Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 13:41   #1981
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dziewczyny Wasze maluchy też mają jedną godzinę o której rano wstają?
Radek czy pójdzie spać po 21 czy tak jak wczoraj o 23.30 to i tak 7.30 wstaje. Czasem jest pięć minut w jedną lub w drugą stronę ale ta 7.30 to jest jego godzina.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:58   #1982
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Patik dzieci z autyzmem z reguły nie lubią myć włosów

Lili tak u nas jest pobudka o 8 bez wzgledu na pore spania

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:07   #1983
SweetAngel1984
Zadomowienie

idziemy dzis na szczepienie.....
prosze o kciuki..
.musze was nadrobic ....
tylko kiedy..... :/

dziekuje za info......dot. zabawek

tez postanowilam zainwestowac w plastyczne materiały

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2013-01-23 o 14:08
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:11   #1984
myha82
Wtajemniczenie

LILI Martyna przewaznie idzie spac 19:30-20 a wstaje o 7-7:30. Ostatnio zdarza jej sie pospac nawet do 8 (jak w sobote-cudowne uczucie)

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:33   #1985
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej

Brumek- boski misiek

Ja kąpię dzieciaki codziennie od urodzenia

Niewiem co się dzieje z Julcią-już od DAWNA co nic ląduje u nas w łóżku i potem nie daje się odłożyć. Wczoraj wpadła w jakiś szał i strasznie płakała-daliśmy jej czopek od bólu i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest mam nadzieję, że to przez zęby.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:44   #1986
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

1.Agni, mi również wydaje się, że nie masz się czym niepokoić- Emil krzywdy sobie nie zrobi. Hania też ostatnio miała taki etap, że jadła mniej, teraz z kolei nadrabia i cały dzień słyszę "am, am!".

2. Byliśmy u stomatologa, Hania trochę gorzej to zniosła niż za pierwszym razem. Tutaj nie miała czasu na aklimatyzację, Pani stomatolog od razu przeszła do rzeczy, czyli zajrzenia w paszczę. Plus jest taki, że nie trwało to wszystko długo, a mamy spokój na pół roku. Górne i dolne jedynki oraz dwójki były ozonowane, a później wszystkie zęby zostały polakierowane. Ta nieszczęsna dwójka niestety już zostanie czarna , jestem zła że nie zaczęliśmy od ozonowania, wtedy byśmy tego uniknęli... No ale najważniejsze, że ząbki są już zabezpieczone i próchnica nie będzie dalej postępować. (mam taką nadzieję) Tutaj atrakcjami był ekran przy fotelu na którym leciały bajki/piosenki (Hania miała go w poważaniu ) i na koniec Pani stomatolog nadmuchała balon i zrobiła z niego pieska. Aaa jeszcze mamy zmienić pastę Ziaji na Elmex z fluorem i jak najszybciej odsmoczkować Hanię.
Cieszę się, że mamy to już za sobą...
1. dzięukuje. tylko naskarżyłam dla cioć wizażowych, że syn nie je, a tu zaczęło się- otwiera buzię i tylko by jadł. wrócił mój kochany stary Emil
2. dzielna pacjentka. dobrze że w porę zauważone, bo mogło byc dużo gorzej.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

A propo wypoczynku, to znajomi teściów pojechali na tygodniową wycieczkę last minute. Jakaś wysepka (chyba Grecka?) nie pamiętam dokładnie. Ta rodzina zawsze ma jakiegoś nieopisanego pecha, i ciągle niewyobrażalne historie z Nimi związane Nas zalewają. Tym razem również nie obyło się bez przygód. Znajoma podczas zwiedzania wulkanu wpadła do jego wnętrza! Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem) próba porozumienia się tej znajomej z tamtejszymi lekarzami. Jej szare komórki były zdolne jedynie do ułożenia zdania " Czy ja kaput?". Na co rozbawiony lekarz dał radę odpowiedzieć jedynie "no, no".
to się nadaje na film
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
straszne. rozumiem, że trzeba zebrać rzeczy, ale może by tak dziecko przytulic, które na pewno było w szoku. i jak to mozliwe????mogł o to się skończyć bardzo tragicznie
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
chcialam was ocos zapytac..... jakie zabawki teraz kupujecie swoim dzieciakom?
w sumie żadnych, chyba, że coś od kogoś dostanie. bawimy się tym czym nie powinniśmy(nakrętki, kubki, ipad|) i garaz z samochodami + arka noego które od świąt są wielkim hitem
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
co do past z fluorem... mam tego elmexa w domu, ale poczekam, aż Haniowe zęby wyjdą na całą "długość" (na razie są niewiele ponad dziąsłami), a teraz w ramach oswajania mąż szoruje z nią te kiełki ziajką. kuzynka TŻ, studiująca techniki dentystyczne, mówiła nam ostatnio, że trzeba myć zęby pastą z fluorem, nawet niewielką ilością fluoru, bo właśnie powoduje, że zęby mleczne są wtedy dużo mniej podatne na próchnicę, że tak postępuje się w Niemczech czy Norwegii..
w UK też,. my od poczatku myjemy pastą z fluorem. nie nakładamy jej dużo, wiadomo, że ją zje, ale to chyba wliczone w szkody
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek czy pójdzie spać po 21 czy tak jak wczoraj o 23.30 to i tak 7.30 wstaje. Czasem jest pięć minut w jedną lub w drugą stronę ale ta 7.30 to jest jego godzina.
nie.czasem jest to 5 czasem 6, zdarza się nawet i 7 rano. choć musze przyznac, że coraz cześciej jest to godzina 6 z minutami. oczywiście około 4:30-5 rano jest mleko beż żadnego ale.
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

A mam pytanie, czy jak dzieci są chore, to je codziennie kąpiecie?
Ja wczoraj nie wykąpałam i u małego choroba jakby się zatrzymała, wcześniej codziennie był kąpany i miał mytą główkę i miałam wrażenie, że w nocy wzmacnia się kaszel i katar.
w sumie tak, no chyba że jest na w pół śnięty, wtedy nie. ale on bardzo lubi kąpiele. głowę myjemy co 2 dzień, chyba , że wraca ze złobka z jedzeniemw swoich piórach
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci tez tak mają, że nagle zaczynaja się bać jakichś miejsc? Ja Patryka nigdy nie izolowałam, normalnie zabierałam go wszędzie ze sobą, a teraz do kościoła nie wejdzie, do windy nie wsiądzie, nawet w sklepie potrafi płakać i widać, że się boi
. nie zaobserwowałam u Emila nic takiego
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, aż mi glupio że nie nadrabiam, mam nadzieję że wybaczycie.

Tż jest juz po operacji, operowali go 3 godz, dostał końską dawkę narkozy bo nie mogli go w ogóle uśpić, ani zastrzyk nie pomógł, ani maseczka ehh za to spał cały dzień.
kamień z serca że już po.. byleby się ładnie wszystko goiło
ufffff. to teraz duuuuuuużo zdrówka mężowi i niech wypoczywa
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

U nas ostatnio najlepszymi zabawkami są pluszaki, auta (takie resoraki większe) i przede wsyztskie wszelkie buteleczki, tubki, nakrętki, pudełka. Także nie widzę sensu kupować nic nowego, bo Tymek i tak najbardziej lubi to, co mu przez przypadek wpadnie w rączki
o właśne właśnie. u nas też. oprócz pluszaków, które ignoruje

wczoraj byłam na fizjoterapii na moje plecy.dalej mam ten ból w dolnej części z prawej strony .pani kazała mi się zgiąć w pasie i odwócić się do niej tyłem. tak zrobiłam i pani na to: no tak wyraźnie widac, że ma pani skeconą miednicę z prawej strony. mysłałm, że się przesłysząłm, albo że jej nie zrozumiałam. jeszcze raz w głowie zaczęłam sobie analizowac jej słowa, sprawdziłam w domu w necie i coś takiego jest możliwe i wcale nie jest taką rzadkością. troszkę mi masowala, potem zaczęła mną wykręcac na rózne strony, żeby ustawić miednicę prawidłowo. oczywiście nie skończy sie na jednej wizycie, a na naciągnięty miesień szyjny zaproponowała akupunkturę. nie wiem co o tym sądzić bo nigdy nie miałam. może któras z was miała, i może podzielić się doświadczeniami? i generalnie od wczoraj jestem w bólu, ale uprzedzała mnie że tak będzie.aj... życie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:45   #1987
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej

Brumek- boski misiek

Ja kąpię dzieciaki codziennie od urodzenia

Niewiem co się dzieje z Julcią-już od DAWNA co nic ląduje u nas w łóżku i potem nie daje się odłożyć. Wczoraj wpadła w jakiś szał i strasznie płakała-daliśmy jej czopek od bólu i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest mam nadzieję, że to przez zęby.
Może w ten sposób objawia się zazdrość o Mateuszka i chęć bycia blisko Was
Ja po powrocie do pracy po macierzyńskim też małego musiałam brać do nas do łóżka, baardzo się tego domagał (i tak właściwie zostało).
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:51   #1988
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliweczko u nas podobnie. Zasypia po 8 i koło 4-6 budzi się i woła mama, tata i przychodzi.
No i śpi z nami do rana

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:55   #1989
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Może w ten sposób objawia się zazdrość o Mateuszka i chęć bycia blisko Was
Ja po powrocie do pracy po macierzyńskim też małego musiałam brać do nas do łóżka, baardzo się tego domagał (i tak właściwie zostało).
Też rozważałam zazdrość ale sama niewiem...dotaje DUŻO miłości-jest tulona itd.ale może coś jednak jest w tej zazdrości.

Agni współczuję bólu

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:35   #1990
alibany
Rozeznanie

Odszukałam link do tego sprzedawcy od fotoksiążek i dzisiaj taką zakupiłam.
Kosztowała niby 29zł, płaciłam przez PayU i teraz patrzę, że przelew jest na 19zł. Tam kwota jest już z autoamtu wpisana, więc to ich błąd jakby co? Pisac do nich, czy liczyć, że nie będzie z tego tytułu problemów, opóźnienia itp?
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:50   #1991
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dopadła go miłość Super, pamiętam jak pisałaś że pluszaki go nie ruszają
Zdecydowanie teraz go ruszają

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
To pochwal się ile dzisiaj pospałaś
Jakies 4 godziny. Ale oczywiscie nie ciurkiem najdluzsza przerwe mielismy miedzye 5.50 a 8.10. A najlepsze ze maz do mnie rano mowi "chyba dzis fajna noc byla, co? Nie slyszalem, zebys wstawala" Nie slyszal, bo mnie wiekszosc nocy w lozku nie bylo

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
o kurcze muszę zmykac do pracy...
nigdy nie mam czasu z wami pogadać
A na kiedy się umówiłaś do dermatologa?

Cytat:
A mam pytanie, czy jak dzieci są chore, to je codziennie kąpiecie?
Ja wczoraj nie wykąpałam i u małego choroba jakby się zatrzymała, wcześniej codziennie był kąpany i miał mytą główkę i miałam wrażenie, że w nocy wzmacnia się kaszel i katar.
Ja kąpię codziennie. Tymek jeszcze nie miał ani razu dnia dziecka w całym swoim życiu Lubi się kąpać, ale przede wszystko to nasz rytuał, wprowadza porządek dnia. I nie będę tego zmieniać. Głowę myję raczej codziennie. teraz jak był chory myłam co drugi dzień.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci tez tak mają, że nagle zaczynaja się bać jakichś miejsc? Ja Patryka nigdy nie izolowałam, normalnie zabierałam go wszędzie ze sobą, a teraz do kościoła nie wejdzie, do windy nie wsiądzie, nawet w sklepie potrafi płakać i widać, że się boi
U Tymka nie zauważyłam czegoś takiego.

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku a no właśnie zamierzam się uczyć szycia ;P
kiedyś coś tam kombinowałam - odkąd pamiętam to mama przy maszynie siedziała. tata już mi maszynę przeczyścił, naoliwił, ma mi pasek wymienić i mogę "szyć"
To chwal sie postępami i swoimi dziełami na bieżąco.

Cytat:
Tymek chodzi jak zegareczek O tych samych porach je, budzi się itp. Nie da się nic zmienić, bo tak ma i koniec.

[QUOTE=Oliweczka1985;38810 890
Niewiem co się dzieje z Julcią-już od DAWNA co nic ląduje u nas w łóżku i potem nie daje się odłożyć. Wczoraj wpadła w jakiś szał i strasznie płakała-daliśmy jej czopek od bólu i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest mam nadzieję, że to przez zęby.[/QUOTE]
Mi też sie od razu skojarzyło z zazdrością. I to nie dlatego, że ją zaniedbujecie, ale taką najnormalniejszą, która mUSI sie pojawić, gdy pjawia sie rodzeństwo. I nie ma bata, żeby się nie pojawiła.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na fizjoterapii na moje plecy.dalej mam ten ból w dolnej części z prawej strony .pani kazała mi się zgiąć w pasie i odwócić się do niej tyłem. tak zrobiłam i pani na to: no tak wyraźnie widac, że ma pani skeconą miednicę z prawej strony. mysłałm, że się przesłysząłm, albo że jej nie zrozumiałam. jeszcze raz w głowie zaczęłam sobie analizowac jej słowa, sprawdziłam w domu w necie i coś takiego jest możliwe i wcale nie jest taką rzadkością. troszkę mi masowala, potem zaczęła mną wykręcac na rózne strony, żeby ustawić miednicę prawidłowo. oczywiście nie skończy sie na jednej wizycie, a na naciągnięty miesień szyjny zaproponowała akupunkturę. nie wiem co o tym sądzić bo nigdy nie miałam. może któras z was miała, i może podzielić się doświadczeniami? i generalnie od wczoraj jestem w bólu, ale uprzedzała mnie że tak będzie.aj... życie.
Nigdy o czymś takim nie słyszałam Fajnie by było, jakby Ci pomogła!

Już po spacerze. Dziś, mimo mrozu, było nawet sympatycznie Tylko te nieodśnieżone chodniki Chodzenie po nich z wózkiem jest lepsze niż siłownia
Stary 2013-01-23, 17:21   #1992
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja idzie spac ok 19-20 i wstaje 8-9:30 zależy od dnia. Odkąd mamy zewnętrzne rolety tak długo spi))

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:48   #1993
SweetAngel1984
Zadomowienie

https://www.facebook.com/home.php#!/...96518937050900

DZIEWCZYNY ZOBACZCIE TO SZWAGIERKA MI WYSŁAŁA....... Ja pierpapier współczuje tej dziewczynie............al e to juz nie pierwsza afera z Nestle w tamtym roku wycofali cala partie kaszek bodajze jablkowych bo mialy jakas zla substancje w sobie......

Naszczescie Igor nigdy tych kaszek nie jadł .......

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2013-01-23 o 18:51
Stary 2013-01-23, 21:30   #1994
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak z Twojego Adasia
Pobudki noce to na pewnoz tęsknoty za tatą!

Cytat:
raczej tak, do niedawna pobudka była w granicach 6.00, teraz 6.30-7.00
Cytat:

też mi się wydaje, tak jak dziewczynom, że może jakoś podświadomie się zazdrość ujawnia w ten sposób?

Sweet, o tych kaszkach czytałam dzisiaj, ale opisany był przypadek w Szwecji

Co tu takie pustki?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:48   #1995
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Włosy 2-3 razy w tyg. I musze pochwalić Sarkę. Leję jej po głowie wodą, kapie jej w oczy i w twarz a młoda stoi dzielnie i czeka aż skończę.

super! u nas to Hania dopiero od nie dawna polubiła mycie głowy, ale na oczy koniecznie ręcznik żeby jej się nie nalało i sama sobie uszy zatyka. tak to była mordęga z tą jej głową a od paru miesięcy dopiero jest normalnie.
natomiast Ali wszystko jedno. ona i tak kąpiąc się chlapie tak, że pół łazienki zalane więc parę litrów wody więcej na twarzy jej nie rusza

Cytat:
idziemy dzis na szczepienie.....
prosze o kciuki..
jak było?

Cytat:
1. dzięukuje. tylko naskarżyłam dla cioć wizażowych, że syn nie je, a tu zaczęło się- otwiera buzię i tylko by jadł. wrócił mój kochany stary Emil

2. wczoraj byłam na fizjoterapii na moje plecy.dalej mam ten ból w dolnej części z prawej strony .pani kazała mi się zgiąć w pasie i odwócić się do niej tyłem. tak zrobiłam i pani na to: no tak wyraźnie widac, że ma pani skeconą miednicę z prawej strony. mysłałm, że się przesłysząłm, albo że jej nie zrozumiałam. jeszcze raz w głowie zaczęłam sobie analizowac jej słowa, sprawdziłam w domu w necie i coś takiego jest możliwe i wcale nie jest taką rzadkością. troszkę mi masowala, potem zaczęła mną wykręcac na rózne strony, żeby ustawić miednicę prawidłowo. oczywiście nie skończy sie na jednej wizycie, a na naciągnięty miesień szyjny zaproponowała akupunkturę. nie wiem co o tym sądzić bo nigdy nie miałam. może któras z was miała, i może podzielić się doświadczeniami? i generalnie od wczoraj jestem w bólu, ale uprzedzała mnie że tak będzie.aj... życie.
1. radość jak dziecko wraca do normalności nie?
2. niestety nie pomogę, ale jeżeli się zgodzisz to mam nadzieję, że Ci pomoże. współczuję bólu

Cytat:

1. Jakies 4 godziny. Ale oczywiscie nie ciurkiem najdluzsza przerwe mielismy miedzye 5.50 a 8.10. A najlepsze ze maz do mnie rano mowi "chyba dzis fajna noc byla, co? Nie slyszalem, zebys wstawala" Nie slyszal, bo mnie wiekszosc nocy w lozku nie bylo

2. Już po spacerze. Dziś, mimo mrozu, było nawet sympatycznie Tylko te nieodśnieżone chodniki Chodzenie po nich z wózkiem jest lepsze niż siłownia
1. u mnie to jest tak, że TŻ wstaje o 5 do pracy i tylko później jak dzwoni to się pyta kiedy poszłam do dziewczyn spać bo mnie rano w łóżku nie było...
2. no pchanie wózka w takie śniegi to nie lada wyczyn.
ostatnio wózka z tego powodu nie wyciągam (tylko sanki na tapecie) ale jutro rano o 8 idę z dziewczynami na badania do laboratorium i się zastanawiam jak tam dotrzeć - auto, sanki czy wózek i Hania normalnie na nogach....

Cytat:

DZIEWCZYNY ZOBACZCIE TO SZWAGIERKA MI WYSŁAŁA....... Ja pierpapier współczuje tej dziewczynie............al e to juz nie pierwsza afera z Nestle w tamtym roku wycofali cala partie kaszek bodajze jablkowych bo mialy jakas zla substancje w sobie......

rany masakra
a ja kleik kukurydziany Nestle kupuję :/

u nas dzisiaj ciężo
Ali idą dolne trójki i jest masakra.
i w nocy płacze w dzień wszystko gryzie - przed samym spaniem nawet i mnie ugryzła w ramię.
spać w dzień nie chce (w sumie to zauważyłam właśnie, że jak jej zęby idą to spać w dzień jej ciężko) i chyba jutro dam jej Nurofen z pół godziny przed drzemką to może się uda zwłaszcza, że rano muszę ją obudzić.
po całym tygodniu bez jej drzemek gdzie popołudniu już ewidentnie jest zmęczona i złości się na wszystko to ja mam dość bo do południa jak idziemy we 3 na spacer to jest super cudownie i bajecznie a popołudnia i wieczory to masakra :/
dzisiaj byłam pewna, że padnie przed 20 to się jeszcze pół godziny darła aż w końcu mnie użarła, pomasowałam jej to dziąsło, dałam Paracetamol i ciekawe ile pośpi. co ząb to gorzej!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-23 o 21:52
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:50   #1996
Lili 83
Zakorzenienie

Moja mama dzisiaj się na lodzie lizła i złamała rękę

Dzisiejsze:
Stary 2013-01-23, 21:52   #1997
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

A dla mnie to jest patykiem na wodzie pisane... Ktoś pokazał zdjęcie CZEGOŚ i przecież nie wiadomo, co to jest. Zlepek kaszki? No i język tych dziewczyn

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Biedna.
Stary 2013-01-23, 21:56   #1998
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

Dzisiejsze:
o rany! współczuję

Cytat:
A dla mnie to jest patykiem na wodzie pisane... Ktoś pokazał zdjęcie CZEGOŚ i przecież nie wiadomo, co to jest. Zlepek kaszki? No i język tych dziewczyn

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

no właśnie też jestem ciekawa jaki finał będzie mieć ta sprawa
nie podchodzę do tego jakoś emocjonalnie a z drugiej strony nie zdziwiłabym się gdyby to była prawda
jakby się przyjrzeć to na 1 zdjęciu faktycznie widzę, że to niby ten szczur, ale w tej miseczce to już wcale

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-23, 21:58   #1999
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Ala na sankach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0352.jpg (107,4 KB, 43 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-23, 22:11   #2000
Lili 83
Zakorzenienie

Dzisiejsze:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1231660.jpg (66,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1231665.jpg (67,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1231668.jpg (67,0 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-01-23, 22:17   #2001
Lili 83
Zakorzenienie

Odnośnie szczurów to wyobraźcie sobie, że dwa dni temu poszłam do piwnicy i na środku korytarza był SZCZUR! Kręcił się dokoła, już był podtruty. Boże jak spierniczałam do domu, z krzykiem na twarzy. Nie to, że się boję tylko brzydzę.
Nie pytajcie co było dalej
Stary 2013-01-23, 22:26   #2002
agni82
Zadomowienie

Cytat:

1. radość jak dziecko wraca do normalności nie?
2. niestety nie pomogę, ale jeżeli się zgodzisz to mam nadzieję, że Ci pomoże. współczuję bólu
1.oj tak , oj tak
2. chyba się zgodze i w sumie z ciekawości chciałabym spróbowac, bo nigdy nie miałam tego jeżeli nasze ubezpieczenie to pokryje to się raczej zdecyduję. przypomniałam sobie, że moja kuzynka jest fizjoterapeutka i spytałam ją i ona powiedziała, że warto spróbowac tej akupunktury
Cytat:

my jemy tylko bobovita , zresztą ostatnio coraz rzadziej. co do informacji, to w sumie każdy mógł sobie coś takiego napisać. wydaje mi się, że póki takie oświadczenie nie jest napisane przez samą firmę albo przez Sanepid to nie ma co panikować.
Cytat:

1.Jakies 4 godziny. Ale oczywiscie nie ciurkiem najdluzsza przerwe mielismy miedzye 5.50 a 8.10. A najlepsze ze maz do mnie rano mowi "chyba dzis fajna noc byla, co? Nie slyszalem, zebys wstawala" Nie slyszal, bo mnie wiekszosc nocy w lozku nie bylo

2.Już po spacerze. Dziś, mimo mrozu, było nawet sympatycznie Tylko te nieodśnieżone chodniki Chodzenie po nich z wózkiem jest lepsze niż siłownia
1. jakbym czytała o swoim męzu. on potrafi wstac rano i powiedzieć : no to mieliśmy dzisiaj dobra noc, prawda? całą przespaną i jeszcze pospaliśmy sobie do 6:30. i wtedy ja swoją mina sprowadzam go na ziemię. Nie pospaliśy sobie, tylko on sobie pospał, bo nie słyszał jak się Emil obudził, więc ja poszłam na górę.ja jak idę go wziaśc do naszego łóżka, to nie dudnię idąc po schodach i nie krzycze w połowie drogi: hej Emil!. i to nic, że do tej 6:30, to ja zrobiłam mleko Emilowi, które on wypił, przez pół godziny próbowałam go z powrotem uspac i zdażyłąm wypić kawę , wziaśc prysznic i położyć się z powrotem obok, bo słyszałam jak się Emil przebudzał. no, to sobie pospaliśmy. pobudek nocnych nie wspomnę
2. i za to lubie zimy angielskie- nie ma takiego problemu
Cytat:
Też rozważałam zazdrość ale sama niewiem...dotaje DUŻO miłości-jest tulona itd.ale może coś jednak jest w tej zazdrości.

Agni współczuję bólu
ale ja słyszałam gdzies, że zazdrośc nie pojawia się bo dziecko nie jest dostatecznie tulone. Ponoć to jest bardzo naturalne. kwestaia tylko jak sobie z tym poradzicie.Życzę powodzenia i mam nadzieję, że Julci przejdzie
dzięki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 00:08   #2003
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. jakbym czytała o swoim męzu. on potrafi wstac rano i powiedzieć : no to mieliśmy dzisiaj dobra noc, prawda? całą przespaną i jeszcze pospaliśmy sobie do 6:30. i wtedy ja swoją mina sprowadzam go na ziemię. Nie pospaliśy sobie, tylko on sobie pospał, bo nie słyszał jak się Emil obudził, więc ja poszłam na górę.ja jak idę go wziaśc do naszego łóżka, to nie dudnię idąc po schodach i nie krzycze w połowie drogi: hej Emil!. i to nic, że do tej 6:30, to ja zrobiłam mleko Emilowi, które on wypił, przez pół godziny próbowałam go z powrotem uspac i zdażyłąm wypić kawę , wziaśc prysznic i położyć się z powrotem obok, bo słyszałam jak się Emil przebudzał. no, to sobie pospaliśmy. pobudek nocnych nie wspomnę
Taaa, a wiesz o której mój wstał dziś i zadał to pytanie? O 11.20

I przypomniało mi się jeszcze o akupunkturze: moja przyjaciółka stosuje ją na wszystko Jej mama (zresztą profesor farmacji) ją w to wciągnęła. Chodzi od lat do jakiejś Chinki. Najpierw na problemy z trądzikiem, potem z zaburzeniami hormonalnymi i z jajnikami. A teraz była już ze swoją córeczką, jak 10 miesięcy miała! Ale już nie pamiętam z jakiego powodu. Tyle że Chinka powiedziała, że taki maluch na kłucie za mały i zrobiła jej tylko uciskanie - akupresurę.
Dal mnie to brzmi trochę jak bajka, ale nawet niektórzy lekarze twierdzą, że działa... No i moja przyjaciółka oczywiście zachwycona, ze nic nie pomaga, a to tak.

Cytat:
Ala na sankach
Ale czad! Tymek na pewno by tak nie uleżał na sankach. Myślę, że w tej pozycji nie czułby się pewnie. Ala jest odważna babka
Stary 2013-01-24, 03:01   #2004
mme_audrey
Raczkowanie

dzień dobry wieczór

jestem na bieżąco, ale odpiszę jutro, teraz już wypada iść do łóżka kolorowych!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 08:14   #2005
Madziulka_17
Wtajemniczenie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:13   #2006
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
jak było?
rany masakra
a ja kleik kukurydziany Nestle kupuję :/
szczepienie oki....Igor patrzyl na Igle caly czas jak mu sie wbijala i byla wyjmowana i nawet sie nei skrzywil....zreszta na zadnym szczepieniu nie plakal......mam nadzieje ze to sie nei zmieni z wiekiem

Cytat:
no język to mają kwiecisty
ale w sumie moze masz i racje...... zobaczymy co z tego wyjdzie moze to poprostu zlepek kaszy tak jak czasami cukier sie bryli......

Igi ładnie przespał całą noc
narazie ładnie się bawi mam nadzieje ze nie bedzie goraczki po szczepieniu

Czy szczepiłyscie lub macie zamiar szczepić dzieci na Ospę wietrzną i Pneumokoki (te mamy ktore jeszcze nei szczepily)
Stary 2013-01-24, 09:39   #2007
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

Biedna.
Brumek uważam dokładnie tak samo, przecież nie widać co to jest, ktoś wyciągnął starą kaszkę i jaja sobie robi. No i właśnie, to słownictwo ...

Cytat:
szczepienie oki....Igor patrzyl na Igle caly czas jak mu sie wbijala i byla wyjmowana i nawet sie nei skrzywil....zreszta na zadnym szczepieniu nie plakal......mam nadzieje ze to sie nei zmieni z wiekiem

no język to mają kwiecisty
ale w sumie moze masz i racje...... zobaczymy co z tego wyjdzie moze to poprostu zlepek kaszy tak jak czasami cukier sie bryli......

Igi ładnie przespał całą noc
narazie ładnie się bawi mam nadzieje ze nie bedzie goraczki po szczepieniu

Czy szczepiłyscie lub macie zamiar szczepić dzieci na Ospę wietrzną i Pneumokoki (te mamy ktore jeszcze nei szczepily)
Na ospę nie mam zamiaru szczepić, wiem już od znajomych i ich doświadczenia, że nie zawsze ta ospa przebiega prawie bezobjawowo. Jedna córka znajomej miała wysyp jak podczas normalnej ospy, a druga młodsza miała kilka kropek, ale małe dzieci łagodniej przechodzą. Jak bedzie starszy to tak, chyba nawet jest obowiazek w wieku 13 lat, ale teraz szkoda mi kasy, skoro efekty i tak są różne. Ale ciii... bo u nas panuje to cholerstwo. Byle mi się do domu nie wkradło, bo i tak juz od 3 tygodni walczę z choróbskami. Bartek wczoraj znowu miał gorączkę.

Co do pneumokoków, zastanawiamy się, dzieci cały czas chore, Karol walczy z biegunką, może wcale nie byłby to głupi pomysł.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-01-24 o 09:41
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:39   #2008
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Z tego co pamiętam jeszcze od wczoraj

kąpiel - u nas codziennie, myślę że nie przeszłoby bez tego, jak przychodzi pora to Adaś bierze mnie za rękę, idzie do łazienki i pokazuje na wannę, dając do zrozumienia żeby wlewać wodę. Włosy co drugi dzień mu teraz myję, może w lecie codziennie, jak będzie gorąco.

mamad1, Adaś tak nie ma, jak na razie, czasem w nowym miejscu troszkę spokojniej siedzi, ale tylko dopóki się nie oswoi i nie rozkręci

Sweet, ja nie planuję tych dwóch szczepień No chyba że coś mi się zmieni, ale wątpię.

Za chwilę mają przyjaciółki wpaść, jedna z 4-miesięcznym smykiem, druga z 1,5-miesięcznym, wesoło będzie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:04   #2009
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Ja szczepię. Za półtora tygodnia mamy pierwszą dawkę.
A pneumokoki już za nami.
Stary 2013-01-24, 11:16   #2010
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Dzisiejsze:
ile za te niebieskie?

Cytat:
Odnośnie szczurów to wyobraźcie sobie, że dwa dni temu poszłam do piwnicy i na środku korytarza był SZCZUR! Kręcił się dokoła, już był podtruty. Boże jak spierniczałam do domu, z krzykiem na twarzy. Nie to, że się boję tylko brzydzę.
Nie pytajcie co było dalej
i co było dalej????

nic lecę na kawusie z mamą

Stronczku zmień mi proszę wiek na 30

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości