Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 15:36   #1081
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Ok, plotkujcie dużo ja uciekam się położyć i tortilki zaraz będę składać do później
Stary 2013-01-15, 15:42   #1082
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie śmiej się , ostatnio znalazłam super pajac ze słonikiem, taki 0-3 miesiące, wrzucałam gdzieś zdjęcia, nowy z metką za chyba 14 zł były akurat dwa i zastanawiałam się czy którejś wziąć a tak poważnie to mogę brać, mała strata albo córa będzie śmigała w drugim na zmianę
nie no nie będę Cie fatygowaćale mogłabyś kupować więcej tych ciuszków i np. wystawiać na allegro np. ten zestaw za 30-35 zł myślę, ze od ręki by poszedł

Cytat:
No to sporo, bo to powinno być za darmo...... ale jak chcesz iść z mężem na weekendzie to chyba nie ma wyjścia zadowolona pewnie będziesz, możesz jeszcze popytać osób, które tam chodziły żeby nie iść w ciemno
niestety tę szkołę prowadzi fundacja przy szpitalu, sam szpital nie jest organizatorem. Opinie szkoła ma bardzo dobre, już czytałamnie mam w planach opłacania położnej, więc chcę tam iść, żeby się zaznajomić z tymi wszystkimi sprawami a jak mówisz warto. W dużej mierze chodzi mi też o męża, może powiedzą tam rzeczy, które będą przydatne, jakoś przygotują go na to jaki to jest hardcore, z resztą ja lubię jak on chodzi ze mną, bo przynajmniej wszystko zapamiętujedlatego też jest dobrym towarzyszem wizyt u lekarza, bo ja to po wyjściu z gabinetu ciemna masa

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka wizażowa zaczęła rodzić. O matko, matko.
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
Oooniech przeKurcze jak ja bym chciała urodzić tydzień przed terminem... a nawet i dwa... bardzo nie chcę przenosić.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:50   #1083
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
Ponoć do 2 tygodni odchylenia to nadal termin

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:05   #1084
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
loney szczerze to nie znam nikogo kto używał by takich nakładek.
To już znasz
Ja używałam i dla mnie to było zbawienie.
Malej nie przeszkadzały a ja w końcu nie syczałam przy dostawianiu jej do piersi

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Nazwę rudej farby z Castinga proszę. Bo czerwone jabłko, to ma daleko do rudego, a taki ostatnio miałam.
Nie denerwuj mnie - ma wyjść taki kororrekkk
IMG_2272.jpg

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć dzieczyny, trochę mnie nie było.
Po wizycie pojechałam do pracy po rmua, zawieźć zwolnienie i poplotkować, zeszło się ze 2h Potem w domciu robiłam obiadek i próbowałam nadrabiać, ale stwierdziłam, że Wam najpierw napiszę co i jak u nas

Wizyta ok, bez usg (ale u mnie to standard,, na usg dostaje dodatkowe skierowania), z badania na samolocie wynika, że szyjka w porządku, zamknięta, macica jak na 24tc więc spoko. Posłuchałyśmy kochanego serduszka troszkę i dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty czyli 12.02.
Pani doktor chciała, żebym za 2 tyg się u niej pokazała, żeby kontrolować szyjkę, ale jedzie na urlop, więc powiedziała, żebym się spróbowała umówić do kogoś innego. Zobaczymy czy się uda... Za tydzień musze do niej wpaść na chwilę, bo ma mi pobrać posiew z szyjki, żeby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał.
Wciąż oszczędny tryb życia i zero sexu... Dalsze zalecenia za miesiąc.
Zupełnie zapomniałam ją zapytać o glukoze! Jej chyba też to z głowy wyleciało bo i tak siedziałam u niej pół godziny. Na szczęście idę na ten posiew za tydzień to wezmę skierowanie i na glukoze.

Dziś pewnie będę tylko troszkę bo idziemy z mężem do tego kina wreszcie. W sumie go rozumiem że chce się wyrwać, bo siedzimy ciągle w tych 4-ech ścianach i tylko przed netem zamulamy

Ale jeszcze postaram się Was ponadrabiać
super, że wszystko dobrze

Cytat:
Pochwalę się Wam jeszcze jaki ze mnie łowca lumpeksowy i spadam się położyć

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

sukieneczka z bawełnianą bluzeczką, też nowa, za 2 zł !!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
O matko jakie ceny - aż nie do wiary Super zakupy

[QUOTE=Ashyshqa;38661038]Pawie oczko! No cuda! Ja się pytam, gdzie są takie lumpeksy?? Bo W Wawie to szkoda gadać...[/QUOTE]
Nom

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

Oooniech przeKurcze jak ja bym chciała urodzić tydzień przed terminem... a nawet i dwa... bardzo nie chcę przenosić.
Ja też. Z. przenosiłąm przez tydzień i już nie chcę powtórki z rozrywki

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ponoć do 2 tygodni odchylenia to nadal termin
Wiem
Też bym tak chciałą
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:13   #1085
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
Łał!!

