My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 11:59   #3271
candace1
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kobitki doradźcie plissss

chcę kupić karuzelkę i myślę nad dwoma

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...988447768.html

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...979083669.html

nr 1 mi się bardziej podoba i mogę ją wziąść za payback jak dopłacę 85 zł, ale nie wiem czy 2 nie jest lepsza i bardziej praktyczna?
W tej drugiej jest opcja bicia serca?Czego to ludzie nie wymyślą.
Bierz miśki - wszystkie je będziemy mieć
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:00   #3272
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Heloł

Wiecie co, jak taki człowiek jak ja nie ma co robić, to sobie zawsze znajdzie robotę powywalałam wszystko z szafek, i po raz któryś w ciąży to układam, stwierdziłam, że odświeżę niektóre koszule małża i tym sposobem mam stertę prania w łazience ojjjj wicie gniazda i robienie dodatkowo miejsca wkręca mi się coraz bardziej

A i jeszcze pochwalę się, bo wczoraj z tej radości nie mogłam zasnąć. Szwagierka (?) - mojego Tż, brata żona zaproponowała mi trochę dobytku po ich dziecku, jakąś huśtawkę, 2 torby ciuszków, wanienkę itp. Wprawdzie po chłopczyku ale wanienka jest różowa a ciuszki już przebrane na dziewczynkę lub neutralne - miała fazę kupowania dla dziewczynki, bo tak czuła Strasznie się cieszę bo w sumie kontakt mamy niby dobry ale nie liczyłam na cokolwiek od nikogo tym bardziej od nich a tu taka miła niespodzianka
Stary 2013-02-04, 12:01   #3273
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
piękne imię.
Mój powienien syna nazwać xbox

No właśnie dziwnie tani
Sam dobry lakier to ok 70-80zł kosztuje.
No i lampa uv jeszcze jest potrzebna

Ja się myłam normalnie żelem i nie miałam takich problemów.
Ale jak widać co dziecko to historia

Mrauuuu - jaka panterka
Ciekawe czy ktoś kupuje takie kolory wózków?
lampe mam cleaner mam na allegro tez takie ceny
a co do wozkow i ich kolorow to tam pare takich sie znajdzie co mozna zaliczyc do wiocha.pl hehehhe ten z pomaranczowym masakra jakas
ciemna oliwka jest ładny kolor
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:07   #3274
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mój gin właśnie o tym wspominał, jak ostatnio go pytałam czy dodatkowo brać żelazo, więc na bank coś w tym jest
Mi wydaje się, że w tym fembionie specjalnie nie ma żelaza, bo od jego nadmiaru mogą być problemy np zaparcia, ja na początku miałam niską hemoglobine 10.5 czy coś i dostałam dodatkowo żelazo, a teraz mam juz ok 12,5 i kiedy brałam to żelazo miałam mega problemy w wc i bałam się że tam urodze w fembionie bardzie dziwi mnie to, że nie ma tam magnezu
Cytat:
kobitki doradźcie plissss

chcę kupić karuzelkę i myślę nad dwoma

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...988447768.html

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...979083669.html

nr 1 mi się bardziej podoba i mogę ją wziąść za payback jak dopłacę 85 zł, ale nie wiem czy 2 nie jest lepsza i bardziej praktyczna?
Ja bym brała tą drugą miski mi się przejadły, a najbardziej podobają mi się te bardzo kolorowe jak rain forest
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:07   #3275
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj garść fotek od teściowej z niektórymi rzeczami dla malucha. Z tych niektórych zdjęć ja wybrałam niektóre, które wrzucam. Tż zakochany w tygrysku, ja w butkach z Kubusia.
Piękności
Cytat:
mój wczoraj ze mną leżał i w końcu poczuł ruchy i się pytam 'no i jak'? on mówi, no coś tam czuć,a ja do niego no może jakieś wzruszenie czy coś, nie robi to na Tobie wrażenia? a on, że fajnie się rusza, ale zrobi wrażenie jak sie urodzi także luzik
mój wczoraj trzymał rękę na brzuchu i nagle mały fiknął a M. aż sam skoczył i zabrał rękę, stwierdził, że to taaaakie dziwneee i się mnie pyta czy wiem jakie to uczucie dotykać żywą rybę przez worek, to mu mówię, że wiem i mam tak od grudnia
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
AAAAA wiem co miałam wam napisać. Koleżanka mówiła jeszcze wczoraj, żeby zabrać sobie do szpitala szare mydło bo jej mały po tym jak wzięła prysznic ( miała żel pod prysznic Dove ) nie chciał pić z piersi. PRzyszłą położna i pyta się jej właśnie czym się myła. Ona jej mówi, a położna stwierdziłą, że przez ten żel mały nie chce jeść i że ma piersi chociaż myć szarym mydłemi rzeczywisćie umyła i mały jadł.
Ja biorę szare mydło do mycia krocza i być może również ciała albo z białego jelenia w płynie coś

Właśnie przyszedł mi dresik z all, super jest

nadrobiłam i uciekam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:10   #3276
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochana, bo to facet...
Wyobraź sobie, że mój nie poszedł ze mną na wizytę (albo pojechał do swoich rodziców, albo w domu grał w kurniku), bo kurdę On jest zmęczony pracą i Mu się nie chce. W domu zero większej radości, że zdrowy syn, jak pokazałam Mu płytkę z USG to rzucił okiem może na 10 sek i powiedział, że fajne i siadł przed TV...

za 24 tc!

