|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
jejku popatrzyłam na moje wypieki a tam taki śliczny kolorowy sernik z bita śmietaną
bajkowy po prostu
|
#4022 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, powolutku nadrabiam, ale ostatnio źle się czuje i jakoś nie mam ba nic ochoty
od trzech dni wieczorem brzuch mi się tak podejrzanie napina i nie wiem czy ma mnie to martwićCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() idę dalej nadrabiać
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-01-23 o 15:55 |
|||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
szpital bielanski, 23 tydzien ciazy. serduszko wielkosci 5groszowki. powiekszona komora, musieli cos tam zmajstrowac przy zastawce i umiescic w serduszku balonik. babeczka ma dwie mini dziurki w brzuchu. operacja udana
|
|
|
|
#4025 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio oglądałam jakiś program i specjalista wypowiadał się,że nie jest prawdą aby chłopcy mieli częściej kolkę Oooo, a dlaczego nie powinno się jeść jajek na miękko, ja do tej pory często miałam na nie zachcianki... |
|||||||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej,że to 7mc!
Cytat:
jedni ratują,i to w tak mega skomplikowany sposób..i to jest piękne! a inni? inni mają w d jak odejda ci wody w 7mc
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie co najwyżej rozerwie w pół, jak tak dalej będzie rósł mój chłoptaś
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego chcę powoli zacząć wracać do życia, bo teraz zaczynam mieć problem nawet z pójściem do pobliskiego sklepu. nie mówię że dziennie będę sprzątać po kilka godzin, ale 3-4 półeczki mogę sprzątać i układać ![]() nie umiem rozróżniać |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
axe ale historia...
![]() weźcie mnie kopnijcie w srakę. jak szukam na all ciuszków to same różowe mi się podobają |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja z innej beczki.
Ma któraś sprawdzony i nie ciężki przepis na tort kanapkowy? Idę w sobotę do znajomych i chciałam zrobić bo podobno są pyszne, ale te przepisy w netcie na tort skomplikowanie napisane
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta nowa afera? znależli marwą matkę i urodzone 7mio miesięczne bliźniaki.. jedno w piecu ![]() czyli co? pewnie urodziła,chciała się pozbyć ale sama się wykrwawiła? nie można do cholery oddać?! a jak się nie chce to usunąć na samiusieńkim początku..a nie urodzić by zabić ![]() i prawdopodobnie jej córki 6cio letnie to widziały ![]() ale o ciąży to nikt nie wiedział |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a dziewczynki mogą wyglądać jak lizaki ![]() ja nie słyszałam o torcie kanapkowym, a brzmi pysznie
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak na szybko..
Od poniedzialku boli mnie w kroczu, a najbardziej prawa pachwina ( tak jakby sciegna w niej czy kosci) Dzisiaj to już makabra.. kazdy krok sprawia bol tej pachwiny i krocza.. Prawie ,ze ciagne te noge za soba ![]() Przesiliłam się czy co? w poniedzialek bylam na polowkowym i z dzieckiem wszystko ok. Moja gin na urlopie. Ale polozna bedzie to pojde i zapytam.. Ale moze Wy wiecie co to moze byc????
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszam się że może to bardziej uwrażliwi lekarzy na ciąże bliźniacze... magusia ja też nie wiem co to jest tort kanapkowy... ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- humpback mąż mnie z domu wyrzuci jak znowu kupię coś różowego ![]() on to by je poubierał w bodziaki w samochody
|
|
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj najpierw gada pod drzwiami, później wsuwa glowę i cieszy japkę, a jak jeszcze dlużej siedzę to włazi i zaczyna mnie macać czy się nie rozpuszczam
![]() Cytat:
Warunki drogowe chyba niezbyt przyjemne do jazdy? Cytat:
Cytat:
dziecko jej wyciągali po zmianie lekarzy Vacum.
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
Jeezu, aż mi serce zamarło!!!!!!!!!!!!!! Przestroga dla wszystkich, którzy nie zapinają pasów, tym bardziej dla dziecka.
http://www.wykop.pl/ramka/1386253/pe...jej-przypisac/ ![]() ![]() ![]() : pala:Na poczatku myślałam że to jakiś fejk, ale obejrzałam dwa razy. Aż mnie mały zaczął kopać, to chyba z tych nerwów... |