Cytat:
moja co najmniej połowa garderoby pochodzi właśnie stamtąd dlatego też nie widzę powodu żeby przepłacać w sklepach........
najlepsza była mina mojej znajomej, z którą spotkałyśmy się 2 lata temu na sylwestrze w takich samych sukienkach z morgana, jedyną różnicą było to, że jej kosztowała 400zł, a moja 15 zł

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A kiedyś opisywałam Wam chyba koleżankę, która do momentu swojego ślubu mnie wykorzystywała na maxa i była super koleżanką, a później się wypięła, bo już chyba nic więcej nie potrzebowała. Jej Mąż, to mój kumpel jeszcze z LO. No i u nich byłam właśnie. Posiedziałam godzinkę i wróciłam do domu.
Pamiętam. Mam nadzieję, że było znośnie.

Cytat:
To już znasz
Ja używałam i dla mnie to było zbawienie.
Malej nie przeszkadzały a ja w końcu nie syczałam przy dostawianiu jej do piersi

Załącznik 5065226
1) Też słyszałam, że kapturki, bo tak się to chyba fachowo nazywa są wybawieniem.

2) Jeśli masz czerwone jabłko, to nie licz na taki kolor. Ja miałam taki piękny rudy, a teraz czerwony...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:20   #1086
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
1) Też słyszałam, że kapturki, bo tak się to chyba fachowo nazywa są wybawieniem.

2) Jeśli masz czerwone jabłko, to nie licz na taki kolor. Ja miałam taki piękny rudy, a teraz czerwony...

oszukali mnie
To nie farbuję Jutro kupię inną...
Stary 2013-01-15, 16:21   #1087
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

piekne ciuszki i ta cena!!! jutro jade na ciuszki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:23   #1088
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
piekne ciuszki i ta cena!!! jutro jade na ciuszki
Jak znajdziesz jakąś fajną w BB to daj znać.

Stary 2013-01-15, 16:41   #1089
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

oszukali mnie
To nie farbuję Jutro kupię inną...
Ojej. Przykro mi, ale po co się masz rozczarować. I ta czerwień jest dość ciemna. Jak znajdziesz jakąś rudą bez amoniaku, to wołaj

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:47   #1090
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bez cytowania, ale to co zapamiętałam:

osłonki do karmienia: moja przyjaciółka powiedziała, że w pierwszych dniach karmienia były dla niej wybawieniem. Mały ssał całą brodawkę, z otoczką (tak jak Lublana pisałaś, że powinno być prawidłowo), ale przy silnym odruchu ssania i jednak nie obeznanych z tematem brodawek i tak było to bolesne dla mamy. Na szczescie po kilku dniach było już lepiej i przesała korzystać z osłonek. Na początek jednak poleca.
O supper informacja i zawsze czegoś nowego się dowiedziałam Dzięki

Cytat:

Super zakupy i w ogóle mega śliczne, mam nadzieję, że i mi się uda takie ciuszki w lumpach wynajdować

Cytat:
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
za nią, żeby było szybko i mało boleśnie

[QUOTE=candace1;38662487]

Załącznik 5065226 [/QUOTE]

Super kolorek, bardzo mi się podoba.
Ja dziś byłam u fryzjera, nieco przyciemniłam włosy, ale wróciłam już i mega mnie głowa boli

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:52   #1091
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a jutro jest nowa dostawa całkowita wymiana towaru, idę do tego lumpa ode mnie spod klatki 3 min. strach się bać co tam się jutro będzie działo
to bierz wszystko jak leci kolezanki na forum na pewno odkupia

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
ale jej fajnie

ja juz po obiadku, u mnie dzisiaj eskalopki z indyczego biustu i fasolka szparagowa
Stary 2013-01-15, 16:54   #1092
humpback
Zakorzenienie

jejku czekam na męża, a kfc tak mi pięknie pachnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:54   #1093
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jak znajdziesz jakąś fajną w BB to daj znać.
pochwale sie zakupami na pewno a lumpek moj ulubiony, to ten w komorowicach, za torami. wielka hala, polowa wyceniona, druga na wage.
Stary 2013-01-15, 16:57   #1094
xal
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale sie zakupami na pewno a lumpek moj ulubiony, to ten w komorowicach, za torami. wielka hala, polowa wyceniona, druga na wage.
Znajoma miała kiedyś w Jasienicy, ale sprzedała i teraz są ciuchy gorszej jakości, raczej nie nowe.

Stary 2013-01-15, 17:01   #1095
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jejku czekam na męża, a kfc tak mi pięknie pachnie
O takk...KFC potrafi kusić zapachem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:05   #1096
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja nie mam ani jednych śpiochów i nic z wyprawki także uwierz nie chowasz się
ufff to ie jest ze ma tak zle hehe
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja ma tylko spis wyprawki
a tak namacalnie t tylko materac, komplecik z H&M i 3xbody z sh

nie będzie tak źle
aaaaa ehheh
Cytat:
Hump ja się aż tak na glukozę nie cieszę bo mam 75 gr ...
Pielęgniarka od razu powiedziała, że mam przynieść cytrynę, żeby to przełknąć i książkę, bo będę czekać 2h ...
nie będzie, bo u mnie w ciąży w ogóle tego tematu nie było, obawiam się tylko jak ja tyle wytrzymam bez jedzenia ... ale wezmę kanapkę i wrócę jakoś autem te 3,5 km.
ja tez mam 75 a powiedz mi wiesz ile czeka sie a wyik?? bo nie wieza bardzo kiedy zrobic przez te szpital malego hehe bo akurat w te dni by wypadalo
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
gratuluję wizyty! ale duża pannica!

Lonely, brawo dla Ciebie, druknę sobie, napewno się przyda

Color, ja wiem co masz na myśli i rozumiem Cię To chyba normalne, że mając już dwóch synów, chciałoby się też córeczkę

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. Dostałam możliwość zatrudnienia się jako tłumacz, tyle, że od marca chyba dopiero. Powiedziałam o ciąży - nie przeszkadza im, bo potrzebują kogoś, miałabym robić tłumaczenia w domu. Zagaiłam o umowę o pracę i, o dziwo, jest taka możliwość (mój ex-wykładowca tam pracuje). I teraz tak się zastanawiam, czy macierzyński by mi się w tej sytuacji należał? Nie interesowałam się tym nigdy, bo pracuję tylko na śmieciowe umowy. Wiadomo, zarobiłabym trochę, więc tak czy siak chcę się zatrudnić. Ale czy muszę przepracować jakiś konkretny okres czasu czy to nie ma znaczenia? Bo jak dzieciaczek postanowi wyskoczyć wcześniej to nawet trzech miesięcy by nie było, a nie powiem, przydałby się taki macierzyński
jezeli umowa orazu bedzie a stale badz termiowa z jakims stosukowo dlugim terminem , ktory obejmowal bedzie maciezyski to tak miimum 1 mc pracowac
Cytat:
Właśnie od samego początku myślałam o Tommee Tippy i z tego co się przyjrzałam smoczkowi to wygląda tak jak ten z lovi i właśnie chyba te kupimy.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Dlatego ja poszłam na nfz bo stwierdziłam, że skoro jestem ubezpieczona to czemu mam płacić i tak wystrczy, ze musze na prenatalne 280zł zapłacic.
ja tez mam tommy
Cytat:
polowa za Wami!

eee, ja ta szczoteczka chce male/malemu mielic w buzi od poczatku masazyk dziasek i zmywanie mlecznego nalotu hehe. nie wiem co na to pediatra, ale mam obsesje na punkcie zebow i myslalam, ze ona jest wlasnie taka od samego poczatku - do higieny buzi wlasnie

w jakims sklepie dzieciecym tz wzial pudeleczko tommee tippee do reki i pyta mnie co to. cena kosmiczna chyba ze 150zl. zaczelismy sie wczytywac, a to byly jakies specjalistyczne nakladki dla kobiet, ktore maja wklesle brodawki
http://allegro.pl/avent-sposob-na-wklesle-brodawki-niplette-1szt-i2883289124.html znalazlam avent
i jakies inne wynalazki
http://allegro.pl/medela-wkladki-formujace-wklesle-brodawki-oslony-i2916867244.html
http://allegro.pl/odciagacz-brodawek-sutkowych-na-wklesle-brodawki-i2925818560.html