A propo rośnięcia. Ostatnio znalazłam, że mój Młody powinien ważyć w 22tc ok 350g, a waży 435g. Czy którejś z Was bobo też jest ponad normę?!? Bo tak się zastanawiam czy nie przystopować z witaminkami. Tzn brać, ale np co 2gi dzień, zwłaszcza, że idzie wiosna... Jakoś średnio widzi mi się urodzenie ponad 4kg bobasa... Chociaż najważniejsze, żeby zdrowy był!
ja mam tak samo z tżtem... i z wizytami i z filmem z usg...

co do wagi, nasze dzieciątko najpierw miało 2 tyg do przodu z wagą czyli ważyło 300gram w skończonym 19tc czyli jak na 21t a potem w środku 21tc ważyło 380 czyli jak na 22,5tc około.. a teraz nie wiem ile waży, dowiem sie 19lutego jak będę w 26tc to pewnie z kilogram
Cytat:

za 24 tc! Co do tż-ów, to tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że ja to chyba mam szczęście. Jeśli chodzi o zachowanie wobec ciąży, to jak tylko się skrzywię, to od razu pyta co jest, mówi, że mam się położyć, dziennie leży przy brzuchu, głaszcze, całuje, a jak czasem coś do niego wtedy zacznę gadać, to mi mówi: "Nie przeszkadzaj, bo rozmawiam z synem" i coś tam słucha (pewnie jelita ). Ogólnie wczoraj wyczaiłam, że pochwalił się niedawno kolegom, a właściwie baaardzo bliskiemu koledze (z rodzinnego miasta) i tak dumnie pisał o tych wszystkich rzeczach. Rozmawiali o jakichś grach, a tż napisał, że teraz jest na etapie poszukiwań butelek, smoczków, materacyków i innych takich, a aukcje zna już na pamięć, teraz już tylko zostaje chyba do nauczenia nazwy sprzedawców. Oczywiście poza ciążą wkurza mnie jak wcześniej, bo zostawi np. kubek po jogurcie, czy tak jak wczoraj zapomni, że się umawialiśmy, że on sprząta łazienkę. Także aż tak cukierkowo nie może być.

Ostatnio się zastanawialiśmy z tż czy ona kupuje, bo oszalała na punkcie wnuka, czy dlatego, że ma manię kupowania. Doszliśmy do wniosku, że to drugie na bank. Mi tam nie przeszkadza, niech kupuje, a to, że ciągle nam powtarza, że nie mamy nic kupować puszczam mimo uszu i i tak idę na lumpka i kupuję co mi wpadnie w oko. Ona zawsze taka była i jak przyjeżdżaliśmy, to zawsze były dwie kupy ciuchów - jedna dla tż, jedna dla mnie. I co więcej, większa część, to świetne ubrania. Wiadomo, że czasem trafi się perła, że pękam ze śmiechu, ale tak na oko pozytywną opinię dostaje jakieś 90% ubrań. A tż-owi to same oryginalne koszulki i bluzy kupuje. On ma więcej ubrań, niż ja.

2) Witaminy nie mają wpływu na wagę dziecka, to bujda.
-no to zazdroszczę podejścia tżta..
mnie babcia to tak wytłumaczyła, że teraz mężowie sie tak zachowują żeby pokazać jacy to oni są twardzi i żebyśmy my też sie same nad sobą nie rozczulały..może coś w tym jest

-mi też powtarza że nie musimy już nic kupować..a przecież połowy nie mamy z ubranek. Skoro ci to nie przeszkadza to spoko, ja sobie nie wyobrażam żeby mnie mama ubierała a tym bardziej mojego męża..
- a z witaminami to nie wiem, ja zaczęłam brać w 3m-cu chyba no i dzidzia jest na wyrost zawsze..
Stary 2013-02-04, 12:14   #3277
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam dzisiaj garść fotek od teściowej z niektórymi rzeczami dla malucha. Z tych niektórych zdjęć ja wybrałam niektóre, które wrzucam. Tż zakochany w tygrysku, ja w butkach z Kubusia.
świetne ciuszki
Stary 2013-02-04, 12:15   #3278
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
....
ale ona jest przekochana... ciągle powtarza "kocham Cię" i patrzy o tak --->
jejuuu... uwielbiam ją
a jak dzwoniliśmy do bratowej i dawaliśmy jej rozmawiać z mamusią to mówiła: że nie chce wracać, że fajnie się bawi i do widzenia
ale słodko

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Laski, rozpoczynam dziś tłusty tydzień! Na pierwszy ogień idą sławne drożdżówki - serca a la Justi Mąż ma wolne, wiec zagniecie mi ciasto, a poza tym to on robi obiad, wiec mogę sobie pozwolić na chwilkę w kuchni
te drożdżówki są pyszne, polecam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:19   #3279
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html

i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie?
Pearl, Ash- ratunku!
mnie też te instrukcje przerażają, ale nadal jestem zdecydowana że chcę chustę
na youtube są fajne filmiki instruktażowe
może w praktyce nie będzie tak źle.. na pewno sobie poradzimy. Moja położna twierdzi, że to nie jest wcale takie trudne

Cytat:
Oki, to wklejam moją wyprawkę z bardzo wstępnym wyliczeniem cenowym.
Nie podaję tu ubranek (już nie mam siły nad nimi myśleć) ale już całą resztę tak.
Nie przyglądajcie się zbytnio części pieluszkowej, bo tam się jeszcze może sporo pozmieniać, wciąż szukam opinii co się sprawdza, a co nie. Ceny napisałam tylko przy tym co musimy kupić (część mamy, część dostaniemy od znajomych i rodziny). Ale jak widać kupić musimy jeszcze prawie wszystko ;P

Ogólne:

1. wózek - 200
2. chusta - 200
3. przewijak na łóżeczko
4. rożek - 80
5. łóżeczko
6. materac (pianka-kokos lub pianka-gryka)
7. 2 x prześcieradło do wózka
8. 2x prześcieradło na gumce
9. 2x poszewka
10. kołderka
11. 2x ceratka do łóżeczka - 10
12. 2x kocyk (1 mamy) - 50
13. wiadro do kąpieli - 100
14. 2-3x ręcznik z kapturkiem (mamy)
15. termometr do wody - 8
16. śpiworek do spania (mamy)
17. bujaczek - 200
18. aspirator canpol - 20
19. nożyczki do paznokci - 6
20. szczoteczka i grzebyk - 10
21. termometr - 140
22. karuzela do łóżeczka
23. fotelik samochodowy (mamy)
razem do wydania: 1024PLN

Pielęgnacja:

1. mydełko do mycia (lawendowa farma) - 10
2. woda morska (disnemar) - 26
3. octenisept do pępka/spirytus 70% - 20
4. płatki higieniczne (do przemywania buzi) - 10
5. waciki do uszu z ogranicznikiem - 4
6. Sól fizjologiczna - 20
7. oliwka do kąpieli (oliwa z oliwek, hipp) - 20
8. chusteczki nawilżające do pupy (Babydream sensitive) - 10 ( awaryjnie, chcę przemywać raczej wacikami wodą z rumiankiem)
9. pieluchy NEW BORN (pampers) - 50
10. proszek Lowela - 25
11.butelka ze smoczkiem (125ml) - 15
12. butelka (do herbatek) mamy
13. smoczek-uspokajacz (mamy 4)
14. kropelki na wzdęcia( espumisan) - 20
15. szczotka do mycia butelek - 10
16. śliniaki DUŻO (mamy 4)
17. myjka frotte - 6
18. gaziki - 10
19. puder - 6
20. płyn do płukania -10
(mamy też sterylizator do mikrofali i torbę termiczną na butelki, ale nie wiem czy byśm y kupowali gdybyśmy nie mieli )

Razem: 272 PLN

Pieluchowanie:

1. pieluszki tetrowe x 50 (140g) - 200
2. pieluszki flanelowe x 5 - 25
3. otulacze newborn/kieszonki x 2 (?) - 70
4. otulacze x 5 - 250
5. kieszonki x 5 - 250
6. wkłady bambusowe 100% x 10 - 110
7. wkłady bambus + mikrofibra x 10 - 100
8. wkłady polarkowe 'sucha pieluszka' x 20 - 130
9. papierki na kupki x 2op - 22
10. antybakteryjny dodatek do prania - 27
11. mydło odplamiające - 29
12. wiaderko na pieluchy - 40
13. zapinki snappy x2 - 16
14. olejek z drzewa herbacianego - 20
15. woreczek na pieluszki x 2 - 40

Razem: 1329 PLN

Dla mnie:

1. osłonki silikonowe na sutki (mamy)
2. wkładki laktacyjne (wielorazowe) - 40
3. tantum rosa lub nadmanganian potasu - 30
4. 2x koszula - 60
5. cienki szlafrok - 30
6. 6x majtki wielorazowe - 15
7. 4 op. podpasek poporodowych (Absorgyn) - 20
8. olejek weleda do masażu krocza - 50
9. 2x biustonosz do karmienia - 150
10. laktator Madela Mini Electric - 250
11. maść na brodawki (mam 2 próbki Lansinoh HPA Lanolin - ponoć cudowny i te 2 próbki mi wystarczą)
12. podkład na łóżko- 10

Razem: 655PLN
Ash- za listę
mam kilka pytań
1.kiedy zamierzasz kupić ten olejek do masażu krocza ? i od którego msc chcesz zacząć masować ?
2. chcecie wiaderko zamiast wanienki ? mnie troszkę te wiaderka przerażają
3. po co ten olejek z drzewa herbacianego ?
4. termometru do wody nie chcemy. co prawda i tak myślę o takim na podczerwień który mierzy też temp wody, ale chyba najlepiej sprawdzać łokciem
miałam o coś jeszcze zapytać, ale wyleciało mi z głowy

Cytat:
Aaś mi się podoba dla bliźniaków ten wózek: ABC Design Zoom
http://www.google.pl/search?hl=pl&si...mg.v5PBGOrfjBg
Szczególnie jak sobie pomyślę o Twoich panienkach "gadających" do siebie w takim ustawieniu:
Załącznik 5096029
fajny ten wózek

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jest mi cholernie źle... czuje sie dziś taka samotna... dopiero wrócił mi net...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=116 netto - od jutra pisalyscie juz, ale jest gazetka w necie. sliczna posciel i kocyk w malpki. podklady na materac, przescieradla, koldra poduszka, rozek, termopokrowiec na butelki (tomme moga nie wejsc )
Ash, znalazlam wczoraj jeszcze cos takiego
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...966290493.html
http://allegro.pl/nuby-zel-do-mycia-...982066865.html

zel mnie zaciekawil, ale nie ma info od kiedy mozna stosowac.
ooo dzięki za info, zaraz pobiegnę do netto bo mam blisko

finiszuję już z nadrabianiem, ale na razie muszę przerwać...
lecę wyjąć pranie, a późńiej po zakupy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:19   #3280
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mi wydaje się, że w tym fembionie specjalnie nie ma żelaza, bo od jego nadmiaru mogą być problemy np zaparcia, ja na początku miałam niską hemoglobine 10.5 czy coś i dostałam dodatkowo żelazo, a teraz mam juz ok 12,5 i kiedy brałam to żelazo miałam mega problemy w wc i bałam się że tam urodze w fembionie bardzie dziwi mnie to, że nie ma tam magnezu
w kwestii witamin to ja wybrałam Prenatal complex, ma wszystkie witaminy i minerały czyli wapń i magnez, żelazo oraz jod a na tych składnikach mi najbardziej zależało, a w innych witaminach z tych co polecał mi gin (chyba femibion) jest dość ubogi skład.
Co prawda po tym prenatalu wymiotowałam chyba ze 2-3 razy do pół h po wzięciu tabletki(wiec domyślam sie ze to po niej- a niby są przeciw wymiotom) ale jak połykam w trakcie posiłku albo po-najlepiej po obiedzie to nie mam rewelacji

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:22
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:20   #3281
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny dziś pytanie o film jaki polecacie??
Stary 2013-02-04, 12:30   #3282
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mój powienien syna nazwać xbox

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
oplułam monitor przynajmniej ładnie się zdrabnia Moni Hump kupiłam też rampersy z wielorybem
rampersy na pewno są przecudne zazdroszczę
Stary 2013-02-04, 12:36   #3283
lonely_lady
Zakorzenienie

rozwiesiłam pranie, teraz lecę po zakupy, bo mam już małe opóźnienie..
oczywiście przez nadrabianie na wizażu

wracając wstąpię do netto

do usłyszenia, znaczy napisania później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:43   #3284
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Witam właśnie wróciłam z badań - jakaś kiepska pielęgniarka mi krew pobierała w środę mam wizytę u reumatologa... 3 majcie kciuki, bo martwię się czy wszystko będzie ok... chyba niepotrzebnie się nakręcam... kawa i ciacho może poprawi mi humor
o, nie, nakręcaniu mówimy stanowcze NIE
nos do góry, nasze maleństwa już NAPRAWDĘ czują każdą huśtawkę nastrojów i nie pozostaje to dla nich obojętne.

Cytat:

Nadrobiłam

Też siedzę na piłce i cały czas zastanawiam się jakie ćwiczenia mogłabym na niej robić, ale nie zapytałam gin czy mogę ćwiczyć wiec chyba poczekam z tym do następnej wizyty.

Mała LAura wczoraj od samego rana fikała prawie przez cały dzień, a na koniec zaczęła mnie po pęcherzu okładać. To akurat miłe nie było, ale dobrze, że się rusza.