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to też rea kulszowa, bo objawy są podobne. myślę, że nic się strasznego nie dzieje, maleństwu nic nie grozi. trzeba przeczekać ... |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko, ale da sie...wrzuce jak cos znajde :P
|
|
|
|
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialabym ubiegac się o ichniejszy Pesel. Jako, że nie mówię po szwedzku musiałabym wykazać wolę do nauki szwedzkiego w danej gminie, co innego by było gdybym studiowała jeszcze w PL i tam starała się o ichniejszy PESEL jako, że moja mama tam mieszka, a takto musiałabym tak zamieszkać. Rozliczać musiałabym się u nich, jako, że nie jestem z TŻ rodziną, miałabym kuratora nad sobą jako samotna matka cudzoziemka. Kiedyś fakt było to opiekuńcze państwo, teraz trochę zmienili politykę i nie już tak kolorowo. Jedyny plus to wysokie szkolnictwo, zaplecze mieszkaniowe, ale koszty życia to masakra jeśli nie pracuje chociaż jedna osoba na biało, a Polaków to tylko do sprzątania albo budowania, a że TŻ się nie zna na budowaniu, ani nie jest żadnym inżynierem czy Bóg wie kim, to z normalną pracą naprawdę ciężko. Stereotyp ale niestety żywy... A jeśli chodzi o jakieś sklepy, biura. Jasne. Cała Szwecja jest anglojęzyczna. Zdecydowane 95 proc. ale musisz być dwujęzyczny...A najlepiej trzy ![]() No chyba, że ktoś jest po medycynie, farmacji, to drzwi stoją otworem ![]() A mama już się nautrzymywała mnie, więc starczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooooo takie wieści lubimy
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile czasu? Zależy od pogody ale myślę, że z godzinkę można pospacerować Cytat:
![]() Cytat:
po co znosić wózek, ubieraaać się jak można dzieciaka na balkon wystawić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze zastanawia jak to jest, ze nikt nic nie wie, nie widzi...kurcze teraz jest zima, a tz smial sie ostatnio, ze sasiad mi sie przygladal i patrzyl na brzuch (choc mam dosc obszerny zimowy plaszcz i ja w nim nie widze brzuszka :P).
|
|
|
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
już po wizycie
Leonek zdrowy jak ryba, wszystkie parametry ok, waży 620 g w równo 23 tc - mały grubasek ) szyjka długa, zamknięta na szczęście ![]() ze mną troche gorzej od tego cewnika, przez miesiąc codziennie mam brać 1 furaginę, jakieś tabletki dopochwowe co drugi dzień i no spę forte 3 razy dziennie. Po miesiacu zobaczymy co dalej bo w 3 trymestrze nie wolno furaginy brać. |
|
|
|
#4045 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co idziemy w piątek ![]() Cytat:
Cytat:
Też byłam dziś w smyku, ale jakoś nie szalałam za ubrankami. POgadałam z jedną babką przy wózkach, mówię jej, że chcę spacerówkę od niemowlaka, bez gondoli i poleciła mi Maclarena LXR bo ma wkładkę dla niemowląt. Nie mieli na sklepoie bo własnie sprzedali ostatni model (na wyprzedaży za 1100zł) ale musze ich poszukać. Cytat:
---------- Wróciłam z miasta! Ale się zmachałam. Byłam w Empiku, kupiłam dwie super książeczki na odwiedziny u znajomych i rodziny w weekend. Później Wam pokażę. Byłam też na tym nitkowaniu. Super sprawa. Zabieg robiła mi dziewczyna z Nepalu, na każdą brew pociągnęła 4 razy nitką i po krzyku. Trochę bolało, ale dużo szybciej niż pęsetą, więc szybciej boleć przestaje. Żałuję, że nie widziałam jak to robiła, szkoda, że nie mają jakiś luster przy suficie, żeby podglądać. Teraz szybko usmażyłam placki ziemniaczane (wykorzystałam wreszcie doczegoś sokowirówkę
|
|||||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Diabli ale mówili, że ta kobitka kurpulentna była czy jakoś tak, że przy kości i rzeczywiście coś w tym jest, bo ostatnio co byłam u gin. Była dziewczyna. Gruba.
W 7 msc. Nie wiadomo czy to ciąża czy tłuszcz... ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dzisiaj mi to wypomina, że na balkonie nie dało rady dziecka dotleniać ...
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co ja poradzę że mi się takie podbają http://allegro.pl/pajace-pajacyki-ne...956265244.html Cytat:
|
||
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mam w ogóle balkonu a koleżanka mi mówiła, że ona otwierała okno i sadzała dziecko przy nim...
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-23 o 16:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

bajkowy po prostu

od trzech dni wieczorem brzuch mi się tak podejrzanie napina i nie wiem czy ma mnie to martwić

07.07.2012