|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
cześć dziewczyny.
powoli nadrabiam zaległości w czytaniu. ale naskrobałyście ![]() jutro mam wizytę u okulisty w sprawie oczka Leny ale od wczoraj nagle przestało ropieć i łzawić ![]() jeśli do rana nic się nie zmieni to odwołam wizytę. specjalnie niczym, oprócz wody, nie przecierałam by lekarka mogła pobrać próbkę do wymazu. i teraz się zastanawiam czy to przypadkiem sól fizjologiczna nie powodowała podrażnienia oczka ![]() Cytat:
płynu do płukania nie używam. za to cały czas prasuję ciuszki. Cytat:
a co dostaliście na anemię? Lena ma zapisany Ferrum lek, witaminę C w kropelkach, kwas foliowy i witaminę B2. muszę w następnym tygodniu jechać z nią na pobranie krwi.mam nadzieję, że wyniki poszły w górę i będzie można odstawić te wszystkie leki. Cytat:
pytam dlatego, że gdy Lena miała brzydkie krostki na buzi lekarz właśnie o to nas zapytał. kupiłam ryżowy. Cytat:
nadrabiam dalej
|
||||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ile Cię to kosztowało? Ja to mam do zrobienia ... hmm większe połacie
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek karmienie jest przeciwwskazaniem do depilacji.
Ja miałam robione nogi ,bikini i pachy. Będzie potrzebnych kilka serii co 4 tygodnie. Włosy niestety nie znikną całkowicie zostanie ich około 10 -20 % ( co u mnie i tak będzie cudowne ). Troche bolało ale da sie wytrzymać. To jest takie uczucie ukłucia ciepłą igłą. Boli tylko w momencie zabiegu - przynajmniej u mnie. Robiłam zabieg w Yasumi i zapłaciłam w promocji 268 zł za wszystko. Całość trwała 1,5 godziny. Zmykam na dzisiaj bo Jasiu już śpi to i ja może troche odpoczne. Do jutra
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi, dobrze kombinuje, że np. 150ml wody + 4miarki mleka + jedna łyżka owsianki (tak jak jest napisane w tym schemacie) ??? Ja kupuję w Biedronce, po 14,99 jest. Zdrożało, bo było złotówkę tańsze.
|
|
|
|
|
#4145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Boczek straszny, też sobie nie wyobrażam sobie, żeby tak podnosiła nóżki jak Pola Sandry, ale może mnie zaskoczy i jakoś da radę Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Ja jak daje mojej mm to ostatnio góra 120 ml wypije i bardzo dobrze, bo jak wygląda każdy widzi . Diety też na razie nie rozszerzam, czekam do skończonego 4 msc, bo nie chcę mojemu pulpecikowi dostarczać dodatkowych kalorii na razie.
|
|||||
|
|
|
#4146 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matuje i to dosc mocno! skorek obecnie nie mam wiec nie wiem. dam znac jak sie znowu przesusze ![]() a gdzie te essie mozna kupic???????????????? Cytat:
Nadia tez zaczeła mi sie ostatnio podobac, dokad mamy sasiadke 8miesieczna o tym imieniu ![]() Cytat:
fajne i nie drogie pedzle sa tez z EcoTools dosetpne np w rossmanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiec odrzucilam to, kurcze moglam teraz jeszcze dermatologa zapytac. na razie przechodzimy na petit stopniowo, zobaczymy czy pomoze czy nie.dobranoc mamuski Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-25 o 22:33 |
|||||||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro.
Dziewczyny czy któraś chciałaby śpiworek do spania dla swojego dzieciaczka? Błękitny z misiem. Stan chyba idealny. Oddam w sumie za grosze. Rozmiar 12-18miesięcy. |
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa jeszcze się nie pochwaliłam, że jutro mam całe pół dnia dla siebie, najpierw idę załatwiać sprawę na uczelni, a potem do galerii handlowej, może sobie coś kupię
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-01-25 o 22:40 |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję w Superpharm. Ale chyba w Douglasie są też...?
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 150 ml właśnie daję 4,5 miarki mm + 1 łyżka kaszki manny no i plus kleik (ale wiadomo kleik nie ma mleka w składzie, więc na powyższe proporcje nie wpływa, tylko na gęstość) |
|
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam po łepkach, mogę iść spać
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie jest bardzo zadowolony i nie ulewa nigdy .Gracjanek poszedł spać o 16 i wstał o 23 zadowolony i wyspany ciekawe do której posiedzimy
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witajcie!jestem i mogę pisać.Cieszycie się? Ps.Dziękuje katiem,Lidce i maggie za pomoc
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana!! Jak się miewasz? |
|
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszliśmy z mężem usypiać dzieci i zasnęliśmy
![]() A miałam tyle do zrobienia... Katee |
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Czyżbym była pierwsza z rana? witajcie
Aga_ton dostaliśmy jedynie Ferrum w syropie, to dopiero poczatki anemii, kontrola morfologii za miesiąc Lewek nie wiem dlaczego, ale byłam pewna , ze lubisz konkret zapachy, nawet Aliena obstawiałam Marta, no właśnie tak jak pisałam wcześniej, ja maluję teraz głównie u stóp , długo mi się trzyma, zwłaszcza jak pokryję warstwą bezbarwnego, do 2 tyg. bez odprysku ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Katee dobrze, że już jesteś |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra ze mleko zdrozalo az o 1zl. Dobrze ze ja od urodzenia złuzylam tylko 1,5opakowania
Ja o ile dobrze pamietam kupowalam Oskarowi NAN co kosztowal 12-13zl a potem Bebiko za 10zl.. przesada. Zreszta kiedys sloiczki deserki z Bobovity byly po 2,20. A teraz juz 3 zl. Za kilka lat jak tak dalej pojdzie to tylko bogacie beda sie decydowac na dzieci.Czyli na Karte Rossne obowiazuje tylko niektore produkty? Ja mam dopiero karte niecaly miesiac i bylam juz 3 razy na zakupach. Ja dostalam z Bebilonu mleko2 i śliniaczek ![]() Zbieram sie do szkoly. |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj na zdjeciu sa pampersy 3,zostaly mi jakies 45sztuk jeszcze. Jak myslicie czy potem przejsc na 4?
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() z tymi mlekami to tak jest właśnie...a najlepsze,że co sklep to inna cena ![]() My od początku kupujemy mleko Hipp,w tesco kosztuje prawie 42 zł,w Kauflandzie troszke taniej a w Polo to już 39,99 Wczoraj sprzedałam fotelik samochodowy za małą puszke mleka bo Nam Teściowa kupiła nowy .Ja mam jakieś zaburzenia emocjonalne normalnie tyle mam myśli w głowie,tyle przemyśleń,że chyba mi eksploduje nie będę sie w to zagłębiać![]() My później jedziemy do mojej mamci
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj niespokojna noc Otworzyłam wczoraj wieczorem nowe opakowanie NAN i zapach wydal mi się jakiś intensywniejszy niż zwykla ale go podałam przez noc Za oknem -13, nici ze spaceru
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas już standardowo pobudka na mleko o 5, a później o 8, więc noc spokojna. ![]() Troszkę mnie mniej będzie przez weekend, bo TŻ w końcu dobija do domu. Ja na 13 jestem umówiona z moja znajomą, która jest w 22 tc, bo jadę malować ją i jej teściową na jakąś imprezkę. Jak ją widziałam w listopadzie to jeszcze nie miała brzuszka, więc już nie mogę się doczekać! A w ogóle to ja się od wczoraj fatalnie czuję. Brzuch mnie boli, mdli mnie i brzydko zaczęłam plamić, a @ skończyła mi się tydzień temu. Jak nie minie przez kilka dni to będę musiała zrobić test, bo od rana wkręciłam sobie, że to może być ciąża. Chociaż teoretycznie nie ma takiej opcji! Cytat:
Oby szybciutko pozbył się z siebie tego mleka, które zaszkodziło.My z Antkiem nie byliśmy na spacerze już ze 3 tygodnie. Szału dostaję od tego siedzenia w domu. Po weekendzie jedziemy do kontroli, więc zapytam kiedy będziemy mogli wychodzić.
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nie chcę zapeszać ale wiecie jak moje dziecko ostatnio śpi Dziś cały dzień z dzieciakami bo Krop pojechał na fuchę. Zdążyłam posprzątać już kuchnię Cytat:
A pies i alergia... Paula miała takie liszaje na polikach swego czasu, psa mieliśmy już 2 lata a lekarz i tak podejrzewał alergię na psa mimo że cokolwiek zaczęło się dziać po takim czasie. Ale zrobiłam testy z krwi i wychodzi na to że na nic nie jest uczulona. Cytat:
Ciężko powiedzieć po zdjęciu. Kup małą paczkę i sprawdzisz czy lepiej w 4 czy nie. |
||
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Możesz kupić 4 i spróbować. Nawyżej poczekają jesli będą za duże. |
||
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że to wyjątkowo tylko w tej promocji działało. Tż wrócił i się zestresował, więc właśnie poleciał do apteki po test.
|
|
#4165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
ja mam dziś odwołane zajęcia wcześniej tż był chory ... teraz żeby tylko Jaśko nie złapał ![]() Jutro niestety już lecę do szkoły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i od razu pytam
![]() Skoro przed wczoraj i wczoraj dawałam jabłuszko i nic Małemu nie dolega, kupka jest normalna, mogę dać dzisiaj troszkę marchewki czy trzeba odczekać jabłko albo dać dzisiaj trzeci raz???? Proszę odpowiedzcie. |
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Marzenka dawaj po kolei jak leci
spokojnie możesz dać marchewke a jeszcze lepiej jak dasz marchewke wymieszaną z jabłkiem to wtedy mniejsze szanse na zatwardzenia
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Dziękować
![]() pomieszam jutro, dzisiaj sama marchewka
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam trochę dłużej, ale tylko dlatego, że widzę, że Henio ma skłonność do alergii. Zresztą my oboje z mężem alergicy - ja jako dziecko, on do teraz... Wiecie co, tak mi głupio! Mój mąż wystawił mi rowerek, ja ani razu na nim nie pojeździłam, a teraz on nie dość, że pojeździł, to właśnie robi Chodakowską!!! A ja siedzę na kanapie, jem owsiankę i się gapię , zamiast też zrobić...
|
|
|
|
|
#4170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

czyli jednak się nie najada. Dostał żelazo , ma początki anemii jednak

Dziś cały dzień z dzieciakami bo Krop pojechał na fuchę. Zdążyłam posprzątać już kuchnię