Wybieram się do tego netto bo może jakiś kocyk byśmy kupili...

Dziękuję z przyjemnością poczytam. Co do kocyka to kupuję jeden gruby chyba akrylowy i 2 ciękie ale jeszcze nie wiem z czego. Może jeden ten z netto, ale kurcze wolałabym nie biały.

Ja znam osobiście dziewczynę. Pojechała do Wadowic i położna przywitała ją tekstem "A co wy wszytskie sie na dzisiaj uparłyście, nie mamy miejsca". Zbadałą ja i kazała jechać do Bielska albo Krakowa nie konsultując ze szpitalami czy oni mają miejsce.

A jakieś parę dni później w ddtvn była babka, którą odesłali we Wrcławiu do domu, że nie ma miejsca itd urodziła na podłodze w swojej łazience przy pomocy sąsiadki i mężą, a dziecko miało zapalenie płóc bo urodziło się na zimną podłogę w łazience.

Także nie powiedziałabym, że to takie legendy.

Rozumiem Cię bardzo dobrze. Ja jestem z tych, co uważają, że weekend spędza sie z najbliższą rodzina ( czyli w tym wypadku żona). Ja na szczeście leżeć cały czas nie muszę i chyba nie trzymałabym Tż w domu a tym, ze on do mamy ma 10minut wiec jakby pojechał na godznkę to nic by się nie stało. Ale np denerwuje mnie jak dzownią kuzyni i żeby przyjechał na siatkówkę. Noż kurdę w niedziele o 15,30 akurat...a ja siedzę sama w domu i patrzę w sufit. Są inne dni w tygodniu i nie mam nic przeciwko. Do teściowej nie pojedziemy bo siatkówka, a później jest, że nie przyjeżdżamy. A w Twojej sytuacji to już wogole uważam, że Tż powinien siedzieć z tobą. Mój jak byłam przeziębiona i lekarz kazał leżeć, ale w sumie dobrze się czułam to Tż robił mi herbatki i kolacje gotował.

dobra decyzja. Jeśli chodzi o te globulki to chyba zalezy do kogo idziesz. Ja jak byłam to bylo samo usg a nie jak wizyta. Pani doktor nawet nie miała fotela do badań w pokoju i myślę, że raczej by mi nie przepisała.

Dziewczyny byłam wczoraj u tek koleżanki co rodziła 3 miesiace temu. Tak na świeżo powiedziała, że jakby miała 2 dziecko to pierwsze co kupuje to przewijak ( ale jakiś regulowany wysokościowo) bo powiedziała, że przewijała małego co 15 minut ( używała tetry na początku ) i próbowała na łóżku, na ławie i od łóżka za któymś razem nie mogła się podnieść,a na ławie to później się bała, że mały spadnie.
Pierze w płatkach mydlanych dzidziuś i używa tego samego płynu do płukania.
Powiedziała, że kupowanie podgrzewacza to bezsensowny wydatek bo to samo można uzyskać przez garnek z wodą, ale to już jak kto woli.

No i co do ubranek pokazywała mi body na 54 i powiedziała, że raz je ubrała. A dziecko urodziło się małe bo ważyło 2,5kg a mimo to nie przydały jej się małe ciuchy. Teraz mały ma 3 miesiace i ubiera go w 74...

Laura to przepiękne imię. Prawie jestem gotowa zmienić albo nadam jako drugie
historia z dziewczyną rodzącą w łazience zmroziła mi krew w żyłach. jeśli to nie legendy, jak piszesz, to ten świat naprawdę bywa straszny.
podgrzewacz dostałam w spadku od brata, ale też nie wiem czy będę używać. to tak jak ze sterylizatorem smoczków- ten sam efekt uzyskamy dezynfekując parą.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj przed wizytą przejść się po sklepach, głównie jubilerach poszukać czegoś dla teściowej na prezent ...
Mąż wczoraj powiedział, że mam szukać czegoś tylko dla nas, a jak już totalnie nic nie będzie to jeszcze w BB poszukać, a dopiero później coś razem z jego bratem. Bo ich podejście to ... lepiej samemu, przynajmniej człowiek wie na czym stoi.
Muszę sobie ten argument dopisać do listy dlaczego J. nie będzie chrzestnym
mnie czeka w czwartek rundka po jubilerach i misja znalezienia najtańszych obrączek na świecie specjalnie jadę do małego miasta
ja chcę coś do 600 zł/ para i mam nadzieję, że się uda.
a Tobie zazdroszczę kupowania prezentu dla teściowej! ja uwielbiam kupować prezenty, jak tylko jest okazja to mam zawsze listę 10 rzeczy na poczekaniu, które bym chciała podarować. Ale muszę znać osobę. Uwielbiam robić prezenty.
Stary 2013-02-04, 12:43   #3285
Ashyshqa
Zakorzenienie

Zapomniałam zupełnie:
Xal trzymam za wizytę no i łowy dla teściowej, może coś ciekawego znajdziesz.

Cytat:
-

Idę się szykować i spadam. Może akurat coś ciekawego wynajdę
Powodzenia w zakupach, koniecznie pochwal się co upolowałaś!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
znalazłam imię które być może przypasuje mojemu mężowi on tak lubi komputery, że może nazwiemy syna Monitor nawet taki święty był http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_Monitor
Piękne!

Cytat:
Ash- za listę
mam kilka pytań
1.kiedy zamierzasz kupić ten olejek do masażu krocza ? i od którego msc chcesz zacząć masować ?
2. chcecie wiaderko zamiast wanienki ? mnie troszkę te wiaderka przerażają
3. po co ten olejek z drzewa herbacianego ?
4. termometru do wody nie chcemy. co prawda i tak myślę o takim na podczerwień który mierzy też temp wody, ale chyba najlepiej sprawdzać łokciem
miałam o coś jeszcze zapytać, ale wyleciało mi z głowy
1. Chciałam go stosować od 30tc, ale musze za tydzień podpytać lekarkę czy w ogóle moge przy moich skurczach...
2. Tak, chcemy wiaderko. Miałam okazję widzieć malucha w takiej kompieli i jest to na prawdę bardzo fajna rzecz, mały może być cały w wodzie więc łatwiej zachować stabilność temperatury ciała, jest w pozycji embrionalnej, można sobie spokojnie poradzić z myciem w jedną osobę do tego zajmuje dużo mniej miejsca niż wanienka. Myślimy nad takim:
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...996004385.html bo nie trzeba podstawki do niego.
3. Olejek dodaje się do brudnych pieluch zanim pójdą do prania - zabija nieprzyjemny zapach i ma działanie antybakteryjne.
4. O, nie pomyślałam, żeby mierzyć temp wody tym na podczerwień. Dzięki. A co do łokcia, to na początku jednak nie będę wiedziała co tym łokciem mam czuć, jaką konkretnie temperature. A że to parę złotych to mogę kupić
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:44   #3286
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Zajefajne to łóżeczko, ale cena...

Biedna...

za ubranka no i za teściową!
Mój Mały też coraz częściej fika, miał dwa takie dni, że chyba w ogóle nie spał, teraz trochę przystopował... Choć może też dlatego, że ja mało na dupie siedzę tylko ciągle latam...

Kochana, bo to facet...
Wyobraź sobie, że mój nie poszedł ze mną na wizytę (albo pojechał do swoich rodziców, albo w domu grał w kurniku), bo kurdę On jest zmęczony pracą i Mu się nie chce. W domu zero większej radości, że zdrowy syn, jak pokazałam Mu płytkę z USG to rzucił okiem może na 10 sek i powiedział, że fajne i siadł przed TV...

Właśnie też coś o tym słyszałam, ale ile w tym prawdy

Boskie!

za III trymestr! i jeszcze większe za mieszkanko!
A to Ty nie pracujesz już tam gdzie pracowałaś- gdzieś na telefonie?!? Przeoczyłam coś?!?

za 24 tc!

---

Jak zwykle cytowałam więcej, ale poucinało

Dzień dobry!

Melduję, że nadrobiłam wszystko. Było tyle tego, że chyba postaram się być z Wami w miarę możliwości na bieżąco

My już z Misiem po śniadanku (cwaniak był chyba głodny, to obudził matkę kopniakami coby poszła coś na ruszt wrzuciła), dopijam z Wami herbatkę, później prysznic, ogarnięcie się i spadam na miasto. Dzisiaj i jutro są dostawy w sh gdzie ostatnio udało mi się kupić fajne ciuszki, więc szkoda nie skorzystać. W ogóle stwierdziłam z Mężem, że ubranka dla Młodego kupimy w sh. Oczywiście są rzeczy sklepowe dla których dam się pokroić i je i tak kupię, ale w sh też jest tyle pięknych rzeczy, że szkoda przepłacić. Zwłaszcza, że taki maluch szybciutko rośnie...
Z resztą zakupów na razie się wstrzymuję, bo żona kuzyna ma popatrzeć co Jej zostało po Michasiu i ma przywieść (ale pewnie dopiero na Święta). Na pewno ma jakieś książki, kocyk, ochraniacz do łóżeczka etc.

A propo rośnięcia. Ostatnio znalazłam, że mój Młody powinien ważyć w 22tc ok 350g, a waży 435g. Czy którejś z Was bobo też jest ponad normę?!? Bo tak się zastanawiam czy nie przystopować z witaminkami. Tzn brać, ale np co 2gi dzień, zwłaszcza, że idzie wiosna... Jakoś średnio widzi mi się urodzenie ponad 4kg bobasa... Chociaż najważniejsze, żeby zdrowy był!

Już dziewczyny pisały, że witaminy nie mają nic do wagi i też się podpisuję pod tym przekonaniem
Te łóżeczka turystyczne Wam się naprawdę podobają? Bez urazy
Ja się próbuję zmusić do zakupu takiego, ale tylko dlatego, że ma kółka i mogłabym przemieszczać je z sypialni do salonu, ale ten wygląd mnie zniechęca. Nie chciałam kupować leżaczka, ale chyba nie mam wyjścia, muszę mieć coś do salonu, tudzież kuchni, żeby mieć Kluskę blisko.
Jak postępy z mieszkaniem? wybraliście pralkę?

Ja mam zakaz kupowania w sh dziewczyny bo Tatuś nie toleruje rzeczy z drugiej ręki, ledwo Go przekonać do rzeczy po mojej bratanicy albo córeczce koleżanki.... szlag mnie trafia. Nie mamy kasy, a tu najprostsze rozwiązania trzeba odrzucić.
Stary 2013-02-04, 12:44   #3287
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki ale widzialam ze juz po i przetrwalas hehehe

ooo to gratulacje super to teraz trzeba trzymac kciuki zebys wyszla i do nowego mieszkanka lecila...

tak to sa przeplywy , widac czy ukrwione dobrze

mysle ze skoro idziesz na usg to raczej nie da tobie globulek , bo po 1 musialby Cie zbadac na fotelu a to odrebna wizyta

o i mozna sobie go kupic ? np. na allegro? a zmywa sie czym? lampe mam wiec bym mogla tez tego uzywac ehehe

za 28tc

za 24 tc
Banka, ja już chyba z wózkiem zdecydowałam. Kupię za 600 zł używany Graco Quattro, bardzo rozbudowany zestaw. On ma też wkładkę.
Lakier hybrydowy fajna rzecz, pięknie i długo się błyszczy. Ale polecam tylko osobom, którym wolno rosną paznokcie, bo u kometyczki koszt 80 zł, a moje rosną jak szalone i po miesiącu miałabym pewnie tylko 3/4 pomalowane, a reszta odrost. Nie wiedziałam, że można na allegro kupić!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Jupi!
Wychodze, czekam tylko na mezulka, jakies tam papiery i do domciu!
Postanowilam ze musze juz zaczac organizowac wyprawke, bo mam tylko ciuszki, przewijak i posciel. Dobrze ze jest allegro
Ufffff nie ma jak w domu
Bez pośpiechu z tą wyprawką- tzn bez stresu. Jest czas Jak masz ochotę to kompletuj, jak nie to nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Blanka, Blaneczka, Blanusia... ja używam.

Blana, Blania, Biania... inni używają.

z bardziej szalonych mówię: Blanek, Blancik, Blanszet i wszelkie inne głupoty, które mi przyjdą do głowy, ale to nie przy ludziach

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

no i jeszcze Blanunia...

najpiękniejsze imię na świecie
Mnie przekonuje tylko Blanek Słodko jest też Bunia
Cytat:

W sumie racja!

To nie odstawiam na razie witaminek, zobaczymy jak sprawy się potoczą Mysia- ja też nie wierzę, w witaminkowe niusy, ale wolałam się upewnić...

----

Zapomniałam Wam napisać- śniło mi się dzisiaj, że byłam gdzieś i zaczęłam rodzić. No i zachciało mi się siku. Poszłam siku, główkę już czułam w rękach, jedno parcie i Maluch wylądował mi w rączkach. Tylko nie wiedziałam, czy przecinać samej pępowinę czy czekać na pogotowie... Ale ten maluch był dziwny, troszkę do szczeniaczka podobny, a że obok leżał pies (w kiblu?!?) to położyłam koło psa, bo przecież psy mają instynkt i wiedzą co robić. No i sen się skończył.

Nieno, Szprotka, dla mnie to sen roku!!!!!!!!
Cytat:

witam się po weekendzie, dopiero teraz mam chwilę żeby do Was wpaść. Od rana na wysokich obrotach...
zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać, bo całą niedzielę nie zaglądałam i nie wiem co się dzieje
Da się tak, cały dzień nie zajrzeć na forum?

Cytat:
no w sumie racja... jeśli chodzi w ogóle o kropelki, to ja miałam jakieś Bobotić i wcale nie działały, dziewczyny zpoprzedniego wątku chwaliły sobie jedynie Sab Simplex... Ja na wzdęcia stosowałam Windi i serdecznie polecam, działa od razu.

dzwonie robić awanturę w zusie, bo co miesiąc dostaję mniejszy przelew!
Ale głupio
A skąd wiemy, że maleństwo ma wzdęcia
Stary 2013-02-04, 12:46   #3288
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, tak bardzo boję tego zobojętnienia moim wyglądem. Od każdej mamy słyszę, że będę miała w doopie jak wyglądam, że mam tydzień niemyte włosy i będę szczęśliwa, jak będę mogła iść umyć zęby.
weź nie słuchaj takich bzdur. Jeśli teraz dbasz o wygląd to czemu to się ma zmienic po dziecku?? ja się delikatnie podmalowywałam jeszcze w szpitalu i w domu siedząc z dzieckiem zawsze miałam oko pomalowane inaczej źle bym się czuła. Kiedys była o tym jakaś chora dyskusja na wizażu gdzieś na forum (o malowaniu sie w szpitalu) ale ja mam gdzieś co inni o tym myślą, bo przecież najważniejsze to się samemu dobrze czuć prawda? a jeśli były dni, że małą non stop na rękach albo przy piersi miałam to w końcu jak zasypiała koło południa czy po południu to myk do łazienki żeby chociaż tż widział po powrocie z pracy, że się nie zapuściłam
teraz to w ogóle mam zamiar zaraz po porodzie kupic karnet na fitness... dlatego marzy mi się poród sn...

Cytat:
2) Ale ta szczoteczka jest na dziąsełka, a nie na ząbki. Takim maluszkom lubią się robić pleśniawki po mleku.
aha ok, nie wiedziałam, mojej małej się nic nie robiło, może to dlatego

Cytat:
anoxe - hybryda nie niszczy paznokci pod warunkiem, ze się ją prawidłowo ściąga.
Jak się piłuje to się niszczy płytke.
Ja po żelach w końcu wychodowałam pazury, ze hoho pod hybrydą.
mi babka zawsze moczy w acetonie i nic nie piłuje, potem tylko bloczkiem matowi i jest git. ale nie robię często, za bardzo lubię sama malować.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nakrzycz na nich nie cierpię zusu
oj nakrzyczałabym, gdyby ktoś raczył odebrać telefon! oj, przejdę się tam jutro!

Cytat:
Ja też nie wiedzę zwiazku. Kiedyś pisałyście, że podobno po Femibionie się duże dzieci rodzą. JA brałam femibion 3 miesiace przed ciażą i dopiero teraz przerzuciałam się na witaminer prenatal dha ( uważam, że ma lepszy skład niż feminion ) i mała tak jak wam pisałam w 21tc ważyła 365 gram czyli tak jak powinna.
mój gin mówi, że nieważne jakie się je witaminy bo to w sumie to samo... a na wagę to nie ma najmniejszego wpływu

Cytat:

Tak, moja wyprawka jeszcze do dopracowania, ale akurat leki kupię, nakładki na sutki mam od przyjaciółki (nie mam uprzedzeń użyć po niej, z resztą będe je wyparzać, a ja mam bardzo wrażliwe brodawki, więc wierzę, że będę potrrzebować na początek )
no jak będzie mus to co zrobisz... ale jak dasz radę to lepiej ez, bo dzieci się zniechęcają, wiesz im jest ciężko w ogóle złapać pierś a co dopiero przez taką nakładkę... jeśli dzidziuś ci ładnie złapie, to jest szansa że nie porani ci cycoli

dziewczyny a czy wy macie już pokarm w piersiach??? bo mi się jakiś czas temu pojawił... także jest szansa, że będę znów karmić
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:50   #3289
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Lakier hybrydowy fajna rzecz, pięknie i długo się błyszczy. Ale polecam tylko osobom, którym wolno rosną paznokcie, bo u kometyczki koszt 80 zł, a moje rosną jak szalone i po miesiącu miałabym pewnie tylko 3/4 pomalowane, a reszta odrost. Nie wiedziałam, że można na allegro kupić!
po miesiącu 3/4 szczęściara z Ciebie:P ja mam po 2 tygodniach 3/4 na ostatni tydzień maluje lakierem zwykłym ale na hybrydzie się trzyma tydzień, a kładę jedną cienką warstwę, uzupełniam co 3 tygodnie
Stary 2013-02-04, 12:51   #3290
sharpnowaja
Zakorzenienie

pawie oczko fajnie że dostaniesz trochę rzeczy

Cytat:
mnie czeka w czwartek rundka po jubilerach i misja znalezienia najtańszych obrączek na świecie specjalnie jadę do małego miasta
dlaczego do małego miasta?
z doświadczenia Ci powiem że tańsze obrączki znalazłam np w Kraku i to w okolicach rynku niż u siebie w małej mieścinie. I była różnica czasami kilku stówek na obrączkach niemal identycznych. No chyba że się teraz pozmieniało.
Stary 2013-02-04, 12:54   #3291
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko fajnie że dostaniesz trochę rzeczy

dlaczego do małego miasta?
z doświadczenia Ci powiem że tańsze obrączki znalazłam np w Kraku i to w okolicach rynku niż u siebie w małej mieścinie. I była różnica czasami kilku stówek na obrączkach niemal identycznych. No chyba że się teraz pozmieniało.
my płaciliśmy za białe złoto 1400 z brylancikiem u mnie w łodzińskich w Krakowie a w tym jeszcze dopłacaliśmy za soczewkę, myślę, że za 600 zł powinno się coś udać znaleźć o małej szerokości i wadze

uderzyłabym na rakowicką

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:55
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:54   #3292
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash super lista! Fajnie, że wózek macie za dwie stówy i łóżeczko od rodziców - duże odciążenie finansowe

Metropolitan - ja muszę do jednej piersi wkładki laktacyjne stosować, bo cieknie, a teraz częściej.....

Co do zaniedbanych mam.... Ja 2 tyg. przed porodem zrobię sobie rzęsy (a co!), kupię krem BB i może jakoś będę wyglądać. A z tymi zębami to przesada.... Dziecku chuchać niemytymi zębolami to chyba żadna frajda dla obu stron.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:58   #3293
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się myłam normalnie żelem i nie miałam takich problemów.
Ale jak widać co dziecko to historia
Wiem różnie to bywa. Wziać nie zaszkodzi, ale wolałabym, żeby mi się nie przydało bo nie znoszę zapachu tego mydła. Kiedyś prosiłyście, żebym wam pisała uwagi koleżanki, która jest na świeżo wiec pisze

Cytat:

Laura to przepiękne imię. Prawie jestem gotowa zmienić albo nadam jako drugie
historia z dziewczyną rodzącą w łazience zmroziła mi krew w żyłach. jeśli to nie legendy, jak piszesz, to ten świat naprawdę bywa straszny.
podgrzewacz dostałam w spadku od brata, ale też nie wiem czy będę używać. to tak jak ze sterylizatorem smoczków- ten sam efekt uzyskamy dezynfekując parą.

Mam parowar elektryczny wiec może go wykorzystam. Nie pomyślałam o tym

Cytat:
Już dziewczyny pisały, że witaminy nie mają nic do wagi i też się podpisuję pod tym przekonaniem
Te łóżeczka turystyczne Wam się naprawdę podobają? Bez urazy
Ja się próbuję zmusić do zakupu takiego, ale tylko dlatego, że ma kółka i mogłabym przemieszczać je z sypialni do salonu, ale ten wygląd mnie zniechęca. Nie chciałam kupować leżaczka, ale chyba nie mam wyjścia, muszę mieć coś do salonu, tudzież kuchni, żeby mieć Kluskę blisko.
Jak postępy z mieszkaniem? wybraliście pralkę?
Dla mnie może być takie łóżeczko, ale ja bardziej myślałam o takim wiekszym, kwadratowym jako kojec. Nie kupuję bo stwierdziłam, że na razie zbędny wydatek, a jak będzie potrzebne to się zamówi. Na pewni będziemy mieć leżaczek bujaczek bo kuzynka Tż już nam mówiła, żebyśmy nie kupowali bo nam pożyczy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:03   #3294
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
rozwiesiłam pranie, teraz lecę po zakupy, bo mam już małe opóźnienie..
oczywiście przez nadrabianie na wizażu

wracając wstąpię do netto

do usłyszenia, znaczy napisania później
oo czekam na relacje z netto :P
Cytat:
Banka, ja już chyba z wózkiem zdecydowałam. Kupię za 600 zł używany Graco Quattro, bardzo rozbudowany zestaw. On ma też wkładkę.

Ufffff nie ma jak w domu
Bez pośpiechu z tą wyprawką- tzn bez stresu. Jest czas Jak masz ochotę to kompletuj, jak nie to nic się nie dzieje

Mnie przekonuje tylko Blanek Słodko jest też Bunia

Nieno, Szprotka, dla mnie to sen roku!!!!!!!!

Da się tak, cały dzień nie zajrzeć na forum?

Ale głupio
tez misie podoba , a masz juz go upatrzonego czy liczysz ze akurat ktos bedzie chcial go sprzedac?
Cytat:
weź nie słuchaj takich bzdur. Jeśli teraz dbasz o wygląd to czemu to się ma zmienic po dziecku?? ja się delikatnie podmalowywałam jeszcze w szpitalu i w domu siedząc z dzieckiem zawsze miałam oko pomalowane inaczej źle bym się czuła. Kiedys była o tym jakaś chora dyskusja na wizażu gdzieś na forum (o malowaniu sie w szpitalu) ale ja mam gdzieś co inni o tym myślą, bo przecież najważniejsze to się samemu dobrze czuć prawda? a jeśli były dni, że małą non stop na rękach albo przy piersi miałam to w końcu jak zasypiała koło południa czy po południu to myk do łazienki żeby chociaż tż widział po powrocie z pracy, że się nie zapuściłam
teraz to w ogóle mam zamiar zaraz po porodzie kupic karnet na fitness... dlatego marzy mi się poród sn...

aha ok, nie wiedziałam, mojej małej się nic nie robiło, może to dlatego

mi babka zawsze moczy w acetonie i nic nie piłuje, potem tylko bloczkiem matowi i jest git. ale nie robię często, za bardzo lubię sama malować.

oj nakrzyczałabym, gdyby ktoś raczył odebrać telefon! oj, przejdę się tam jutro!

mój gin mówi, że nieważne jakie się je witaminy bo to w sumie to samo... a na wagę to nie ma najmniejszego wpływu

no jak będzie mus to co zrobisz... ale jak dasz radę to lepiej ez, bo dzieci się zniechęcają, wiesz im jest ciężko w ogóle złapać pierś a co dopiero przez taką nakładkę... jeśli dzidziuś ci ładnie złapie, to jest szansa że nie porani ci cycoli

dziewczyny a czy wy macie już pokarm w piersiach??? bo mi się jakiś czas temu pojawił... także jest szansa, że będę znów karmić
Anoxe Metropolitan ma racje , pewnie mowia tak te co i przed dzieckiem za bardzo nie dbaly o siebie i zwalaly na brak czasu, nawet noworodku znajdzie sie czas bez przesady dobra organiacja i przespisz sie i bedziesz wykapana i odkurzysz i obiad zrobisz a potem bedziesz miala czas popatrzec beztrosko na swoje piekne dziecie
a to ze masz teraz siare to wcale nie swiadczy o tym ze bedziesz mogla karmic czego zycze Tobie z calego serca
ja w poprzedniej ciazy uzywlalm wkladek laktacyjnych od 7 mc codziennie , najgorzej w nocy mnie zalewalo a po porodzie dupaa nawal i siara znikla ,meczylam je jeszcze 3 tyg. ale to nic nie dalo moja mam tez tak miala i zadnej z 3 corek nie karmila a piersi dorodne
Stary 2013-02-04, 13:03   #3295
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę coś do 600 zł/ para i mam nadzieję, że się uda.
a Tobie zazdroszczę kupowania prezentu dla teściowej! ja uwielbiam kupować prezenty, jak tylko jest okazja to mam zawsze listę 10 rzeczy na poczekaniu, które bym chciała podarować. Ale muszę znać osobę. Uwielbiam robić prezenty.
My kupowaliśmy tutaj http://www.zlotnik-adamek.pl/obraczki.html
Jesteśmy bardzo zadowoleni no i gość ma na prawdę duży wybór i według mnie ceny też niskie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:03   #3296
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
od rana przegladam wozki i natrafilam na cos takiego http://allegro.pl/hit-concordia-desi...987670760.html
wazy 10 kg.
Bardzo mi się podoba ten powóz! Waga fajna, model w moim stylu, no i ten turkusowy kolor.

Cytat:
Mrauuuu - jaka panterka
Ciekawe czy ktoś kupuje takie kolory wózków?
O tym samym pomyślałam. Już miała wizję wysokiej blondyny w rozmiarze xs, buty w takąże panterkę, tipsy zawijające się na rączce wózka, popylającą z tym wózkiem.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Piękności

mój wczoraj trzymał rękę na brzuchu i nagle mały fiknął a M. aż sam skoczył i zabrał rękę, stwierdził, że to taaaakie dziwneee i się mnie pyta czy wiem jakie to uczucie dotykać żywą rybę przez worek, to mu mówię, że wiem i mam tak od grudnia
Jechaliśmy jakieś 2 tygodnie temu po rybki do akwarium, tż prowadził, ja je trzymałam w tym woreczku i tak siedzę i dumam co mi te ruchy rybek przypominają. I właśnie nagle też dokładnie to samo oświadczyłam tż-owi. Wziął ten worek, potrzymał i się zaczął śmiać.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
w kwestii witamin to ja wybrałam Prenatal complex, ma wszystkie witaminy i minerały czyli wapń i magnez, żelazo oraz jod a na tych składnikach mi najbardziej zależało, a w innych witaminach z tych co polecał mi gin (chyba femibion) jest dość ubogi skład.
Co prawda po tym prenatalu wymiotowałam chyba ze 2-3 razy do pół h po wzięciu tabletki(wiec domyślam sie ze to po niej- a niby są przeciw wymiotom) ale jak połykam w trakcie posiłku albo po-najlepiej po obiedzie to nie mam rewelacji
Na moich witaminach jest napisane, żeby spożywać właśnie w takcie lub po posiłku.

Cytat:
Ale głupio
Na pewno usłyszysz. Twardy brzuszek i ryk - to tak z obserwacji.

Cytat:

1) Dziękować!
2) Czemu mnie to nie dziwi?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:07   #3297
colorblue
Zakorzenienie

Witam się Nadrobiłam

Gratuluję rozpoczętych tygodni dziewczyny

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:08   #3298
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A i jeszcze pochwalę się, bo wczoraj z tej radości nie mogłam zasnąć. Szwagierka (?) - mojego Tż, brata żona zaproponowała mi trochę dobytku po ich dziecku, jakąś huśtawkę, 2 torby ciuszków, wanienkę itp. Wprawdzie po chłopczyku ale wanienka jest różowa a ciuszki już przebrane na dziewczynkę lub neutralne - miała fazę kupowania dla dziewczynki, bo tak czuła Strasznie się cieszę bo w sumie kontakt mamy niby dobry ale nie liczyłam na cokolwiek od nikogo tym bardziej od nich a tu taka miła niespodzianka
ale fajnie
Stary 2013-02-04, 13:11   #3299
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ash super lista! Fajnie, że wózek macie za dwie stówy i łóżeczko od rodziców - duże odciążenie finansowe

Metropolitan - ja muszę do jednej piersi wkładki laktacyjne stosować, bo cieknie, a teraz częściej.....

Co do zaniedbanych mam.... Ja 2 tyg. przed porodem zrobię sobie rzęsy (a co!), kupię krem BB i może jakoś będę wyglądać. A z tymi zębami to przesada.... Dziecku chuchać niemytymi zębolami to chyba żadna frajda dla obu stron.....
ooo..rzęsy.. kurczę. moja znajoma robi takie doczepiane 1:1 i to się świetnie trzyma przez miesiąc... może tez bym się przeszła w kwietniu
przywitałabym dziewczyny na świecie zniewalającym spojrzeniem

metropolitan i jak rozmowa z zusem?
słuchajcie mi to w czwartek szczeka opadła bo dostałam jeszcze wyższa pensję niż normalnie aż napisałam do księgowej czy się nie pomyliła ale mówi że nie

jakby któraś była zainteresowana:
http://www.lovemum.pl/
darmowa dostawa dziś i jutro

Mysia dzięki za info tak właśnie się zastanawiamy z mężem czy w to inwestować czy nie... zobaczymy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:12   #3300
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi się podoba ten powóz! Waga fajna, model w moim stylu, no i ten turkusowy kolor.

O tym samym pomyślałam. Już miała wizję wysokiej blondyny w rozmiarze xs, buty w takąże panterkę, tipsy zawijające się na rączce wózka, popylającą z tym wózkiem.

Jechaliśmy jakieś 2 tygodnie temu po rybki do akwarium, tż prowadził, ja je trzymałam w tym woreczku i tak siedzę i dumam co mi te ruchy rybek przypominają. I właśnie nagle też dokładnie to samo oświadczyłam tż-owi. Wziął ten worek, potrzymał i się zaczął śmiać.

Na moich witaminach jest napisane, żeby spożywać właśnie w takcie lub po posiłku.

Na pewno usłyszysz. Twardy brzuszek i ryk - to tak z obserwacji.

1) Dziękować!
2) Czemu mnie to nie dziwi?
no wlasnie waga suuperr nom kolor super
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się Nadrobiłam

Gratuluję rozpoczętych tygodni dziewczyny
Witamy :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości