|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poczułam w połowie 17tc i czuję do tej pory regularnie z tym, że coraz mocniej i jestem pewna, że to był Mały, nawet mi lekarz potwierdził po usg
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też sobie zrobię!!
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
no tak mnie wczoraj naszło
mam nadzieję, że mi upiekli
|
|
|
|
#3636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej póki Mężu śpi, a później wyciągnę go do sklepu bo w lodówce coraz puściej...Cytat:
![]() Cytat:
Każda czuje wszystko we własnym zakresie i rytmie! ----- Idę zatem się ubierać w ciepłe ciuchy, bo mrozi niesamowicie u nas, i spadam do babci. (no dobra, po drodze wezmę z barku Mężowego Snickersa, może się nie kapnie, że brakuje batonika )Ciao kobiety!
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle w Claudii fajny jest artykuł o dzieciach tzn. o tym, że rodzice obecnie podlegają "tyranii" dzieci, a nie wychowują je, bo się zwyczajnie boją i najważniejsze co wyniosłam z artykułu to by się nie poddawać wszelkim żądaniom, by mówić spokojnie, ale stanowczo przy odmowach, ale nie ulegać i być konsekwentnym. TŻ też od razu dostał artykuł do przeczytania
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() lonely lady- ja już kupiłam płyn do kąpieli i mleczko z hippa- mają super skład i ślicznie pachną oraz krem do buzi i pupy (tak do zabezpieczenia) ziajka na razie nie kupuję sudocremu, bo po co? nie będę z góry zakładać , że Mój Dzidziuś będzie miał odparzenia... co do zasypek, to faktycznie niektórzy mówią żeby nie używać, ale zasypka z babydreama jest po prostu cudowna! sama ją używam np na podrażnienia po goleniu - nadaje się do tego idealnie, rewelacyjnie łagodzi momentalnie, w razie awarii jako suchy szampon (też świetnie sobie radzi) jako puder matujący - ekstra efekt więc możliwe , że do dziecięcej pupy, też się nada, tylko trzeba uważać, żeby nie połączyć zasypki i kremu ![]() na pępek octenisept już mam ,bo się nadaje do dezynfekcji ran i do płukania gardła (smak obrzydliwy, ale jest mega skuteczny) moje starsze koleżanki pielęgniarki polecają gencjanę (stara metoda )- ale ja jej nienawidzę, bo brudzi niemiłosiernie wszystko na fioletowo! ale faktycznie pępki szybko odpadająale octenisept moim zdaniem też spokojnie daje radę <<octenisept dobry na wszystko>>niektórzy uważają, że jeśli nic się nie dzieje to można spokojnie pępuszek tylko wietrzyć (tak długo jak to możliwe) i delikatnie osuszać i on tak czy siak odpadnie jest wiele szkół co do pielęgnacji pępka ![]() właśnie zrobiłam ciecierzycę w pomidorach pierwszy raz, bo jakoś naszła mnie ochota, żeby spróbować![]() i wyszło mega ostre ,ale mnie i TŻtowi smakowało ![]() i bez mięsa się obeszło w czwartek jedziemy do płocka do hurtowni z artykułami dziecięcymi po łóżeczko, materacyk, przewijak i oblukać wózeczki ![]() może coś fajnego wypatrzymy aaa i dzięki za cynk odnośnie warsztatów - zapisałam się na 6 marca do bydgoszczy ![]()
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co najzabawniejsze, w większości publikacji własnie 20 tydzień jest podany jako moment, kiedy większość ciężarnych czuje już ruchy. To samo mówiła mi lekarka. Tak jak dziewczyny piszą, czesto czuje się nawet wcześniej (u mnie 18 tc). |
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
spadam lasencje póki co..
jutro jeszcze do USu... ale mi się nie chce
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam robić pulpeciki w sosie pomidorowym.
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
ja za to dziś gzika
![]() Od jakiś 2-3 tygodni mam problem bo na mięsko patrzeć nie mogę, a wiem, że powinnam jeść.
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widziałam tylko reklamę u nas w przychodni.Co do kosmetyków to ja mam zamiar na początku używać właśnie płynu do kąpieli z oliwką Ziajki. Moja koleżanka polecała też oliwkę Bambi - ponoć ma fajny skład. A i uważajcie na płyny do kąpieli Babydream: http://biznes.onet.pl/szal-zakupow-u...-detal-galeria
|
|
|
#3644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zdrowka dla tz. moj tez znow zaczyna cierpiec...byl dzisiaj u lekarza, jutro idziemy razem robic badania. sama juz nie wiem co mu jest, ale szkoda mi go okropnie. serce odpuscilo, ale dreszcze znow wracaja, do tego bol karku, ogolne mega oslabienie. jesli to powklania po grypie to cholernie upierdliwe! dzisiaj internistka stwierdzila, ze to moze byc zapalenie opon mozgowych aha i musze sie pochwalic, podjechalam z nim do lekarza, poszlam do rodzinnej i poprosilam o skierowanie na badania bez problemu wypisala mi wszystko to co chcial moj gin plus kilka innych (morfologia, mocz, glukoze "na zas", 2 raz toxoplazmoze, bo mialam ujemna, hbs, vdrl). fajnie tak zaoszczedzic spora sumke ![]() zeby to uczcic dzisiaj zamiast obiadu http://www.kurczepieczone.pl/Menu/Kubelki/Mega-Kubelek ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
milo ze strony wspolpracownikow ze mysla, pamietaja i maja czas zeby Ci troche umilic siedzenie w domu.
|
||||
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mi coś powie o mutsy 4rider albo transporter
|
#3646 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej...małe moje usnęło ..to wpadam na chwilę..
![]() sama jestem jakaś padnięta ![]() Cytat:
![]() ogólnie na początek kupię tylko do kąpieli płyn z nivei..mydełko bambino..sudocrem(profila ktycznie zapobiegawczo)..waciki do pępka "leko"i to też raz na dzień po kąpieli osuszę tylko..krem bambino czasami jeśli zauwaze przesuszoną skórę..i tyle...linomag to tylko jeśli byłoby jakieś zaczerwienienie w pieluszce(jest tłusty więc ostrożnie z tym) Cytat:
oliwka jest ciężka tłusta i zatyka delikatną skórę.. uniemożliwia normalne oddychanie skórze ..można np.bambino wlewac do wanienki ..ale wszelkie płyny do kąpieli zawierają olejki więc myślę ze to zbędne..no chyba że czasami potrzebna jest do główki jak np.chcemy wyleczyc lub zapobiec ciemieniuszce Cytat:
Cytat:
sudocrem jest raczej zabezpieczeniem przed odparzeniem(i cudowny na wszelkie odparzenia)..smarowany w okolicach pupy cieniutką warstwą z naciskiem cieniutką..spełnia role ochronną...każdy krem czy maśc w nadmiarze może tylko zaszkodzic..zaklei pory skóry czy nie pozwoli na oddychanie jej. może powodowac nawet rany..mamy czasem błędnie odczytują odparzenia od siuśków czy kupki i ładują tych mazideł tyle że zaczynają się kisic po prostu psuc co w zasadzie prowadzi do stanów zapalnych skóry dziecka..i co gorsze bólu ![]() linomag jest tłusty i jest wzbogacony w mocniejsze składniki ..raczej leczy już powstałe zaczerwienienia ![]() Ja jednak przystaje na naturalnym zapachu mojego dziecka..i nie będę oliwkowac czy cudownymi pachnidłami smarowac po to tylko że ładnie pachną ![]() jeśli dziecko rodzi się z predyspozycją skóry wrażliwej czy nadmiernie przesuszającej się ..to rozumiem ale tak.. to po co?! od małego skazac na sztuczną ochrone.. co do pepka ..święta racja..lepiej nie ingerować za bardzo w naturalne zasuszanie.. zasypki..hmmm...nie to już dla mnie przeszłośc ![]() sudocrem...tylko po kąpieli wieczorem i starczy..czasem między pieluchowaniem krem bambino... a tak to chusteczki które już są nasaczone cudownymi mazidłami ![]() przy każdej zmienionej pieluszce wycieranie chusteczką np.bambino i było ok!
|
||||
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasypiam kolo 3 i wstaje o 12 ale dwie ostatnie nocki wstawalam o 6 i 9 na siku, inaczej boli mnie pecherz.
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam w niedzielę teściowej, że nie miewam ochoty na mięso to zaczął się wykład, że mam jeść, bo skąd białko i inne ... aż się mąż wkurzył i zaczęła się dyskusja pt. co zdrowego jest w sklepowych wędlinach. No i dała spokój, bo faktycznie jak jem ser czy jajka to mięso można odpuścić. No ale teorie mojej teściowej działają na męża jak płachta na byka, ale przynajmniej mają temat do rozmowy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
A co do pępka polecasz w takim razie po kąpieli przykładowo, żeby czymś jednak to zdezynfekować po mydłach i innych cudach?
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie..Ja też ciągle się uczę
![]() kochana ..linomag tak naprawdę lekarz mi przepisał jak mały latem miał zaczerwienioną fałdkę na szyjce ..i wtedy mi właśnie powiedział ze jak zauważę zaczerwienienia czy odparzenia to wtedy właśnie smarowac a nie jako profilaktyka.. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzialam mu, ze jeszcze nie jestem pewna czy "to to to", a jakis tydzien pozniej juz wiedzialam :P doswiadczone mamuski to jak w tym przyslowiu "nie pamieta wol jak cieleciem byl" hehe. ciekawe kiedy ona poczula ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że nie 125 jutro zobaczę u siebie (o ile nie zapomnę )Cytat:
i ![]() Nie martw się kilogramami Cytat:
![]() Cytat:
złodzieje
|
|||||
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę, przeklejam info o lekkich wózkach z innego wątku.
muum http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4510 rider http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze odnośnie kosmetyków dla malucha..
na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia czego i do czego będę używała.. chyba mam jakąś dzieciową deprechę bo każdy temat dziecięcy mnie drażni |
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to juz u nas 4 zmiana z syna na córke o ile dobrze liczę nieźleno ale równowaga w przyrodzie musi byc.. jest juz prawie pół na pół ![]() a ja kobietki ide jutro ostatni raz do pracy i na urlop a potem L4 ![]() ![]() Od 5 lutego zaczynamy najprawdopodobniej szkołę rodzenia 300zł -10 spotkań -20h ![]() JennyAniołek dopisz mi na 28.01 wizyte na NFZ, pisałam wcześniej ale chyba nie doczytałaś buziaki Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-01-22 o 16:56 |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze to wersja ostateczna, choc Zojka jeszcze mi gdzies w glowie krazy... ale cala rodzina juz zapoznana z Nelcia, tz dumny jak paw, ze wymyslil, wiec chyba nie bede kombinowala
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justi pisała, że jej ten jogurt nie smakuje i jest kwaśny. Ja go uwielbiam, Ciekawe jakie Ty będziesz miała zdanie. A z zup uwielbiam też kapuśniak ![]() No fajnie, że wpadną, będzie ich 4 czy 5 osób, więc muszę się zwlec wreszcie i do tej biedry lecieć, bo serniczek sam się nie zrobi. Jutro Was poczęstuję
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poradźcie mi proszę w czymś ... dzwonił kierownik że chcą z kadr mój nr tel i będą do mnie dzwonić jutro i rozmawiać o zamknięciu sieci i moją sytuacją - wypowiedzenia raczej nie będzie, ale spisałam sobie pytania do nich, coś Wam przychodzi do głowy ważnego jeszcze?
- gdzie wysyłać l4 i z kim się kontaktować po zamknięciu wszystkich oddziałów i centrali? - co z macierzyńskim, jakie formalności po urodzeniu dziecka? załatwiam ja czy oni? - co z ewentualnym wychowawczym? - jak wygląda rozwiązanie umowy potem? - pakiety Allianz/Enel-med - zapytać do kiedy płacone składki i jak wygląda przejście na pakiet indywidualny nie wiem czy czegoś ważnego nie pominęłam, a potem może już nie być kogo pytać
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam 4 dychy w puszce, w której trzymamy klucze, długopisy i inne podręczne badziewka Już mi zepsuty bankomat przy biedrze nie straszny ![]() Zmykam. Do zobaczenia przy pieczeniu Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-01-22 o 17:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

ja poczułam w połowie 17tc i czuję do tej pory regularnie z tym, że coraz mocniej i jestem pewna, że to był Mały, nawet mi lekarz potwierdził po usg

bo chciałam hot dogi na kolację 

)
07.07.2012 

<<octenisept dobry na wszystko>>
pierwszy raz, bo jakoś naszła mnie ochota, żeby spróbować
Widziałam tylko reklamę u nas w przychodni.

klask i:
złodzieje