oczywiscie wklejam jako ciekawostke i pewnie zadna z nas takich bajerow potrzebowac nie bedzie musiala

a tu macie te chlodzace wkladki
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-chlodzace-tommee-tippee-6szt-i2920444939.html
hmmm chyba jest do zabka a dziasla bierzesz na palec pieluszke tetrowa moczysz i przecierasz po jedzniu
Cytat:
A pieluchy tetrowe jaki wymiar kupujecie??
a maja jakis wymiar
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
łaa piekyy )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:07   #1097
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja tez mam 75 a powiedz mi wiesz ile czeka sie a wyik?? bo nie wieza bardzo kiedy zrobic przez te szpital malego hehe bo akurat w te dni by wypadalo
Wydaje mi się, że jak na standardowe badanie krwi, bo pobierają krew tylko, tyle, że 2 razy. Chyba ...

Stary 2013-01-15, 17:21   #1098
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wprawka (podejście pierwsze )

*DLA MAMUSI
-koszula do karmienia (2-3szt)
-szlafroczek
-kapcie
-majtki poporodowe
-podpaski poporodowe
-wkładki laktacyjne
-staniki do karmienia
-osłonki silikonowe na brodawki
-maść na pękające brodawki Bepanthen
-laktator

*DLA DZIDZIUSIA
-->Przewijanie, pielęgnacja, kąpiel
-pieluszki jednorazowe (pampersy)
-pieluszki tetrowe
-pieluszki flanelowe
-chusteczki mokre (pampersa)
-duże płatki kosmetyczne
-jałowe gaziki
-patyczki/bagietki
-woreczki na pieluszki
-emulsja do kąpieli Oilatum, +ewentualnie mydełko
-krem pielęgnacyjny linomag
-ewentualnie na odparzenia sudocrem
-miękka myjka
-szczotka z naturalnym miękkim włosiem i grzebień
-cążki i nożyczki do paznokci
-do noska frida + wkłady
-ręczniki (mogą być z kapturkiem) 2-3szt
-czapeczki na głowkę i rękawiczki niedrapki
-octenisept do pępka
-sól fizjologiczna do przemywania oczek
-Wanienka
-Przewijak
-termometr (ten "strzelający" na podczerwień za ok.120zł)

-->Karmienie
-butelki (na razie nie mam pojęcia ile i jakiej pojemności, ale z firmy Avent i TT
-smoczki
-pojemniki na pokarm
-laktator
-pieluszka tetrowa/później śliniaczek

-->Spanie
-łóżeczko
-materac
-pościel (z miękkimi ochraniaczami)
-prześcieradła 3szt
-śpiworek
-rożek
-kocyk
-ceratka,podkład na łóżko

-wózek
-ciuszki
-proszek Jelp lub Lovella

Taki mój dzisiejszy krótki spis pewnie będzie kilka razy do edytowania
Dzięki! Super lista! Właśnie drukuje się w drukarce

Cytat:
Dziewczyny, czy też macie takie dziwne uczucie ciągnięcia i czy to jest normalne, przeciągnęłam się po przebudzeniu na stojąco. Ręce do gory i ... tak mnie zaczęło ciągnać na brzuchu, nie wiem czy za mało skóry czy co. Tak sobie myślę, ze chyba mi tej skóry brakuje, bo bardzo napięta, ale wolę się upewnić. Opuściłam ręce, chwilę pociągnęło jeszcze i przeszło ...
Czasem mam wrażenie, jak się przeciągam w łóżku, że skóra na brzuchu mi się porwie i że dzidziaka zgniotę w środku.

Cytat:

Piękny komplet. Też taki chce!!!! Chyba muszę zrobić kurs po lumpkach...
Stary 2013-01-15, 17:26   #1099
xal
Zakorzenienie

Patrzcie co znalazłam
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_33253.htm
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_33255.htm

Stary 2013-01-15, 17:26   #1100
angie83
Raczkowanie

Łee, zjadłam właśnie spóźniony obiad i nie mogę się ruszyć, turlam się jak wywrócony żółw A wcale nie tak dużo zjadłam krokieta z farszem z kurczaka i naleśnika z dżemem brzoskwiniowym. Teraz tak będę trawić do 20.00
Stary 2013-01-15, 17:29   #1101
humpback
Zakorzenienie

no to my po obiadku czekamy na księdza. ciekawe o której przyjdzie

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

super, wyglądają na takie milutkie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:30   #1102
angie83
Raczkowanie

Weszłam, zobaczyłam i w poniedziałek leceeee
Stary 2013-01-15, 17:35   #1103
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
Śliczny brzusio
Cytat:
Bo chodzisz prywatnie. Mój lekarz internista jak mi zleca badania to wyniki idą prosto do niego i tylko mi je omawia i nie daje mi ich.
Mam kartę ciązy gdzie mi wszystkei wyniki wpisuje, ale oryginały i opisy każdej z wizyt są u niej w dokumentach.
Ja chodzę na NFZ i wszystkie oryginały mi oddaje, sobie tylko w komputerek wpisuje wyniki i mi w kartę ciąży też.

Cytat:
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
Jak pomyśle o porodzie to aż mnie ciarki przechodzą. Trzymam kciuki za koleżankę, żeby wszystko poszło szybko i szczęśliwie

Cytat:
no to my po obiadku czekamy na księdza. ciekawe o której przyjdzie [COLOR="Silver"]
My mamy jutro księdza, ma chodzić od 15.

Ależ Wy dużo piszecie ojejej My właśnie po smacznym obiadku (rybka, ziemniaczki i kapusta kiszona) i dojadam jeszcze 2 mandarynki i 1 pomarańczę :P Dogadzamy sobie, dogadzamy
Stary 2013-01-15, 17:38   #1104
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej. Przykro mi, ale po co się masz rozczarować. I ta czerwień jest dość ciemna. Jak znajdziesz jakąś rudą bez amoniaku, to wołaj
Poszukam i dam znaka

Cytat:
Wydaje mi się, że jak na standardowe badanie krwi, bo pobierają krew tylko, tyle, że 2 razy. Chyba ...
1 raz po obciążeniu glukozą.
Chyba, ze masz zlecone inne badania z krwi-wtedy przed obciążeniem pobierają na pozostałe badania.
jeśli tylko glukoza to tylko 1 raz
Stary 2013-01-15, 17:39   #1105
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Weszłam, zobaczyłam i w poniedziałek leceeee
Cytat:

super, wyglądają na takie milutkie
Z lidla są fajne ciuszki, tylko będę musiała wstać wcześniej żeby coś jeszcze w sklepie bylo

Stary 2013-01-15, 17:39   #1106
Mysia mysz
Zakorzenienie

Przyszedł Asos ;(

za duże wszystko ;( w dupie mam ich tabele, bo wsyztsko za duże:/ torbkę zostawiam, jedną sukienkę przerobię a pozostałe 2 odsyłam. Dobrze, że wysyłka do uk tylko 16 zł:/
Stary 2013-01-15, 17:40   #1107
xal
Zakorzenienie

Cytat:
1 raz po obciążeniu glukozą.
Chyba, ze masz zlecone inne badania z krwi-wtedy przed obciążeniem pobierają na pozostałe badania.
jeśli tylko glukoza to tylko 1 raz
Hmmm mi pielęgniarka powiedziała, że mam do nich podejść jak przyjdę to od razu pobiorą krew poza kolejką i później dadzą wypić.
Chyba, że coś namieszałam, albo te inne badania będą pobrane wcześniej.

Stary 2013-01-15, 17:41   #1108
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
o to by bylo super bym zrobila w 3 dni przed , toxo tez a drugo dzien chyba nie ...
ach te badania ....
wlasie sobie uswiadomilam ze z suka nie bylam od 11 na dworze
i dalej mi sie nie chceee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:43   #1109
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze.. przeglądam sobie używane wózki.. I czy może mi ktoś wytłumaczyć po co ktoś sprzedaje samą gondolę?? tzn tą budę?? nie łatwiej potem sprzedać cały wózek?? Po co komuś sama gondola??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:50   #1110
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm mi pielęgniarka powiedziała, że mam do nich podejść jak przyjdę to od razu pobiorą krew poza kolejką i później dadzą wypić.
Chyba, że coś namieszałam, albo te inne badania będą pobrane wcześniej.
Ja miałam glukozę w czwartek. Ble...Najpierw pobrali krew do analizy, potem kazano mi wypić kubeczek ciepłej wody z glukozą. Piłam to chyba z kilka minut i dobrze, że wzięłam sobie wodę do popicia, bo chyba bym obrzygała całe towarzystwo przed laboratorium. Pielegniarki zezwoliły jechać do domu, byle bym nie łaziła na zakupy i się nie przemęczała. Potem przyjechałam po 2 godz i znów krew mi pobrały babeczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości