast niego wybrać? Polecasz coś?
bardzo dobre opinie ma fitoval i vitapil, mam zamiar spróbować tego pierwszego, bo po vitapilu było mi niedobrze.. no i jeszcze zamierzam zakupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rowth-oil.html, zobaczymy, może podziała jak nie na wypadanie, to może chociaż nowe włosy mi urosną

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

i dużo zdrówka dla Antosia

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:43   #2269
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
uczę, uczę, zobaczymy jak długo, bo na razie wszystko wskazuje, że jak wrócę po dziekance na studia, to włoskiego nie otworzą, bo nie ma chętnych

bardzo dobre opinie ma fitoval i vitapil, mam zamiar spróbować tego pierwszego, bo po vitapilu było mi niedobrze.. no i jeszcze zamierzam zakupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rowth-oil.html, zobaczymy, może podziała jak nie na wypadanie, to może chociaż nowe włosy mi urosną

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

i dużo zdrówka dla Antosia
juz myslalam, ze tylko ja poszlam na latwizne i dziekanke wzięłam a który rok? bo po pierwszym mgr wzięłam rok. Także od października wracam na uczelnie. też sie martwilam o specjalizacje ale na szczęście uzbierało sie chetnych

Jagódka
Stary 2013-01-15, 15:44   #2270
gda
Zakorzenienie

Cytat:
juz myslalam, ze tylko ja poszlam na latwizne i dziekanke wzięłam a który rok? bo po pierwszym mgr wzięłam rok. Także od października wracam na uczelnie. też sie martwilam o specjalizacje ale na szczęście uzbierało sie chetnych
Ja też wzięłam dziekankę. Jestem na 5 roku i wzięłam na rok. Wrócę na 2 semestr 5 roku.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:45   #2271
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
pierwszy ja niestety musiałam wziąć dziekankę w 2 semestrze, bo był obowiązkowy obóz rekreacyjny, a w 5 miesiącu to tak trochę ciężko po górach łazić i kajakiem pływać

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:54   #2272
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Wasze szkraby też się tak kręcą w łóżeczku??? Dosłownie dwie minuty temu położyłam ją w normalnej pozycji żeby wyjąć ciasto z piekarnika. Patrzę, a ona już w poprzek i za chwilę się o 180 stopni obróci
Giulia tez i spi tylko i wyłącznie na boku, oczywisie sama sie tak uklada

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zależy. Kilka razy łądnie podniósł, ale zazwyczaj albo na krótką chwilę podnosi i opada mu, albo wcale nie chce podnosić. Czasem zamiast głowę, to podnosi dupsko....
skontrolowac zawsze warto. moze po prostu potrzebuje czasu jak moja, ktora zaczela podnosic dopiero tydzien temu, a jest starsza

Cytat:
ehhh a ja pomimo wszystko ciesze sie ze nie wzielam dziekanki. po takiej przerwie ciezko by mi bylo zabrac sie znowu do nauki.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:56   #2273
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Jaki fajny kawaler i rówieśnik mojego Antka, też 16-go rodziłam
a tak mi się wydawało że jeszcze któraś rodziła wtedy co ja i Tamlin no to jutro świętujemy :p

Lewek brawa za 3 miesiące dla kawalera

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć
Melduję się na dziś
.

Wczoraj moje dziecko dostało wieczorem histerii i po raz pierwszy nie dało się okąpać. Dopiero jak je mocno przytuliłam to się uspokoiło. A dziś zapomniało jak głowę podnosi. Coś mi się wydaje, że się skok szykuje.
Poza tym chyba te "perły" czy jak to się tam nazywało pojawiły się na dziąsełkach w miejscu gdzie są kły.

A i wk... się trochę. Dałam sobie zdjęcie mojej kluseczki na fb a tam dwie takie moje koleżanki się uzewnętrzniły, że mam jej nie zapaść i wogóle. No może i ma trochę fałdek ale nie będę niemowlaka odchudzać, zwłaszcza, że i tak je co 4 godziny.
co za przecież to normalne że każde dziecko ma fałdki jak jest malutkie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja też teraz latam do dentysty, i koszty czekają mnie kosmiczne, a to za sprawą wcześniejszych konowałów, którzy niedokładnie wypełnili mi kanały Za to teraz mam super dentystę, do którego mam pełne zaufanie.
no ja sobie postanowiłam że po porodzie w końcu pójdę zęby sprawdzić mimo że nigdy nie miałam z nimi problemów - i dziś po zrobieniu zdj RTG dostałam przekaz na chirurgię szczękową z ósemkami

co do studiów i dziekanki - ja już mam obrone za niedługo więc cieszę się że jeszcze trochę i będzie już po o ile dobrze pójdzie i że walczę mimo wszystko :p

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-01-15 o 16:00
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:01   #2274
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wzięłam dziekankę. Jestem na 5 roku i wzięłam na rok. Wrócę na 2 semestr 5 roku.
to już sama obrona przed Tobą praca napisana ?
ja miałam pol napisane i zmieniam temat, bo dalej nie chce juz na obecny temat pisac, bo nie podolam przy malej, a po 2promotora zmieniam :/
to dzienne.studia czy zao?bo u nas na uniwerku 5letnie tylko dzienne są.
Więc lic robiłam u siebie w wchu dziennie i na mgr dojeżdzam 80km do Wroc na zaoczne.

Jagódka
Stary 2013-01-15, 16:02   #2275
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
a tak mi się wydawało że jeszcze któraś rodziła wtedy co ja i Tamlin no to jutro świętujemy :p
a ja nie zdążyłam urodzić 16 Jaśko urodził się po północy

jeśli chodzi o dziekankę to ja nawet o niej nie myślałam, wiedziałam że znając mnie to czasem mogłabym już nie wrócić
Stary 2013-01-15, 16:06   #2276
anesh_
Zakorzenienie

Hej
My znowu w szpitalu, Maja ma zapalenie pluc. Jestem zalamana... Co ja robie źle?..,
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:06   #2277
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy ja niestety musiałam wziąć dziekankę w 2 semestrze, bo był obowiązkowy obóz rekreacyjny, a w 5 miesiącu to tak trochę ciężko po górach łazić i kajakiem pływać
ja nie chcialam za bardzo brać ale musialam, bo wyjazd na weekend to za długo dla takiego malenstwa jakbym miała szkole u siebie w miescie to bym nie brała

w ogóle zła jestem, ze nikt nie chce z moim dzieckiem zostać na dluzej niż 2h
tak bym chciała pojsc do kina z koleżanka albo cos

Jagódka
Stary 2013-01-15, 16:08   #2278
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No.... a moja jeszcze tak wymachuje przy tym nogami i rękami, że sama sobie projektor załącza. Wyobraźcie sobie, my tu z mężem się przytulamy a tu na raz melodyjka leci

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej
My znowu w szpitalu, Maja ma zapalenie pluc. Jestem zalamana... Co ja robie źle?..,
Nie żartuj ...... Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Majeczki.

Stary 2013-01-15, 16:09   #2279
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.
głowa do góry!
tam na pewno będziecie mieć najlepszą opiekę. Trzymam kciuki

Sojka przykro mi z powodu Twojego przyjaciela, ale mylę tak jak twój TŻ, że jeśli nie pójdziesz na ostatnie pożegnanie to później możesz mieć do siebie o to pretensje... Ciężka sytuacja... trzymaj się

Lewek najlepszego z okazji skończonych 3 miesięcy, w czwartek moja Baśka już 4 będzie kończyć, ale ten czas leci

Pędzicie dziewczyny, że ho ho! Nie było mnie wczoraj i nadal jezcze nie nadrobiłam
wczoraj taka piękna była u nad pogoda że byliśmy z Baszczurkiem na spacerze w lesie
jak spojrzałam na zegarek to okazało się że spacerowaliśmy tak 1,5h!
obyśmy tylko nie przesadzili, bo tyle teraz chorób

idę nadrabiać dalej
Stary 2013-01-15, 16:11   #2280
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej
oj wspolczuje Wam kochane dużo, dużo, dużo zdrowka dla Majeczki

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości