Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 15:52   #4021
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

jejku popatrzyłam na moje wypieki a tam taki śliczny kolorowy sernik z bita śmietaną bajkowy po prostu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:54   #4022
salviae
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, powolutku nadrabiam, ale ostatnio źle się czuje i jakoś nie mam ba nic ochoty od trzech dni wieczorem brzuch mi się tak podejrzanie napina i nie wiem czy ma mnie to martwić

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej hej nie pospałam już prawie wcale, młody dalej leży nisko i dawał mojej szyjce popalić, aż sprawdzałam kilka razy czy nie wychodzi już czasem na świat
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
moja tez leży tak nisko,że nawala po szyjce..
i czasem myślę czy zaraz nie zobaczę na zewnatrz ręki czy nogi
zawsze na wieczór tam coś majstruje..

mówiłam wczoraj o tym ginowi, mówi że wszystko ok
no właśnie mój też jest tak nisko i czuje kopanie na dole - masakra, jeszcze te twardnienie brzucha i chyba do wizyty nerwicy dostane

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Znalazłam filmik o tym wózku. http://video-hned.com/video/kb_MBD5o...Line-Tako.html

I tak jak w przypadku mojej Captivi, też najwięcej dowiedziałam się z czeskich stron. Nie wiem od czego to zależy. Tam są chyba te Tako b.popularne. No i tak jak mówiłam to jest linia z 2012 r.
Pytałam o ten wózek w Tako i okazało się,że jest produkowany dla jednego sklepu w Polsce - ewozki, oglądałam go tam na żywo i już nie jest taki fajny, jest wielki i ma bardzo wysoko rączkę, w porównaniu z tymi innymi tako jest taki napakowany najlepiej na żywo prezentuje się Perso moim zdaniem

idę dalej nadrabiać
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-23 o 15:55
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:55   #4023
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
"23-letnia pacjentka całą noc czekała na cesarskie cięcie w limanowskim szpitalu. Kobiecie w siódmym miesiącu ciąży przed północą odeszły wody płodowe, ale operację wykonano dopiero następnego dnia rano. Jej wyczekiwani synowie - Nataniel i Norbert - urodzili się martwi. Ochrzczono ich w pośpiechu jako Piotra i Pawła. Pacjentka była w tym czasie pod narkozą, więc nie mogła powiedzieć, jakie imiona chciała im nadać."
w dzisiejszych kuwa czasach
w ogóle nie wiem czy tego teraz jest więcej,czy zaczęli to poprostu nagłaśniać.. coraz więcej słyszę o dzieciobójczyniach i sytuacjach takich jak ta
"
noż i na co oni czekali!
Stary 2013-01-23, 15:55   #4024
diabli
Zakorzenienie

szpital bielanski, 23 tydzien ciazy. serduszko wielkosci 5groszowki. powiekszona komora, musieli cos tam zmajstrowac przy zastawce i umiescic w serduszku balonik. babeczka ma dwie mini dziurki w brzuchu. operacja udana niesamowite...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:57   #4025
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Iwonka, kup sobie rteciowy termometr i rozwiejesz wszelkie watpliwosci slyszalam, ze one juz sa zakazane i wycofane, ale to bujda. na poczatku stycznia moj tz kupil w aptece rteciowy termometr, bo nasz elektroniczny i drugi elektroniczny do ucha/czola dzieciecy klamaly...[COLOR="Silver"]
.
Cytat:
to "martwienie się" akurat było z gatunku tych nieszkodliwych, tzn myśl się z dwa razy pojawiła i znikła ogólnie teraz im dalej do przodu tym lepiej, zwłaszcza jak sobie pomyślę o październiku-listopadzie. bałam się okropnie o maluszka, teraz zaczynamy wchodzić już w taki etap że jest coraz większy i silniejszy i wiem że damy radę naprawdę po raz pierwszy od września przestaje się powoli bać. nadal się boję przedwczesnego porodu z powodu skurczy i tych twardnień, bo np. teraz drugi dzień mimo leków mam cały napięty brzuch i ledwie chodzę, ale już sobie zrobiłam w myślach grafik sprzątania całego domu, tego, co mam zrobić z rzeczami dziecięcymi itp - przetrzymam jeszcze z 3 tyg i powoli zacznę wszystko realizować - włączając w to kosmetyczkę, dentystę, fryzjera, zakupy i takie tam
Jeśli masz twardy brzuch i skurcze, to radziłabym Ci trochę odpocząć, zamiast fundować sobie taki maraton. Dziewczynki umiecie odróżniać skurcze od rozkurczania się macicy?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja zaczęłam czuć w 19 tyg i 3 dniu - daj spokój, od tego czasu 2 razy byłam na usg i powiedziałam Pani gdzie ma nogi i głowę i się nie pomyliłam, a nie czuję jakos specjalnie często i mocno, uwielbiam ludzi którzy wiedzą najlepiej:/
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, mi też nikt nie wierzy, chociaż u mnie to już całkiem wcześnie. Pierwszego synka poczułam w 15 tygodniu i czułam to mrowienie/łaskotanie codziennie, więc to na pewno było to, bo nie podobne do niczego innego, ale położna mi nie uwierzyła. A teraz już na początku 14 tygodnia czułam i tym bardziej nikt nie wierzy, ale co ja się będę przejmować, jak wiem co czułam i się nasilało Teraz to już czasami boli jak diabli, a to dopiero koniec 24 tyg. Widać mam mocno unerwioną macicę
Na mnie też wszyscy dziwnie patrzyli jak mówiłam że czuję ruchy w 15 tygodniu, a to nie były omamy bo 2 dni po mnie Tż też poczuł pod ręką małe kopniaczki

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super

ja na początku miałam zwykle ok. 37,2. ale później temperatura wróciła do normy. rozumiem stres bo ja teraz w domu mam męża chorego na grypę, i mamy separację z tego powodu

znalazłam tylko standardowe naturalne metody plus informacje że najlepsza jest szczepionka i jak wszystko jest ok to mozna nawet się szczepić w 2 trymestrze. oczywiście porady typu wietrzyć, dbać o higienę, unikać zakaźnie chorych też się pojawiły. ale mąż rozmawiał ze swoim bratem że ponoć jest jakiś lek który działa w początkowym stadium grypy i nie pozwala się rozwinąć choróbsku. tylko że nie pamięta nazwy, i może być szkodliwy dla kobiet w ciąży więc lekarz musi rozważyć za i przeciw

jechałam do pracy i złapał mnie taki atak kaszlu że stwierdziłam że wracam do domu i idę do lekarza. wolę siedzieć w mojej własnej domowej wylęgarni zarazków niż żeby szanowny szef kaszlał mi w biurze. w ogóle w tej ciąży mam myśli mordercze wobec osób które zaczynają kaszleć i mimo to chodzą do pracy/sklepów etc.
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Rtęciowe wycofane. Teraz w obrocie są prawie takie same (wyglądają identycznie jak te stare rtęciowe), tyle że w środku zamiast rtęci jest jakiś alkohol.
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jeśli to co myśle, to w środku jest alkohol.. ale nie polecam tych z alkoholem.. pier..d..ol.c..a można z nimi dostać..
Zaraz po zmierzeniu trzeba strzepnąć. jak się tego nie zrobi to potem można i z 20 minut strzepywać tą temperaturę.. a czasami to nawet jak się od razu strzepnęło to trzeba było strącać i stracac.. to już lepiej ten elektroniczny za 10 zł nawet jak troche oszukuje...
Właśnie ostatnio mój tata kupił ten z alkoholem, i odradzał bo podobno sam miał spore trudności ze zbiciem temperatury, a ja to prędzej urodziłabym niż zbiła temperaturę...
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Aaś, zawsze możesz myśleć, że u dziewczynek kolki występują rzadziej.
Ostatnio oglądałam jakiś program i specjalista wypowiadał się,że nie jest prawdą aby chłopcy mieli częściej kolkę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A dlaczego nie?
Jak moja lekarka nie widzi przeciwwskazań do jajka na miekko to bez tym bardziej, to chyba do końca ścięte jest, prawda?
Nigdy nie robiłam
Oooo, a dlaczego nie powinno się jeść jajek na miękko, ja do tej pory często miałam na nie zachcianki...
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:58   #4026
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
noż i na co oni czekali!
tym bardziej,że to 7mc!

Cytat:
szpital bielanski, 23 tydzien ciazy. serduszko wielkosci 5groszowki. powiekszona komora, musieli cos tam zmajstrowac przy zastawce i umiescic w serduszku balonik. babeczka ma dwie mini dziurki w brzuchu. operacja udana niesamowite...
oo,własnie

jedni ratują,i to w tak mega skomplikowany sposób..i to jest piękne!
a inni? inni mają w d jak odejda ci wody w 7mc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:58   #4027
angie83
Raczkowanie

Cytat:
a ja nadal nie mam obaw przed porodem
raczej pozytywne mam podejście.. póki co :P
A mam podobnie. Nie ma co się zamartwiać na zapas. Poczytałam parę postów dotyczących porodu i wiecie co? Każda ma inaczej, organizm każdej z nas jest inny tak samo jak próg bólu. Nie ma co się nastawiać jakoś konkretnie, a tym bardziej czytać przerażających opowieści z porodówek. Po co? Nie zamartwiajcie się babeczki

Mnie co najwyżej rozerwie w pół, jak tak dalej będzie rósł mój chłoptaś
Stary 2013-01-23, 16:05   #4028
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
jedni ratują,i to w tak mega skomplikowany sposób..i to jest piękne!
a inni? inni mają w d jak odejda ci wody w 7mc
dla mnie to jest niepojęte. odeszły wody, ciąża bliźniacza więc bardziej skomplikowana, 7 mc a ci czekają.. i nawet jeśli ta biedna kobieta się będzie sądzić ze szpitalem, to straci wiele nerwów a nic nie przywróci jej synków do życia
Stary 2013-01-23, 16:08   #4029
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Jeśli masz twardy brzuch i skurcze, to radziłabym Ci trochę odpocząć, zamiast fundować sobie taki maraton. Dziewczynki umiecie odróżniać skurcze od rozkurczania się macicy?
ja odpoczywam od września, od początku września mam przykazane leżenie dlatego chcę powoli zacząć wracać do życia, bo teraz zaczynam mieć problem nawet z pójściem do pobliskiego sklepu. nie mówię że dziennie będę sprzątać po kilka godzin, ale 3-4 półeczki mogę sprzątać i układać

nie umiem rozróżniać

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:09   #4030
Aaś
Zakorzenienie

axe ale historia...

weźcie mnie kopnijcie w srakę. jak szukam na all ciuszków to same różowe mi się podobają no jak te dziewczyny będą wyglądać? jak dwa lizaki
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:10   #4031
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja z innej beczki.
Ma któraś sprawdzony i nie ciężki przepis na tort kanapkowy?
Idę w sobotę do znajomych i chciałam zrobić bo podobno są pyszne, ale te przepisy w netcie na tort skomplikowanie napisane

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:10   #4032
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dla mnie to jest niepojęte. odeszły wody, ciąża bliźniacza więc bardziej skomplikowana, 7 mc a ci czekają.. i nawet jeśli ta biedna kobieta się będzie sądzić ze szpitalem, to straci wiele nerwów a nic nie przywróci jej synków do życia
właśnie to jest okropne,nic nie przywróci im życia

a ta nowa afera?
znależli marwą matkę i urodzone 7mio miesięczne bliźniaki..
jedno w piecu
czyli co? pewnie urodziła,chciała się pozbyć ale sama się wykrwawiła?
nie można do cholery oddać?! a jak się nie chce to usunąć na samiusieńkim początku..a nie urodzić by zabić
i prawdopodobnie jej córki 6cio letnie to widziały

ale o ciąży to nikt nie wiedział

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:13   #4033
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

weźcie mnie kopnijcie w srakę. jak szukam na all ciuszków to same różowe mi się podobają no jak te dziewczyny będą wyglądać? jak dwa lizaki
ja nie lubie różowego, ale jak oglądałam ciuszki to też najbardziej podobały mi się różowe (dalej mi się podobają, ale póki co jeszcze nie zafundowałam synkowi niczego różowego ) a dziewczynki mogą wyglądać jak lizaki tak słodko

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja z innej beczki.
Ma któraś sprawdzony i nie ciężki przepis na tort kanapkowy?
Idę w sobotę do znajomych i chciałam zrobić bo podobno są pyszne, ale te przepisy w netcie na tort skomplikowanie napisane
ja nie słyszałam o torcie kanapkowym, a brzmi pysznie
Stary 2013-01-23, 16:15   #4034
colorblue
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tak na szybko..

Od poniedzialku boli mnie w kroczu, a najbardziej prawa pachwina ( tak jakby sciegna w niej czy kosci)
Dzisiaj to już makabra.. kazdy krok sprawia bol tej pachwiny i krocza.. Prawie ,ze ciagne te noge za soba

Przesiliłam się czy co?
w poniedzialek bylam na polowkowym i z dzieckiem wszystko ok.
Moja gin na urlopie. Ale polozna bedzie to pojde i zapytam..
Ale moze Wy wiecie co to moze byc????

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:18   #4035
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie to jest okropne,nic nie przywróci im życia

a ta nowa afera?
znależli marwą matkę i urodzone 7mio miesięczne bliźniaki..
jedno w piecu
czyli co? pewnie urodziła,chciała się pozbyć ale sama się wykrwawiła?
nie można do cholery oddać?! a jak się nie chce to usunąć na samiusieńkim początku..a nie urodzić by zabić
i prawdopodobnie jej córki 6cio letnie to widziały

i to akurat teraz jest wysyp tych spraw z bliźniakami żebym ja się stresowała.
ale pocieszam się że może to bardziej uwrażliwi lekarzy na ciąże bliźniacze...

magusia ja też nie wiem co to jest tort kanapkowy...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

humpback mąż mnie z domu wyrzuci jak znowu kupię coś różowego
on to by je poubierał w bodziaki w samochody
Stary 2013-01-23, 16:21   #4036
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja już mojego nauczyłam że jak włażę do wanny to z 45 min mnie nie ma
Moj najpierw gada pod drzwiami, później wsuwa glowę i cieszy japkę, a jak jeszcze dlużej siedzę to włazi i zaczyna mnie macać czy się nie rozpuszczam
Cytat:
co się dzieje z vvgh?
i z ... z... nie mogę sobie przypomnieć xD zaraz zobaczę :P

edit: co z About_Me ?
i Innej też dawno nie było ...
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
My juz przyjechaliśmy 150km
350 przed nami :maleje:
Warunki drogowe chyba niezbyt przyjemne do jazdy?
Cytat:
a propos werandowania jeszcze - ja przypuszczam że w maju to na dworze będzie cieplej niż w domku i przyjemniej będzie wychodzić byleby czapeczka na łepku była na początku.
chociaż ... dwa lata temu mieliśmy ślub 30.04 - było ciepło, wszyscy w krótkich rękawkach ... następnego dnia szliśmy na obiad do babci i zaczął sypać śnieg
Byłam wtedy z rodzicami na ciepłych wodach i do południa opalałam się na tarasie, a jak weszłam się przebrać do szatni i wyszliśmy to ledwo do domu doszłam, poleciała temperatura na 14 stopni. Powrót do domu to była temperatura malejąca, więc w maju różnie to bywa.

Cytat:
"23-letnia pacjentka całą noc czekała na cesarskie cięcie w limanowskim szpitalu. Kobiecie w siódmym miesiącu ciąży przed północą odeszły wody płodowe, ale operację wykonano dopiero następnego dnia rano. Jej wyczekiwani synowie - Nataniel i Norbert - urodzili się martwi. Ochrzczono ich w pośpiechu jako Piotra i Pawła. Pacjentka była w tym czasie pod narkozą, więc nie mogła powiedzieć, jakie imiona chciała im nadać."
w ogóle nie wiem czy tego teraz jest więcej,czy zaczęli to poprostu nagłaśniać.. coraz więcej słyszę o dzieciobójczyniach i sytuacjach takich jak ta
"
Masakra, koleżanka jak rodziła pierwszą to też jej wody odeszły, bóle parte przeszły, a lekarz ... czekal na kasę dziecko jej wyciągali po zmianie lekarzy Vacum.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:21   #4037
angie83
Raczkowanie

Jeezu, aż mi serce zamarło!!!!!!!!!!!!!! Przestroga dla wszystkich, którzy nie zapinają pasów, tym bardziej dla dziecka.

http://www.wykop.pl/ramka/1386253/pe...jej-przypisac/ : pala:

Na poczatku myślałam że to jakiś fejk, ale obejrzałam dwa razy. Aż mnie mały zaczął kopać, to chyba z tych nerwów...
Stary 2013-01-23, 16:22   #4038
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko..

Od poniedzialku boli mnie w kroczu, a najbardziej prawa pachwina ( tak jakby sciegna w niej czy kosci)
Dzisiaj to już makabra.. kazdy krok sprawia bol tej pachwiny i krocza.. Prawie ,ze ciagne te noge za soba

Przesiliłam się czy co?
w poniedzialek bylam na polowkowym i z dzieckiem wszystko ok.
Moja gin na urlopie. Ale polozna bedzie to pojde i zapytam..
Ale moze Wy wiecie co to moze byc????
ja tak miałam w grudniu, myślałam że to zapalenie układu moczowego bo miałam w tym samym czasie, ale teraz wyniki ok, a ból mam od kilku dni po drugiej stronie - to chyba od kręgosłupa jest, bo dziś w nocy cały kręgosłup mnie pierwszy raz bolał.
może to też rea kulszowa, bo objawy są podobne. myślę, że nic się strasznego nie dzieje, maleństwu nic nie grozi. trzeba przeczekać ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:25   #4039
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
axe ale historia...

ja mam na odwrot, wyskakuja mi same rozowe i szukam innych ciezko, ale da sie...wrzuce jak cos znajde :P
Stary 2013-01-23, 16:26   #4040
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
myślałam kiedyś o przeprowadzce do Szwecji dobrze, że dobrze płacą sprzątającym
A Ty nie myślałaś, żeby rodzić w Szwecji? Na rzecz późniejszych benefitów dla dzieciaczka

przepiękne te spodenki

to tak ja ja

ej to super

gratuluję synka!!!

komplement cudny kuruj się tam

fajnie byłoby jakbyście ją poznali i faktycznie okaząła się idealną kandydatką na nianię!!

nie wiem dlaczego myślałam, że nie powinno się...... już dziewczyny mnie wyprowadziły z błędu jak dorobię się miksera to będzie chyba pierwsza rzecz jaką zrobię

no i bjuti

kurtka jest świetna i jaka ładna kolorystyka Piotruś ma gust
Gdyby to takie proste było. Szwecja jest cudowna, ale nie odważyłabym się wyjechać całą rodziną.
Musialabym ubiegac się o ichniejszy Pesel.
Jako, że nie mówię po szwedzku musiałabym wykazać wolę do nauki szwedzkiego w danej gminie, co innego by było gdybym studiowała jeszcze w PL i tam starała się o ichniejszy PESEL jako, że moja mama tam mieszka, a takto musiałabym tak zamieszkać.
Rozliczać musiałabym się u nich, jako, że nie jestem z TŻ rodziną, miałabym kuratora nad sobą jako samotna matka cudzoziemka.
Kiedyś fakt było to opiekuńcze państwo, teraz trochę zmienili politykę i nie już tak kolorowo.
Jedyny plus to wysokie szkolnictwo, zaplecze mieszkaniowe, ale koszty życia to masakra jeśli nie pracuje chociaż jedna osoba na biało, a Polaków to tylko do sprzątania albo budowania, a że TŻ się nie zna na budowaniu, ani nie jest żadnym inżynierem czy Bóg wie kim, to z normalną pracą naprawdę ciężko. Stereotyp ale niestety żywy...
A jeśli chodzi o jakieś sklepy, biura. Jasne. Cała Szwecja jest anglojęzyczna. Zdecydowane 95 proc. ale musisz być dwujęzyczny...A najlepiej trzy
No chyba, że ktoś jest po medycynie, farmacji, to drzwi stoją otworem

A mama już się nautrzymywała mnie, więc starczy

Cytat:

ja ma bardzo wysoki próg bólu i taki charakter,że prędzej będę bluzgać na wszystkich i wszystko w około
ogólnie jest to doświadczenie na które czekam z utęsknieniem

"
Biedna

Cytat:

ooooo takie wieści lubimy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:26   #4041
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

ja ma bardzo wysoki próg bólu i taki charakter,że prędzej będę bluzgać na wszystkich i wszystko w około
ogólnie jest to doświadczenie na które czekam z utęsknieniem

"
też się zastanawiam czy ludzie powariowali czy temat stał się popularny..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:32   #4042
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
MAM PYTANKO A PROPOS SPACERKÓW Z MALUCHAMI!!!
jesli rodzimy maj/czerwiec to będzie juz miła temperatura na dworze, pytanie mam następujące: werandowanie ma sens jak jest ciepło??
Zielonego pojęcie nie mam jak to wygląda przy maluchu urodzonym w ciepłym czasie
Po jakim czasie na spacer/na ile czasu/kremy z filtrami?
Help!
żadnego werandowania, tydzień po porodzie planuję pierwszy spacer
Ile czasu? Zależy od pogody ale myślę, że z godzinkę można pospacerować
Cytat:
Ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami

1. Ośmiornica z biedronki za 15 zł kupiona w sobotę
2. Kurtka c&a granatowa 28 zł roz. 74, bodziak c&a 8 zł roz 80
3. Bodziaki Disney Smyk 25 zł roz. 68
4. Bodziaki Smyk, 20 zł roz. 68
5. Spodnie Smyk, 20 i 17 zł roz. 68 i 74
6. Sweterek Smyk, 35 zł roz. 74

Cytat:
ja tam w ogóle nie widzę sensu w werandowaniu. no sorry ale co za różnica czy dziecko 15min poleży w wózku na balkonie czy jak zabierze się na 20 min spacer do sklepu i z powrotem? jak się będzie wózek bujał to nawet wieksza szansa że zaśnie a jak bedzie stał to znając życie będzie marudzić.
ale nie wiem. nie znam się niech sie doświadczone mamy wypowiedzą
wg mnie... lenistwo po co znosić wózek, ubieraaać się jak można dzieciaka na balkon wystawić

Cytat:
jejku popatrzyłam na moje wypieki a tam taki śliczny kolorowy sernik z bita śmietaną bajkowy po prostu
widziałam go, piękny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:34   #4043
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zawsze zastanawia jak to jest, ze nikt nic nie wie, nie widzi...kurcze teraz jest zima, a tz smial sie ostatnio, ze sasiad mi sie przygladal i patrzyl na brzuch (choc mam dosc obszerny zimowy plaszcz i ja w nim nie widze brzuszka :P).
Stary 2013-01-23, 16:37   #4044
ankaaa206
Wtajemniczenie

już po wizycie
Leonek zdrowy jak ryba, wszystkie parametry ok, waży 620 g w równo 23 tc - mały grubasek ) szyjka długa, zamknięta na szczęście
ze mną troche gorzej od tego cewnika, przez miesiąc codziennie mam brać 1 furaginę, jakieś tabletki dopochwowe co drugi dzień i no spę forte 3 razy dziennie. Po miesiacu zobaczymy co dalej bo w 3 trymestrze nie wolno furaginy brać.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:38   #4045
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od lekarza-póki co to tylko jakaś infekcja, więc dalej mam katować się medycyną naturalną i ludową, ale jak zacznie być gorzej to mam przyjść po antybiotyk. ogólnie rozbawił mnie komentarz lekarki "dobrze pani wygląda jak na ciążę i taką infekcję"
No prosze jaki Ci komplemencik strzelił

Cytat:
taaaak! juz znalazlam plywalnie dla malutkiej http://www.pantarhei.com.pl sporo znajomych tam chodzilo (chyba jedyna w bielsku) i bardzo sobie chwala. dzieciaki pieknie trzymaja glowke, nie maja problemu z napieciem miesniowym. no i najwazniejsze - znajomy brata jest tam instruktorem, wiec licze na jakas promocje ogladalam kiedys jego filmiki i bylam zachwycona! takie male dzieciaki, a nurkowaly po zabawki jak delfinki
Super, ja tez chcę chodzić z mała na basen Póki co idziemy w piątek

Cytat:
czekam na fotki sukienek geterki urocze, buciki tez! ja z legginsow zapolowalam na takie http://allegro.pl/show_item.php?item=2963403185 niby mialo nie byc rozowego...no ale ladne sa
Ale czaderskie!

Cytat:
Ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami

1. Ośmiornica z biedronki za 15 zł kupiona w sobotę
2. Kurtka c&a granatowa 28 zł roz. 74, bodziak c&a 8 zł roz 80
3. Bodziaki Disney Smyk 25 zł roz. 68
4. Bodziaki Smyk, 20 zł roz. 68
5. Spodnie Smyk, 20 i 17 zł roz. 68 i 74
6. Sweterek Smyk, 35 zł roz. 74
Brawo!
Też byłam dziś w smyku, ale jakoś nie szalałam za ubrankami. POgadałam z jedną babką przy wózkach, mówię jej, że chcę spacerówkę od niemowlaka, bez gondoli i poleciła mi Maclarena LXR bo ma wkładkę dla niemowląt. Nie mieli na sklepoie bo własnie sprzedali ostatni model (na wyprzedaży za 1100zł) ale musze ich poszukać.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja jeszcze 45 minut w robicie.. przeczytałam dzisiaj 80 stron języka niemowląt.. nikt nie miał czasu ze mna dzisiaj pogadać na temat przekazywnia moich obowiązków innym..
No nieźle, widać jak im jesteś niezbędna. Ciękawe czy Twoja praca do marca właśnie tak miałby wyglądać...

----------

Wróciłam z miasta! Ale się zmachałam. Byłam w Empiku, kupiłam dwie super książeczki na odwiedziny u znajomych i rodziny w weekend. Później Wam pokażę.
Byłam też na tym nitkowaniu. Super sprawa. Zabieg robiła mi dziewczyna z Nepalu, na każdą brew pociągnęła 4 razy nitką i po krzyku. Trochę bolało, ale dużo szybciej niż pęsetą, więc szybciej boleć przestaje. Żałuję, że nie widziałam jak to robiła, szkoda, że nie mają jakiś luster przy suficie, żeby podglądać.

Teraz szybko usmażyłam placki ziemniaczane (wykorzystałam wreszcie doczegoś sokowirówkę ) i zmykam sprzątać, bo znajomi wpadają z agodzinkę. Jeszcze pranie muszę powiesić, masakryczny dzień sobie zafundowałam! Ale zero skurczy i mała bryka aż miło
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:40   #4046
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Diabli ale mówili, że ta kobitka kurpulentna była czy jakoś tak, że przy kości i rzeczywiście coś w tym jest, bo ostatnio co byłam u gin. Była dziewczyna. Gruba.
W 7 msc. Nie wiadomo czy to ciąża czy tłuszcz...

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
już po wizycie
Leonek zdrowy jak ryba, wszystkie parametry ok, waży 620 g w równo 23 tc - mały grubasek ) szyjka długa, zamknięta na szczęście
ze mną troche gorzej od tego cewnika, przez miesiąc codziennie mam brać 1 furaginę, jakieś tabletki dopochwowe co drugi dzień i no spę forte 3 razy dziennie. Po miesiacu zobaczymy co dalej bo w 3 trymestrze nie wolno furaginy brać.
Ty też się nałykasz tych leków...Ważne, że wszystko w porządku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:42   #4047
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
już po wizycie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Byłam też na tym nitkowaniu. Super sprawa. Zabieg robiła mi dziewczyna z Nepalu, na każdą brew pociągnęła 4 razy nitką i po krzyku. Trochę bolało, ale dużo szybciej niż pęsetą, więc szybciej boleć przestaje. Żałuję, że nie widziałam jak to robiła, szkoda, że nie mają jakiś luster przy suficie, żeby podglądać.
Pooglądaj filmiki na yt

Stary 2013-01-23, 16:45   #4048
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
wg mnie... lenistwo po co znosić wózek, ubieraaać się jak można dzieciaka na balkon wystawić
Wiesz, pogadaj z moją mamą ... wózek ma jechać a nie stać czy bujać się, bo jak ja już miałam tą nieszczęsną czapeczkę to były pewne wymagania żeby się nie drzeć na maksa Do dzisiaj mi to wypomina, że na balkonie nie dało rady dziecka dotleniać ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:45   #4049
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na odwrot, wyskakuja mi same rozowe i szukam innych ciezko, ale da sie...wrzuce jak cos znajde :P
no mi też! ale trzymam się dzielnie mojego postanowienia i szukam w innych kolorach
ale co ja poradzę że mi się takie podbają
http://allegro.pl/pajace-pajacyki-ne...956265244.html

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
żadnego werandowania, tydzień po porodzie planuję pierwszy spacer
Ile czasu? Zależy od pogody ale myślę, że z godzinkę można pospacerować

widziałam go, piękny
ja to nawet nie mam gdzie werandować bo mój balkon ma tak na oko 1m2
Stary 2013-01-23, 16:48   #4050
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wiesz, pogadaj z moją mamą ... Wózek ma jechać a nie stać czy bujać się, bo jak ja już miałam tą nieszczęsną czapeczkę to były pewne wymagania żeby się nie drzeć na maksa :d do dzisiaj mi to wypomina, że na balkonie nie dało rady dziecka dotleniać ...

Cytat:
no mi też! ale trzymam się dzielnie mojego postanowienia i szukam w innych kolorach
ale co ja poradzę że mi się takie podbają
http://allegro.pl/pajace-pajacyki-ne...956265244.html

ja to nawet nie mam gdzie werandować bo mój balkon ma tak na oko 1m2
piękne te pajace

ja nie mam w ogóle balkonu a koleżanka mi mówiła, że ona otwierała okno i sadzała dziecko przy nim...

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-23 o 16:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości